Въпреки забраните: строи ли Веселин Марешки в Морската градина във Варна

Постройката, която в момента се издига в терена на дружеството "Марешки недвижими имоти" е страрателно покрита с маскировъчна мрежа

Постройката, която в момента се издига в терена на дружеството "Марешки недвижими имоти" е страрателно покрита с маскировъчна мрежаВъпреки наложената още през 2012 г. забрана в Морската градина във Варна отново се строи. Този път в терен, собственост на компанията "Марешки недвижими имоти", свързана с лидера на партия "Воля" Веселин Марешки. Строителството продължава вече най-малко два месеца без реакция от страна на местната администрация, която официално твърди, че не е издавала строителни книжа за въпросния парцел. Това показа проверка на "Дневник".


Поредното нарушение на Общия устройствен план на Варна


приет през 2012 г., се извършва в терен с начин на трайно ползване "Обществен селищен парк, градина" и с площ от 3791 кв.м. Това показва справка в сайта на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Друга проверка - в Имотния регистър, сочи, че имотът е прехвърлен на компанията "Марешки недвижими имоти" на 17 юни т.г. от дружеството "Варна фарма М". Управител и на двете компании е 76-годишната Веска Марешка, майка на Веселин Марешки. Според данни от Търговския регистър тя е собственик еднолично или в съдружие на 69 компании и участва в управителните органи на 100. Самият Марешки е член на Съвета на директорите на "Марешки недвижими имоти" заедно с майка си и съпругата си Светлана.
Въпреки липсата на строителни книжа за имота, свързан с Веселин Марешки, в него от ранна утрин кипи труд

© Спас Спасов

Въпреки липсата на строителни книжа за имота, свързан с Веселин Марешки, в него от ранна утрин кипи труд


Няколко поредни огледа на мястото, където се извършва строителството, показаха, че на обекта са взети всички мерки то да остане скрито до последния възможен момент. Според отбелязаното в кадастралната карта в имота е имало една стара двуетажна сграда с 92 кв.м застроена площ. На същото място обаче в момента се издига постройка, очевидно по-висока от съществувалата. Тя е покрита с плътна зелена мрежа, което я прави трудно забележима сред дърветата в терена. В непосредствена близост до високата сграда в момента се строят още две едноетажни, които обаче не са отбелязани в кадастъра като съществували по-рано.


Теренът на "Марешки недвижими имоти" (отбелязан в синьо), в който в момента се извършва строителство е на метри от морето в Морската градина на Варна

Теренът на "Марешки недвижими имоти" (отбелязан в синьо), в който в момента се извършва строителство е на метри от морето в Морската градина на Варна


Строителните дейности в терена, свързан с лидера на партия "Воля"


Веселин Марешки, започват още в ранните утринни часове. Малко преди 7 ч. в сряда на място вече работеха две земекопни машини, които разчистваха камари строителни отпадъци. Двадесетина минути по-късно на няколко групи пристигнаха и работници, които отказаха да отговарят на каквито и да е въпроси за това кой е работодателят им и какво представлява обектът, на който са наети.


Веселин Марешки също не отговори на телефона си, а при регистрацията на компанията "Марешки недвижими имоти" е посочен единствено физически адрес за кореспонденция, който съвпада с този на Медицински център "Младост", собственост също на Марешки.


Високата сграда (в дъното) и една от по-ниските пред нея, която очевидно е построена сега без строително разрешение

Високата сграда (в дъното) и една от по-ниските пред нея, която очевидно е построена сега без строително разрешение


Въпросите, които "Дневник" изпрати до община Варна, трябваше да изяснят


издавани ли са строителни разрешения за имота


собственост на "Марешки недвижими имоти", и какво предвиждат проектите за извършваното строителство там. Отговорите, подписани от главния архитект на Варна Виктор Бузев, гласят, че за посочения имот няма издадени разрешения за строеж, като в местната администрация не е подаван и инвестиционен проект.


Според неофициална информация от общинската администрация, която "Дневник" получи по-късно, в момента в терена на "Марешки недвижими имоти" се извършвал само ремонт на съществуваща сграда, за което не било необходимо строително разрешение. Това уточнение беше спестено в изпратените отговори на въпросите, които бяха зададени през общинския пресцентър. Така и остава неясно обаче на какво основание в имота са се появили останалите поне две нови едноетажни постройки, както и алеите, които се изграждат в парцела.


Според текстовете на Закона за устрайство на територията строителни разрешения не се изискват само за извършването на "текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации", "на елементите на техническата инфраструктура, с които не се променят трасето и техническата инфраструктура", "теренна консервация на недвижими културни ценности" и т.н.


Снимките от мястото на извършваното строителство обаче свидетелстват, че явно не става въпрос за нито един от описаните по-горе случаи.


Информация за поредния случай на строителство в Морската градина на Варна бяха публикувани в няколко публични групи във Фейсбук още в края на август т.г. Администрацията на варненския кмет Иван Портних е изключително активна в социалните мрежи и няма как да не е забелязала въпросните публикации. Но дори и ако предположим, че ги е пропуснала, въпросите на "Дневник" бяха изпратени до пресцентъра й на 21 септември, а отговорите им бяха върнати осем дни по-късно - на 29 септември. Това би трябвало да означава, че поне в последните седемнадесет дни главният архитект на Варна и отделът за строителен контрол към Дирекция "Управление на сигурността и опазване на обществения ред" в кметската администрация


вече са знаели за извършваното строителство


в приморския парк на града. Въпреки това на 7 октомври то продължаваше на пълни обороти без каквото и да е притеснение от страна на работещите на обекта. През официалните канали за комуникация на общинския пресцентър до момента също не е разпространявана информация за извършена проверка на мястото.


Само през последните няколко дни строежът видимо напредна като върху постройката бяха поставени изолационни материали

Само през последните няколко дни строежът видимо напредна като върху постройката бяха поставени изолационни материали


През 2012 г. Веселин Марешки влезе в новините с т.нар. си


"фитнес" върху пясъка на плажа Кабакум,


който стопанисва пак през дружества, управлявани от майка му. Двуетажната постройка е на практика малка вила за частно ползване от лидера на партия "Воля", тъй като цената, определена за час фитнес там, бе 100 лв. В комбинация с масаж тя ставаше 10 хил. лв. Вероятно по тази причина Марешки събираше в нея само приятели и често играеше карти на верандата й с тогавашния си коалиционен партньор във варненския общински съвет, председателя на Политическо движение "Социалдемократи" Бранимир Балачев. След местните избори през есента на м.г. Балачев вече оглавява групата общински съветници от ГЕРБ във Варна, а къщата на Марешки и до днес стои непокътната на плажа Кабакум. Една от причините за това е, че съдът не успя да реши,


кой от двата й етажа е по-незаконен - първият или вторият?


Т.нар. "фитнес" на Марешки на плажа "Кабакум" край Варна

© Дневник

Т.нар. "фитнес" на Марешки на плажа "Кабакум" край Варна


На 2 септември т.г. бившият депутат от партия "Воля" Андон Дончев, който в средата на юли напусна парламента поради "съображения от личен характер", бе определен за концесионер на морския плаж "Кабакум - Север 2" (в съседство с вилата на Марешки) за срок от 20 години. Това се случи точно в деня, в който бе открита първата есенна сесия на парламента, а депутатите от "Воля" бойкотираха речта на президента заедно с колегите си от ГЕРБ. Малко по-късно след неколкократно променяна позиция депутатите на Марешки дадоха и подписите си за внасянето в парламента на проекта за нова конституция на ГЕРБ, за чийто текст лидерът им обясни, че не е чел.

Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Дубъл: Поредния ни "почетен предател"

 2. 2 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  Това на първата снимка не е маскировачна мрежа.

 3. 3 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Интересно как тимаджиите още не са свитнали бай Марешки?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 4. 4 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 616 Неутрално
 5. 5 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Яни Янев, Бареков, Марешки, Слави Трифонов...

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  Дневник защо не пишат за незаконното разширение на къщата на Борисов в Банкя,а са се узрели в Марешки,който е последната дупка на кавала...?

 7. 7 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  За Марешки закон и ред няма!
  Кой го крепи?
  По-точно но кого плаща?

 8. 8 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Пак да си ги изберете и него и ГЕРБ! Идиоти!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 9. 9 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Яни Янев, Бареков, Марешки, Слави Трифонов...
  —цитат от коментар 5 на gripen


  "Цветът" на нацията, в услуга на "кого"?

 10. 10 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Мутрата и кремълски агент Марешки използва положението си в парламента. Друг могат и да подгонят, но него не. Ден година храни!

 11. 11 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Мутрата и кремълски агент Марешки използва положението си в парламента. Друг могат и да подгонят, но него не. Ден година храни!
  —цитат от коментар 10 на Таралеж


  Той е в парламента защото могат да го подгонят. Във всеки един момент.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 12. 12 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  "Реконструкция и ремонт " на стара сграда е законен и често ползван вариант!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 13. 13 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Еми, мазнинка. На пенсиите 50 лева, на Марешки разрешителни за строеж, концесийка, туй-онуй...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  Елементарно, скъпи ми Уотсън! Тук концесийка, там строежче и - подкрепата е готова. Нищо, че не е чел проекта. То аслъ, чукча е писател - не читател.

 15. 15 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Магарешки е един от най наглите, антипатични персони прекрачвали прага на бг политиката. Докато такива мутрагени имат присъствие в парламента оправия няма да има.

 16. 16 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Магарешки е един от най наглите, антипатични персони прекрачвали прага на бг политиката. Докато такива мутрагени имат присъствие в парламента оправия няма да има.

 17. 17 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Магарешки е един от най наглите, антипатични персони прекрачвали прага на бг политиката. Докато такива мутрагени имат присъствие в парламента оправия няма да има.

 18. 18 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Магарешки е един от най наглите, антипатични персони прекрачвали прага на бг политиката. Докато такива мутрагени имат присъствие в парламента оправия няма да има.

 19. 19 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Да я застроят тая Морска градина и след туй всичко да се свлече в морето... А тоя грозен комплексар Марешки е типичен Мутрьо-2. Колко акъл требе да изсереш такова нещо на плажа. Като въшка на чело е...

 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Весело

  Ш-ш-шт, да викаме, че няма корупция и всичко ще е наред. Корупцията е само усещане.
  Нали ГЕРБеребята?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  Гледайте какво е Варна сега - това ще е България утре, ако не изринем тази напаст.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Брутална ПРАСЕЩИНА!!!!!!

 23. 23 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 851 Весело

  видими резултати...стария лаф -парица -царица...имаш ли кинти и 'връзки' може да построиш каквото си искаш и където си искаш...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 24. 24 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Едни ден Марешки ще напише в автобиографичната си книга, че е бил през цялото време само и единствено Божият бич, който да накаже справедливо варненския избирател за простотията му.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  "кой от двата й етажа е по-незаконен - първият или вторият?"

  Първият етаж е незаконен! Нека съборят първия етаж. Вторият сам ще падне!

 26. 26 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Може би ще прозвучи малко пресилено и спекулативно, но смятам, че да напълним правителството с руски агенти не беше най доброто решение, което сме взимали като народ!

 27. 27 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Може би ще прозвучи малко пресилено и спекулативно, но смятам, че да напълним правителството с руски агенти не беше най доброто решение, което сме взимали като народ!

 28. 28 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Човека влезе в парламента, знае че повече няма да го види отвътре и се опитва да материализира това положение, а Дневник му мъти водата - досадна работа:)

 29. 29 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Човека влезе в парламента, знае че повече няма да го види отвътре и се опитва да материализира това положение, а Дневник му мъти водата - досадна работа:)

 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  До коментар [#5] от "gripen":

  Пропуснал сте поръчковите премиери - мадридсдкият измомник и орехчо!!!

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Разстроено

  До коментар [#11] от "gripen":

  За съжаление е в праламента, защото има кой да гласува за него, за аптекарите и бензинджиите му!

 32. 32 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 506 Любопитно

  "Старческа логорея" - описва най-добре автора и текста.
  А цялото повръщанко можеше да се каже с 5 приказки: Марешки си развява байрака и законът не го задължава да иска разрешения от община, държава, папа, Сорос или бабината си трънкина.
  Спасов, ако така разказваш и на внуците си ще се отрекат от теб с държавен вестник.

 33. 33 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 89 Гневно
 34. 34 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Яни Янев, Бареков, Марешки, Слави Трифонов...
  —цитат от коментар 5 на gripen


  Герберунгелите явно ви е шубе много от Трифонов и по всякакъв начин се опитвате да го дискредитирате. Я обязни, какво е общото между първите трима и него. И защо не
  Яни Янев, Бареков, Марешки, Бойко Борисов.

 35. 35 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Марешки отдавна си е за раиран костюм, но интересен отговорът на въпроса кой му отвори вратите на парламента, та сега всички да му берем гайлето.

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#26] от "L Glassman":

  "...да напълним правителството с руски агенти не беше най доброто решение..."

  Само на мен ли ми се струва, или от вчера Гербиджа е нещо странно притихнал...?!

  Да не би нещо резолюцията на Европарламента или може би преждевременната кончина (на крехката възраст 90) на бай Любен Гоцев - Кръстника на СИК и Бате Бойко - да им влияе а красноречието?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Марешки е съветска школа, по тайните е ненадминат. Изпечен мошеник като Тиквата. Те комунетата партийци се подкрепят и държавата владеят. За останалите Терминал 2 е спасението.

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  "Гледайте какво е Варна сега - това ще е България утре, ако не изринем тази напаст."

  Не утре ! Тя България си е такава, поне откакто аз я помня, това е тъжното....

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  Когато властта е мафия, какво да представляват нейните съпортаджии ?

 40. 40 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Варналии се пишат по-големи батки и от бургазлии, но докато Бургас стана прекрасен град за живеене, тимаджии, кмета + тоя герой превърнаха Варна в пълна кочина, и никой не смее да гъкне. 500 души с лопати и мотики да идат да сринат всичко незаконно в Морската, и ще дадат прекрасен пример, ама кой?

 41. 41 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#35] от "TheRedOne":
  Част от народа му отвори вратите на парламента, но за "смазка" Марешки май използва корупционни плащания.

 42. 42 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2393 Весело

  Този въпрос да се отнесе към майка му......той , надали знае , сега е зает !

 43. 43 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 889 Неутрално
  Марешки отдавна си е за раиран костюм, но интересен отговорът на въпроса кой му отвори вратите на парламента, та сега всички да му берем гайлето.
  —цитат от коментар 35 на TheRedOne


  Отговорите са два като и двата са верни:
  - Част от избирателите- наивни, слабо информирани, готови да изтъргуват гласа си за 50-100 лева, глупави и комбинации от предишните
  - Кукловодите които държат каишката му

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 44. 44 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 889 Неутрално

  [quote#34:"3biri"][/quote]
  Борисов е слуга на същите кукловоди както и любимият ти Трифонов, но Слави ще е за еднократно ползване. Избърсваш се, хвърляш в чинията и пускаш водата.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 45. 45 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ами докато няма лустрация ще си е все така! Едни и същи "хора" се прехвърлят от партия в партия и са захапали здраво кокала! Че тия от ГЕРБ нали са бивши кадри на БСП (БКП-ДС Виж агент Гоце си освободи няколко престъпника и те позлатиха синовете му!), но от забогателите, а не от тъпите дъртачки гласували за тях!

 46. 46 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#40] от "Mushichka":

  Статийките на този псевдо платен журналист винаги са тенденциозни, манипулативни и далеч от истината. Парцелът, който уж е в Морската градина (тази част е градина само на книга) е обграден от цели палати, хотели, жилищни блокове, ресторанти. Както се вижда от снимката не се копае за основи на строеж, а положен чакъл за основа на площадка или паркинг. Все пак имотът е частен, а и заповедта на общината е незаконна.

 47. 47 Профил на Милен Минчев
  Милен Минчев
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#40] от "Mushichka":

  Това само батки с адидаски си го внушават, колко им бил прекрасен "градът" за живеене Бургас (в кавички, щото то си е нефтено пристанище с курортни Комплекси с главно К около него). Нали се сещате за оня стар лаф, ако трябва да обясняваш колко си умен, значи явно не си. Та така и с приказките за "прекрасния за живеене" Бургас ;) А Варна (впрочем донякъде и Русе и Пловдив, освен София) имат аристократичен дух, който дори и комунизмът не е сломил - не се чувстваш в провинция в тези градове, въпреки диалектите... Колкото до Бургас... Нищо, не може хем порт, хем Нефтохим, хем Слънчак, хем руснаци, хем всичко ;)

 48. 48 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#40] от "Mushichka":

  За съжаление си напълно прав! Варна можеше да бъде един от най-красивите градове на балканския полуостров... Някога Русе е бил красив и много добре уреден град, но идва БКП и му разгони фамилията, понеже не можеше да прости, че опозицията след 9 септември печели категорично изборите и се налага да избият и изгонят почти цялата интелегенция и да я замянят със селяни от врачанско, видинско и т.н.т. Какво представлява сега Несебър - една отврат... Созопол - соц почивна станция с тези толкова много постройки

 49. 49 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ,,Корупцията сближава и дава крила''Освен за напитка става и за девиз на корупционери.

 50. 50 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  За Марешки закон и ред няма!Кой го крепи?По-точно но кого плаща?
  —цитат от коментар 7 на Alexander97

  Плаща в Народното събрание с гласовете на избирателите си.

 51. 51 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 606 Неутрално
 52. 52 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1018 Неутрално
 53. 53 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1018 Неутрално
 54. 54 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Марешки е патерица на БСП, Атака и ДПС... При-руски партии във вреда на България...
  Добре, че 2ри мандат няма за Воля и Атака...

 55. 55 Профил на kamenof
  kamenof
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Интересно как тимаджиите още не са свитнали бай Марешки?
  —цитат от коментар 3 на Пипера е много лют


  Щото и той като тях е руско прокси.

 56. 56 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#35] от "TheRedOne":

  Че той си обжалва присъдата, ако не му го уважат, което ме съмнява, скоро време ще е във варненския.

 57. 57 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#35] от "TheRedOne":

  Че той си обжалва присъдата, ако не му го уважат, което ме съмнява, скоро време ще е във варненския.

 58. 58 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#3] от "Пипера е много лют":
  Познай от три пъти:
  1. Марешки е също толковасилен, колркото и ТИМ
  2. Марешки действа в синхрон с ТИМ
  3. Марешки е подкрепян от Русия, както и ТИМ.

 59. 59 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Еееех Спасов, защо се ядеш точно с Марешки - виж на какво заприлича града... В Морската има отдавна едни други строежи с високи огради - за тях нищо, нали. И плажа Кабакум - преди Марешки да стъпи там беше най-умрелия плаж. Сега мястото живна и стана един от най-посещаваните плажове. Медицинския център също - беше една съборетина, сега е пълно с хора и кабинети. ОК - арогантен и неприятен, ама не е той проблемът на Варна.

 60. 60 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Тоя става уникално дразнещ. Без изобщо да коментира действията му като депутат (тук включвам цялата парламентарна група, която действа по заповед), та как няма кой да го плесне през пръстите тоя и да го вкара в правия път, давам само няколко примера, които аз съм установил:
  - нито в бензиностанциите му, нито в аптеките има пост терминал и плащанията са само в брой?!!
  - освен за Майнаха му, който се оказа с инвалидна винетка, без гражданска отговорност и неясно дали е с платен данък, все нарушения, които имат глоби, а за липса на ГО колата би трябвало да се дерегистрира, тоя индивид е колекционер на ретро автомобили, а и има сериозен друг автопарк със скъпи съвременни като всичките са в някаква схема не само на ръба на закона, ами по-скоро от другата страна.
  - пак за бензиностанциите -въпреки гръмките му изявления, че били проверявани многократно, жалбите на гражданите, ако се сложат на купчина ще е с височина няколко метра. Най-честите са за количество и качество - при пълнене на цял резервоар на колонката пише 70 литра, колата заводско е 55, за качеството най-вече при дизела има и клипове в мрежата - фракцията която постъпва в резврвоара е някаква алхимична смес, която поврежда и най-надежните агрегати.
  - Валя Ахчиева се беше захванала с него, но по случайност я махнаха от БНТ.
  Та какъв е тоя толкова много, та му се позволява така нагло да си разиграва коня?

 61. 61 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  А само да допълня, тая схема с автоматите за лекарства пак се свързва с него, както се видя, това мина и на министерски съвет и даже щеше да получи и държавна финансова помощ

 62. 62 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  А само да допълня, тая схема с автоматите за лекарства пак се свързва с него, както се видя, това мина и на министерски съвет и даже щеше да получи и държавна финансова помощ

 63. 63 Профил на Nevena Mihaylova
  Nevena Mihaylova
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#46] от "Oggie Petkov":

  Веско,ти ли си бе?

 64. 64 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Във Варна и най-вече в Морската градина не се строи без благословията на групировката ТИМ. Явно са дружки.

 65. 65 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Герберунгелите явно ви е шубе много от Трифонов ...
  —цитат от коментар 34 на 3biri


  Хаха, Слави дългия, перача на мафията и неин говорител? Същото котило са. Дългия е новата им патерица. На тях или на БСП, кой се дореди.

 66. 66 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 250 Неутрално

  До коментар [#3] от "Пипера е много лют":

  Жената на Марешки е дъщеря на висш генерал от КГБ. Марешки и ТИМ на практика са просто двоен параван на руската мафия в България. Защо дясната ръка да реже и стреля по лявата?

 67. 67 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 250 Неутрално

  До коментар [#59] от "georgi_ww":

  По-голяма глупост и гъзолизане не бях чел. Кабакум винаги е бил много посещаван плаж, предполагам сега се пълни заради псориазиса на Марешки?

 68. 68 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#35] от "TheRedOne":Част от народа му отвори вратите на парламента, но за "смазка" Марешки май използва корупционни плащания.
  —цитат от коментар 41 на ck  [quote#43:"gripen"][/quote]

  Голяма вина имат шантавите псевдодесни, които се опитваха и продължават да опитват да направят елитарна партия, която да не признава никого и нищо освен своите хора и своето мнение. Така по-голямата част от средната класа остана без особен избор - или ГЕРБ или такива мушмороц, като Марешки.

 69. 69 Профил на Василева
  Василева
  Рейтинг: 232 Неутрално

  До коментар [#64] от "Гражданин":

  Едва ли на тим им пука кой какво застроява в морксат градина. Пък и ясно се вижда на картата, че в парцела има сграда, която може би се ремонтира и е подобаващо заобиколена от други палати.

 70. 70 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Ако питаш еко фанатиците трябва да останат само сивите панелки и нищо ново никъде да не се строи.

  Помня как направиха портест срщеу нови хотели на някакви чукари над морето дето нищо друго освен трева нямаше. Нито горичка, нито храсти, нито диви животни. Ама иначе пазели природата.

  Според мен пазят старите хотелиери от конкуренцията на новите. Ако нямаш честна конкуренция и си монопол може да си надуваш цените. Това е идеята.

 71. 71 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#3] от "Пипера е много лют":

  Защото слушка – срещу това го оставят да папка...

 72. 72 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 738 Разстроено


  Щом ТИМ са разрешили, какъв е проблема?

  Държавата? Отдавна я няма там...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 73. 73 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кой престъпник се съобразява със законите?

 74. 74 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Кой ги избира тези маймуни в парламента?

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Той се претрепа да ни уверява , че само той е чист и честен, защото досега не е управлявал. Да, ама е злоупотребявал и присвоявал.

 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Марешки е помияр, но нямаше да е такъв, ако не бе оня 140 кг пръч от Банкя.

 77. 77 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Кой ги избира тези маймуни в парламента?
  —цитат от коментар 74 на PETZL


  Не са марсианци.

 78. 78 Профил на Данаил Лазаров
  Данаил Лазаров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Магарешки е изключително алчна и покварена личност, така че той иска само да граби и превзема, затова на него власт НЕ трябва да му се дава!!! Вън ПП "ВОЛЯ" от управлението на България!!!

 79. 79 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#46] от "Oggie Petkov":

  Правилно , местото като го гледам на картата е близо до Пикадили парк и представляваше едни порутени сгради и сметище дълги години , явно е закупено от Марешки и ще го стегне и превърне и в истински парк ,какъвто трябва да бъде ,а от там нататък към края на морската градина е всичко запуснато и занемарено ,н о всички дето го плюят нямат отношение към това ,тях ги интересува злобата и омразата ,а не реалностите и природата там .Не виждам с какво Марешки предизвиква такива чувства ,на Кабакум плажа му на концесия , е най добрия ,чист и поддържан ,с палми ,шатри ,естетически издържан перфектно ,подвижни тоалетни каквито няма никъде другаде , качествени и евтини барове , най евтините в света джетове и морски атракции и най ниска цена на шезлонгите ,защо никой не казва това ,а им е трън къщичката ,която е за обслужване и логистика на джетовете и моторниците пред нея и които ползват всички цяло лято.Никой не пише ,че поредна година точно към този плаж ,както и повечето плажове на Варна ,пътищата и подстъпите са осеяни с огромни кратери , които никой не прави , единствен Марешки се зае да запълва дупки миналата година с момчетата работещи при него , тези дето го плюят и храчат ги нямаше ,но виж ,пак Марешки е престъпника .Никой не е недоволните не е описал защо бензиностанцията на Марешки е толкова препълнена ,че чак на моменти се блокира цялото кръстовище зад мола във Варна ,а същото е в другите градове ,където го има , може би защото цените му са 10%,че и 20% , винаги по ниски от тези на околните големи вериги ,но той бил мафията ,видиш ли другите са честни ,руси със сини очи ,същото е и с аптечния му бизнес , цените винаги надолу от средните на пазара ,хиляди на ден се ползват от ниските цени и социалната услуга ,която предлага ,но видиш ли той е мафия , изпечен бандит и престъпник ,а всички останали аптекари са води ненапити с високите си цени ,докъде стига простотията на българина .Ами като не харесвате Марешки ,нека дойде Мая и Слави ,те ще ви осигурят хубави скъпи и застроени плажове ,както е на юг в България , ще ви осигурят хубави скъпи и луксозни лекарства ,че да нямате проблем изобщо да не се налага да си купувате , хубава Морска градина , в която да не можеш да проникнеш от мръсотия ,наркомани и престъпници ,качествени и супер скъпи горива ,за да не се тълпите по бензиностанции по опашки ,нали всички са недоволни .

 80. 80 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#78] от "Данаил Лазаров":

  Точно така е ,най алчен от всички ,продава най евтино във всичките си фирми ,затова е най алчен ,вън , да дойдат на власта малоумниците като тебе с двойните цени ,дето не са алчни .

 81. 81 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Като гледам картата, тази част на градината е разделена на безброй парцели в т.ч. и плажчетата дето се образуваха през 80'те след като се направиха буните.
  Имот "морска градина" там няма. Опитите да се запази ще продължат, опитите да се строи от собствениците също.
  Забранила била общината да се строи, имотите са частни. Интересно ми е ако всичките собственици решат да си заградят имотите с лека прозрачна ограда, което е разрешено по закон, какво ще се случи с 'градината' (в кавички, преди това местността Салтанат е била вилна зона). То вече има такива.
  Типичен пример как една недовършена регулация ще създава проблеми с години.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 82. 82 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Изключителна наглост от поредния рублофилски гьонсурат. Ако варненци не спасим Морската градина, градът ще се превърне наистина в колхозна кочина.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 83. 83 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#82] от "andreas_hofer":

  Добре де ,ама там са частни имоти ,няма Морска градина , тоест някой да си даде имота ,за да можете варненци да имате парк , ами ако пък не е съгласен , аз живея в квартал на Варна , в който за да стигна до дома си ,трябва да карам километри по тясни макадамени улици ,не можем да се разминем 2 коли , всеки си е заградил с дувари местата край пътя ,в повечето случаи незаконно и въпреки кадастралните карти ,на които тези улици са с 2 платна ,вече 10 години никой не приема никакви мерки и си оставаме само с плащането на данъците си , Марешки с имота си определено не пречи на преминаване на никого в морската градина , защо варненци не вземете да се организирате ,заедно с нас ,хилядите собственици в Бриз , Св Никола , Траката , Св Константин и Елена и Евсиноград и да се въведе ред в улиците и оградите и парцелите , защо само в морската градина и само с Марешки ,той ли е най голямото зло на Варна .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK