"Репортери без граници": Борисов не показва воля за подобряване на медийната среда

Бойко Борисов

© Надежда Чипева, Капитал

Бойко БорисовПравителството и премиерът Бойко Борисов са поели ангажимент към международната организация "Репортери без граници" в страната да бъде създаден борд, който да наблюдава медийната среда и да работи за подобряване на свободата на словото. Това се е случило през миналата година, но оттогава няма никаква обратна връзка от кабинета и от министър-председателя.


Това заяви Павол Салай от "Репортери без граници", който се включи във видео връзка от Париж в конференцията за свободата на медиите, организирана от евродепутата Елена Йончева в понеделник (12 октомври). България се срина в класацията на "Репортери без граници" до 111-то място по свобода на медиите. Заради липсата на действия от правителството и неуспешните опити на организацията вече над половин година да се свържат с представители на кабинета на Борисов, от "Репортери без граници" са решили да направят публично предложението им към българските власти.


Мълчанието на кабинета "Борисов"


"България кумилира всички проблеми с медиите, които виждаме на Балканите и в други държави от Европейски съюз (ЕС). Има протести от три месеца в София и България. Аз си спомням протестите през 2019 година, когато журналистите протестираха срещу свалянето на водещата от БНР Силвия Великова. По това време правителството на България се присъедини към важна инициатива на "Репортери без граници". Тогава започнахме да комуникираме с кабинета, защото по това време имаше сигнали, че се желае подобрение на средата. Но една година по-късно, трябва да отбележим, че настоящето правителство няма воля да промени и подобри медийната среда и не спазва поетите международни ангажименти", заяви Салай.
Той разказа, че през декември 2019 година представители на организацията са се срещнали с Бойко Борисов. "На тази среща премиерът и представителите на "Репортери без граници" се съгласиха, че организацията ще предложи пътна карта за промени в медийната среда в България. Премиерът обеща, че ще разгледа това предложение. Шест месеца нямаме никакъв знак от кабинета и нашите усилия да се свържем с премиера се провалиха. Решихме да направим това предложение публично", обясни още Салай.


Същността на предложението на организацията е било в България да бъде създадена "независима, национална и плуралистична комисия за подобряване на свободата на словото".


"Тази комисия ще работи за подобряване на законодателството в областта на медиите и регулацията им. Промени ще бъдат предлагани за обсъждане в парламента. Този орган ще бъде ръководен от независима фигура от международните медийни среди или правозащитната област и ще се състои от експерти от страната и отвън, ще могат да се включат и представители на организации. Комисията ще гарантира за свободата на печатните медии, на телевизиите, правото на сигурност на източниците и кореспонденцията, концентрацията на медийната собственост, финансиране, дистрибуция, организация на публичното и журналистическо финансиране", обясни още представителят на "Репортери без граници".


Според Салай, Европейската комисия трябва да отправя отделни препоръки към държавите членки, свързани със състоянието на медиите. Той дори предложи да има санкции, в държавите, в които основните ценности не се спазват. "Междувременно делегацията на Европейската комисия в София може да има по-активна и гласовита роля", заяви още Салай.


Конференцията беше открита с изявление на заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по правосъдието Вера Йоурова. Тя обяви, че комисията е започнала серия пилотни проекти, която трябва да покажат къде са рисковете и заплахите за медийната свобода и плурализма, да подкрепят разследващите журналисти и да предложат правна помощ и практическо съдействие на журналисти, които се нуждаят от такава подкрепа.


"Искаме да увеличим финансирането за такъв тип проекти в следващия бюджет, а в този момент, тъй като все още преговаряме (за бюджета), говорим за 61 млн. евро", заяви Йоурова. (Цялото й изказване - четете тук.)


Журналистиката беше убивана бавно


Йончева, която е домакин на конференцията, откри форума с думите, че се надява събитието да не се превърне в опело на свободната журналистика, а да се насочи към конкретни решения. Като евродепутат тя е един от докладчиците на бъдеща резолюция за състоянието на медиите.


"Докато в Европа ставаха свиделите на жестоки убийства на журналисти, в България беше убита самата журналистика. Беше унищожавана бавно и системно. 111-то място не буди притеснение сред управляващите. Отказват да предприемат някакви действия, търсят причини извън тях. Системният отказ да се дебатират проблемите в България влошава демокрацията в България", заяви още Йончева.


Според нея трябва да се създаде цялостен механизъм на европейско ниво, чрез законодателни актове, да се засили защитата на разследващите журналисти и да се осигури финансиране, което да не бъде преразпределяно на национално ниво, а през организации, които да бъдат гарант тези пари да не стигат до "наши хора".


В залата на конференцията бяха депутати от БСП - Александър Симов, Иван Ченчев, които са членове на медийната комисия в парламента, колегата им Драгомир Стойнев, бившият министър и бивш евродепутат Ивайло Калфин, журналистите Велислава Дърева, Мартин Карбовски, Валя Ахчиева, Иван Гарелов, Анна Заркова, представители на Съюза на българските журналисти и други.


Международната конференция за свободата на медиите в България

© Юлия Лазарова

Международната конференция за свободата на медиите в България


"Медиите се издържат по отвратителен начин"


"В България стават неща, които са крайно неприемливи. По медийна свобода тя не е в Европа, тя се намира сред африкански държави и е напуснала със своите медии Европейският съюз.България към кризата на медиите в ерата на интернет, допринася със свой принос. България е държава, призната като най-корумпираната в Европейския съюз и медиите не може да бъдат извадени от този модел на корумпиране", заяви Светослав Терзиев, от в. "Сега". Според него медиите се издържат "по отвратителен начин".


Според него финансирането по комуникационни стратегии от Европейския съюз трябва да спре, защото наливат пари в онези, които подкопават медийните стандарти.


"Медиите са жертва и инструмент на завладяната държава"


Главният редактор на "Медиапул" Стояна Георгиева разказа, че добрите закони са правилна стъпка, "но не и в държава като България, където има хора, които са над закона и които доминират хората, които прилагат законите". Проблемът с медиите в България не е по-различен от тези, които има българският бизнес. Проблем е върховенството на закона. Медиите са жертва и инструмент на завладяната държава.


Тя припомни как преди няколко години чешкият бизнесмен Петър Келнер е поискал да купи "Нова телевизия", но Комисията за защита на конкуренцията не е позволила сделката. Няколко месеца по-късно органът е дал зелена светлина медийната група да бъде купена от братята Георги и Кирил Домусчиеви. "Този казус не повдигна темата за това как функционира антимонополната комисията", каза Георгиева. Тя даде още един пример за бизнесмена с над 18 обвинения Васил Божков и как от Дубай той изнася информация за това, че през годините е трябвало да плаща десетки милиони левове на властта и е показал паметна записка, подписана от Кирил Домусчиев, с която той се ангажира да осигурява пълен съпорт за бизнеса на Божков в комисията по захарта. "Разбира се, правила и регулации са необходими. Те трябва да са реалистични. Но влиянието и контролът са много по-мащабни", коментира примерите Георгиева.


"Непрекъснат институционален тормоз и натиск"


"Необходимо е в България да се спазва върховенството на закона. Състоянието на завладяната е държава, е състояние, в което законодателната, изпълнителната и съдебната власт са под силно влияние на един център и техните интереси се свеждат до техните икономически интереси. Какъв парадокс - журналистиката, която трябваше да е кучето пазач на демократичните институции, се превърна в една от първите жертви на политическата корупция, после паднаха и институциите", заяви изпълнителният директор на "Икономедиа" (издател на "Капитал" и "Дневник") Галя Прокопиева.


Тя припомни за реформата на съдебната система през 2017 -2018 година, която се е въоръжила с "мощни оръжия" - недосегаем главен прокурор, антикорупционна комисия за конфискация на незаконно имущество и специализираните съдилища. Българските власти не пребориха корупцията с тези оръжия.


Прокопиева разказа за личния си опит с тези институции - запорите върху нейните сметки, както и на съпруга й Иво Прокопиев (съиздател на "Икономедиа"), исканията за отнемане на имуществото, както и делото за продажбата на миноритарния дял на ЕВН, по което Прокопиев беше подсъдим за направено изказване и което приключи с оправдателни присъди за всички по делото.


"Вече 10 години ние сме подложени на непрекъснат институционален натиск, тормоз и проверки. Нашият грях е, че преди години разкрихме схемата на Корпоративна търговска банка (КТБ) - как една банка беше напомпана с депозити и държавни предприятия, и след това изпомпана", припомни още Прокопиева.


Този тормоз е насочен и към другия съиздател на "Икономедиа" Теодор Захов, както и към отделни граждани, журналисти и други издатели, които "вярват в смисъла на журналистиката".


"Станахме излишни"


"Хоризонт и радиото са припознати от властта като критични, министър - председателят не дава на никого от програма "Хоризонт" интервю. Властта и главният прокурор избраха да не се срещат с медиите. Ние станахме излишни", заяви Силвия Великова, журналист от БНР. Тя припомни, че вече една година откакто беше свалена за кратко от ефир, а програма "Хоризонт" не излъчва в продължение на няколко часа, няма отговор как се е стигнало до тази ситуация. Къдринка Къдринова, журналист от Барикада и представител на Съюза на българските журналисти също припомни случаи на недопустими реакции от членове на СЕМ, на настоящия му председател Бетина Жотева и на председателя на комисията по култура и медии Вежди Рашидов към журналисти и медии.


Мартин Карбовски поиска пред Европа да бъдат представени случаи на конкретни журналисти и защо са загубили работата си или нямат достъп до ефир. Валя Ахчиева зададе въпрос към комисар Йоурова дали няма да бъде създаден и финансиран пул от разследващи журналисти от цяла Европа, които да работят и по трансгранични разследвания.


Още изказвания, коментари, въпроси - вижте във видеото тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (145)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Медийната среда е като блато...хвърляш камък и бягаш да не те опръска...

 2. 2 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Пак загрижени за БГ демографията за още 8 Ф-16...

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално


  Не виждам за какво "Репортери без граници" могат да си хортуват с Бойко Борисов.

  Той вече е "един мъж без значение" - a man of no importance - както би казал Оскар Уайлд.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Конференция организирана от Йончева за свободата на словото??! Шегувате се, нали?

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  Кви са тия “репортери без граници” бе?!

  Те да не са ог ХелзинСКия комитет?

  Кой ги държи?

  Кой ги курира?

  Сега сериозно: ог гледна точка на Нарба Ганьос медийната среда в България е перфектна и неговото “отразяване” блести със слънчева светлина.

  Формулата е проста: наливай милиарди в обръчи от фирми, остави ги да купуват вестници, телевизии, печатно-разпространителски агенции, телекоми (което си е ачик конфликт на интереси, ма то от джипа не се вижда, зацапано е стъклото) - eat voila! - ти си медийно обгрижен като яйце на рядък вид изчезващ лешояд.

  Кеф, бабам, кееееефф!!! ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  "Репортери без граници": Борисов не показва воля за подобряване на медийната среда
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Значи журналята и мисирките чакат на Бойко да им пише статиите и да им оправя медийната среда? И да им създаде орган - комисия, която да им защитава свободата на словото?
  Ето затова сме на 111-то място.
  Защото неграмотни и злобни хора се занимават с писане...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 9. 9 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Мисля, че вече е ясно и на децата, че Борисов е в режим паническо оцеляване и купуване на вот. Тук битката ще е дълга и гадна.
  Все повече ще бяха от журналисти като партизанин от комунисти, макар той самия да е червен до болка.
  НАТИСКАЙ!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  Събрали се всички прорадевски медии и си правят конференция.Води ги обвинената за пране на пари Елена Йончева-Кънева.Общи приказки,бомбастични изказвания,никаква конкретика.Позната история.

 14. 14 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Създали борд! Направо са избили рибата. Трябва да създадат агенция, комитет, комисия, институт и върховен контролен орган за да осигурят заплати на всички бедстващи гербави калинки. Зима иде.

 15. 15 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  "Хоризонт и радиото са припознати от властта като критични, министър - председателят не дава на никого от програма "Хоризонт" интервю. Властта и главният прокурор избраха да не се срещат с медиите. Ние станахме излишни", заяви Силвия Великова, журналист от БНР.
  –––––––––––––––––––––––––––
  Доколкото знам журналистиката се прави на терен, а не в кабинета на министъра или прокурора. Ако беше така щеше да има само един вестник "Работническо Дело" и една телевизия.
  Помните ли?
  Питам т.нар. джурналисти...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 673 Гневно

  "Репортери без граници" са решили да направят публично предложението им към българските власти."

  Тези "Убавци" извиниха ли се публично за това, че набедиха България при убийството на журналистката от Русе!? Ако не, изниква въпроса: "Репортери без граници" имат ли морални такива?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 17. 17 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  До коментар [#3] от "Rodrigo":

  Най много фейкове бълва минпреда ни. Това го констатираха и в ЕС.

 18. 18 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Каква воля да показва Борисов, след като ЦЯЛАТА медиа, включително БНТ и БНР са против него, новините им са откровено хибридно-кремълски, мисирките им даже не си правят труда един Английски да научат като хората и навсякъде ми се позовават на ТАСС и други съмнителни агенции, а вътрешните новини са безобразно тенденциозни - НИТО ВЕДНЪЖ Бг. ТВ каналите не обелиха дума да кажат колко са протестиращите на Жълтите Павета, като е напълно очевидно, дори за такъв като мен от оня край на света, че това е една шепа заблудени хора, водени от едни платени лумпени! Не показвал бил воля Борисов - ами за какво му е да показва, съвсем правилно ви нарече Мисирки! Айде у лево!

 19. 19 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Мисля, че вече е ясно и на децата, че Борисов е в режим паническо оцеляване и купуване на вот. Тук битката ще е дълга и гадна.
  —цитат от коментар 9 на #ОСТАВКА


  Няма никаква нужда да харчи пари - ние пак ще го изберем, без никакви пари. И битката изобщо не е дълга - има-няма шест месеца до изборите. Споко - иде БОЙКО - 4.
  Тогава народът ще пусне водата на кенефа, та с тая вода ще отичат в канала разните Бабичкяни, Хаджигенчовци, Маями, Рублени, Корнита и кой още се сетиш. Аман от досадници!

 20. 20 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  Но пък има развитие поведението му. Преди подаваше оставка, за да се скрие. Сега се крие, за да е подаде оставка...

  От идиоти отговор не чакам
 21. 21 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Весело

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Ако си уцелил Щастливеца, наистина си уцелил десятката.

 22. 22 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Не виждам за какво "Репортери без граници" могат да си хортуват с Бойко Борисов.Той вече е "един мъж без значение" - a man of no importance - както би казал Оскар Уайлд.
  —цитат от коментар 4 на Един препатил


  Интересно, догодина Март, като минат изборите, дали пак ще употребите тоя цитат за всички мъже (и жени) без значение, като отекат в канала и почне кабинетът БОЙКО-4?

 23. 23 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#8] от "Депутат 241":

  Съгласна съм с коментара ти, с изключение на заключението ти. Това са адски уплашени хора. Притиснати в ъгъла, нищо не създали досега. Оцелявали на наш гръб. И не ги чакат добри времена. Запори за милиони. Гешев. Сбогом на времената за далавери.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Аз да попитам - има ли "протест" :) Има ли "политическа криза" :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2978 Неутрално

  България се срина в класацията на "Репортери без граници" до 111-то място по свобода на медиите.
  ____________________________________________

  И коя медия е била ограничена да не пише каквото съответства на редакционната политика?

  Например Дневник, имат си своето виждане и никой не им пречи да си го публикуват! И ние не сме против, но също си имаме право на собствено мнение.

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#21] от "3biri":

  Не, много по-нагоре по баирите съм.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Като гледам картинката на представителите на т.нар. незивисими медии ми се струва, че г-н Джордж Сорос лично ги е подбирал да ни представят сороското виждане за единството на медиите под егидата на г-н Джорж Сорос за пръскане на единствено правилната сороска линия и за окончатената и безвъзвратна победа на сорощината в Световен и Вселенски мащаб...

 29. 29 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#21] от "3biri":

  От Щастливеца не се вижда Царевец.....

  The best way to predict the future is to invent it.
 30. 30 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Репортери без граници": Борисов не показва воля за подобряване на медийната среда–––––––––––––––––––––––––––––––––––––Значи журналята и мисирките чакат на Бойко да им пише статиите и да им оправя медийната среда? И да им създаде орган - комисия, която да им защитава свободата на словото?Ето затова сме на 111-то място.Защото неграмотни и злобни хора се занимават с писане...
  —цитат от коментар 8 на Депутат 241


  е ,ако Борисов пишеше статиите на журналистите тогава ще сме на 1-во място в света по медийна независимост и свобода

  Каквото каже той , това е истината

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 31. 31 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Абе чудя се защо Дневник са толкова гласовити относно медийната среда и не се вгледат първо в себе си. Изцяло са подчинени на политическите виждания и на политическите амбиции на собственика си. Участват в отглеждането и налагането на собствени политици-храненици и в доизкривяването на и без това кривата политическа картина в страната. Спокойно мога да кажа че Дневник отгледаха и наложиха Христо Иванов начело на крайната десница с което измениха облика й в неомарксистка левица опираща се на нищите и онеправданите и изповядваща уличните революции и терор над несъгласните.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 32. 32 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2978 Неутрално

  Значи журналята и мисирките чакат на Бойко да им пише статиите и да им оправя медийната среда? И да им създаде орган - комисия, която да им защитава свободата на словото?Ето затова сме на 111-то място.Защото неграмотни и злобни хора се занимават с писане...
  —цитат от коментар 8 на Депутат 241


  Мисля, че Репортери без граници визират друг проблем. Влезте във Фрог нюз и щше видите за каква зависимост от БСП става дума, коментарите срещу Борисов са пълни с нецензурни думи, а модераторите не правят нищо! И когато си кажеш личното мнение, без нито една обида, те изтриват все едно никога не си бил там!

  В това отношение дълбок поклон пред Дневник! Тук се допускат различни мнения!

 33. 33 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1437 Весело

  До коментар [#11] от "Norman Granz":


  До коментар [#7] от "Norman Granz":Извинявам се за буквените грешки - пиша на Айфон от една тераса с изглед към Царевец. 🙂
  —цитат от коментар 11 на Norman Granz


  На мен пък терасата ми гледа кум Трапезица...за сетен път се убеждавам че гледаме в различни посоки...

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Е как пък Боци ще оправи медийната среда?? Наистина ли някой очаква това??

  Медиите си имат собственици, да се оправят. Имат нужда, щото се копае отвъд дъното.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Мен повече ме вълнува защо аджеба, БНТ, дето е национална телевизия и трябва да е обективна и безпристрастна е толкова анти-Бойко, че няма накъде повече - всяка вечер губят времето на хората с една шепа безделници и с такава една нескриваема причастност - искали били оставката на Бойко и на Гешев - всяка вечер повтарят и го представят като някакво чутовно и мащабно движение и защо нито веднъж не кажат колко са т.нар. протестиращи - 300, 500, хиляда ли са и пр. Само картинка в близък план, от мухата слон. Ами защото са хибридни и на къса каишка от Москва.
  А зад Бойко са едни прилични хора от Бавария, далеч по-за-предпочитане от Резидента, от неособено интелигентната Йотова, от манипулаторката Йончева и от супер-манипулаторката Сестра Галева. За ония отвратяги от Трио-то изобщо не си заслужава да говорим. Както и жалкия Лодкар.

 37. 37 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 81 Весело

  Аз да попитам - има ли "протест" :) Има ли "политическа криза" :)
  —цитат от коментар 24 на EU defender


  Към 21:30 ще пуснат статията, имай търпение.

 38. 38 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 22 Любопитно

  Бравос на репортиерите!
  За съжаление Раданч и Илена все още подкрепят Барисов!
  😎🕎😎🕎😎🕎😎

  Много съм прост
 39. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  Абе какво искат тези мисирки бе?... Гулю гулю гулю

 40. 40 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  Борисов е продукт на медийната среда в България , която е ченгесарска. Да се очаква от такъв човек да променя медийната среда в посока подобряване е наивност.

 41. 41 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 499 Весело

  До коментар [#3] от "Rodrigo":Най много фейкове бълва минпреда ни. Това го констатираха и в ЕС.
  —цитат от коментар 17 на 3biri


  Минпред има в Росссссссия сияиний, та нищо чудно да бълва фейкове твоичкият....

 42. 42 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Няма какво да се лъжем...
  У нас няма медийна свобода, понеже около 99.99% от т.нар. медии са изцяло подвластни на Сорос...
  Всичко, абсолютно всичко, се пречупва през единствено правилната сороска линия и мърдане няма.

 43. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#20] от "chudomor":

  Но пък има развитие поведението му. Преди подаваше оставка, за да се скрие. Сега се крие, за да не подаде оставка...
  —цитат от коментар 20 на chudomor


  Бойко Борисов не може да решава нищо - дори и да подаде оставка както му се иска и както се беше приготвил в края на юли. Той винаги е бил кукла на конци. Вече е "кукла на верига".

 44. 44 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 22 Разстроено

  До коментар [#7] от "Norman Granz":Извинявам се за буквените грешки - пиша на Айфон от една тераса с изглед към Царевец. 🙂
  —цитат от коментар 11 на Norman Granz


  Ти ся да не земеш да скочиш от терасата,че не моем та прежалим!
  🐖😎🐖😎🐖😎🐖😎🐖

  Много съм прост
 45. 45 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 403 Неутрално

  На тиквата волята и топките стигат до там, да се прожектира в сурат тефтера. Останалите медии си му целуват задните части. Излишна статия.

 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  "Репортери без граници": народа показва, или не, воля да гласува!


  Това е важния въпрос, койго никого почти не интересува...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 47. 47 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Единствения начин да се подобри медийната среда е много журналисти да влязат в затвора, където им е мястото!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#40] от "tacheaux":

  “Борисов е продукт на медийната среда в България , която е ченгесарска.”

  Особено сполучлив продукт, бих казал.

  Аз съм свидетел на напомпването му с горещ въздух още след като Бриго Аспарухов (беше днес на погребението на Тартора) го направи главен секретар на МВР.

  Разбира се, като такъв той беше тотален провал, карикатура - препасан с пищак и с широкопола черна шапка, ходеше да КОНСТАТИРА поредното поръчково убийство, което нямаше никакъв шанс да разкрие, като всичките 150 убийства, които си останаха неразкрити при неговото генерално секретарстване.

  Което не пречеше на тогавашните мисирки да кудкудякат въодушевено, да му пишат хвалебствия и да тичат да го хващат за мускула.

  Фарс, отвсякъде.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#13] от "uvtest":

  Късате сърцето ми, скъпи приятелю. Вашите писания неумолимо ме връщат към моята младост когато отвсякъде ни заливаха такива комунистически писания за идеологическата диверсия на империализЪма.

 50. 50 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  Гърнец, ти като вътрешен човек би ли ни обяснил как лично Барба Ганьос, ви забранява да пускате мнения противоречащи на редакционната политика и как ви разпорежда и вие защо го слушате и триете мнения противоречащи на политиката ви? Като пишете, че съдържа обидни думи, проповядвали насилие и други подобни.

 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  "Репортери без граница"и мисирки със граница. Свобода на словото и печат на устата.

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#22] от "transvaal":

  Позволете ми да се присъединя към Вашия оптимизъм. БОЙКО-4 ще има толкова колкото се случи и ЦЕЦКА-1.

 53. 53 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Душата камбана, ала тикива, е на последни и жалки издихания в сурат тефтера, и е въпрос на дни всички медии да се извъртят на 180 градуса. Лошото е, че медиите ни (националните) ще си останат все така продаждни. Троловете не ги интересува кой плаща, важното е да плаща. Справка - всички бг медии

 54. 54 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":Извинявам се за буквените грешки - пиша на Айфон от една тераса с изглед към Царевец. 🙂
  —цитат от коментар 11 на Norman Granz


  Предател си Гърнец!!!
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-otrovno-trio-prizovat-v-sotsialnata-mrezha-grazhdanite-da-se-saberat-v-96-ata-protestna-vecher

 55. 55 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Което не пречеше на тогавашните мисирки да кудкудякат въодушевено, да му пишат хвалебствия и да тичат да го хващат за мускула.Фарс, отвсякъде.
  —цитат от коментар 48 на Norman Granz


  Именно... и към днешна дата, точно такива като Миролюба Бенатова, която му мачкаше бицата, каканижат, че нямало свобода на словото. Абсолютни лицемери и си мислят, че хората глупави и не помнят. Или другата класика Люба Козелич, която в предишната ТВ нон-стоп беше поза партер пред ББ, а сега в Евроком сипе огън и жупел и му е пръв враг.
  Та..най-много ръмжат, че нямало свобода на словото именно такива бити карти, дето са сменили 100 медии през годините. Нали знаем, че е нормална човешка реакция, ако не се справяш добре с това, което правиш, да търсиш причини и виновни извън себе си?

 56. 56 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Фуникулярът още ли работи...

  От идиоти отговор не чакам
 57. 57 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 514 Весело

  Самото наличие на този форум оборва категорично всякакви врели-некипели за медийната среда!
  Че ние не сме прочели някакъв *протестърски коментар* без поне споменаване поне на *толуп*!
  Само тук по-горе има такива просташки словоизлияния,че биха се засрамили родителите на пишещите.
  Но не и те.Защото затова им плащат.
  И това спада към *медийната среда*.
  Впрочем,льонка,дорогая,пак питаме - ЗАЩО ТИ ПЛАТИХА ИЗВЕДНЪЖ 600000 ДОЛАРА В СМЕТКАТА СЛЕД *РАЗВОДА* СЪС СЕРЬОГА?
  Питаме в духа на свободната медийна среда,нали?
  Иначи знаем правилния отговор и причините за плащането.Ех,Петко,Петко.....

 58. 58 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Аз да попитам - има ли "протест" :) Има ли "политическа криза" :)
  —цитат от коментар 24 на EU defender


  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-otrovno-trio-prizovat-v-sotsialnata-mrezha-grazhdanite-da-se-saberat-v-96-ata-protestna-vecher

 59. 59 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2693 Весело

  Бокича бил излъгал? Че откога това е новина?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на eqc14546967
  eqc14546967
  Рейтинг: 8 Неутрално
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Вместо да му благодарят, че ги е "карал" с 200...

 64. 64 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 799 Неутрално

  По-свободна от тази медийна среда-здраве му кажи.Почти всеки олигарх си има медия и тя обслужва неговите интереси.Всеки може и си пише каквото си иска или за каквото му плащат.Как го виждат това подобрение хората на Сорос?Или само приказват,колкото да им мине реда и да не заспят?

 65. 65 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Е какво, Баце да бастише 100 мисира ли?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#66] от "emil":

  Е, ти не си ли фен на пик? Мислех, че се подвизаваш тук по работа.

 68. 68 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#64] от "kwy38371721":

  Въпросът е кой контролира ефирните телевизии. Бай Ганьо от Сусурлево вярва само на телевизорО.

 69. 69 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  До коментар [#66] от "emil":Е, ти не си ли фен на пик? Мислех, че се подвизаваш тук по работа.
  —цитат от коментар 67 на truly


  Когато видя крайности съм нащрек и ставам внимателен. Независимо от това с какъв знак са те.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 70. 70 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Медийната среда не зависи от Борисов, а от собствениците на медиите, много от които все още са неизвестни и ако нещо зависи от Борисов то е да разпореди да ги установят.

 71. 71 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 780 Неутрално

  "Има протести от три месеца в София и България"

  Като стана дума за протести, след великия успех на дуото Йончева-Кънева каква се случва? И днес ли е почивен ден?

 72. 72 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Сега взех че се зачетох че организатор на събитието издигната от БСП евродепутатка, родена в СССР в семейството на изтъкнат представител на ДС. На събитието натруфено присъстват низ приемници на партията която 45 години погазваше свободата на словото, манипулираше съзнанието ни още от чавдарчета и пионерчета, и безмилостно се разправяше с всеки инакомислещ. Повече няма какво да умуваме и да анализираме тая оперетна проява.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 73. 73 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#66] от "emil":

  Виж какво, Емо....много се задълбочаваш.....и започваш да правиш грешки...не ми се сърди...))))
  Ти да се сещаш......или да си допускал (ако не си прекалено млад)...начело на територията българия да застане човек.....обикновена мутра от 90-те години....с изказ, поведение и отношение към територията бг и обитаващите я....Не виждаш ли, че той занули някаквото отношение което имаше в жителите на тази територия към разните там служби, мвр-та, министерства и други дето получават заплати, а управлението на територията даже не си прави труда да прехвърли осигуровките им в НОИ (това го пиша с главни букви, че ако няко ме прочете да ме разбере).......Ти упадъкът тотален не го ли забелязваш....!?!? А знаеш ли какви надежди имахме ние, баламурниците....в 1992 год. например.....
  Пак поздрави от Ещорил.....))))
  А пропо....на 9-ти септември 1990 съм се къпал в Атлантика, близо до Брест, Франция....а твоята мутра боко от банкя през декември 1990 год. го държаха цяла седмица за контрабанда в Чехия....Та така, приятелю.....няма повече да те просвещавам.....))))

 74. 74 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#66] от "emil":

  Разправа на Дневник с останалите медии...хм, нещо съм изтървал! Или тебе са те изтървали...санитар!

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  " По медийна свобода тя не е в Европа, тя се намира сред африкански държави и е напуснала със своите медии Европейският съюз."
  То само по медиина свобода да бяхме сред африканските държави.

 76. 76 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Мъча се да сравня Дневник и ПИК за да видя има ли някаква разлика между тях. И двете медии се фокусират в това което им отърва. Например ПИК търси да покаже най-грозното от протестите (като бъм отпиващ от шише), а Дневник цели да ни убеди че има масовост и преобладават целуващи се момък и девойка (нашето бъдеще). Естествено истината е някъде по средата.Като основна разлика между поведенията на ПИК и Дневник виждам единстено това че ПИК сляпо поддържат властта, докато Дневник действат по-скоро като политическа лаборатория насочваща и подтикваща. Много от нещата които се случиха през последните години се случиха благодарение и на подстрекателстват и инсинуациите идващи от медията. Примерите са безбройни, като се започне от налагането на своеволното решение на Радан да напусне парламента за решение на ДСБ, като се премине през очернянето на несъгласните и разпадането на Реформаторския блок, и се свърши с оранжерийното отглеждане на Бойкикев като политик и посаждането му начело на останките от Реформаторския блок.За какво Дневник трябва постоянно тръбят за липсата на медийна свобода като те чудесно се вписват в картинката на медия управлявана по волята и амбициите на собственика си? Оставам с впечатлението че се борят едновременно на два тепиха, на политическия тепих за налагане на политическите амбиции на собственика си и същевременно на медийния тепих за разправа с останалите медии, по начин сходен на разправата с политическите опоненти, елегантно и подработващо, но вече излизащо от границите на умереността.
  —цитат от коментар 66 на emil


  Абсолютно точно!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Не на бездарната модерация
  Не на бездарната модерация
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Има протести от три месеца в София и България"Като стана дума за протести, след великия успех на дуото Йончева-Кънева каква се случва? И днес ли е почивен ден?
  —цитат от коментар 71 на Stoyan Kostov


  Хората се умориха. Не е ли нормално след почти 100 дни. Имаше хора, които ВСЕКИ ден са там. Ти някога проявявал ли си подобно постоянство в живота си за някаква кауза, освен тъпченето на търбуха си, че съдиш хората като някакъв авторитет?

  Има си по-големи събирания, всеки знае кога са. И там се събират достатъчно хора, които да покажат, че правителството трябва да си ходи. То трябваше да си отиде още август.

 79. 79 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Как Борисов да подобри медийната среда, като медиите са частни и по цял ден пусскат плюещи Борисов хора? А националните БНТ и БНР и без друго си го плюят. Справка - Волгин и Великова и т.н.

 80. 80 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  До коментар [#66] от "emil":Разправа на Дневник с останалите медии...хм, нещо съм изтървал! Или тебе са те изтървали...санитар!
  —цитат от коментар 74 на lz73


  Е разправа сигурно не е точната дума, но медийна борба не на база конкуретност за брой читатели, а чрез политизиране сигурно има. Иначе какво друго ще е тоя плач за медийна свобода на медиите от медия която сама по себе си не е свободна.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 81. 81 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Не вярвам някой да е изненадан от това!

 82. 82 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Ако Борисов трябваше и МОЖЕШЕ да подобри медийната среда, на първо място трябваше да затвори лъжливите и отровни сайтове на Бабикян

 83. 83 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  "Репортери без граници" са решили да направят публично предложението им към българските власти."Тези "Убавци" извиниха ли се публично за това, че набедиха България при убийството на журналистката от Русе!? Ако не, изниква въпроса: "Репортери без граници" имат ли морални такива?
  —цитат от коментар 16 на todor._89


  Толкова са безгранични, че никоя друга медия освен присъдружните не е отразила събитието.
  А извинение от тях не чакай.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 84. 84 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Есествено, че Борисов няма воля за подобряване на медийната среда. Тази медийная среда, грижливо култивирана от ГЕРБ и техните лайняни медийни глашатаи, е в основата на изборния успех на ГЕРБ, заедно с купения, келепираджийския и фалшифицирания вот.
  —цитат от коментар 77 на Не на бездарната модерация


  Какъв фалшификат бе! нали БКП имат хора във всяка комисия! Спят ли?

 85. 85 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Събрали се всички прорадевски медии и си правят конференция.Води ги обвинената за пране на пари Елена Йончева-Кънева.Общи приказки,бомбастични изказвания,никаква конкретика.Позната история.
  —цитат от коментар 13 на uvtest


  От една страна е Елена Йончева, обвинена за пране на пари, от друга страна е министър председателя разследван за........ пране на пари

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Не на бездарната модерация
  Не на бездарната модерация
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какъв фалшификат бе! нали БКП имат хора във всяка комисия! Спят ли?
  —цитат от коментар 84 на Мавродинов


  Мая Манолова нали показа подправяните протоколи? Когато няма воля да се разследват нарушенията, членове на комисии и наблюдатели нямат никакво значение.

 88. 88 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#36] от "transvaal":

  Защо се тревожите колко точно са протестиращите? Във всички случаи са повече от петте герберски трола с по четири ника в нашия форум. Дето трябва да целувате ръка на протестиращите, че без тях гладни щяхте да ходите.

 89. 89 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#86] от "Не на бездарната модерация":

  "Дай сега нещо подобно от Дневник."


  В анализите на Дневник има ли 100% еднакви мнения?
  Ако отговорът е да, то следва, че такава медия е със 100% зависимост. Липсата на вулгарен език, не е гаранция за свобода и безпристрастност.


 90. 90 Профил на 777_111
  777_111
  Рейтинг: 24 Весело

  Не знам за медийната среда, но гледам новини по 20 пъти на ден. Според мен БТВ са най зле в момента. Водещи международни новини са към 30тата минута, а за сметка на тава днес 5 минути ни занимаваха с това, че главната героиня от Титаник щяла да участва в еди кой си филм. Пълни профани. Въобще гола вода, а иначе голямо квичене за 30-те човека пред НС. Той и Ради вече се скри... Не съм от герб,за уточнение!

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Гадно и е на Силвето, че Борисов не й обръща внимание.

  sen
 94. 94 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 150 Неутрално

  Йончева продължава да излага България в Европа!

 95. 95 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 780 Неутрално  До коментар [#78] от "Не на бездарната модерация":

  Никой не съдя. Просто ми е интересно дали цирковете на Радан оказват негативно влияние върху ДБ. Преди да почнеш да ме заливаш с клишета и обиди само ще ти кажа, че идинствената партия, за която съм агитирал да се гласува е ДБ. Спрях след изборите за европейски парламент. Не бях проверил кой е на чело на листата. Въпреки това на следващите избори пак ще врънкам жена ми да гласува, а тя е от по-психодесните. Статукво се променя с избори и висока избирателна активност. С разходки по жълтите повета ще постигнете това, което постигнаха протестите срещу Орешарски, които продължиха 400 дни. Т.е. нищо.

 96. 96 Профил на Не на бездарната модерация
  Не на бездарната модерация
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не съм от герб,за уточнение!
  —цитат от коментар 90 на 777_111


  Знаем, знаем.

 97. 97 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Това е малко като във вица дето дали си с шапка или без шапка - все те налагат. :)

  Ако правителството направи нещо - ще почне рев че се ограничава Свободата на Словото. :)

  Понеже правителството е решило да не се бърка - се реве що нищо не правило за подобряване на медийната среда. :)

  Ми кажете какво да се направи и ако не сработи поемете някаква вина. :)

 98. 98 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Да кажат оплакващите се журналисти, какво биха направили при настъпване на желаната от тях свобода. Бърз преглед на бг медиите показва впечатляващо изобилие от гледища, новини, критики и лъжи без мярка към управляващите, внушения и пропаганда платени от кремъл, дори по националните държавни медии. Но тъй като целта на бсп и производни е вземане на властта и напускане на ЕС и НАТО, в очернянето на управляващи и ЕС няма граници и реализъм.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK