На живо

Коронавирусът в България: Рекорден брой заразени, приети в болница и оздравели (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Рекорден брой заразени, приети в болница и оздравели (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал
Нови антирекорди бяха отчетени днес от единната информационна система, следяща ситуацията с коронавируса - най-много заразени, най-много настанени в болница и в реанимация за денонощие. Рекорден се оказа и броят на оздравелите за 24 часа. Националният оперативен щаб даде пресконференция, на който беше обявено, че нови ограничения не се обсъждат, но започва по-строг контрол за спазване на актуалните противоепидемични мерки, включително и нощем. Беше препоръчано да не се пътува до областите Благоевград и Търговище. Междувременно се разбра, че от началото на февруари до сега без работа са останали над 300 хил. души.


"Дневник" проследи ситуацията в реално време. Вижте всички данни по-долу в текста.
17 заразени в ансамбъл "Пирин"

17 от 35 тествани от Ансамбъл "Пирин" са с положителни резултати за коронавирус, съобщи кметът на община Благоевград инж. Румен Томов, цитиран от радио "Фокус" – Пирин. Кметът уточни, че вчера са се тествали още 30 човека, като се чакат резултатите от тяхното изследване. Кметът на Благоевград инж. Румен Томов добави, че утре ще бъде свикан Общинския кризисен щаб, а целта е набелязването на допълнителни мерки за справяне с COVID-19. Той допълни, че засега не се планува затваряне на нощните заведения, баровете, ресторантите и кафенетата. От Общината ще предложат ограничаване на масовите събирания като сватби, рождени дни.

БНБ: спадът на икономиката ще е 5.5%

Очакваният спад на българската икономика заради коронавируса вече не е 8,5, а 5,5 %, но възстановяването ще бъде по-дълго и по-плавно, каза снощи в интервю за БНТ подуправителят на БНБ Калин Христов. "На практика всички страни промениха и ревизираха прогнозите си и намалиха спада на икономиките си за сметка на възстановяването, при нас се очаква да се върнем към ниво на БВП отпреди пандемията едва в средата на 2022 г.", поясни той.

Ръководствата на големите търговски вериги за хранителни стоки в София са провели среща със зам.-кметът Дончо Барбалов и експерт от Столичната здравна инспекция. На нея е обсъдено е спазването на всички мерки срещу разпространението на Covid-19, съобщи БНР. "Предупредихме, че екипи на Здравната инспекция, полицията и Столичната община засилват контрола по спазване заповедите на МЗ както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите. На много места проверяващите установяват неспазване на мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства, в тома число в търговски обекти. Компромиси с нарушителите няма да бъдат правени", обясни Дончо Барбалов.

Новорегистрираните безработни са над 300 хил.

Новорегистрираните безработни надхвърлиха 300 000 души - това сочат последните данни от специализираното ежеседмично наблюдение на пазара на труда заради Covid-19 на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта, съобщи БНР. Данните са за периода от трети февруари до момента. За същото време постъпилите на работа чрез бюрата по труда са малко над 193 000 души.


Анализът от специализираното изследване на пазара на труда показва, че от 17 август досега новорегистрираните безработни в цялата страна имат значителен превес над устроените на работа, като особено ясно това се вижда през последната седмица от наблюдението от 5 до 11 октомври, когато в бюрата по труда са регистрирани 9 900 души, а намерилите препитание са едва 6 500. Социални експерти обясняват тенденцията за ръст на безработицата в последните седмици, и то най-вече в морските области, с изчерпването на позитивния ефект на сезонната заетост от лятото - най вече в хотелиерството и ресторантьорството.

Разпространение на вируса по области

Допълнителни легла в две болници в София

Към настоящият момент няма необходимост цели болници да се оформят, като такива за лечение на пациенти с коронавирус, смята здравният министър Костадин Ангелов. В София, където случаите са най-много, ще се увеличи броят на леглата в Александровска болница и "Пирогов" с по 20. Според Ангелов няма вариант частна болница да откаже да помогне в лечението на такива болни, ако това се налага.

Нови мерки все така не се обсъждат

Нови мерки не обсъждаме, фокусираме се върху спазването на сегашните мерки, каза здравният министър Костадин Ангелов. "Ако хората не вярват на мерките сега и не ги спазват, има ли смисъл от нови, които също да не се спазват", допълни той. Ангелов посочи, че хората от Регионалните здравни инспекции ще работят и нощем. Според него те няма да се поддадат на атаки.


"Мерките ще бъдат спазвани от всички еднакво. Те важат за всички български граждани и институции. Където това не се случва, РЗИ ще направят проверки, ще дадат предписания и ако не се изпълнят, ще следва затваряне", подчерта Ангелов.


За вбъдеще ще се залага на регионални мерки, подчерта главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той допълни, че такива вече са взети в област Търговище, като очаква подобни и в Благоевградско.


Още по темата тук

Избраният модел в образованието бил успешен

172 деца и ученици са с положителни тестове за коронавирус и 165 учители към днешна дата, каза днес министърът на образованието Красимир Вълчев на пресконференцията на Националния оперативен щаб. Под карантина са 0.5% от учениците и учителите, допълни той. Става въпрос за 4800 души.


Според Вълчев избраният модел в образованието е успешен. "Ако мерките се спазват, имаме всички шансове 97-98% от учебната година да мине присъствено", прогнозира министърът. Той прогнозира, че ще има родителски срещи онлайн и призова в този сезон да не се правят екскурзии.

Коронавирусът в България: Рекорден брой заразени, приети в болница и оздравели (хронология)

© Георги Кожухаров

Починалите медицински служители до момента са 16

Излекуваните медицински служители до момента са 1030, а починалите 16, каза днес здравният министър Костадин Ангелов. Той допълни, че до момента е имало 1440 случая на заразени медицински служители. От тях 394 са активни. На домашно лечение са 327 от тях, а в лечебни заведения са 60. 7 медицински служители са в интензивни отделения.

Избягвайте пътувания в областите Благоевград и Търговище

Избягвайте пътувания в областите Благоевград и Търговище, каза днес здравният министър Костадин Ангелов. Там има заболеваемост от над 120 на 100 хил. души. За страната общо е 74 на 100 хил. и сме на 22 място сред страните от ЕС по този показател, уточни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Смъртността е 1.56 на 100 хил. и оставаме на осмо място в Европа, допълни той.

Здравният министър: виждаме разколебаване на дисциплината

"За справяне с епидемията са нужни разум, интелект и дисциплина. Виждаме разколебаване на хората, особено по отношение на дисциплината", каза днес здравният министър Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб. Министърът повтори, че се завишава контролът.
Коронавирусът в България: Рекорден брой заразени, приети в болница и оздравели (хронология)

© Георги Кожухаров


"Числата, които наблюдаваме, показват тенденция на покачване на новозаболелите. Хубаво е, че здравната система все още разполага с капацитет, но се чувстват затруднения по области", посочи министърът. Към момента са заети 14% от леглата за общо лечение и 9 на сто от тези за интензивно лечение.

Пресконференция на щаба

По-тиха музика в заведенията, като мярка срещу вируса

Обсъжда се намаляването на силата на музиката в дискотеките, за да не се налага посетителите да се доближават близко един до друг, когато искат да си кажат нещо. Това обясни пред БНТ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. Той добави, че в момента на една маса в нощно заведение се допускат до 4 души. По думите му баровете и ресторантите не са развъдници на заразата и подчерта, че до момента няма нито едно затворено заведение за неспазване на противоепидемичните мерки.

Две училища в Търговище минаха на онлайн обучение

Двете най-големи училища в Търговище - първо и второ, минават на онлайн обучение до края на седмицата, съобщи пред БНТ кметът на града Дарин Димитров. От вчера са затворени пенсионерските клубове в града. Мерките се въвеждат във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса на територията на общината. През последните дни Търговище попада в т.нар. "червена зона". Това означава, че заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 хил. души население.

Националният оперативен щаб ще даде пресконференция

Националният оперативен щаб, координиращ борбата с коронавируса, ще даде традиционния си седмичен брифинг днес в 10 часа. На него ще присъстват министрите на здравеопазването и образованието Костадин Ангелов и Красимир Вълчев. Те ще говорят за ситуацията в училищата. Основният въпрос е, дало ще има нови ограничения, предвид рекордния брой новозаразени, които се отчитат всеки ден.

Рекорден брой заразени, но и излекувани

Пореден ден на рекордни от началото на пандемията показатели на новозаразени, настанени в болница и в интензивни отделения, но и на оздравели, показват данните на Единния информационен портал. Откритите нови заразени са 819, или с 34 повече от вчера. Те са установени при направени 5898 теста, като 13.89% от проверените са се оказали носители на вируса. Потвърдените случаи до сега са 26 593, като активните са 9175. Направените тестове са 589 041.
Коронавирусът в България: Рекорден брой заразени, приети в болница и оздравели (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


За пореден ден най-много са новите случаи в областите София-град 265, Пловдив (95) и Благоевград (53).


В болница са настанени 1380 души, като в интензивни отделения са 67 от тях. Излекуваните за денонощие са 350, а от началото на пандемията те са 16 489. Починалите за 24 часа са 6, а от началото на заразата 929.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (197)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Страхотно! Болниците са полупразни, така ще придобием по-бързо стаден имунитет, който се оказа, че е неминуем.

 2. 2 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 9 Разстроено

  Голем вирус.....,изпотрепа 80% от гласоподавателите!
  🐮🐷🐮🐷🐮

  Много съм прост
 3. 3 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Майкъл Дъглас няма ли да открие ваксината най-накрая ? Айде, че филмът почти свърши....

  15.02.1989 - 07.02.2018
 4. 4 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Вижте как Китай тества 9 млн. души в град Циндао, заради клъстер от 12 случая.
  Държавата може и да я наричат "тоталитарна", но определено е силна и се вижда по това как се справи с вируса. Никой не го интересува, че били нарушени правата му, да се разхожда, карантина и точка.
  По нашите медии за Китай и дума не се споменава.


  https://www.scmp.com/video/coronavirus/3105328/china-test-all-9-million-people-port-city-qingdao-after-cluster-only-12

  Любовта ще спаси света!!!
 5. 5 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Страхотно! Болниците са полупразни, така ще придобием по-бързо стаден имунитет, който се оказа, че е неминуем.
  —цитат от коментар 1 на Lazarus

  https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mlad-myzh-povtorno-s-kovid-19-i-mnogo-po-zle-6116137

  "Млад мъж се зарази повторно с коронавируса, като боледуването му е много по-тежко, отколкото първия път. Случаят поставя под въпрос дали въобще е възможен траен имунитет срещу ковид-19"

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 6. 6 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 9 Любопитно

  До коментар [#4] от "hope":

  Мани ги тея китайци!
  Те не споделят наште евро атлантически скъпоценности!
  😎🕎😎🕎😎

  Много съм прост
 7. 7 Профил на georgi_mihailov
  georgi_mihailov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Вижте как Китай тества 9 млн. души в град Циндао ...
  —цитат от коментар 4 на hope


  Новина за Китай от китайски сайт как борят вируса, плащат ли ви или сте от полезните идиоти?

 8. 8 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 9 Любопитно

  [quote#5:"Дисидент в ЕССР"][/quote]

  И кво!?
  Требе да има и случаи за "Книгата на Ганьос"!
  🐖🐂🐖🐂🐖🐂🐖🐂🐖

  Много съм прост
 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  Все едно гледам "Заразно зло" поредна серия. Само дето я няма Мила Йовович, а са нашенските "тулупи" (по думите на вожда).

 10. 10 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Лошо става , особено за хора с хронични заболявания и слаб или никакъв имунитет ! !

 11. 11 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#1] от "Lazarus":

  Имаме легла за болните и от Сърбия, и Румъния. Медицински персонал не достига.

 12. 12 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Скоро пак децата дистанционно. А вие се оплаквайте на който искате. Да си бяхте носили маските

 13. 13 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  И пак ще го кажа. Трябва да сме изненадани че есента има вируси ли? Колко са заразените с грип между другото?

 14. 14 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 9 Любопитно

  Лошо става , особено за хора с хронични заболявания и слаб или никакъв имунитет ! !
  —цитат от коментар 10 на deutscher._


  А знаеш ли колко е убаво за хората с хронични заболявания ,по времето на сезонния грип?
  Само че.......,нема да ти дадат статистика ......,а и тези които умират ....си умират в къщи без клинични пътеки!
  🐮🐷🐮🐷🐮🐷🐮

  Много съм прост
 15. 15 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  А починалите за пореден ден намаляват. Защо не това заглавието?

 16. 16 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Скоро пак децата дистанционно. А вие се оплаквайте на който искате. Да си бяхте носили маските
  —цитат от коментар 12 на #ОСТАВКА


  Е като ги носихме и бяхме под блокада и карантина каво стана.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 17. 17 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 222 Неутрално

  И пак ще го кажа. Трябва да сме изненадани че есента има вируси ли? Колко са заразените с грип между другото?
  —цитат от коментар 13 на Billy Pilgrim


  Не задавай неудобни въпроси, на които няма да получиш отговор.

 18. 18 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Иначе имам чувството, че народа се е панирал и яко ще мре и си слага по три противогрипни ваксини за по-сигурно... Затова и в аптеките от сума време са изчерпани...

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  В Нидерлания тестват безплатно всеки който има оплаквания и иска да си направи тест. На ден тестват средно 43 хиляди души.
  В България тестват 5-6 хиляди на ден. Тестът струва 90 лева средно! Това си е живо престъпление, да сурвакаш, и то по няколко пъти, хора с изтънели джобове...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Страха те убива всеки ден а Телевизора отдавна е Изял мозъка ти. Много смешен народ няма причина да Вярва на някой обаче Телевизора е негов пътеводител

 21. 21 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Много съм впечатлена с каква настойчивост Борисов обяснява, че няма да засилва мерките.
  В Париж от днес са с вечерен час. Заведенията затвориха в Испания, Италия, Белгия, Чехия, на много места работят до 11 часа.

  Само ние оставаме с едни маски и символични глоби. Рзи София също е пламнало, нямат хора, а и нямат никакво желание да глобяват и да се карат с хората.
  В Благоевград, Шумен, Разлог вече нямат възможност да лекуват повече пациенти, въпреки наличните пре скъпоценни легла.
  В Гоце Делчев имали един инфекционист и той се разболял, та Ангелов вчера три пъти повтори, за “серизната”мярка, да слеят две отделения.
  На всичкото отгоре, заради препълнените с Ковид болни отделения, хората не могат да лекуват други болести.
  Престъпници са Борисовите пионки и той, най вече.
  Във Враца пък, се заразили болните в онкологията.

  Любовта ще спаси света!!!
 22. 22 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4351 Любопитно

  В Нидерлания тестват безплатно всеки който има оплаквания и иска да си направи тест. На ден тестват средно 43 хиляди души. В България тестват 5-6 хиляди на ден. Тестът струва 90 лева средно! Това си е живо престъпление, да сурвакаш, и то по няколко пъти, хора с изтънели джобове...
  —цитат от коментар 19 на hamiltonf


  Същото е и в Шотландия, запазваш си час на интернет и между 6 и 8 часа след теста получаваш резултатите, по е-майл и по телефона.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 23. 23 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  До коментар [#4] от "hope":

  Ха-ха-ха Клъстерът на китайските комуняги сигурно е 12 милиона , а не 12 души
  ВЕрвайте си на светлия цоциализъм. Не случайнос си избирате и тук мутрокомунисти с тази вяра всеки път...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 24. 24 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 278 Неутрално

  А починалите за пореден ден намаляват. Защо не това заглавието?
  —цитат от коментар 15 на Billy Pilgrim


  Отнема средно около 3 седмици от диагноза до смъртен акт.

  Същевременно CFR-ът в България не е мръднал от началото на епидемията, все си стои окол0 5.5%

  Т.е. от тези 800 днес, поне 40 ще умрат, и това е гарантирано, но ще започне след около две седмици.

  Лятото беше същото -- когато случаите скочиха рязко юли месец, пикът на умрелите беше към края на август.

  Лошото е, че вече е гарантирано и следващото удвояване, а тъй като ние дори и тогава няма да се заключим, най-вероятно и още едно след това. Което ще срине болниците и ще качи CFR-а още повече.

  Така че към момента е почти сигурно, че ще има дни с над 100 умрели, вероятно е и 150 да минем.

  Но за да се осъзнае това се иска елементарна способност да се гледа по-далеч в бъдещето от утре сутринта, каквато в България масово липсва...

  А не е ясно дали и при 150 умрели на ден ще се вземат мерки. Човек не може да се отърси от подозрението, че за някои хора това е много удобен начин да си решат проблема с кризата в социалната система като оставят вируса физически да елиминира една голяма част от пенсионерите. Дай да избием няколкостотин хиляди пенсионери за да не се налага да пипаме плоския данък (същото нещо впрочем се случва и в много други държави).

  Което логично ни води към въпроса какви точно наказания следва да понесат отговорните лица...

 25. 25 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Сигурно са гледали националите и са си казали - по-добре в мизерната болнична стая, отколкото да им гледам още един мач.

 26. 26 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 998 Неутрално

  В Нидерлания тестват безплатно всеки който има оплаквания и иска да си направи тест. На ден тестват средно 43 хиляди души. В България тестват 5-6 хиляди на ден. Тестът струва 90 лева средно! Това си е живо престъпление, да сурвакаш, и то по няколко пъти, хора с изтънели джобове...
  —цитат от коментар 19 на hamiltonf


  Нещо подобно (ама в сравнение с Израел) щях да напиша и аз.

  Егаси и статистиката, егаси и резултатите:

  От Статията: "...Откритите нови заразени са 819, или с 34 повече от вчера. Те са установени при направени 5898 теста, като 13.89% от проверените са се оказали носители на вируса. ..."

  За сравнение-нещата по нашенско (на 'мирикански, мързи ме да превеждам):

  "...Israel posts 2,285 new virus cases as infection rate drops to 5.4%...

  ...Israel reported Wednesday evening 2,285 new coronavirus cases were diagnosed in the previous 24 hours out of 45,151 tests conducted, making the infection rate 5.4%, a decrease from the same figure reported a day earlier...."

  Тестовете са безплатни, ако при преглед имаш САМО НЯКОЙ от симптомите на корона. За хора над 65 г' има до безплатни теста месечно без симптоми, но не съм чувал за масово тестване на възрастни ипохондери😀 'Мен ми пращат СМС през 2 седмици: Намираш се в "опасна възрастова група" а не си си направил нито един тест. БЕЗПЛАТЕН Е, ако се затрудняваш с ходенето-ще дод'ем при теб😀

  В Израел има почти 9 млн. население, за протокола😀

  https://www.ynetnews.com/article/GS4B9FP78  До коментар [#19] от "hamiltonf":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 27. 27 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#26] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Опс, пропуснах нещо:

  "...За хора над 65 г' има до 2 (ДВА) безплатни теста месечно без симптоми, но не съм чувал за масово тестване на възрастни ипохондери😀

  Много съм впечатлена с каква настойчивост Борисов обяснява, че няма да засилва мерките.В Париж от днес са с вечерен час. Заведенията затвориха в Испания, Италия, Белгия, Чехия, на много места работят до 11 часа.Само ние оставаме с едни маски и символични глоби. ....
  —цитат от коментар 21 на hope


  Това с "кръчмите работят до 23;00" ме разсмива яко😀😀😀 Вируса си почива до 23;00 и се активира след това?😀😀😀

  По нашенско затвориха кръчмите и кафенетата, само "тейк'ауей" манджи и кафе/бира през прозорче. Пиеш го като бездомен на пейка, но пък има много пейки. Киоските, слава богу, не ги затвориха (водят се хранителни магазини) 😀 та кафе и бира са достъпни през 50-100 м' (в центъра на мойто градче)😀 Маските са задължителни, глобите НЕ СА СИМВОЛИЧНИ (250 лв, еквивалент на 100 л' прясно мляко, 10 кутии вносни цигари) и са събираеми😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 28. 28 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  До коментар [#4] от "hope":Ха-ха-ха Клъстерът на китайските комуняги сигурно е 12 милиона , а не 12 душиВЕрвайте си на светлия цоциализъм. Не случайнос си избирате и тук мутрокомунисти с тази вяра всеки път...
  —цитат от коментар 23 на Dr_Doolittle


  --------------------------------

  в ерата на интернет, трудно може да се скрие нещо. Зимата имаше клипове, как умират по улиците китайците. Сега защо няма? По канал 1 излъчиха американски филм за Ухан. На светлинни години пред нас и нашите измислени ценности.

  Любовта ще спаси света!!!
 29. 29 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  при тези числа е редно поне учениците да учат дистанционно.

  по-възрастните се пазим, но за 3 седмици даскало, двете ми деца изкараха по един грип, а щом толкова лесно се грипосаха, ей колко му е и коронавирус :(

 30. 30 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  В Нидерлания тестват безплатно всеки който има оплаквания и иска да си направи тест. На ден тестват средно 43 хиляди души. В България тестват 5-6 хиляди на ден. Тестът струва 90 лева средно! Това си е живо престъпление, да сурвакаш, и то по няколко пъти, хора с изтънели джобове...
  —цитат от коментар 19 на hamiltonf


  В Турция пък pcr струва около 35 лв... Аз вече започвам да си мисля, че нарочно са ни толкова скъпи тестовете пак да го д*ха обикновения българин.

 31. 31 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#18] от "philipeto":

  В аптеките няма ваксини, защото още не са доставени тази годишните ваксини. Очкават се към 20 октомври.

 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#30] от "T.M.":

  Българина винаги има, колкото и да го тръскаш, като брашнян чувал е...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 33. 33 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5844 Весело

  До коментар [#21] от "hope":

  Защото и Меркел прави така. Слуша шефовете.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 34. 34 Профил на Jojo Jojevic
  Jojo Jojevic
  Рейтинг: 8 Весело

  Чисто информативно в България има пет лаборатории с капцитет за посявка около триста всяка. Всичко на хиляда и петстотин теста е на принципа онче-бонче.

 35. 35 Профил на Jojo Jojevic
  Jojo Jojevic
  Рейтинг: 8 Весело
 36. 36 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#27] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Мойше, всъщност за това затваряне си има обяснение. Същото, с което в Чехия се забранява и консумацията на алкохол на публични места. Това е, че като се напият маса олипси им падат задръжките и започват да си плюят в устите и да не спазват дистанция. Та сещам се за един пиян като г*з преди около седмица, който ме хвана на къс пас пред нас и започна да ми се обяснява нещо, да ме прегръща и да ми говори от три сантиметра. Трябваше буквално да го изблъскам и да му кажа да не ми се вре отгоре. Той се обиди. Непознат, пиян. Та доколко подобни мерки ще имат ефект ще се разбере след седмици, но аз виждам логиката в подобни ограничения.

 37. 37 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дисидент в ЕССР":

  И така като сме тръгнали с цитати:

  “Засега повторните заразявания изглежда са рядкост - има само няколко примера от повече от 38 милиона потвърдени случая на коронавируса по света.

  Доклади от Хонконг, Белгия и Холандия сочат, че болестта при повторно заразените не протича по-тежко, отколкото първия път.“

  Въпреки че всички обективно данни показват ме короната не е нищо особено вие продължавате да се шашкати и да вещаете апокалопсис. Толкова ли ви е невзрачен живота че намирате възбуда само от коронаистерията?

 38. 38 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  До коментар [#37] от "Billy Pilgrim":

  Пък повторнозаразените в щатите са го изкарали по-тежко... смешни сте с тези конспирации

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 39. 39 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Същото е и в Шотландия, запазваш си час на интернет и между 6 и 8 часа след теста получаваш резултатите, по е-майл и по телефона.
  —цитат от коментар 22 на padrino


  В Австрия жабуриш нещо, даваш го на лаборанта и толкова. Резултат онлайн след няколко часа. Правителството го поема това. Няма да ти бъркат в мозъка. А имат и антигенни тестове, за 20 мин стават

 40. 40 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#21] от "hope":

  Я вади ти от джоба си 300 лв като са ти символични.
  Ще затваряме държавата за сезонен вирус вие нормални ли сте. Сякаш тия дето се затвориха цъфнаха и вързаха. Всъщност данните не показват да има някаква разлика между държавите с най дивашки мерки и тези без никакви мерки. Както специалистите казаха още преди 8 месеца - никакви мерки не променят разпространението на такава въздушно-капкова инфекция. Ама ганьо от форума все знае най много, че даже настоява за мерки.

 41. 41 Профил на m_art_in
  m_art_in
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#31] от "taratanki":

  преди 20 дни казаха към 10. октомври, явно пак не е преценено колко ще е нужно и кога да се поръчат.

 42. 42 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  До коментар [#4] от "hope":Мани ги тея китайци!Те не споделят наште евро атлантически скъпоценности!😎🕎😎🕎😎
  —цитат от коментар 6 на Шакир Зулов


  --------------------

  Не знам какви са тези измислени ценности, да не се пречи на бизнеса е основна ценност.
  Да се вкарва евтина работна ръка, пак за да е доволен бизнеса. В същото време в ЕС се изхвърлят всеки ден стотици тонове храна, дрехи..
  Сега покрай вируса, стана ясно че човешкият живот пак е на заден план. Не знам.

  Любовта ще спаси света!!!
 43. 43 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#24] от "Georgi Marinov":

  Да де ама онзиден стоеше гръмкото заглавие че има рекорд от 24 починали “от короната”. Значи каквото и да се случи ние все ще търсим негативното заглавие и паниката. Това за което говориш с тези 150 починали ще е меродавно само ако имаме допълнителни 150 починали на ден плюс обочайните 300 които всеки ден умират в държавата. Ако ми изкарат огромен брой “жертви на короната” за ден но общия брой починали за ден не се променя значи стъкмистиката пак ни баламосва.

 44. 44 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#15] от "Billy Pilgrim":

  В Чехия починалите са средно по 40-50 на ден.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 45. 45 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Забележителни рекорди. Обаче дали са толкова уникални, или сега само мерим и разгласяваме нещо, дето си го има всяка есен и зима, откакто свят светува. А, да - не е грип, а нещо суперспециално: коронавирус. И то 19. Какво прави Господ през 2016 - да му се чудиш на идеите. Обаче като накрая им сложиш чертата - на грипа и на короната - по съществените им обществени последици - май са като две капки вода. Та - статистиката нека да си е статистика, но нормалните хора отдавна се усещат (то става инстиктивно), че фиксацията в прословутата корона е по-вредна от самата нея...

 46. 46 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Защо ли няма нито едно глобено нощно заведение за неспазване на мерките? Щото някое беше глобено, че се пуши вътре?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 47. 47 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Весело

  "Рекордният" брой излекувани се дължи на заповедта на министъра на здравеопазването вече да не се тестват повторно прекаралите 14 дена карантина - т.е. те автоматически се снемат от отчет.

 48. 48 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#38] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Ти добре ли си бе. Този цитат е точно от статията за повторно заразениЯ. Един единствен случай, няма никакви “повторно заразени” дето да карат по тежко. Няма по смешен от неграмотния коронаистерик

 49. 49 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  До коментар [#45] от "inn":

  май не са.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 50. 50 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Гневно

  До коментар [#40] от "Billy Pilgrim":

  До коментар [#21] от "hope":Ще затваряме държавата за сезонен вирус вие нормални ли сте.
  —цитат от коментар 40 на Billy Pilgrim


  В края на септември в разстояние на една седмица и майката и бащата на съдружника на баща ми починаха от КОВИД. Хората бяха от Добрич.

  На вас докато не ви почине някой близък роднина няма да спрете да плещите глупости.
  Но както е тръгнало, е въпрос на не много дълго време...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 51. 51 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#47] от "Patsis":

  Поне по такъв начин няма изкуствено да се завишава броят на тестовете и ще се вижда реалната картина на новозаболелите.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 52. 52 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#44] от "nv":

  И? Досега там не умираха хора ли? Даже 40-50 е нищо. В България умират по 300 човека на ден. В Чехия вероятно са по 500 ама за вас съществува смърт само ако е от коронавирус. 2020 година се светнахте че по света умират хора

 53. 53 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#4] от "hope":

  Ако в Китай здравните власти си вършеха работата както трябва, вирусът изобщо нямаше да се разпространи... Така че изобщо не ги давай за пример.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 54. 54 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#40] от "Billy Pilgrim":
  Харвард, Оксфорд и Станфорд със сигурност не са Мангъров, а гаче ли са си плюли в устите по темата:
  https://gbdeclaration.org/

  Реакцията на левите алармисти е истерично-фашизоидна

 55. 55 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#40] от "Billy Pilgrim":

  Абсолютно никаква разлика между Нова Зеландия и Мексико.

 56. 56 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Весело

  До коментар [#32] от "hamiltonf":

  Българина винаги има, колкото и да го тръскаш, като брашнян чувал е...

  И от починалите от глад може да се стопят по 150 грама мазнина - китайският еквивалент на българската поговорка

 57. 57 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#15] от "Billy Pilgrim":В Чехия починалите са средно по 40-50 на ден.
  —цитат от коментар 44 на nv


  Засега, и там го има същия ефект на забавянето, и умрелите не са спрели да растат. Ше минат 100 и те почти сигурно.

 58. 58 Профил на Rada
  Rada
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#13] от "Billy Pilgrim":

  Грипната вълна започва по- късно.

 59. 59 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#52] от "Billy Pilgrim":

  Не е нормално по 40-50 човека на ден да умират от болест, която са прихванали в метрото на път за вкъщи.

  Още веднъж: 100% ще дойде до твоето семейство и съвсем друга песен ще запееш. Дано има още места в болниците за твоите близки.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 60. 60 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Весело

  До коментар [#37] от "Billy Pilgrim":

  А дано да дойде апокалипсисът - Второто пришествие на Христа!

 61. 61 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#50] от "nv":

  И какво показваш. Миналата зима на една позната свекърва и почина. Същата зима почина на баба ми сестра и, преди това една позната почина от рак, преди няколко седмици почина на жена ми вуйчо ... да изреждам ли още? Добър ден, на тази планета умират хора, 2020 година го разбрахте и вие, честито.

 62. 62 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#57] от "Georgi Marinov":

  40-50 също не е никак малко...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 63. 63 Профил на liquid_spirit
  liquid_spirit
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Обсъжда се намаляването на силата на музиката в дискотеките, за да не се налага посетителите да се доближават близко един до друг, когато искат да си кажат нещо. Това обясни пред БНТ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов"

  Хахахахха по-голямо тъпотия не бях чувал скоро...

 64. 64 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#50] от "nv":

  На такива празнодумци е излишно да им обясняваш каквото и да е, излишна загуба на време и на нерви. Неизбежни са такива индивиди.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 65. 65 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#43] от "Billy Pilgrim":

  150 починали на ден, ама във всеки по-голям град.
  И тогава като станат по 1500 на ден за цялата държава вадят чувалите и тръгват камионите дето още от пролетта са на полусъединител и чакат събитието.

 66. 66 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#54] от "k_":

  На тяхно място бих се концентрирал по-скоро в изнамирането на ваксина.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 67. 67 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#61] от "Billy Pilgrim":

  Не и от болест, която се прихваща в трамвая. За 50 години не съм чул някой близък да е умрял от грип.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 68. 68 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#55] от "Georgi Marinov":

  Какво показваш с тези две държави?

 69. 69 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Това за което говориш с тези 150 починали ще е меродавно само ако имаме допълнителни 150 починали на ден плюс обочайните 300 които всеки ден умират в държавата. Ако ми изкарат огромен брой “жертви на короната” за ден но общия брой починали за ден не се променя значи стъкмистиката пак ни баламосва.
  —цитат от коментар 43 на Billy Pilgrim


  Ами при това положение аз те съветвам да скочиш от 80-ия етаж на някой небостъргач, след което очаквам да те чуя как минавайки покрай 20-ия етаж заявяваш най-сериозно, че докато не се размажеш на тротоара отдолу, няма да повярваш, че има такова нещо като земно притегляне...

 70. 70 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#64] от "hamiltonf":

  Въпросът е, че същите тези подсмърчат без маски в метрото и моловете и нищо чудно без симптоми да заразят някой, който след това да се разболее сериозно.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 71. 71 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#62] от "nv":

  Като имаш предвид, че в Чехия смъртните бяха по -1-2 дневно докъм края на август. За месец и половина 20-40 пъти увеличение. Подобно увеличение, се наблюдава и в броя положителни тестове.

 72. 72 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#66] от "nv":
  Ти никога не можеш да бъдеш "та тяхното място".
  "Не си им на образованието", както се казва.

 73. 73 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#7] от "georgi_mihailov":

  Ами иди лично там да си репортер и каквото ни осведомяваш ще ти вярваме. Само да не се окаже, че твоите репортажи се цензурират от ЦРУ да говорят против Китай, щот така е удобно на сащ.

  мурзилка
 74. 74 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#55] от "Georgi Marinov":Какво показваш с тези две държави?
  —цитат от коментар 68 на Billy Pilgrim


  Ами в едната вече умряха 0.15% от населението понеже решиха, че е прекалено неудобно да се обръща внимание на вируса, в другата реагират маниакално при най-малкото подозрение, че той се е промъкнал някак си, и там почти никой не е умрял до момента.

 75. 75 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#71] от "Put in, put out":

  Още нямам логично обяснение защо точно при тях се случи така. Те са доста дисциплинирани хора и би трябвало като цяло да са спазвали мерките, а пък не изглежда властите да не са следяли хода на заразата.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 76. 76 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Общата смъртност за 2020 до момента е по-ниска от последните 5 години и едва ли ще се надвиши. Т.нар "починали" от корона вирус, голяма част от тях са били пътници в интензивните отделения, при които е открит вирус от техни близки, или от вътрешноболнична инфекция, за които сме номер 1 по смъртност в ЕС. Има е тежко болни от короната, но те не са по-голям брой от тежкоболните от миналогодишната грипна епидемия през зимата. Както забелязвате от март до сега болни от обикновен грип няма, няма и други респираторни заболявания освен "Великия ковид" и неговата Сектна на чувалите за трупове.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 77. 77 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#64] от "hamiltonf":Въпросът е, че същите тези подсмърчат без маски в метрото и моловете и нищо чудно без симптоми да заразят някой, който след това да се разболее сериозно.
  —цитат от коментар 70 на nv


  А нищо чудно и да падне керемида и да ти разбие главата :))
  Нема ли да се спрете веч1е с тия истерии - дебнат ви врагове с бактериално оръжие и ви трепят по молове и спирки на ГТ :))
  Ама па вие сте едни убави и дамо вас ви заразяват...

 78. 78 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#76] от "Darcas":

  Следи какво се случва в Чехия и хайде да си говорим след един месец.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 79. 79 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#77] от "amanotwas":

  От тебе се иска да си носиш маската, като е по закон; иначе разсъжденията ти не ме интересуват.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 80. 80 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  До коментар [#21] от "hope":Я вади ти от джоба си 300 лв като са ти символични.Ще затваряме държавата за сезонен вирус вие нормални ли сте. Сякаш тия дето се затвориха цъфнаха и вързаха. Всъщност данните не показват да има някаква разлика между държавите с най дивашки мерки и тези без никакви мерки. Както специалистите казаха още преди 8 месеца - никакви мерки не променят разпространението на такава въздушно-капкова инфекция. Ама ганьо от форума все знае най много, че даже настоява за мерки.
  —цитат от коментар 40 на Billy Pilgrim


  ---------------------

  Допълнителните мерки се налагат, защото Държавата не си е на мястото и не следи за носенето на маски.
  50 лв. на месец, при тези мизерни пенсии не са малко, да.

  Любовта ще спаси света!!!
 81. 81 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#59] от "nv":

  Умиращите от ковид не са го хванали от метрото най-вероятно. По-вероятно от болница са го хванали. Дори от самия лекар. Или си ходи из социалните заведения. Как пък едни хора се държат рисково, а съвсем други се разболяват и умират...

 82. 82 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2010 Весело

  До коментар [#1] от "Lazarus":Имаме легла за болните и от Сърбия, и Румъния. Медицински персонал не достига.
  —цитат от коментар 11 на newgenerations


  Да си идват с персонала!

 83. 83 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2010 Весело

  "По думите му баровете и ресторантите не са развъдници на заразата"

  Да бе!

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#75] от "nv":

  До коментар [#75] от "nv":

  Няма такова нещо. Дисциплинирани може да са германците. Като видя коментарите под ковид статиите в Чехия, болезнено ми напомнят на форума в Дневник. В магазина поне 30% са си извадили носовете от маските, защото ще Омрат от безвъздушие. Също започнахме учебната година нормално. До момента 4500 учители са болни или в карантина. Лятото никакви мерки както и в България, влязохме в септември с по 300 дневно и от там само нагоре.

 86. 86 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#81] от "lil_alex":

  Точно това е най-жестокото. Муньо от форума не носи маска, а заразява бабата на някой, който стриктно спазва мерките.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Плам Ц.
  Плам Ц.
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "nv":

  И като умре какво? Досега никога не са умирали хора в света ли? Кажи какво трябва да се направи, за да не умират хора ? Щото там дето затвориха всичко, пак умряха?

 89. 89 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 803 Неутрално

  По кой закон се изисква да нося маска ???
  По твоя ли и къде точно да я нося тази маска ?
  Ако си беше направил труда да прочетеш препоръките за маските, то вероятно не би ръсил простории, щото освен маски(какви точно никъде не се споменава) са разрешени и кърпи шалове и тем подобни подръчни средства, даже оня ден видях едно хлапе, дето си беше вдигнало фланелката до носа , за да влеза в магазина и да си купи близалка.
  Та, по кой точно закон съм длъжен да нося маска????

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#85] от "Put in, put out":

  Ама все пак толкова огромен скок? В Прага конкретно как е?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 92. 92 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2010 Разстроено

  Как пък едни хора се държат рисково, а съвсем други се разболяват и умират...
  —цитат от коментар 81 на lil_alex


  Това е естествено да се очаква, когато един вирус поразява повече едни хора, а други (с по-рисково поведение) предимно го разпространяват...

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#67] от "nv":

  Щото като имат придружаващи заболявания не го броят починал от грип. При короната и самоубийство от 15тия етаж да е пак ще е “починал от корона”

 95. 95 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#88] от "Плам Ц.":

  Самият факт, че в различните страни нивото на заболяемост и смъртност е различно, означава, че различният подход води до различни резултати.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 96. 96 Профил на Плам Ц.
  Плам Ц.
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#79] от "nv":

  Ония в Испания като си ги носят навсякъде какво се случва?

 97. 97 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#93] от "Плам Ц.":

  Хипокондрик ще казваш на дядо ти (докато още е жив и не го е заразил някой като тебе).

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 98. 98 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#88] от "Плам Ц.":Самият факт, че в различните страни нивото на заболяемост и смъртност е различно, означава, че различният подход води до различни резултати.
  —цитат от коментар 95 на nv


  Едно си баба знае, едно си бае :)
  Кое е различното бе?
  Каак в Беларуд не измря нацелението и то без никакви мерки?
  Как в Италия и ли Испания се бяха закепенчили като за ядрена атака , а там имаше най висок брои починали, с коронка, а не от коронка, а?
  Вие идея си нямате как се предпазва от вирус, ама плещите на едро - маски , та маски!
  Как цяло лято кръчмите работеха и нямаше бум на заболелите бе?
  Или там не вирее коронката? И не се носиха маски там поне?
  Колко келнера умряха от коронка и колко лекари с маски и скафандри се заразиха?

 99. 99 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 803 Неутрално
 100. 100 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Ние лесно ше избягваме пътуване в Търговище и Благоев, ама живеем в София, където селяците новодошли, препили с ракия и миришат на чесън, не си носят маските ИЗОБЩО

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK