С ROLLGLIDER свободният полет вече е реалност

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

С ROLLGLIDER свободният полет вече е реалност


Този месец "Уолтопия" представя в изложба свои впечатляващи проекти от света на катерачната и увеселителната индустрия. Подбраните фотографски и видео разкази могат да бъдат разгледани всеки ден до края на месец октомври между 9.00 и 21.00 часа в централата на компанията в София на бул. "Цариградско шосе" 111в. Входът е свободен, а изложбата е достъпна и виртуално на адрес https://stories.walltopia.com/


Романтичната идея за летенето е клише и класика. Не толкова заради античната препратка към Дедал и Икар и драматичния стремеж към божественото, а защото казано на прост език - свободното летене просто е величествено.


То позволява да видиш всичко от нов ъгъл, дава усещането за лекота и свободно движение в пространството, както и чувството, че се рееш. Съвсем доскоро обаче, за да го изпита, човек трябваше или да се захване с парапланеризъм, или да разчита на това да го сънува. Големият пробив на Rollglider, част от портфолиото на Walltopia e, че дава трета опция и така прави свободния полет достъпен и максимално безопасен, запазвайки всичко онова, което го прави толкова желан.
С ROLLGLIDER свободният полет вече е реалност


Концепцията, както повечето добри концепции, се ражда между другото. Един баща в екипа на "Уолтопия" иска да осигури на сина си тръпката на бейсджъмпинга, но по безопасен начин. Летенето с уингсют, както още го наричат, е един от най-опасните спортове. Но точно това свободно летене е мечтата на момчето. Натрапчивата мисъл за безопасно свободно летене тласка бащата към една бърза скица, която поставя началото на Rollglider - комбинация от ролър коустър и зип линия, която обаче за разлика от тези свои предшественици дава чувството за свободен полет.


"В увеселителните паркове се движиш с висока скорост, но си в седалка и си доста ограничен. Освен това рядко всъщност можеш да видиш нещата наоколо. Когато се возиш на Rollglider, вместо в седалка си в сбруя и тъй като около теб няма нищо, което да спира движението или погледа - чувството е несравнимо", описва преживяването Мария Младенова, която се занимава с маркетинга на съоръжението.


Какво представлява съоръжението


"Зип линиите са винаги прави, защото се произвеждат от... въже. С Rollglider-a можеш да правиш завои, изкачвания и спирали, преживяването си е екстремно, както и да го погледнеш. Скоростите са сравнително високи, а траекторията на линията е по избор на клиента. Може да обикаля в гората, около забележителности, в сгради или около други атракциони", допълва оперативният директор на дивизията Димитър Златев.


С ROLLGLIDER свободният полет вече е реалност


Rollglider има огромен успех и вече е покорил много територии - от Коста Рика до Скалистите планини, Фуджи, Токио, Перу, Ски Дубай и Лас Вегас, и въпреки многото конкуренти - над 80% от подобните продукти по света са именно Rollglider.


В "Уолтопия" разчитат на максимата, че красотата е в разнообразието и непрекъснато развиват нови и различни Rollglider преживявания - екстремни, панорамни и електрически. Екстремният Rollglider е бърз и вълнуващ, панорамният позволява да се разглеждат забележителности от птичи поглед, а електрическият дава възможност сам да контролираш скоростта на полета си.


"Много от конкурентите ни ограничават скоростта от съображения за сигурност. Ние постигаме и двете - безкомпромисни сме по отношение на безопасността, но се стремим и към максимална скорост на спускане", допълва Златев.


С ROLLGLIDER свободният полет вече е реалност


Неочакван завой


Мисията на "Уолтопия" е да подобрява живота на хората, като доставя съоръжения за преживявания, свързани със спорт, както и такива, които съчетават спорта със забавни и здравословни дози адреналин. Въпреки този фокус върху забавлението екипът на Rollglider-а насочва погледа си и в друга посока.


Най-новият продукт на компанията е въздушна транспортна система, която има потенциал да направи революция в пътуването. За разлика от правите трасета на ски лифтовете Rollglider позволява завои и спускания, които следват терена, което го прави по-практичен не само за планински масиви, а и за градски гледки. Огромният плюс обаче идва от значително по-малкото използвана енергия в сравнение с всички други видове транспорт. И макар Rollglider транспортната система да е все още в начална фаза - всички, които работят по нея, са убедени в успеха ѝ и решени да превърнат в реалност и тази идея за транспорт на бъдещето.


За "Уолтопия" АД


"Уолтопия" е световен лидер в производството на стени за катерене и водещ производител на атракционни съоръжения, които съчетават забавление, спорт и адреналин. Сред тях се нареждат роупс корси, нинджа трасета, интерактивни стени за катерене, ролглайдъри, изкуствени пещери и други.


Главният офис на компанията е в България, а дъщерните й клонове - в САЩ, Канада и Китай. "Уолтопия" има местни търговски представителства в повече от 20 страни по света, в това число Австралия, ОАЕ, Германия, Великобритания, Австрия и др. В България се намират и производствените бази на компанията - в Летница е тази на "Уолтопия", а в Лозен и Божурище - тези на дъщерните й фирми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK