Гешев пред правната комисия: изкуството да избягваш същината на въпросите

Главният прокурор Иван Гешев в правна комисия

© Юлия Лазарова

Главният прокурор Иван Гешев в правна комисияГлавният прокурор Иван Гешев получи много и ключови въпроси на изслушване в правната комисия на парламента, но успя да им отговори основно с познати тези и твърдения, както и да избегне отговори по същество на някои от най-важните от тях. Като за това или се оправдаваше, че не е искал разрешения от наблюдаващите прокурори, или иронизираше или обясняваше, че не иска да влиза в политически обсъждания. Други отговори все пак помогнаха да се изясни какъв е статутът на някои разследвания.


В продължение на над 3 часа Гешев представя доклада за дейността на прокуратурата за първите 8 месеца на годината в сряда (14 октомври), а депутатите питаха за всички последни скандали и разследвания на държавното обвинение (най-активни бяха тези от БСП). Видео на живо от цялото изслушване - тук.


Бяха задавни въпроси за снимките и видеозаписите от спалнята на премиера Бойко Борисов, къщата в Барселона, за "Апартаментгейт", съвместната проверка на приватизацията, делото КТБ, проверките с къщите за гости, проверката за апартамента на бившия финансов министър Владислав Горанов, зрелищния арест на бившия министър на околната среда и водите Нено Димов и влизането на разследващи екипи в президентството, случаите на полицейско насилие по време на протестите.
Бяха поставени и въпросите за недосегаемостта на главния прокурор, публичното разпространение на доказателства по висящи дела и има ли добри и лоши олигарси и всички ли разследва прокуратурата.


Отговорите на главния прокурор на тези въпроси не са намерили място в доклада му, а днес звучаха почти еднотипно - Гешев не е знаел, че ще бъде питан за конкретни дела и не е поискал разрешение от наблюдаващия прокурор да разгласява данни по казуси, от уважение към Конституционния съд се съобразява с негово решение, според което не бил длъжен да дава отчет пред депутатите по конкретни казуси, прокуратурата разследва всичко и всички, за които има доказателства - независимо дали са олигарси, политици или обикновени хора. Отговорите на Гешев не са нови и са чувани многократно по различни поводи и в различни негови изказвания през последните месеци.


Депутатите от БСП останаха недоволни от получените обяснения и обявиха, че не подкрепят доклада като 7 души гласуваха "против", но в крайна сметка отчетът бе приет с мнозинство и 14 гласа "за". Предстои той да бъде внесен и обсъден и в пленарна зала. Изслушването на Гешев стана при засилени мерки за сигурност и засилено полицейско присъствие около сградата на парламента, както и на фона на протест под прозорците на бившия партиен дом.


"Да ми остане и само това, че телефонните измами приключиха, ще оставя добър спомен. Аз съм щастлив", каза някъде към края на изслушването Гешев.


Докладът: Телефонните измами изчезнали, вече никой не гори опасни отпадъци


Отчетът на Гешев събира на 63 страници с графики, таблици и информация за образуваните досъдебни производства както в цялата страна, така и по районни и окръжни прокуратури и бе внесен в парламента в края на миналата седмица.


Пред правната комисия главният прокурор (който често прехвърляше и разлистваше няколко папки пред себе си) се похвали в сряда с изключително добри резултати в борбата с битовата престъпност. Подчерта, че на 95% телефонните измами са изчезнали. Спомена за проверките на няколко ТЕЦ-а в страната и обяви, че горенето на опасни отпадъци вече не съществува като проблем, заради масовите проверки на прокуратурата и разследващите органи.


Той отчете и спад на кражбите с 20% и каза, че текат мащабни проверки за разпространение на наркотици край училищата. Гешев използва случая да каже, че има ръст в броя на случаите на пияни и дрогирани шофьори и припомни предложението си след катастрофата и смъртта на журналиста Милен Цветков да бъдат увеличени санкциите за такива престъпления.


Банкноти с лика на Борисов полетяха към Гешев


По време на изслушването мъж от публиката реши да замери главния прокурор с пачка фалшиви банкноти от по 500 евро с лика на премиера Бойко Борисов. Банкнотите станаха емблематични от протестите срещу правителството с искане за оставката както на кабинета на Борисов, така и на главния прокурор и добиха популярност след снимките от спалнята на премиера Борисов, на които се виждат банкноти, златни кюлчета и пистолет на нощното шкафче. Младежът първо стоеше и беше разперил банкнотите така, че се виждаха в кадарите, излъчвани от изслушването.


Вижте видео от ситуацията.


Фалшиви банкноти с лика на премиера Бойко Борисов полетяха към главния прокурор Иван Гешев по време на изслушването му пред депутатите в комисията по правни въпроси.

© Юлия Лазарова

Фалшиви банкноти с лика на премиера Бойко Борисов полетяха към главния прокурор Иван Гешев по време на изслушването му пред депутатите в комисията по правни въпроси.


Гешев спря за момент изказването си и каза, че е разбрал, че "някакъв господин размахва някакви евро" зад него като го призова да ги остави на масата, "за да не се измори да хване мускулна треска". След заявеното, мъжът стана и хвърли банкнотите, а охранителите го изведоха незабавно докато призоваваше Гешев да отговори на въпросите за КТБ и да каже къде са изчезнали милионите от банката.


Фотогалерия от "обстрела" с банкнотите


Главният прокурор първо реагира на парите с репликата "нямам нужда, получавам достатъчно висока заплата" като добави, че протестиращият явно е много богат. После каза, че случилото се било забавно, изрази надежда, че обективните журналисти ще го отразят обективно и добави, че не разчитал на другите журналисти, които "обичали" прокуратурата и заговори за родоотстъпници и пример с Петко Каравелов.


Малко по-късно по време на изслушването случаят с хвърлените пачки предизвика и депутата от БСП Крум Зарков да попита защо Гешев се е отказал от НСО и ползва охрана от Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор. Гешев каза, че няма доверие, че службата може да го пази, след като е получавал заплахи и то не за това да бъде замерян с яйца.


"Основното е доверието. Аз нямам доверие на НСО, въпреки че брат ми работи там", обясни той.


БСП с въпроси за всички скандали и акции, които липсват в доклада


Въпроси задаваха депутати от БСП, Обединени патриоти, "Атака" и ГЕРБ. По последните скандални случаи най-активни бяха Крум Зарков и Явор Божанков от левицата, които поискаха отчет на Гешев за проточилата се две години проверка за Владислав Горанов, който живее в апартамент на кръстника си. Гешев отговори, че не се е интересувал, а проверката била в спецпрокуратурата. Обясни и че ако е знаел, че ще го питат по конкретни дела, можело да поиска от наблюдаващия прокурор информация и разрешение да я оповести публично.


В отговор на въпрос главният прокурор каза, че премиерът Борисов е давал обяснения 3 пъти и нямало проблем да дава обяснения и още 20 пъти, ако се наложи. Разследванията, свързани с премиера, са три и се водят в различни прокуратури - за записите с гласа на Бойко Борисов с нецензурни коментари, снимките от спалнята на премиера и разследването в Испания за пране на пари за имота в Барселона. На свой ред Гешев попита защо никой не задава въпроси докъде е стигнало разследването, което се води в Испания, а се пита българската прокуратура.


На въпрос докъде е стигнало разследването по скандала, станал известен като "Апартаментгейт", който доведе до серия от оставки на политици, Гешев каза, че във ВКП тече анализ за това как са се произнасяли всички първоинстанционни прокуратури по случаите. Добави и че била назначена и ревизия на НАП, но не знаел докъде е стигнала тя. До момента нито една институция не откри нарушения, включително и Антикорупционната комисия прие, че няма конфликт на интереси. Изключение имаше само с бившия шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, за когото се установи, че има незаконни постройки на терасата си. Той трябваше да ги събори доброволно малко преди да бъде изпратен като генерален консул във Валенсия след решение на правителството.


Явор Божанков поиска да знае колко случая на полицейско насилие по време на протестите се разследват. Гешев даде статистика за броя на досъдебните производства, които прокуратурата е започнала да води за хулиганство, неспазване на полицейско разпореждане и носене на незаконно оръжие от страна на протестиращите. След това благодари на полицията за добре свършената работа по време на пандемията, обобщи, че "никоя полиция в Европа няма да изтърпи толкова бой" и препоръча хората да видят какво е полицейско насилие във Франция и Германия като напомни за "жълтите жилетки". Обобщи и че по принцип не оправдава полицейското насилие, а на финала каза, че имало 8 преписки срещу полицаи.


Гешев беше попитан и за зрелищните и публични арести като този на бившия министър Нено Димов, както и за влизането на прокуратурата в президентството. Крум Зарков пита кой е информирал журналистите за предстоящата акция в Министерството на околната среда и водите, а главният прокурор започна обяснението с това, че имало журналистически стандарти за защита на източниците и добави: "Определено не съм аз. Нали не ви приличам на пиар?". После каза, че Нено Димов не е бил арестуван, а е съдействал доброволно и иронично коментира, че прокуратурата нямала практика да предупреждава обвиняеми, че ги чака на домашния им адрес.


За случая, известен като "Осемте джуджета", Гешев отговори, че са образувани две проверки, но не даде детайли по тях.


Всички олигарси ли разследва прокуратурата или има добри и лоши


По големите въпроси за това недосегаем ли е главният прокурор, кой може да го разследва, защо прокуратурата публикува доказателства по висящи дела и прокуратурата всички олигарси ли разследва или има добри и лоши олигарси, Гешев отговори с вече познати тези.


"Често в изказванията си служите с квалификации. Кои са олигарсите в България? Срещу всички ли прокуратурата повдига обвинения или има и добри, и лоши?", попита Крум Зарков, след като Гешев няколко пъти спомена Цветан Василев и Васил Божков и твърдението, че прокуратурата може да разследва всички, без значение как се казват и какви постове заемат.


"Терминът олигарх е житейски, може би журналистически. Няма да го ползвам", каза главният прокурор. После обясни, че "независимо от пропагандата, специализираното правосъдие е добра европейска практика" и без спецпрокуратура и спецсъд нямало да има разследвания срещу хора, които се смятат за недосегаеми.


"Разбирам, че е неприятно да се криеш в Дубай, Сърбия или да си в ареста", коментира още Гешев, отново препращайки към случаите на Цветан Василев и Васил Божков като обяви, че няма притеснения да повдига обвинения на всички олигарси, ако има данни и доказателства, че са извършили престъпления.


Гешев оцени колекцията на Божков на 1 млрд. евро


и я обяви за собственост на българския народ. Той не беше питан конкретно за колекцията, но стигна до този коментар в отговор на въпрос за искането на оставката му. Главният прокурор на няколко пъти споменаваше Божков и коментира колекцията и по друг повод, като обясни, че ако прокурорът е харесван - не си е свършил работата и че избягалият в Дубай бизнесмен не иска да се знае, че само много малка част от предметите в колекцията му са регистрари.


Най-активни по време на изслушването бяха депутатите от БСП Крум Зарков и Явор Божанков. На финала с въпрос се включи и Анна Александрова от ГЕРБ, която зададе въпрос за битовата престъпност и незаконното производство на цигари.

© Юлия Лазарова

Най-активни по време на изслушването бяха депутатите от БСП Крум Зарков и Явор Божанков. На финала с въпрос се включи и Анна Александрова от ГЕРБ, която зададе въпрос за битовата престъпност и незаконното производство на цигари.


"Аз си мечтая да е като в Америка - за всяко едно престъпление да се определя наказание и да се сумира. Независимо от пропагандата, специализираното правосъдие е добра европейска практика. Без него никога нямаше да се случат тези разследвания срещу хора, смятащи, че са над закона", обобщи главният прокурор.


Отново в отговор на въпроса за разпространяването на доказателства по висящи дела Гешев каза, че до преди години по медиите са се изявявали само обвиняеми, подсъдими и адвокати, но никой не е питал защо те коментират висящи досъдебни производства. После повтори и становището си, че доказателства се предоставят, тъй като всички европейски институции препоръчвали прозрачност на държавното обвинение. Всичко е законно и е с разрешение на наблюдаващия прокурор, увери за пореден път Гешев.


Той нарече пропаганда твърдението, че на практика главният прокурор е недосегаем, тъй като няма да се намери прокурор, който да посмее да го разследва. По думите му, нямало опасност да извърши престъпление по служба, тъй като е административен ръководител на прокуратурата. После попита депутатите в залата дали нямат съмнения, че ще убие някого и направи сравнение между прокуратурата и депутатите - "Това означава, че 1500 прокурори нямат смелост или имат някакъв друг проблем, ментален. Все едно да няма нито един депутат, който да е на различно мнение".


По време на изказването си Гешев няколко пъти заяви, че "явно сме в предизборна кампания, но прокуратурата няма да участва в нея". На излизане от залата той не пожела да отговаря и на въпросите на журналисти, заради близо 3-часовото изслушване в комисията.


Видео от ситуацията с банкнотите - тук.
Видео от цялото изслушване - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Аз го наричам гьонсуратлък, а не изкуство.

 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Милиционерът Гешев ми изглежда твърде далеч от "изкуството да избягваш ..." Предполагам, че се касае за липса на компетенции.

 3. 3 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Темата за НСО е интересна - нямам им доверие, въпреки че брат ми работи там.
  Сигурно има вътрешна информация.

 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Сичкото протестър разбира от правосъдие. И е мераклия за главен прокурор.
  И ми питат за снимки на фотошоп и за къщата на Чаушев... :)
  Важното е да се говори нещо, да се отчита дейност.

 5. 5 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Петя Владимирова:
  "....в края на юни ......Гешев представи на парламента отчетния доклад на прокуратурата ..... не му бе зададен нито един въпрос. Гробно мълчание."

  - В края на януари т.г. прокуратурата изнесе протоколи от специални разузнавателни средства /СРС/ заедно с аудиофайлове на разговори на началника на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков и президента Радев .... На какъв етап е това дело - прекратено ли е или подготвено за съд?

  - Временната парламентарна комисия за проучване на кризата в БНР във връзка със спирането на сигнала на програма "Хоризонт" за близо 5 часа на 13 март 2019 г. приключи работата си, без да получи разпечатките на разговорите с генералния директор, за да се установи евентуалният поръчител на свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова. По какви причини прокуратурата не представи разпечатките. Докато заседаваше комисията, проверката за изключването на сигнала прерасна в досъдебно производство в Софийската градска прокуратура, а проверката за натиска над генералния директор и от него над журналисти, продължи в Софийската районна прокуратура. Приключени ли са това разследване и тази проверка и с какъв резултат, ако са прекратени, по каква причина."
  (Това е въпрос с особена важност защото ставаше дума за нагъл опит за овладяване на Радиото от върхушката на герб)

  - Разследването на Антикорупционния фонд, известно като "Осемте джуджета" разкри преки данни за опасна схема за кражба /по-точно плячкосване/ на веществени доказателства, в случая злато, с участието на прокурори от Специализираната прокуратура и посредници. На какъв етап е проверката, която Софийска градска прокуратура започна. Ще бъде ли потърсена отговорност от наблюдаващите прокурори.

  - Разследват ли се трите аудиозаписа на телефонни разговори водени от глас като на премиера Бойко Борисов, и снимките от шкафчето в спалнята му в резиденция "Бояна"?

  - Направена ли е експертиза дали са истински банкнотите евро и кюлчетата злато в шкафчето на премиера. /Тоест иззети ли са и охраняват ли се надеждно - в контекста на разкритията в "Осемте джуджета"./

  - Разследва ли се и търсят ли се отговорните лица за безпрецедентния акт, който опира и до националната сигурност - проникване в спалнята на министър-председател и снимането му докато спи. Разпитан ли е премиерът, след като публично каза, че знае кой го е "сготвил"?

  - На 9 юли при претърсването в президентството във връзка с разследванията на съветник и секретар на президента военните следователи и прокурори бяха придружени от въоръжени лица, служители на Бюро за защита към главния прокурор, което същевременно охранява главния прокурор. Защо главният прокурор отказва охраната на НСО и на какво основание е създадена въоръжената структура към съдебната власт. Въпросът е в контекста на чл. 105, ал. 2 от Конституцията, който възлага на изпълнителната власт да осигурява обществения ред и сигурност."

  Копирайте тези въпроси и ги поставяйте всеки ден до оставката на Гешев и подвеждането на мутрата борисов под съдебна отговорност.
  Същите въпроси трябва да отидат и в Европейския парламент!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 6. 6 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Към прокурорът на мутрите може да се добави и въпросът за това, до къде е стигна разследването за онези 700 милиона лева спестени от Васил Божков след уговорка с мутрите борисов и горанов...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 7. 7 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 910 Неутрално

  "Аз си мечтая да е като в Америка - за всяко едно престъпление да се определя наказание и да се сумира. Независимо от пропагандата, специализираното правосъдие е добра европейска практика. Без него никога нямаше да се случат тези разследвания срещу хора, смятащи, че са над закона"

  Този е тотално неадекватен. Разследвания можеха да стават и преди образуването на Специализиран съд и Прокуратура. Те работят и досега по същия НК и НПК, както и всички други съдии и прокурори.
  Истината е друга, направиха се Спец съд и прокуратура, за да се замитат престъпления на управляващи и да се нагласят такива на неудобни.
  Та нима Черепа не можеше да бъде подгонен и без специализирана прокуратура?
  Приказки на Каскета за пред нискочелия електорат на Бибитко и ПКП.
  А тея комунделите мълчаха като гьонове по адрес на Гешеф и сега все едно от Марс падат и питат ли питат.

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#5] от "Рим":

  Ти пък намери кой да цитираш?!
  Жалка история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  "...че премиерът Борисов е давал обяснения 3 пъти и нямало проблем да дава обяснения и още 20 пъти, ако се наложи. Разследванията, свързани с премиера, са три и се водят в различни прокуратури - за записите с гласа на Бойко Борисов с нецензурни коментари, снимките от спалнята на премиера и разследването в Испания за пране на пари за имота в Барселона. На свой ред Гешев попита защо никой не задава въпроси докъде е стигнало разследването, което се води в Испания, а се пита българската прокуратура."  А, изпаднахме в неудобно положение...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Уффффффф!
  Къф изкусник може да бъде този неграмотен чичо?
  Ми той си каканиже едно и също винаги и за всичко!

  И тук вече стигаме до главния въпрос - защо питащите приеха това?
  Защо приеха да си тръгнат унизени?

  Айде не провиждайте в нещо нискочело - цял изкусник!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 11. 11 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  Ма, какво да пита Борисов, бее..Ти ли си тоя , дето лежи като тулуп на леглото? Тия пачки твои ли са или на Радев?
  Това ли да го пита, бе драйвър?
  Трябваше да се образува предварителна проверка за изнесените записи и снимки и тази проверка да установява истинността на тези записи и снимки, а не да пита Каскета Бай Хуй за каквато и да е било...
  Ама на вас милиционерския електорат ви е много трудно с мисленето...

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#11] от "SSS":

  Ти откъде знаеш за какво са го разпитвали!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  Когато нямаш и представа как се печели дело от значим обществен интерес в съдебна зала срещу мафиот или " герой" от " прехода" ни, защото никога не си го правел, когато си поставен само за да брани мафията и нейните престъпни схеми от хората, когато нямаш и елементарна чистоплътност дори за редови магистрат, за главен да не говорим, няма как ситуацията да изглежда много по - различна от това, което се е случило пред правната комисия в НС днес......

 14. 14 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Весело

  "Г-н премиер, и аз сЪ прайм на луд, ама вий сте страшен".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 15. 15 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ама как ви мори Гешев, комундета. Много ме кефи :)
  Остава ви само да ревете немощно. И да хвърляте яйца. Ааааа вече не хвърляте яйца, след като осъдиха двама протестъри в Пловдив :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Обстановката вече е коренно променена!
  Хората които обществото харесва, не се харесват на мутрите от властта!
  Същото важи и за медиите подкрепяни от конгреса на САЩ!
  Няма нито една европейска или американска медия, която да харесва комунистическите мутри от герб! Ако има поне една такава - посочете я с линк и съответната статия!
  Американците казаха в прав текст, че "балканския" поток на комуниста борисов в същност е Турски поток! И това е съвсем основателно, след като 80% от тръбата платена с наши пари е окупирана от кремълските бандити!
  Герб не обича ЕС. Мутрите от герб използват парите на ЕС, за да се задържат на власт с популизъм в продължение на 10 години! С тези пари, мутрите строят менте магистрали, които отнемат двойно повече пари за ремонт, защото се строят от фирми на Делян Пеевски!
  Не вярвайте на мутрите-комунисти от герб!
  Лъжат ви ежедневно!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално


  Ако не друго то поне е станало ясно защо Гешев трябва да подаде оставка.

 18. 18 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Весело

  Както казва класикът, "когат' си прост е лесно".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 19. 19 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Американците казаха в прав текст, че "балканския" поток на комуниста борисов в същност е Турски поток!
  —цитат от коментар 16 на Рим


  Комунист си ти. Комунисти са Христо Иванов и Радан. По тоя поток както и да го наричат, за Европа ще се транспортира АМЕРИКАНСКИ и АЗЕРСКИ газ. АМЕРИКАНСКИ от терминалите за втеченен газ в Турция. АЗЕРСКИ през ТАНАП. Газпром защо направи тази измислена война между Азербайдбжан и Армения?

  Вие комунистите сте история.

  The best way to predict the future is to invent it.
 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  В момента дават "Западен свят", и една от репликите бе: "Ти плати ли за протестите?"

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Погледнете лицето на гешев по телевизиите тази вечер - 14.10.2020 г.
  Това не е лице на главен прокурор!
  Това е лице, което се защитава от ударите на обществото...!

  Такова лице няма място в прокуратурата! Няма място дори и като портиер, на който и да е вход на съдебната система...

  Това лице трябва да бъде подведено под съдебна отговорност за престъпна злоупотреба с власт!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 22. 22 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Трудно може да се прецени дали днес Гешев беше по-нагъл от Деничка пред Дойче Веле, но и в двата случая говорим за висша форма на дебелокожие. Малко са хората които могат да лъжат така брутално, гледайки те в очите!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Петя Владимирова:"....в края на юни ......Гешев представи на парламента отчетния доклад на прокуратурата ..... не му бе зададен нито един въпрос. Гробно мълчание."- В края на януари т.г. прокуратурата изнесе протоколи от специални разузнавателни средства /СРС/ заедно с аудиофайлове на разговори на началника на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков и президента Радев .... На какъв етап е това дело - прекратено ли е или подготвено за съд?- Временната парламентарна комисия за проучване на кризата в БНР във връзка със спирането на сигнала на програма "Хоризонт" за близо 5 часа на 13 март 2019 г. приключи работата си, без да получи разпечатките на разговорите с генералния директор, за да се установи евентуалният поръчител на свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова. По какви причини прокуратурата не представи разпечатките. Докато заседаваше комисията, проверката за изключването на сигнала прерасна в досъдебно производство в Софийската градска прокуратура, а проверката за натиска над генералния директор и от него над журналисти, продължи в Софийската районна прокуратура. Приключени ли са това разследване и тази проверка и с какъв резултат, ако са прекратени, по каква причина."(Това е въпрос с особена важност защото ставаше дума за нагъл опит за овладяване на Радиото от върхушката на герб)- Разследването на Антикорупционния фонд, известно като "Осемте джуджета" разкри преки данни за опасна схема за кражба /по-точно плячкосване/ на веществени доказателства, в случая злато, с участието на прокурори от Специализираната прокуратура и посредници. На какъв етап е проверката, която Софийска градска прокуратура започна. Ще бъде ли потърсена отговорност от наблюдаващите прокурори.- Разследват ли се трите аудиозаписа на телефонни разговори водени от глас като на премиера Бойко Борисов, и снимките от шкафчето в спалнята му в резиденция "Бояна"?- Направена ли е експертиза дали са истински банкнотите евро и кюлчетата злато в шкафчето на премиера. /Тоест иззети ли са и охраняват ли се надеждно - в контекста на разкритията в "Осемте джуджета"./- Разследва ли се и търсят ли се отговорните лица за безпрецедентния акт, който опира и до националната сигурност - проникване в спалнята на министър-председател и снимането му докато спи. Разпитан ли е премиерът, след като публично каза, че знае кой го е "сготвил"?- На 9 юли при претърсването в президентството във връзка с разследванията на съветник и секретар на президента военните следователи и прокурори бяха придружени от въоръжени лица, служители на Бюро за защита към главния прокурор, което същевременно охранява главния прокурор. Защо главният прокурор отказва охраната на НСО и на какво основание е създадена въоръжената структура към съдебната власт. Въпросът е в контекста на чл. 105, ал. 2 от Конституцията, който възлага на изпълнителната власт да осигурява обществения ред и сигурност."Копирайте тези въпроси и ги поставяйте всеки ден до оставката на Гешев и подвеждането на мутрата борисов под съдебна отговорност.Същите въпроси трябва да отидат и в Европейския парламент!
  —цитат от коментар 5 на Рим


 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  До коментар [#14] от "Николай Колев":

  ""Г-н премиер, и аз сЪ прайм на луд, ама вий сте страшен"."

  Да, ама премиерът от няколко месеца го е хванала липсата, така че тоя ще се прави на луд в парламента без конкуренция 😂😂🤣

 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#19] от "EU defender":

  Не се излагай. 90% от капацитета на тръбата вече е резервиран от Газпром, след "търг", за да се отговори на изискванията на третия енергиен пакет.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  До коментар [#5] от "Рим":- Направена ли е експертиза дали са истински банкнотите евро и кюлчетата злато в шкафчето на премиера. /Тоест иззети ли са и охраняват ли се надеждно - в контекста на разкритията в "Осемте джуджета"./


  По голяма глупост в живота си не бях срещал.По снимка да се направило експертиза,на банкноти и кюлчета.Тия вече ,в желанието си да кажат нещо против Гешев,съвсем изтрещяха.

 28. 28 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2013 Весело

  До коментар [#14] от "Николай Колев":

  Страшен я, зарад туй бие бкп-тата като маче у дирек вече колко години че забравих?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 29. 29 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николай Колев":

  Комунисте, газопровода се строи по европейските правила. Никой не може да транспортира над 50% от капацитета. Затова и СП2 е на трупчета. Защото Газпорм го строи само за себе си.
  Опрорките ви заминават. МУДИС ни вдигна рейтинга, спада на БВП ще бъде под 5% - едно от най-ниските нива в ЕС, БелеНЕ няма да се строи, защото ще има 7 блок на АЕЦ Козлодуй.
  България върви напред. Без вас.

  The best way to predict the future is to invent it.
 30. 30 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Защо не оставите Гешев да поработи още 1 година и после му искайте оставката?

  Ааа, не искате, защото е подпукал червените олигарси на БСП, като Бобоков и сие!!!

 31. 31 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Весело

  До коментар [#27] от "uvtest":

  Бойкикев така щеше да работи, ако го бяхме направили главен прокурор.
  :)
  Какъвто е адвокат, такъв и прокурор щеше да бъде, прелест незамна...

 32. 32 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Гешевтура гьонсурат

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 33. 33 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  "На свой ред Гешев попита защо никой не задава въпроси докъде е стигнало разследването, което се води в Испания, а се пита българската прокуратура."

  Елементарно, скъпи Гешев. Защото ние плащаме твята заплата, а не заплатата на испанската прокуратура.

 34. 34 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Любопитно

  До коментар [#30] от "Dariya Koleva":

  "Ааа, не искате, защото е подпукал червените олигарси на БСП, като Бобоков и сие!!!"

  Бихте ли ми дала определение на думичката "олигарх", която използвате?

  Предварително благодаря!

 35. 35 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 784 Разстроено

  Егати тъпия сайт,егати служебните коментиращи!Едни и същи "умници",едни и същи коментари! Игра на къс пас с подаване на реплики!Злоба,завист,немощност политическа,простащиност площадна!
  Няма да ви бъде!!!

 36. 36 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Весело

  До коментар [#35] от "gobay":

  Тия същите пишат и статиите.

 37. 37 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  700 млн., Горанов, Борисов ..... какво стана с тази тема ?? Парите ги няма, няма и виновни ..... досущ като аферата КТБ. По случайност, и в двете е замесен ..... Иван Гешев .... с бездействието си.

 38. 38 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#35] от "gobay":

  Че какво си очаквал? Тук е така. Затова рядко чета и пиша вече.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#35] от "gobay":

  Извинявам се! Простащина е думата,която имам предвид!

 40. 40 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 984 Неутрално

  "Наблюдаващите" прокурори са в будна кома, а уважаващия ги Главен е с неустановена диагноза.

  От идиоти отговор не чакам
 41. 41 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 984 Неутрално

  "Наблюдаващите" прокурори са в будна кома, а уважаващия ги Главен е с неустановена диагноза.

  От идиоти отговор не чакам
 42. 42 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  До коментар [#29] от "EU defender":

  Да, България върви напред .... затова лекари от София ходят да дежурят в Гоце Делчев, че местният анестезиолог почина и вече никой .... а на PISA родните ученици се осраха .... ето това бъдеще ни чертае вашият ГЕРБ.

 43. 43 Профил на Кошмарът на гербофашунгера
  Кошмарът на гербофашунгера
  Рейтинг: 0 Неутрално

  По голяма глупост в живота си не бях срещал.По снимка да се направило експертиза,на банкноти и кюлчета.Тия вече ,в желанието си да кажат нещо против Гешев,съвсем изтрещяха.
  —цитат от коментар 27 на uvtest


  Да, щото банкнотите имат сериен номер, о гений неземен.

 44. 44 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Елементарно, скъпи Гешев. Защото ние плащаме твята заплата, а не заплатата на испанската прокуратура.
  —цитат от коментар 33 на Един препатил


  Елеметарен си ти, много патил!

  Българската прокуратура не може да прави разследване ивън границите на България! Ограмотете се малко и тогава пишете!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Весело

  До коментар [#44] от "Dariya Koleva":

  Тия са глобалисти. Светът е техен...

 47. 47 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#36] от "НеКой":

  И след това реват за свобода на медиите!Лицемерни хора,продаващи се за пари.Честни в ушите.

 48. 48 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 702 Неутрално

  От помощното училище във Волуяк, през Магнаурската школа в Симеоново се става точно такъв като Гешев - същество с недоразвити умствени възможности. На всичкото отгоре това същество е развило гьонсуратлъка до степен на съвършенство. И той едва ли избягва същината на въпросите, които му се задават. Той може би просто не ги разбира.

 49. 49 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#48] от "Косьо Генчев":

  Уж четете, ама.
  Гешев не може да коментира неприключени производства.

 50. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#29] от "EU defender":

  Засега ще се въздържа да ти отговоря подобаващо, надявайки се да не си забравил да четеш с разбиране:
  https://www.mediapool.bg/start-na-turski-potok-u-nas-i-haba-sled-napasvane-news289312.html
  https://www.capital.bg/biznes/energetika/2020/08/07/4099658_lujata_balkanski_potok/

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 51. 51 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Аз не разбрах . . . някой питал ли го е за онзи ритон?

 52. 52 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#27] от "uvtest":

  По голяма глупост в живота си не бях срещал.По снимка да се направило експертиза,на банкноти и кюлчета.Тия вече ,в желанието си да кажат нещо против Гешев,съвсем изтрещяха.
  ..................
  Ха. Тези,, ако имаха акъл , досега щяха да са влезли поне веднъж в парламента.

 53. 53 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#38] от "Росен съм аз а Путлер да спасява Русия":

  Ами и аз така!А какъв сайт беше?Беше ама се о..а тотално. И най жалкото е,че се имат за нещо по голямо от ПИК. Да,ама не!!!Както казваше П.Бочаров.

 54. 54 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":
  "Ти пък намери кой да цитираш?! Жалка история..."

  Ходи пеш, бе!

 55. 55 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 312 Весело

  Прокопииии, Прокопи - шубето е голям страх, нали? ;)

 56. 56 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1239 Весело

  До коментар [#35] от "gobay":

  "Егати тъпия сайт,егати служебните коментиращи!Едни и същи "умници",едни и същи коментари! Игра на къс пас с подаване на реплики!"

  Служба, интересно ква е пенсионната схема на непеошките, на дърту години езика им няма да става за парцал а собствениците ще си намерят млади будали пък едва ли са много загрижени за старините на вече използваните ступидоиди

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Весело

  До коментар [#29] от "EU defender":

  И понеже ще ми зарупаш за линковете, ето ти и един от Държавен вестник:
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8822262
  "Газпром експорт" резервира на търг 90% от входящия и 70% от изходящия газ..."
  Сега мога да те навра в кучи гъз, ама нейсе. Днес ще съм щедър.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 59. 59 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  По време на изслушването мъж от публиката реши да замери главния прокурор с пачка фалшиви банкноти от по 500 евро с лика на премиера Бойко Борисов.
  _______________________________________

  А името на този "герой" знае ли го някой?

  Надявам се да се запознае с бай Ставри и солена глоба!

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 702 Любопитно

  До коментар [#23] от "EU defender":
  "Комунисти, какво стана с протестите ви, бе МУХЛьОВЦИ? Къде се изпокрихте като плухове бе? Шибани комунистически свине!!!! ХРАНА НЕ СЕ ХВЪРЛЯ, ИЗМЕТ КОМУНИСТИЧЕСКА!!!! "

  Еееей . . . ракията ли ти е в повече тази вечер или вече си тотално изтрещял от мъка и злоба?

 62. 62 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Да, щото банкнотите имат сериен номер, о гений неземен.
  —цитат от коментар 43 на Кошмарът на гербофашунгера


  Все повече се убеждавам,че който ви е нарекъл умно-красиви е имал много извратено чувство за хумор.Ами фалшивите банкноти ,какво имат на мястото на серийния номер,гербова марка ли?И друго,умнико безподобен,на всички "банкноти "в пачките ли се виждат номерата?

 63. 63 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 565 Неутрално

  ей този е чудесно доказателство за огромния проблем на българското общество, защото ей такива ги произвеждаме - такова ни е образованието, такъв ни е манталитета, такова ни е възпитанието. озовал се а власт и фука държавна пара за поршета. иначе раздаваме по 50 лева на пенсиите и ББ само опява как сме най-бедната държава в европа все едно повод за гордост. то само поршетата да бяха проблема с тоя мизерник.
  има и по-добре, но те са малко, и няма да се озоват на позиции, има и по-зле.
  но средно, това е нивото на българия.

 64. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  ,,Разследванията, свързани с премиера, са три и се водят в различни прокуратури - за записите с гласа на Бойко Борисов с нецензурни коментари, снимките от спалнята на премиера и разследването в Испания за пране на пари за имота в Барселона. На свой ред Гешев попита защо никой не задава въпроси докъде е стигнало разследването, което се води в Испания, а се пита българската прокуратура.”

  ........омг....

 65. 65 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 702 Любопитно

  До коментар [#28] от "Рун Дьо Решетникоу":
  "Страшен я, зарад туй бие бкп-тата като маче у дирек вече колко години че забравих?"

  Смешко Пичонет, как може едно истинско БКП да бие други БКП-та?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#66] от "Momchil Cholakov":

  Дневник, мен ме триете през ден за "обидни" коментари, без да съм ги правил.
  А какво ще кажете за този коментар?

 68. 68 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 702 Любопитно

  До коментар [#29] от "EU defender":
  "БелеНЕ няма да се строи, защото ще има 7 блок на АЕЦ Козлодуй."

  Е нали до вчера щяхте да го строите, пък сега нямало? На кое да ви вярва човек? Нали ви беше гордостта на Теменужника?

 69. 69 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 984 Неутрално

  До коментар [#59] от "Dariya Koleva":
  Щото са фалшиви ли, или....?

  От идиоти отговор не чакам
 70. 70 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#51] от "Косьо Генчев":

  Аз не разбрах . . . някой питал ли го е за онзи ритон?
  —цитат от коментар 51 на Косьо Генчев


  Не, не го е питал. Ще го питат при разследването на злоупотреба със служебното положение с цел набавяне на лична облага и на кражбата на веществено доказателство.

 71. 71 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  До коментар [#27] от "uvtest":По голяма глупост в живота си не бях срещал.По снимка да се направило експертиза,на банкноти и кюлчета.Тия вече ,в желанието си да кажат нещо против Гешев,съвсем изтрещяха...................Ха. Тези,, ако имаха акъл , досега щяха да са влезли поне веднъж в парламента.
  —цитат от коментар 52 на buljubei


  Не,сериозно.Сега,верно лилави,верно не се славят с голяма интелигентност,верно изпълняват задача за очерняне на ГП,ама да му вменяваш вина,че по снимка не е направил експертиза ...дори за тях е много.

 72. 72 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Весело

  До коментар [#14] от "Николай Колев":

  😂😂😂

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#43] от "Кошмарът на гербофашунгера":

  И къде е проблема да сложа сериен номер и челото ти, ако ми дадеш снимка?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 75. 75 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Любопитно

  До коментар [#71] от "uvtest":

  И защо само по снимка?...
  Нямало ли е охрана?
  Нещо видеонабюдение...М?

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#51] от "Косьо Генчев":

  Кой ритон, този дето е незаконен и е държавна собственост?!
  Жалка история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 78. 78 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#71] от "uvtest":

  Освен това сам Борисов каза че знае кой го е ,,сготвил”...
  И как знае?🤣...
  Много ми е интересно цялото това ,,криминале”...

 79. 79 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Хем знаел кой го е ,,сготвил”, хем дрона на Радев е виновен....

 80. 80 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 720 Весело

  Ако,Прокопи,не беше потърпевш,какви излияния за успехите на Прокуратурата щяха да се изливат тук.

  Ръй! Ръй!
 81. 81 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#77] от "hamiltonf":


  То и еврата са държавна собственост, ама....

 82. 82 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#44] от "Dariya Koleva":

  Българската прокуратура не може да прави разследване ивън границите на България!...
  —цитат от коментар 44 на Dariya Koleva


  Извън границите не може, а вътре в границите не иска. Права сте, ще знаете.

 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#81] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Сигурно са му останали от фирма "Ипон", все пак, бе най-голямата в България с милионни обороти на месец, а оперираха години... Тук е загубена история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 84. 84 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#77] от "hamiltonf":
  "Кой ритон, този дето е незаконен и е държавна собственост?!
  Жалка история..."

  Жалък е един, 'дето се е кръстил hamiltonf. Няма значение чия собственост е този ритон. Въпросът е къде е? А ако го няма и е държавна собственост, работата си отива към криминале с главен апаш Гешев.

 85. 85 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#83] от "hamiltonf":


  И защо да не са в сметката му, а в нощното шкафче?

 86. 86 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  "Гешев оцени колекцията на Божков на 1 млрд. евро и я обяви за собственост на българския народ. Той не беше питан конкретно за колекцията, но стигна до този коментар в отговор на въпрос за искането на оставката му"

  Този въпрос явно е неудобен и кара да потреперва собственикът на една олевяла медия, която е взела на прицел главния прокурор.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 87. 87 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#59] от "Dariya Koleva":

  ...А името на този "герой" знае ли го някой?Надявам се да се запознае с бай Ставри и солена глоба!
  —цитат от коментар 59 на Dariya Koleva


  Няма дя стане. Бай Ставри има една двойна килия, ама тя е запазена за Борисов и Гешев. Спрастил си я е още от началото на протестите - човекът е не само строг и справедлив, но и предвидлив.

 88. 88 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#86] от "emil":

  Хубаво де на българския народ.
  Но народът иска разследване на еврата, записите и златата...
  КАКВО ОЩЕ НЕ МУ Е ЯСНО НА ГЕШЕВ?

 89. 89 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#49] от "НеКой":
  "Уж четете, ама. Гешев не може да коментира неприключени производства."

  'Ми че той в живота си няма нито едно приключено производство. Да си го държим този капут само за украса 7 години ли? Ексик ми е!

 90. 90 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#84] от "Косьо Генчев":

  Бат Косьо, този ритон Черепа произвел ли го е, или го е изкопал незаконно, апашки, бандитски, и това си е културно-историческо наследство?!
  Жалка, неграмотна история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#85] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  За чужди пари не мога да отговарям, разпитван е, има следствие. Аз мога да отговарям за моите пари.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 92 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#3] от "Иван Петров":
  Е, защитен е от бюрото за защита на свидетелите.
  В известен смисъл може би е прав. Нищо чудно да се окаже главния свидетел срещу Боко, Шиши, Доган, Цацаров, и цялата крадлива шайка.

 93. 93 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  ...... Нещо от типа ще да е било: "Гешев вика – „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен: Борисов"..........

 94. 94 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#80] от "Клюводървец":

  Да де. Това е разковничето Прокопиев-Гешев.
  Ако беше само това обаче щеше само Дневник да си пише и да излизат 1000-та фенове на ДБби Протестна мрежа.
  Но Гешев удари Арабаджиеви, Миню, Баневи, Василев, Божков, Бобокови и няколко руски шпиони.
  И започна метежът на седемте олигарха
  Всеки участва с каквото има.
  Прокопиев с Дневник и ДБ.

 95. 95 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#83] от "hamiltonf":И защо да не са в сметката му, а в нощното шкафче?
  —цитат от коментар 85 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Нарочно!За да бъдат направени снимки и да се чешат пръстите по клавиатурите!Аха!Така ще да е!

 96. 96 Профил на Momchil Cholakov
  Momchil Cholakov
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Кой ритон, този дето е незаконен и е държавна собственост?!
  До коментар [#77] от "hamiltonf":
  Незаконните ритони ( ?!?! ) , враг номер 1 на каскетурата :)) Всички тролове ли сте толкова умни?

 97. 97 Профил на stefan stoyanov
  stefan stoyanov
  Рейтинг: 251 Неутрално

  До коментар [#35] от "gobay":Тия същите пишат и статиите.
  —цитат от коментар 36 на НеКой


  След статиите си пишат и коментариите!

 98. 98 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#96] от "Momchil Cholakov":

  На теб, като "по-високо интелигентен", трябва да се обясни с най-големи подробности, какво означава "незаконен ритон", ама нямам време.
  Жалка история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Весело

  Голямо изкуството трябва да е било и да избягва въпросите по най тъпия начин...... =====Гешев не е знаел, че ще бъде питан за конкретни дела и не е поискал разрешение от наблюдаващия прокурор да разгласява данни по казуси, от уважение към Конституционния съд се съобразява с негово решение, според което не бил длъжен да дава отчет пред депутатите по конкретни казуси, =======

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK