Обмисля се удължаване на срока за регистрация на кладенците

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Много ми е интерсно колко кладенци на частни лица по паланки и места забравени от бога са регистрирани и какви ще бъдат санкциите?

 2. 2 Профил на unp44546507
  unp44546507
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Герб и компания само се чудят как още да щавят на голо народа.

 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "Цялата Тракийска низина " .......имаше един виц за арменското знаме , парче 2 на 2 и уста 4 на 4 метра......Да вземе и провери деривацията откъде за къде работи и при тази разбита напоителна мрежа , какви ще са резултатите.....

 4. 4 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 863 Любопитно

  корумпиран зам.министър безконтролно разписва "разрешително" за изгаряне на 500 ХИЛЯДИ ТОНА отпадъци, но важното е, че отчетността на кладенците на хората е идеална.

  мутри, идиоти, корумпета - изберете сами епитетите.

 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  С оглед на намаляващите източници и запаси от питейна вода може би ще е по-разумно да се направи работещ механизъм, вместо да се заплашват собствениците, че ако не ги регистрират навреме ще бъдат заринати ....кладенците!
  Не знам дали така нареченият "министър4 има и бегла идея как точно се копае кладенец...

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3750 Неутрално

  До коментар [#3] от "Николай Бучков":

  Харизанката ще му обясни къде са тръбите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#5] от "selqnin":

  Идеята на такива мероприятия е не да се свърши работа а да се "респектира" мит'ряла и най-вече да се намери работа на многобройната администрация - все пак това е основната група гласоподаватели на герберастята.

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#7] от "telqk":

  Една от любимите ми думи е "мероприятия"....
  Също като "колектив"....
  Направо се изприщвам от "кеф"!!!
  Иначе омразата и отвращението са Ви се получили много добре, жалко, че не произвеждат нищо... освен предполагам собственото Ви удовлетворение и възможността да се чувствате "значим"?!

 9. 9 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 983 Разстроено

  За кладенците.....Има едно село Кадиево , на 10 км от Пловдив ,на р.Въча ( абсолютен пример как да не се поддържа естествен воден отток !) , по посока София и до жп моста , преди няколко години беше изградена малка ВЕЦ......Преди нея , там динамичното ниво на кладенците падна толкова ниско , че на места имаше пропукани стени и даже пропаднали дървета , нещо продиктувано поради горната причина.....Сега след ВЕЦ-а кладенците наоколо функционират , защото водата се е просмукала под облицовките на езерото , както и терените са залети до определено разстояние....Един ден , когато ще се наложи чистене на езерото , а то е предстоящо , ще настъпи обратното - източването на кладенците към речното корито , а оттам и ....пораженията по къщи и т.нат. Ето, един пример за политиката на " Прехода " , а този " феномен " може да се срещне на още доста места , напр. по р. Осъм....Колкото до регистрациите , вижте , кладенци се копаят там , където има постоянен воден хоризонт и динамичното ниво не влияе на водочерпенето , така , че става дума за крайни мерки.....

 10. 10 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#4] от "хм":

  Второто е за електората, дето избира сикаджията да му пуска слънцето а този толуп водата.
  Май простаците от избирателя си заслужава да ги командват простаци.

 11. 11 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 983 Любопитно

  ДО: "6" - Кмете , тъжна е констатацията , ако ще се коментира компетентността.......ама , заслужаваме си го може би , а ?

 12. 12 Профил на zsd45689149
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3750 Неутрално

  До коментар [#11] от "Николай Бучков":

  За друго намеквам- за др. харизанов и за едни тръби за напояване. Потърси го в мрежата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3177 Весело

  "заради коронавируса и невъзможността документи да се подават в продължение на няколко месеца се обсъжда вариант той да бъде удължен" - каква кампания, какъв размах, като броенето на дивите зайци, но не по филма, който беше много по-смислен?! Чиновническото мислене не е мислене, то е извънземно възприятие на действителността. Днес ще ги регистрират като бройки, утре ще ги измерват по дълбочина, после по диаметър, по материал, по година, месец, ден на изграждането, по брой ползватели, в това число главите едър, по-малко едър, съвсем без глави добитък... Гламавите обяснения на речовития РЕВизор са за историята - начин на правене на нищо полезно, но пък статистически е откриване на цяла "дисциплина", за дисертации, за хонорари...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3750 Неутрално

  Другарят Емил явно не е чел приказката за Юнака и златната ябълка и не знае поуката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#8] от "selqnin":

  Какво ви е любимо и приятно едва ли интересува форума. Казал съм го и за вас ще го повторя: Истината е като аналния секс - не винаги е приятна но има и мазохисти като вас на кито май им харесва.

 17. 17 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 983 Весело

  Кмете, смяташ ли , че не знам за какво и за кой става въпрос , знам , но как да говориш за някой , който просто се е разминал с познанието в материята , а са му дали управленчески пост.....

 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1792 Весело

  До коментар [#16] от "telqk":

  Изключителни :
  -интелект;
  -възпитание;
  -стил;
  -одухотвореност;
  -виталност...
  Не случайно сте мой интелектуален идил!

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Данък кладенец !! Няма значение че е от ...първото българско царство . Няма значени че никога не е имало данък кладенец.в историята. Водата е тяхня ,и толкова.
  От построените 3500 язовира ..герболяка има ПОСТРОЕН ГЕВРЕК , а много,много лошия комунизъм ги направи за 12 години, заедно с довеждаши помпени станции до населени места. Понеже са от КОМУНИЗМА, предлагам герболяка да откаже да пие вода (заради комунизъм) ..(Ходи пеш БЕ!! ) Копайте кладенци и пийте вода БЕ!!! ,тъкмо ще изпълните повелята на ВОЖДА за регистрация на кладенци!!

 20. 20 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2532 Неутрално

  искат да продължават да изсичат горите, но да ограничат кладенците, все едно хората са виновни, а не алчните и корумпирани политици.

  Любовта ще спаси света!!!
 21. 21 Профил на nasko_saba
  nasko_saba
  Рейтинг: 434 Разстроено

  До коментар [#9] от "Николай Бучков":

  ПРАПРА дядо ми е изкопал кладенец , ПРАдядо ми го е ползвал , дядо ми го е ползвал , баща ми го е ползвал , е сега дойде моя ред да го узаконя ХАХАХА. Първо искат да се попълни РГ- 2 /регистрационна форма/ , 2. Скица на имота. 3. Копие от нотариалния акт. 4. Точни географски координати на сондажа. Наслушахме се на "електронни правителства" , "електронни услуги" и т.н. Ами да си вземат данните от кадастъра за имотите /скиците/ , да си вземат данните за собствениците от агенцията по вписванията и т.н. Да си изпратят тяхни специалисти да засекат координатите. Бай Иван от Долно - нанагорнище , цял живот с Джи Пи ЕС е работил.

 22. 22 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 983 Разстроено

  "19"-ти , Факт е , че по времето на "комунизма " в България беше изградена една от най-добрите хидромелиоративни мрежи в Европа , прилагаше се всяко ноу-хау ......Факт е също , че политиката на преходниците се свежда до " собственост " на управляващите.....Има , обаче един повече от видим проблем и той е политически обусловен - ДА СЕ ЛИКВИДИРА НАСЛЕДСТВОТО , но когато го "ликвидират" некадърни и неподготвени пресонажи за да изпълнят повелята на " времето " , ликвидират хората , бъдещето им , живота им.....Ще добавя само още едно наблюдение , сега фирмите разполагат с далеч по-големи възможности за приложение на новости , НО НЕ СЕ ВОДИ ПОЛИТИКА НА СЪЗИДАНИЕ , а на разрушение !

 23. 23 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "21"-ви , не им се сърди , те толкова могат......Чисто професионално погледнато , една регистрация се прави , когато нещо доказано функционира , а при тези настоящи особености на цялостната ситуация с водните запаси и НЕКОМПЕТЕНТНОТО УПРАВЛЕНИЕ на водните ресурси повсеместно в страната , един кладенец , както и да е прокопан , неможе да гарантира , че ще позволи постоянно водочерпене......затова , едно обяваване в общината и и последващ контрол от нейна страна за определен срок за наблюдение е достатъчен , после ще се извърши , ако се налага регистрацията.....тук става въпрос за друго !

 24. 24 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Трябва да регистрират кладенците, дето точат вода в индустриални количества - те свалят нивото в язовирите. Гражданите, дето си поливат градината, трябва да са свободни.

 25. 25 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2532 Неутрално

  Данък кладенец !! Няма значение че е от ...първото българско царство . Няма значени че никога не е имало данък кладенец.в историята. Водата е тяхня ,и толкова.От построените 3500 язовира ..герболяка има ПОСТРОЕН ГЕВРЕК , а много,много лошия комунизъм ги направи за 12 години, заедно с довеждаши помпени станции до населени места. Понеже са от КОМУНИЗМА, предлагам герболяка да откаже да пие вода (заради комунизъм) ..(Ходи пеш БЕ!! ) Копайте кладенци и пийте вода БЕ!!! ,тъкмо ще изпълните повелята на ВОЖДА за регистрация на кладенци!!
  —цитат от коментар 19 на dejmos


  -------------

  може да плащаме данък и върху обема на валежите в двора.

  Любовта ще спаси света!!!
 26. 26 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#7] от "telqk":

  Тормоз и пак тормоз, това е истината за цялата тази дейност. Съзнателно приемане на неработещи закони и правила, та хем да се хранят дребните чиновници, хем ако надигнеш глава да ти я натиснат в нерегистрирания кладенец. ГЕРБ последователно възстановява соц практиките.

  Eddie lives... somewhere in time!
 27. 27 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1348 Любопитно

  Е, сега за пръв път чувам за това и си помислих, че са се загрижили за някаква безопасност, а то какво излезе... 😁😁😁
  Пак както винаги...

 28. 28 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 706 Неутрално

  [quote#25:"hope"][/quote]

  Всъщност ако двора ви е бетониран и водата се отича в канализацията ВиК искат такса за това
  https://www.odit.info/?s=6&i=232860&f=4

  Чакаме данък слънце и такса вдишване и издишване на въздух!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 29. 29 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Скоро и вазите ще искате да се регистрират, защото може да съхраняват вода. Аман бе! Вземете разтурете тази ВЕЦ дружинка от копанката и водата ще стига за всичко. Сега се хаби на халост, при това и им плащаме допълнително за зелена енергия.

 30. 30 Профил на Reggie
  Reggie
  Рейтинг: 542 Неутрално

  [quote#25:"hope"]
  —цитат от коментар 28 на traveler1
  Всъщност ако двора ви е бетониран и водата се отича в канализацията ВиК искат такса за товаhttps://www.odit.info/?s=6&i=232860&f=4 Чакаме данък слънце и такса вдишване и издишване на въздух![/quote]

  Аз плащам около 15 лв на месец за канал..Със собствен кладенец съм, не съм го регистрирал още. Имам си вода и от ВиК, но не я ползвам и ми начисляват 15м3 на месец канал

 31. 31 Профил на Lubka Nuneva
  Lubka Nuneva
  Рейтинг: 5 Гневно

  Данък кладенец ,данъкимот къща ,апартамент м данък кола,данък пътища,данък б
  върху заплатата ,ддс 20 процента итн.

 32. 32 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Отново недомислени закони.

  Първо - как ще се контролира кой има кладенец и кой няма? Ще има ли проверяващи? Тези проверяващи с какво право ще влизат в частните имоти, ако стопаните не ги допуснат вътре?

  Второ - дори някой да е регистрирал кладенец, кой ще измерва колко вода се точи от там? Измервателни уреди /водомери/ ли ще поставят? Кой ще ги плаща тези водомери? Кой ще отговаря за тяхната точност, щом тази вода от кладенеца не е към ВиК?

  И трето - кога смятат да сложат и данък /такса/ "кладенец"? Защото точно това е причината собствениците на кладенци да не ги декларират. Защото се страхуват от такси и данъци върху тях. А всички знаем, че в тази държава всичко се плаща, дори дане го ползваш. Ето - имш апартамент в панелка, плащаш пари на Топлофикация, щото тръбите минавали през имота ти. Искаш да махнеш тръбите - не може. Не ползваш парно, но плащаш.

  И с кладенците така ще стане - имаш кладенец, плащаш такса. Нищо, че ти са си копал кладенеца, сам го поддържаш, притежаваш помпата, бутилката, стълбата, маркуча. Въпрос на време е да се наложи такава такса, все пак сме България. Затова хората масово няма да си регистрират кладенците. Чак и лимит дават - 10 кубика на ден. Аз може да искам да използвам 20 кубика, а водата е подземна, ничия. Кой може да ми налага лимити? Кой ще ме контролира колко вода дърпам от кладенеца?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 33. 33 Профил на Путлер капут
  Путлер капут
  Рейтинг: 491 Весело

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Харизанов е експерт по продване на годни стоманени тръби за скрап за жълти стотинки, докато "оправяше" Напоителни системи.
  😉😉😉

  Един ден докторите, докато изследвали главата на Тайгата, случайно открили, че му е правена лоботомия при раждането! Мариана Кълвачева прави чудеса с уста за 20 лв.! Тоалетната чиния - непознатият лукс за степните орки!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ За всички руски путлерофашисти: Хиподил - Майките! https://www.youtube.com/watch?v=BWbv3_Pth3E
 34. 34 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  До коментар [#32] от "Lou":

  Ползваш, не ползваш - плащаш 10 кубика. Или 15. Колкото реши администрацията. Като с топлофикация. Да си ползвал.

 35. 35 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 983 Весело

  ДО:"32" и "34" - Точно за пари се прави за да се осигири заплатата на държавните служители , даващи известна гаранция при избори , това е " домислие ", а не недомислие на което в ГЕРБ са направо недостижими ( а не недосегаеми !) в намирането на полузаконови начини за правене на пари.....Всичко си следва плана , първо регистрираш , черпиш условните 10 кубика подземна вода , после следват водомери , ХЕИ и......има и още , защото се мисли за твоето здраве ...ще ти кажат , а ти ще си доволен , защото и на това ще си съгласен......Накрая ще забравиш , защо водоносните пластове потъват ли потъват през последните 30 години , язовирите пресъхват и.......ще си доволен и щастлив , ако помпата в кладенеца все още тегли вода , а не въздух под налягане !

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6778 Неутрално

  И до селските кладенци допряха.

 37. 37 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Хората, не искат да си регистрират кладенците защото знаят че ще почнат да ги грабят. Бандитите политикани само това чакат какво да ограбят да, могат после да носят в офшорните.

 38. 38 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#32] от "Lou":

  Ми никой няма да налага лимити просто ще си плащаш 20 лева на месец за кладенец.

 39. 39 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#38] от "Daria ":

  И за каква услуга тябва да плащам 20 лв? Че сам съм си копал кладенеца с моята лопата, моята кирка и моята кофа, дърпана нагоре с моето въже? Или пък за това, че помпата и бутилката в кладенеца са си мои лични, купувани с моите пари? Може би пък трябва да плащам, че маркучът, през който водата се качва нагоре и с който поливам, отново е мой?

  Когато говорим за ВиК, там е друго. Тръбите са на ВиК, пречиствателната станция е на ВиК, а ползвам тяхна стока/услуга/. Но кладенецът съм си го копал аз. И аз го поддържам с мои средства. Те трябва да ми плащат за тези разходи, а не аз на тях.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 40. 40 Профил на man40
  man40
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Пълно недомислие.как бабата от село ще направи регистрацията.Да набави и попълни документите,да ги отнесе до областния град... това сумарно са толкова разходи на време и средства,а и в тази карантина....Щом от министерството искат да ги регистрират,да организират чиновниците по места,да минават по дворовете и да описват кладенците.Собственика да се подпише,че е съгласен с констатациите и после да носят документите в областните водни стопанства за регистрация.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK