Жителите на Горубляне затвориха движението по "Цариградско шосе"
Жителите на кв. Горубляне затвориха движението по бул. "Цариградско шосе" на кръстовището на ул. "Павел Красов" при разклона за ж.к. "Дружба". Те протестират срещу бездействието на властите по инфраструктурни проекти, които ще подобрят качеството им на живот.


От видео, разпространено във фейсбук - групата "Горубляне" се вижда, че движението е блокирано в двете посоки, а полицията не е отклонила предварително автомобилите.


Има уведомление до общината за протеста в часовете 16-20 ч.
Недоволството на гражданите на софийския квартал получи нов тласък след оповестеното в петък решение на конституционния съд в тяхна полза във връзка със срока за започване на отчуждителни процедури по Закона за държавната собственост и Закона за общинската собственост за имоти, предвидени за озеленени площи.


Част от исканията на протестиращите от Горубляне включват изграждането на воден парк "Искър" с велоалея до Панчарево и тротоар по протежението на булевард "Самоковско шосе" до Южната дъга на Околовръстния път, изграждане на детска площадка, която ще е втората за 10 хил. жители, пенсионерски клуб, от който се нуждаят 2000 души, спиране на разпродажбата на общински имоти и справедливи обезщетения при отчуждаване на частни земи.


. За всичките си искания местните жители са получили обещания от местната и изпълнителната власт, но до реализацията им така и не се е стигнало, се вижда от фейсбук профила на организацията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK