Прокуратурата до евродепутатите: Работим уникално, но дори Борисов ни критикува

Прокуратурата до евродепутатите: Работим уникално, но дори Борисов ни критикува

© Цветелина Белутова, КапиталПрокуратурата върши срещу корупцията работа, невиждана по размаха си от падането на комунизма, непрекъснато е нападана и е обект на медийни кампании от олигарси, престъпници и дори е критикувана от премиера Бойко Борисов, разследва предимно представители на управляващата коалиция, а стандартът на доказателствата ѝ по наказателни дела (не само за корупция) е най-високият в целия Европейски съюз.


Това са само част от твърденията на прокуратурата в отговор на въпроси от евродепутати за борбата с корупцията в България.


Много от тях се разминават с анализа на Европейската комисия за върховенството на закона и други европейски институции. Примерът за критики от Борисов не са по същество, а че след като се разбра, че е разпитван по делото в Спецсъда срещу бизнесмена Пламен Бобоков, е казал, че прокуратурата прави тези публични събития, "за да се угоди на президента Радев". Същото е и с примера с вицепремиера Красимир Каракачанов, който се месел в работата на прокурорите, като казал за ареста на Нено Димов, че това е "показно убийство на една политическа кариера, когато всичко приключи и се докаже, че не е така, няма да има медиен интерес".
В отговорите на прокуратурата са омесени вече приключили с присъда дела по поводи, различни от корупцията, както и известни случаи на повдигнати обвинения срещу хора като Васил Божков, Цветан Василев, Пламен и Атанас Бобокови, Вълчо и Маринела Арабаджиеви, Николай и Евгения Баневи и бившия министър Нено Димов, част от които дори не са стигнали до съдебни заседания, поради което по закон те остават невинни.


Въпросите на евродепутатите са изпратени и до Министерството на правосъдието, ресорния за съдебната реформа вицепремиер Екатерина Захариева, правителството като цяло и до Комисията за защита от дискриминация.


Въпросникът бе изпратен от Групата за наблюдение по въпросите на демокрацията, върховенството на закона и мониторинга на основните права (DRFMG), която на 28 август събираше на закрито заседание информация какво се случва в България. Тя е част от Комисията по граждански свободи (LIBE) в Европейския парламент, където на 10 септември имаше специално заседание, посветено на върховенството на закона и свободата на медиите в България. Снощи LIBE одобри много критична за властите резолюция, подкрепяща протестите в България. Очевидно писмата от София не са повлияли на оценката на подкрепилите я евродепутати.


Отговорите на прокуратурата са изпращани през последните 10 дни на септември и са публикувани на сайта на комисията LIBE. Но за тази кореспонденция, започнала на 17 септември, няма нищо на сайта на Прокуратурата на Република България. Не е съобщавано и за заповед на главния поркурор Иван Гешев от 14 септември, посочвана в писмата от София и вероятно издадена в отговор на заседанието от 10 септември в европарламента, на което бяха отправени първите остри критики към управляващите, прокуратурата и лично към него.


Отделно има отговори на въпросите до изпълнителната власт, но те дори не са върху бланка на никоя българска институция, нямат дата, на която са съставени, не са подписани от никого и не е ясно кой ги изпраща.


От LIBE са публикували и други документи, получени от България, като протокол с изказванията Националната среща на прокурорите и следователите в Бояна на 24 август, доклад с оценки и препоръки на Службата за структурни реформи (SRSS) към Европейската комисия от декември 2016 г. и дори преведена на английски разпространената от прокуратурата стенограма на телефонни разговори, за които твърди, че са от юли между Васил Божков и журналиста Огнян Стефанов. Неизвестно защо сред примерите на прокуратурата в тези отговори за корупцията в България е попаднала и присъдата срещу двамата атентатори от бургаското летище Сарафово от 2012 г.


В отговорите, засягащи дейността на прокуратурата, значително място е отделено да се обяснява какви точно са правомощията ѝ, какво може и не може главният прокурор и колко рядко се е намесвал в конкретни казуси на подчинените му прокурори. И това е само по 17-и въпрос на евродепутатите, който пита за допълнителна информация какви са недостатъците в борбата с корупцията, какви конкретни мерки е предприел за това главният прокурор, разследвани ли са политици и от които партии са предимно.


Ето някои моменти от отговора на прокуратурата:


- На няколко места като мантра се повтаря обявеното още в началото: "Действията на Прокуратурата през последните 2 години във връзка с борбата срещу престъпността и налагане върховенството на закона са безпрецедентни по природата си в историята на България от 1989 г. насам."


- По повод питането за политическа принадлежност на разследавни и съдени, се казва, че "по различни прояви на корупция бяха разследвани няколко високопоставени правителствени служители, включително министри, зам.-министри, депутати, ръководители на държавни и изпълнителни агенции, кметове на общини и райони". Често цитираните примери са на вече бивши министри и депутати, а по повод местната власт се обяснява: "Макар че не събираме информация за политическата обвързаност на кметове от изброените общини и райони, частично сравнение на наказателните производства (включително на тези, по които не са повдигнати обвинения) показва, че доминират представители на управляващата коалиция. Разбира се, има и разследвания срещу такива, които не представляват големи политически формации и се определят като независими"


- Прокуратурата се оплаква, че една от основните пречки да се бори с корупцията е Наказателният кодекс, който бил приет през далечната 1968 г. "при социалистическа система и планова икономика и въпреки десетки поправки не отговаря достатъчно на новите обществено-икономически условия". Наказателно-процесуалният кодекс е определен като изключително формален и това "значително затруднява наказателните проверки и работата на прокурори, следователи и съд"


- Въпреки това няколко реда по-долу в текста се заявява, че "в името на изчерпателността трябва изрично да подчертаем, че стандартът на доказателствата по наказателни дела, не само по корупционни престъпления, в Република България е най-високият в целия Европейски съюз"


- "В сравнение с други държави от ЕС обвиненията в нашата страна изискват ненужни подробности. В името на изчерпателността трябва да се отбележи, че дори в случаи с висок обществен интерес (които не бива да са обект на ненужни забавяния) все още е обичайна практика съдиите да връщат делата на прокурорите заради малки пропуски в подготовката на обвинението, които е съвсем възможно да бъдат премахнати в съдебната фаза на процеса."


Кореспонденцията започва с писмо от 17 септември на зам. главния прокурор Даниела Машева, позоваващо се на заповед на Иван Гешев от 14 септември. В него се казва, че подготовката на отговорите изисква повече време, но те ще бъдат изпратени в периода 25-28 септември. Писмото обяснява също, че прокуратурата има затруднения с предоставянето на информация за това с кои партии са свързани осъдени престъпници, тъй като не се води статистика по този критерий. Машева прави и уточнение, че така евродепутатите няма да получат съвсем точна представа за свързаност с партиите на власт или в опозиция, тъй като в парламента в София има депутати, "които формално са в опозиция, но неформално подкрепят управляващата коалиция".


Машева, която обяснява, че Гешев и колежката ѝ Красимира Филипова са в отпуск, е подписала и първия изпратен отговор от 21 септември.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  Отроних сълза.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Мафията няма да се даде без бой!
  Светъл лъч от българската прокуратура за първи път от промените насам!
  В лицети на г-н Гешев прокурорите имат мощна опора за работа!
  Респект!

 3. 3 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 612 Гневно

  Виждаме, Доган, Пеевски са още на свобода, без повдигнати обвинения. Работите уникално, без съмнение!

 4. 4 Профил на Тасе Делев
  Тасе Делев
  Рейтинг: 60 Весело

  а стандартът на доказателствата ѝ по наказателни дела (не само за корупция) е най-високият в целия Европейски съюз.

  хахахахаххаха

  Слепотата на масата не прави виждащия сляп.
 5. 5 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Да видим до кога ще се правят на прости и дали ще им мине номера

 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  ... стандартът на доказателствата ѝ по наказателни дела (не само за корупция) е най-високият в целия Европейски съюз ...

  Маааалиййййй! Направо приклекнах от шока!

  Кой стандарт бе, каскети?
  Този, за който даже в мотивите на съда официално и черно на бяло се казва, че не можете да смятате дори колкото третокласници?
  За обвинения, които сам съдът е обявил, че "доказателствата" са ви били само от вестникарски изрезки?

  А за показателно изпуснатото, че "чак даже" Баце ги бил "критикувал" - сами си предават четата Кого и на какъв Пиедестал спрямо себе си са възприели.

  Баси, ама наистина ли няма дъно безпардонният гьонсуратлък у нас?!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 912 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Отроних сълза.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Много рано бе кмете! Има още година и кусур докато Гешев се заеме с Решетников. Ще ти свършат сълзите баш когато ще ти трябват.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 9. 9 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 579 Любопитно

  Тоя кога ще подава #оставка ?

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3420 Весело

  До коментар [#9] от "danvan":

  Спокойно - първо изтича мандатът на Радев :)

  [email protected]
 11. 11 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Уникално е добре казано. В коя друга страна прокурорите бегат по улиците с кашони ритони под мишниците?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 12. 12 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Тоя кога ще подава #оставка ?
  —цитат от коментар 9 на danvan


  Само ти ли не разбра?За хатъра на обвинени олигарси и чужди шпиони,Гешев няма да подава оставка.

 13. 13 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 829 Весело

  Знаех си аз че Гешев е РАДОСТ.

  Pure Chewing Satisfaction
 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Весело

  Уникално е добре казано.
  —цитат от коментар 11 на Един вампир броди из Европа


  Ми да!

  Уникално ... кално ... кално ... кално ...

 15. 15 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  До коментар [#2] от "Запорожец":

  Гешев е част от мафията. Работи срещу едни мафиота в полза на други мафиоти.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 16. 16 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 557 Неутрално

  На дали има толкова явно гледане в другата посока и отказване от разследване при явни и тежки престъпления.
  На дали има толкова много знакови дела провалени поради накадърност или нарочно.

  Определено работите Уникално

 17. 17 Профил на bry14687126
  bry14687126
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Жив да не бях. Уникално !!! Че и Борисов Критикувя. Сигурно ги критикува че не проверяват чекмеджетата и записите. Смях.

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  "...стандартът на доказателствата ѝ по наказателни дела (не само за корупция) е най-високият в целия Европейски съюз."

  Най-лесната за запомняне статистика: броят на наказателните дела, спечелени от Гешев като водещ прокурор.

  0.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Уникално е добре казано. В коя друга страна прокурорите бегат по улиците с кашони ритони под мишниците?
  —цитат от коментар 11 на Един вампир броди из Европа


  Когато видеото бъде изгледано от подходящата публика, ще ви стане още по-неприятно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 952 Весело
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Нещо зе съдиите нема ли, нали ССБ са ваши хора.
  Все едно, че прокуратурата трябва да осъди някой...

 24. 24 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2582 Неутрално

  Оценката на прокуратурата за дейността на самата прокуратура не струва пукнат грош!

  Важна е оценката на народа!
  Тази оценка е "слаб 2".

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#12] от "uvtest":

  "За хатъра на обвинени олигарси и чужди шпиони..."

  Какво стана с обвинения в "шпионство" Николай Малинов?

  Пуснахте го в Русия да си вземе орден за заслуги от спаймастера Путин - онзи, за когото е "шпионирал".

  След което Путин ви скръцна със зъби да не го пипате повече, а Бойко козирува на гола глава.

  Кой му разписа съдебната заповед да му върнете паспорта?

  Съдия Андон Миталов, обявен от САЩ за персона нон грата.

  Обаче Висшият съдебен съмет - същият, който избра Гешев с пълно единодушие - се произнесе, че Миталов не е извършил нищо нередно.

  Миталов по какъв начин е в делови отношения със "съпруга" на манекенката в Барселона (още ли е в Барселона?) - същата, която има дете от ... Ненчо Балабанов?

  Миталов - който е персона нон грата в САЩ - не ви ли разписа съдебна заповед да обискирате офисите на президентството?

  Същият Миталов - който е персона нон грата в САЩ - не ви ли разписа съдебна заповед да тормозите Илия Златанов - законния собственик на Изамет, фирмата, която пепи Еврото и Осемте джуджета му откраднаха срещу подпис?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Ако четем прокуратурата, то може да си помислим, че на Борисов са повдигнати обвинения

 28. 28 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Работим уникално"
  Съвсем правилно - уникално НЕ СЕ ЗАНИМАВАШ С ТИЯ ДЕТО ТЕ ИНСТАЛИРАХА НА ПОСТА, А ГОНИШ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО.
  Уникално конфискуваш ценности за десетки милиони без дори и да си повдигнал обвинение. А какво ли да изчакаш произнасянето на съда.
  Уникално се шматкаш да гониш кокошкарите по села и паланки. Без това изобщо да ти влиза в задълженията. Само и само камерите да те снимат с каскета.
  Тъй като не съм юрист спирам до тук. Само ще припомня как беше "избран".
  Позор!

 29. 29 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 736 Гневно

  Гешев твърди, че:
  - "... стандартът на доказателствата ѝ (на прокуратурата)по наказателни дела (не само за корупция) е най-високият в целия Европейски съюз."

  Трудно ми е да определя - това наглост ли е, дебелоочие ли е, какво е?

  И това е официален отговор!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#25] от "uvtest":

  "Колко плаща Черепа на пост?"

  Поне един пример за това твърдение ще дадеш ли? ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Пожарникар критикува милиционер? Що така, нали пса завършили една и съща "академия"?

 32. 32 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#4] от "Тасе Деле

  а стандартът на доказателствата ѝ по наказателни дела (не само за корупция) е най-високият в целия Европейски съюз.хахахахаххаха
  —цитат от коментар 4 на Тасе Делев


  Това е бисера, направо нямам думи!

 33. 33 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2859 Неутрално

  А Доган и Пеевски защо не критикуват прокуратурата ?? ..... да се досетим ли ?!

 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Важна е оценката на народа!
  —цитат от коментар 24 на Рим

  Кой народ.Този на Баневи,Арабаджиеви,Бобокови,на Черепа и Мустака или на шпионите в президентството?Тяхната оценка за прокуратурата,разбираемо,не е много висока.

 35. 35 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#2] от "Запорожец":

  Иди веднага да му целунеш ръка, на Гешев. Ще те погали по главичката. А може и да ти подари каскет, ако все още нямаш.

 36. 36 Профил на Георги Велев
  Георги Велев
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Здравейте, Къде са публикувани отговорите на прокуратурата?

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Уникално е добре казано. В коя друга страна прокурорите бегат по улиците с кашони ритони под мишниците?
  —цитат от коментар 11 на Един вампир броди из Европа  И крадат бизнеси като онези от « Осемте джуджета « .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 39. 39 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Безкрайна наглост и безочие, гарнирано със себехвалебствия.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":
  И след всичко ,което написа срещу съдия Миталов,не искаш неговата оставка ,а тази на Гешев?!?Има логика.Умно-креслива логика.

 42. 42 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Пуснеш ли котката под леглото, бъди сигурен че ще се качи и на леглото.
  Допуснахме да си изберат каскета за тази работа и сега той си е сложил ламаринените очила и цепи през просото без да му пука за ЕС, ЕП и ЕК.
  Важното е, че е изловил сичките мафиоти:), които после ще ни спукат нас с дела в европейкия съд, ама през това време каскета или ще си пие пиенето по екзотчните острови или ще са го опукали, както се прави с наемниците.

 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#25] от "uvtest":


  « Колко плаща Черепа на пост ? «


  Когато се договарях с Божков да ми плаща в евро, категорично се разбрахме да не даваме сведения по този въпрос . Това са частни договорки между възложител и изпълнител .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#43] от "niksan1":

  "Когато се договарях с Божков да ми плаща в евро, категорично се разбрахме да не даваме сведения по този въпрос."

  Те се майтапиш, но повечето от гербиджа са толкова интелигентни, че ще приемат думите ти като самопризнание.

  :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#26] от "Norman Granz":


  « ... която пепи Еврото и Осемте джуджета му откраднаха срещу подпис . «


  На Еврото жена му е носила на задника си пистолет, потупала го е демонстративно и е казала в прав текст на Златанов :
  « Бъди благодарен, че оставаш жив ... «
  Ето, това се казва УНИКАЛНА прокуратура !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 585 Неутрално

  че кой отрича че са уникални

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#45] от "bex38676148":

  "Ма верно ли той я разписа?"

  https://fakti.bg/bulgaria/514173-zameseniat-v-korupcia-sadia-andon-mitalov-e-podpisal-akciite-sreshtu-prezidentstvoto-i-ilia-zlatanov
  https://fakti.bg/bulgaria/490521-socheniat-ot-sasht-za-korumpiran-sadia-mitalov-razreshil-obisk-v-doma-na-ilia-zlatanov

  Миталов е изцяло техен човек - на Барба Ганьос и Каскета.

  Цялата работа с "ареста" на зловещия шпионин Малинов беше уйдурма отначало докрай - трябваше да се отчете дейност пред американците.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#25] от "uvtest":Многократно съм давал примери за фалшификациите на прокуратурата. Ти многократно си ми игнорирал примерите.
  —цитат от коментар 44 на bex38676148


  Бъди така добър,в името на великата цел-свалянето на омразния Каскет,дай ги пак тия примери.Обещавам,че няма да ги игнорирам.

 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#2] от "Запорожец":Гешев е част от мафията. Работи срещу едни мафиота в полза на други мафиоти.
  —цитат от коментар 15 на deutschwagen  Каскета е онова злобно и дресирано куче, което скача само по командата « айдя, сссс «, подадена от султана от сарая и неговият дебел везир .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Машева и Ръженов. . . уникални кадри. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Гешеф тегли една майна на зелките. Браво Гешеф!
  Ох, забравих, че Гешеф аз не го харесвам!

 54. 54 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Гешеф тегли една майна на зелките. Браво Гешеф!
  Ох, забравих, че Гешеф аз не го харесвам!

 55. 55 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Нещо зе съдиите нема ли, нали ССБ са ваши хора.Все едно, че прокуратурата трябва да осъди някой...
  —цитат от коментар 23 на НеКой


  Процесът си има хронологични стъпки. Май съда не може да съди без обвинения. Както и не може да осъди с калпави или измислени обвинения. Така че управлението на наказателният процес, дефакто е в ръцете на Прокуратурата. Хитро, нали...При това е независим орган. Направо Перпетум Прокурорикус.

 56. 56 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  На Еврото жена му е носила на задника си пистолет, потупала го е демонстративно и е казала в прав текст на Златанов :
  « Бъди благодарен, че оставаш жив ... «
  Ето, това се казва УНИКАЛНА прокуратура
  —цитат от коментар 47 на niksan1


  На Еврото жена му прокурор ли е, в прокуратурата ли работи?Какво общо има тя с прокуратурата.?ПП.Черепа се е прекарал,като ти плаща.

 57. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Весело

  По-правилно щеше да е да напишат "работим безаналогово, но и Борисов се включи в нападките, заедно с медии на олигарси"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 58. 58 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#43] от "niksan1":"Когато се договарях с Божков да ми плаща в евро, категорично се разбрахме да не даваме сведения по този въпрос."Те се майтапиш, но повечето от гербиджа са толкова интелигентни, че ще приемат думите ти като самопризнание. :)))))
  —цитат от коментар 46 на Norman Granz  Извинявай, не искам да съм груб, но каквото и да си помислят тъпунгерите герболяци, ми е през ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 59. 59 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 430 Неутрално

  тоя никой вече не го слуша.
  страхлив, напикан слуга,
  живеещ в илюзорен свят.

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#58] от "niksan1":

  "Извинявай, не искам да съм груб, но каквото и да си помислят тъпунгерите герболяци, ми е през ..."

  Знам бе, пошегувах се. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Обобщение: "Прокуратурата отсвири евродепутатите с 200."

 62. 62 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2857 Неутрално

  Бееееееееецова - на-добрия прокурор на ЕС ! Всички в Европа завиждат на професионалните и постижения .

 63. 63 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  :Гешев е част от мафията. Работи срещу едни мафиота в полза на други мафиоти.
  —цитат от коментар 15 на deutschwagen

  Нека приемем, че в тия думи има доза истина! Значи половината мафиоти ще бъдат разбити? По добре ли е с по-малко количество мафиоти? Или е по-добре със всички взети заедно? И кой е светлия прокурор, срещу който не сте "протестирали" и който търсеше и даваше справедливост?

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  [quote#56:"uvtest"][/quote]


  « На Еврото жена му прокурор ли е ... «


  Извинявай, написах го по инерция ...
  Истината е, че беше бълдъзата ми, но си трай по въпроса, да не и навлечем неприятности с уникалната ни прокуратура .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Бандитите винаги са нагли. Но прокуратурата надмина всички по наглост. Просто спрете парите на тези бандити! Само от това разбират. Надеждата ми е в пестеливите страни от ЕС. И ще последва спиране на съобразяването с корумпираните страни. Така именно корумпираните правителства ще въведат ЕС на ДВЕ СКОРОСТИ.

 67. 67 Профил на Momchil Cholakov
  Momchil Cholakov
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Чудя се кой е по-голям малоумник и олигофрен, баце или каскетчо? И двамата са уникални и работят уникално, за да заслужат титлата :)

 68. 68 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 621 Весело

  "Работим уникално ..."

  Сетих се за текста на Ъпсурт и Дичо:
  "Всичко е по ноти, ше те запозная с уникални идиоти"

  https://www.youtube.com/watch?v=wa5inGuht_o

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 69. 69 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Весело

  Гешеф тегли една майна на зелките. Браво Гешеф!Ох, забравих, че Гешеф аз не го харесвам!
  —цитат от коментар 54 на Judjuk


  Мдам.
  Каскетът е "отговорил" баш по "методологията", на която се хилеха в оня запис с Баце - прай са на прост и идиот, отговаряйки по описания в статията начин хаотично, овъртолено и с безсмислени и кухи общи лафове и клишета.

  И продължавам да не харесвам Каскета!

 70. 70 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#65] от "niksan1":

  Специфична логика имате вие ,протестърите.Бай ти Норман изписа ферман против съдия Миталов,за да поиска накрая,НЕ неговата оставка,а тази на Гешев.Ти,за да докажеш колко лоша е прокуратурата,даваш пример с жена,която няма нищо общо с нея.

 71. 71 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 892 Разстроено

  Спешно трябва да се въведат и психотестове. Не може всеки да работи в главна прокуратура😂

  Миша
 72. 72 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Невероятно! Какви висини!

 73. 73 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1426 Весело

  До коментар [#63] от "Запорожец":

  "ЩЕ" бъдат разбити???!... Ще си умра от смях... От Гешев – адвокатът на мафията?

 74. 74 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Толкова ли няма добри психиатри в България да помогнат на тези хора, които са се откъснали от действителността и все си повтарят колко са велики и най-най умни,че са започнали дори да си вярват

 75. 75 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  Нека всички заедно изревем: СВОБОДА ЗА ЧЕРЕПА!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 76. 76 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 874 Весело

  делото за 'хакнатите' пръскачки пред парламента не са ли го показали ..това за мен е 'успех' срещу организираната престъпност и тероризма заедно...трябва да се изучава в всички учебници по право из целия свят...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 77. 77 Профил на Momchil Cholakov
  Momchil Cholakov
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#75] от "Alarmstufe: Rot":

  На вас троловете опорките не ви ли ги променят, тази доста се изтърка :))

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Само Делян Пеевски не критикува прокуратурата.

 80. 80 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Нека всички заедно изревем: СВОБОДА ЗА ЧЕРЕПА!
  —цитат от коментар 75 на Alarmstufe: Rot

  Сакън!!!Да не съм те чул повече!Нали,ако го освободят и веднага ще спре траншовете.Искаш борците против Каскета да останат гладни ли?

 81. 81 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Весело


  Извинявай, не искам да съм груб, но каквото и да си помислят тъпунгерите герболяци, ми е през ...
  —цитат от коментар 58 на niksan1

  Просто напиши интерпенисиално. Политкоректно си е и няма да засегнеш нежната и женствена гербиджийска душевност.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 82. 82 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Весело

  Нека всички заедно изревем: СВОБОДА ЗА ЧЕРЕПА!
  —цитат от коментар 75 на Alarmstufe: Rot


  Че каскета запря ли го?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 83. 83 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 492 Весело

  Мисля си,че д-р Гълъбова от Курило си има нов пациент!

 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  До коментар [#82] от "Николай Колев":

  Тези дни ще има още арести на верни народни синове. Голямо шоу ще гледаме.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 85. 85 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  стандартът на доказателствата ѝ по наказателни дела (не само за корупция) е най-високият в целия Европейски съюз.


  Да, например ако обвиняваш някой в тероризъм с хакнати пръскачки, трябва да докажеш поне, че пръскачките са свързани с интернет, а не се пускат с кран. А в Германия като посочиш някой с пръст и го разстрелват. Е може би не сега, а преди 70-80 години, ама това са подробности

  Не ме търсете преди обяд
 86. 86 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  До коментар [#80] от "uvtest":

  Освободят от къде? Той не е арестуван, ако не знаете. Кой е виновен? Сигурно Отровното трио и БСП са били на границата, когато е напускал страната.

  Не ме търсете преди обяд
 87. 87 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Мафията няма да се даде без бой! Светъл лъч от българската прокуратура за първи път от промените насам!В лицети на г-н Гешев прокурорите имат мощна опора за работа!Респект!
  —цитат от коментар 2 на Запорожец


  ТРОЛ! ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!ТРОЛ!

 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално
 89. 89 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#71] от "Миша":

  А, тя работата там (в прокуратурата) е отървана още като сложиха оня Филчев.
  Той беше луд за бяла ризка с дълги ръкави, дето се закопчава на гърба. Без никакво съмнение.
  А те (ДС) го направиха посланик!

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 90. 90 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 378 Неутрално

  [quote#63:"Запорожец"][/quote]

  Тук не става въпрос за това, че Гешеф ще хване 1/2 от престъпниците...Пространството освободено от заловените престъпници веднага ще бъде заето от престъпници на сарая...Така едната страна на мафията ще стане много по-силна от другата и по-лесно ще се справя с враговете си. Ресурса неизползван за борба с враговете, ще бъде използван да граби народа и държавата...
  Целта ни като граждани е да се прибират всички престъпници, без значение на кой са човек. Така мястото окупирано от мафията ще намалява и тя ще става по-слаба.

 91. 91 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 378 Неутрално  До коментар [#82] от "Николай Колев":

  Божо напусна Събота, теа повдигнаха обвинения в Понеделник/Вторник....Първата седмица Божо вика "на Балканския Полуостров съм". Сигурно за да не се зачудим, как може прокуратурата да чака тоя да напусне България и тогава да повдигне обвинение....Не можеха ли да изчакат? Горе долу единствената опция да не го приберат, е ако повдигнат обвинение докато е в чужбина....Прокурата използва тази единствена опция....Мисля, че не е възможно неволно да се направи такава глупост...

 92. 92 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Работите уникално, направо сте уникум.
  Каскет уникален, кажи коя прекрасна госпожа снима премиера докато спи, как е влязла, кой я е пуснал, какво е носила или не носила със себе си, когато е снимала уникалното чекмедже, на кого е дала снимките, кой е направил телефонните записи с премиерския глас, кой ги е предоставил на медиите, изнудван ли е премиерът преди да се публикуват снимките и записите... На тези прости и неуникални въпросчета ще отговориш ли?

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 95 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  Прокуратурата върши срещу корупцията работа, невиждана по размаха си от падането на комунизма, ..."

  А през комунизма същата вършеше разградската прокуратура? Към Гешев е допустим/насърчаван всякакъв речник, обаче към домакинска журналистическа спалня се допуска само поклон

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 95. 96 Профил на Miroslav Ivanov
  Miroslav Ivanov
  Рейтинг: 8 Весело

  Гешев е радост, рядка радост! :-)

 96. 97 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Търсим престъпници под дърво и камък само и само да угодим на Брюксел, ама като няма!?

 97. 98 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  До коментар [#94] от "hamiltonf":

  Използвате "умни и красиви" като обида, но явно не ви е достатъчно, та решихте, че и домакинската работа и готвенето също могат да послужат за сарказъм? Е да, готвя, нямам готвачка, но имам достатъчно възпитание да спра дотук с коментара си.

 98. 99 Профил на inikolaev
  inikolaev
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Баси наглата мусура има тоя

 99. 100 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Каквото и да говорят вече не минава, цяла Европа ни знае какви сме тиняци. Гешев е пътник

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK