Гешев ще се похвали пред парламента с всички свои акции

Главният прокурор Иван Гешев на практика отчета дейността си в първите 8 месеца от мандата си като в тях влязоха всички медийни акции и действията на прокуратурата по време на извънредното положение.

© Цветелина Белутова, Капитал

Главният прокурор Иван Гешев на практика отчета дейността си в първите 8 месеца от мандата си като в тях влязоха всички медийни акции и действията на прокуратурата по време на извънредното положение.Нарушаването на карантината по време на извънредното положение заради разпространението на коронавируса, проверки за спекула с цените на лекарствата и завишените цени на маските в аптеките, акциите срещу Васил Божков и изземането на колекцията му от културно-исторически ценности, акцията срещу братята Атанас и Пламен Бобокови и зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, проверките за незаконно горене на отпадъци в няколко ТЕЦ-а в страната, строителството по морето на плажовете Алепу, край Несебър, Созопол, Аркутино, Приморско, в парк "Росенец" край Бургас, както и в парк "Витоша", незаконните сметища и лошото състояние на ВиК мрежата в страната - всичко това отчете в доклада за дейността на прокуратурата от 1 януари до 31 август 2020 г. главният прокурор Иван Гешев.


На практика докладът обхваща първите 8 месеца от мандата на Гешев, който съвпадна с обявено извънредно положение заради коронавируса, както и с продължаващи и до днес протести с искане за оставки на кабинета на Бойко Борисов и на самия Гешев. Отчетът на главния прокурор идва и седмица след като Европейската комисия представи първия годишен доклад за върховенството на закона в целия ЕС.


Докладът на главния прокурор за дейността на прокуратурата през първите 8 месеца на годината е внесен в Народното събрание и предстои Гешев да бъде изслушан от депутатите. Отчетът събира на 63 страници графики, таблици и информация за образуваните досъдебни производства както в цялата страна, така и по районни и окръжни прокуратури.
Искане за изслушване на Гешев бяха отправили от БСП заедно с искането за неговата оставка. Депутати от левицата поискаха дори да има дебат дали главният прокурор спазва презумпцията на невинност и разделението на властите.


Отделено е специално място на делата с висок обществен интерес, както и на разследваните случаи за корупция, организирана престъпност, пране на пари, злоупотреби с европейско финансиране, данъчни престъпления, трафик на хора и наркотици и други. Изчислена е средната натовареност на прокурорите по места като са предоставени и обобщени данни за натовареността на прокуратурите по райони и области за първите 8 месеца на годината.


2948 души са окончателно осъдени по дела с висок обществен интерес


През първите 8 месеца на годината главният прокурор Иван Гешев отчита, че 48,9% от наблюдаваните дела с висок обществен интерес са решени. Съдът е върнал на прокуратурата 3,4% от всички внесени обвинителни актове по наказателни дела. Осъдени с влязла в сила присъда са 2948 души. Оправдани са 2.4% от всички с окончателни присъди.


В отчета се посочва, че по разследвания на дела с висок обществен интерес са работили най-много в Софийската градска прокуратура и Софийската районна прокуратута - общо 5650, което е 28.6% от всички обществено значими дела в цялата страна. Решени са 2769 досъдебни производства, което е 28.7% от общо решените. Прокурорите от СГП и СРП са внесли в съда 400 прокурорски акта по дела с висок обществен интерес.


За 8 месеца са осъдени 92-ма души за организирана престъпност


През 8-месечния период прокурорите са наблюдавали общо 701 дела за организирана престъпност, като 122 от тях са нови. На съд са предадени 372 лица, 38 наказателни производства срещу организирани престъпни групи са прекратени.


Съдът е върнал на прокуратурата за доразследване или корекции в обвинителния акт 10 дела, което е 10.9% от общо внесените прокурорски актове по дела за организирана престъпност.


Осъдени за участие в организирани престъпни групи с окончателно влезли в сила присъди са 92 души. 12 са оправдани. Очаквано най-много дела срещу организираната престъпност са водили в специализираната прокуратура - 683 досъдебни производства.


Прокуратурата отчете 283-ма осъдени за корупция и 30 върнати дела


Любопитен е отчетът по делата за корупция предвид критиките от последия евродоклад. От държавното обвинение отчитат, че в цялата страна са водени общо 2282 разследвания за корупция, като 525 са делата, които са образувани през първите 8 месеца на годината. За корупция са предадени на съд общо 283 души, но има и върнати дела - 30, което е 13,3% от всички внесени в съда. Окончателно осъдени за корупционни престъпления са 156 души, а 22-ма са оправдани.


Гешев напомни, че иска промени в закона за работата на следователите


С отчета на прокуратурата главният прокурор Иван Гешев напомни, че следователите имат ограничени правомощия за разследване и отново припомни предложението да бъде разшитен кръгът на компетентността им, както и на възможността да им се възлагат повече дела за разследване.


"При представяне на данните за броя на разследваните дела от следователите, следва се има предвид законово ограничената им компетентност, както и фактът, че от прокуратурата многократно са правени предложения за обсъждане и приемане на законодателни решения с цел разширяване на материалната им компетентност - напр. разширяване кръга на делата по чл. 396 НПК, предвиждане на възможност за разследване на дела, подсъдни на Специализирания наказателен съд (допълнение в чл. 411в НПК) чрез възлагане по реда на чл. 194, ал. 2, изр. 2 от НПК, както и възможност за извършване на отделни действия по разследването по реда на чл. 218, ал. 1 НПК от следователите от следствените отдели при окръжните прокуратури, по дела, разследвани от следователите от НслС", се посочва в доклада.


Средният брой на разследвани досъдебни производства от един следовател в следствените отдели при окръжните прокуратури през осеммесечния период е 22.2. Най-много са отчетени в София и най-малко във Видин.


Първите действия от мандата и заявки за още


На практика в отчета попадат първите месеци от мандата на главния прокурор Иван Гешев, който встъпи в длъжност в края на декември 2019 г. В документа се припомня, че Гешев създаде експертен съвет, който да подпомага работата му, както и се посочва, че главният прокурор вече е имал един случай, в който е упражнил правомощията си и е изпратил искане за тълкуване до Конституционния съд.


"През периода стартира и продължава процесът на анализ на прокурорската практика за извеждане на относимите, най-съществени дефицити в материалното и процесуалното законодателство, методическото и организационно обезпечаване. В тази насока се съчетава опитът на магистрати чрез формирани работни групи и високата квалификация на експертите към Експертния съвет", пише още в доклада, който ще бъде представен пред депутатите.


В доклада за дейността на прокуратурата Гешев обръща особено внимание на факта, че върху работата на обвинението се е отразила и пандемията от коронавируса.


"От една страна е предизвикателството, свързано с необходимостта да се запази високата ефективност в работата на прокуратурата при условията на ограничения, произтичащи от специфичните противоепидемични и други свързани мерки, въведени със Закона за мерките и действията в условията на извънредното положение. От друга страна, пандемията е фактор, който пряко се отрази на непосредствената насоченост в дейността на прокуратурата, генерирайки множество случаи, които изискват както наказателноправна защита в съкратени срокове и при рискови условия", посочват от държавното обвинение.


От месец март до края на август са образувани 3009 досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки в условията на пандемията, отчитат от прокуратурата.


Какво пише за борбата с корупцията и състоянието на правораздаването можете да прочетете тук.
За продължаващите протести с искането за оставка - четете тук и тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Любопитно

  Оставка Гешев, оставка!К'во става с Горанов и едни 700 милиона мега-далавера укрити данъци от хазарта................?!К'во става с незаконният сарай на "Росенец"-кой е виновен ...................?!Какво става с раздадените безразборно лицензи за внос и унищожаване на отпадъците на Европа................?!А какво става с едни нощни шкафчета в Банкя , пълни с евра и кюлчета злато?!

 2. 2 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Пред Европейския парламент ли?

 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1668 Любопитно

  Че , какво е станало с циганката......

 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  Да не забрави да разгласи през медиите всички събрани доказателства, с което да ги направи невалидни пред съда!
  😁😁😁😁🤢

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Зареждам бира и пуканки! Обсъждането в НС ще е цирк!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 6. 6 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Хе-хе, каскетския доклад не струва и хартията на която е отпечатан и не съдържа точно най-важните неща, които би трябвало да има. Ама да не забравяме, че каскетчето успя да не види дори Шиши в делото КТБ.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  " Въпросът за постановлението на Ангел Илиев преследва Иван Гешев от 20 юли 2017 г., когато той даде специална пресконференция по повод внасянето на многотомния обвинителен акт за източването на КТБ в специализирания съд.
  Тогава прокурорът неколкократно увери медиите, че по време на продължилото три години разследване с колегите му не са се натъкнали на никакви данни депутатът от ДПС и бивш партньор на Василев – Делян Пеевски, да е имал каквато и да е връзка с КТБ. Попитан дали все пак някой от разпитаните над 400 свидетели не го е споменал, Гешев отвърна: „В това изложение (резюмето на обвинителния акт) го няма и г-н Путин, и г-н Обама”."

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29852899.html

  Между другото, някой от българската прокуратура нае ли се да повдигне обвинение срещу своя шеф, който стои над законите и конституцията на страната ни ? Теоретично било възможно, според КС......😂

 8. 8 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Вари го, печи го, прокурор направи го - каскета си е каскет.

  Оставка!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 9. 9 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Вари го, печи го, прокурор направи го - каскета си е каскет.

  Оставка!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 10. 10 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Любопитно

  283 осъдени за корупция :)

  От коя година се водят делата , за да са осъдени през 2020 г ?

  Осъдени -ефективно или на първа инстанция ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 11. 11 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 693 Разстроено

  Ееее, умрела е циганката, дето го хвалеше.

 12. 12 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 681 Любопитно

  Оставка Гешев, оставка!К'во става с Горанов и едни 700 милиона мега-далавера укрити данъци от хазарта................?!К'во става с незаконният сарай на "Росенец"-кой е виновен ...................?!Какво става с раздадените безразборно лицензи за внос и унищожаване на отпадъците на Европа................?!А какво става с едни нощни шкафчета в Банкя , пълни с евра и кюлчета злато?!
  —цитат от коментар 1 на bat_plamen


  Когато парите се разпределят по веригата няма кражба или укриване на данъци .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 13. 13 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Забравил е само да добави, дето излови бай Кондю от с. Горно Уйно с дамаджаната с парцуца... Оставка, наглецо!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  “А какво става с едни нощни шкафчета в Банкя , пълни с евра и кюлчета злато?!”

  Наложихме възбрана върху сладоледа, конфискувахме ракията, арестувахме цигането, дето крадеше яйца от полозите, запорирахме близалките в Биберон...

  Не ни занимавайте с глупости, ако обичате.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 397 Неутрално
 16. 16 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 633 Неутрално

  това е все едно палача да ми казва, че
  е преизпълнил нормата.
  която се задава другаде.

 17. 17 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  С глобите в Страсбург да се похвали, дето ги плащаме заради тях!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 18. 18 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ........"2948 души са окончателно осъдени по дела с висок обществен интерес.."


  Е тоя не се оля а направо насра от престараване с тия цифри! Всички знаем какъв пълен корпумпиран боклук и нещаснтик е Гешев.

 19. 19 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В тая гешеФтура така и не научиха, че престъпление "Корупция" в Наказателния кодекс няма. Кога Каскета ще спре да ходи на спивки по селските хоремагове и ще вземе да прочете един закон?

  Впрочем няма смисъл - съвсем скоро ще е история.

  ОСТАВКА МУТРО!

  Да не забравяме:

  Между 2009 и 2016 ГешеФ има близо 50 производства, по които е прокурор, приключени със споразумения с престъпници с които:

  - се намаляват наказанията им
  - се намалява обезщетението, дължимо на пострадали

  ГешеФ е "Радост" за осъдени убийци:

  https://kontraprop.com/2019/12/19/osuden-za-ubijstvo-na-kontraprotesta-v-za6tita-na-geshev/

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  Гешев не е наясно с ролята на прокуратурата. Няма нужда да ходят да реквизират ракия , дърва , цигари ...а трябва да търсят доказателства и да пишат грамотни обвинителни актове.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  "Бате к*ре, тия минетчии патриотите чмое ли ъ ги гъзиме, некой от техните ъ идзледзе и ъ прочете от трибуната "Вие цте ънционално богатцтво!". Как ц' кааше тойо дърт педал, къе це ънви ъ го кае дза Цацаров?"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 23. 23 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Любопитно

  До коментар [#10] от "nessarox":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  От първото правителство на ГЕРБ та до днес -предполагам!

 24. 24 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 993 Неутрално

  За лошото състояние на водопреносната система отдавна е известно, но кой е виновен: министъра на околната среда и водите или концесионерите, които получиха голяма част от тях на готово и срещу жълти стотинки и защо не се похвали и с несвършената работа. Сигналите, които получи за корупция и други престъпления, но от страна на прокуратурата няма никаква реакция.

 25. 25 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  "За 8 месеца са осъдени 92-ма души за организирана престъпност

  През 8-месечния период прокурорите са наблюдавали общо 701 дела за организирана престъпност, като 122 от тях са нови. На съд са предадени 372 лица, 38 наказателни производства срещу организирани престъпни групи са прекратени.

  Съдът е върнал на прокуратурата за доразследване или корекции в обвинителния акт 10 дела, което е 10.9% от общо внесените прокурорски актове по дела за организирана престъпност.

  Осъдени за участие в организирани престъпни групи с окончателно влезли в сила присъди са 92 души. 12 са оправдани."

  Нека оставим настрана шегите и закачките и да прочетем внимателно данните, които ни съобщава самият Гешев.

  На съд са предадени 372 лица. Осъдени са 92 или само 24,73%. Оправдани са 12 или цели 3,22% - това е много важен показател - прокуратурата се е потила, разследвала, обвинявала, ама ядец - съдът ги оправдал - с други думи пълен провал за покуратурата.

  Съдът върнал на прокуратурата 10 дела. Добре де, ама ако предадените на съд са 372, а осъдените и оправданите - 104 (92+12=104) то тогава излиза, че обвиняемите по тези 10 върнати дела са 268 души (372-104=268) или 72,04 % от обвиняемите.

  Или се оказва, че за 75,26% (3,22% оправдани и 72,04% върнати) от обвинените в организирана престъпна дейност прокуратурата тотално се е нас.....ла.

  Нищо лично - написал го е самият главен прокурор Гешев.

 26. 26 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Иван Гешев е най доброто нещо случвало се на България през тези 31 годин преход. Попиля всички червени олигарси и всичките в момента гният по затворите(Баневи, Арабаджиеви, Стайков) или се укриват в Дубай. Смаза долната рускиня Е. Йончева повдигайки и обвинения за пране на пари. Спипа с подкуп и публично унижи иванчева + я осъди на 2 инстанции съда. Погна президента както никой досега. За първи път в новата история червените е лилавите пълнят гащите от страх да не свършат в пандиза където им е мястото

 27. 27 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 914 Неутрално
 28. 28 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 914 Неутрално
 29. 29 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 914 Неутрално
 30. 30 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Да се похвали докъде са стигнали разследванията срещу Горанов, Борисов, сарайчето в Росенец и такива други по-неудобни нещица. Основно това ме интересува мен, а вярвам и много голяма част от българите.

 31. 31 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1906 Весело

  Пред Европейския парламент ли?
  —цитат от коментар 2 на Oleg Shishmanov

  По собствена инициатива ги е събрал ;)

 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  Няколко дни ще трябва да чете. Преди дни прокуратурата разби една от най-модерните и с огромен капацитет фабрика за цигари ментета, вкл. и "Марлборо", но от политкоректните нито дума...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 33. 33 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1906 Весело

  Иван Гешев е най доброто нещо случвало се на България през тези 31 годин преход. Попиля всички червени олигарси и всичките в момента гният по затворите(Баневи, Арабаджиеви, Стайков) или се укриват в Дубай. Смаза долната рускиня Е. Йончева повдигайки и обвинения за пране на пари. Спипа с подкуп и публично унижи иванчева + я осъди на 2 инстанции съда. Погна президента както никой досега. За първи път в новата история червените е лилавите пълнят гащите от страх да не свършат в пандиза където им е мястото
  —цитат от коментар 26 на Julian Dob

  Ами ти много хубаво обясни, защо е длъжен да подаде НЕЗАБАВНА ОСТАВКА - действа тенденциозно, унижава задържани лица, зад действията му ясно личат политически мотиви.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  До коментар [#26] от "Julian Dob":

  Най-доброто тепърва предстои.

  Когато бай Ставри заключи вратата на килията на истинското отровно трио - Борисов, Пеевски и Гешев.

 36. 36 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2501 Весело

  Цитат:
  "Гешев ще се похвали пред парламента с всички свои акции"

  Тъй де! Хвалете ме уста оти ке ве насерам! ;)

 37. 37 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  "Гешев ще се похвали пред парламента с всички свои акции"

  Добре де, защо пред парламента? Парламентът не му иска оставката. Като ще се хвали да се изправи пред протестиращите, които искат оставката му, да се похвали и да ги убеди, че не са прави.

  Не е фантазия - случвало се е. Министър-председателят Иван Костов застана на стъпалата на Народното събрание пред разбеснелите се таксиметрови шофьори, които му искаха оставката. А по-късно към 2 часа през нощта министърът на вътрешните работи Емануил Йорданов отиде на крака при същите шофьори на Орлов мост и ги убеди, че не са прави.

  Все пак не беше отдавна - когато България се управляваше от мъже, а не от П......П.

 38. 38 Профил на ghristoz
  ghristoz
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#26] от "Julian Dob":

  То хубаво, че гони червените олигарси, ама да вземе и да ги осъди, не само да ги държи в ареста. Да не трябва после пак да плащаме обещетения в Европейския съд. А и все пак не сме путинова Русия. Другото, като е тръгнал да гони олигарси, да подгони и политиците, дето са били в комбина. Някой все пак им е давал да папкат. Кой даде на Черепа 700млн. данъчно облекчение? Друго - защо пусна Черепа да избяга в Дубай и защо не го връща? Защо не връща Ц. Василев в България? Все въпроси, на които тролове като теб, нямат отговори.

 39. 39 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  До коментар [#32] от "hamiltonf":

  Няколко дни ще трябва да чете. Преди дни прокуратурата разби една от най-модерните и с огромен капацитет фабрика за цигари ментета, вкл. и "Марлборо", но от политкоректните нито дума...
  —цитат от коментар 32 на hamiltonf


  Не е от политкоректните, а от прокуратурата. Указанията са да не се шуми когато прокуратурата се разправя с конкурентите на Пеевски в производството и контрабандата на фалшиви цигари.

  Както нищо не се чува около производството и контрабандата на амфетамини. За да не се смущава тишината на едно чекмедже.

 40. 40 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Весело

  "свои акции"..... Ако го слуша тоя някой, ще помисли че няма полиция в България, има само прокуратура..... смешник....

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  То и обикновени прокурори това могат да го правят. Няма нужда от Гешев , твърде скъпо ни излиза.

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5308 Любопитно

  Иван Гешев е най доброто нещо случвало се на България през тези 31 годин преход. Попиля всички червени олигарси и всичките в момента гният по затворите(Баневи, Арабаджиеви, Стайков) или се укриват в Дубай. Смаза долната рускиня Е. Йончева повдигайки и обвинения за пране на пари. Спипа с подкуп и публично унижи иванчева + я осъди на 2 инстанции съда. Погна президента както никой досега. За първи път в новата история червените е лилавите пълнят гащите от страх да не свършат в пандиза където им е мястото
  —цитат от коментар 26 на Julian Dob


  Тези "червени олигарси", които Гешев попиля свързани ли бяха с управляващите? Защо няма попиляни и сред управляващите? Олигарсите винаги се облагодетелстват от връзките си с управляващите. Божков бе олигарх, обогатявал се чрез връзки с Борисов и Горанов. Защо Борисов и Горанов не са "попиляни"?

 43. 43 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 662 Неутрално
 44. 44 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Оставка на гешевтурата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 45. 45 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Весело

  другаря Гейшев .............

 46. 46 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Весело

  Леко баце, леко !!!........ резултатът сега е Х:Х и ще стане ясен, когато се платят обезщетенията за прекратени дела, оправдателни присъди и пр. Тогава да не се леят сълзи за черна дупка в бюджета и дисциплинарки за гафове.....

 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  До коментар [#24] от "Voiko":

  Концесия на ВиК мрежа има само в София. Останалото е държавно и тук-там общинско. Какво може да направи прокуратурата? Ами общо взето нищо...!

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Абе видяхме едни пачки в €...
  да не намерихте дрона дето ги е сложил в шкафчето?...

 49. 49 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2416 Неутрално

  Иван Гешев е най доброто нещо случвало се на България през тези 31 годин преход. Попиля всички червени олигарси и всичките в момента гният по затворите(Баневи, Арабаджиеви, Стайков) или се укриват в Дубай. Смаза долната рускиня Е. Йончева повдигайки и обвинения за пране на пари. Спипа с подкуп и публично унижи иванчева + я осъди на 2 инстанции съда. Погна президента както никой досега. За първи път в новата история червените е лилавите пълнят гащите от страх да не свършат в пандиза където им е мястото
  —цитат от коментар 26 на Julian Dob


  Затова Радев инициира протестите, за да отклони вниманието от коруптните си съветници. Уж протестите са срещу мутрите, обаче Божков им стана ментор и спонсор!

  Гешев си върши работата и това става ясно от воплите на определени олигарси и най-вече на БСП и пРезидента!

 50. 50 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Може да се хвали, ако спечели в съда! Апропо така и не се разбра колко от неговите разследвания като редови прокурор са издържали в съда! И крайно време е да покаже ритона и да подаде оставка!

 51. 51 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#32] от "hamiltonf":

  Ами чети си ПИК и свинските вестници и получавай многократен оргазъм

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK