БСП обяви "министрите си в сянка"

БСП обяви "министрите си в сянка"


Седемнадесет съвета с ресори като министерствата в кабинета "Борисов 3" ще пишат алтернативи на управлението на ГЕРБ и предизборната платформа на БСП, която да стъпи на т.нар. Визия за България. Днес на "Позитано" 20 бяха избрани председателите на съветите, както и на две водещи комисии.


Съветът по управление, включващ председателите на всички съвети, се ръководи от лидера Корнелия Нинова.


Янаки Стоилов ще оглавява комисията по идейно и програмно развитие на БСП и ще има ролята на зам.-председател на партията, а бившият лидер на столичната организация Анна Янева - комисията по партийна дейност.
Вътрешните работи поема лидерът на социалистите в Шумен Веселин Пенчев, а външните - бившият депутат и евродепутат от БСП Евгени Кирилов.


Седем депутати ще председателстват съвети - Крум Зарков (правосъдие), Таско Ерменков (енергетика), Георги Свиленски (транспорт), Димитър Данчев (икономика), Иван Ченчев (спорт), Атанас Костадинов (околна среда) и Георги Йорданов (здравеопазване). Депутатът Георги Гьоков и бившият социален министър Емилия Масларова си делят председателството на социалния съвет.


Журналистът Светлана Шеренкова поема съвета по култура и медии, бившият депутат Милко Багдасаров - по образование, а зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров - по отбрана. Бившият общински съветник Орлин Виташки ще председателства съвета по финанси, лидерът на БСП в Плевен Свилен Атанасов - по земеделие, кметът на Самоков Владимир Георгиев - по регионалното развитие и лидерът на БСП в Златоград Емил Хумчев - по туризъм.


Предизборният щаб ще бъде председателстван от депутата Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат секретарят на Изпълнителното бюро на партията Вяра Емилова, зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров и депутатът Стоян Мирчев.


Националният съвет на БСП, в който влизат 185 души, реши, че може да заседава и онлайн, а мярката бе представена като продължение на модернизацията на партията и възможност и на кметовете да участват в заседанията. Така на практика няма да се забележи, ако има проблеми с кворума, смятат социалисти.


Интервю на "Дневник" с Крум Зарков гледайте тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK