На живо

Коронавирусът в България: Карантината се съкращава при рекорд на заболели (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Карантината се съкращава при рекорд на заболели (хронология)

© Юлия Лазарова
Пореден отрицателен рекорд на 914 заразени за денонощие отчете Министерството на здравеопазването днес. В областите Търговище и Благоевград са отменени масовите мероприятия. На този фон премиерът Бойко Борисов обяви, че 14 дневният срок на задължителната карантина за заразените с коронавирус, ще бъде намалена на 10 дни.


"Дневник" проследи ситуацията на живо, а с развитието й по часове можете да се запознаете в статията по-долу. За разпространението и ефектите на коронавируса по света може да се информирате от тук.
Австрия занапред ще изисква PCR тест от влизащите от 16 области на България, а не от цялата страна, както досега, съобщи българското външно министерство. Все още се уточнява дали под регион София, посочен в заповедта, се разбира София - град или София - област..


На PCR тест или 10-дневна карантина подлежат влизащите от областите Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна. За пристигащите от другите български области това не се изисква.


Посолството във Виена очаква отговор на запитването си за регион "София".

Без сватби и кръщенета в Благоевград

За 14 дни ще бъде ограничено провеждането на масови мероприятия като сватби, кръщенета и други подобни - това обяви кметът на Благоевград Румен Томов след заседанието на Общинския кризисен щаб. Ще възстановим съобщенията по уредбата на община Благоевград за спазване на мерките, каза още кметът.


Щабът беше свикан заради усложнената обстановка с COVID-19 в града, който попадна в "червената зона" на областните градове в страната заедно с Търговище заради висок брой заразени на глава от населението.


Кметът обяви още, че ще се обърне специално внимание на общинския пазар, тъй като там мерките не се спазват.


Томов каза, че състоянието на заразените служителите на ансамбъл "Пирин" е добро. 23-ма души от ансамбъла са с положителни проби за коронавирус. Той заяви, че на входа на областния град няма да се поставят КПП-та, нито да се затварят училищата.

Недостиг на медицински сестри в болницата в Добрич

Не достигат медицинските сестри в болницата в Добрич, съобщи прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков, пред Би Ти Ви. За да може да функционира нормално COVID отделението в болницата, са необходими около 10 специалисти по здравни грижи за останалите отделения. Трима лекари и три медицински сестри са с положителни проби за коронавирус. Те са без симптоми, но са поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Ново огнище във Враца

Огнище на коронавирус е установено във Враца - 19 души от персонала на Онкологичния център са с положителни проби. Днес е починала лекарка, съобщи Би Ти Ви. Тя е била в отпуск, но преди да бъде настанена в болница, се е видяла с част от колегите си. Медицинска сестра пък е продължила да ходи на работа, въпреки че съпругът й е бил с положителен тест.


Така трима лекари, 13 медицински сестри и две санитарки са с коронавирус, няма заразени пациенти. Персоналът на три от отделенията е тестван за коронавирус. Останалите отказват. 110 са пациентите на стационар, а останалите са пуснати за домашно лечение. Предприети са мерки за дезинфекция.

Борисов обяви намаляване на карантината на 10 дни

Коронавирусът в България: Карантината се съкращава при рекорд на заболели (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


Министър-председателят Бойко Борисов изненадващо обяви, че карантината на заразените с коронавирус в България ще бъде намалена от 14 на 10 дни. В изявление пред журналисти в Брюксел, където е на заседание на Европейския съвет, Борисов заяви, че е разпоредил тя да бъде съкратена. Минути по-късно в изявление, публикувано в профила му във "Фейсбук", вече се заявява, че карантината ще бъде намалена на 10 дни. Аргументи и подробности по темата не се посочват.


В началото на октомври пред "Дневник" главният здравен инспектор Ангел Кунчев беше скептичен за намаляването на срока, като посочи, че едва 4-5 страни в Европейския съюз са възприели този подход. Крачка към намаляване на карантината властите направиха преди няколко дни, като отмениха изискването тя да завършва със задължителен отрицателен PCR тест - досега това удължаваше изолацията с неопределено време. Един от аргументите беше, че в масовия случай човек е най-заразен в първите пет-шест дни, след това заразността спада и след десетия вече е по-скоро изключение.


Съобщавайки за промяната, днес Бойко Борисов апелира към отговорност и самоконтрол на гражданите на обществените места. Той изрази убеденост, че децата трябва да ходят на училище и че е важно да се пази психичното здраве на хората и допълни, отново без да дава подробности, че е разпоредил да се правят колкото тестове е нужно и че държавата харчи над 120 хил. лв. на ден за това.Борисов коментира като закъснели усилията на Еврокомисията за общ общ план за действие при COVID-19: "Закъснели сме в тази сфера, трябваше да го направим още юли, а не да се предприемат мерки, които паникьосват другите държави или създават разнобой в действията. В едни държави се въвежда извънредно положение, в други се затварят ресторанти, трети - кафенета, четвърти...".


Повече по темата четете тук.


Борисов призова да се носят предпазни маски, да се спазва дистанция и да се прави дезинфекция. Как премиерът нарушава правилата за маските и какво следва от това четете тук.

Изкуственото повишаване на имунитета не е безобидно

Началникът на Лабораторията по клинична имунология в университетската болница "Св. Иван Рилски" в София проф. Доброслав Кюркчиев е на мнение, че прекалено стимулираната имунна система с добавки и лекарства може да е опасна при COVID-19. "Всяка вирусна инфекция има своя виропатичен ефект и своя имунопатичен ефект – негативните последствия на организма вследствие на свръхреакцията на имунната система", каза той пред БНР. По думите му опитите за предварително изкуствено повишаване на имунитета чрез имуностимуланти, с идеята да не те хване вирусът, са идеална предпоставка това да стане. Според него безконтролното вземане на имуностимуланти не е безобидно.


"Това сочи цялостноият ми опит. Това е опасно. Имунната сиситема не трябва да е силна, тя трябва да е балансирана и добре регулирана, имуностимулантите също трябва да се дават под лекарско наблюдение – те си имат показания. Такова е положението с приемането на витамините – те също не може да се вземат без необходимост от тях. Това се отнася и за витамин С. Витамин D се препоръчва да има добри нива, защото той има регулаторни функции на бурната реакция на имунната система – като тази цитокинова буря", каза имунологът. Пациентите с автоимунни заболявания не са по-язвима група от останалите към коронавируса, поясни още специалистът.


Коронавирусът в България: Карантината се съкращава при рекорд на заболели (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

КНСБ предлага да се създаде специален фонд за дофинансиране на общините, ощетени от кризата с коронавируса, заяви пред БНР президентът на синдиката Пламен Димитров. "Аз виждам на много места ясно безпокойство на кметовете, при това на големите градове. Очакванията са за огромни дупки в приходните части. Местният бюджет не може да излезе на дефицит. Той трябва да похарчи толкоз, колкото е събрал. Заражда се едно предложение, което ние ще формулираме към финансовия министър - целеви допълнителен фонд, който да даде безлихвени заеми на всички общини, които имат нужда до края на тази година, и да могат да върнат до края на 2021 година това, което им е дадено като безлихвен заем", каза синдикалистът.

Направления за PCR тест личните лекари ще могат да издават само на човек със симптоми - това каза в ефира на Би Ти Ви председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.


"Ако си бил близо до човек с коронавирус, най-малкото трябва да се изолираш, но личният лекар няма да ти издаде направление за тест, а през система ще подаде информацията към РЗИ, че има такъв контактен човек", каза той. Иначе ще стане хаотично звъненето на личните лекари, освен това преди втория ден след контакт със заразен тестът ще бъде отрицателен, добави Маджаров.

Забраняват се масовите мероприятия в Търговище

Забраняват се масовите мероприятия в област Търговище, каза областният управител Митко Стайков пред Би Ти Ви. Нови случаи на заразени са 45, ситуацията е усложнена, каза главната медицинска сестра в Многопрофиланата болница в града Татяна Петрова. Набират се средства за апаратура за PCR тестове в града.


Направени са и над 40 проверки на обществени места, като са изписани протоколи и предписания за носене на маски. В СОУ "Свети Седмочислениц" има 7 заразени учители и 3 ученици, а три паралелки са под карантина.

Отлагат се всички дела на съда в Пазарджик заради дезинфекция

Всички дела, насрочени за разглеждане днес в съда в Пазарджик, се отлагат заради затваряне на сградата на Съдебната палата за дезинфекция, след като стана известно, че съдия е заразен с коронавирус, съобщи БНР.
Преустановена е работата както на съдиите, така и на административните служители. Окръжната прокуратура и Агенцията по вписвания също няма да работят, тъй като се помещават в сградата.


Всички помещения ще бъдат основно дезинфекцирани. Гражданите, които имат спешна необходимост от подаването на документи, могат да го направят по електронен път. На сайта на ведомството са дадени допълнителни указания за това. Съдебната палата ще бъде отворена в понеделник. Тогава ще се възстанови работата на всички звена.

Лични лекари от Варна искат да се създаде ефективна система, която да разделя потоците от пациенти пред кабинетите им заради пандемията от COVID-19 и увеличаващите се случаи на заболели от коронавирус.
Бред БНТ д-р Христина Димитрова заяви, че притесненията са свързани със смесването на потоците от здрави пациенти, които са за изписване на лекарства или профилактика и тези, които може да са с коронавирус. По думите й е имало подобни случаи пред кабинета й.


Тя настоява да се въведе практика всички пациенти първо да се свързват с лекарите преди да идат пред кабинета. Личните лекари искат също дистанционно издаване на направления.

Щабът в Благоевград решава дали да се затягат мерките

Днес в Благоевград ще заседава Областният кризисен щаб, който трябва да реши дали да се затягат мерките в областта, след като от седмици тя е сред най-засегнатите от коронавируса, съобщи БНТ. Преди дни здравният министър Костадин Ангелов препоръча да се избягват пътуванията там.


За последното денонощие 91 са положителните проби - на второ място в страната след София. 160 се лекуват в ковид-отделенията. Веселка Мончева от РЗИ- Благоевград заяви за БНТ, че от миналата седмица почти двойно са се повишили случаите на потвърдените с коронавирус. Началникът на Регионалното управление по образованието в Благоевград Ивайло Златанов заяви, че 495 деца и ученици са под карантина, което е 1.07% от всички деца в областта. 16 от тях са с положителен тест за коронавирус, а другите са имали контакт със заразени. 12 са паралелките, които са в обучение в електронна среда, което е 0.55% от общия брой паралелки и групи. 46 души педагогически и непедагогически персонал са под карантина. "На база на тези цифри обстановката в областта не е критична", каза Златанов

Пореден ден на рекорден брой новозаразени

Новите установени случаи на коронавирус през последното денонощие са отново рекордни - 914. Направени са 6324 PCR теста, т.е. 14.5% от изследваните са положителни.


1426 са настанените в болница, като 74 са в интензивно отделение. 15 души са починали през последното денонощие. Така смъртните случаи у нас от началото на пандемията вече са 944.


Оздравелите за изминалото денонощие са 184, а от началото на епидемията те са над 16 600. Положителни проби за COVID-19 за последните 24 часа са дали 43 медици.


За София-град новите положителни случаи са 260, за Благоевград - 91, Пловдив - 85, Бургас - 62, Търговище и Шумен имат по 45 нови случая.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (239)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Това е - 4 от 4 !

  100 % !

  Четири първи статии за деня - и 4-те за Ковид 19 !Ч


  Идва втората вълна от К19 ....
  .. идва по медиите !

 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Дневник се надпреварва с Шиши със статиите и заглавията за вируса. При Шиши беше „Става страшно!“ Ама това все по-страшно става шести месец.
  Повече от половината медици и население в България не вярвали в опасността от коронавируса. Колко техни анализи или мнения сте прочели?!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 275 Неутрално

  А навън е есен и се кани да вали.

  Аз се чудя днес басейн или велоергометър.

  Пък който му се мре - да се крие в килера.

 5. 5 Профил на gfi25603692
  gfi25603692
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Интересно е когато започнат да падат бройките дали ще пишат за рекорди, например рекорден спад в заразените за ден и т.н... Просто нямат за какво друго да пишат и поставят за Ковид или правителството.. Това е..

 6. 6 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Пълна карантина и КПП-та до следващото лято!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 7. 7 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 777 Любопитно

  Бай Мангър дали спи спокойно?

 8. 8 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#7] от "гарата":

  Що бе, какво е станало, че да не спи спокойно? Тий не е казвал че няма вирус или че не е заразен. Вие си тълкувате думите му едно към гьотере.

 9. 9 Профил на M_Dimitrov
  M_Dimitrov
  Рейтинг: 27 Весело

  До коментар [#4] от "philipeto":

  Спорт и здраве, както пишеше едно време в здравната читанка. Запомнил съм от детските години една илюстрация с едно дете, което яде ябълка и кара колело :)
  Покрай паниката доста по-лесно си намирам парко място пред фитнеса.

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4471 Весело

  Българинът го интересува малко да застуди за да стане виното, да махне втората ръка ябълки от ракията, и вече да почва борба с "короната", както се казва, на равни начала...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на M_Dimitrov
  M_Dimitrov
  Рейтинг: 27 Весело

  До коментар [#5] от "gfi25603692":

  Едва ли. Рекордът в нищото е много по - съществен за медиите от спад в нищото. Важното е да звучи гръмко и страшно. 900 положителни нещо си, на иначе здрави хора, на които нищо им няма, но те са "безсимптомни болни". Ще си взема и аз един "положителен тест", барем шефа ме пусне две седмици от работа.

 12. 12 Профил на M_Dimitrov
  M_Dimitrov
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#1] от "WWW":

  Вчера имаше драматични репортажи с една мьекаща девойка, която загрижено обясняваш как трябва да се върне "карантината". Интересно как някой не се сети да направи едно ковид риалити. Ще взема да стана продуцент

 13. 13 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  Абе хора носете си маските!

 14. 14 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Стига с тоя вирус нон стоп! Просто да се спазват елементарни правила. Облъчихте народа.

 15. 15 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  До коментар [#7] от "гарата":

  те такива винаги спят спокойно

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 16. 16 Профил на M_Dimitrov
  M_Dimitrov
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ale MI":

  Тъпанарщината на медиите няма край. Ако не се бълваше кафява помия как "Яко ще се мре", хората щяха да си спазват препоръките без много шум. Аман от истерия

 17. 17 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 368 Неутрално

  КоронаДневник трябва да ползва подходящите думи за НЛП по методичката :

  "пламнала"
  "огнища"
  "зараза"
  "заразата пълзи"
  "опсаноста"
  "смъртоностния вирус"
  "инфекция"
  "интубация"
  "реанимация"
  ...
  т.н.

 18. 18 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":


  Повече от половината медици и население в България не вярвали в опасността от коронавируса. Колко техни анализи или мнения сте прочели?!
  —цитат от коментар 2 на Lazarus


  Какви анализи при вярванията да четем бе.
  Там си е вяра и толкова.
  Анализът е за критично мислещите, а те гледат фактите.
  Не вярванията си.
  В Чехия, където силно вярваха, че всичко и отминало вече опъват легла из изложбените зали, а армията изважда полевите болници.
  Не се притеснявайте, тук сме само с месец назад по показатели. И с пъти по-отсъстваща инфраструктура и кадри да ви поемат из болниците. Ще ви лекуват из спортните зали на Баце.

  Ecrasez l’infâme
 19. 19 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Случайно или не, НЕ СЕ СЪОБЩАВАТ:
  • 4320 теста на колко човека са направени;
  • колко са положителни с първи тест, т.е. новозаразените (и това да е достоверно);
  • какъв е процента на новозаразени спрямо броя на тези с първи тест, защото това е важният процент за оценка на разпространението, а не от общия брой 4320 както некомпетентно го изчисляват;
  • колко са повторните тестове;
  • колко от повторните са положителни;
  • какъв е процента на повторните положителни спрямо общия брой на повторните тестове;
  • каква е възрастовата структура на новозаразените;
  • колко от новите случаи са безсимптомни, с леки симптоми и нуждаещи се от медицински грижи (без хоспитализираните);
  • каква е възрастовата структура на горните 3 групи, за да знаем кои как боледуват;
  • колко от новите с положителен ПСР са хоспитализирани, за да знаем колко са сериозно болните;
  • каква е възрастовата структура на новите хоспитализирани, за да знаем кои боледуват тежко;
  • колко са изписани и с какъв среден престой;
  • каква е възрастовата структура на изписаните;
  • каква е възрастовата структура на всички (днес 1221) в болница и на всички (днес 65) в интензивните отделения;
  • от хоспитализираните колко са с придружаващи заболявания и колко са само с Ковид-19;
  • каква е възрастовата структура на горните 2 групи;
  • кои от активните случаи в страната къде се намират (за днес 8099 към днешна дата);
  • каква е възрастовата структура на всички активни към дадения момент по тежест на заболяването;
  • колко от починалите за деня (днес 23) са с придружаващи заболявания и колко от починалите са само с Ковид-19;
  • каква е възрастовата структура на починалите с придружаващи, заболявания и на тези само с Ковид-19.
  • всичко изброено по-горе трябва да го има достъпно и по области, за да се направи детайлна картина на Ковид-19 в страната.
  По д-р Антония Първанова

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 20. 20 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  Бай Мангър дали спи спокойно?
  —цитат от коментар 7 на гарата


  Спазвайте мерките, никой не ви е спрял. Пазарувайте сутрин между 8,30 ч.-10,30 ч., вместо да чатите.

 21. 21 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Добре е работено с НЛП-то в статията, като за кратка такава:

  "рекорден брой новозаразени " - това е добро
  ""PCR теста" - всява респект, никои не знае какво мери това "ПСР"", но звучи научи и респектиращо

  "" изследваните са положителни"" - върши работа

  ""интензивно отделение.""
  "" 15 души са починали""
  Силно !
  Много силно !

  "смъртните случаи " - пак силно !

  ""пандемията"" - буди респект !

  - епидемията
  - Положителни
  - COVID-19
  - 43 медици.
  - положителни случаи
  - нови случая.

  стават.

 22. 22 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  Новината е съвсем нормална. Ако ѝ се реагира спокойно, зад нея се крие какво: поредната крачка към нормално съжителство на вируса с човешката популация. Случвало се е безброй пъти в хиляди години еволюция, няма причини с този вирус да е различно. Медии и податливи на внушения хора (хиперинформирани за дървото, но невиждащи гората) го набедиха за много специален, та сега непрекъснато се мери нещо, дето се е случвало постоянно преди. Да, с вируси с други имена и друг генетичен код и бла-бла разлики. Поредното дърво в една и съща гора.

 23. 23 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Ако вкарат в статията и "морга", "яко умиране" и "погребения" ще е още по добра.

  Шефа на Пирогов може да излезе с програмна статия за затягане на мерките вече след 4-5 дена .
  Подгрято е.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на 4ove4encence
  4ove4encence
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#20] от "ggot":

  през почивните дни искам да се наспя

 26. 26 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#23] от "WWW":

  Шефа на Пирогов по-добре да бие тъпана на мегдана и да търси хора, че всички лаборанти са напуснали вкупом

 27. 27 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#5] от "gfi25603692":

  Няма да пишат. Както не написаха защо в разгара на протестите случаите започнаха да падат.

 28. 28 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ale MI":

  Ами, народа не трябва да мисли за протести и предсрочни избори. Затова е така.

 29. 29 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  До коментар [#21] от "WWW":

  Щото са включил ХААРПА и са пуснали рано сутринта КЕМТРЕЙЛС

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 30. 30 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  До коментар [#18] от "Graf":

  В Израел, цялата първа карантина беше много по - сурова от нашата. И виждаме резултатите. Сега обвиняват ортодоксалните, че не спазвайки мерките, са причина за нарастналите случаи.

 31. 31 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  тва, че повече половината от медиците не вярвали е абсурдно. къде прочете тая статистика, щото аз не познавам един който да не вярва.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  Преди половин година при 30 заразени на ден “щабарите” затвориха парковете, да не би да видим слънце (естествен убиец на вируса) и да подишаме чист въздух.

  Днес, при близо 1,000 на ден, властта “не вижда основания” за нови ограничителни мерки.

  Кой оцелее, оцелее.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 346 Неутрално

  На всичките онези, които ореваха света, че не сме пълнили чували с трупове и копали масови гробове, сега ще им се сбъднат желанията.

  Е, доволни ли сте?

 34. 34 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#18] от "Graf":
  Графе, ти си човек разумен.
  С какво е по-добро "лечението" на грипа ако те сложат на легло в изложбена зала или палатка, отколкото да си ги изкараш в къщи?

 35. 35 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  На всичките онези, които ореваха света, че не сме пълнили чували с трупове и копали масови гробове, сега ще им се сбъднат желанията. Е, доволни ли сте?
  —цитат от коментар 33 на Georgi Marinov


  Не е ясно дали ще има пълни с трупове чували !
  Както не е ясно и защо пускате подобен тъп коментар !

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  На всичките онези, които ореваха света, че не сме пълнили чували с трупове и копали масови гробове, сега ще им се сбъднат желанията. Е, доволни ли сте?
  —цитат от коментар 33 на Georgi Marinov


  Ще се мре, яко ще се мре ..

  Но също важното е, да ударим руската хибридна пропаганда!
  Та вие се опитвате да всявате , страх усещане за тревожност и катастрофичност и неконтролируема паника..

  Нищо ново не сте научили и нищо старо не сте забравили!
  По подобен тертип ,се действаше и при атаката на НАП.

  Да припомним - атаката на НАП бе извършена в деня, когато подписахме за американските самолети!

  Кибератаката пак е от Русия. Тя желае всичко лошо на България с армия от хакери и тролове, помощта отвътре , а причината е купуването на Ф-16 и отказа от руски паток през България.
  Нищо ново. Русия през цялата си история ни е била враг, а НАП-аджиите са гола вода.
  —цитат от коментар 6 на Сенчеста фигура


  И опитите за хибридни атаки по форумите и сплашване на народа, не са ли някак познати?

 38. 38 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  400, 500, 600, 700, 800, 900 - всеки ден със сто повече, за седмица два пъти и половина повече, но няма нищо съмнително, всичко е коректно, а щабът се занимава с констатации и прогнози. Поне вече носят маски.

 39. 39 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Всичко започна след като пуснаха 5 G.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 40. 40 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Къде е онзи смешен псевдоматематик Витанов, за да ни обясни "тенденцията" с неговия модел, базиран на несъпоставими едно с друго числа.

  В статистиката се сравняват съпоставими числа - числа, получени при еднакви условия и еднакви предположения. А тук през лятото тестове си правеха здрави хора, тръгнали на почивка в чужбина (и затова бройките на заразени бяха малко на фона на броя тестове), а сега тестове правят предимно на симптоматични хора (затова сега процентът на положителните тестове е много по-голям).

 41. 41 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 56 Неутрално

  Това е Статия за Ковидианската Мафия на кой, какво и как да Плати. Еиии много "Грижа" много нещо. Цифри в които няма никаква идея анализ спрямо предходни Години, Смъртност и т. н. Ма като си измисляш "Пандемия" няма как да я сравниш с друга Човешка Глупуст. Хората сами си слагат главата в торбата. Жалко има интелигентни хора които до там са се паникьосали че въобще не пускат мозъка си в действие.

 42. 42 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 436 Разстроено

  До коментар [#33] от "Georgi Marinov":

  Те няма да те разберат, докато не загубят близък човек, ще се правят на безсмъртни в нета!!!

 43. 43 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#34] от "k_":

  мисля, че това не е грип, но да отговоря вместо него на въпроса ти - за да искат да си под наблюдение сигурно има причина, но да приемем, че те пуснат да си го караш айляк увас (нали знаеш, че повечето хора и там вероятно са си по домовете, но явно има много народ, които по-добре да не са си вкъщи) = какво правим ако рязко се влошиш? Аз при един грип веднъж докато бях сам и докато отида за телефона два пъти припаднах по пътя от спалнята до хола заради висока температура и ниско кръвно.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Медии и податливи на внушения хора (хиперинформирани за дървото, но невиждащи гората) го набедиха за много специален.
  —цитат от коментар 22 на inn


  По доста странен начин, баш тези наши медии, приличат 1:1 на руските медии, при Путин ..

  Путин властва ЧРЕЗ СТРАХ!

  Да припомним ТОЙ ЗАТВОРИ ЦЯЛАТА СИ ДЪРЖАВА С КАРАНТИНА!

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/02/4049676_putin_obiavi_april_za_neraboten_v_rusiia_zaradi/
  -----------------
  "Путин обяви април за неработен в Русия заради коронавируса"
  -----------------
  Неговите медии подклаждат истерии, самият той излезе страшлив и се крие вдън земя в ковиден бункер!
  Той печели, ако на населението му се всаждат идиотски страхове ..

  И да сравним ..
  С един лидер от Балканите, който прие всичко спокойно, но отговорно :

  "Иде буря с нечувана злобна ярост. Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото се обичаме"..

  И речено - сторено ..
  Емна се да се мандахерца безспир , сред народа налево-надесно, с вярната си джипка!
  Не му пука от опасността, па и всява успокоение ..

  "Властта е сред нас, не се крие" коментират работниците по проектите, за които нито има карантина, ни почивка ..
  Посрещат го с любов добрите хора, а ненавижда, мрази го врагът.

  А путиноидите, с опорните си точки, вият на умряло из форумите!
  Те се мъчат да ни уплашат, да всеят усещане на разпад на обществото, на катастрофичност ..

 46. 46 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Общините щели сами да си решават за мерките? Мда-а-а... А Борисов целият в бяло.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Преди половин година при 30 заразени на ден “щабарите” затвориха парковете, да не би да видим слънце (естествен убиец на вируса) и да подишаме чист въздух.Днес, при близо 1,000 на ден, властта “не вижда основания” за нови ограничителни мерки.Кой оцелее, оцелее.
  —цитат от коментар 32 на Norman Granz


  "Кой оцелее, оцелее"

  Това е силно, бай Грънец !
  които вика оцелее, оцелее ... :)

 49. 49 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  До коментар [#21] от "WWW":Щото са включил ХААРПА и са пуснали рано сутринта КЕМТРЕЙЛС
  —цитат от коментар 29 на GMO VACCINES CHEMICALS


  ГМО с комтрейлс и щипка 5г.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 50. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4471 Неутрално

  До коментар [#20] от "ggot":

  Точно така, това от много време въобще не се спазва...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 51. 51 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  До коментар [#37] от "simChо":Ти наистина си болен, днес нещо за пейките по парковете няма ли да кажеш?
  —цитат от коментар 44 на Калиманата


  Пейките да се махнат, парковете да се затворят!
  Всичко да се изкърти - това е квинтесенцията на Ковидизма!

  Ковидизъм - кърти, чисти и извозва ..

  А Путин властва чрез страх - не бива да го забравяме!
  Не бива, да оставяме неговите тролове да беснеят, над бащино ни огнище ..

  Иначе верно съм болен- нещо кашлям?
  Дали не е Ковид?

  Но се мъча , да не изпадам в паника - който изпадне в паника служи на антибългарски интереси!

 52. 52 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#48] от "WWW":

  а не ли? Нали се заключихме пролетта, ефект? Май не, вирусът си е тука. Ваксини? Май не. Лечение? Май не.

 53. 53 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 525 Неутрално

  В България се правят най-малко тестове на глава от населението в ЕС.
  Защо правителството не отпусне пари за тестове и лаборатории?
  Във Франция сега съдят премиера и здравния минисър за несправяне с коронавируса - липса на тестове, маски, защитни облекла, лоша политика...

 54. 54 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 436 Разстроено

  До коментар [#47] от "simChо":

  За глупака без аргументи а с теории на конспирацията, всички са платени!

 55. 55 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#19] от "pariah":

  Като ти отговорят ще се окаже че положението никак не е розово за хората над петдесет години. По висока смъртност, по тежко прекарване, повече последици.

 56. 56 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Над два месеца отказаха да правят тестове, а сега изведнъж 5000-6000 хиляди теста за денонощие. Аз се съмнявам лабораториите да имат такъв капацитет. Лъжат за всичко. Защо да не лъжат и за броя заразени!

 57. 57 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#33] от "Georgi Marinov":

  аа ето, тамън се бех притеснил че всички паникьори сте измрели от стрес или.са ви затворили по клиниките

 58. 58 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#51] от "simChо":

  Да си дойдем на думата, че се бях притеснил.

 59. 59 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4471 Неутрално

  До коментар [#55] от "rexdog2004":

  За хората над 60-те.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 60. 60 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Путиноидите ми налашкахте минуси ..
  А какво не е вярно?

  Вашият любим лидер - не изпадна ли в Ковидизъм?
  Не започна ли, да всява страх и налудна паника, сред населението ..?

  Той властва, чрез страха .. опитва се да се представи за силен, плаши населението с измислени опасности, с външни и вътрешни врагове, с невиждани беди и болести- та да кажат :
  "нека нарушава правата ни, нека в путинова Русия бият негрите, но пък ще ни спаси от ужасяващата гибел .."

  И сравнете ..
  Нима нашичкият се спра, да препуска с джипката?

  Нима се уплаши?
  Неуморен, мандахерца налево-надесно ...

  Дет двама - той трети!

  Слагайте минуси, ама истината днес е само тази!
  Ковидизмът е платен от Кремъл та да всее усещане за Катастрофа ..
  Абсолютно по същия начин беше, когато подписахме за самолетите - тогава се атакува същия ден НАП и почна истерична кампания по медии.

  И днеска, троловете са мобилизирани!
  Понеже нищо не могат да ни кажат - им е наредено , кротичко да нанижат минуси ..

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  До коментар [#47] от "simChо":За глупака без аргументи а с теории на конспирацията, всички са платени!
  —цитат от коментар 54 на Калиманата


  Мани ги бе ..
  Нямат никакви аргументи!
  Неуморно ръсят пълни идиотщини ..

  За кво скачаха, помниш ли по кафемашинковия проблем , за заразнолъжичността, да се стояло било вкъщи и да се не става от дивана ..

  Колко години да се стои, как хората да не ходят на работа, защо да се не сяда на пейка ..

  Тъпа ковидистична сган ..
  Блещят се още - явно някой им плаща.

 63. 63 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  До коментар [#51] от "simChо":Да си дойдем на думата, че се бях притеснил.
  —цитат от коментар 58 на Калиманата


  Нема да се пуашиш, копеле ..

  Ще се мре, яко ще се мре!
  Не влизайте в парк, не сядайте на пейка - ще погинете от ужасяваща гибел.

  Не ходете на работа - останете си вкъщи..
  Седи дома - чети "Шок" ..

  https://www.youtube.com/watch?v=CGEqV_h1Hg4

 64. 64 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#9] от "M_Dimitrov":

  Ми според мен това е по-правилният подход от криене, КППта, вечерни часове, маски, масова паника.

 65. 65 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Иначе верно съм болен- нещо кашлям?
  Дали не е Ковид?
  —цитат от коментар 51 на simChо  До коментар [#51] от "simChо":Да си дойдем на думата, че се бях притеснил.
  —цитат от коментар 58 на Калиманата


  Ми ще мра, яко ще мра ..
  Нема да се пуашиш, коп..еле ..

  Седи дома - чети "Шок"..

  https://www.youtube.com/watch?v=CGEqV_h1Hg4

 66. 66 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#43] от "bludniq_sin":
  При грипни състояния е нормално да се редуват периоди на влошаване и подобрения, вкл. с припадъци от висока температура и ниско кръвно.
  Почти всеки го е изпитвал.
  И затова ли трябва да се стои в болница?
  Защото няма никой край теб да ти подържи ръката, смени компреса или подаде чая?
  Това обаче е друг проблем на общестовто.

 67. 67 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1325 Весело

  Абе хора носете си маските!
  —цитат от коментар 13 на Аз съм българче обичам наште планини зелени

  Нося една черна (да се не вижда ако е изцапана) в джоба от началото "истерията" защото съм "отговорен". Не заслужава пране черния "парцал" като предпазва другите , а собственика си не пази. От специална материя е - филтрира изходящия въздух , но не и входящия.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 68. 68 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 436 Разстроено

  До коментар [#65] от "simChо":

  Само Славейко го няма и картинката ще е пълна!!! Всеки ден едно и също, пейки, Путин, Мангъров и др. такива!!!

 69. 69 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#19] от "pariah":

  Повторните тестове не се съобщават.

 70. 70 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#40] от "Smoke":

  Верно обясняние на наблюдаваните числа от експеримента.
  Налице и промяна в условията на провеждането.
  В момента се тестват повече симптоматични, докато лятото бяха общо взето здрави хора. Иначе в момента в страната са налице около 300 000 носители на вируса и зависи колко от тях ще решат да се бръкнат 120лв за тест.
  Смъртността също леко ще се вдигне, но това ще дойде от повечето хора влязли в болница в ковид отделенията, където получават много повече вируси отколкото ако биха си стояли в къщи и биха се възстановили по-бързо и по-лесно.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  До коментар [#1] от "WWW":Вчера имаше драматични репортажи с една мьекаща девойка, която загрижено обясняваш как трябва да се върне "карантината". Интересно как някой не се сети да направи едно ковид риалити. Ще взема да стана продуцент
  —цитат от коментар 12 на M_Dimitrov


  ----------------------

  ковид риалити - не, но застраховка за лечение от Ковид, ще се появи скоро.

  Любовта ще спаси света!!!
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Абе хора носете си маските!
  —цитат от коментар 13 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Стига рева кото магаре на баир за тия маски. Масово хората са с маски и случаите скочиха чехворно. Никаква полза от парцалите на устата.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 75. 75 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Приятно ви поредно въстание

 76. 76 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  До коментар [#65] от "simChо":Само Славейко го няма и картинката ще е пълна!!! Всеки ден едно и също, пейки, Путин, Мангъров и др. такива!!!
  —цитат от коментар 68 на Калиманата


  Ковидистите почти утекоха ..
  За заразнолъжичните проблеми, парковлизането, пейкосядането са куртулисали и са в отстъпление ..
  По кафемашинковата проблематика жестокостта им се сломи и олабиха ..

  Но все пак, в движението има останала сила и живот.

  Беснеят, за момента по стадионения проблем и за събиранията ..
  Блещят се, по тяхному, по ковидистичному и атакуват, изневиделица по форумите ..

  В момента са си намислили безкрайно хитра тактита.
  Явно отскоро са разбрали, че има малки, невидими неща, дето причиняват болестите, правят киселото мляко и сиренето, вкисват виното .. и все ни питат , дали вярваме в съществуването им..

  Очакват да им се отговори "не вярвам, какви малки неща има из въздуха. Нефела, щуротии, кфи са сеа тиа вируси, микроби и бактерии . Нема , това е лъжа"

  Тогава ковидистът се спуска от засадата и те разгромява с научни данни .. почерпани от учебника "Технология на сиренето" и други подобни ..

  Ковидисти, сър..

  Не падат по гръб!

 77. 77 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Честито да е на стадото на Мангъров

  До коментар [#75] от "sbaleev":

 78. 78 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Ама още от март им говоря едно и също ..
  Вирусът е тука и тука ще е с години ..

  Но евала - още беснеят и ръсят слюнка .
  Блещят се, подскачат - фурии ---

 79. 79 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  Чорбанов, Мангъров и свитата им, отново убеждават хората, че проблеми няма и се надявам, да им се потърси съдебна отговорност.

  Тук чета, че в самолетите е безопасно, демек спокойно да започнем с пътуванията.
  Ангелов лично го чух, да обяснява, че нямало проблем, гастроентеролози да лекуват вирусна пневмония.
  Администрацията всячески иска да ни накара, да продължаваме с живота си по старому.

  Любовта ще спаси света!!!
 80. 80 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#34] от "k_":

  За съжаление това не е грип, лечението от това е много по-трудно и скъпо, по-продължително и с повече последици след оздравяването.
  Функцията на "болницата-зала" е да изолира болните, да даде поне минимална гаранция за специализирана грижа и да даде видимост, че нещо се прави.
  Тогава, когато нещата са напълно изпуснати.
  Не е само наше и чешко изобретение. В щатите също се прилага: https://nypost.com/2020/10/15/wisconsin-opens-field-hospital-amid-massive-coronavirus-surge/

  Ecrasez l’infâme
 81. 81 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Честито да е на стадото на МангъровДо коментар [#75] от "sbaleev":
  —цитат от коментар 77 на sbaleev


  Честито да им е!

  Но в повечето случаи - КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ?

  Болшинството хора, се заразяват на работа .. и разнасят вируса .

  "Мерки" за ограничаване е нямало , няма и няма как да има ..
  Да не тръгнат сутрин на работа, или що ???

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Liquid_Spirit
  Liquid_Spirit
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Преди половин година при 30 заразени на ден “щабарите” затвориха парковете, да не би да видим слънце (естествен убиец на вируса) и да подишаме чист въздух.Днес, при близо 1,000 на ден, властта “не вижда основания” за нови ограничителни мерки.Кой оцелее, оцелее.
  —цитат от коментар 32 на Norman Granz


  А бе хора, мислете преди да пишете... Още като се появи коронавируса затвориха всички (доколкото си спомням на 3тия ден след първия случай в държавата) и имаше толкова малко случаи, защото всеки си стоеше у тях и нямаше струпвания на хора. Тогава и не беше толкова ясно как се разпространява, лекува и т.н. Сега малко или много все пак е ясно как да се действа, за да се намали заболяемостта.

 84. 84 Профил на Liquid_Spirit
  Liquid_Spirit
  Рейтинг: 24 Неутрално

  [quote#74:"Darcas"][/quote]

  Масово хората носят маските до носа си, което го прави безпредметно.

 85. 85 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  И за какво ни бяха всичките мерки като вируса си вирее без да му дреме за тъпите мерки, както обясниха специалистите още преди 8 месеца? Ама няма кой да слуша и не само това ами някои не много будни индивиди (меко казано) искат видиш ли още мерки. И спрете да ни пишете колко са заразените това няма никакво значение, всички ще го хванем, очевидно е. Важното е не колко са заразените ами колко реално са болните и всъщност най вече колко да в интензивно отделение.

 86. 86 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  .. Още като се появи коронавируса затвориха всички (доколкото си спомням на 3тия ден след първия случай в държавата) и имаше толкова малко случаи, защото всеки си стоеше у тях и нямаше струпвания на хора. ..
  —цитат от коментар 83 на Liquid_Spirit


  Глупости пълни!

  Нищо не беше затваряно и нямаше никакви Мерки и никога не е имало!
  Давал съм пример с мене, дето не съм спирал и за миг във всички карантини, да пътувам в командировка, да работя и да съм по хотели.

  Давал съм пример със 100 000 човека в отрасъл Строителство - не беше спрян ни един строеж!

  Давал съм пример с 2-5 милиона хора из заводи, ТЕЦове, цехове, фабрики, кравеферми, птицеферми, кланици , транспорт и т.н.

  Какво е било спряно, кой си е бил вкъщи?

  Ми никой, освен шепа писарушки по офисите в София и пенсионерите - да не ходят в парковете, по пейките на слънчице !??

  Никога, нищо не е било спирано и така ще е и занапред!

 87. 87 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#37] от "simChо":Ти наистина си болен, днес нещо за пейките по парковете няма ли да кажеш?
  —цитат от коментар 44 на Калиманата


  По мой наблюдения по време на карантината в първия уикенд, беседките бяха пълни с компании с напитки и мезета и реакцията на щаба беше съвсем адекватна.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 88. 88 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2554 Неутрално

  Хайде връщайте дистанционното, поне в София, че ми писна всяка сутрин да търся къде да паркирам!

 89. 89 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Пълна карантина и КПП-та до следващото лято!
  —цитат от коментар 6 на Taiga


  Малко е, заключени с окови за парното!

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 90. 90 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Сега малко или много все пак е ясно как да се действа, за да се намали заболяемостта.
  —цитат от коментар 83 на Liquid_Spirit


  Че отдавна е ясно!

  Поне 50 пъти съм казвал :

  "Спрете АЕЦа, спрете заводите, спрете транспорта, спрете строежите, затворете цеховете, затворете кравефермите, затворете колбасарските фирми, затворете ТЕЦовете, затворете халетата покрай Севлиево, затворете Девня, затворете промишлените зони до Пловдив, затворете фармациите "..

  Ама не ..

  Мълчат .. а иначе нищо не е затворено и не е било никога затворено, а 80% от населението, всеки ден е в контакти в 80% от времето си ..

  И със заграждане на парковете, или носене на маски в магазин, нищо всъщност не ограничаваме.

  И скачат, кой не бил вярвал в малки, невидими неща, дето били причинявали болестите и кой вярвал.

 91. 91 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 436 Любопитно

  До коментар [#76] от "simChо":

  Толкова си объркан че вече два пъти отговаряш на един и същи пост!!! Шизофрения?

 92. 92 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  До коментар [#7] от "гарата":

  Що да не е спокоен след като му се сбъдна прогнозата?

 93. 93 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  До коментар [#31] от "bludniq_sin":


  Истина е лекарите масово не вярват че короната е нещо страшно защото вече достатъчно се нагледаха на случаи на корона. Затова и лекарите масово не носят маски, няма смисъл да се пазиш от такъв вирус.

 94. 94 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  По мой наблюдения по време на карантината в първия уикенд, беседките бяха пълни с компании с напитки и мезета и реакцията на щаба беше съвсем адекватна.
  —цитат от коментар 87 на Корки


  Става дума за Блокадата на Банско, нали?
  Да конкретният случай е от пловдивчани - познавам ги лично, монтажници , дето са били там на работа и вечерта са се мъчили да си тръгнат, освободили хотела, натоварили багажите в бусовете ..

  Да, ама не .. затворено!
  Перемога!

  И са си останали в колите по улиците ..
  Даже и звъняха и се говореше в подобен стил "Къде ще нощувате ..?" .. "На Мутафчийски на майка му в ..тката, ще нощуваме"..

  По едно време станало студено, взели си ракия от магазинчето до автогарата, пуснали музика, играли хоро, ходили да серат и пикаят покрай градинката на гарата - до "Флоримонта" .. та така ..

  Иначе НОЩ яко вардеше парковете - да се не сяда по пейките. Че и за пейките пред блоковете не си поплюваха.

  ---------------------------
  "Близо 100 глоби от 5000 лв. наложиха в Пловдив - NOVAnova.bg › ... › България › Престъпления
  29.03.2020 г. — Близо 100 глоби от 5000 лв. наложиха в Пловдив"

  "30.03.2020 г. — Няколко десетки глоби от по 5000 лева за нарушение на заповедта да не се появяваме в паркове и градинки заради коронавируса "

  "28.03.2020 г. — 23-ма варненци с глоба от 5000 лева заради разходка в ... в Морската градина на Варна"

  "30.03.2020 г. — 92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения са .."


  Ама правилно, не ли!??

  Видя ли - спряхме Пандемията с лекота!
  Затвори парковете, изкърти пейките, подскачай по форуми - и ще ликвидираш всичките вируси, да не е сложно?

 95. 95 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  До коментар [#72] от "hope":


  Как се лекува ковид?

 96. 96 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Между заразени и Позитивни има ли разлика?
  А, след 14 дни ще има ли рекорден брой Оцелели?

 97. 97 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Новината е съвсем нормална. Ако ѝ се реагира спокойно, зад нея се крие какво: поредната крачка към нормално съжителство на вируса с човешката популация. Случвало се е безброй пъти в хиляди години еволюция, няма причини с този вирус да е различно. Медии и податливи на внушения хора (хиперинформирани за дървото, но невиждащи гората) го набедиха за много специален, та сега непрекъснато се мери нещо, дето се е случвало постоянно преди. Да, с вируси с други имена и друг генетичен код и бла-бла разлики. Поредното дърво в една и съща гора.
  —цитат от коментар 22 на inn


  Напълно съгласен.
  Ако не излизат в медиите подобни данни, и тук пре нас във форума, а и въобще между храта, ще се говори, че нещата са много страшни и крият от нас нформация.
  Няма угодия.
  Иначе пазете се в рамките на разумното, пожелавам на всички и малко повече късмет, че ако човек се зарази и нищо да му няма като признаци, пак ще му е гадничко, да не говорим ако все пак има и реални проблеми, тъй че без големи драми да си гледаме живота както и досега.

 98. 98 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  Починали са
  жена на 63 г. със сърдечно заболяване,
  мъж на 80 г. със сърдечно заболяване,
  мъж на 84 г. с неуточнено към момента заболяване,
  жена на 78 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване,

  мъж на 50 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания,

  мъж на 65 г. с неуточнено към момента заболяване,
  мъж на 71 г. с онкологично заболяване,
  жена на 86 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 80 г. с онкологично заболяване,
  мъж на 79 г. със сърдечно заболяване,

  мъж на 55 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания,

  мъж на 68 г. с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване,
  мъж на 57 г. с онкологично и сърдечно заболяване,
  мъж на 64 г. с хронично неврологично заболяване,
  мъж на 76 г. с хронично белодробно, сърдечно и хронично бъбречно заболяване.

  63 F
  84 M Враца Борован
  78 F Монтана Лом
  50 M Разград Лозница
  71 M София Ботевград
  86 F Стара Загора Стара Загора
  80 M Разград Разград
  79 M Ловеч Ловеч
  55 M Търговище Омуртаг
  68 M Габрово Севлиево
  57 M Пловдив Раковски
  64 M Кърджали Джебел
  80 M Смолян Рудозем
  65 M Пазарджик Пазарджик
  76 M София Златица

  Любовта ще спаси света!!!
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Починали са жена на 63 г. със сърдечно заболяване, мъж на 80 г. със сърдечно заболяване, мъж на 84 г. с неуточнено към момента заболяване, жена на 78 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 50 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 65 г. с неуточнено към момента заболяване, мъж на 71 г. с онкологично заболяване, жена на 86 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 80 г. с онкологично заболяване, мъж на 79 г. със сърдечно заболяване, мъж на 55 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 68 г. с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване, мъж на 57 г. с онкологично и сърдечно заболяване, мъж на 64 г. с хронично неврологично заболяване, мъж на 76 г. с хронично белодробно, сърдечно и хронично бъбречно заболяване.63 F84 M Враца Борован78 F Монтана Лом50 M Разград Лозница71 M София Ботевград86 F Стара Загора Стара Загора80 M Разград Разград79 M Ловеч Ловеч55 M Търговище Омуртаг68 M Габрово Севлиево57 M Пловдив Раковски64 M Кърджали Джебел80 M Смолян Рудозем65 M Пазарджик Пазарджик76 M София Златица
  —цитат от коментар 98 на hope


  Ще се мре, яко ще се мре ..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK