На живо

Коронавирусът: България прекрачва в групата страни с повече заразени (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът: България прекрачва в групата страни с повече заразени (хронология)

© Европейски център за превенция и контрол на заболяванията
Новорегистрираните заразени с коронавирус в България от миналия понеделник досега са с 84 на сто повече от предходната седмица, показва официалната статистика. Броят на починали и на оздравелите за същия период остава почти без промяна. Страната е на път да премине в по-горната от четирите групи, дефинирани от Европейският център за превенция и контрол на заболяванията и да стане част от държавите, в които заболелите са между 60 и 120 на 100 хил. души население за период от 14 дни. Заради скока на заразени директорът на спешната болница "Пирогов" Асен Балтов настоя носенето на предпазни маски да стане задължително навсякъде на закрито, а не само на публични места. Засега здравните власти не са коментирали предложението. Още данни за ситуацията в България, къде са новите огнища на коронавирус и защо кризисните центрове за жертви на насилие също изискват PCR тестове можете да прочетете в хронологията на новините, свързани с COVID-19. Новините по темата от света -
Ситуацията в шуменската болница е критична

Ситуацията в шуменската болница е критична поради недостиг на медицински персонал, съобщи пресцентърът на областната администрация, след проведена днес работна среща на областния управител Стефан Желев с ръководители на здравните заведения в региона и представители на други институции, свързана с епидемичната обстановка и разпространението на COVID-19.


Директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов е определил на срещата ситуацията в лечебното заведение като критична. По думите му пациентите в инфекциозно отделение в момента са над неговия капацитет, разкрива се COVID сектор - и в първо вътрешно отделение, но поради увеличаващия се брой на заразени лекари и медицински сестри е изключително трудно да бъде организирано обслужването на всички пациенти.

Личните лекари задават на властите шест въпроса, свързани с идеята да им се даде възможност да дават направления за тестване за наличието на коронавирус. Сдружението на общопрактикуващите лекари ги е формулирало в отговор на призива на министъра на здравеопазването от вчера, именно личните лекари да определят критериите, по които да става това. Личните лекари питат каква ще целта на тестването - да се проверят всички пациенти или тези с повишена опасност от заболяване, ще има ли лимити, кой ще плаща проверката, какви тестове ще се прилагат. Джипитата настояват за възможност да правят назначенията по електронен път. Предлага се също да се осигурят възнаграждения за личните лекари, които работят със заразени пациенти.

Увеличението на заразените е заради учебната година

Причина за увеличаването на броя на хората, които дават положителни PCR тестове, е началото на учебната година, коментира пред БНТ пулмологът Александър Симидчиев. По думите му учениците са тези, чрез които "се свързаха много по-малко социални мрежи в една по-голяма социална мрежа".


Освен носенето на маска, спазването на дистанция и миенето на ръце, специалистът препоръчва и ваксиниране против грип, доколкото това би отстранило поне един от "играчите", причинители на инфекции по това време на годината.

Полицаите готови за протест заради неоценен труд при коронакризата

Най-големият полицейски синдикат обяви, че е в готовност за протести, след като униформените са останали извън списъка с общо 34 министерства, институции и агенции, които с постановление на Министерския съвет ще получат допълнителни бонуси като служители на първа линия в борбата с коронавируса.


В съобщение до медиите ръководството на Синдикалната федерация на служителите на Министерството на вътрешните работи (СФСМВР) подчертава, че полицаите заедно с медицинските работници в цялата страна са понесли основно тежестта на прилаганите мерки и продължават да търпи най-тежките последствия от кризата и изразяват недоволството си заради това, че са изключени от списъка, по който се предвижда да има увеличение на индивидуалните основни месечни заплати с до 30%. Подробности - тук.

С нарастването на новозаразените в последните две седмици България е на път да премине в по-горната от четирите групи, дефинирани от Европейският център за превенция и контрол на заболяванията и да стане част от държавите, в които заболелите са между 60 и 120 на 100 хил. души население за период от 14 дни. Досега страната устойчиво се намираше в групата между 20 и 60 случая.


Днес данните на Европейския център, подавани от официалните власти в България, отчитат заболеваемост 62.1 на 100 хиляди с натрупване за последните две седмици. На картата, разпространявана от центъра, това се обозначава в тъмнооранжево. "Попадането в оранжевата зона вече е показател, че трябва да се вземат някои допълнителни мерки", коментира миналата седмица в интервю за "Дневник" главният държавен инспектор Ангел Кунчев. Засега властите отричат да има необходимост от по-строги противоепидемични мерки, но подчертават, че следят внимателно обстановката и при необходимост ще се върви към ограничения, за да се ограничи разпространението на заразата.

Служителка от дома за хора с умствена изостаналост в сливенското село Качулка, където от два дни е установено ново огнище на коронавирус, заяви пред Би Ти Ви, че работещите в дома са принудени сами да си купуват предпазни средства. В Качулка вчера бяха установени 54 заразени - служители и потребители на социалната услуга.


Пред Би Ти Ви жената, която запазва анонимност от страх да не загуби работата си, обяснява, че работещите не са подготвени и не им е обяснено как да действат в случай на инфекция. "Нямаме (никакви предпазни средства), нищо не ни е дадено. Ние си купуваме, ние се снабдяваме със собствени средства", казва тя. Допълва, че за настанените в дома хора се грижат една медицинска сестра - единствената незаразена, и санитари.


От местната здравната инспекция отричат твърденията на служителката. "Всички имат достатъчно количество предпазни средства... При тази ситуация, при този персонал такава е ситуацията, ще се грижат хора с отрицателен PCR резултат", казва д-р Николай Боскович от РЗИ-Сливен.

Можем да имаме много по-лека есен, ако спазваме ограничителните мерки като общество. Когато индивидът носи маска, той пази само себе си. Когато носим маските като общност, пазим всички


Александър Симидчиев,

пулмолог в интервю за БНР

Расте броят на заразените с коронавирус медици. За последното денонощие статистиката отчита осем нови случаи - 2 на лекари и 6 на медицински сестри. С това общият брой на засегнатите от началото на епидемията медицински служители вече достига 1365. Това прави близо 250 инфектирани само за последните две седмици.


София остава №1 по нови случаи

Столицата остава на първо място по новозаразени с коронавирус, сочат данните на единната информационна система. Дори при днешния нисък брой отчетени случаи - шест пъти по-малко, отколкото в петък, повече от половината са столицата - 50. Ето разпределението по области:
Благоевград - 6; Варна - 2; Видин - 2; Габрово - 2; Кърджали - 1; Кюстендил - 1; Монтана - 5; Пазарджик - 1; Перник - 3; Плевен - 1; Разград - 2; Сливен - 1; Смолян - 1; София област - 2; София град - 50; Търговище - 3.

Абсурдно изискване: PCR тест за влизане в кризисен център

Хората, които търсят неотложна помощ в кризисните центрове, са принудени да плащат за PCR тест, за да ползват социални услуги - за абсурдната практика съобщава днес електронното издание на вестник "Сега", като се позовава на сигнали от служители от социални институции до медиата. В кризисните центрове закрила търсят най-често жертви на трафик и насилие, които имат нужда от неотложна помощ, а цената на теста - около 120 лв, най-често е непосилна за тях.
"За излизането на резултати е нужно време. В това време жертвата на улицата ли трябва да стои? При реален риск да попадне в ръцете на насилника или сводника?", цитира "Сега" служителят, който се свързал с редакцията.

Пред изданието Агенцията за социално подпомагане е потвърдила, че настаняването в социални услуги - дори при нужда от спешна подкрепа, става след предоставен отрицателен резултат от PCR тест, направен до 48 часа преди приема в социалната услуга. Оттам са обяснили, че при нужда, може да бъде отпусната еднократна помощ от 375 лв, която да покрие теста и други разходи на постъпващите. Преглед на нормативната база показва, че няма изискване за тест при настаняване кризисен център, а ако съществува заповед на шефа на Агенцията за социално подпомагане, тя не е публична, посочва "Сега".

Над 80% ръст на новозаразените за седем дни


От миналия понеделник до днес новорегистрираните заразени с коронавирус в България са 2801 - с 84 на сто повече от предходната седмица, показва официалната статистика.


Броят на починали и на оздравелите за изминалите седем дни остава почти без промяна - според официалната статистика жертвите на COVID-19 са 50 души (при 52 между 27 септември и 4 октомври), а излекуваните са 834 - с 10 повече от предходния период.


Най-сериозен е ръстът на новите случаи в столицата - те скачат от 316 на 785 за последните седем дни. Увеличава се и броят на настанените в болница - над 250 повече, отколкото за предишните седем дни. Няма сериозна промяна при лежащите в интензивни отделения.

Рязко увеличение на случаите в Търговище

Удвоен е броят на новорегистрираните заразени от коронавирус в Търговище - област, която от март досега беше практически подмината от пандемията. Скокът е за последните две седмици, а според единната информационна система общо инфектираните са 312.


"Извършена е спешна реорганизация в болничните заведения и към момента имаме 94 налични болнични легла, като от тях 62 са запълнени", каза в интервю за БНТ жбластният управител на Търговище Митко Стайков. Той уточни, че от днес ще бъдат осигурени още 10 легла в болницата в Омуртаг.


Районът наскоро беше определен като рисков от Германия, която настоява за задължителна карантина и отрицателен тест до 72 часа след влизане на нейна територия на жителите на Търговище, уточнява БНТ.

Шефът на "Пирогов" настоя за маски навсякъде на закрито

Коронавирусът: България прекрачва в групата страни с повече заразени (хронология)

© Велко Ангелов

Директорът на спешната болница "Пирогов" проф. Асен Балтов заяви, че ще препоръча на Националния оперативен щаб да направи задължително носенето на предпазни маски навсякъде на закрито, независимо дали става дума за обществени места, или не.


То подчерта, че в момента заповедта на здравния министър за покриване на устата и носа на публични места не се спазва и това е една от причината за резкия скок на новозаразените. Балтов подчерта, че маските са необходими и в офисите, когато има по-големи колективи от хора, тъй като те общуват и има опасност от зараза, независимо, че там има определен кърг от хора и не всеки влиза вътре.


Не смятам, че някой ще се почувства по-зле физически от това, коментира Балтов. Още по темата - тук.

Не говорим за накърняване на права, а за мерки, които помагат. 


Асен Балтов, директор на "Пирогов"

Няма глобени за свалени маски в училищата

Коронавирусът: България прекрачва в групата страни с повече заразени (хронология)

© Георги Кожухаров

До момента в София под карантина са поставени 817 ученици, което прави 4 на 1000. При училищния персонал съотношението на изолираните към незаразените е 2 на хиляда - данните съобщи шефът на столичният инспекторат по образованието Ваня Кастрева пред БНТ. По думите й в преобладаващият брой от случаите децата били заразени извън училище - през семейството или други контактни лица, което означава, че училището е една от най-сигурните среди.


Кастрева подчерта, че засега изобщо


не може да се говори за затваряне на училищата


и преминаване към обучение в електронна среда. В отговор на въпрос тя каза също, че до момента няма наложени глоби в училищата за това, че не се носят маски. "За всички нас е много важно да се спазват правилата и това има и възпитателен ефект", обясни тя, като подчерта, че за учениците не е лесно да свикнат с маските, но с повече упоритост от страна на учителите това ще стане.

Статистиката за вчера: расте броят на настанените в болници

Коронавирусът: България прекрачва в групата страни с повече заразени (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Броят на заболелите от COVID-19 в България расте - според единната информационна система за денонощие в лечебни заведения са настанени 16 души. В интензивни отделения има трима души повече, отколкото в неделя - общо 62.


Традиционно за понеделник новорегистрираните заразени са значително по-малко, като днес са отчетени пет пъти по-малко положителни проби в сравнение с вчера - 83 (при 448 ден по-рано). Направените тестове за три пъти по-малко - 1191, а спадът е обичаен за понеделник, тъй като в почивните дни много от лабораториите не работят или работят с намален капацитет.


Починал е един човек, а излекуваните са 29.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  "Направените тестове за три пъти по-малко - 1191, а спадът е обичаен за понеделник, тъй като в почивните дни много от лабораториите не работят или работят с намален капацитет."

  Чове ще си помисли – лошото си отиде.
  Лабораториите не работят, и те почиват в неделя.

 2. 2 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  Квебек, Канада

  "Тук, където съм от 1.10 е забранено ходенето на гости. Без значение при майка/баща или приятели. Глобата е 1000$, като се дава и на домакина и на госта. Само живущите на адреса и толкоз. Ресторанти, барове, зали, театри, кина и пр. не работят"

  Любовта ще спаси света!!!
 3. 3 Профил на valerie pvi
  valerie pvi
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#2] от "hope":


  До коментар [#2] от "hope":

  Да, ама ние тука имаме свобода и демокрация :)

 4. 4 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  Белгийците, които имат най-много починали на 1 млн. в Европа /878/, днес имат 5 300 новозаразени. 11,6 млн. души са. И направо са добре, при 8000 предишния ден.

  Така, че българинът явно е доста умен и умее, да спазва препоръките, без видими притеснения. Ние сме със 129/ 1 млн. - починали.
  След нас са Германия, Дания, Украйна, Беларус, Авсктрия, Чехия, Сарбия, Словения, на с приблизителни данни.

  Любовта ще спаси света!!!
 5. 5 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Въпреки малкото тестове има видима тенденция. На първо място -София с 50 случая следват Благоевград-6, Монтана-5.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  Почти половината от стигналите до реанимация пациенти с COVID-19 не оцеляват. Това показва справка на здравното министерство, изготвена специално за Скенер.нюз. От 8 март до 5 октомври в интензивни отделения са били приети 1230 българи с потвърден коронавирус, като 539 от тях са загубили битката с болестта. Припомняме, общо жертвите на COVID-19 у нас към днешна дата са 854.

  Още по-стряскаща е статистиката при пациентите, които са били на апаратна вентилация. За 8 месеца пандемия у нас, са били интубирани 536 души, от тях 423-ма са починалите, докато лекарите са успели да спасят едва 113 заразени, получили тежки усложнения.

  Процентът на успеваемост при интубация е много нисък, признават както здравните власти, така и самите медици. Такъв е обаче почти навсякъде по света, но е напълно сравним с този при усложненията при грип. Обясненията са няколко: липсата на специфично лечение, късно търсене на помощ, самолекуване, множество придружаващи заболявания, както и възрастта на пациентите. И все пак смъртността на болните с COVID-19 в реанимация е близо 10 пъти по-висока от тази при пациентите, които се интубират по други причини, макар че и те са в критично състояние. Например при политравмите най-добрите интензивни отделения в столицата имат смъртност от едва 15-20 % и то при изключително тежките случаи.

  Любовта ще спаси света!!!
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3179 Неутрално

  До коментар [#3] от "valerie pvi":

  Не нямаме, просто правата ни са записани в конституцията

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#2] от "hope":

  Е замини там да мрънкаш, да видиме колко ще те издържат и там !!!

 9. 9 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  "От 8 март до 5 октомври в интензивни отделения са били приети 1230 българи с потвърден коронавирус, като 539 от тях са загубили битката с болестта. Припомняме, общо жертвите на COVID-19 у нас към днешна дата са 854."

  ----------------------

  Излиза, че 300 души са починали, без изобщо да стигнат до интензивните отделения.
  1/3 от починалите, огромен дял.
  И къде са починели, у дома? Защото, ако си приет в болница, веднага ще те преместят в интензивното, ако се влошиш. Това означава, че тези хора изобщо не им е бил даден шанс - от лични лекари или специалисти.
  Доста стряскаща информация.

  Любовта ще спаси света!!!
 10. 10 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#4] от "hope":

  Не знам какъв е българинът, ти сигурно си уругвайка, щото мозък ти липсва априори

 11. 11 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  До коментар [#2] от "hope":Е замини там да мрънкаш, да видиме колко ще те издържат и там !!!
  —цитат от коментар 8 на Славейко


  А ти си заври главата някъде по-дълбоко...

  Любовта ще спаси света!!!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#1] от "Alexander97":

  Омръзна ми да омиргам от март досега, а хипохондричките да се правят на полицайки по метро и рейсове

 14. 14 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  До коментар [#12] от "Славейко":

  Ти не ми давай наклон в живота, заради глупаци като теб, умират хора.
  Бегай в кръчмата, да не се напъне жена ти, да сготви нещо.

  Любовта ще спаси света!!!
 15. 15 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#14] от "hope":

  Защо аз да ти давам, сигурно няма и кой да ти даде кат те гледам.

 16. 16 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3590 Неутрално

  Снощи погледнах резултатите в нета за Израел и Белорусия. В първата държава има строги мерки, ограничения, а във втората - няма. Евреите имат над 100 хиляди заразени, а Белорусите около 85 хил. Починалите също са повече в Израел (над 1000). В Белорусия са около 850. И това, въпреки продължаващите масови протести вече месец и половина.

 17. 17 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  До коментар [#2] от "hope":

  Това естествено е хлъзгава, подвеждаща фалшивка.
  Да, има подобни рестрикции на някои места в Квебек, но в никакъв случай на цялата територия на провинцията, хеле пък върху цяла Канада.

 18. 18 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#14] от "hope":

  Ма що се пънеш с тоя трол по темата, той само под статии за Covid се прави на мъж!!! А такива нали знаеш, мъже в нета, мишки в живота!

 19. 19 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Чакай сега...ти кой беше че даваш препоръки? Изтъкнат епидемиолог или номенклатурчик, който ще се запомни с неадекватно управление на поверената му болница по време на КОВИД кризата и с наемането на кетъринг фирма, доставяла с години негодна за ядене храна на болните, и изгоонена в последствие след оплаквания от персонала и пациентите, намеса на телевизии и.ХЕИ?

 20. 20 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  До коментар [#16] от "Vlado Nikolov":

  Беларус е интересен случай, проблема е че са тоталитарна държава и не може да се вярва на статистика им. Отделно ползват някакви руски тестови китове за ПСР, които нямат европейска/американска сертификация и съвсем не е ясно колко и какво мерят. Но пък една Швеция, която има надеждна статистика показва много подобни данни т.е може и да не лъжат толкова много белорусите.

 21. 21 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Гневно

  До коментар [#18] от "Калиманата":

  А не бе, да я слушам всеки ден като дежурна оплаквачка

 22. 22 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2866 Неутрално
  До коментар [#11] от "hope":
  Това със "завирането на главата по-дълбоко" звучи, хм, по-така в понеделник сутрин.

 23. 23 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6144 Неутрално

  Маски навсякъде на закрито. Не е трудно и се свиква.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 24. 24 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Мнозина от българите не само че не се съобразяват с каквито и да било мерки (дистанция, дезинфекция, дисциплина .носене на маски), но проявяват и хиперагресия, когато им направиш забележка, особено за дистанция и носене на маска. Готови са да се бият, да вандалстват, и дори да убиват! Насърчават ги някои безумни изказвания на наши лекари от екрана на най- гледаните програми по телевизора и абсолютно безотговорното поведение на най- висши политици и държавни ръководители. Възможността да се използват фактите за всякакви хипотетични, абсурдни конструкции и умозаключения са причината някои лекари с титли да пропагандират изключително опасно, безотговорно, анархистично поведение на хората. Когато се говори за лекарска грешка и се търси нейното съдебно преследване се държи сметка преди всичко за това дали е спазвана процедурата (разписаните правила) или не. След като има разписани правила за поведение в условията на пандемия, предвидени са глоби при нарушаване на тези правила, Е ПОДСЪДНО ДА ПРОПАГАНДИРАШ И НАСЪРЧАВАШ ПОВЕДЕНИЕ С РАЗРЕЗ С ТЕЗИ ПРАВИЛА! Още повече! Говори се, че при инфекция с ковид 19 не се правело абсолютно нищо и организмът се оставял да се справя сам! Проф. Генчо Начев прекарал средно тежка форма на ковид 19 разказа по телевизията как е протекла болестта му: девет дни е спял в полулегнало положение, постоянна кашлица; не е имал повишена температура. БИЛ ЛЕКУВАН С ДИРЕКТНО ДЕЙСТВАЩ ПРОТИВОВИРУСЕН ПРЕПАРАТ- РЕМДЕСИВИР И ХИПЕРИМУННА ПЛАЗМА ДАРЕНА ОТ ПРЕБОЛЕДУВАЛ ОТ КОВИД НЕГОВ КОЛЕГА! Не е бил оставен на наблюдение и самоизлекуване! Подобни лекари медийни "герои" не биха заслужавали елементарно влияние, бихме казали МАЙНАТА им, ако не насяха огромни вреди не само на целия народ, но и директно на самите нас!

 25. 25 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#21] от "Славейко":

  А не бе, да ти четем мишкарските глупости всеки ден!!! Дай нещо ново, не си интересен вече.

 26. 26 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#23] от "Незнайко в Слънчевия град":

  ми слагай тогава, кой те спира?

 27. 27 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Гневно

  До коментар [#19] от "uq":

  Идеален е да плаши кокошките! Точно в Пирогов съм чувал как предлагат на възрастен човек 400 лева да го пишат болен с коронавирус. Това нали се сещате, е повече от пенсията на един българин, но тоя лапа по 1200 от всеки умиращ чна който нищо му няма)
  Само че няма да стане неговото.

 28. 28 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 370 Разстроено

  До коментар [#27] от "Славейко":

  Ахаха, обаче продължаваш с глупостите, чул в Пирогов!!! На разходка ли беше там?

 29. 29 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 370 Разстроено

  До коментар [#27] от "Славейко":

  Ахаха, обаче продължаваш с глупостите, чул в Пирогов!!! На разходка ли беше там?

 30. 30 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#25] от "Калиманата":

  Ти да не ги чуеш на живо, че тогава няма да ти хареса хич. Отиди виж колко народ сте оставили без работа хипохондъри такива.
  Нора що не реве под статиите за протестите?

 31. 31 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#23] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Кажи го на тия дето протестират от 3 месеца - заразихте цяла България бееее, омреха половината беее.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#27] от "Славейко":

  ми и аз съм чувал но не съм виждал, не мога да твърдя. Мога обаче със сигурност да кажа, че в не-ковид отделенията на Пирогов и до ден днешен няма разписан алгоритъм как се действа при приемане на спешен пациент с КОВИД или с неизяснен още статут. Мога да кажа също, че при.реален случай на пациент с хирургичен проблем и КОВИД, хората които го обслужват не им беше платено като за първа линия. Мога да кажа че заплатите бяха НАМАЛЕНИ заради спрените планови операции и неизпълнени на плана.
  Най-фрапантно беше през март, когато решиха да направят събрание на цяло отделение, че да решат как ще работят. Когато цялата държава се затваря и се ограничават контакти, тоя неадекватник събира целия персонал да решава нещо. В резултат в някои отделения са напуснали до 30% от хората

 34. 34 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Странно, че не е въведена тази елементарна хигиенна превенция маската в България за всики закрити помещения!Това е толкова елементарно и лесно за спазване нещо!

 35. 35 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#32] от "Славейко":

  Нещо много злоба, да не те е страх?

 36. 36 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Гневно

  До коментар [#26] от "uq":

  Социално отговорните, съвестта на квартала! Социалните отговорници демек! Уж, какво като си мрънкат, нали на никого да не пречат ... да ама от тия стават най-злите клеветници и клюкари, на тях се е държал и сталинизмът, и нацизмът.
  Тоя път обаче няма да стане тяхната.
  Ходят и полицайстват из затворените помещения, гонят млади хора защо са без маски, ама малко бой ядат, затова...

 37. 37 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3590 Неутрално

  До коментар [#20] от "m17":

  Точни данни от преди пет минути
  Израел - 290079, починали - 1956
  Белорусия - 83073, починали - 891
  Поствам го, защото не бях много точен. Източник : Coronavirus Live:RealTime Counter, World Map Stats #Stay Home#With Me. Предаването е на живо, с постоянно обновяващи се данни. Гледам го ю тюб. Впрочем, ние не сме толкова зле. Колкото до Швеция, следя ги още от началото. Интересно е.

 38. 38 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#34] от "Запорожец":

  Значи тия дето се пънат във форума, като излизат са в скафандри, иначе тука са безсмъртни!?! Елементарно е за мислещите, надявам се да са повече!

 39. 39 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#34] от "Запорожец":

  ами всъщност е въведена. Изключение се прави за заведения и за децата в училище, когато са в класната стая, но са длъжни да носят в коридора. На всички други закрити обществени места, маската е задължителна

 40. 40 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Вчера в автобуса от пътниците които видях с маски бяха всички жени, и 50 % от мъжете, като от мъжете, които бяха с маски 100 % бяха с нос отвън. Явно някакви фалически мотиви се задейстат. Безогленост и бабаитлък, ама на чужд гръб.

 41. 41 Профил на gedat21
  gedat21
  Рейтинг: 101 Неутрално

  Не трябва да затваряме повече бизнеси. Вече повечето случаи са по - млади хора, а и вируса мутира на нещо по - малко смъртоносно, макар и по - заразно. През пролетта затварянето на бизнеси беше нужно за да се спести време за да проучим вируса, както и да се увеличи капацитета на здравната система. Но сега затварянето би причинило много по - големи вреди затова трябва да се налагат сегашните мерки повече и онлайн обучение при необходимост.

 42. 42 Профил на gedat21
  gedat21
  Рейтинг: 101 Неутрално

  Не трябва да затваряме повече бизнеси. Вече повечето случаи са по - млади хора, а и вируса мутира на нещо по - малко смъртоносно, макар и по - заразно. През пролетта затварянето на бизнеси беше нужно за да се спести време за да проучим вируса, както и да се увеличи капацитета на здравната система. Но сега затварянето би причинило много по - големи вреди затова трябва да се налагат сегашните мерки повече и онлайн обучение при необходимост.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Квебек, Канада"Тук, където съм от 1.10 е забранено ходенето на гости. Без значение при майка/баща или приятели. Глобата е 1000$, като се дава и на домакина и на госта. Само живущите на адреса и толкоз. Ресторанти, барове, зали, театри, кина и пр. не работят"
  —цитат от коментар 2 на hope


  А тук, България, има ганьовци и гани, които не искат да загубят "изконната си свобода" да ходят навсякъде и се срещат с всякакви хора, но отказват да сложат маска и предпазят възрастните и уязвимите си близки! А Короната им се кефи и се разпространява.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#42] от "gedat21":

  Много точно. Пролетта, след хоръра в Италия, не знаехме какво да очакваме и беше нужно превантивно да са наложи карантина. В момента вече е ясно, че вирусът е опасен но не чак толкова апокалиптичен, може и.да е мутирал към по-малко смъртоносен. Знаем също, че със затваряне няма да го преборим, от опит и затварянето просто е безсмислено. Не казвам че вирусът не е опасен, просто е ясно, че затварянето нищо.не решава

 47. 47 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  До коментар [#14] от "hope":Ма що се пънеш с тоя трол по темата, той само под статии за Covid се прави на мъж!!! А такива нали знаеш, мъже в нета, мишки в живота!
  —цитат от коментар 18 на Калиманата


  понякога и на мен ми писва. Всички сме изнервени, повечето губим пари всеки ден, от създалата се ситуация, но чакаме, търсим изход, надяваме се, че нещата ще се оправят. Пари ще изкараме пак. Някои хора обаче не умеят да губят и въобще, да излязат от зоната си на комфорт. Всичко трябва, да е както си е било, вирус няма и тропат с крачета...  До коментар [#11] от "hope":Това със "завирането на главата по-дълбоко" звучи, хм, по-така в понеделник сутрин.
  —цитат от коментар 22 на k_


  и ти да направиш уместна забележка..

  Любовта ще спаси света!!!
 48. 48 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#40] от "znaya":

  ахахахааа неква сексистка феминистка се изтропа тука

 49. 49 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 625 Неутрално

  "проф. Асен Балтов заяви, че ще препоръча на Националния оперативен щаб да направи задължително носенето на предпазни маски навсякъде на закрито, независимо дали става дума за обществени места, или не"

  Ама и вкъщи ли?!

 50. 50 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#44] от "princess_x":

  Имало е, има, и ще има!
  Властта в България 45 години се държа на кварталните съвести, които клеветеха първо всеки с ръб на панталона (50те години), после всяка мацка с къса пола (60те), после всички с дълга коса (70те), и накрая всики с обица (80те).
  Повече такива като вас аз лично няма да търпя и официално ви казвам, че както си мислите, че пазите нещо, така себе си няма да опазите.
  Днес има 83 случая и е идиотско да цитирате оня лапач на държавни средства изобщо, който пари не знае как се изкарват, и не му пука дали ще е!е майката на половината или на цялата държава.

 51. 51 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#49] от "Green Day":

  а де?! Подозирам че и той не знае. Проблейва, колкото да каже нещо

 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3964 Весело

  Задължително носене на маски, искал шефа на "Пирогов"?! Естествено, ефекта ще е много малък, след като еднократните маски станаха многократни!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 53. 53 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2822 Неутрално

  Излиза, че 300 души са починали, без изобщо да стигнат до интензивните отделения.
  —цитат от коментар 9 на hope


  Първата жертва на Ковид в България беше жена падна пред Пирогов. Сигурно има още много такива.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 54. 54 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#38] от "Калиманата":

  Е, не те следя, сигурно такива ходите в скафандри.
  Ма имам един познат дето е от гениалното училище и закъм психиатрията, дето 3 месеца не беше излизал от къщи и ходеше на пазар с по пет маски, ръкавици и специални връхни облекла, сега ходи да пие кафе, но не в центъра, за да не го зарази някой летящ вайръс.

  Ма отидете в Квебек бе, да се наядете на либералния рай на Юстин Трудеау, че да ви хареса байганьовска България малко. Те скоро квебеците ще затропат да ги пуснем в България да живеят, вие ходете там да порипате от щастие....
  Един комшия от блока се върна лятото от Канада и вика "отървах се", едва сега го разбирам напълно. Там ти и Норчето сте на власт просто...

 55. 55 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  До коментар [#46] от "uq":

  Дори Балтов тази сутрин каза какво се е случило в Италия пролетта:
  И там и тук в пирогов са убивали хората с вентилатори.
  Това е публичната мръсна тайна на модерната мисицина ама засега си признават само под сурдинка.

 56. 56 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#55] от "k_":

  Кажи го на норе-то

 57. 57 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 174 Неутрално

  Разбира се, нашите малоумници няма да изискат задължителни маски, а направо ще започнат да затварят заведенията.

 58. 58 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#43] от "Славейко":

  Ми то тава е една от целите, да не се претовари болничната система!! Никой не твърди че няма да го изкара, просто може да бъде отложено във времето, така болниците ще могата да се справят!!! Ма то требе малко мисъл, не само тролене. А иначе се вижда колко си състоятелен, като няма какво да кажеш, обиждаш! Айде да си жив и здрав, искрено.

 59. 59 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3491 Неутрално

  Ето това ще стане и при нас, ако не започнем, да носим маски..
  Словакия:
  "От четвъртък ресторантите ще могат да изпълняват единствено поръчки за вкъщи, а фитнесите, плувните басейни и сауните ще бъдат напълно затворени. Хранителните магазини и аптеките ще трябва да обслужват в определени часове само възрастни хора.
  Събитията, водещи до струпване на много хора, ще бъдат забранени, а спортните състезания ще се провеждат без публика. Властите все още обсъждат дали да забранят събирането на повече от шестима човека на едно място."


  Любовта ще спаси света!!!
 60. 60 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#16] от "Vlado Nikolov":

  а в Северна Корея няма болни. В Китай също... вече няма

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 61. 61 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  До коментар [#56] от "Славейко":

  Щото биле не знаели а трябвало да направят нещо и затова ги слагали на маркучите
  Сега биле разбрали че ги убивали.

 62. 62 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#53] от "Корки":

  Много са, ама никъде не са падали. Ходят си наглед здрави и прави, а в мозъка ... тотално объркана биохимия. Поражения за десетилетия напред, като след война. Както сърбите в Белград, над който все още не прелитат самолети заради изтрещелите след бомбардировките.

  Познавателните разстройства водят и до душевни такива, да знаеш!
  Та Норка да знае, НЯМА да стане нейното в България втори път!

 63. 63 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#4] от "hope":Не знам какъв е българинът, ти сигурно си уругвайка, щото мозък ти липсва априори
  —цитат от коментар 10 на Славейко

  Защо, уругвайците без мозък ли са?
  Питам, защото страната им е наричана Швейцария на Южна Америка.
  Мен ме интересува друго - дали все пак наистина с новите мутации коронавирусът не е загубил от силата си. Защото в Европа са достигнат и надминат броят на новозаразените от пролетта, но не виждаме репортажите за ковчези, чували за трупове и т.н.

 64. 64 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#4] от "hope":Не знам какъв е българинът, ти сигурно си уругвайка, щото мозък ти липсва априори
  —цитат от коментар 10 на Славейко

  Защо, уругвайците без мозък ли са?
  Питам, защото страната им е наричана Швейцария на Южна Америка.
  Мен ме интересува друго - дали все пак наистина с новите мутации коронавирусът не е загубил от силата си. Защото в Европа са достигнат и надминат броят на новозаразените от пролетта, но не виждаме репортажите за ковчези, чували за трупове и т.н.

 65. 65 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#61] от "k_":

  Да, американците го откриха, че с маркучите вкарани в белия дроб съсипват алвеолите и убиват човека от огромно налягане. Те преди помпали като помпена станция просто ... Сега същите вият как ние ще умираме, а те да взимат пари за нас...

 66. 66 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 860 Весело

  До коментар [#2] от "hope":

  „Квебек, Канада“
  Монреал също. Няма да се чудиш, те квебекарите са като нашите граовци. Скоро и до клозета ще ти забранят да ходиш и ще ти определят в кой магазин да пазаруваш. Интересно, че това е само в Квебек. В другите провинции и хабер си нямат от мерки. Но си нямат и заразени...

 67. 67 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#60] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  И в Сърбия откак запалиха скупщината болните силно намаляха.

 68. 68 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 615 Неутрално

  пак ли почнахме с пропагандата на първа страница?

 69. 69 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 2115 Весело

  До коментар [#59] от "hope":

  Трябваше да го кажеш юни като започнаха протестите. Сега е късно. Ще умираш скоро.

 70. 70 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#64] от "Virgin":

  Въпроси много, отговори - никакви :) Всъщност, единственото сигурно за КОВИД е, че направи за смях модерната медицина и изобличи тоталната неадекватност на "великите" ни здравни системи. Показа, че съвременната "хуманна" медицина е в голямата си част печалбарство и шарлатания.
  Имаше едно изказване на Чирков, с един въпрос, който и мен ме занимава - как е възможно, при цялата съвременна технология и познание и огромни ресурси, за вече 10 месеца все още да не се знае почти нищо за този вирус?! Виждаме че все още се спекулира за симптомите, начините на заразяване, продължителността на съществуването му извън организма на човек. Това е абсурдно съгласете се

 71. 71 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#55] от "k_":

  В Пирогов едва ли, защото няма много починали там. Само онова момче дето го умориха с емболия от хлорикина

 72. 72 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 860 Весело

  До коментар [#36] от "Славейко":

  „Ходят и полицайстват из затворените помещения, гонят млади хора защо са без маски, ама малко бой ядат, затова...“

  Стига си се пънал, бе ка//пут, ставаш досаден като комунистически агитатор. Като искаш ходи си без маска та и без гащи(че то вируса и през гъ//зъ хваща, нищо, че при тебе и двете са заедно).

 73. 73 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#63] от "Virgin":

  Не е ли Чили Швейцария на Южна Америка?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 74. 74 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  От миналия понеделник до днес новорегистрираните заразени с коронавирус в България са 2801 - с 84 на сто повече от предходната седмица, показва официалната статистика.
  —цитат от коментар 0 на статия


  Стоп, малко: "новорегистрираните" или "броят на положителните ПСР-тестове". Щото съотношението е като Хасково и Хюстън. (вчера по БНТ Мангъров за пореден път попита каква е тази страшна тайна да се даде разбивка колко от броя положителни тестове да деня са повторни такива след предходни положителни).

  Но, както и да е - това не е толкова важното. Важното е, че разпространението на заразата си върви по неговите правила. Които са си еднакви за хиляди зарази като тази, появявали се и изчезвали безброй пъти през човешката еволюция. Та, с тези растящи "проценти" накрая какво ще се окаже че мерим: "нивото на река Дунав в сантиметри" (беше в 15 ч. по Хоризонт). Не, че е без значение, но пък извън звънката френска реч, друго запомняхме ли от ежедневната сводка?

 75. 75 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Щото биле не знаели а трябвало да направят нещо и затова ги слагали на маркучитеСега биле разбрали че ги убивали.
  —цитат от коментар 61 на k_


  Туй го писА отдавна. Причината е , че от сезеото казАли да не смеят да обдишват с кислород, щото вирусът бил много страшен и ше го прихванат и умрат в ацки мъки. Пък така цъкнеш копчето на вентилатора и готово. Ма и дохторите са го знаели отдавна, щото др Джонсон не го вързаха за апарат, ми му пускаха кислород с маска.
  https://trud.bg/защо-интубацията-е-опасна-за-пациенти/


  Квебек, Канада"Тук, където съм от 1.10 е забранено ходенето на гости. Без значение при майка/баща или приятели. Глобата е 1000$, като се дава и на домакина и на госта.
  —цитат от коментар 2 на hope


  Туй нищо не е. В Германия са много по - напред с Реформите. Там има забрани не само как е досега между отделните страни, ами и между отделните провинции.
  Семейство от Берлин наело за уикенда къща за гости в Нойрупин ( на 60 км). Обаче бдителен доносник веднага ги натопил и дошла полицията. (Понеже в Берлин има голям брой положителни тестове, жителите му се считат за вредни за останалите). Полицията дошла посред нощ и установила, че родителите и двете деца не носят заверени отрицателни тестове най - много отпреди 3 дни. Представяш ли си какво нахалство?
  https://www.bz-berlin.de/berlin/umland/brandenburg-beherbergungsverbot-berliner-familie-in-neuruppin-von-polizei-ermahnt

  Понеже др Баце преписва всичко от др Меркел, и тука така ше стане. Ейго, в матряла пише, че най са заразени са в Търговище. На рецепцията на хотела в София още като видят че гостите са от Търговище и ше има "кръгом - чемадан - вакзал - Делиорман"

 76. 76 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#70] от "uq":

  Медицината не е за смях, поне сериозната, защото само невежите обещават чудеса, специалистите знаят колко много не знаят и работят, за да научат повече. Като теглиш чертата, повече хора живеят по-дълго, въпреки замърсяването и лошата храна, така че медицината явно се справя. Друг пример е грипът от 1918, убил тогава повече хора и по-бързо, въпреки че не е имало тези пътувания и гъстотата на населението е била значително по-малка. Колкото и да се оплакваме в момента, дори най-мрачните прогнози не предвиждат подобни числа

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 77. 77 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 174 Неутрално

  До коментар [#36] от "Славейко":

  И ти малко бой си ял.

 78. 78 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  До коментар [#27] от "Славейко":

  Точно в Пирогов съм чувал как предлагат на възрастен човек 400 лева да го пишат болен с коронавирус. Това нали се сещате, е...

  Вече бълнуваш!
  На регистрацията ли го чу?
  За теб е нужна специализирана помощ!

 79. 79 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3590 Неутрално

  До коментар [#60] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Дал съм, къде гледам резултати. Има за почти всички страни по света.

 80. 80 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 799 Неутрално
 81. 81 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 799 Неутрално

  всички ще умрем,някой повече

 82. 82 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#74] от "inn":

  Мисля че през май се каза - повторните положителни не влизат в статистиката - един иднивид, един тест в статистиката, ако ще да си е направил и 10 и всичките да са положителни.
  Мангъров не говори като специалист, може да е такъв, но не говори като такъв. Няма фактологична обосновка и научно аргументиране при него - всичко е реторика. Чного наши лекари така говорят. Научната обосновка се пази за колегиума и дори да се подняса, то тя е пак реторически употребена.

 83. 83 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 799 Весело

  До коментар [#82] от "znaya":

  май или юни щот има разлика:)))и кой ще тръгне се занимава с тези подробности и статистики да отмята кой правил тест днес за първи или ен-ти път знаейки българската чиновническа работа:))

 84. 84 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#82] от "znaya":

  Добре, и така да е по въпроса за бройката - всичките обявени положителни тестове са все на новозаразени, съответно нарастването на процента. Който все пак е някакъв детайл само в морето на основния въпрос: че реакцията на епидемията е НЕ САМО медицински, но най-вече ОБЩЕСТВЕН въпрос. Най-ясно тази взаимна обвързаност личи през държавните бюджети: и най-цивилизованите страни (Швейцария, Швеция) - сигурно си обичат гражданите и се грижат за тях - си заделят макс около 12% от държавния бюджет за здраве. Не 70%, нали. Щото на обществото му трябва ресурс и за други неща. Ако пък някой безумец, управляващ съвременна държава само се пробва с подобно нещо (не, че има как да стане) - ще бъде натирен дружно от цялото общество на мига. Вкл. и от най-върлите привърженици на Мутафчийски...

  Затова - Мангъров е нужен с гласа си като коректив на другата крайност (да не кажа безумие), в което са готови да ни хвърлят хора с мисленето на Мутафчийски. Не го обвинявам, че мисли като медик - като такъв е длъжен да иска най-доброто за здравето. Но безконтролното изпълнение на мераците му ще е равно на огромна вреда за обществото като цяло. Щото някой трябва да пълни бюджета, който той да харчи. А пълненето на бюджет значи работа, значи разпространение на Ковид. Се ла ви.

 85. 85 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1370 Весело

  Уважаеми господа корона-фанатици, от горната графика много се коментрира червеничкото, дето показва КОЛКО СА ЗАРАЗЕНИ, АУУУУУУУУУУ!!!!1!, а това, че черничкото от самото начало си е практически една дълга права линия долу в ниското, никой не споменава.
  Но нищо, дайте още мерки, че пак ни е стегнала истерията. Искаме маски и в леглото задължителни! КПП-та пред всяка жилищна кооперация и блок!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 86. 86 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  О С Т А В К А ... и да се махат с вируса си и маските си !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 87 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Позитивни или болни?
  Канада, Германия да прави каквото иска, богати държави, пари бол!
  Българите и България не могат да не работят, защото нямат пари...

 88. 88 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 371 Неутрално

  На шефът на Пирогов никой не му е забранил да си носи маска.
  Ама това да иска на всякъде да се носят от всички си е голяма наглост за мен.

 89. 89 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Маски навсякъде на закрито. Не е трудно и се свиква.
  —цитат от коментар 23 на Незнайко в Слънчевия град


  Доказа се че маските не помагат.
  В много държави си ги носят и на улицата но отново има зарезени.
  Маските са безполезна стока в ежедневието.

 90. 90 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Странно, че не е въведена тази елементарна хигиенна превенция маската в България за всики закрити помещения!Това е толкова елементарно и лесно за спазване нещо!
  —цитат от коментар 34 на Запорожец


  И защо трябва всички да носим маски.
  Толкова ли е трудно да почнат да продават скафандри на тези които се страхуват от вируса и така да нямат досег с околната среда а останалите да си правят каквото искат.

 91. 91 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Тестовете се правят по ЕГН, не е толкова трудно всъщност да преброиш уникалните случаи.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 92. 92 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Вчера в автобуса от пътниците които видях с маски бяха всички жени, и 50 % от мъжете, като от мъжете, които бяха с маски 100 % бяха с нос отвън. Явно някакви фалически мотиви се задейстат. Безогленост и бабаитлък, ама на чужд гръб.
  —цитат от коментар 40 на znaya


  И от кога това да носиш маска под прадичката или да не си покриваш носа с нея е престъпление.

 93. 93 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 318 Разстроено

  Много бих искал българите да демонстрират подобна непримиримост, като към задължението да носят маски, и към явните злоупотреби с публични средства, назначаването на хора без ценз и с криминално минало на висши държавни постове, повсеместния законодателен абсурд и т.н. Разбира се, това е само блян...

 94. 94 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  Стига с тази тотално безсмислена статистика, че София била с най-много заразени. Естествено ще са най-много, след като четвърт от населението живее тук. Хората по света са измислили един много по-релевантен показател, брой заразени на 100000 човека. Така ще може да се сравнява по-смислено една паланка с един мегаполис. Не случайно германците не обявяват София за опасна зона, а Благоевград и Търговище да.

 95. 95 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Ето това ще стане и при нас, ако не започнем, да носим маски..Словакия:
  "От четвъртък ресторантите ще могат да изпълняват единствено поръчки за вкъщи, а фитнесите, плувните басейни и сауните ще бъдат напълно затворени. Хранителните магазини и аптеките ще трябва да обслужват в определени часове само възрастни хора.Събитията, водещи до струпване на много хора, ще бъдат забранени, а спортните състезания ще се провеждат без публика. Властите все още обсъждат дали да забранят събирането на повече от шестима човека на едно място."
  —цитат от коментар 59 на hope

  Ако сме без маски и сядаме нагло по пейките в парковете ..

  Ей така ще е и навред, ще има военни камиони с трупове!

  Иначе НЯМА ДА БЪДЕ СПРЯН НИТО ЕДИН СТРОЕЖ, НИТО ЕДНО ЦЕХЧЕ, НИТО ЕДИН ЗАВОД .. нали?

 96. 96 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Вчера в автобуса от пътниците които видях с маски бяха всички жени, и 50 % от мъжете, като от мъжете, които бяха с маски 100 % бяха с нос отвън. Явно някакви фалически мотиви се задейстат. Безогленост и бабаитлък, ама на чужд гръб.
  —цитат от коментар 40 на znaya


  Мани, парковете пълно с бабаити - гледам някакви дядковци - разпищолили са се, седят по пейките на слънчице..

  Няма Сталин за вас, няма ....

 97. 97 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Кото и да правите, пичове, за респираторните вируси няма лечение, нито могат да бъдат "спряни", а профилактиката е да си хапваш хубаво, да си пийваш по малко, да спиш през нощта, да се движиш и да си по**аваш редовно.
  Другото си е южняшка хипохондрия, иначе и аз чакам да "измра", особено като се огледам в каква простотия живея, но не би, още няколко по 10 имам.
  Цялата работа е измама и фарс, от самите мерки, тестове, до прилагането им, явно не сте си имали работа с частни лаборатории, по-добре хвърли боб, карти таро и тн...

  всичко е суета, Боку ни обра
 98. 98 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 655 Неутрално

  има вече тестове за 5% и стават за 15 мин. и всеки може да си ги прави сам, внесете ги

  BG e мини империя на злото.
 99. 99 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  До коментар [#97] от "soy41616606":

  Към горните изброени от теб бих добавил и да обичаш ближните си.
  Да не ги тормозиш, дори да си си в ъобразил, че си по-така и го правиш за тяхно добро.
  Тук се подвизават един двама с дипломи на доктори но от това което пишат си личи че би трябвало да са нещо друго.

 100. 100 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#16] от "Vlado Nikolov":Беларус е интересен случай, проблема е че са тоталитарна държава и не може да се вярва на статистика им. Отделно ползват някакви руски тестови китове за ПСР, които нямат европейска/американска сертификация и съвсем не е ясно колко и какво мерят. Но пък една Швеция, която има надеждна статистика показва много подобни данни т.е може и да не лъжат толкова много белорусите.
  —цитат от коментар 20 на m17


  Кво нещо са "кръглите дермократи"! Те са добрите и правите, дори когато лъжат като дърти мигани. Справка Дневални. Лично Путин го тровил. И тук руската ваксина, дори и за ЕБОЛА, фалшива, руският ПЦР тест фалшив,верни са само тестовете на Билчо "големия филантроп", който обяви целите си - съкращаване на населението на Земята с 15% чрез подходящи ваксини. Може би затова фащовете са бесни на руската ваксина и не искат да я признаят. Пречи им не само на бизнеса, но и на поставените цели.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK