На живо

Коронавирусът в България: рекорден брой починали и настанени в интензивни отделения (хронология)

Коронавирусът в България: рекорден брой починали и настанени в интензивни отделения (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталРекорден брой починали, настанени в болница и интензивни отделения бяха отчетени днес. На този фон главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че евентуални нови ограничителни мерки ще се въвеждат възможно най-късно и възможно най-меко. Гърция за пореден път удължи ограниченията за влизане в страната - този път до 25 октомври. Личните лекари пък ще започнат да дават направления за PCR тест най-рано през ноември.


Повече вижте в хронологията:
Със заповед на здравния министър Костадин Ангелов изолацията в домашни условия на далите положителна проба за коронавирус вече ще се преустановява автоматично след изтичане на 14-дневната задължителна карантина. Това означава, че вече не е необходим отрицателен резултат от PCR тест, за да може вече да не са в изолация. В днешната заповед на здравния министър е записано още, че хоспитализираните пациенти се изписват от болница след преценка на лекуващия лекар и при конкретни резултати от образни изследвания. Това важи обаче само за хората, при които има възможност за последваща изолация в домашни условия и придържане към препоръчания режим на лечение.


Още четете тук.

От 23 юни досега общо 234 души са били санкционирани, че пътуват в градския транспорт в София без маска. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност за "Офнюз". За този период са проверени близо 12 500 превозни средства. През уикенда от ЦГМ обявиха, че само за 24 часа са съставени 10 глоби на пътници без маска или шал в метрото, както и 15 предупредителни протокола.

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призова медиите да изместят фокуса на новините си от коронавируса. Според него няма смисъл всички телевизии толкова усърдно да отразяват всичко, свързано със заразата. Той даде за пример как докато преглеждат няколко канала установил, че в пет от седем телевизии се обсъжда именно коронавируса. Кунчев добави, че очаквано се задава втора вълна, като в момента болниците разполагали с достатъчно респиратори. Според него най-големият проблем е липсата на кадри и това можело да си проличи в следващите месеци.

Премиерът Бойко Борисов обяви по време на днешната си обиколка по строителни обекти, че утре кабинетът ще отпусне 5 млн. лв. за купуване на лекарството "Ремдесивир", което помага в лечението за коронавирус. "Не лекува, но най-много помага. То излекува американският президент Доналд Тръмп. Ще купим, за да са пълни складовете", поясни Борисов.

144 учители и 142 ученици в страната са с положителни проби

144 учители и 142 ученици в страната са с положителни проби за коронавирус, всички са в добро състояние. Това съобщи зам.-министърът на образованието Таня Михайлова и поясни, че се спазват всички разпоредби за изолация на педагозите и децата. Утре министрите на образованието и здравеопазването Красимир Вълчев и Константин Ангелов ще дадат брифинг за мерките, които ще бъдат предприети за ограничаване на заразата в училищата.


Повече тук

Личните лекари ще издават направления за тестове от ноември

Личните лекари ще имат право да издават направления за PCR тестове от началото на ноември, каза председателят на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и зам.-министър на здравеопазването Жени Начева, цитирана от БНТ.


Коронавирусът в България: рекорден брой починали и настанени в интензивни отделения (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


По думите ѝ анексът към Националния рамков договор ще бъде подписан до края на октомври. Не е ясно дали ще има лимити за направленията. Предстои въпросът да бъде обсъден от Българския лекарски съюз и НЗОК. Не е изчислено колко пари ще са необходими. Средствата, обаче, ще бъдат осигурени от бюджета на НЗОК за 2020 г.


Подробности тук

Гърция удължи до 25 октомври ограниченията за влизане

Гръцкото правителство удължи от днес до 25 октомври 2020 г., включително, срока на прилаганите до момента временни ограничения и изисквания за влизане в страната през сухопътните, морските и въздушните граници, съобщи българското Министерство на външните работи. Изискванията, които остават без промяна, са част от мерките срещу разпространението на COVID-19.


Продължава да е в сила и условието всички пристигащи граждани да са попълнили формуляр за локализиране на пътници (PLF), както и да разполагат с генерирания от него QR код. Задължително е пътниците да представят и PCR тест с отрицателен резултат, направен до 72 часа преди пресичането на гръцката граница. Изискванията се прилагат по отношение на пристигащите с моторни превозни средства, самолет или плавателен съд.


PCR тест не се изисква за шофьорите на камиони, но ако преминават през ГКПП "Илинден – Ексохи", в кабината може да бъде само водачът, който също трябва да представи предварително генериран QR код.

Доц. Кунчев: ще затягаме мерките възможно най-късно и възможно най-меко

"Виждате какво се случва в Европа. Почти всички страни затягат мерките. Ние ще го направим възможно най-късно и възможно най-меко, с оглед на това да не не пречим на нормалния живот на хората, каза днес пред "Нова телевизия" главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев.


Коронавирусът в България: рекорден брой починали и настанени в интензивни отделения (хронология)

© Георги Кожухаров


Той допълни, че за да няма по-рязко въвеждане на нови ограничения, трябва да се спазват разпоредените в момента мерки. По впечатления на доц. Кунчев обаче това не се случва.


По повод рекордният брой смъртни случаи за денонощие, отчетени днес той заяви: "Винаги, когато правим сравнение на данните, бих препоръчал да се ползват седмични данни". Доц. Кунчев все пак се съгласи, че бройката е голяма и свързана пряко с това колко хора са заразени и колко влизат в болница.

Българите с най-голямо недоверие в ЕС към властите

България е страната в ЕС, в която гражданите имат най-голямо недоверие към местните власти по време на кризата с новия коронавирус. 71% от анкетираните в проучване на агенция Kantar, проведено онлайн между 3 и 17 септември 2020 г. То е обхванало 26 хиляди граждани на страните от ЕС. По принцип 52% от европейците имат доверие на местните си управници, докато на правителствата си се доверяват 43%, а на властите на ЕС - 43%.


Повече по темата тук

Браншова организация: няма нито един заразен в български хотел

Няма нито един случай на заразяване с коронавирус в български хотел или по време на събитие, организирано в хотел, съобщават от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ), позовавайки се на данни от допитване до членовете на организацията. Те управляват общо над 10 хил. хотелски стаи, главно в 4 и 5-звездния сегмент.


Според единната система за туристическа информация от януари до септември 2020 г. в местата за настаняване в страната са , пренощували над 3.8 млн. туристи. Отделно от 15 юни, когато отпадна забраната за провеждане на организирани мероприятия, досега, само в хотелите – членове на асоциацията са проведени общо над 800 събития.

10 пъти по-малко случаи на заразни болести, заради мерките срещу коронавируса

Заради противоепидемичните мерки покрай коронавируса в България са регистрирани 10 пъти по-малко случаи на остри заразни болести в сравнение със същия период на миналата година, каза днес пред Би Ти Ви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов. Той настоява с колегите му да могат да назначават електронно тестове за COVID на пациенти със симптоми.
Коронавирусът в България: рекорден брой починали и настанени в интензивни отделения (хронология)

© Юлия Лазарова


Лекарят посочи, че има голямо безпокойство сред колегите му по повод условията за назначаване на PCR тест. "Кабинетите ни се превръщат в развъдник на COVID инфекцията, включително ще унищожи личните лекари физически", допълни той. Единственият изход бил именно електронно назначаване на проби.


Д-р Миндов уточни, че спрямо симптомите лесно могат да се назначат изследвания дори по телефона, защото личните лекари познават пациентите си. По думите му лекарите са притеснени, защото няма ясни критерии за назначаване на PCR тест. Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в столицата уточни, че личните лекари ще могат да изписват направления за проби, едва след като стана ясни критериите на здравното министерство.

42 млн. лв. допълнителен антикризисен ресурс от Фонда на фондовете (ФнФ) вече е на пазара. Средствата са предназначени за ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия, засегнати от COVID-кризата. Те ще достигнат до тях чрез три фонда за дялови инвестиции - "Иновейшън кепитъл фонд", "Витоша венчър партнърс – фонд I" и "Морнингсайд хил", съобщиха от институцията.


Предстои подписване на споразумение и с четвъртия финансов посредник – "Ню вижън 3" и така общият ресурс на фонда ще достигне 57.6 млн. лв. за инвестиции до 2 млн. лв. в компании в начален етап на развитие.
Обещанията са парите да се отпуснат при облекчени условия, без да е необходимо набирането на частен капитал извън участието на фонд мениджъра. Допълнителният ресурс от общо 56.3 млн. лв. е предоставен от Оперативна програма "Иновации и конкурентност" (ОПИК) 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Туроператори: държавната помощ за туризма е смешна

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции искат спешна помощ от властите, за да могат да продължат да работят. Според разчетите на туроператорите са необходими 155 милиона лева за следващата година, съобщи БНР. За момента целевите държавни средства за тях са 10 милиона лева, по информация на Министерство на икономиката от началото на август.


"10 милиона при активно работещи около 1000-1500 туроператори, това означава някаква смешна сума, която няма да покрие и разходите, и нуждите на бранша за 1 месец", е мнението на председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции Димитър Попов. Браншът няма приходи вече седми месец, подчерта той. Според Попов много малко туроператори са се възползвали от мярката 60/40 за туристическия бранш.

Пациенти с коронавирус са лекувани в 102 болници в страната

Пациенти с коронавирус са били приети в общо 102 лечебни заведения в страната. Това показват официалните данни, обобщени от инициативата на "Галъп интернешънъл болкан" и специализирания сайт clinica.bg "Индекс на болниците". Най-много пациенти са били настанени в Пирогов (324), "Св. Анна" в София (228), "Св. Марина" във Варна (266), "Св. Георги" в Пловдив (273), МБАЛ "Д-р Ив. Селимински" в Сливен (222).


От началото на пандемията през март тази година до 1 септември в страната са били хоспитализирани 5340 души с COVID-19, починали от тях са 613 или 11.47%. Подобни данни за Германия и Англия сочат смъртност от съответно 22 и 24 на сто.

Анестезиолози от столицата ще ходят на ротационен принцип до Гоце Делчев, за да помогнат на отделението, останало без специалист след смъртта на д-р Милан Първанов, съобщи Би Ти Ви. Медикът почина след борба с коронавируса.


Директорът на лечебното заведение д-р Петър Филибев обясни, че са се обърнали за помощ към няколко столични болници, но ще работят с медици предимно от "Св. Екатерина". По думите му софийските лекари прекарва около седмица в болницата в Гоце Делчев и работят на ротационен принцип. Така, в болницата постоянно има анестезиолог.

Държавата, а не касата да плаща тестовете, искат лекари

Общопрактивуващите лекари настояват финансирането на тестовете за коронавирус да е от държавния бюджет, а не от Здравната каса, каза днес пред БНР д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. "Прехвърлянето на една дейност към общопрактикуващите лекари означава масово прилагане на тази дейност. При масовото прилагане правените тестове за деня няма да са 5 или 6 хиляди на ден, а ще са над 15 хиляди на ден. Това означава, че е необходим голям ресурс. Здравната каса няма този ресурс, тъй като нейният бюджет е разпределен още миналата година, преди да започне епидемията за медицински дейности. За да се отделят пари за изследвания, това означава да бъде намалена цената за някоя друга дейност", посочи той.


Общопрактикуващите лекари искат да се осигури възнаграждение за работата им с пациенти, за които има вероятност да са инфектирани, както и за тяхното наблюдение и лечение в периода на изолация.

Безплатни бързи тестове в училищата в Бургас

Безплатни бързи тестове за коронавирус ще се правят в бургаските училища и детски градини, съобщи БНТ. Решението е на Областния кризисен щаб, . Ще се тества всяко дете, което е проявило симптомите на заразата. Ще бъде и изолирано, докато не бъде обявен резултатът от пробата. Следващата седмица тестове се очаква да пристигнат в Бургас, след което ще започне разпределението им в детските заведения и училищата.


Още за ситуацията в училищата тук

Съветите на вирусолога

Билки, витамини, антиоксиданти, които подобряват функцията на имунната система, препоръча за профилактика срещу грипа и коронавируса в есенно-зимния сезон вирусологът проф. Радка Аргирова. В интервю за "Нова телевизия" тя каза, че коронавирусът SARS-CoV-2, проявил се за пръв път преди близо година в китайския град Ухан, е претърпял над 1200 мутации до юли, като в момента по света шества един мутант, който се пренася много лесно.


Затова проф. Аргирова споделя мнението на шефа на "Пирогов" Асен Балтов, че е необходимо носенето на маски навсякъде на закрито. Но при строг контрол, добави тя.


Друга препоръка на медика е ваксинирането срещу сезонен грип.


Според проф. Аргирова не може да се говори за втора, трета и последващи вълни на заразата, каквито изказвания се появяват в публичното пространство. "Първата вълна не е свършила, не сме имали месец или два месеца без нито един случай, както например в Нова Зеландия", каза тя.

Настанените в болници и интензивни отделения

Бойко Пенков: развитието на заболяването е под контрол

Под контрол е развитието на заболяването, каза днес пред БНТ зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков. Големия брой заразени днес той обясни с това, че това са резултати от неделя и понеделник, които се съобщават във вторник. "Това се случва почти всяка седмица. На 14-дневна база са очаквани резултатите", допълни Пенков. Той повтори, че нови ограничения все още не се предвиждат.


Не всички болници в страната поддържат COVID отделения, каза зам.-министърът в отговор на въпрос. "Има една заповед на министъра за 184 болници с такива легла. Сега областните управители решават за откриване на нови места за лечение", поясни Пенков. Той каза, че наличните легла за заразени с коронавирус са 8400, а заети са 1221 от тях.


Подробности тук

Починалите по дни от началото на заразата

Рекорден брой починали за денонощие

Рекордните от началото на пандемията 23-ма души, заразени с коронавирус, са починали през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. До момента най-високият брой беше 18 на 25 август. Броят на починалите от началото на пандемията е 915.


Откритите нови заразени са 587 при направени 4320 теста, като рекордните 15.58% от проверените са се оказали носители на вируса. Потвърдените случаи до сега са 24 989, като активните са 8099.

Коронавирусът в България: рекорден брой починали и настанени в интензивни отделения (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Най-много са новите случаи в областите София-град 173, Пловдив (56) и Благоевград (51).


В болница са настанени 1221 души, като в интензивни отделения са 65 от тях. И тези два показателя са най-високи до момента.


Излекуваните за денонощие са 128, а от началото на пандемията те са 15 975.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (222)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3085 Любопитно

  Само да попитаме

  Ако човек е болен от К-вирус
  със съпътстващо заболяване РАК последен стадий

  ОТ КАКВО ЩЕ СЕ ВОДИ ПОЧИНАЛ

 2. 2 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Само да попитамеАко човек е болен от К-вируссъс съпътстващо заболяване РАК последен стадийОТ КАКВО ЩЕ СЕ ВОДИ ПОЧИНАЛ
  —цитат от коментар 1 на Hawaii


  Естествено от Ковид 19!!

 3. 3 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Отново лъжлива информация. В неделя 1 починал, в понеделник 23-ма. Някой дежурен просто не отчита починалите в неделя и си играе със стаховете на хората. Журналистите веднага използват за да сложат бомбастично заглавие.

 4. 4 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  По медиите в Германия вече тече дискусия дали е правилно да се броят заразените, при положение че 75% от тях нямат никакви симптоми, т.е. те не са болни!

 5. 5 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  В Холандия починала след повторно заразяване 89 годишна жена. Имала рак на кръвните клетки и имунодефицит. При средна продължителност на живота там 79 години, тя доживява до 89. Сещаш се за причината, нали? Официалната.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lazarus":

  Психирането на раята
  Явно е част от играта!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Не спазват ясните инструкции на СЗО и не тестват починалите при катастрофи. Така могат да увеличат бройката с още някой заразен-починал.

 8. 8 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Само да попитамеАко човек е болен от К-вируссъс съпътстващо заболяване РАК последен стадийОТ КАКВО ЩЕ СЕ ВОДИ ПОЧИНАЛ
  —цитат от коментар 1 на Hawaii


  Е па .....,от Коронката ше се води ,че е умрел.Тва е въпрос на престиж.
  😎🐖😎🐖😎🐖😎🐖😎

  Много съм прост
 9. 9 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 726 Любопитно

  Само да попитамеАко човек е болен от К-вируссъс съпътстващо заболяване РАК последен стадийОТ КАКВО ЩЕ СЕ ВОДИ ПОЧИНАЛ
  —цитат от коментар 1 на Hawaii


  Как мислиш, ако имаш положителен К-тест, двустранна пневмония, не можеш да дишаш, интубиран си, коя е конкретната причината за смъртта ти - ракът в последен стадий или корона вирусът?

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  От Мехико съобщиха за първи случай на заразен с коронавирус и със грип А (H1N1). Това е 54-годишна жена, която страда от автоимунни заболявания, хронична болест на белите дробове, и е имала рак и наднормено тегло. Клиничните изследвания на този случай ще са много интересни, дано ги публикуват.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  За какво пътеката е по-скъпа?

 12. 12 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  Пак ще пусна един виц :
  Разговор в болницата :
  - Колега, какво ще пишем, като причина за смъртта?
  - Коронавирус!
  - А, огнестрелните ранни?
  - Съпътстващи заболявания!

 13. 13 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Българинът толкова е изтрещял, че явно трябва да почине негов близък, за да повярва в епидемията. Никакво уважение към болните, никакво уважение към близките на починалите, никакво уважение към смъртта. Инфантилизирано общество.

 14. 14 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 20 Неутрално

  От Мехико съобщиха за първи случай на заразен с коронавирус и със грип А (H1N1). Това е 54-годишна жена, която страда от автоимунни заболявания, хронична болест на белите дробове, и е имала рак и наднормено тегло. Клиничните изследвания на този случай ще са много интересни, дано ги публикуват.
  —цитат от коментар 10 на hamiltonf


  Споко,тая жена е здравеняк отвсякъде....,ша са опраи.
  👩‍⚖️💀👩‍⚖️💀👩‍⚖️

  Много съм прост
 15. 15 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 541 Неутрално

  В неделя и понеделник също се обявяват случаи, какво иска да каже въпросният?

 16. 16 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Ха ха ха важно е да се Брой а това че тази Глупуст съсипва хора, бизнеси и Бъдеще на никой не му Дреме. Важни са стотинките в Джоба. Да Живее Глупуста че Хората така или иначе са Зомбита но пък Безсмъртни.

 17. 17 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Много философи и разбирачи , но ако се продължи така до нова година много хора ще са в болница (ако има място) , а някои и няма да посрещнат новата година.

 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5644 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dariya Koleva":

  Не са болни, но участват в развитието на епидемията, като вирусоносители, затова тяхната бройка трябва да се отчита, за да се правят по-точни модели.

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Ако е с развити тежки симптоми на вируса, с цялата картина на поражение, със сигурност ще се води починал от Ковид 19. Ако почине от метастази, но е носител на вируса, без симтоми (което ми се струва невъзможно), би трябвало да не го водят починал от Ковид 19. Същото е, ако загине в катастрофа, носейки вируса.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  До коментар [#12] от "Vlado Nikolov":

  На това се казва тъп виц, моля те не опитвай пак...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Много философи и разбирачи , но ако се продължи така до нова година много хора ще са в болница (ако има място) , а някои и няма да посрещнат новата година.
  —цитат от коментар 17 на Георги Славков


  Гоше ,45 милиона от живите ДНЕС на планетата ,нема да посрещнат Нова година.....,защого им е ред.,сещаш са.
  💀😁💀😁💀😁💀

  Много съм прост
 21. 21 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#13] от "spiegel":

  Трябва да сме справедливи и да отбележим, че не е само българинът в този случай. Навсякъде по света е така. Навсякъде. Може би е нещо като защитна реакция, за да си запази човечеството разсъдъка и да не превърти окончателно. Не знам.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 22. 22 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Било под контрол!
  Признайте си!
  Губите контрола!

 23. 23 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Хорската идиотия и безхаберие продължават, то е много трудно да си миеш ръцете и носиш маската една зима. За съжаление от такива идиоти всички ще страдат, и чрез ново затваряне на бизнеса, а мед. персонал обгрижващ идиотите буквално ще плаща с живота си.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 24. 24 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До коментар [#5] от "Араламбене му е майката":


  В Холандия починала след повторно заразяване 89 годишна жена. Имала рак на кръвните клетки и имунодефицит. При средна продължителност на живота там 79 години, тя доживява до 89. Сещаш се за причината, нали? Официалната.
  —цитат от коментар 5 на Араламбене му е майката


  Рептилии; Илюминати; Сорос; Гейтс; Путин и Иван Костов са виновни!
  Китайски грип няма! Лъжа!👹👹😂🤣

  Айнщайн Мангъров е наш'то знаме!

 25. 25 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Ако не друго, то поне пенсионните системи на бая държави, ще глътнат малко въздух.

 26. 26 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#20] от "Шакир Зулов":

  Един минус ти е плюс. Скапана мишка.

 27. 27 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До коментар [#20] от "Шакир Зулов":


  защого им е ред
  —цитат от коментар 20 на Шакир Зулов


  С малкото уточнение, че там ред няма...😉😉

 28. 28 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#13] от "spiegel":

  Де ти е, cмъpте жилото? Де ти , аде, победата?" [Oc. 13:14, Кор. 15:55]

  Уважение към смъртта? Това да не е някой тинейджер дето майка му се кара "не говори така на жената, че е умрял мъжът й"?
  Дайте мислете и говорете като зрели хора

 29. 29 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1265 Весело

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Не знам, като умреш и на оня свят ти дадат разписката, там трябва да пише какво ти е дало на късо. Може да благоволиш да се върнеш да осведомиш живите по въпроса.

  мурзилка
 30. 30 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Интересната информация би била:
  1. Колко са с първичен и колко с вторичен положителен тест? Има над 20% с първи отрицателен
  2. Колко са безсимптомни? Приятел го изкара без да знае че е болен
  3. Колко са с придружаващи заболявания?

 31. 31 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#13] от "spiegel":

  ха ха ха кой говори зауважение към близките на починалите, иди го кажи на тези хора ,които нямаха право да доближат близките си в последните им минути(защо ли),които бяха кремирани по най бързата процедура(защо ли)без аутопсия(защо ли)
  точбно вие ковидистите да ми говоритер за уважение приказки от типа на яко ще се мре, няма да ни стигнат чувалите, след 2 севдмици ще сме в ада,все за голямо уважение говорят. ЗАщО ЛИ ГО НАРИчАТ КОВИД 1984

 32. 32 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#18] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Един почина от счупена глава, с корона вирус.
  От кое е починал?
  Вестниците гърмяха "36 годишен почина от корона"
  И Цеца и половината фолк певици в западната ни съседка прекараха корона вирус. Даже и Новак Джокович, както и нашия е!льо.

 33. 33 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 319 Весело

  До коментар [#22] от "zxe00613919":

  Идеята, че един вирус е под контрол, може само да се роди в главата на някой, който или не знае какво е вирус, или пръска от въздуха срещу вируси, или е собственик на рентакар, който на сайта си пише "колите ни са обеззаразени"

  Ей бре, не мога да ви помогна, живейте си както можете, толкова си можете.

 34. 34 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#31] от "bnc59488372":

  Защо защо.
  Тръмп пак им го накова
  "Излекува се" от тяхната болест за 2 дни. Джо Байдън продължава да ходи като мумия с маска. Кого ще изберат американците, като знаем какво обичат американците? Пхахахахах!
  Виж да бяха наще скръбни скръбници, сигурно от съчувствие към маската на педофила.
  "Първи в света случай след повторно заразяване с корона вирус"
  Гърми гей тиви (тоест гейчето, дето чете новините по би тиви)
  То какво, баба на 90-1 години в Холандия й дошъл редът, ако не беше повторното заразяване, щеше да е че се е закашляла по-силно.

  Може ли да са толкова зле, може ли !!!

 35. 35 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 319 Весело

  До коментар [#30] от "#ОСТАВКА":

  Държавна тайна, не може да ти се съобщи. Класифицифицифицирана информация

 36. 36 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#27] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Ред има, но не го пишеме ние. Не ни и питат какво смятаме и кога смятаме, че сме готови.

 37. 37 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5305 Неутрално

  Интересно наблюдение - при 1200 теста 80 заразени, при 4300 теста (три пъти и половина повече) повече от 7 пъти заразени - почти 600 случая. При доктор бивш кандидат депутат от ГЕРБ и приятел от 20 години на премиера, който го назначил за директор на болница, поне според неговите думи, когато беше в Брюксел премиерът данните излязоха след 5 часа сутринта, чакаха одобрение от него ли.

 38. 38 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Отново лъжлива информация. В неделя 1 починал, в понеделник 23-ма. Някой дежурен просто не отчита починалите в неделя и си играе със стаховете на хората. Журналистите веднага използват за да сложат бомбастично заглавие.
  —цитат от коментар 3 на Lazarus

  По-скоро за починалите в неделя издават смъртните актове с дата понеделник.
  Българска му работа, в неделя всичко е толкова лежерно, че не само не може да получши резултат на тест, но даже не може да пукнеш като хората.

 39. 39 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Ако ще от 15тия етаж да е скочил, намерят ли му корона в организма ще го пишат че е починал от корона.

 40. 40 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Вчера що не писахте че има рекордно нисък брой починали като е имало само 1 човек?

 41. 41 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 20 Любопитно

  До коментар [#20] от "Шакир Зулов":
  —цитат от коментар 27 на Tzar Vova Josei-ki


  Има "Крива на Поасон"....,ама то е същото.
  😎💀😎💀😎

  Много съм прост
 42. 42 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3865 Неутрално

  Вероятно починалите от други болести е по-голям , но за тях няма публична статистика. Яко ни облъчват с коронавируса. На медиите не им пука , че с тези негативни съобщения по-чувствителните хора могат да получат страхова психоза и нервни растройства. Прочем в съседна публикация от днес четем , че броят на психично болните растял. Нормално , след като хората продължават да гледат телевизии , слушат радио и четат вестници. Българските медии са вредни за психическото здраве на хората.

 43. 43 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1845 Гневно

  "Въстанията" създадоха дифузен модел на заболеваемостта в страната.
  Точно в навечерието на сезона, за който се знае, че е благоприятен за вируса.
  Затова и бяха измислени!
  Сега ядем черешките от тортата!
  Организаторите доволни потриват ръце- облизват се, като очакват да настъпи паника.
  Паниката е хранителна среда за безредици и анархия.
  Безродници!!!
  Отврат!

 44. 44 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#9] от "morf":

  Дайте да ги видим колко от починалите наистина са интубирани с двустранна пневмония и неможещи да дишат де. Щото фактите са си факти, смъртността от короната вече падна на 0.2 процента.

 45. 45 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#13] от "spiegel":

  В смисъл, да сме изненадани че есента има вируси ли или какво? Или може би твърдиш че досега хора не умираха и видиш ли 2020та се светнахте че има вируси както и други болести и един малък процент хора от заразените с вируси умират? Ами така е откакто се помня, няма нищо по различно тази година от чисто здравословна гледна точка. Виж психясването, медийната пропаганда и дивашките мерки са нещо ново и пагубно за човечеството.

 46. 46 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#17] от "Георги Славков":

  Гаранция че и без короната някои няма да я посрещнат. Всеки ден в държавата умират по 300 човека, по света да не говорим колко са. Миналата година може би не са умирали хора или какво?

 47. 47 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#18] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Ми и тези дето са с грип участват ама никой не ги брои нали

 48. 48 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5305 Неутрално
 49. 49 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#23] от "rumen_s":

  Ти допреди короната не си ли миеше ръцете? Маските са глупост и не променят нищо, истината е в развитието на силен имунитет. Всякакви форми на шубе, криене и заобикаляне на вируса няма да помогнат, рано или късно ще те хване, така работят вирусите, затова досега никога не сме правили такива дивотии за някакъв вирус. Отдавна са открили че с мерки нищо не се променя, вирусите си виреят.

 50. 50 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Само да попитамеАко човек е болен от К-вируссъс съпътстващо заболяване РАК последен стадийОТ КАКВО ЩЕ СЕ ВОДИ ПОЧИНАЛ
  —цитат от коментар 1 на Hawaii


  От КОВИД - по модерно днес е да си умрял от ковид отколокото от "тривиален и скучен" рак. Между другото, това с умрелите от КОВИД е една голяма лъжа. Вчера по БТВ радио точно това беше темата. Водещата попита професор по вирусология дали пациентите умират от ковид или от съпутсващо заболяване. Отговорът беше категоричен - никой не може да отговори на този въпрос, докато всичко не приключи.
  Та и нашата работа такава. Хем "умрели от ковид, хем "излекувани" от ковид.
  Днес е същински "празник" за всички ковидисти - много "умрели" от него, затваряне на пъбове, барове, цели държави а скоро и цялата планета Земя.

 51. 51 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  Под контрол е развитието на заболяването

  Спете спокойно, деца - корабът потъва според графика!

  Е, малко сме преизполнили плана - според статистика на НОЩ проф. Николай Витанов регистрираните новозаразени трябваше да достигнат 25 000 в края на октомври, а вчера са достигнали 24989!
  Прогнозата бе дадена от него на 7.10. Изпълнихме я за 6 дни, вместо за 23!

 52. 52 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Не е нужно да имаме кристално кълбо, за да видим какво ще стане до края на седмицата, защото тези които ще дадат положителен тест вече са заразени и случаите се удвояват за 7 дни. Миналия вторник бяха 283 и тогава също бяха рекордни за вторник. Утре ще са около 900, а към края на седмицата ще станат над 1000 дневно. Днес починалите са твърде много, нормалния им брой е около 10, но след 2 седмици 20+ починали дневно ще е норма.

 53. 53 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#13] от "spiegel":Де ти е, cмъpте жилото? Де ти , аде, победата?" [Oc. 13:14, Кор. 15:55]Уважение към смъртта? Това да не е някой тинейджер дето майка му се кара "не говори така на жената, че е умрял мъжът й"?Дайте мислете и говорете като зрели хора
  —цитат от коментар 28 на Славейко


  За да ти повярваме че си искрен и не вярваш в Ковид пандемията, отивай да се заразиш. Отиваш в едно отделение където лекуват пациенти (и според тебе симулират) и готово. После отиваш при майка ти и баща ти. После разкажи какво е станало и как всичко е лъжа.
  Докато не го направиш това, ти си просто поредния трол който работи срещу хората гонейки някакви користни цели. Защото коментари като твоя агитират хората да не предприемат мерките назначени от държавата.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 54. 54 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#9] от "morf":Дайте да ги видим колко от починалите наистина са интубирани с двустранна пневмония и неможещи да дишат де. Щото фактите са си факти, смъртността от короната вече падна на 0.2 процента.
  —цитат от коментар 44 на Billy Pilgrim


  И как това кореспондира с починалите 23 човека от заразяването?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 55. 55 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lazaru

  В събота и особено в неделя малкото дежурни са заети с по-спешна работа - обгрижване на живите пациенти, а не с изпращане на данните на починалите в базата данни.
  За трите последни дни средният брой на починалите е 28 / 3 = 9,3,
  за последните седем, което се приема за най-обективен показател 61 / 7 = 8,7. Още не сме достигнали новото от 26.8-1.9, когато за седем дни имаше 70починали - по 10 средно на ден. През средата на септември среднодневният брой на починалите спадна до 5, после се повиши до 7 и остана на това ниво до края на миналата седмица. Все още няма място за тревога и паника.

 56. 56 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#5] от "Араламбене му е майката":

  И при това е родена през 1931 година, когато средната продължителност на живота за новородените момичета е била в Холандия 66 години!

 57. 57 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#23] от "rumen_s":Ти допреди короната не си ли миеше ръцете? Маските са глупост и не променят нищо, истината е в развитието на силен имунитет. Всякакви форми на шубе, криене и заобикаляне на вируса няма да помогнат, рано или късно ще те хване, така работят вирусите, затова досега никога не сме правили такива дивотии за някакъв вирус. Отдавна са открили че с мерки нищо не се променя, вирусите си виреят.
  —цитат от коментар 49 на Billy Pilgrim


  Твоите коментари освен че са неграмотни, са и опасни защото може да има хора, които ще се вържат на приказките ти.
  Маските ПРОМЕНЯТ МНОГО. АКО ВСИчКИ НОСЯТ МАСКИ ПРОЦЕНТЪТ НА НА ЗАРАЗЕНИ щЕ Е под 0,001%
  Обяснението е елементарно. 98% от вируса се разпространява чрез слюнката. Ако носиш маска може и да не се предпазиш сам (ако е неподходяща или я носиш неправилно) от заразяване. Но ако ти си заразен без да знаеш предпазваш на 99,99% другите от твоите слюнки. Ако всички носят маски няма да заразяват другите.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 58. 58 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Едно и също се дъвче тук от началото на цирка с "пандемията". И нито щаба, нито правителство отговориха на важните въпроси:
  1. Защо задължават населението да носи парцали на лицето, а не осигурят на хората качествени предпазни средства, ако това наистина е пандемия и сериозно заболяване?
  2. Защо не казват за тестовете на колко хора са правени? Един човек може да го тестват 3 пъти в рамките на 2 дни, 2 пъти да е положителен, 1 да е отрицателен и в статистиката влизат 2-ма "болни".
  3. Защо цяло лято протести и пълни курорти по морето нямаше "пандемия", а сега изведнъж заедно с другите държави в хор ,започнаха да растат бройките?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 59. 59 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1570 Разстроено

  Българинът толкова е изтрещял, че явно трябва да почине негов близък, за да повярва в епидемията.
  —цитат от коментар 13 на spiegel


  Не помага винаги. На човек като не му се ще да вярва във фактите, трудно е да го убедиш. А на кой му се иска да вярва, че света се промени тотално тази година?

 60. 60 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#24] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Айнщайн Мангъров - българската номинация за Нобелова награда по медицина за 2021 година - за тази изпуснахме срока!

 61. 61 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#32] от "Славейко":

  От травма на главата - ама шест месеца преди смъртта си!

  Ами аз сега ако се заразя и почина, ще ми пишат ли като съпътстващо заболяване кариеса, че ме били в момента зъб?

 62. 62 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#58] от "Darcas":

  Мога да ти отговоря на третия въпрос.
  1. През лятото хората се разпръсват на голяма площ излизат извън градовете
  2. Стоят повече време на открито отколкото на закрито.
  3. Високите температури съкращават живота на вируса по повърхности
  4. Не работят училища, детски градини и университети

  Поради тези причини през летните месеци заболяваемостта е по-ниска.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Разстроено

  Хубаво се смеем ние - ама смеем се "както през сълзи се смей"!
  Излязоха вече данните за възрастта и съпътстващите заболявания на починалите - 5-ма от тях са "без информация за съпътстващи заболявания", вкл. жена на 35 години....

 66. 66 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Отново лъжлива информация. В неделя 1 починал, в понеделник 23-ма. Някой дежурен просто не отчита починалите в неделя и си играе със стаховете на хората. Журналистите веднага използват за да сложат бомбастично заглавие.
  —цитат от коментар 3 на Lazarus


  А колко бяха излекуваните в неделя? Бяха 23-ма. При 23 излекувани един починал е нормално. От тази болест умират 5% от излекуваните, смятайте от установените случаи, без да се броят активните. От активните също ще умрат около 5%. Днес големия брой починали може да приемем за случайно събитие, но както вървят нещата ще се радваме, ако починалите ще са само двадесетина.
  Това за 0.2% смъртност са спекулации и се базират на хипотезата, че има голям брой срещали вируса, които не са тествани. Този брой обаче никому не е известен за България.

 67. 67 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#66] от "blagoj":
  Оздравелите в неделя бяха 29, сгрешил съм числото, но това не променя твърдението ми в коментара.

 68. 68 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Не остана човек да няма познат с Коронавирус, но видиш ли не било това, конспирация било и т.н. Но какво да очакваш, като ни видиш премиера сричащ на пънче ти става ясно що за хора сме... Ако съм лекар веднага си хващам багажа, да оцеляват идиотите кой както може, с ракия и аспирин...Франция има 30% незаети места в държавните болници и месечната заплата е колкото годишна тук , ако някой се интересува ;)

 69. 69 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#63] от "Плам Ц.":

  По начина ти на изразяване разбирам, че не си много грамотен. Дори да няма никой в рейса от дъха ти могат да останат миниатюрни капчици по ръкохватките, седалките или прозорците. После някое дете ще ги пипне с ръка и ще си близне пръстите. Вируса остава активен 72 часа. Моята дъщеря която е първи клас и го разбира.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  [quote#38:"Yotce"][/quote]

  Само троловете повишават продукцията през събота и неделя, останалите го дават лежерно.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 72. 72 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#57] от "iak":Дебил, обясни ми като съм сам в рейса защо трябва да нося маска, като не говоря с никой? Сигурно като дишам заразявам всички ли? Айде ще ви е*на у жалките хипохондрици, смешни сте и ако пак нещо се затвори, наистина няма да ви се вярва, помнете ми думата!
  —цитат от коментар 63 на Плам Ц.


  Божкее на коментар 63 има четири плюса. Населението на България тотално изпростя. Но това управляващите съзнателно го правят те са виновни.
  Та вижте поне в интернет. Вирусите са много малки създания. В една миниатюрна капчица има милиони от тях. Дали ще се изплюеш на някой в лицето или тази миниятюрна капчица му попадне в устата няма разлика. Заради това вирусите са толкова заразни. Тия знания се придобива в трети клас в основното училище.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 73. 73 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Заболяванията от вируса се контролират,
  за умрялите не се знае, от какво те умират.

 74. 74 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#58] от "Darcas":Мога да ти отговоря на третия въпрос. 1. През лятото хората се разпръсват на голяма площ излизат извън градовете2. Стоят повече време на открито отколкото на закрито.3. Високите температури съкращават живота на вируса по повърхности4. Не работят училища, детски градини и университетиПоради тези причини през летните месеци заболяваемостта е по-ниска.
  —цитат от коментар 62 на iak


  1. Като излизат извън градовете, помагат за разпространението на вируса из цялата страна. По тази тероия трябваше да пламне цялата държава едновременно, а не на малки огнища, както е сега.
  2. В метрото и градския транспорт в София беше пълно и през лятото, както и паркове, молове, курорти, фабрики. Във фабриките няма как да работиш дистанционно.
  3. Вирусът заразява единствено и само по въздушно-капков път, защото без водна обвивка белтъците, чрез които навлиза в клетките се разграждат. Тоест няма как да се заразиш от пипане на дръжка на врата (освен ако някой не я облизал преди малко и ти след него).
  4. Градините като не работят, детските площадки и градинки работят, а те цяло лято бяха пълни с деца, учениците ходеха на тумби по паркове, молове, градинки пред блока.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 75. 75 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#36] от "Славейко":

  А бе ти пак почнА с полюциите. По–спокойно, ще си откъснеш чепа...

 76. 76 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Понеделник е, по документи има най-много починали, защото събират и бройката от уикенда.

  Иначе за мен е абсурд да се вземат неистови мерки за хора примерно на 89. Там какво и защо може да удължиш, никой не знае. А същевременно следващото поколение няма да стигне тая възраст, заради стрес и обедняване.

 77. 77 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5305 Неутрално

  Хората се заразяват най-вече на работните си места. В Германия в училищата децата са с маски през цялото време, като в Китай. Сетих се за Китай, за един месец вдигнаха до 80 хиляди заразени, после караха по десетина на ден, вече два месеца са без нито един заразен, купуват фалирали компании, дори са се опитали да купят Луфтханза.

 78. 78 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#63] от "Плам Ц.":По начина ти на изразяване разбирам, че не си много грамотен. Дори да няма никой в рейса от дъха ти могат да останат миниатюрни капчици по ръкохватките, седалките или прозорците. После някое дете ще ги пипне с ръка и ще си близне пръстите. Вируса остава активен 72 часа. Моята дъщеря която е първи клас и го разбира.
  —цитат от коментар 69 на iak

  Какво общо има тук грамотността?
  Ти като много грамотен ще ми обясниш ли как в кръчмата мога да дишам свободно и дъхът ми не полепва по чаши , чинии и тем подобни и хората там не се заразяват, щото може би не са на 2 години и не си ближат пръстите.
  И относно маските - никъде не е казано каква точно маска трябва да носиш - " шал кърпа или друго средство за закриване на устата и носа"
  Значи с шал с по 2 мм дупки се предпазва от вируса?
  Или плетен шал с още по големи дупки предпазва?
  Абе вие чувате ли се какво говорите - маски , та маски???

 79. 79 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Божкее на коментар 63 има четири плюса. Населението на България тотално изпростя.
  —цитат от коментар 72 на iak

  Вярно, че населението много изпростя, но не забравяй че повечето коментиращи в тоя сайт са платени тролове, обикновено руски.

  Обърни внимание, че 90% от коментарите под всички статии са на не повече от 25 човека/трола, и че едни и същи коментират от 8:00 до 18:00ч. ВСЕКИ ден! Това са тролове, които това им е работата. Кой нормален човек ще коментира всяка една статия по 10 часа ВСЕКИ ден? Плюсовете и минусите тук създават силно изкривена картина за мненията на обществото. Те сами си слагат плюсове един на друг и групово слагат минуси на мнения противоречащи на задената им за поддържане днес теза.
  Русия го прави това в целия западен свят - изкуствено създава имагинерно "друго мнение" на "повечето хора". Така постигат това, което в дългосрочен план работи за тях - каша в главите на хората и разделение на обществата. Така стават по-лесни за манипулиране. За справка - президенските избори в САЩ и Брекзит.
  Не разбирам защо Дневник разрешават коментари. Тези коментари с нищо не ни правят по-разумни.

 80. 80 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Иначе за мен е абсурд да се вземат неистови мерки за хора примерно на 89. Там какво и защо може да удължиш, никой не знае.
  —цитат от коментар 76 на lil_alex


  За всеки човек трябва да се вземат всички възможни мерки. Няма значение дали е на 89г. или на 19г.

 81. 81 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  До коментар [#9] от "morf":

  Формално погледнато, починал от корона вирус. Причината да почине от вируса обаче е ракът в напреднал стадий, ако не беше той, нямаше да се развие смъртоносна форма на вируса. Така стигаме до най-големия философски въпрос на всички времена - кое се е появило първо, яйцето или кокошката.
  Има и още нещо, ако не беше короната, вероятно щеше да развие бактериална пневмония след грип и резултатът пак щеше да е същият.

 82. 82 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Весело

  До коментар [#74] от "Darcas":

  Нито едно от написаните неща не е вярно.
  1. Няма разлика дали ще заразиш някой в града или извън града. Въпроса е каква е гъстотата на хората. Става дума за ГЪСТОТА. Колкото е по голяма гъстотата толкова повече заразени има. През лятото гъстотата е в пъти по малка. Аз ходих лятото и в Албена и в Гърция на първия ръкав. В Албена бяха между 30 и 40 % от туристите миналата година. В Гърция бяха 20 % от туристите миналата година.
  2. Лятото в градския транспорт нямаше и 50 % от хората в момента. Аз се движа с кола. Лятото ми бяха необходими 7-8 минути да си стигна до офиса. Сега ми трябват 35-45 минути. На всеки е ясно че в момента хората са в пъти повече.
  3. Това си е направо глупост. Капчиците от изкашляне върху дръжка са активни поне 24 часа. Или някой ако си обърше устата и със същата ръка хване дръжката. Дори аерозолите от дъха ти може да са заразни 24 часа, ако например има голямо замърсяване на въздуха с прашни частици, които разнасят вирусите. Заради това климатиците са много опасни. Заради климатиците в самолетите въздушният транспорт е сам 10 % от миналата година.
  4. Несериозно е да сравняваш малкото останали деца през лятото в градовете, които не играят по едно и също време и които ходят на почивка по различно време и децата които рпдителите им съзнателно не ги пускаха навън с масовото ходене на училище, детска градина или университет. Моите деца ходиха на детска градина през лятото. От две групи по 30 деца, бяха образували една обща група в която имаше 3-4 до максимум 6 деца.

  И май накрая. Ти сериозно ли мислиш че лятото в градовете е имало толкова хора колкото в момента?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 83. 83 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#80] от "Smile":

  Реално никой лекар никъде не го прави, мисли се за качество на живот, дали има смисъл. Удължаване на живота самоцелно е едно от най-жестоките неща. Обратно, ако удължаването на живота на 89-годишния ще влоши грижата за 19-годишния, то не знам доколко "всеки живот има значение". Защото един 19-годишен не е един живот, а един живот плюс потомоството му. На 89 вече не се размножаваш, тоест сравняваш 1 живот с 3-4-5 живота.

 84. 84 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#57] от "iak":

  Ба, във Фейса имаше по-колоритно обяснение!
  маската е като гащите.
  Ако ходиш без гащи всеки може да те опи-ае.
  Ако си с гащи си частично предпазен.
  А ако този, дето иска да те опи-ае е в гащи (без цепка) си напълно предпазен.

 85. 85 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 907 Неутрално

  [quote#72:"iak"][/quote]

  Всъщност това не е въобще вярно. Много голямо значение има виусният товар. За това лекарите в болниците, които са изложени на много голям вирусен товар се разболяват дори и с предпазни мерки.
  Има голяма разлика дали някой ще кихне в лицето ти или дали ще прихванеш 1 миниатюрна капчица с вируси!

 86. 86 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#78] от "amanotwas":

  "Вируса остава активен 72 часа."

  Дрън, дрън, та пляс :)
  Егати животното , оставало активно 72 часа :)
  И що е вирус тогава и живее в друг организъм? Ми да си живее на воля и да се размножава самостоятелно :)
  72 часа.... приказки от селски вечеринки - не 72 ч., ама 7 минути няма как да оцелее без подходяша среда.
  Това , че са намирали ДНК или РНК следи , не значи , че е жив вирус, а само остатъци от него, които не могат да се репродуцират.
  Имаше едно изслдване в Германия - даже в стая със зааразени от К19 не са намерени живи вируси. Нито едха от взетите проби не е била в състояние да се възпроизведе, тоест да зарази някого.
  Ама вие си приказвайте, има балами , дето ви вярват.

 87. 87 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#9] от "morf":Формално погледнато, починал от корона вирус. Причината да почине от вируса обаче е ракът в напреднал стадий, ако не беше той, нямаше да се развие смъртоносна форма на вируса. Така стигаме до най-големия философски въпрос на всички времена - кое се е появило първо, яйцето или кокошката. Има и още нещо, ако не беше короната, вероятно щеше да развие бактериална пневмония след грип и резултатът пак щеше да е същият.
  —цитат от коментар 81 на Хелиана


  Бактериалните пневмонии обаче се лекуват с аснтибиотици, за разлика от вирусните! Т.е. от бактериално усложнение да оцелееш шанса е доста голям.

 88. 88 Профил на glavatar
  glavatar
  Рейтинг: 499 Неутрално
 89. 89 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#66] от "blagoj":

  От началото на септември досега съотношението на починалите към приключените случаи (починали + снети от регистрация) в България е твърдо 5,3%.
  Ако приемем, че са регистрирани 1/8 до 1/12 от реално прихваналите вируса, смъртността е 0,4-0,6%, но в никакъв случай 0,2% - поне не в България, с нейния възрастов състав и нейното здравеопазване.

 90. 90 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#82] от "iak":

  Адмирации за търпението и ентусиазма да обяснявате на възрастен и дееспособен човек, като на малко дете. Явно това е начинът за определен тип хора...

 91. 91 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#78] от "amanotwas":

  Наистина България е пълна с неграмотни. Разбира се че от дъха ти полепва по чаши и чинии и покривки. Точно заради това държавата е разпоредила отстояние между масите от поне 2 метра и дезинфекциране на всичко преди идването на следващия клиент. И да маските вършат 100% работа защото 100% предпазват другите от твоите слюнки и дават сериозен процент шанс да се защитиш от заразени (ако имаш правилната маска и си я сложил правилно). Шала и платнените маски вършат дотолкова работа, че предпазват другите.
  [quote#57:"iak"][/quote]

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 92. 92 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#78] от "amanotwas":

  Ако всеки предпазва другите няма да има заразени.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 93. 93 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5305 Неутрално

  До коментар [#76] от "lil_alex":

  Когато родителите ти са на 89, всяка минута живот за тях и с тях са скъпи, животът и за тях е свиден.

 94. 94 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Весело

  До коментар [#73] от "Michael Jordan":

  Всех таких стихов бездарных
  нам, товарищ, и не счесть!
  нам от них, товарищ, тошно,
  три, четыре, пять, шесть!
  Всички таквиз стихове бездарни,
  ний, другарю, не можем прочете!
  нам от тях ни се повръща -
  три, четири, пет, шест!
  /Илф и Петров, 12-те стола/

 95. 95 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  До коментар [#17] от "Георги Славков":

  Със сигурност, на година в България умират над 100 000 човека или грубо 300 на ден. Т.е до нова година поне едни 30 хиляди няма да са между нас.

 96. 96 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#82] от "iak":

  3. Това си е направо глупост. Капчиците от изкашляне върху дръжка са активни поне 24 часа. Или някой ако си обърше устата и със същата ръка хване дръжката. Дори аерозолите от дъха ти може да са заразни 24 часа, ако например има голямо замърсяване на въздуха с прашни частици, които разнасят вирусите. Заради това климатиците са много опасни. Заради климатиците в самолетите въздушният транспорт е сам 10 % от миналата година.
  _____________________
  Боже , Боже....
  Ти наясно ли си как работи вентилацията в самолет???
  Нали , ако бачкаше по описания от теб начин , то всеки казил се в самолет ще е болен от грип или квото и да е вурусно заболяване на един от пътниците.
  Може ли да сте толкова некомпетентни, ама за сметка на това гласовити и агресивни.
  Заради климатиците въздушния транспорт бил на 10% от миналата година ....
  Свещена простота !!!

 97. 97 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Весело

  До коментар [#57] от "iak":.А ако този, дето иска да те опи-ае е в гащи (без цепка) си напълно предпазен.
  —цитат от коментар 84 на Patsis

  Или наплюе :)

  Учудвам се колко хора не разбират толкова елементарни неща?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 98. 98 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  До коментар [#87] от "T.M.":

  За съжаление в последен стадий на рак и с имунен дефицит и на 89 години не е много вероятно да оцелееш дори от съвсем обикновен грип.

 99. 99 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  До коментар [#87] от "T.M.":

  Което не пречи сума ти народ да си заминава от бактериални инфекции

 100. 100 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1046 Весело

  До коментар [#96] от "amanotwas":

  Би ли обяснил на аудиторията защо въздушния трафик е най-потърпевш от Корона вируса :):):) Целият съм в слух ?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK