Президентът обяви, че критиките на Брюксел показват морално проваленото управление на ГЕРБ

Президентът обяви, че критиките на Брюксел показват морално проваленото управление на ГЕРБ

© Анелия НиколоваЗа президента Румен Радев критичната резолюция на Европейския парламент за България е показала, че зад красивия лозунг за европейско развитие на ГЕРБ се крие корупция и морално провалено управление.


"Аз мисля, че тази резолюция развенча пропагандната реторика на управляващите, показа ясно, че всъщност зад красивия лозунг за европейско развитие на България се вихри едно морално провалено управление, вихри се корупция. Вихри се управление, което подкопава устоите на правовата държава и спира на практика нашето развитие", каза държавният глава във Варна, цитиран от БНР.


Радев беше посрещнат в Икономическия университет в града от група хора, скандиращи "Оставка", а след лекцията, която изнесе там за предизвикателствата пред младите хора, изпратен от симпатизанти, които го аплодираха.
Президентът заяви още, че отхвърленото от парламента вето върху текстове от Изборния кодекс отваря вратата към манипулация на резултатите и оспорването им.


"Аз наложих вето на този Избирателен кодекс. За съжаление, българският парламент не отчете тази възможност - подадената от мен ръка. За съжаление, оттук нататък се отваря вратата за всевъзможни манипулации по време на изборите и за тяхното оспорване, което не е добре. Вие сте виждали клипове в Youtube - още стоят, как се правят официални брифинги, на които се дават указания в партия как да се произвеждат недействителни бюлетини. Знаете до какви нива стигнаха недействителните бюлетини. При един приет стандарт международен за 3%, ние сме много над него", каза още Румен Радев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK