На живо

Коронавирусът в България: отново рекорден брой новозаразени, засега без нови ограничения (хронология)

Коронавирусът в България: отново рекорден брой новозаразени, засега без нови ограничения (хронология)

© Велко АнгеловНа фона на рекордните от началото на пандемията 437 новозаразени за денонощие, Националният оперативен щаб днес даде брифинг, на който беше обявено, че затягане на мерките не се предвижда, стига да се спазват сегашните. Новост е отпадането на задължителния PCR тест за почти всички заразени, които са били под 14- дневна карантина в домашни условия. Вече се мислело и изолацията да се намали на 10 или 7 дни.


Повече вижте в хронологията.


"Дневник" проследи ситуацията на живо.
8 души от Хирургичното отделение в болницата в Сандански, сред които медицински сестри и санитари, са с положителни проби за COVID-19. Повечето заразени са без симптоми, съобщи БТА.


Отделението спира приема. Там ще останат да се лекуват само настанените и оперирани пациенти, а спешните случаи ще се пренасочват към Хирургичното отделение на филиала на болницата в Петрич, съобщиха от РЗИ-Благоевград.

Директорът на "Пирогов": Много се отпуснахме

Директорът на "Пирогов" Асен Балтов коментира пред БНТ, че нарасналите случаи на зараза се дължат на това, че хората не спазват мерките. По думите му, през последните два месеца "много се отпуснахме". Коментира, че не може да се очаква друг освен ръст на заразените ако 50% от българите не вярват, че има коронавирус и си променят мнението, когато сами те се заразят.


Но трябва ли всички да се разболеят, за да разберат, че има коронавирус?!


Асен Балтов,

директор на "Пирогов"


Ако не усетим, че трябва да се самоконтролираме, не ни очаква нищо добро, допълни той. Тъкмо с неспазването на никакви мерки той обясни постоянни високият брой заразени в област Благоевград, където над 160 души вече са в болница.


За "Пирогов" каза, че в момента има 20 заразени от персонала, а досега общо 120 са преболедували вируса.


Коронавирусът в България: отново рекорден брой новозаразени, засега без нови ограничения (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Единайсет от общо петнайсет преподаватели в училище в село Скутаре са заразени с коронавирус, обобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева на брифинг след заседание на местния щаб. Учебното заведение е преминало в дистанционна форма. На заседанието на щаба присъства и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който каза, че заетостта на болничните легла в Пловдив за пациенти с COVID-19 е под средната за страната. Съобщи, че за 7 октомври от общия брой заболели медицински специалисти за страната, 4-ма са от област Пловдив. От началото на епидемията до сега положителните за коронавирусна инфекция медицински служители в Пловдив са 126. Към момента 52 са активните, от които хоспитализирани са 6, а 46 са на домашно лечение.


Двама души хвърляха по него яйца на влизане в сградата на областната управа, се видя във видео, разпространено във "Фейсбук" от един от участниците в определената от него акция. Двамата са задържани.

Търговище попадна сред рисковите региони в Европа

Търговище попадна сред регионите в Европа, които са рискови, заради голямо разпространение на коронавируса. Документът е изготвен от германския институт "Робърт Кох", съобщи Би Ти Ви. Това се случва въпреки, че според данните на единния информационен портал до момента там има едва 260 заразени, като за последното денонощие броят им се е увеличил с петима. От 7 август същото предупреждение е в сила и за област Благоевград, където до момента има 2179 случая и 30 за последното денонощие.


Новите предупреждения на института за висок риск от заразяване на териториите на цели държави са за Румъния, Грузия, Йордания, Тунис и почти цяла Холандия.


Заради нарастващите случаи на установени болни са определени нови рискови области в Хърватия, Словакия, Словения, Унгария и Литва. От списъка отпада региона на Корсика във Франция.

Ангел Кунчев пред "Дневник"

Доц Кунчев: тук не работят идиоти

Не може да има прагове на заразени с коронавирус, с подминаването на които, се въвеждат нови ограничителни мерки, каза днес главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. На пресконференция на националния оперативен щаб той избухна, докато отговаряше на въпрос по темата.


"Добре, да ви кажа 200, 300, какво ще промени това? Всичко зависи от ситуацията към момента. Следят се 23 показателя. Моля всеки, който си мисли, че тука работят идиоти, да провери каква статистика водим. Защото преди да вляза един господин пак ме пита: "Вие правите ли разлика между заразени и положителни?". Не, бе, не правим! Ние сме от гората паднали и не ги разбираме тези работи. Значи просто е смешно.

Бежанският център във Военна рампа ще бъде поставен под карантина от днес, съобщи началникът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев. Там е едно от гнездата на разпространение на заразата в града. Вирусът е внесен от бежанец, преместен от друг център. Затова на МВР е предложено при всяко преместване на хора, да им се прави PCR тест.


Д-р Пенчев уточни, че в София заразяването върви основно в отделни гнезда, като няма дифузно разпространение.

Започва прилагане на тестове за грип и COVID-19

От следващата седмица в София вероятно ще започне прилагане на комбинирани тестове за откриване на грип и коронавирус, съобщи днес директорът на Столичната Районна здравна инспекция д-р Данчо Пенчев. Той допълни, че в момента вървят техните финални тестове. Цената на новите тестове вероятно ще е същата, като тези само за COVID-19. Такива тестове ще се правят и в други градове.


Още по темата тук

Няма сериозно увеличаване на броя на заетите болнични легла за заразени с коронавирус, както за хората в по-леко състояние, така и за тези в реанимациите. В страната общо са предвидени 7307 легла за болните, които не са за спешни отделения и 1108 в реанимации. Заетостта е съответно 14 и 5%. Данните бяха дадени от здравния министър Костадин Ангелов.


Той отбеляза, че заболеваемостта в училищата е слаба, като на 1000 паралелки три са под карантина. Заразените ученици са 101, 2368 са под картина. Заразените учители са 133.

Министър Ангелов: спазвайте мерките и няма да има по-строги

Не се предвижда затягане на мерките срещу коронавируса, увери за пореден път здравният министър Костадин Ангелов на брифинг на националния оперативен щаб. Той смята, че сегашните ограничения са достатъчни, ако се спазват и призова да се спазват. Министърът уточни, че се следят 23 показателя, на база на които, да се реши дали да се затегнат мерките.


Коронавирусът в България: отново рекорден брой новозаразени, засега без нови ограничения (хронология)

© Георги Кожухаров


Предвижда се среща с асоциацията на собствениците на заведения, за да се припомнят задължителните мерки в тях, каза Ангелов. Той допълни, че ще се засилят и проверките.


Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев посочи, че сега България е на 24 място в ЕС по броя болни на 100 хил. души с показател 43.19. По отношение на смъртността, страната е на 7-мо място с показател 1.19 на 100 хил.

Отпада задължителният PCR тест след карантина

Отпада задължителният PCR тест за лицата, които са били под карантина, съобщиха днес на брифинг от националния оперативен щаб. След изтичането на срока, хората ще могат да се върнат на работа. "Има доказателства, че след 14 ден те не могат да са заразни", увери здравният министър Костадин Ангелов. Той се позова на редица изследвания.


Директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев уточни, че това ще важи за хората без симптоми, без придружаващи заболявания и без близки с клинична картина.


Националният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че такъв тест не се изисква в повечето страни в Европа, защото човек може да дава положителни проби месеци наред, но той не е заразен. Той допълни, че се обсъжда и намаляване на продължителността на карантината, като в няколко европейски страни тя е десет дневна, а има и такива, където е седем дни.


Още по темата тук

Брифинг на Националния оперативен щаб

Лекари: Парите за тестове да се отпускат целево

Принципното решение общопрактикуващите лекари да могат да назначават PCR тестове е само началото. Трябва да бъде измислен алгоритъм за прилагане, каза днес пред БНТ председателя на тяхното сдружение доц. д-р Любомир Киров. Той допълни, че личните лекари са предложили група от критерии за назначаване на изследванията. Според него това е извънредна ситуация и парите за тези тестове трябва да се отпускат целево, а не да бъдат част от бюджета на Здравната каса.


По думите на д-р Киров, за да се прецени кога да се назначи тест, трябва да се изходи от две неща - "първо, какво целим, дали всеки един с какъвто и да е симптом или оплакване трябва да бъде изследван и второ, има ли средства, с които това да се реализира".


"Важно е да се прецени и с какви тестове това да стане, защото навлизат нови тестове, които стават за 10-15 минути, не са толкова скъпи и са също така достатъчно достоверни", отбеляза той.


Още по темата тук

Столичани все по-често носят маски в градския транспорт

Столичани стават все по-съвестни в носенето на маски в градския транспорт, коментира днес пред БНТ директорът на Центърът за градска мобилност Димитър Дилчев. При проверени пет автобуса днес на една от спирките в София е глобен само един човек. Санкцията е 300 лева. За последните три месеца са глобени 60 души. Написани са 400 предупредителни протокола. Пари на място не се събират, а се съставя акт.


Проверките в градския транспорт ще продължават, като всеки ден ще ги правят между два и три екипа на общинска полиция, поясни Дилчев.

Как нарастваше броят на новозаразените

Нов рекорд на новозаразени и настанените в болница

Установените заразени с коронавирус през последното денонощие бележат нов рекорд. След вчерашните 436 случая днес те са 437. Установени са при направени 4541 теста, като 9.62% от изследваните са се оказали носители на заразата. Този процент е най-високият от 19 юли насам.


До момента заразени в страната са били 22 743 души, а активните случаи са 6422.


Висок е и броят на починалите, заразени с вируса - 11, като общият им брой е 873. В болница са настанени 1033 души, което също е рекорд. В интензивни отделения са настанени 33 души. Излекуваните за денонощието са 138 и общият им брой е 15 448.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Цифрите тръгнаха нагоре от училищата. Така е като всичко се прави про форма. Като не искаме да не затваряме нищо поне да спазваме елементарни епидемични правила!

 2. 2 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Цифрите тръгнаха нагоре от училищата. Така е като всичко се прави про форма. Като не искаме да не затваряме нищо поне да спазваме елементарни епидемични правила!

 3. 2 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Дишането е проблема !

  не го ли разбраме вече - не ограничим ли дишането на мат'ряла няма да си решим проблема с вирусите !

  Сега, днес , в България ние имаме една основна и важна задача - да ограничим коронавируса!

  За да изпълним тази си мисия трябва да сме готови на всичко - влючително да израстат 2-3 години асоциопати деца, дето не знаят да четат и пишат !

 4. 4 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2387 Неутрално

  Голем праз.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3050 Любопитно

  Не че нещо, но гледам бройката заразени се удвоява спрямо 3-4 седмици назад, а направените тестове са горе-долу същите. Ами ако почнем да правим по 2 пъти повече тестове какво ще стане? И понеже не вярвам в теории на конспирацията, процентът заразени от новонаправени тестове май-май е най-висок у нас.
  Само едно нещо мога да кажа - пазете се и пазете възрастните си близки, и да са живи и здрави медицинските работници да ни лекуват.

 6. 6 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4651 Любопитно

  "Нов рекорд на новозаразени и настанените в болница"

  И това въпреки, че вчера са направени по-малко PCR тестове от вторник.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 7. 7 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Да вземем пример от ГРОБИЩАТА !

  Ето това е мястото където се спазват не на 100% ... не, даже на 110% изискванията за социалана дистанция от 1.5 м.
  Никои не мърда и не шава !

  И никои не яде с мръсни ръце.

  Ако направи България малко от малко да прилича на Орландовци - ние като общество си решаваме проблема с вирусите завинаги !
  Ще пожертваме всичко ако трябва за тази свърхзадача която стои пред нас !

 8. 8 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5974 Неутрално

  Така е навсякъде. В Чехия пък, вчерашните числа са космически - над 5000 нови случаи.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 9. 9 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Предлагам да има ежедневна сводка за болните от хепатит С, туберколоза, СПИН, ебола и т.н. Да направят и още към 50 щаба за всяка от заразите.

 10. 10 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Очакван резултат от очаквано безотговорно поведение и говорене на политиците и голяма част от лекарите, които показват ежедневно по телевизията. Откакто спряха ежедневните брифинги на оперативния щаб начело с генерал професор Мутафчийски епидемията от ковид -19 се развива катастрофално бързо.Броят на заразените се увеличавал вчера и днес, защото времето се влошило и хората стояли по- продължително време на закрито. Да, ама не! Инкубационният период (времето от заразяването до клиничното проявление на болестта) е минимум 5 дни. А до преди 3 дни времето в България беше почти лятно! ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР! ДАЛИ ИМАШ МОЗЪК В КРАТУНАТА Е ВАЖНО, А НЕ КЛИМАТА И ПРИРОДНИТЕ ДАДЕНОСТИ! В Япония нямат полезни изкопаеми, но стандартът им на живот е най- висок, докато в Либия и Нигерия е точно обратното! Огромна разлика има и между страните богати на петрол: Кувейт от една страна и Либия и Венецуела от друга! НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ В 1,5 МИЛИАРДНИЯ КИТАЙ КОВИД- 19 СЛЕД 4 МЕСЕЧНА БОРБА, ВЕЧЕ НЯМА!

 11. 11 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  До коментар [#8] от "Незнайко в Слънчевия град": При колко теста? Явно са доста повече от нас,за да имат положителни случай повече от направените тестове в БГ! Все си мисля че ако направят 5 пъти повече тестове носителите на вируса( не болните) ще са 5 пъти повече,и така докато станем стадо! Според Мангъра!

 12. 12 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  Трябва да отбележим, че общия брой починали на глава от населението в България, от началото на пандемията, е по-нисък от броя починали на глава от населението в Италия само за два дена, по време на пика.

 13. 13 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  Отново налудничавите герб експертизи.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  До коментар [#5] от "boevbisser":

  Спасков каза нещо може би много вярно, "досега тествахме основно здрави хора тръгнали на почивка, сега започнахме болните"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1341 Весело

  Както обикновено, троловете от армията на Шехерезада Арнаудова заеха първите три места от форума. Дежурни, от рано. Сребърниците трябва да се заработят. Такава опорна точка им е спусната – да се нагнетява паника, та дано хората забравят за нощните шкафчета, пълни с евро.

 16. 16 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  От началото на пандемията няма контрол в столичен градски контрол по отношение носенето на маски. Показните акции не ги броя. Има хора вече не малък процент не носят маска, дори и формално, в автобуси, дори и в метрото. Всичко е формално, "има издадени предписания", "алгоритъмът е такъв", "пациентът не е следвал правилата".

 17. 17 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 236 Неутрално

  До коментар [#6] от "Иво":

  Аз съм с директно включване от Чехия. За вчера 5335 нови. Сравнено с вторник 1000 повече а вторник с понеделник 1400 повече. Процентът положителни от тестовете е 24%, правят се около 20000 теста дневно като капацитетът ще се увеличи до 50000. Хоспитализирани са 1563, в тежко състояние 354 и 829 починали общо. Можете да сравните някои от числата с България и да си направите изводите.

 18. 18 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 183 Неутрално

  До коментар [#2] от "WWW":

  Като не питаш как е в Беларус кажи нещо за Русия? Нали от там ти плащат за проруска пропаганда, тролче гнусно.

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Неутрално

  До коментар [#5] от "boevbisser":

  Тестове правят основно хора, имащи някои от симтомите.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 20. 19 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#14] от "дерибеев":

  Спасков е много по-адекватен от тоя тъпан Балтов

 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Неутрално

  До коментар [#5] от "boevbisser":

  Тестове правят основно хора, имащи някои от симтомите.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 22. 22 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#8] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Толкова са и у нас, но няма кой да си направи тест.

  only illogics can find hidden flaws in a straight logic line only erratics can recognize errors in patterns of a perfect design
 23. 23 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  До коментар [#2] от "WWW":Като не питаш как е в Беларус кажи нещо за Русия? Нали от там ти плащат за проруска пропаганда, тролче гнусно.
  —цитат от коментар 18 на varna_moreto81


  В Русия Путин раздуха идиотска ковидна истерия!
  Та той си затвори цялата държава!

  "Путин обяви април за неработен в Русия заради коронавируса"
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/02/4049676_putin_obiavi_april_za_neraboten_v_rusiia_zaradi/

  Самият той се скри вдън земя - в специален ковидистичен бункер!
  Путин е свикнал да властва чрез страх!

  Той иска да доведе населението до състояние, да е изпаднало в панически ужас .. в неговото общество, отвсякъде се говори за надвиснали опасности, за врагове, дето са наобиколили страната ..
  Ту има някакви климатични промени, ту вихри враждебни се вият, ту има болести и отвсякъде иде гибел ..

  Нашите русофили, подхванаха пропагандата на Кремъл!

  "Ще се мре, яко ще се мре" - подстачат те из форуми, накачулени с маски и искат и в нашата България, да е като в любимата им Русия ..

  И да сравним ..
  С един лидер от Балканите, който прие всичко спокойно, но отговорно :

  "Иде буря с нечувана злобна ярост. Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото се обичаме"..

  И речено - сторено ..
  Емна се да се мандахерца безспир , сред народа налево-надесно, покачен на вярната си джипка!
  Не му пука от опасността, па и всява успокоение ..

 24. 24 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  До коментар [#2] от "WWW":Като не питаш как е в Беларус кажи нещо за Русия? Нали от там ти плащат за проруска пропаганда, тролче гнусно.
  —цитат от коментар 18 на varna_moreto81


  Русофилите се писаха първи ковидисти!
  Смешни са ..

  Помниш ли, как подскачаха по заразнолъжичния въпрос?

 25. 25 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Да се подготвим за затваряне на обществените обекти. Дюшеш за ШАЙКАТА - край с протестите 😁

 26. 26 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Я До коментар [#17] от "Put in, put out":20000 теста ,1500 хоспитализирани! При нас 5000 теста 1000 хоспитализирани!??? Ми ако и при нас почнат по 20 к теста...да не говорим по 50к като в Чехия!!??? Ще може ли да покрие касата толкоз кинти! А какви заплати ще има за шефовете на болници ми е бедна фантазията!

 27. 27 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#15] от "murry":

  Сбърках – троловете не били трима, а четирима...

 28. 28 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Добре де..Разбрахме че за едни пари и неизпълнени обещания става въпрос.. И не ми казвайте че само тук има хора които не вярват в Короната защото в чужбина е същото..

 29. 29 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Така ще е зимния сезон. Бройките ще растат.

  Не вярващите в корона вируса лично или чрез познат ще могат да се убедят, че той съществува. :)

  Тези дето го прекарат леко обаче пак ще продължат да дрънкат че е безопасен. :)

  А другите да се пазим и това. Вирусът се предава на закрито, избягвайте затворени помещения, винаги с хубава маска в закрити помещения и колкото се може по-малко ако има много хора там. И честа дезинфекция на ръцете.

 30. 30 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Айде, КовЕдарите днес пак ще има цял ден за кво да флоодят форумите.

 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Да се подготвим за затваряне на обществените обекти. Дюшеш за ШАЙКАТА - край с протестите 😁
  —цитат от коментар 25 на Тони КОСТОВ


  Що бе? Протестите не са обществен обект. :)

  При това ще разберем дали вируса се разпространява на открито през зимата. :)

  Ама едва ли на някой ще му се ходи да подскача под дъжд и студа.

 32. 32 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Да се подготвим за затваряне на обществените обекти. Дюшеш за ШАЙКАТА - край с протестите 😁
  —цитат от коментар 25 на Тони КОСТОВ


  Що бе? Протестите не са обществен обект. :)

  При това ще разберем дали вируса се разпространява на открито през зимата. :)

  Ама едва ли на някой ще му се ходи да подскача под дъжд и студа.

 33. 33 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1836 Гневно

  "Столичани все по-често носят маски в градския транспорт" - СЕЛЯНДУРИ ГНУСНИ, до сега също трябваше!

 34. 34 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  Да се подготвим за затваряне на обществените обекти. Дюшеш за ШАЙКАТА - край с протестите 😁
  —цитат от коментар 25 на Тони КОСТОВ


  Русофилите се писаха първи ковидисти ..
  Те искат и в българското общество, да властва ковидистична истерия и страхове - както е в Матушката им ..

  Руските тролове подскачат , надянали маски - и ни плашат с кво ли не ..

 35. 35 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  До коментар [#8] от "Незнайко в Слънчевия град": При колко теста? Явно са доста повече от нас,за да имат положителни случай повече от направените тестове в БГ! Все си мисля че ако направят 5 пъти повече тестове носителите на вируса( не болните) ще са 5 пъти повече,и така докато станем стадо! Според Мангъра!
  —цитат от коментар 11 на angeles


  Нарастването не е линейно. Т.е. на първите 5000 теста ако откриваш по 500 заразени. То на вторите5000 теста, може да откриеш само 200 заразени. После на следващите 5000 теста, само 100 заразени.

 36. 36 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Нищоправенето от страна на държавата даде резултат. Правителството не може да изгради здравна стратегия вече 8 месеца. Цари тотален хаос. Джи-Пи-тата не знаят какво да правят, болниците не знаят какво да правят, РЗИ-тата не си вдигат спешните телефони. Да не говорим, че Министерството на здравеопазването не може да даде смислен отговор, какви тестове се ползват. Данните в ЕИП са манджа с грозде и въобще не може да им се вярва. Иначе обмисляли мерки. Палячовциииии!

 37. 37 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#2] от "WWW":Като не питаш как е в Беларус кажи нещо за Русия? Нали от там ти плащат за проруска пропаганда, тролче гнусно.
  —цитат от коментар 18 на varna_moreto81


  В Русия имат ваксина, а в Беларус няма вирус.

 38. 38 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#2] от "WWW":Като не питаш как е в Беларус кажи нещо за Русия? Нали от там ти плащат за проруска пропаганда, тролче гнусно.
  —цитат от коментар 18 на varna_moreto81


  В Русия имат ваксина, а в Беларус няма вирус.

 39. 39 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  Рекорд подир рекорда, мила моя майно льо!
  Ееееей Европата, стигнахме ви и ви задминаваме.
  Най-после ще станем шампиони!

 40. 40 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  Както обикновено, троловете от армията на Шехерезада Арнаудова заеха първите три места от форума. Дежурни, от рано. Сребърниците трябва да се заработят. Такава опорна точка им е спусната – да се нагнетява паника, та дано хората забравят за нощните шкафчета, пълни с евро.
  —цитат от коментар 15 на murry


  Русофили, сър ..

  Путин е свикнал да властва, чрез страх .. Все отвсякъде има опасности и врагове, все вихри враждебни се вият над нами ...

  Такива са и неговите следовници в България - ковидистите!

 41. 41 Профил на Плам Ц.
  Плам Ц.
  Рейтинг: 12 Неутрално

  А аз все още продължавам да не познавам човек, който познава човек, който да е бил болен от корона...

 42. 42 Профил на Плам Ц.
  Плам Ц.
  Рейтинг: 12 Неутрално

  А аз все още продължавам да не познавам човек, който познава човек, който да е бил болен от корона...

 43. 43 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  Много смели мъжища тук из форума, на Ви гарантирам, че като видите на термометъра 39С, ще се стреснете сериозно. Особено, като личната Ви каже, че с температура не може да ви прегледа, а РЗИ не вдигат.

  Любовта ще спаси света!!!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#23] от "simChо":

  За русофилите. когато не бранят руския газ, атом или друга политика на Путин, се намесват навсякъде където има пушек, с цел да разгарят противоречия. Както знаем Запада е Гнил, и се клати.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 46. 46 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#44] от "Плам Ц.":

  ами според данните от южното полукълбо, където свършва зимният сезон, случите на грип са били феноменално малко. Очевидно мерките които се предприемат са дали ефект.

  https://www.economist.com/graphic-detail/2020/09/12/the-southern-hemisphere-skipped-flu-season-in-2020

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 47. 47 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#44] от "Плам Ц.":

  ами според данните от южното полукълбо, където свършва зимният сезон, случите на грип са били феноменално малко. Очевидно мерките които се предприемат са дали ефект.

  https://www.economist.com/graphic-detail/2020/09/12/the-southern-hemisphere-skipped-flu-season-in-2020

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 48. 48 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2848 Неутрално

  Ясно е, че държавата не може да ни опази. Дори не обвинявам държавата а само констатирам.
  Всеки от нас трябва да се пази както намери за добре.
  Най-важно е уязвимите хора да се самоизолират. Те най-често са на пенсия и нямат нужда от контакти.
  Трябва да уважаваме избора и на тези от уязвимите, които не искат да се самоизолират.

  подпис
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  До коментар [#12] от "uq":

  Но много повече от тези в Чехия и Гърция.

 50. 50 Профил на Jindo
  Jindo
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#44] от "Плам Ц.":

  Мълчанието е злато, байно.

  https://www.favtool.com
 51. 51 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5353 Неутрално

  Няма страшно, Тръмп оздравя за два дни, важното е да се отчете бройката и се вземат парите по направление, може и протестите да се забранят. А маските в Китай ги носят постоянно, по всяко време на деня, целогодишно.

 52. 52 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Страх, ваксини продава.
  Браво на шведите!
  Ние бавно ще ги настигнем с починалите, но в пъти ще ги минем с полуделите и безработните.

 53. 53 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 130 Неутрално

  До коментар [#29] от "realguru":

  Абе Мъдреца от село Мъдрево Пази се откъм Задника защото на теб и Мозъка ти се намира там. Стари Страхливи Баби дето по цял ден пишете Глупусти то за Това и Държавата ни Такава.

 54. 54 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Неутрално

  До коментар [#47] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Дано и при нас да се получи така, макар че в момента има сериозен скок на заболеваемостта - настинки, кашлици, разстройства, обща отпадналост...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 55. 55 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  Отчитаме дейност, а? Миже да те лажем, а? Нито се дистанцира народеца, нито маска слага правилно. Турнали си маските по брадите, под носовете, на задниците, и в джобовете? Ами накарайте някой от “мачовците” в държавата да излезнат, да покажат как трябва и как не трябва да се носи маска? Може би пък ще помогне да понаучат народеца?

 56. 56 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 236 Неутрално

  До коментар [#26] от "angeles":

  По принцип Чехия и България са много подобни като развитие, реакция от правителството, и брой хоспитализирани и починали. За това ги следя близо. Един колега е прав, че няма линейна зависимост между това колко теста правиш и колко от тях ще са положителни. Тук тестовете не са падали често под 10000 дневно, но процентът положителни лятото например беше около 3-4% сега е над 20. Другото е, че тези 20 или 50 000 теста са общият капацитет за тестване както на държавните така и частните лаборатории. Тук касата също не поема теста освен ако нямаш нужда от хоспитализация. Ако искаш да го хванеш рано си плащаш като поп.

 57. 57 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2101 Весело

  До коментар [#38] от "Dimitar Mogilarov":

  И обратното да кажеш - в Беларус има ваксина, а в Русия няма вирус - пак ще е толкова вярно...

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 58. 58 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Страх, ваксини продава.Браво на шведите!Ние бавно ще ги настигнем с починалите, но в пъти ще ги минем с полуделите и безработните.
  —цитат от коментар 52 на crq18506084


  Швеция починали на 1 милион - 582
  България починали на 1 милион - 126

  Няма да е скоро, въпреки не верващите в просото вирусче :)

 59. 59 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Страх, ваксини продава.Браво на шведите!Ние бавно ще ги настигнем с починалите, но в пъти ще ги минем с полуделите и безработните.
  —цитат от коментар 52 на crq18506084


  Швеция починали на 1 милион - 582
  България починали на 1 милион - 126

  Няма да е скоро, въпреки не верващите в просото вирусче :)

 60. 60 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Рисковете са основно два. Запълване капацитета на болниците (което в Чехия се случва вече в най-засегнатите райони), запълване на капацитета за тестване по места. В единия случай ще имаш увеличена смъртност заради невъзможността да се лекуват всички с нужда. В другия ще имаш увеличена смъртност заради бавните резултати от тестовете. Тук в единия засегнат район резултатите започнаха да се бавят по 4-5 дни. Тея дни могат да са ключови за развитието на болестта и твоето състояние.

 61. 61 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#9] от "Lazarus":

  грандеееееее. +++++++++++++++++++++++++++++++++

 62. 62 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#51] от "Тsonkooo":

  Дали като качиш температура ще те вземе хеликоптер, ще те прегледат 20 лекари и ще ти дадат специални лекарства или няма да ти вдигат от 112, най-много да ти кажат да си стоиш вкъщи?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 63. 63 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Със сигурност есента и влажното и хладно време ще повлият на разпротранението, но си позволявам да мисля, че увеличения прием в болниците не е съвсем обективен - вдигнаха центе на пътеката за този вирус и изведнъж, болните нуждаещи се от болнично лечение, при положение че няма измислени лекарства, не е съвсем по медицински причини.

 64. 64 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 155 Неутрално

  Ето аз предоставям лична информация - аз бях с положителен тест Юни месец и имах кашлица суха, както и температура 37,4 . Имах лека отпадналост, за около 2 дни се оправих, отрицателен тест дадох 16 дни след началото. Моя позната го прекара също от Русия е , лек задух и температура. Вирус има , не е опасен за повечето хора, но е много опасен за малка група от хора.

 65. 65 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 155 Неутрално

  Ето аз предоставям лична информация - аз бях с положителен тест Юни месец и имах кашлица суха, както и температура 37,4 . Имах лека отпадналост, за около 2 дни се оправих, отрицателен тест дадох 16 дни след началото. Моя позната го прекара също от Русия е , лек задух и температура. Вирус има , не е опасен за повечето хора, но е много опасен за малка група от хора.

 66. 66 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Предлагам да има ежедневна сводка за болните от хепатит С, туберколоза, СПИН, ебола и т.н. Да направят и още към 50 щаба за всяка от заразите.
  —цитат от коментар 9 на Lazarus


  Туберкулозата не е към тея вируси. За да сме всички здрави, ето какво треба да се направи:

  РНК вирусите са къде 70 семейства: https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_virus

  В момента тестовете търсят парче от рибената киселина на коронавируси, като се верва, че ако намерят и си болен. Реално или са намерили нещо друго, или парчетата кесят там от години след като си го изкарал, или е там в момента - кое е верно туй никой не знай.
  За да получим правилна картина , тестовете треба да се правят за всички 70 семейства. Щото ти може да си хванал инфлуенца от селския вирус, обаче него никой не го търси, а намират парче от коронавирус отпреди 10 години и айде диагноза.
  Така ше е най - добре : плащаш си 7 бона за тест, но получаваш пълна картина кои вируси вече си изкарал и кои ти предстоят. Да не говорим колко ше се разнообразят графиките в газетата - вместо един ше имаме 70 вируса в различни боички и интелегентите ше могат да мерят и разсъждават не само в посока вчера / днеска , а и да сравняват 70- тях семейства едно с друго.
  Ако тестът извади като положителни примерно 5 семейства накуп, ше се назначават допълнителни изследвания да се подредят в класация да се види кой е кокорбашията.

 67. 67 Профил на sjz30536678
  sjz30536678
  Рейтинг: 40 Неутрално

  До коментар [#29] от "realguru":

  +++

 68. 68 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 236 Неутрално

  До коментар [#63] от "tsvetko_51":

  "Измислени" лекарства няма, но има доста ефективни терапии (макар и някои все още експериментални), които не можеш да приложиш в домашни условия. Съществува и друг фактор. В Чехия изчисляват, че около 30-40% от хоспитализираните, нямат нужда да стоят в болница повече. Това са основно рисковите пациенти, които стоят за наблюдение. Този процент бързо ще се промени с нарастването на броя на тези, които наистина имат нужда от хоспитализация. Докато има капацитет, има и място за профилактика, когато капацитетът на ковид отделенията намалее, ще започнат да изритват тези, които вече изглеждат здрави, но все още дават положителни проби. Все по-често обаче има пациенти, които изведнъж се влошават, въпреки че са изглеждали здрави.

 69. 69 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  До коментар [#43] от "hope":
  Е, и като вдигна 39 да не би да хукна да си правя тест?
  И за какво ми е този тест? Ще ме излекува ли?
  И с отрицателен и с положителен лечението е същото.
  Стоиш си в къщи и чакаш да ти мине грипа както винаги е било досега.
  Ако си положителен и хукнеш към болницата да те вкарат в ковид отделение и почнат с експериментите лечение шанса ти да оздравееш спада драстично.

 70. 70 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Швеция починали на 1 милион - 582
  България починали на 1 милион - 126

  Няма да е скоро, въпреки не верващите в просото вирусче :)
  [quote#58:"realguru"][/quote]
  Огромна измама в статистиката при нас. Шведите директно включват в цифрата починалите в старчески дом.
  В България за последните 10 години умират ГОДИШНО 1600 -1700 човека от пневмония. Цифрата е само за възраст 65+!
  Къде са тези 1100-1200 от началото на годината в списъка ни с КОВИД?!
  Поне половината от пневмониите не е ли причинена от „Подлия“, „Коварен“ вирус?!

 71. 71 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  Защо в България не се прилага фамотидин, който намалява тежките случай на Ковид? Не е ли това причината за високата смъртност у нас? За лечението на Тръмп бе приложен и фамотидин, въпреки прилагането на свръх скъпите лекарства.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 72. 72 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#16] от "dinko":

  Не само за това няма контрол. В моята махала масово продавачите са без маска или с неправилно сложена маска. Има и една пицария - масите отвън не са разредени. И това е от началото на пандемията. Изобщо май само на МкДоналдс и Кей еФ Си масите са разредени. В Била в подлеза на СУ касиерите са с маски под брадата.

 73. 73 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Неутрално

  До коментар [#59] от "realguru":

  Не обръщай внимание на подобни тролове, отделно тренда в Швеция също е с "посока към небето"...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 74. 74 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  Бабаитлък? Простотия? Съчетание от двете? Или нещо друго е причината масово хората в България да не се дистанцират, да не слагат правилно маски? Няма какво да губят ли? Не мога да си го обясня логично.

 75. 75 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  До коментар [#21] от "hamiltonf":

  То е така, но % заразени е твърде висок - в останалите държави е средно 3-4-5 %, при нс 8-10 %. Може би трябва повече тестове, иначе....

 76. 76 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 236 Весело

  До коментар [#74] от "Таралеж":

  Вяра в баба Ванга и във всякакви глупости бягащи от фактите и мултивариативните анализи

 77. 77 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Неутрално

  До коментар [#75] от "boevbisser":

  При нас е нормално, ниска здравна и хигиенна култури, спортни мероприятия с многохилядни публики, тримесечни постоянни протести, заведения със смешни дезинфекционни мерки, така че, нормално.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 78. 78 Профил на Марта
  Марта
  Рейтинг: 654 Неутрално

  " Ню Йорк Таймс 07.10.2020-13-годишен супер-разпространител
  Проучване на случай на тийнейджърка от Центровете за контрол и превенция на заболяванията предоставя още повече доказателства, че макар юношите да не се разболяват от Covid-19 като възрастните, те могат бързо да разпространят вируса на други . Ето как се случи огнището.

  • 13-годишно дете е било изложено на вируса далеч от дома си.
  • Бърз тест за антиген четири дни по-късно се оказа отрицателен.
  • Два дни по-късно тя получи запушване на носа, единственият й симптом.
  • Същия ден тя пътува със семейството си на сбирка с 20 роднини, след което остава с 14 от тях в голяма къща близо месец.
  • Никой в къщата не носеше маски и не практикуваше социално дистанциране и 12 от тях в крайна сметка се заразиха с вируса. Единият е хоспитализиран, а друг е откаран в спешна помощ поради затруднено дишане, но и двамата се възстановяват.
  • Шест други роднини спряха в къщата в продължение на два дни, общо за около 13 часа, но останаха навън и поддържаха социална дистанция - въпреки че не носеха маски. Никой от тях не се разболя.
  Проучването показва как децата и юношите могат да предизвикат огнища в семействата, дори когато техните симптоми са леки - и дори, в някои случаи, когато първоначалните тестове са отрицателни.
  Това добавя към доказателства, че тийнейджърите са по-склонни да се заразят и разпространят вируса, отколкото по-малките деца. Той също така отново подчертава значението на здравните предпазни мерки, включително избягване на закрити пространства, където хората са близо един до друг, архивиране на бързи антигенни тестове с по-надеждни PCR тестове и следване на 14-дневни насоки за изолация. Тя е на 13 и е източник на огнище на семейство Covid-19
  CDC и четири държавни здравни отдела описаха как едно момиче разпространява коронавируса на 11 роднини по време на събиране. „Това не означава непременно, че всички 13-годишни могат да предизвикат огнища като този“, казва Уилям Ханадж, професор по епидемиология в Харвардското училище по обществено здраве в Чан, който не е участвал в изследването. "Но това означава, че някои 13-годишни могат." Потенциалът на децата да предадат болестта е „вече доста установен“, каза д-р Ханадж.
  • Благодаря, че прочетохте The Times.
  Абонирайте се за The Times

 79. 79 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#54] от "hamiltonf":

  щото сме тарикати

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 80. 80 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#54] от "hamiltonf":

  щото сме тарикати

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 81. 81 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Ako започне масовото прилагане на тестове за грип, които с достатъчна достоверност да различават грип от обикновена настинка или ентеровирусните заболявания, за да може личния лекар да предпише адекватно лечение, това ще е голяма стъпка напред. Ех, мечти...

 82. 82 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2568 Разстроено

  нещо ми е много скапана връзката с дневник... цъкам "изпращане" - нищо не става сума ти време и от раздразнение - цъкам пак и стават два ...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Весело

  До коментар [#79] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Най-големите на света, спор няма...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 84. 84 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#59] от "realguru":Не обръщай внимание на подобни тролове, отделно тренда в Швеция също е с "посока към небето"...
  —цитат от коментар 73 на hamiltonf

  От 1 Август насам починалите в Швеция са 1,2,3 дневно, много рядко 5.
  Това как е, нагоре ли е според теб? А в нас как е, не е ли повече в момента?
  Трол е човек на заплащане, защитаващ нечий интерес, обикновено финансов, тоест винаги.
  Хайде моля те, измисли ми моя „чорбаджия“, за които троля.

 85. 85 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Глоба, наложена със заповед, а не със закон, или наредба е незаконна. Защото, за да ви напишат акт за административно нарушение, това административно нарушение трябва да е описано в закон, или подзаконов нормативен акт, който да не противоречи на закона. Но понеже овцете нямат елементарна правна култура, както никаква изобщо култура, ще си останат овце винаги.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Неутрално

  До коментар [#64] от "Yana Derevyanchenko":

  Между другото, през тези 16 дни правихте ли секс? Вчера четох доста по темата, естествено отпадат задължително целувките, от орална любов строго се ограничаваме, за другото до сега, не са открили проблеми.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 87. 87 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Искам да обърна внимание на думите на Кунчев:
  "Националният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че такъв тест (PCR тест) не се изисква в много страни, защото човек може да даде положителен тест, но да не е заразен.
  Това не е вярно. PCR теста не може да даде фалшив положителен резултат. Възможен е само фалшив отрицателен. Твърдения, включително на някои лекари, че теста може да е фалшиво положителен поради фрагменти на вируса или други видове коронавируси не са верни.
  Става въпрос за задължителния тест след карантина, който правилно е отменен (очевидно не достигат тестове или друг ресурс за повишаване броя на тестваните) но твърдения за възможен фалшиво положителен PCR тест е подвеждаща.

 88. 88 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  “Не, бе, не правим! Ние сме от гората паднали и не ги разбираме тези работи. Значи просто е смешно.“

  Може и да не сте паднали от гората, но понеже ви е лоша комуникацията, а действията ви са непоследователни, давате вид на такива.
  отворихте стадионите, разрешихте фестивалите, месеци наред хора са без маски и в магазини и в градския транспорт. Бибитко носи маската като дебело бебе лигавник, пък вие си траете.
  Затова и си мислим дали сте в час или само отбивате номера.

 89. 89 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#41] от "Плам Ц.":

  Аз познавам не един, познавах и починал. Без придружаващи заболявания.

 90. 90 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#41] от "Плам Ц.":

  Сигурно нямаш много приятели...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3852 Весело

  До коментар [#87] от "blagoj":

  Особено при ри вземане на секрет от белия дроб, точността е между 95 и 97%. Умножи милионите направени тестове с 3 или 5%, и виж каква бройка ще получиш.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 92. 92 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  "Не, бе, не правим! (разлика между заболели и заразени) Ние сме от гората паднали и не ги разбираме тези работи. Значи просто е смешно." - Кунчев.
  Не са от гората, но оня от Банкя трябва да остане на власт колкото се може по-дълго.
  Той и личния лекар на Тръмп не е от гората, но ...
  Кунчев и друг път е казвал неверни неща, но това, че е не е възможен фалшив положителен резултат от PCR тест би трябвало да го знае. Това специално го обясни преди седмица Кристиан Дростен, най добрия специалист по коронавируси в Германия.

 93. 93 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Въртят и сучат само и само да си вземат заплатата от няколко хиляди на месец.
  Тръмп се излекува за 4 дни.

 94. 94 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 159 Неутрално

  "Доц Кунчев: тук не работят идиоти"

  Напротив, Кунчев, некадърни идиоти сте! Навсякъде по света се затягат ограничителните мерки, само тук, въпреки че процентно сме в пъти повече от Германия, например, решавате да махнете дори задължителните ПСР тестове след карантина, т.е. дори няма да е ясно дали някой поставен под такава се е излекувал, или ще продължава да сее заразата! ИДИОТИ СТЕ!

 95. 95 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 159 Неутрално

  До коментар [#93] от "eminem9876":

  И ти си малоумен, Ганьо! Тръмп ВСЕ ОЩЕ е заразен, а на него са му давали най-добрите експериментални лекарства и е лекуван в една от най-добрите клиники в света. Ти живееш на село, и ще те лекува селския доктор, сигурно е същото.

 96. 96 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 236 Весело

  Въртят и сучат само и само да си вземат заплатата от няколко хиляди на месец.Тръмп се излекува за 4 дни.
  —цитат от коментар 93 на eminem9876


  Абсолютно. "Излекува се" самичък с Регенерон (ескпериментално, но много обещаващо лекарство все още в изпитания), Ремдесивир (ескпериментално, но доказано ефективно в ранна фаза и намаляващо значително риска от усложнения), дексаметазон (вече съществуващ кортикостероид намаляващ възпалението), антикоагуланти, екип лекари само за него, изолиран в болница само той. "Излекува се" определено, щот е голем мъжага. Той вирусът мъжагите не ги пипа.

 97. 97 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#93] от "eminem9876":И ти си малоумен, Ганьо! Тръмп ВСЕ ОЩЕ е заразен, а на него са му давали най-добрите експериментални лекарства и е лекуван в една от най-добрите клиники в света. Ти живееш на село, и ще те лекува селския доктор, сигурно е същото.
  —цитат от коментар 95 на Mushichka


  Живея в град, а не на село.
  Тръмп вече е на работното си място.

 98. 98 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#93] от "eminem9876":И ти си малоумен, Ганьо! Тръмп ВСЕ ОЩЕ е заразен, а на него са му давали най-добрите експериментални лекарства и е лекуван в една от най-добрите клиники в света. Ти живееш на село, и ще те лекува селския доктор, сигурно е същото.
  —цитат от коментар 95 на Mushichka


  Живея в град, а не на село.
  Тръмп вече е на работното си място.

 99. 99 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#93] от "eminem9876":И ти си малоумен, Ганьо! Тръмп ВСЕ ОЩЕ е заразен, а на него са му давали най-добрите експериментални лекарства и е лекуван в една от най-добрите клиники в света. Ти живееш на село, и ще те лекува селския доктор, сигурно е същото.
  —цитат от коментар 95 на Mushichka


  Живея в град, а не на село.
  Тръмп вече е на работното си място.

 100. 100 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 159 Неутрално

  До коментар [#41] от "Плам Ц.":

  Еми излез от тая пещера бе!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK