Съветът на Европа: България да въведе видеозаписи на разпитите и да инкриминира изтезанието

В резолюцията се отправя и призив за промени в законодателството така, че да се предвижда отстраняване на полицейски служители, официално обвинени в малтретиране, както и да се вземат мерки за това производството да не бъде прекратявано. Снимката е архивна

© Юлия Лазарова

В резолюцията се отправя и призив за промени в законодателството така, че да се предвижда отстраняване на полицейски служители, официално обвинени в малтретиране, както и да се вземат мерки за това производството да не бъде прекратявано. Снимката е архивнаБългария спешно да предприеме законодателни промени, с които изтезанието да бъде инкриминирано. Да се помисли за въвеждане на видеозаписи на разпитите на заподозрени, да се разшири обхватът на безплатната и навременна правна и медицинска помощ при арест, а законодателят да обмисли необходимостта от инкриминиране на насилствено изтръгване на самопризнания от заподозрени, които официално нямат повдигнати обвинения.


Това са част от препоръките, критиките и констатациите, които Комитетът на министрите на Съвета на Европа отправи в критична за България междинна резолюция. В нея се настоява за спешни промени в законодателството и при разследването на случаи на полицейско насилие, ненавременен достъп до медицински специалисти при задържане и други, свързани с разследването на случаи на изтезания или насилие по време на задържане.


Повечето от критиките са свързани с дела, които са завършили в Европейския съд по правата на човека с осъдителни за България решения, много от които все още не са изпълнени.
Междинните резолюции по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) срещу България са механизъм, по който Комитетът на министрите към Съвета на Европа предупреждава, че продължава неизпълнение на конкретни решения на съда в Страсбург.


Резолюцията е обемна и отправя конкретни критики и препоръки към България - в някои от случаите, по които съдът в Страсбург се е произнесъл, не е разследвано съмнително поведение на полицейски служители, в други случаи не са предприети мерки след доказани случаи на изтезания.


Съветът на Европа призовава България да подобри бързината, качеството и поверителността на медицинските прегледи и регистрирането на наранявания в полицейските арести и местата за задържане под стража. Призовава се жалбите за малтретиране, подадени в полицията, да бъдат автоматично изпращани в прокуратурата. Същата препоръка има и в случаи на медицинско констатиране на малтретирани в полицейския арест.


Призовава се също така България да създаде национална система за статистика, която да проследява данните за жалби, проверки, дисциплинарни и наказателни производства, свързани с малтретиране, както препоръчва и Комитетът за превенция на изтезанията, нечовешкото и унизително отношение. В резолюцията се посочва, че целта на мярката е да се предоставя точна информация относно дисциплинарните мерки, наказанията и санкциите, наложени в случаи на малтретиране, като се препоръчва за по-интензивен мониторинг от страна на омбудсмана и специализирани неправителствени организации.


Отправя се и призив към българските власти да предоставят задълбочен анализ на приетите до момента мерки, резултатите от вече свършената работа и отчет за предизвикателствата, които остават нерешени в борбата срещу малтретирането в полицейските арести и местата за задържане под стража.


В документа Съветът на Европа призовава властите да въведат съдебен контрол на отказите за образуване на производство, като се посочва, че ако е необходимо, това може да стане с конституционна промяна.


Настоява се за спешни промени на Наказателния кодекс, в който изрично трябва да се инкриминира престъплението изтезание, придружено с адекватни, възпиращи наказания. Съветът на Европа насърчава законодателя да обмисли необходимостта от криминализиране на насилствено изтръгване на самопризнания от заподозрени, които официално нямат повдигнати обвинения.


В документа се отправя призив България отново да преразгледа проверките и сигналите за малтретиране от страна на полицаи или прокурори. В резолюцията се отправя и призив за промени в законодателството така, че да се предвижда отстраняване на полицейски служители, официално обвинени в малтретиране, както и да се вземат мерки за това производството да не бъде спирано.


Българският хелзинкски комитет (БХК) излезе със становище по повод резолюцията, като припомня, че групата дела "Великова", която датира от 2000 г., обединява случаи на смърт, нечовешко отношение, изтезание или непредоставен навременен достъп до медицинска грижа на хора по време на задържането им или в ареста. От БХК припомнят и че през юли и септември са представили свои становища по изпълнението на групата дела.


БХК припомня данни, които организацията е изискала по Закона за достъп до обществена
информация - през 2019 г. има 259 преписки и 130 досъдебни производства за полицейско насилие, от които само 4 достигат до съда. Няма нито един осъден. Следващият преглед на изпълнението на делата от групата "Великова" ще бъде най-късно през декември 2021 г.


По делото "Великова" настоящата резолюция е вече трета поред. Публикуването
на две резолюции в рамките на едно разглеждане на комитета означава, че България
системно отказва да изпълнява решенията на ЕСПЧ - в дълъг период от време и по
отношение на повече от едно основни права.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  МВР трябва да се рестартира с изцяло нов персонал!

 2. 2 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Не само на разпитите! Всяко общуване с който и да било член на държавната администрация трябва да бъде филмирано и общественодосъпно. В крайна сметка, всички ние плащаме тази дейност.

 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  До коментар [#1] от "Гражданин":

  " МВР трябва да се рестартира с изцяло нов персонал!"

  Повечето ключови държавни институции са така - прокуратурата по - добре ли е от МВР ? А ЧОПНИ ?.........

 4. 4 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  България системно отказва да изпълнява решенията на ЕСПЧ - в дълъг период от време и поотношение на повече от едно основни права.
  .
  Без коментар, бандитска държава, насилие и полицейщина. Как се нарича държава в която полицаите са престъпници?

 5. 5 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  До коментар [#1] от "Гражданин":

  Това вече го опитаха 1991-1992г. РезИлтатът беше ред мутри, ред мафиоти. Викам да праим само по един такъв експеримент на 100г.

 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  А онези, хвърлящите павета по полицаи, осъдени ли са вече?
  Като ще сме толкова бързи и стриктни.

 7. 7 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално
 8. 8 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  А онези, хвърлящите павета по полицаи, осъдени ли са вече?Като ще сме толкова бързи и стриктни.
  —цитат от коментар 6 на НеКой


  Ето го първия милиоционер. Не стига, че българските протестиращи са едни от най-кутурните и мирните и пак има претенции.

 9. 9 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 722 Неутрално

  В НК има достатъчно състави, телесна повреда, принуда и т.н. но либерастката прогресистка мисъл винаги иска да измисля все нови и нови простотии.

 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#8] от "Doge":

  Видяхме ги на 2-ри септември.

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3846 Весело

  Полуграмотни и неграмотни роми, рецидивисти, се подписват с първата си буква под жалбите до ЕСПЧ, старателно подготвени и написани от адвокати, и вече хоп готово, полицейско насилие, малтретиране при арести...
  Някой нормален българин и примерен гражданин, да се е оплакал от полицейско насилие?! Ами не, не познавам такъв, а познавам доста хора из цяла България...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 12. 12 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Хахаха, провал на зелени и социалисти в СЕ

  dame
 13. 13 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#1] от "Гражданин":" МВР трябва да се рестартира с изцяло нов персонал!" Повечето ключови държавни институции са така - прокуратурата по - добре ли е от МВР ? А ЧОПНИ ?.........
  —цитат от коментар 3 на samoedin


  Така са! И прокуратурата и съдилищата! Правораздавателната система като цяло има спешна нужда от рестарт! В момента нещата седят така, че старите корумпират и съсипват новите попълнение. Така ще се влачим по корем докато не закрием държавата. Трябва твърда ръка!

 14. 14 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Това отдавна трябваше да стане. За полицейското насилие над протестиращите бе обявено, че са наказани полицаите, извършили това насилие, но така и не се разбра какви са наказанията, може да са само забележка, а какво става в стаите за разпит можем да научим само от разпитаните, но за това, което са казали няма доказателства. За това тези промени наистина са спешни и наложителни.

 15. 15 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#1] от "Гражданин":Това вече го опитаха 1991-1992г. РезИлтатът беше ред мутри, ред мафиоти. Викам да праим само по един такъв експеримент на 100г.
  —цитат от коментар 5 на ivanpopov


  Глупости! МВР въпреки пенсионираните все още е пълно още с милиционерски кадри. Последните корумпират и съсипват новите попълнения. Безконтролна пасмина. Нямаме бъдеще така!

 16. 16 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#6] от "НеКой":

  Бързи и стриктни ли? Тук става дума за осъдителни дела срещу България на 10 и повече години, за които държавата не е изпълнила решенията на съда. Какво общо имат платените агитки на Борисов, които споменаваш, нямам представа.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#8] от "Doge":Видяхме ги на 2-ри септември.
  —цитат от коментар 10 на НеКой


  Видяхме ги, да. Феновете на Ботев Пловдив заработваха за нов стадион. Да не мислиш, че Баце ей така ще им го даде.

 19. 19 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Полуграмотни и неграмотни роми, рецидивисти, се подписват с първата си буква под жалбите до ЕСПЧ, старателно подготвени и написани от адвокати, и вече хоп готово, полицейско насилие, малтретиране при арести...Някой нормален българин и примерен гражданин, да се е оплакал от полицейско насилие?! Ами не, не познавам такъв, а познавам доста хора из цяла България...
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf


  Тъй ли, ами да те запозная със студента от Хага, дето според тиквите дядо му ги "спирал да учат Харвард". Дядо му лекара от Сандански май беше.
  Иначе делата са спечелени и трябва да се изпълняват съдебните решения. Кой е прав и кой е крив е решил съда. Доказано е извън рамките на разумното съмнение. Това герберастията е диагноза.

 20. 20 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  [quote#8:"Doge"]
  —цитат от коментар 17 на pag
  Да разбирам ли, че ти няма да имаш претенции ако аз най-културно и мирно ти метна едно павенце?Не, разбира се, понеже не си "милиционер", ще квичиш като скопен без упойка нерез......[/quote]

  Да разбирам ли , че МВР не може да се справи с тези които мятат павета. Щото битите нямат нищо общо с мятането на павета. Милиционерченце.

 21. 21 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  До коментар [#17] от "pag":

  Значи малоумните милиционери не могат да се справят с 5 човека дето хвърлят точно 0,8 кв.м. павета. Ами ако тези тупупи имат насреща някой като жълтите жилетки, антифа или други сероизни, жертви ли ще даваме минцифайки прости?

 22. 22 Профил на pm
  pm
  Рейтинг: 385 Неутрално

  До коментар [#10] от "НеКой":

  Не, защото полицията ги остави да си тръгнат преди да се хвърли да бие и малтретира мирни граждани!!!

  "Лошото е, че [българите] оставиха истинските си политици вън от властта, вкарвайки в парламента само олигархичните корпорации."
 23. 23 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  ========Съветът на Европа призовава властите да въведат съдебен контрол на отказите за образуване на производство, като се посочва, че ако е необходимо, това може да стане с конституционна промяна.=======това е по важно !!!!!!!! Така Гешев няма да може поне по "най лесният" начин чадър да поставя над някой...... Това се говори вече 20 години поне!!!

 24. 24 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  С първите четири абзаца съм съгласен. Другите препоръки също е добре да се изпълнят. Не съм съгласен да се очерня България заради това, групи на протестите са държат като варвари.

 25. 25 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2376 Любопитно

  "не е разследвано съмнително поведение на полицейски служители" - ТЕ, при явно нарушаване на каквито и да са граждански права, норми, закони, се правят на луди, та сега ще се трогнат от някакви препоръки?! В МВР липсват елементарни човешки отношения, които уж са им грижа, към обществото, а има налични, повече от човешки, към нЕкои представители на гражданството. БГ реалност, с особености, които ЕС, ЕК и сие не могат да разберат.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 26. 26 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Като начало "полицейско разпореждане" трябва или да е писмено, или да има свидетел, който не работи в милицията.

 27. 27 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  """""България системно отказва да изпълнява решенията на ЕСПЧ - в дълъг период от време и по
  отношение на повече от едно основни права.......""""" Какво повече може да се каже ?????

 28. 28 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 639 Неутрално

  МВР и гешефтатурата не харесват това!

 29. 29 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 713 Неутрално

  То в България дори няма двойни огледала, при разпознаване.

 30. 30 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Дааааа..... ===="необходимостта от инкриминиране на насилствено изтръгване на самопризнания от заподозрени, които официално нямат повдигнати обвинения."====== Сетих се за едно друго недоразумение, че и съветник на Бойко Борисов...... дето тези дни обиколи де що свари...БНТ, БТВ...и т.н Бившият директор на отдел "Убийства" в МВР Ботьо Ботев .......че ако го имаше това "инкриминиране на насилствено изтръгване на самопризнания" тоя щеше да е с доживотна присъда а не да умува и да съветва Бойчо...

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  А нещо по-конкретно за прокуратурата?

 32. 32 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Допълвам към коментар [#30] от "MPetr":
  Съветът на Европа ни казва, че такива като Ботьо Ботев са за затвора но Бойчо ги прави консултанти !!!!! Тва са фактите......

 33. 33 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Полуграмотни и неграмотни роми, рецидивисти, се подписват с първата си буква под жалбите до ЕСПЧ, старателно подготвени и написани от адвокати, и вече хоп готово, полицейско насилие, малтретиране при арести...Някой нормален българин и примерен гражданин, да се е оплакал от полицейско насилие?! Ами не, не познавам такъв, а познавам доста хора из цяла България...
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf


  Ооо, аз пък имам познати полицаи и те даже си се хвалят как пребиват редовно хората. На шефовете винаги им казват "тоя се опита да бяга" или "оказваше съпротива"...
  Вярно, че се сблъскват всекидневно с голям брой маргинализирани, ама си ги тормозят здраво!

 34. 34 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  Абе българина си иска полицейщината и това е. Естествено не и ако е лично засегнат. Но мисълта, че може някое младо мекере да го понабият скришом "да му дойде акъла в главата" е приятна и успокояваща.

 35. 35 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  ===""""'Съветът на Европа призовава властите да въведат съдебен контрол на отказите за образуване на производство...""""""==== на много хора това не им говори нищо, но е важно, много важно !!! Пример: Прокуратурата отказа да открие досъдебно производство по темата с имотите, които Цветан Цветанов купи от „Артекс“.... отказа и точка.... с постановление на Специализираната прокуратура за прекратяване на проверката по случая и отказ от образуване на досъдебно производство.....Документът го подписа Валентина Маджарова на 17 февруари 2020 г. и до там........ и никакъв съдебен контрол на "отказа"...... Така каза "Шефа".......и точка. ........

 36. 36 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Това ще да е шега разбира се....( не , че е без смисъл , но зависи от цялостната картина...).

 37. 37 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 973 Весело

  [quote#20:"Doge"][/quote]

  Я изброй поне петима "бити".
  Не можеш, нали, щото няма НИТО ЕДИН извадил медицинско. Само рев като шотландски понита.
  Протеституитърче......

  Знанието е сила, информацията - власт
 38. 38 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 77 Весело

  То в България дори няма двойни огледала, при разпознаване.
  —цитат от коментар 29 на chepokalipsis


  Което си е вярно си е вярно.
  Аз едно време в един ден отидох да свидетелствам в 1-во. Докато чаках нещо-си, ме видя съсед от блока. Я, ела за малко тука да те ползваме за пълнеж при разпознаване. Свършва се, негов колега, сочейки ме: "Този ще ти трябва ли?". Та в един ден бях свидетел, пълнеж и вещо лице при разпознаване. А самото разпознаване си е пародия, затварят се "летящите" врати в коридора и разпознаващия гледа през направен процеп...

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 39. 39 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 77 Весело

  ===""""'Съветът на Европа призовава властите да въведат съдебен контрол на отказите за образуване на производство...""""""==== на много хора това не им говори нищо, но е важно, много важно !!! Пример: Прокуратурата отказа да открие досъдебно производство по темата с имотите, които Цветан Цветанов купи от „Артекс“.... отказа и точка.... с постановление на Специализираната прокуратура за прекратяване на проверката по случая и отказ от образуване на досъдебно производство.....Документът го подписа Валентина Маджарова на 17 февруари 2020 г. и до там........ и никакъв съдебен контрол на "отказа"...... Така каза "Шефа".......и точка. ........
  —цитат от коментар 35 на MPetr


  Теб ти набивам минусите само заради ужасното оформление и пунктуация. Боли ме главата като се опитвам да те чета, заклевам се.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 40. 40 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#39] от "Петърчо": +++++++++=====Теб ти набивам минусите само заради ужасното оформление и пунктуация. Боли ме главата като се опитвам да те чета, заклевам се.=====

  Mинусите, не ми пречат колега, дажи аз си слагам по един....набивай яко (-).......много неща ми идват у кафата, като почна да пиша, но ще стане много дълго.....Съжалявам, че боли ме главата .......

 41. 41 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Критиките към престъпния режим не секват

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 42. 42 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Ако има видеозапис, как ще се борят с битовата престъпност?
  Оперативния работник помага на задържания да мине по леко...

 43. 43 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  ===""""'Съветът на Европа призовава властите да въведат съдебен контрол на отказите за образуване на производство...""""""==== Ей от това ще го заболи Гешев, ама много !....... Но не вярвам този парламент да го направи!...

 44. 44 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  И "Съветът на Европа" не виждат ли какво се случва в България...... Това ли е Европейският модел??? ==============Има ли още такива държави, някой да ни каже..... дори в Латинска Америка ????....... а държавата къде е ???? https://bit.ly/2BDUfor .....има ли, господа европейци? https://bit.ly/2AwbE20 .....че и с рамкови споразумения със застраховател???.. направо се върнахме в годините на СИК и ВИС....или въобще не сме излизали от това време..........

 45. 45 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  Бъгна се долу.... Има ли такива държави в EU???  https://bit.ly/2BDUfor  и https://bit.ly/2AwbE20 

 46. 46 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Като чета заглавието си представям каква помия се излива в Брюксел. Това са идиоти , леви идиоти 😊!

  agent
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 965 Неутрално

  А онези, хвърлящите павета по полицаи, осъдени ли са вече?Като ще сме толкова бързи и стриктни.
  —цитат от коментар 6 на НеКой


  Няма такова нещо ! Какви павета , какви 6 лева на цяло ?? Виж какво пише др.Радан - 2 / 3 от българите сме били последователи на "отровените " ??? И това е само 1 от лъжите пред ЕП !
  "На днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, ще направя последен опит да убедя ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци. Ще използвам възможността, която ми дава чл. 171 т.11 от Правилника на ЕП, за да внеса писмено изказване (в обем 200 думи) по дебата, в което да изложа гледната точка на тези две трети от българските граждани, които подкрепят протестите и се обръщат към Европа с призив за подкрепа на законността и свободата", написа още Кънев.

 49. 49 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Отварям надвечер компютъра и очаквам фанфарно заглавие от сорта на

  ЗАКЛЕЙМЯВАЙКИ ГЕШЕВ И БОРИСОВ, ЕС ИЗРАЗИ БЕЗРЕЗЕРВНА ПОДКРЕПА ЗА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ИМ ПОЖЕЛА БЪРЗ И ЗДРАВОСЛОВЕН УСПЕХ. ЕС ПРЕПОРЪЧА НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И НА ДВАМАТА И ПРЕДЛОЖИ НА ОТРОВНОТО ТРИО (+ БОЙКИКЕВ) ДА ПОСЕТЯТ БРЮКСЕЛ ЗА РАЗГОВОРИ И ОБМЯНА НА МНЕНИЯ.

  Очаквам интервюта с дуета Йончева-Кънев и ръкостискания. Вместо това минорен тон и някакви препоръки за камерки на полицаите и да изтезават по-нежно. Какво става тука? Още ли върви заседанието?

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 50. 50 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Какви са тези брадати индивиди? Това полицаи ли са? Увеличете им заплатите за да си купят самобръсначки!

 51. 51 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5572 Неутрално

  Тези на снимките не са полицаи.

 52. 52 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 910 Любопитно

  Какви са тия талибани, в нещо като униформа, на снимката? След като нямат посочените от закона отличителни знаци и външен вид, гражданите имат ли право на самоотбрана при нападение от тяхна страна?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK