На живо

Политическата криза: Без политици и министри в "Панорама" утре (хронология)

Политическата криза: Без политици и министри в "Панорама" утре (хронология)

© Велко АнгеловДнес е 99-ият ден от началото на протестите на българските граждани в страната и в чужбина срещу корупцията и с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Протестът започна тази сутрин в 7.30 ч. пред Софийския университет от студенти-юристи. През деня председателят на Народното събрание Цвета Караянчева преодоля с подкрепата на депутатите от управляващото мнозинство искането на БСП и ДПС за отстраняването й. Протестиращите се събраха вечерта, както е обичайно, пред сградата на президентството и призоваха всички да се присъединят към утрешното пето поред Велико народно въстание. "Дневник" проследи ситуацията в реално време.
Без политици и министри в "Панорама" утре

В петъците обикновено протестиращите идват и пред БНТ с искане на оставката на генералния й директор Емил Кошлуков.

© Георги Кожухаров

В петъците обикновено протестиращите идват и пред БНТ с искане на оставката на генералния й директор Емил Кошлуков.


Седмичното публицистично предаване на БНТ "Панорама" утре не предвижда участието на политици и министри, се разбра от анонса, излъчен тази вечер. Обикновено част от протестиращите в петък вечер се насочват към сградата на БНТ, където причакват излизащите след участие в "Панорама" политици. Миналата седмица се стигна до сблъсъци при излизането на евродепутата Андрей Новаков, а в предишни седмици проблеми с напускането на сградата имаха здравният министър Костадин Ангелов, социалният Деница Сачева, лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, лидерът на БСП Корнелия Нинова и др.


Утре е стотният ден на протести, а инициаторите им от "Отровното трио" очакват повишен брой присъстващи на обявеното от тях пето поред Велико народно въстание. Сред събеседниците в "Панорама" е пиар експертът Арман Бабикян от триото.


Как водещият на предаването Бойко Василев коментира протестите, четете тук.

"Отровното трио": Звънете в ЕНП

На протеста адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" призова всички граждани да звънят и пишат на генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес. Лопес беше цитиран днес от пресцентъра на ГЕРБ да казва: "Вижда се, че легитимно избраното българско правителство и управляващо мнозинство се ползват с обществена подкрепа. Разбира се, чуваме и исканията на протестиращите. Ние уважаваме техния глас и смятаме, че редовните парламентарни избори през месец март са най-доброто място да се определи кой ще управлява България в следващите години".


Затова "Отровното трио" е публикувало в профила си във "Фейсбук" телефона на Лопес и координатите му в социалните мрежи с призива гражданите "да покажат любовта си".

В ден 99 на протеста: Тръгнат ли студентите, с мутрите е свършено

Вечерният 99-ти поред митинг - протест с искане на оставката на правителството и главния прокурор започна с изказвания на студентите, които от сутринта протестират, за да покажат, че не само учещите в чужбина млади българи, но и живеещите в България техни връстници са готови да поемат своята отговорност за развитието на страната.


"За десет дни протести в Киргизстан се дава трета оставка, а у нас господинът се прави, че не ни вижда и не ни чува, коментира пред събралите се пред фонтана до президентството граждани пиар експертът Арман Бабикян от "Отровното трио". На нова власт се дават 100 дни доверие, а ние даваме 100 дни недоверие, заключи той.


Тръгнат ли студентите, с мутрите е свършено, заяви скулпторът Велислав Минеков от "Отровното трио".

Цвета Караянчева остава председател на парламента

След четири часа и половина спорове и обидни реплики мнозинството в парламента отхвърли искането на БСП и ДПС за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ. В подкрепа на Караянчева гласуваха 126 депутати от ГЕРБ, "Обединените патриоти" и "Воля", а за отстраняването й - 97 от БСП, ДПС и независимите.


Подробности тук

В парламента се краде, обяви депутат

В тази зала се краде, обяви от трибуната на парламента депутатът Младен Шишков. Според него преди почивката е била взета папката на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски от народен представител от левицата. След това се е стигнало до физически сблъсък на шестима депутати от БСП и народния представител от ГЕРБ Маноил Манов.
Шишков обяви, че парламентът е ударил дъното, но продължава да копае надолу.


В отговор Антон Кутев от БСП каза, че в телефона си има кадри от конфликта, който ще обиколят света, ако ги извади.


Политическата криза: Без политици и министри в "Панорама" утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Последва изказване на Спас Гърневски, пълно с нападки срещу БСП и ДПС, което предизвика гневни изказвания от техни представители. Беше поискано и на Гърневски повече да не се дава думата.

Депутатите на БСП напуснаха залата на парламента

Почти три часа след началото на дебата за отстраняването на Цвета Караянчева като председател на парламента депутатите от БСП напуснаха залата. По този повод Вежди Рашидов от ГЕРБ призова председателстващия заседанието Емил Христов да не позволява на депутатите, заради които е дебатът, да напуснат залата. "Не съм ги пуснал. Те избягаха. Как да ги спра", реагира Христов. Малко след това беше дадено прекъсване на разискванията за половин час.
Политическата криза: Без политици и министри в "Панорама" утре (хронология)

© Юлия Лазарова

Лични нападки в дебата за Караянчева

Около вторият час от началото на дебата за отстраняването на председателя на парламента Цвета Караянчева нивото падна сериозно и се премине и към лични нападки.


Вежди Рашидов от ГЕРБ посъветва лидерът на БСП Корнелия Нинова, ако има страст към премиера, да го викне в някой ресторант и "да се обяснят като мъже", а не да го вика в парламента. "Премиерът не е на повикване, той не е част от Околовръстния път", заяви депутатът.

Политическата криза: Без политици и министри в "Панорама" утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Кристиан Вигенин от БСП обяви, че зам.-председател на парламента е с особен интерес към еднополовата любов. Същият зам.-председател е осъден на 4 години, допълни той. Убеден съм, че 4 години в затвора ще му помогнат да намери себе си, каза той, визирайки лидерът на "Воля" Веселин Марешки.


Самият Марешки, който по-рано по време на дебата каза, че няма да става хомосексуалист, за да се хареса на БСП, реагира с думите: "Опазил ме Бог, ако търся своята мъжественост от Вигенин. Но ако реша да ставам жена, ще му се обадя непременно".

Политическата криза: Без политици и министри в "Панорама" утре (хронология)

© Юлия Лазарова

Славчо Атанасов: ще превърнете Караянчева в мъченик

От името на "Обединени патриоти" Славчо Атанасов посочи, че е прегледал архивите на исканите отстранявания на всички председатели на парламента в годините на прехода. "Оставка на председател на НС се иска няколко месеца преди избори, винаги, а речите са копи-пейст", посочи той. "Този политик, не е откраднал нито една стотинка от държавата. Тя не е корумпирана и ще я превърнете в мъченик", подчерта Атанасов. Според него атаките срещу нея от ДПС идват от това, че Караянчева е направила пробив в тяхната крепост Кърджали.

ДПС: ГЕРБ са ненадминати със своята арогантност

От името на ДПС председателят на партията Мустафа Карадайъ посочи почти същите мотиви. Той каза, че ГЕРБ са ненадминати със своята арогантност и нищо няма да се промени след гласуването.
Политическата криза: Без политици и министри в "Панорама" утре (хронология)

© Юлия Лазарова


"Караянчева е олицетворение на ГЕРБ: Агресивно държание, арогантно поведение, остър тон", допълни Карадайъ. Според него българските граждани вече не искат да ги навикват и наставляват, а затова не искат повече ГЕРБ. Следващото народно събрание и следващият кабинет няма да са същите, заради такива като госпожа Караянчева, е мнението на Мустафа Карадайъ.

Мотивите на БСП за исканото отстраняване на Караянчева

С представяне на мотивите на вносителите за исканото отстраняване на председателя на парламента Цвета Караянчева започна днешното пленарно заседание на Народното събрание. Те бяха представени от Корнелия Нинова. Мотивите са поне пет, посочи тя и изброи:


Не познаване на Конституцията и правилника на народното събрание


Политическата криза: Без политици и министри в "Панорама" утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Нарушаване на принципа на разделение на властите и контрол на законодателната над изпълнителната власт. От 1 години премиерът не е идвал за изслушване, посочи Нинова.


Грубо нарушаване на правилника на НС - важни законопроекти, внесени от БСП с месеци не се гледали, каза лидерът на партията. Според нея става въпрос за поне 22 проекта на закони.


С думи, поведение и самооценка Цвета Караянчева слага петно върху парламента, каза още Нинова. Тя припомни само репликата "Ходи пеша, бе", насочена към хората, които не харесват правителството.


Според Корнелия Нинова оставката на Караянчева ще доведе до възстановяване на доверието в институцията парламент и заздравяване на законодателния процес.

Депутатите ще обсъдят днес и ще гласуват искането за отстраняването на председателя на парламента Цвета Караянчева. За напускането на поста ѝ настояват БСП и ДПС. Двете парламентарни групи внесоха 96 подписа в деловодството на парламента с искане на оставката ѝ. Според опозицията Караянчева нарушава конституцията и уронва престижа на Народното събрание. Предложението може да бъде прието от обикновено мнозинство.


Втора точка в дневния ред е отчет на главния прокурор Иван Гешев.

Студенти в София подкрепиха протестите

Няколко десетки студенти протестират днес пред централния вход на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Те да от различни университети и искат оставката на правителството, и главния прокурор. Волен Вушков от юридическия факултет посочи, че студените присъстват на протестите от първия ден, но вече искат да се легитимират активно като студенти. Те са опънали огромен надпис "Оставка" на фасадата на сградата.


Политическата криза: Без политици и министри в "Панорама" утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Николай Йорданов от юридическия факултет заяви пред Би Ти Ви: "Единственото нещо, което ни събира, е недоверието и отвратеността от всички гафове, които се случват в последните месеци."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 493 Любопитно

  С яйца или павета?
  🐷🐮🐷🐮🐷🐮🐷

  Много съм прост
 2. 2 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  От Софийския може. За властта е по-важно, че възпитаниците от средното милиционерско училище "Феликс Едмундович Дзержински" я подкрепят. Ей сега ще се развихрят по темата.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5627 Неутрално

  До коментар [#1] от "Шакир Зулов":

  Защо структурите на ГЕРБ в СУ не са се намесили ???
  Сетих се - вашите са в Симеоново !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 493 Любопитно

  До коментар [#1] от "Шакир Зулов":Защо структурите на ГЕРБ в СУ не са се намесили ???Сетих се - вашите са в Симеоново !!!
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Мойте са в Дуисбург.....,за ваште не знам.
  😎😁😎😁😎😁😎

  Много съм прост
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Няколко десетки студенти протестират днес пред централния вход на софийския университет "Св. Климент Охридски"

  Това нищо не е - във Варна, двама от винса и трима от свободния също подкрепят протестите против тиранина Борисов, един в медицинския засега се колебаел.🤣🤣🤣

 7. 7 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Трябва масов натиск, че мутрата се е окопал и ще брани властта до последно и с всички сили, жалкия Ганьо
  —цитат от коментар 5 на #ОСТАВКА


  Масов натиск не се прави с 50 човека, това което правите е чист фарс.

 8. 8 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  На снимката виждам 25 студента ако броим и китариста.

  Приемът на година е около 5 хиляди новоприети. Т.е. в даден момент СУ има поне над 20 хиляди студента. Протестират 0.125%. Това е по-малко дори и отколкото ДСБ взеха на последните избори. :)))

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 9. 9 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Мъни, мъни, мъни! Много мастило, скъпи плакати, прахосани пари, трудно изкарани от родителите, платени за обучението им! Мъни фор натинг! Не ходят на лекции, но щом е за нещо друго- там са! Ясно е какви юристи ще излезе от тях. Не се подчиняват на реда и ако завършат, няма да стоят зад реда и закона! Обути, нахранени, добре облечени... разглезени! Надали утре, следващите управляващи, ще могат да им осигурят подобен комфорт. Когато си пожелаваш нещо, трябва да знаеш, че може и да ти се случи! Този филми вече сме го гледали!

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5627 Неутрално

  До коментар [#6] от "oak17621787":

  Вие естествено намирате положението в държавата за цветущо и напълно нормално!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Сега ще излезе бай Ставри от УНСС и ще каже: "на който не му харесва, да емигрира". Култови простаци ни управляват. "Вий сте прости, щото ний сме прости" - Може и обратното....

 12. 12 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Господин Кмете, кажи какво е положениетов твоето град/село?
  Щото в държавата е ясно

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4727 Любопитно

  "Студенти в София подкрепиха протестите"

  Браво на тях, студентите трябва да бъдат будната гражданска съвест на всяко едно общество.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 15. 15 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  сетили се
  няма по-пасивно население от българското ще го търпи да го таковат до последно, че и след това
  и младите така сме си ги възпитали - да траят и да не се обаждат много много

 16. 16 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Мъни, мъни, мъни! Много мастило, скъпи плакати, прахосани пари, трудно изкарани от родителите, платени за обучението им! Мъни фор натинг! (...)
  —цитат от коментар 9 на bobhunter

  Не се притеснявай за парите. Зад организацията на този протест стоят цели НПО и фондации със щедро финансиране.

  Но да не изпадам в подробности, защото в модераторите в Дневник са либерални и ценят различното мнение.

  Дневник не е медия. Дневник няма журналисти, а активисти, претендиращи че са журналисти.
 17. 17 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Пак ли има "политическа криза"? Да не за затворили плаза?

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  До коментар [#13] от "LudLustrator":

  “Тикветата, отидете да се отъркате около студенцията, ще ви се брой за едно полувиШе!!!”

  Чакай Гешев да защити докторантурата в Бобовдолския университет, може и ректор да им стане...

  Иначе - БРАВО НА МЛАДИТЕ ХОРА!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4687 Весело

  Съдии, адвокати и Нпо-и, близки до политкоректните, изкараха децата си от ЮФ... Трагикомично, но поне са малко, и има бъдеще за съдебната ни система.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  15 студента.....

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1990 Разстроено

  Колко студенти 23 или 24???
  Хайде успокойте се - нали и за вас стана очевидно, че няма да успеете да конструирате революционна ситуация?!?!?!

 22. 22 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#5] от "#ОСТАВКА":

  Той е подавал оставка и за много по-малко. Струва ми се, че не брани властта, а нещо много по-ценно за него от това, респективно поради тази причина не е бивш премиер в момента

 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Важно е ОСТАВКА да се пише с големи букви. Не, че нещо ще се постигне. Но така изглежда по-ефектно. Като се добави и хаштаг и става още по-яко. Думичката ВЕДНАГА - също.

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  До коментар [#22] от "asroma1927":

  “Той е подавал оставка и за много по-малко. Струва ми се, че не брани властта, а нещо много по-ценно за него...”

  Брани живота си.

  Не изпълни ли ангажиментите към потока, АЕЦ Белене, Порт Доган (виж съседната статия) и т.н., може да дойдат руски туристи да разгледат Банкминстър (катедралата в Банкя)...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1476 Весело

  Заглавието ми стои малко слабо, а снимката е прекалено информативна, щото обхваща всички "подкрепящи".
  Трябваше да е "СтудентиТЕ в София подкрепиха протестите" и с една снимка в едър план на студент и студентка с блеснали погледи, устремени в светлото либерално бъдеще.
  Ще режем гранта май......

  Знанието е сила, информацията - власт
 26. 26 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#9] от "bobhunter":

  Не се подчиняват на реда и ако завършат, няма да стоят зад реда и закона!

  Не се сещаш за хунтата, която гази години закон и ред наред, студентите не спазва ли реда!
  Истински матросовци сте изложили гърди, да браните "чистия" Борисов!
  Засрамете се!
  ОСТАВКА!

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  До коментар [#26] от "Alexander97":

  Абсолютно същите гнусни клевети и ехидни подигравки сипеше червеният шаман Стефан Продев през органа си Дума по адрес на студентската стачка, масовите протести и Града на истината през 1990 г.

  Комунистите тогава и сега са едни и същи.

  И нищо не ги вбесява повече от свободолюбието и непоносимостта към хунтата им на образованите млади хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Снимката е вече стара! Разправят , че още един човек се е присъединил!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 622 Неутрално

  От БНТ любезно уточниха,че тези студенти не са само от СУ,но и от другите университети в София.
  Чутовна масовост.Я има 50 човека,я няма,но със сигурност,когато ние гладувахме по времето на БСП и Виденов,те не са били родени.Сигурно са минавали прави под масата,когато Европа спря еврофондовете на Станишев и Орешарски.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  До коментар [#30] от "kwy38371721":

  Какво са някакви си фондове, какво са някакви си фермери и фирми и техните служители, важното е да се бутне диктатора и да се сложат юзди на Гешев.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  Едно много добро мнение за надигналото се високо образовано левундерство: https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-tochno-po-oruel-levite-zavladyavat-ezika-i-go-izvrashtavat-kato-go-narichat-ezik-na-pravoto

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2765 Весело

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  ... и да пийнат по един ...чай

 38. 38 Профил на Rodrigo
  Rodrigo
  Рейтинг: 544 Весело

  Защо не се е появил при тях Хаджигенчо да им даде морална подкрепа? Можеха и кръстожището да блокират даже.

 39. 39 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#22] от "asroma1927":“Той е подавал оставка и за много по-малко. Струва ми се, че не брани властта, а нещо много по-ценно за него...”Брани живота си.Не изпълни ли ангажиментите към потока, АЕЦ Белене, Порт Доган (виж съседната статия) и т.н., може да дойдат руски туристи да разгледат Банкминстър (катедралата в Банкя)...
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  Чакай сега, нали уж управлението било проруско? А то излиза от написаното че НЕ Е.

  The best way to predict the future is to invent it.
 40. 40 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1990 Разстроено

  До коментар [#33] от "Северозападнал":

  Това наистина е много долно, защото след някой друг ден арман ще си вземе....каквото има да взема от поръчителите и ще напусне с еднопосочен билет, а децата и така наречените "протестиращи" ще разберат как са били погълнати и храносмелени...
  За 30 години на нашето поколение ни се е случвало няколко пъти и усещането никак не е приятно....

 41. 41 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2188 Весело

  Жалко че Пинокио прекара ДСБ на предишните избори. Сега ако имаха 10-тина гласа щяха мощно да ги влеят към гласовете на БСП-ДПС.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 42. 42 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1186 Весело

  Защо не се е появил при тях Хаджигенчо да им даде морална подкрепа? Можеха и кръстожището да блокират даже.
  —цитат от коментар 38 на Rodrigo


  Там има една пешеходна пътека тип зебра и 15 протестъра спокойно моЖЕХА да блокират булеварда като пресичат непреснато. Ама миналата година сложиха пешеходен светофар :)

  ХАХАХХАХАХАХА

  The best way to predict the future is to invent it.
 43. 43 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  Важно е ОСТАВКА да се пише с големи букви. Не, че нещо ще се постигне. Но така изглежда по-ефектно. Като се добави и хаштаг и става още по-яко. Думичката ВЕДНАГА - също.
  —цитат от коментар 23 на EU defender


  ++++++++++++++

  Аз толкова разточило се във времето 'ВЕДНАГА' не съм виждал. Вече може човек да се загуби във времената на езика. 'Веднага' през юли, 'веднага' през октомври, 'веднага' през март догодина.

  Но пък като си играе човек с думите, поне може да предизвика комедията в която изпадна Бийкикев след като си въобрази, че Боко ще подава оставка след поста с внуците, а той готвел конституция.

  Левундери, измитайте се от улиците ВЕДНАГА!!!!


  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 44. 44 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дано малкото камъче, простата кърджалийска гугутка, обърне каруцата. А тя (каруцата) е много тежка: Бизнес крилото и политическото крило в ДПС, образно казано представляват паралелната власт в България или модела #КОЙ. Премиер е майката на ШИШИ, представляваща бизнес крилото. Президент е разпределителят на порциите или проклятието на България, представляващ политическото крило. Моделът държи най-силната карта в играта - етническата. Мултигруп трябваше да е икономическата основа на модела. Онова чудо, наричано тиква, се оказа най-успешният проект на политическият инженеринг на ДС, в това число и на хидроинженера през последните години на прехода. Любен Гоцев беше избора на КГБ като отговорник за дисциплинирането на прехода, специално за България. Силовите му инструменти бяха създадените от него така наречените борчета - застрахователи. Някои от тях се възнесоха към небето, решили, че е дошло време да спрат да си имат вземане даване с шефа. В това се изразяваше част от работата на шефа по дисциплинирането на прехода в периода 92-ра 99-та г., представян в медиите като период на частният му бизнес. Офисът му беше в Парк хотел Москва за по-близо до руското посолство. В същият хотел беше и офисът на Луканов. Инженерният екип премахна първо Андрей Луканов, после и боса на Мултигруп, които бяха преценени в един момент като заплаха за модела. Единият беше решил, че ще издава четата като отмъщение, че му е отнето правото да кара влака, а другият, решил, че той ще кара влака и инженерите да си гледат работата. Да, ама не. Бяха премахнати и много други, на които беше дадено правото да участват в модела, при поставени условия, но заиграха собствена игра. Иван Костов искаше да разруши икономическите устои на модела, но беше наказан. Постепенно бизнес крилото се срастна с италианската мафия, поради съвместни бизнес отношения още от времето на социализма и гарантираха властта си като постепенно поставиха под техен контрол съд, следствие, прокуратура и медии. Всичко това стана под невиждащият поглед на Европа и ехидната усмивка на главният инженер от Москва.

 45. 45 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  "Той посочи, че ГЕРБ са ненадминати със своята арогантност и нищо няма да се промени след гласуването."


  Ами, не гласувайте. :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  Айхан, пак имало политическа криза! 10 дена нямаше, ама спонсора е припомнил вежливо, че ще спре спонсорството!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 48. 48 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3133 Весело

  Обсъждането си е обсъждане, решенията са на мнозинството.

  Еретик
 49. 49 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  БСП=ДПС=ДБ
  Омръзна ми от глупостите на тези три партии.

 50. 50 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#46] от "Хи-хи":

  Вместо сега да злобеете,що не спечелихте изборите 17 год.?Ем сте най умните,ем правителството на вашият вожд-фигуранта ги проведе .Защо не ви се получи?

 51. 51 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  др.Иванов, защо още го няма пред СУ, за да даде интервю в троцкиски дух?

 52. 52 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2347 Весело

  Да, и "протестите" изчезнаха, защото НИТО ТИКВАТА НИТО КАСКЕТА ПОДАДЕ ОСТАВКА. "Политическа криза" изчезна по същата причина.
  —цитат от коментар 35 на EU defender

  Ако протестите бяха изчезнали, Борисов щеше да се появи в София, а не да се крие като шумкар в горите.
  Гешев пък нямаше да подскача като ужилен от вида на 500 евро.

 53. 53 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Че историята се повтаряла като фарс знаем,

  В момента тече опит от фарсове да се гради история.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 54. 54 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 864 Неутрално

  .. повторение на фарсове

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 55. 55 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#52] от "Virgin":

  Протести вече няма. И в склада няма. Даже и дежурните откачени вече не се навъртат покрай шадравана.
  Това беше края ви. Завинаги.

  The best way to predict the future is to invent it.
 56. 56 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1186 Весело

  Любен Гоцев беше избора на КГБ като отговорник за дисциплинирането на прехода, специално за България.
  —цитат от коментар 44 на Анти Шишковци


  "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

  Преди една седмица :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 57. 57 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 4062 Весело

  ... "Този политик, не е откраднал нито една стотинка от държавата. Тя не е корумпирана и ще я превърнете в мъченик", подчерта Атанасов ...

  Светица, светица напра'о!

  Ма първом требе да тръгне пеш ...

 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4528 Неутрално

  ,,Няколко десетки студенти протестират днес пред централния вход на Софийския университет "Св. Климент Охридски".,,

  Няколко десетки?!!! Да не са десетина а?

 59. 59 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2347 Весело

  До коментар [#52] от "Virgin":Протести вече няма. И в склада няма. Даже и дежурните откачени вече не се навъртат покрай шадравана.Това беше края ви. Завинаги.
  —цитат от коментар 55 на EU defender

  Това в ПИК ли го прочете?

 60. 60 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1230 Весело

  До коментар [#52] от "Virgin":

  Ама разбира се, Гешев как подскочи като ужилен от вида на 500 евро, от тези тука - https://tribune.bg/bg/politika/20-30-ot-da-balgariya-zanesoha-falshivo-evro-na-premiera-v-boyana/ - за малко да бутне бюрото и три реда столове! Тц-тц-тц, ти да видиш! А как се притесни, та щеше да се разплаче с глас – от смях! А бре, откъде ви намират такива недокоснати?

 61. 61 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4045 Неутрално

  " "Караянчева е олицетворение на ГЕРБ: Агресивно държание, арогантно поведение, остър тон", допълни Карадайъ. Според него българските граждани вече не искат да ги навикват и наставляват, а затова не искат повече ГЕРБ. Следващото народно събрание и следващият кабинет няма да са същите, заради такива като госпожа Караянчева, е мнението на Мустафа Карадайъ."

  Абе, ашконлууу, че кой в момента ви удълбочава канала, който води до ВЕЦ Варна, дето го е взел вашия почетен ? Те ако са ненадминати в арогантността, вие сте в лицемерието ! Жалка корумпирана клика, дупе и гащи сте си с всеки във властта......

 62. 62 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 2134 Весело

  Еми не са я разбрали. Тя говори институционално в институцията и значи всичко е наред. Когато излезе от институцията, тя не е институтка, а се явява като частно лице, демек ПКП и може да дрънка свободно всекакви простотии. И айде сега да я уволняваме. Не е редно! Кой после ще дарява старите пердета на Долноуйновската опера?

 63. 63 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 837 Весело

  Марешки:Порових се в компютрите и открих , че освен грабежите на БСП, единственият дарител от социалистическата партия е Кристиян Вигенин, който дарява любовта си към лидера на партията- Сергей Станишев.

 64. 64 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  Пак се появи "политическата криза", все едно наистина има криза. хахах Имам чувството, че тези няма да влязат в парламента през март и "протестите" ще продължат безспирно. хахах :-)

 65. 65 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 837 Любопитно

  ве тея десетки студенти къде са на стълбите на СУ
  мое ли ми обясни некой що са с маски на открито??

 66. 66 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  До коментар [#13] от "LudLustrator":“Тикветата, отидете да се отъркате около студенцията, ще ви се брой за едно полувиШе!!!”Чакай Гешев да защити докторантурата в Бобовдолския университет, може и ректор да им стане...Иначе - БРАВО НА МЛАДИТЕ ХОРА!!
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  Не знам дали РЕКТОР ще стане , но КОРЕКТОР на когото трябва - със сигурност ! За Гешев иде реч , нали ???

 67. 67 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 837 Любопитно

  До коментар [#7] от "oak17621787":

  админо му е изтрил кументара ))
  нещо са случва

 68. 68 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2686 Весело

  И какво значение има? Важното е, че в историята ще остане за винаги като "тъпата кърджалийска утка"........

 69. 69 Профил на Simeonka Stankusheva
  Simeonka Stankusheva
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#22] от "asroma1927":

  Путин чака потока и Белене

 70. 70 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Само за това, че наруши конституцията като допусна да се сформира комисия, която да обсъжда внесения вече проект за нова конституция, Караянчева трябва да бъде отстранена. Не може председателят на НС да не познава конституцията и да не я спазва.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4542 Неутрално

  До коментар [#30] от "kwy38371721":“... когато ние гладувахме по времето на БСП и Виденов...”... Боко Тиквата беше колектор на Румен Пашата, Маджо и Маргините, командваше отряд яки бухалкаджии и беше вече милионер. ☠️
  —цитат от коментар 31 на Norman Granz


  А няколко години по-късно стана премиер, а Христо Иванов- Маджото му стана заместник и правосъден министър.

  Gunter glieben glauchen globen
 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5627 Неутрално

  До коментар [#12] от "N I K E":

  Искаш ли го писмено?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Дано това да е началото на активизирането на студентите. Това би ускорило падането на мутренската власт на ГЕРБ. Спомнете си миналото.

 75. 75 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 573 Весело

  "Не съм ги пуснал. Те избягаха. Как да ги спра"
  😂😂😂

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, КМЕТ В СЯНКА, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Smart Bulgarian, LudLustrator
 76. 76 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 837 Весело
  До коментар [#5] от "#ОСТАВКА":Той е подавал оставка и за много по-малко.
  —цитат от коментар 22 на asroma1927


  вай вай вай
  че тва неска малко ли му викаш
  тцтцтц
  па ние мислехме че е цел народ ве

 77. 77 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Вождът каза, че е ПКП.
  ПКП не може да е председател на Народното събрание.
  Оставка!

 78. 78 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2347 Любопитно

  Вежди Рашидов защо ходи пиян и на работа?

 79. 79 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Прави луди ДПС и БСП затова я мразят толкова.

 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2686 Весело

  Проста е ва ..... Прав е Борисов.....

 81. 81 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2686 Весело

  Що тъй ГЕРБ не слушат Бойчо? Преврат ли ще правят?

 82. 82 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Вигенин обвинява Марешки в интерес към еднополовата любов ! Жалко , че г-жа Бонева не е депутат , а Рада е в Европейския парламент !

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  А Борисов къде е? Крие ли се или пак оперативки на "пънчета" прави ?...... То пънчета оставени от неговите хора станаха много, няма да има проблем с "оперативните" хич ..... https://www.mediapool.bg/85-tira-iznasyat-zakonno-izsechena-vekovna-gora-krai-kotel-news311953.html

 85. 85 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  До коментар [#78] от "Virgin":

  Той винаги ходи пиян на работа. Почерпен е още от сутринта. Виждал съм го още през 1987 - 1988 г. И тогава си беше същата дрозофила. Защо се учудваш?

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Жалко, че "Дневник" не ни запознава със страхотното попадение на Хамид Хамид - "Уважаема кърджалийска мъченице". Нека се опитаме да поправим този пропуск:

  https://www.mediapool.bg/parlamentat-obsazhda-ostavkata-na-kardzhaliyskata-machenitsa-karayancheva-news313217.html

 89. 89 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  КАКВА КРИЗА на морала в този парламент!!!!
  НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ?
  КОЙ ВИ ИЗБИРА ЗА ДА ВИ ГЛЕДА СЕИРА?
  А?

 90. 90 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  НАПУСКАЙТЕ ПАРЛАМЕНТА ВКУПОМ!
  Никой не ви е избирал за подобни циркове!
  ВЪН!

 91. 91 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Гешев пък нямаше да подскача като ужилен от вида на 500 евро.
  —цитат от коментар 52 на Virgin


  Гешев беше железен. По скоро активистчето се подмокри, когато онази жена го приближи.

  :)))))))

 92. 92 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  ...АМА ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН!...
  И без вас ще съмне!

 93. 93 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1888 Весело

  КАКВА КРИЗА на морала в този парламент!!!!НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ?КОЙ ВИ ИЗБИРА ЗА ДА ВИ ГЛЕДА СЕИРА?А?
  —цитат от коментар 89 на Аз съм българче обичам наште планини зелени

  НАПУСКАЙТЕ ПАРЛАМЕНТА ВКУПОМ!Никой не ви е избирал за подобни циркове!ВЪН!
  —цитат от коментар 90 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Не знам за политическа, но доста народ и в парламента и тук са в хормонална криза.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 94. 94 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 199 Разстроено
 95. 95 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4045 Весело

  До коментар [#90] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  " НАПУСКАЙТЕ ПАРЛАМЕНТА ВКУПОМ!
  Никой не ви е избирал за подобни циркове!
  ВЪН!"

  За властта да напусне парламента, означава риск да секнат потоците от пари, които се преразпределят персонално чрез:

  https://evromedia.bg/2020/07/17/новото-видео-от-дома-на-премиера-още-па/

  Дали са готови на това, обаче ?

 96. 96 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  До коментар [#74] от "murry":

  Дано това да е началото на активизирането на студентите. Това би ускорило падането на мутренската власт на ГЕРБ. Спомнете си миналото.
  ===========
  Помним. През 1989 заплатата на млад учител беше 9 долара, студентите не влизаха с оценката от матурата и не слушаха чалга.

  Еретик
 97. 97 Профил на Идиотикус Булгарикус
  Идиотикус Булгарикус
  Рейтинг: 14 Разстроено

  Освен платените тролчета с вчерашни акаунти и с по 20 плюса за секунди, друг не ги и подкрепя гербавите. Ако не беше толкова тъжно щеше да е много забавно. Но все пак тази кочина продължава да копае дъното, а съседките ни продължават все така да ни задминават. Скоро време младите ще бягат към Румъния и Гърция, за да намерят по-добър живот, а тъпаците ще си тънат в родната мизерия и ще се вайкат защо така било станало.

 98. 98 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  За разни оставки все настояват,
  пак подобни ще възстановяват.

 99. 99 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8274 Неутрално

  Тази е нагла, колкото шефа си.

 100. 100 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Баси, цяла България я псува, унижава, всички и викат ПКП, замерят я с яйца, в парламента и викат ПКП, тази е наистина много дебелокожа П. Тази с конкурс е намерена и избрана, конкурс за най-голям и непоколебим гьонсурат. Хубаво, айде, тая е ясна. Ми мъжа и? Ми децата им? Тях не ги ли е поне малко срам? Ми приятелите и? Ми родителите и? Тва е нещо уникално. Родителите и родили и възпитали ПКП. Мъжа и се оженил за ПКП. Децата и са деца от ПКП. Приятелите и са си избрали да са приятели на ПКП. Ужас е тоя ГЕРБ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK