Съдът отмени предварителни запори на "Ню Геймс" на Божков за 300 млн. лв.

С промени в Закона за хазарта през февруари частните лотарии бяха забранени

© Георги Кожухаров

С промени в Закона за хазарта през февруари частните лотарии бяха забранениПоловин година след като Националната агенция за приходите (НАП) наложи предварителни запори на банкови сметки, депозити, вещи и пари за около 300 млн. лв. на фирма "Ню Геймс", чрез която оперираше "Национална лотария" на Васил Божков, Административният съд в София-град окончателно ги отмени.


Пред "Дневник" изпълнителният директор на лотарията, която е в процедура по фалит, Димитър Ганев потвърди за съдебните решения, но не пожела да каже какви други дела водят компаниите и на какъв етап са те.


На 14 февруари Държавната комисия по хазарта (ДКХ) е издала два акта за установяване на публични държавни вземания - един за дължими 47 615 189 лв. и втори за довнасяне на 188 199 519 лв. заедно с близо 35 млн. лв. лихва, пише "Сега".
Само седмица по-късно, 21 февруари, публичен изпълнител към Националната агенция по приходите (НАП) е наложил обезпечителни мерки за общо 273 150 550 лв., включително лихва в размер на 50 100 240 лв.


От "Ню Геймс" са обжалвали това постановление пред директора на Териториалната дирекция на НАП в София, но той го е потвърдил на 11 март. От съдебното решение се разбира, че постановлението е било немотивирано, липсват основания за него, а освен това актовете на ДКХ са атакувани в съда и делата все още са висящи.


"Двата акта за установяване на публични държавни вземания са обжалвани пред АССГ и са образувани две дела, които не са приключили нито към момента на издаване на издаване на постановлението, нито към момента на издаване на решението на директора на ТД на НАП, нито пък към момента на постановяване на настоящото решение", мотивира се съдебният състав.


Още нещо, което съдът приема - фактът, че е допуснато предварителното изпълнение на двата издадени акта, не означава, че те са влезли в сила и че има основание да се пристъпи към принудително събиране на публичните държавни вземания.


В мотивите се посочва и че решението от 11 март, с което директорът на ТД на НАП в София е потвърдил наложените обезпечителни мерки, е "едно механично писане, без да са събрани каквито и да било доказателства за наличието на изпълнителен титул".


Съдебният състав посочва, че не е мотивирано кои действия биха затруднили събирането на установените и изискуеми публични вземания.


Друг съдебен състав по друго дело окончателно е отменил и постановление за налагане на предварителни обезпечителни мерки срещу "Ню Геймс" за над 22.5 млн. лв. Сумата е претендирана от НАП за неплатен корпоративен данък от фирмата.


В мотивите за това решение се посочва, че датата на възлагане на ревизията почти съвпада с датата на издаване на искането за налагане на обезпечителни мерки, а според "Ню Геймс" за толкова кратко време не може да бъде определен размерът на задълженията и дали изобщо има основание за налагане на някакви обезпечителни мерки. Съдът приема тези аргументи, като приема за напълно основателни доводите на "Ню Геймс".


"Искането е с бланкетно съдържание и е немотивирано. Липсват анализ и конкретни данни, въз основа на които да се обоснове до извод, че размерът на предполагаемите задължения е 22 528 044 лв. Единственият мотив в искането за налагане на предварителни обезпечителни мерки е, че е налице съществено разминаване между декларираните приходи от продажби и това ще доведе до допълнителни задължения за корпоративен данък в размер на 22 528 044 лв. Същият не е подкрепен с доказателства", се казва в съдебното решение.


През февруари Народното събрание прие промени в Закона за хазарта, с които бяха забранени всички частни лотарии, а този сегмент от хазартния бизнес на практика бе национализиран. Срещу Васил Божков, който се укрива в Обединените арабски емирства, са повдигнати 18 обвинения - за принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културни ценности, разследва се и за изнасилвания и убийства.


Според прокуратурата неплатените в годините от дружества на Божков такси за организираните от тях хазартни игри достигат половин милиард лева.


Също през февруари членове на комисията по хазарта бяха напълно подменени със заповед на тогавашния министър на финансите Владислав Горанов, след като бе обявено, че години наред частните лотарии са плащали по-малко данъци на държавната, с което са ощетили бюджета с около 210 млн. лв.


В началото на юли Административният съд на София-град реши, че отнемането на лиценза на "Еврофутбол" от Държавната комисия по хазарта (ДХК) е незаконосъобразно. Лицензът на хазартната компания беше отнет временно за 3 месеца на 25 март. Основание беше акт за невнесени държавни такси в размер на 328.9 млн. лв. за периода 1 февруари 2014 г. - 31 декември 2019 г. Решението не е окончателно. Още на 26 март Божков определи акта на комисията като "безпрецедентно лицемерие" и "тенденциозното замразяване" на работещ бизнес.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Отиват директно в сметките на делян.

  ... с двеста...
 2. 2 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Провалът е на Владислав Горанов.
  Гешев, какво стана със 700-те милиона?
  Няма ли да си го причиниш?

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Разстроено

  За съжаление започва да се случва онова, което очаквах от месеци - непоносимият череп започва да печели делата и накрая държавата - тоест всички ние ще трябва да му платим заради несъстоятелността на институциите ни!

 4. 4 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Едно и също - як ПИАР, после Черепа води дела, а ние плащаме! Е.ати яката система! Представям си за тракоийските артефакти какво ще е делото...нелепеци

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 5. 5 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Това се знаеше , но ПРОКУРАТУРАТА ще се направи на ударена , тя гради тези милионо от ТАМ. Проблемът на НАП и прокуратурата е един и същ..., може ли ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ да е напълно БЕЗОТГОВРЕН по това което пише !! В този смисъл НЕ ДЪРЖАВАТА , а конкретен държавемн СЛУЖИТЕЛ става отговорен за нещета които върши....Тоест те нпосят ,и наказателна ,и финасова отговорност ..., защото това изисква ПРАВОВАТА И СПРАВЕДЛИВА ДЪРЖАВА. Сега какво става с 18 обвинения за ... и 300 милиона неплатени данъци, което беше ОСНОВАТА ??

 6. 6 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Не харесвам Божков и всякакви хазартни игри, НО законите са за всички и за Гешев и за компанията за рекет!

 7. 7 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#1] от "Суджук Герберите":

  не баш. а сега ще има и искове за вреди вероятно срещу нап. ще е интересно как ще се развият. Да праснеш толкова аджамийската 300 милки е направо смешно и жалко. Тука съответните шефове на дирекции и който там е разписвал трябва моментално уволнение.
  "Датата на издаване на заповедта за възлагане на ревизията почти съвпада с датата на издаване на искането за налагане на обезпечителни мерки, а няма как за толкова кратко време ревизиращите да определят предполагаемия размер на задълженията, както и дали има предпоставки за запори" - тука има абсолютна небрежност в нападжиите а някой смел прокурор може да търси и престъпление.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 8. 8 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  "Според прокуратурата неплатените в годините от дружества на Божков такси за организираните от тях хазартни игри достигат половин милиард лева."

  Мнението дали е налице задължение и в какъв размер преди това да бъде установено по надлежния ред от компетентните органи е меродавно само в тясното пространство под каскета на Гешев.

 9. 9 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#1] от "Суджук Герберите":не баш. а сега ще има и искове за вреди вероятно срещу нап. ще е интересно как ще се развият. Да праснеш толкова аджамийската 300 милки е направо смешно и жалко. Тука съответните шефове на дирекции и който там е разписвал трябва моментално уволнение."Датата на издаване на заповедта за възлагане на ревизията почти съвпада с датата на издаване на искането за налагане на обезпечителни мерки, а няма как за толкова кратко време ревизиращите да определят предполагаемия размер на задълженията, както и дали има предпоставки за запори" - тука има абсолютна небрежност в нападжиите а някой смел прокурор може да търси и престъпление.
  —цитат от коментар 7 на bludniq_sin


  +++++++++++++++++++++++++++++

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  нЕма страшно Бойко че им даде бонуси, а матряла ще поеме и тези поразии.

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  ""Искането е с бланкетно съдържание и е немотивирано. Липсват анализ и конкретни данни, въз основа на които да се обоснове до извод, че размерът на предполагаемите задължения е 22 528 044 лв. Единственият мотив в искането за налагане на предварителни обезпечителни мерки е, че е налице съществено разминаване между декларираните приходи от продажби и това ще доведе до допълнителни задължения за корпоративен данък в размер на 22 528 044 лв. Същият не е подкрепен с доказателства", се казва в съдебното решение."

  Само с милиционерски приьоми от школата на Симеоново не става, господа ! Правото е сложна и комплицирана материя и там тоягата и палката нямат същото действие като в ръцете на полицията, когато бие протестиращите......

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#2] от "Virgin":

  Видно и от статията единствено съд решава дължими ли са тези 700млн и колко са дължими.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  ... "Искането е с бланкетно съдържание и е немотивирано. Липсват анализ и конкретни данни, въз основа на които да се обоснове до извод, че размерът на предполагаемите задължения е 22 528 044 лв. Единственият мотив в искането за налагане на предварителни обезпечителни мерки е, че е налице съществено разминаване между декларираните приходи от продажби и това ще доведе до допълнителни задължения за корпоративен данък в размер на 22 528 044 лв. Същият не е подкрепен с доказателства", се казва в съдебното решение ...

  Само да припомня, че онзиден Каскетурата промоутира мераците си за изменение на НПК точно в тази посока - обвинениета да може да са " ... с бланкетно съдържание и е немотивирано. Липсват анализ и конкретни данни, въз основа на които да се обоснове до извод ..."

  Т.е. понеже ние така си я караме - ако обичате да ни натъманите закона така както си я караме!

  Оставка, бе!

 14. 14 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 930 Весело

  Бойко, връщай ритоните! Какво, а изнесъл си ги за Барселона? Борислава много харесвала златни накити.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 15. 15 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Освободените 300млн. вече (виртуално) не са в България. Е за това Каскета искаше неглижиране на доказателствата. Защото ни НАП, ни Следствие, ни Прокуратура могат да съберат въобще някакви доказателства. А и задачите им отгоре не са да събират доказателства, а да са бухалка

 16. 16 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  Няма нужда да е видно от статията - поне не би трябвало - тва е правова държава, винаги последен съдът решава дали дължи някой нещо или не (респ. дали има престъпление, кой е виновен и тн.).

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  „...постановлението е било немотивирано, липсват основания за него...”

  Тези в НАП да не са се учили от Каскета как да пишат актове?

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Весело

  До коментар [#2] от "Virgin":Видно и от статията единствено съд решава дължими ли са тези 700млн и колко са дължими.
  —цитат от коментар 12 на дерибеев


  и ОТ КОГО са дължими ...

  Язека морам да мислим, че са дължими съвместно в съучастие от Баце, Влатко и най-накрая Черепухин!

 19. 19 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Просто властта започна да кляка пред протестите. Уж съдът и прокуратурата са независими, но в България това не е така. А протестите са точно затова.
  Използват се хората за да си постигне Черепа целите.

  ДБ=БКП
 20. 20 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5321 Неутрално

  И на Божков милионите се "отекоха"

 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  Освободените 300млн. вече (виртуално) не са в България. Е за това Каскета искаше неглижиране на доказателствата. Защото ни НАП, ни Следствие, ни Прокуратура могат да съберат въобще някакви доказателства. А и задачите им отгоре не са да събират доказателства, а да са бухалка
  —цитат от коментар 15 на stanislavdi


  Разбира се, че могат да съберат доказателства.
  Само че "от другия край" - тръгвайки от ония 63 милиона кеш, на кого ги е дал Черепа и за какво ...

  И пак да обърна внимание как направо точно си съвпада кешът с едни 10% върху търсените суми ... Тук дирниците лъщят като месечини!

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  Провалът е на Владислав Горанов.Гешев, какво стана със 700-те милиона?Няма ли да си го причиниш?
  —цитат от коментар 2 на Virgin


  Гешев вярва, че съвсем неумишлено Влади Горанов не е забелязал липсата на едни 700 милиона в приходната част на бюджета! И така в продължение на ПЕТ години!

  Мажоретката на Гешев hamiltonf и всички други гербери също вярват в това!

 23. 23 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 987 Неутрално

  На Булбанк му се разказа играта, един превод от 300млн.лв в чужбина ще му дойде ташкън. Въпреки, че таксите за превода въобще няма да са малки, както и от обмяната от левове в долари (по-вероятно) ще остане още няколко стотин хиляди лева

 24. 24 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 572 Неутрално

  „...постановлението е било немотивирано, липсват основания за него...”Тези в НАП да не са се учили от Каскета как да пишат актове?
  —цитат от коментар 17 на Fiji


  а каскета се е учил от сталин.
  в акта пише: изполнять, нема
  ма що ма кво.

 25. 25 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  До коментар [#19] от "anonim440":

  Проèти пак статията и ще разбереш, че не са протестите, а некадърността на обвинението и нападжиите.

 26. 26 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Просто властта започна да кляка пред протестите. Уж съдът и прокуратурата са независими, но в България това не е така. А протестите са точно затова.Използват се хората за да си постигне Черепа целите.
  —цитат от коментар 19 на anonim440


  Ти хубаво ли прочете аргументите на двата съдебни състава или пишеш наизуст?

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  “В мотивите се посочва и че решението от 11 март, с което директорът на ТД на НАП в София е потвърдил наложените обезпечителни мерки, е "едно механично писане, без да са събрани каквито и да било доказателства за наличието на изпълнителен титул".

  —-
  докато калинките не носят по-сериозна отговорност, цялата държава ще върви надолу.
  Хайде шефа на НАП да го уволнят дисциплинарно, пък да видим дали ще изпълнява партийни поръчки в разрез със закона.

  Любовта ще спаси света!!!
 32. 32 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Накрая Божков ще си вземе и запорираните пари и ще остави в България само дълговете. Много проста държава сме.

  Много хитър
 33. 33 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Това, което стана с Черепа и след това само показва колко трудно би се правило нещо правилно в държавата. Държавата тръгна срещу един масов убиец и престъпник и какво се случва, веднага всенародни протести и виждаме какво става.А това, че не сме правова държава е ясно. Тук някакви се екзалтират, че правото било еднакво за всички. А то просто властта натисна където и който трябва за да се вземе решението, което трябва. А властта е натисната от Черепа чрез протестите.Мутрата ще се окаже по-умен отколкото си мислех, защото така им казва на тези там (Черепа), че може да играе и по техните правила и да отстъпи (ако трябва), и че даже така е по-лесно. Т. е. Черепа може и тотално да се отърве.
  —цитат от коментар 29 на anonim440


  А един мормот навива шоколад? Абе гербавите да не сте с ампутирани мозъци?

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 10 Гневно

  Сефте съдът отменя "присъдите" на каренин с каскет. Това си беше ачик поръчка - дайте да гепим на Черепа колекцията и мангизите, щото е мошеник и айдук и не иска повече да дели с нас! На това му викат мотиви и състав на престъпление. Не знам Божков какво и колко е откраднал и въобще не възразявам да бъде осъден за такива дела и набутан на топло, но ако не се направи със спазване на законите, това си е чисто рейдерство. Пиратство, ако щете. Впрочем, аз съм за всеки айдук и разбойник да си отиде на мястото.

  без подпис!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#33] от "stanislavdi":

  "Абе гербавите да не сте с ампутирани мозъци?"

  Аз отдавна стигнах до този извод!

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално
 41. 41 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Довечера освен кебапчета и бира, за "протестиращите" ще има и уиски.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 42. 42 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  "Видно и от статията единствено съд решава дължими ли са тези 700млн и колко са дължими."
  ===============
  Азбучна истина, която никой не оспорва. После ще се джафкаме, чий бил съдът.

  Еретик
 43. 43 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Ако Черепът бъде оневинен напълно, то протестите ще свършат. Това се разбира.

  ДБ=БКП
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Гневно

  И сега какво следва?
  —цитат от коментар 40 на Роси


  Сега следва Черепа да осъди държавата, а ние да платим обезщетението!

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Гневно

  [quote#44:"qnq57676096"][/quote]

  Да! Но Каскет Гешев "няма да си го пичини"!

 47. 47 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Просто властта започна да кляка пред протестите. Уж съдът и прокуратурата са независими, но в България това не е така. А протестите са точно затова.Използват се хората за да си постигне Черепа целите.
  —цитат от коментар 19 на anonim440

  Опорките ги знаем...
  Имате един бог - Баце и Каскета е неговия пророк.

 48. 48 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  Това, което стана с Черепа и след това само показва колко трудно би се правило нещо правилно в държавата. Държавата тръгна срещу един масов убиец и престъпник и какво се случва, веднага всенародни протести и виждаме какво става.
  —цитат от коментар 29 на anonim440


  Е, как не ви е срам, бе!

  Черепът беше духнал отдавна, Каскетят с пазвантите си беше му изнесъл вече ритоните и - нищо! Хората само коментираха и се възмущаваха от отношението към антиките.
  И едва след две-три седмици, когато Каскетът с гавазите си влезе в Президентството хората скочиха. Заради посегателството върху президентската институция!

  И "Държавата" не мисля, че е "тръгнала срещу" ... Просто Баце и Дебелян чрез ВлаТко и Каскетя решиха бандитски да избомбят един от задругата мафиоти!
  Като джуджетата, ама във ВИП-вариант.

  И Черепът е мафиот, вярно, но "масов убиец"? Вие чувате ли се?
  И ако е наистина "масов убиец" - вече 10 години управляващият и бивш Главен секретар на МВР къде е блял? А "масовият убиец" си чати с най-приближеният Му министер!

  Бе, как можете да сте така зомбирани?

 49. 49 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1625 Гневно

  Всичко ,което се случва дали е идиотизъм или нарочно , защото , както е тръгнало със съдилищата , правителството ще трябва да въвежда все нови и нови данъци , че простосмъртните електорални едини да му плащат разходите......

 50. 50 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Странното е, че протестиращите най-много ще се радват ако Черепа тотално се измъкне... В каква държава живеем?Властта пък заповядва на всички власти (това не е само при Мутрата а след 1944 г.).
  —цитат от коментар 34 на anonim440

  Протестиращите ще се радват, ако Черепа бъде осъден за конкретни престъпления.
  Защото искат да живеят в правова държава, а не в управлявана от Баце и Гешефтурата автокрация.
  А не да замерваш медиите с един 700 милиона, за които няма как да бъде осъден, и още двайсетина обвинения, всичките с един и същи (кошаревски) свидетел.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#29] от "anonim440":

  сладурче, държавата ако иска (допускам, че има и такива които могат) щяха да направят много по-добро обвинение, щяха да си изпипат актовете за установяване на административно нарушение (ако такова има). Черепът бил масов убиец, изнасилвач, крадец на деца, данъчен престъпник и тн. - държавата да бъде така добра да ГО ДОКАЖЕ! Ама не като каскета наплюнчи пръста - да го докаже със съответните доказателства и по съответния процесуален ред. Така както трябва аз всичко да си доказвам когато се съдя с някой, така както искам и ако мен почнат да ме съдят за нещо да трябва да го доказват. А не да караме на - "ми то всички знаят" - ми то всички знаят, че боце спи с 2 милиона евра в шкафа ама не виждам да е с пранги у ареста? Не става само с това, че всички знаят или си мислят, че знаят нещо - като знаеш нещо иди го докажи. А в света на НАП и данъчните такова доказване стъпва на базата на лесно проверяеми факти - дължал ли си ддс, внесъл ли си ддс, ако не си - що не си внесъл. Ако твърдиш, че е трябвало да внеса - посочи нормата, която ме задължава. Аз ако считам, че не дължа ще я оспоря и ще се видим в съда. Много е просто, много е лесно. Не е баш като в наказателния процес - там се иска акъл, какъвто в междуушието на някои или липсва, или просто умишлено се наакват.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 53. 53 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#47] от "Yotce":

  Аз съм православен християнин и мой Бог е Господ Иисус Христос.

  ДБ=БКП
 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#47] от "Yotce":

  До коментар [#48] от "xm...":

  Приятелски съвет: Игнорирайте го този! Не се занимавайте въобще с него!

 55. 55 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#29] от "anonim440":

  Вай вай вай, черепухата по-яка алфа мутра от вашата мутра. Ко прайм ся, ше ревем че сме репресирани?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 56. 56 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#8] от "Един препатил":

  Да се върнат всички ритони и пари на другаря Череп! Венсеремос!

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 57. 57 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Любопитно

  До коментар [#48] от "xm...":

  "И Черепът е мафиот, вярно, но "масов убиец"? Вие чувате ли се?
  И ако е наистина "масов убиец" - вече 10 години управляващият и бивш Главен секретар на МВР къде е блял? А "масовият убиец" си чати с най-приближеният Му министер!"
  +++++++++++
  Всички се правят на идиоти, когато им изнася. Владо Горанов разбрал със закъснение, че Черепа е Такъв.
  Христо Иванов разбрал със закъснение, че Борисов е Такъв.
  Тука във форума разбрали със закъснение, че.... е такъв!
  Айде изчезвайте! Всички се правят на девствени наивници и ще ми поднасят последните си прозрения.
  Има един случай, в който Ганьо е прав, а Алеко - не!
  "И едните, и другите са маскари!"

  Еретик
 58. 58 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#57] от "Костадин Иванов":

  Той Ганьо е герой на Алеко, и тази фраза Алеко я е писал. И ако сега всички са маскари не с знае дали тогава всички са били маскари. България преди 1944 г. е била България. Сега...

  ДБ=БКП
 59. 59 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  E, така е с набързо скалъпени актове . Скоро ще го видим и по набързо скалъпените обвинения. Всъщност това са разчистване на сметки в камората - мафиотизираната държава реши да открадне лъвски пай от един от олигарсите и му направи к@р капан .
  Нещата първоначално тръгнаха, защото е използвано фасадното правосъдие, но все пак крехката демокрация е изградила някакви, макар и малки, прегради пред своеволита на престъпните групи.
  Тепърва ще се гледа цирка с падането на повечето обвинителни актове, а после бедният данъкоплатец ще снесе своята лепта, заради некадърността на Каскета.
  Гледм, по нагоре някакви милиционерчета са изпълзяли и ръсят тотални простотии. Не се напъвайте, трябва акъл, без него не става.

 60. 60 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Марионетките,дето изпълняват всичко,което им се нареди по телефона,ще получат сметката след изритването на Шайката.Иначе изпълняват,защото са наясно,че са прескочили в пъти нивото си на компетентност или са зависими за извършени престъпления и по тази причина са на "къса каишка". Наглият Квартирант също.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  И още нещо да кажа на тези дето са много "умни" в този сайт. Това решение на съда значи че Мутрата няма да падне от власт. Имало е разговори между Черепа и Мутрата и са се разбрали.
  —цитат от коментар 62 на anonim440


  Ма с льотчика разбраха ли се? А със Сорос? А? ААА?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 64. 64 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Според мен е безспорно, че мутрата Божков е извършвал престъпления , но бе тези за които е обвинен. Още в самото начало беше ясно, че обвиненията на прокуратурата и наложените обезпечения ще бъдат отменени и не познавам юрист с опит и знания да твърди обратното! Просто дори не трябва да си юрист за да влезеш в аналогични дела и да видиш какви са решенията! Сега, след отхвърляне на предварителното обезпечение дружествата на Божков ще имат основание да заведат регресен обезщетителен иск, който с голяма вероятност ще спечелят! Искането и налагането на предварително обезпечение е увреждащо титуляра действие, за което същият има право на обезщетение при отхвърлянето му от съда , като неоснователно. Така че делото е един огромен позор за милиционерския каскет Гешев , за който обаче ще плащат данъкоплатците

 65. 65 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Дневник, в нашата правна система не е фалит, а несъстоятелност.

 66. 66 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#28] от "Александър":

  Първо ще ни осъди за още 300 милиона, заради незаконното отнемане на лиценза, и после за още 300 милиона заради конфискуването на частната му колекция. А когато делото приключи, най-вероятно поради "липса на доказателства", и ако Бойко още не е в затвора, Черепа може и да дойде на жълтите павета, като свободен гражданин. Това очаквам аз от правосъдната ни система. Показвала го е много пъти, и вярвам, че и сега няма да ни предаде.

 67. 67 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  По-точно съдът кляка пред великите народни въстания, № 19. И не от сега, а от самото начало. Френският посланик Дьо Кабан го нарече кошница с гнили ябълки. Не се е случило нещо особено, за да промени мнението си. Оформя се солиден рубеж, последно убежище на мафиоти от по-едър и дребен калибър. Не са всички от кошницата на Дьо Кабан, разбира се. Не всички. Но засега съсловната им организация с организацията на адвокатите дават отпор и ще дават отпор на всякакви опити да се преодолее отказът от правосъдие.

 68. 68 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 907 Весело

  А един мормот навива шоколад? Абе гербавите да не сте с ампутирани мозъци?
  —цитат от коментар 33 на stanislavdi

  Не могат да ти ампутират нещо, което никога не си притежавал :)
  Очаквам скоро и другите гербави тролове да си излеят опорките, сал един анонинмчо и един селянин не стигат...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 69. 69 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Ето сериозна причина Божков да командва дистанционно народните въстаници. Ако свалят Гешев и дадат цялата власт на Радев Черепа се връща на бял кон. Съдът ще отсъжда и по обвиненията на прокуратурата по същия начин. Няма съмнение.

 70. 70 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#28] от "Александър":

  Дебилите тъкмо да намерят парите на Божков за протеста и ги подвел Гугъл Ърт.Сега го издирват,да го вкарат за 8 месеца в ареста.Имат и свидетел срещу него.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 71. 71 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 697 Неутрално

  За съжаление започва да се случва онова, което очаквах от месеци - непоносимият череп започва да печели делата и накрая държавата - тоест всички ние ще трябва да му платим заради несъстоятелността на институциите ни!
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  А Владко чия вълна чепкаше толкова време - както и т. нар. Прокурор Гешев? Дали някой ще си причини нещо тук?

  Оставка крадци и хайдути шибани!

 72. 72 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  До коментар [#22] от "vassilun":

  Гешев вярва, че съвсем неумишлено Влади Горанов не е забелязал липсата на едни 700 милиона в приходната част на бюджета! И така в продължение на ПЕТ години!
  —цитат от коментар 22 на vassilun


  Извинете, но Горанов няма как да е забелязъл липсата на 700 милиона в приходната част на бюджета. Той просто не ги е планирал като постъпления - нали така той и Борисов са се разбрали с Черепа. И точно затова са прибрали 67 милиона.

 73. 73 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Гешев вярва, че съвсем неумишлено Влади Горанов не е забелязал липсата на едни 700 милиона в приходната част на бюджета! И така в продължение на ПЕТ години!

  Мажоретката на Гешев hamiltonf и всички други гербери също вярват в това!
  —цитат от коментар 22 на vassilun


  Апропо, ти забелязваш ли че хамилтона, който иначе е първа финка както се казва в Чепеларе, когато стане дума за Гешев, в момента се е покрил като пръдня в гащи?

 74. 74 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 697 Неутрално

  А един мормот навива шоколад? Абе гербавите да не сте с ампутирани мозъци?
  —цитат от коментар 33 на stanislavdi


  Абе, това "да не сте" за благозвучие ли го слагаш?

 75. 75 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Гледам великите народни въстания са жалки и смешни, освен като стане въпрос за поредния провал на прокуратурата, когато изведнъж стават могъщи и определящи решенията на съда.

 76. 76 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 697 Неутрално

  И сега какво следва?
  —цитат от коментар 40 на Роси


  Предполагам следват много дела срещу България, след което мъдрият български народ ще се бръкне в бездънната си кесия и плати обезщетенията на Божков за всички безобразия, сътворени от Гешев и бандата, инсталирала го на сегашната му служба.

  А както м изглежда от десетина и повече хиляди км. нещата отиват натам щото да няма сила, която да накара Гешев и бандата зад него да си го причинят и се запътят или към гори тилилейски, или поне при Бай Ставри.

  Да ви/ни е честито.

  Мърша сме а не народ, както беше казал класикът...

 77. 77 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#72] от "Един препатил":

  Не е баш така. Ако твърдиш, че едно лице е следвало да внася данък на някакво законово основание (каквото е едно от обвиненията и на каквото основание са наложени запорите) и тоя данък на база оборотите е 700 милки няма как да не си ги планирал. Тва, че горанката е нямал намерение да ги търси, не означава, че не е следвало да ги планира.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 78. 78 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Изглежда представата на каскета за медийно правосъдие се провали.А БУДАлите така се радваха. Е, сега са останали само двама заблудени.

  SHADOWS of SOFIA
 79. 79 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Поредният ярък пример за що за стока е държавната ни администрация.Купувам пуканки и бира,чакам изявлението на Сийка Милева също!Жалки помияри!

 80. 80 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  Ама, чакай сега... Те тия институции си имат представляващи с точни имена и длъжности. Който си ги е назначавал, да си им бере срама.
  Иначе е ясно, че гласувалите за настоящото управление ще платят сметката, както и всички останали около тях. По-притеснителното е, че гласувалите за настоящото управление, май без никакъв проблем ще настъпят отново същата мотика.

  Бивш tww09306483.
 81. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#69] от "nik_77.":

  Къде мога да се запиша за въстаник и колко плаща Божков?! Има ли официална информация или е само за посветени?

  Бивш tww09306483.
 82. 82 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#77] от "bludniq_sin":

  Истината е, че законът е позволявал въпросните такси да се плащат по два различни метода и като всеки бизнесмен Божков е избрал да плаща по-малко. Защо законът е позволявал това е тема на отделен разговор. Чак тази година някой изведнъж се е сетил, че по другия метод Божков е щял да дължи доста повече и се е стигнало до една голяма сума от стотици милиони, предполагам с помощта на известни математически фокуси тип делене на нула. Само че през цялото време Божков реално е плащал съгласно закона и е нямало как тази нова сума да бъде предвидена в бюджета, а лиспата й да доведе до въпроси и действия от страна на Горанов.

  Реално прокуратурата създава проблема на Горанов, защото иначе няма за какво да обвини Божков. В тази изкуствено създадена ситуация или и Горанов и Божков са виновни, или и двамата са невинни. Прокуратурта може известно време да се прави на луда, но не и завинаги, така че сега постепенно ще се окаже, че Божков не ги дължи тези пари, съответно Горанов няма да е виновен, но пък обвиненията в изнасилвания и убийства ще си останат и Божков никога повече няма да получи лиценз за хазартна дейност в България, поне докато тези са на власт.

 83. 83 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Е, как къде да се запишеш за въстаник. Ако е за нещо по-така. Участие в сбиване с полицията, както съветва режисьорът аниматор Теодор Ушев, палене на контейнери, за пред камерите и т.н. - най-вероятно при Отровното трио или по-добре при Костя Копейкин или Гошо Умното от Боец. Иначе масовката е безплатна. Най-напред дядовците и таковците пред фонтана, по-късно идват децата и внуците за манифестацията до Орлов мост.

 84. 84 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Иначе самият Божков увери Паунов от комунистическото крило на БСП, че може всеки момент да изкара 10 000 пред народното събрание. Няма да плати на всички, естествено. Но на тия, дето приемат дистанционно командите, със сигурност.

 85. 85 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 86 Неутрално

  То ми беше супер чудно, как така Божков ще е виновен, че е избрал да плаща данъци за хазарртни игри по позволен от закона начин?!? НЯМА съд по света да осъди някой, че е спазвал изгодния за него закон. Истинския въпрос е - защо закона позволява това ...

 86. 86 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 702 Неутрално

  За произволни запори обикновено се плащат пропуснати ползи. Ако може баце от чекмеджето.

 87. 87 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  До коментар [#2] от "Virgin":Видно и от статията единствено съд решава дължими ли са тези 700млн и колко са дължими.
  —цитат от коментар 12 на дерибеев

  Става въпрос за различни неща.
  Когато избухна скандала, прокуратурата подгони хора от ДКХ за тези 700 милиона. В полицейските управления нощуваха деловодителки, личен състав, експерти, юристи....
  В същото време по телевизиите и в парламента Владислав Горанов, Валери Симеонов и Менда Стоянова раздаваха присъди, сочейки пак към ДКХ, нищо че впоследствие се разбра че точно те са нагласили закона в изгода на Божков.
  Сега има повдигнати обвинения срещу хора от ДКХ, самата комисия я закриха за показно и хората сега си търсят работа. И да, съдът ще реши дали те са виновни и също така ще реши колко да им плащаме като обезщетение.
  Но Гешев се прави на разсеян за Владислав Горанов, една девойка, която е получавала "ценни указания", за Валери Симеонов и Менда Стоянова.
  За да се стигне до съд, Гешев трябва да си го причини.

 88. 88 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 853 Неутрално

  УРА! ВЕЛИКИТЕ ВСЕНАРОДНИ ВЪОРЪЖЕНИ С ЯЙЦА И ДОМАТИ ВЪСТАНИЯ ПОБЕДИХА! КРАЙНАТА ЦЕЛ Е ПОСТИГНАТА! ПАРИТЕ НА БОЖКОВ СА ВЪРНАТИ! БОЖКОВ СИ ВЗЕ ПАРИТЕ! ВЕЧНА СЛАВА НА ВСИЧКИ ВЪСТАНИЦИ!

 89. 89 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 853 Неутрално

  КРАЙНАТА ЦЕЛ Е ПОСТИГНАТА!

 90. 90 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Любопитно

  Ква стана тя? Ей, големи неграмотници има в прокуратурата и НАП. Както се казва в оная реклама - не става само с ядене, трябва и акъл.
  А иначе този т.нар. бизнес с талончетата беше взел застрашителни размери и на мен лично ми се струва правилно, че държавата го спря. Но начинът, по който го направи - бой по главата с лопатата, беше толкова тъп, че сега всички ние, клетите данъкоплатци, ще платим. Отново.

 91. 91 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Лошо е когато гладния прокурор е купен, но два пъти по-лошо е когато съдът е купен. Пфу!

 92. 92 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Явно Божков си е напазарувал съд.

 93. 93 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Абе, понякога революцията върши повече работа от еволюцията. А правото ни си е баш прокурорска полюция. Нама как да се зачене праведната държава.

 94. 94 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Ако Черепът бъде оневинен напълно, то протестите ще свършат. Това се разбира.
  —цитат от коментар 43 на anonim440


  Ако Баце хвърли кърпата, протестите също ще свършат. Това значи ли, че някой плаща на Баце, за да не хвърля кърпата?

 95. 95 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 859 Весело

  Явно Божков си е напазарувал съд.
  —цитат от коментар 92 на Daniela Kovacheva


  Или писачи на бланкетни искания.

 96. 96 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  До коментар [#82] от "Locke":

  До коментар [#77] от "bludniq_sin":.... Реално прокуратурата създава проблема на Горанов, защото иначе няма за какво да обвини Божков. В тази изкуствено създадена ситуация или и Горанов и Божков са виновни, или и двамата са невинни. ...
  —цитат от коментар 82 на Locke


  Много правилно заключение. Особено след изнесените факти за платените от Божков на Борисов и Горанов 67 млн. лв. заинтересован от това актовете на ЗКХ да бъдат отменени от съда е вече не само Божков, но и Борисов и Горанов. Те даже повече от него.

  Ако съдът потвърди актовете за 570 млн. лв. внесени в по-малко такси плюс 113 млн. лв. лихви (доколкото разбирам това е точната сума - 683 млн. лв., 700 млн. е в разговорен вариант) то тогава със страшна сила се поставя въпроса как се е стигнало до там и Гешев ще, не ще ще трябва да си причини едно задълбочено разследвне, което няма как да подмине Борисов и Горанов.

  Но ако съдът отмени актовете на ДКХ - пей сърце! Нищо не се е случило, всичко си е законно. Няма липса, няма виновни. "Следствието прикрючи, забравете".

  Даже съм сигурен, че Бойко Борисов ще каже "Видяхте ли, бе? Аз какво ви казах - никакви пари не съм взимал, за какво да взимам като Божков си е платил по закон?" И да знаете, че поне едно 80% ще вземат да му поверват.

 97. 97 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Като чета коментарите, трябвало е да продължава Народа да търка талончета и да бъде с наведена глава...
  Черепа, та Черепа... Нямате ли малко гордост и достойнство!

 98. 98 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 979 Весело

  каскета пак се наака,само гербава шайка не вижда това

 99. 99 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1748 Весело

  как увяхнаха опорките на ХИ ипротестиращите не е истина
  ама да си кажат кой управлява съда

 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  До коментар [#60] от "Майндърбайндър":

  Дали ще доживем?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK