Отпадна задължителният отрицателен PCR тест за преустановяване на карантината на заразени

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3904 Неутрално

  Похвално! Доста хора буквално влизаха в "матрицата", положителен, отрицателен, един тест, после втори, трети, и т.н.

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  Несериозна работа.

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 3. 3 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Да се намали карантината на 7 дни за безсимптомните и без ПСР за падането и.
  А от болница да се изписва след 14 дни и отново без ПСР...

 4. 4 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Не достигат тестове или по-точно ресурс за тестване на хората със симптоми и затова оздравелите няма да се установяват с тест.
  Броя на пациентите в болниците ще се увеличи и вероятно медицинския персонал няма да достига и пациентите ще се изписват по-бързо.
  Тези неща са ясни, но не ми е ясно защо ще се пуска публика на спортни състезания. Не е само до това как ще седят хората на стадиона, но и как ще отидат до там и как ще се върнат. Събирането на групи е неизбежно и това ще увеличи разпространението на епидемията.

 5. 5 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#4] от "blagoj":

  Да, РЗИ не смогват да се свържат с всички, които са дали положителен резултат и успяват с няколко (4-5) дни закъснение. А той вирусът е заразен (както пише в статията) 7 дена след началото на симптомите. Поне 1 ден ще се чуди човек преди да се тества, 1 ден да излязат резултатите и 5 дни за да реагира РЗИ и то няма никъв смисъл вече да издирват контактни.

  Не ме търсете преди обяд
 6. 6 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#2] от "DDR":

  Кери Мълис - изобретателят на PCT

  "Ако го направите както трябва, с PCR можете да откриете почти всичко във всеки и това може да ви накара да вярвате в будистката идея, че всичко се съдържа във всичко друго, защото ако може да вземете и да увеличите една-единствена молекула до нещо, което наистина можете да измерите, което PCR може да направи, тогава има много малко молекули, от които да нямате поне една във вашето тяло. За това може да се мисли като за злоупотреба - да твърдиш, че е смислено, но истинската злоупотреба е, че няма нужда да тестваш за ХИВ, няма нужда да тестваш за другите 10 хиляди ретровируси, които нямат име, но са също в човека, защото някой, който има ХИВ, по принцип ще има почти всичко друго, за което може да тестваш... Това [PCR] не е преценка, то е наистина квантифициращо нещо. То ви казва нещо за природата и какво има там, но ви помага да вземете много миниатюрно количество от нещо и да го направите измеримо и след това да говорите на съвещания за него така, сякаш е важно. Следователно това не е злоупотреба, то е погрешна интерпретация... Тези тестове са за неща, които са невидими и за резултатите се правят заключения. PCR е нещо отделно - той е процес, който се използва, за да се направи ужасно много нещо от нещо. Той не ви казва, че сте болни, той не ви казва, че нещото, с което сте се сдобили, ще ви навреди, нищо такова..."
  https://youtu.be/LvSY0ck4vxY

  Въпросът е има ли смисъл.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 7. 7 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2173 Весело

  До коментар [#6] от "baba_zozolana":

  Върху това ще развиват тезисите си пишещите докторати на тема ”Ковидпандемията”. Бая народ ще хлеби 😉 и титли ще придобива.

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 8. 8 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#7] от "DDR":

  Никакви съмнения нямам по този въпрос за следващите сто години, след това вероятно на психиатри, психолози, социолози, икономисти, политолози и N на брой други -лози ще им омръзне, не, че темата ще е изчерпана. Джурналистите обаче ще се озорят, защото ще трябва да си търсят И други теми. 🙂

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 9. 9 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 279 Гневно

  Да им имам приоритетите на управленците - футболни мачове!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 10. 10 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Да им имам приоритетите на управленците - футболни мачове!
  —цитат от коментар 9 на PisnaMi


  Подарявали половината "царство" и ръката на дъщерята, ако финансираш единия отбор. Един пълничък младеж, вече бил харизал бая пари.

 11. 11 Профил на Ivanov
  Ivanov
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Към момента липсват чувалите с трупове, въпреки че се твърдят нови "вълни". Сега цялата паника се поддържа чрез PCR тестовете. Толко зарезени, ръст на заразените..... Направили 6000 теста. Някой доказваха, че е невъзможно. Не знам до колко успешно. Вече съществуват сериозни и обосновани съмнения относно надеждността на тези тестове. Би било добре да получават повече време и място в медиите дискусии между специалисти по темата. Но, не би....

  Поздрави!
 12. 12 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#11] от "Ivanov":

  Три пъти четох коментара и не разбрах какво сте казали.

 13. 13 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Ангелов и Ангел да кажат защо не искат да плащат тестове за след карантина.
  Аз примерно задължително ще искам отрицателен тест на служител след карантина и ще го платя за сигурността и спокойствието на останалите в колектива.
  Не стига, че имаме най-скъпото тестване на земята при мижави доходи ами и тичат по перваза на Тиквата. Нещастници.

 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5534 Неутрално

  Да видим резултата след време

 15. 15 Профил на Ivanov
  Ivanov
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#12] от "taratanki":

  Да обясняваш какво си искал да кажеш почти винаги носи негативи :) . В онлайн форум обаче, те клонят към 0, така че с удоволствие ще поясня : е**ха ни с чувалите, ся ни е**бат с тестовете. Добре е да публикуват мнения на специалисти, които да разяснят рисковете от безразборния с*екс. Надявам се красноречието да е ... красноречиво :)

  Поздрави!
 16. 16 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Не знам. Завравиха ли за починалата лекарка от БМП с два отрицателни ПСР за КОВИД ИО обяснението, че вирусът е бил в бронхит а не в назофаринксът.

 17. 17 Профил на Ivanov
  Ivanov
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#13] от "Enter_K":

  Напълно логично е написаното, но само при условие че теста е "читав" - златен Стандард тъй да се рече. А така ли е? Ако допуснем , че е ( само за да не остана неразбранизползвам следващото словосъчетание)

  Поздрави!
 18. 18 Профил на Ivanov
  Ivanov
  Рейтинг: 307 Неутрално

  .... "пунта Мара" ?

  Поздрави!
 19. 19 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3398 Неутрално

  Тази "мярка" - да чакаш отрицателен тест и те пуснат да излезеТЕ от къщи е сравнима по глупостта си с изкъртените пейки в Бургас.
  Познавам семейство затворено март-април за цели 40 дена в 64 кв. апартамента.
  4 човека, вкл. двама млади на 25, 17г.
  40 ДЕНА!
  И "мярката" на ковидидотите (всичките Годжита, Шилета, Кунчевци, Щабари с все мисирките им и "науките" като почнеш от изкукалия Фаучи, бай Тедрос и стигнеш до последния БАНаджия Ники Шарана) бяха убедени, че тия 4 човека трява да стоят заключени в 64 кв. апартамент 40 дена в някъв забутан квартал в България, защото ако излязат ще бъдат глобени, арестувани и може би вкарани в лудница или затвор.
  Цялата власт на световните и местни главочи се стовари върху тях.
  И те понеже са възпитани и образовани хора търпяха 40 дена!
  И сега - кво?
  И таз "мярка" отпада.
  Е, ми тъпо е.
  Къде е мярката не мериките?
  Това е въпроса на въпросите сега...

 20. 20 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Мерките малко по малко отпадат , заразените се увеличават ,сега ще вкарат всички болни сред здравите в кабинетите на джипитата ,пак само за едно направление ,ще почнат и скандалите на кого трябва и на кого не ,докато окапят джипитата ,вече има няколко загинали ,държавата явно води война срещу населението си , вместо да се организират кабинети във всеки окръг ,човек свободно да отиде пеша или с колата си до двора на местната болница във фургон да му вземат тест ,както е организирано в цял свят ,те вкарват болните в лекарските кабинети на първа линия ,заедно с бебета ,здрави и хронично болни ,ще стане мазало и простотия .

 21. 21 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 439 Неутрално

  поредната тъпотия, пак спестяват фалшивото къоше !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 22. 22 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  Всяко действие, и всяко бездействие си имат опашчица, демек причина. Причината за имитацията на действие, което си е по-лошо от бездействие на здравния министър е ясна. Повярвал си е че като е министър и е хванал дяволът за опашката. Че е ОК да няма морал и достойнство, че ден година храни и не го интересува здравето на някакви си човечета. Каква обаче е причината толкова много човечета да обявят “майната й на пандемията”? Огромната част го правят заради малограмотност. Друга немалка част не ги е еня щото няма какво да губят. Щото са или стари, болни, бедни, мизерни, нещастни, глупави, много често комбинация от две и повече от гореизброените. Лузъри Дето им викате. Съжалявам ги и им съчувствам. Ама не разбирам ако си лузър Що не скочиш от моста? Що трябва да скочиш от моста върху някого? Що трябва да заразиш с вирус десетки други хора? Що бе лузъри?

 23. 23 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Днес 785 болни

 24. 24 Профил на abo47688427
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на abo47688427
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на liquid_spirit
  liquid_spirit
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мерките малко по малко отпадат , заразените се увеличават ,сега ще вкарат всички болни сред здравите в кабинетите на джипитата ,пак само за едно направление ,ще почнат и скандалите на кого трябва и на кого не ,докато окапят джипитата ,вече има няколко загинали ,държавата явно води война срещу населението си , вместо да се организират кабинети във всеки окръг ,човек свободно да отиде пеша или с колата си до двора на местната болница във фургон да му вземат тест ,както е организирано в цял свят ,те вкарват болните в лекарските кабинети на първа линия ,заедно с бебета ,здрави и хронично болни ,ще стане мазало и простотия .
  —цитат от коментар 20 на edin drugii


  Те (управляващите) кога са правили нещо с мисъл?

 27. 27 Профил на Здравко Здравков
  Здравко Здравков
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Всеки ден различно, човек да не знае какво да предприема.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK