Кажи ми кои са рекламодателите на Диков и Кулезич: Как НАП и ДАНС проверяват "Евроком"

Николай Бареков подава сигнала до специализираната прокуратура малко след като предаването му в "Евроком" е спряно.

© Велко Ангелов

Николай Бареков подава сигнала до специализираната прокуратура малко след като предаването му в "Евроком" е спряно.Десет месеца след като бившият водещ в телевизията Николай Бареков подаде сигнал до прокуратурата за това как се финансира телевизия "Евроком", в медията в края на септември са получени две писма от Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) и Национална агенция за приходите (НАП), с които се иска информация за рекламодателите на три предавания. Това са външните продукции - "Евро ДикоФ" с водещ Сашо Диков, "Честно казано" с Люба Кулезич и "Седмичник с Береану" с водещ Владимир Береану.


За акцията съобщиха водещите на предаванията. Официална информация от прокуратурата и потвърждение, че се работи по сигнала на Бареков, няма. Няма и отговор на въпроса защо точно сега държавното обвинение се е задействало.


Сигналът беше подаден през януари от Николай Бареков малко след като телевизията спря излъчването на предаването, което той водеше заедно с бившия депутат от НФСБ Димитър Байрактаров. В него той твърдеше, че телевизията се финансира през 200 свързани фирми, а схемата била подобна на тази във фалиралата банка КТБ. Според работещи в телевизията предаването на Бареков, за което той е плащал на телевизията да се излъчва, е спряно, когато е станал некоректен платец. Малко след това той подава и сигнала към прокуратурата.


Кои са рекламодателите и колко плащат?
В "Евроком" са получили писма от ДАНС и НАП. В писмото от националната агенция, подписано от заместник-председателя й Недялко Недялков, се изискват информация за дружествата рекламодатели и лицата съконтрагенти по договори за предизборна реклама за местни избори 2019 година. От ДАНС са изискали сумата по договорите и начина на плащане. Писмото от ДАНС е изпратено на 23 септември тази година. В него пише, че исканата информация е във връзка с прокурорска проверка от тази година.


Справка на сайта на специализираната прокуратура показва, че по преписката се очакват материалите от друг орган за решаване. Последният изходящ документ е бланково писмо с адресат ДАНС, София. Датата е 28 септември.


В писмото на НАП, което е изпратено на 12 октомври, се иска информация какви реклами са излъчвани във всяко от трите предавания, кой е рекламодателя - име, договор и дата, размер на постъпленията от реклами, плащането за рекламите - фактура и дата. Периодът, за който се иска информацията, е януари 2018 - 31 декември 2019 година. От НАП питат дали в същия период и за същите продукции има излъчвани рекламни спотове, спонсорство и алтернативни рекламни форми в предаванията на продуцентите, осигурени от продуцентите или постъпили целево за предаването - излъчени в самото предаване или в други предавания на телевизията, но договорени заради предаванията на продуцентите.


От агенцията искат справка, от която да е видно какви реклами са излъчвани във всяко предаване, кой е рекламодателят, размерът на постъпленията от реклами, фактурите от плащанията и как са били разпределяни приходите от реклами между продуцента и изпълнителя.


Сашо Диков смята, че проверката цели да удари телевизията.

© Велко Ангелов

Сашо Диков смята, че проверката цели да удари телевизията.


В писмото на НАП се иска и проверка и за още няколко външни продукции - "Пътуващо читалище", "Модна фиеста", "Интересно със Славчо Тошев", "Ключът към успеха" и "Шпионката на "Коко", за които се твърди, че е платено под формата на продуктово позициониране и/или 2 мин. реклама за излъчване. Затова от НАП искат също подробна справка за излъчваните реклами във всяко предаване, рекламодатлеите и размерите на постъпленията.


Официално от НАП отказаха коментар по темата. Неофициално пред "Дневник" от агенцията разказаха, че се работи по сигнал за начина на финансиране на телевизията и за това как според вътрешните правила на медията % от рекламата отива към заплата на водещите. Според тях имало и данни за финансиране през офшорни фирми.


От прокуратурата и ДАНС не отговориха на обажданията на "Дневник". И до двете институции бяха изпратени писмени въпроси.


"В рамките на проверката има стандартни процедури. Това не е първото писмо от НАП по тази проверка. Но защо от НАП искат информация за конкретни предавания и техните рекламодатели? Тези предавания и водещите им са свързани с остър начин на изразяване, със задаване на неудобни въпроси към тези, които са на власт. Тези журналисти са един властови коректив, те не са анти ГЕРБ или анти някой друг. Те задават въпросите за неправомерната употреба с публичен ресурс. И ще са неудобни за всеки, който злоупотребява по подобен начин", това коментира пред "Дневник" Петьо Стайков, пълномощник на управителя Злати Златев и занимаващ се с оперативната дейност в телевизията.


Според него защо получаването на тези писма се случва сега е въпрос към съответните институции, които извършват проверката. Неговото тълкуване, е че това е форма на натиск върху свободата на словото.


"Медиите се финансират по различни начини. Ние събираме пари от реклама, която се излъчва във всяко предаване, според закона за радиото и телевизията. Нито една от продукциите ни не е свързана с конкретна реклама. Съмненията, че парите към телевизията могат да идват от Дубай, Белград или Русия нямат почва. Няма нищо, което да ни притеснява от сигнала срещу нас. Безмислено е цялото това търсене тип "под вола теле". Някой се интересува от конкретния рекламодател вероятно за да подгони този рекламодател", обясни още Стайков.


По думите му проверката е започнала в началото на годината и оттогава са предоставяли на НАП различни информации и данни.


И една ръчно скъсана брошура


Писмото на ДАНС е придружено с ръчно скъсана на две брошура от неизвестен магазин. На едната й страна се виждат сутиени и гащи, на които има цени, а другата част показва компактен грил и неговата цена. Вижда се единствено, че стоките ще са достъпни от трети август. Скъсаната брошура е била в самото писмо от агенцията, което е било сгънато на две. От телевизията са изпратили писмо с питане какво означава това до агенцията, но трета седмица няма отговор.


Нищо ново под слънцето - целта е да бъде ударена телевизията


"Друго обяснение, че това е някакъв вид тормоз, аз нямам. Няма нищо неестествено в това НАП да иска рекламните договори на телевизията, но те питат кои рекламодатели рекламират заради тези предавания. Какво ги интересува това тях? Прозрачна е целта на такава проверка", заяви пред "Дневник" Сашо Диков, който е водещ на "Евро ДикоФ".


Той обясни, че според неговия договор той е задължен да изготвя двучасово седмично предаване, срещу което получава съответната сума пари, която се превежда по банков път. "Не получавам никакво друго финансиране".


"Целта е да бъде ударена телевизията, едва ли има конкретно предаване, заради което да се прави тази проверка. Който се чувства засегнат от това, което ние правим, може да ни потърси - право на отговор или отговорност. Но те търсят да ударят телевизията и финансирането й", смята още водещият.


Припомня, че по сходен начин се е случило и с телевизия Би Ай Ти, в която и той, и Люба Кулезич имаха предавания. "Опитаха се да натиснат собственика (бел. ред - Павел Вълнев, който живее в Чикаго), но той нямаше бизнес в България и по тази схема не успяха. След това извадиха чувалите с парите и той, човекът, видя, че няма причина да прави телевизия в България и реши да се откаже от това начинание, което му носеше така или иначе само негативи", разказва Диков.


Би Ай Ти беше продадена в началото на 2018 година, повече от две години след началото на проекта на живеещия в Чикаго българин Павел Вълнев и неговия брат Румен. Тогава за управител на телевизията беше назначен Веселин Иванов, който в момента е медиен съветник на главния прокурор Иван Гешев. Скоро след продажбата телевизията спря излъчване. Павел Вълнев стана заместник-председател на партията на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.


Всичко се случва заради протестите


"Не искам да изглеждам параноик, но всичко се случва в разгара на протестите. Телевизията и нашите предавания заеха ясна позиция - ние отразяваме протестите, включваме се на живо от тях, "Отровното трио" е продукт на част от тези предавания, ние отразяваме и екшъните около сдружение "Боец", коментира пред "Дневник" водещата на "Честно казано" Люба Кулезич.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Става ясно Кой е зад гърба на Бареков. Просто като се провери Кой е зад НАП и прокуратурата.

 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2376 Весело

  "Няма и отговор на въпроса защо точно сега държавното обвинение се е задействало." - срамотно им е, зат`ва! Щото оня с играчките такава олелия вдигна, като трябваше наведнъж да посреща гости, а му се досвидя да ги почерпи както си трЕбе, та сега малко по-дискретно го правят. А скъсаната брошура е нЕ`къв иширет, като по ония филми, но на хартиен носител. Новатори са в БГ институции, с инициативност за пример, с резултати известни преди мероприятията, но пък винаги верни на правилните - правителство, партия... Свобода има все пак в родината, а най-изящните и носители са все такива - с плътно затворени мозъци!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  ГЕРБАВО разбиране за ролята на държавата . Защо се прави е ясно за всички ..Трябва да се фокусираме върху друго......как това да не се случва ! Този тип ГЕРБ тероризъм си отива ... как създаваме условия за бъдещето.

 4. 4
  xyi25666099
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 5. 5 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  На всички медии трябва да се осветли финтансирането. На всички. Най-ясни са, разбира се, бюджетните. Които са и опозиционни в същото време. Т.е. властта финансира опозицията срещу себе си. Което доказва не друго, а нейната демократичност и плурализъм. За частните е неясно. И действително трябва да се осветлят. Но това е вече проблем. Защото и те, повечето, са опозиционни. И тогава властта ще бъде упрекната, както в случая , че погазва свободата на критика и т.н. Остава един възможен вариант. Проверяват се само толерантните към властта.

 6. 6 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Резилите на властта продължават...тъпо !

 7. 7 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Бухалките на мафията няма да проверят какъв съпорт е оказал собственикът на Нова срещу 20М/годишно,но ще пратят брошура-намек за скъсване гащите на неудобните.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 8. 8 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Не гледам нито Диков. нито Кулезич.

  Но Бареков е такова леке, че не мога да не симпатизирам на онези, които той напада.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 9. 9 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1193 Весело

  Нова телевизия, която е ефирна телевизия и бяха показани едни паметни записки, проверки от НАП и ДАНС нямаше. А тука търсят конкретните рекламодатели на конкретни предавания. СлучаЕност!

 10. 10 Профил на Teodor Stoev
  Teodor Stoev
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Нека позная следваща е телевизията на Слави Трифонов. А в нова тв, канал 3 и европа може да се рекламира свободно.

 11. 11 Профил на kamenof
  kamenof
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Писмото на ДАНС е придружено с ръчно скъсана на две брошура от неизвестен магазин
  —цитат от коментар 0 на статия


  Така си крият кореспонденцията от най-елементарното проследяване - чрез прозиране на пощенския плик.
  Винаги с някаква чернова си загръщат писмата преди да ги сложат в плик.


 12. 12 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Весело

  ". . .предаването на Бареков, за което той е плащал на телевизията да се излъчва, е спряно, когато е станал некоректен платец. Малко след това той подава и сигнала към прокуратурата."

  Ако не ме лъже паметта, самият уважаван и обичан от нас министър-председател на Република България, Комунистът (с главно "К") др. Бойко Методиев Борисов, беше казал за Николай Бареков, че е капут.
  Какво повече да допълним . . .?!

 13. 13 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Не ми пука кои са им работодателите.
  Пука ми, дали е вярно онова, което показват.

 14. 14 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Бюрека е толкова изпаднал че плаща за да бъде гледан и пак няма кой да се прежали с този позьор.
  А че каскета работи на поръчка се знае отдавна но всеки си трае а който се обади бива натирен за назидание.

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 15. 15 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  Хиполенд №2. Мачкай, Боекоо!!!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Наистина ли все още има такава телевизия???

 17. 17 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Като виждаме кои а действащите лица, всичко си идва на място.
  услужливия Бареков, за който няма срамна работа - ако трябва, ще пече кебапчета, ако трябва ще прави телевизия, с пари "назаем", та ще му се опъне някое доносче, що да не услужи човека.
  И веднага същите действащи лица - каскети, НАП-аджии, че и ДАНС, за къде без тях, хукват да гасят пожари.

 18. 18 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Бухалката отново в действие! Еми това могат - това правят... в кръвта им е да рекетират и съсипват бизнеси. И после някой друг ни е виновен за 111-тото место по свобода на словото.....

 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  Наистина ли все още има такава телевизия???
  —цитат от коментар 16 на selqnin


  Да бе, Домуса и ШиШи не могат да я купят и затворят като БиАйТи и да я затворят, щото тия на Евроком били корави. Предста'яш ли си?
  Да са корави, колко да са корави? Повече от Божков? Едва ли.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 20. 20 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Абе, тия в НАП българи ли са?! Или мутри?!

 21. 21 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Пеевски е реалния шеф на тая пробита държава

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 8 Весело

  https://www.youtube.com/watch?v=C8awg_CKWRg

  Сашо Диков през 2017г.: Махнах Люба Кулезич защото тя обслужваше интересите на Иво Прокопиев и Сашо Дончев!

 24. 24 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 408 Неутрално

  А кой стои зад предаването на онова грозилище Беновска??? И кой я обяви за журналист въобще?

 25. 25 Профил на kyulc
  kyulc
  Рейтинг: 50 Неутрално

  Наистина ли все още има такава телевизия???
  —цитат от коментар 16 на selqnin


  и още как ве другарю,за да чуемЕ некои нещица ,дето други тв свободно ги покриват.обичаш си др. живков и и Бааааци. обичаш си простотията,дето я ръсиш катадневно.споко:Баааацето ти ще ни управлявъ,докато един ден и на внуците Ви г

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  Ами поне да върнат и чл. 1 в Конституцията и както казва Владо Береану- един премиер, един джип, една държава.

 27. 27 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5572 Неутрално

  Бареков се старае да излезе от забравата, да се върне в БТВ, на новия собственик може да му трябват "талантливи" кадри.

 28. 28 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  "Бате к*ре, Цашу Дикоф ни пори цека вечер? Ние иъме ли ДАНЦ и Гешеф, или цме лукови глАви? Ъкмое ъ му пуснеме така ена проверчица, НАП, ХЕИ, СЕМ - це нешо че идзкочи, ъ му е*а майката!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 29. 29 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1694 Гневно

  Тези изроди от НАП веднага трябва да веднага да бъдат изхвърлени на боклука. И никога повече да не доближават държавна служба, освен като чистачи на кехефите.
  А страхливецът от Банкя трябва да бъде разчекнат на четири коня на някоя от шибаните му магистрали.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  Как пък не чух НАП или Прокуратурата да питат кой и как спонсорира пикливите медии или 24 лафа?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1628 Гневно

  До коментар [#25] от "KYULC":

  С "другарю" можете да се обръщате към другарите си в местният клуб на "активните борци против фашизЪМА и капитализЪма", които още носят зелените си панталонки от БНА или сините от народната милиция!!!

 32. 32 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2885 Неутрално

  Сега методите за справяне с опозицията са други, демократични, не са като при Живков, да те тикнат в Затвора.
  Ефектът обаче е същия, затварят устите на хората. 90-те говореха професори, художници, артисти, сега всички са някъде на "хранилка" и интелигенция - няма. И студенти няма, из Европа са.

  Любовта ще спаси света!!!
 33. 33 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Преди години в Сливен бъдещите гласоподаватели за Бареков бяха разлепили плакатите с лика му върху контейнерите за боклук.
  Колко удачно!

 34. 34 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1139 Любопитно

  Става ясно Кой е зад гърба на Бареков. Просто като се провери Кой е зад НАП и прокуратурата.
  —цитат от коментар 1 на Lazarus


  що немат ли право институциите да търсят такава информация
  тя не е ли прозрачна и публична
  та са пените???

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2235 Весело

  Колко удачно!
  —цитат от коментар 33 на ppopov_67

  удачно е руское слово
  пеерз
  —цитат от коментар 35 на bruno__dante  До коментар [#35] от "bruno__dante":

  Верно ли, граматико?! ;)


 37. 37 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Полина Паунова

  Терминал 3

  Феноменът “Евроком”

  Обществените БНТ, БНР и БТА например получават по няколко пакета за реклама на президентските избори. Националната телевизия има 9 пакета, а БНР и БТА – по три. Двете големи национални части телевизии – Би Ти Ви и “Нова” – имат по 8 и 2 пакета. За сметка на това обаче телевизия “Евроком” получава 15 пакета, които са на различна стойност и от различни участници във вота. Общата стойност на средствата, които са заплатени към “Евроком” само за президентските избори от държавната хазна, са над 188 000 лева.

  Единствената по-куриозна реклама на кандидат за държавен глава са почти 18 000 лева, които Николай Банев плаща на чалга телевизията “Пайнер”, за да достигне до избирателите си. Той обаче също насочва над 14 000 лева към… “Евроком”. Така правят и няколко партии – Евролевица (5400 лева); Балканска демократична лига (17 697 лева); Българско национално обединение (9950 лева), Християнсоциален съюз (3000 лева) и “Българска пролет” (1032 лева).

  И ако партиите са били по-скромни, инициативните комитети, номинирали кандидат-президенти, понякога са изразходвали всички полагащи им се 40 000 лева само в “Евроком”. Така е сторил инициативният комитет, издигнал двойката Диана Димитрова – Габриел Герасимов (39 910 лева). Кандидатът Румен Гълъбинов се е рекламирал в същата телевизия срещу 19 971 лева, колегата му Йорданка Колева е платила почти 25 000 лева, а двойката Камен Попов (придобил известност, след като удари Волен Сидеров пред НАТФИЗ) и Георги Неделчев са “инвестирали” 24 000 лева за кампания в “Евроком”.

  Има и случаи като този с кандидатпрезидентската двойка Пламен Пасков – Светозар Съев. Издигналият ги инициативен комитет плаща за реклама в “Евроком” 11 340 лева. Впоследствие кандидатът за вицепрезидент Съев регистрира свой комитет за участие в референдума, с който “инвестира” 19 951 лева отново в същата телевизия, но този път като участник в допитването.

  От президентските медийни пакети “Евроком” е получила 188 337 лева, а от агитацията за националния референдум – 224 416 лева, което прави общо 412 753 лева, или малко повече от една четвърт от всички пари, отделени от държавата за агитация за избори и референдум.

  Феноменът “Евроком” не е новост, той е познат и от 2015 г., когато отново цели формации насочиха натам полагащите им се 40 000 лева за агитация

 38. 38 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 997 Неутрално
 39. 39 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  "Няма нищо неестествено в това НАП да иска рекламните договори на телевизията..."

  Аз пък твърдя, че има. Преминал съм през 204 проверки по ЗДДС, три ревизии по ЗДДС и две пълни данъчни ревизии.

  Първо - Работата на НАП е да проверява постъпления, разходи и платени данъци. Въобще не ѝ работа на НАП да чете договори и да пита кой и защо ги е сключвал и кой и как е делил парите.

  Второ - НАП може да поиска да се запознае с даден договор не с хвърчащи писма и празно любопитство, а само по повод и в рамките на извършвана данъчна проверка или ревизия с надлежно издадена за целта заповед от ръководителя на съответната териториална дирекция.

 40. 40 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 972 Неутрално

  А за бележката на собственика на Нова тв за "пълен съпорт" няма ли да има проверка?

 41. 41 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  До коментар [#5] от "nik_77.":

  БНТ и БНР опозиционни ли са? БНТ с Кошлуков начело? Същият номер опитаха и с БНР. Първо с назначаване на един фигурант, за който дори боко не знаеше. Ама хората там се вдигнаха. След това с буквално спиране на предаване.
  А да се дава думата на всички гледни точки ли значи една медия да е опозиционна.
  Що се отнася до проверката на финансирането на медиите кога за Нова, Канал 3 Монитор,ПИК? Защо почват с незначителна като влияние медия като Евроком. При това конкретно за три предавания.

 42. 42 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  До коментар [#39] от "Един препатил":

  Да де, точно с рекламодателите на тези три предавания. И ДАНС също. По едно и също време. Случайност!? А тия са толкова тъпи, че дори не могат да се прикрият като хората. Вместо да искат данни за рекламодателите на цялата телевизия, те искат точно за рекламираните в конкретни три предавания. Те пък пак по случайност са критични към властта.

 43. 43 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 418 Гневно

  Процесът продължава. Та нали мафията купи една телевизия за да я затвори. Останаха две телевизии , в които може да се говори истината, смятате ли че управляващата мафия ще ги остави? Ще използва всички свои бухалки за смачкването им.

 44. 44 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Нека позная следваща е телевизията на Слави Трифонов. А в нова тв, канал 3 и европа може да се рекламира свободно.
  —цитат от коментар 10 на Teodor Stoev


  Защо да не подлежа на проверка ? Да не са "свещени крави "? Не знам защо избра точно тези телевизии , но като са почнали да проверяват и тях .!

 45. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  До коментар [#39] от "Един препатил":

  Тук схемата е друга. Целта са рекламодателите. Те ще бъдат "посъветвани" да преразгледат бюджетите си. Доколкото съм разбрал, ЕК е ТВ тип хипермаркет. Плащаш си телевизионното време. Няма рейтинги, няма ала-бала. Само приход-разход=печалба. Копейкин е плащал от субсидията 300х. за да му дават трибуна.
  Затова питат за данните на рекламодателите.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 46. 46 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Да не се прави на луд Бареков...... Друг е въпроса който трябва да се постави пред прокуратурата ...... ЗАКОННО ЛИ Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПАРТИЯ ГЕРБ И КАК МОЖЕ ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ РАЗПУСНАТА ???

  Преди години още бяха разпространени два видеоматериала с официални изказвания на ББ, който пространно благодари на две германски фондации за подкрепата, която оказват на ГЕРБ с наливане в нея на едни големи пари и по този начин обезпечили пълноценно функциониране на партията.
  ....... в закона за политическите партии, какво пише :

  –чл.23 изброява законовите начини за осигуряване средства на политическите партии / ПП /

  –чл.24 ал.1- Политическите партии не могат да получават

  –– т.4 средства от чужди правителства или от чуждестранни държавни предприятия, чуждестранни търговски дружества или ЧУЖДЕСТРАННИ ОРГАНИЗАЦИИ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ.

  –чл.24 ал.2 ПП не могат да получават движими и недвижими вещи за безвъзмездно ползване, както и безвъзмездни услуги под каквато и да е форма от субектите по ал.1 т.2 , 3 И 4.

  ....... какво следва, ако една ПП се захранва по непозволен начин с пари от фондации на чужда държава ..... правни норми :

  –чл.40 ал.1 Софийски градски съд ПОСТАНОВЯВА РАЗПУСКАНЕ на политическата партия само в случаите, когато :

  –– т.1 с дейността си НАРУШАВА СИСТЕМНО ИЗИСКВАНИЯТА на този закон.

  –чл.40 ал.2 Решението на съда по ал.1 се постановява ПО ИСК НА ПРОКУРОРА.

  Законът е много ясен и изводът е един – Софийска градска прокуратура да не се потрива, а на базата на двата видеоматериала и задължителните официални годишни отчети на ПП ГЕРБ да внесе в СГС иск за разпускане на тази партия противозаконно действала в продължение на много години.
  ......

 47. 47 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Определено БНТ и БНР се държат като опозиция на официалната власт. БНР прекалява. Но и БНТ се старае. Отразявайки, например т.н. протести. Вече няма, но Информационните емисии всеки ден обявяват - протестът преминава спокойно, днес е 103-ти, 105-ти ден и т.н. Камерите показват няколко субекта шляещи се около шадравана. Снощи преминаващите през триъгълника на властта бяха озадачени да видят камион, спрян напряко преди площад Батенберг, запушващ Цар Освободител. Камионът на триото. А хора - няма. Казвайки по една благословия шофьорите завиват към Дондуков... А БНТ - тази вечер протестът преминава спокойно... Вярно, спокойно. Или позорното мълчание за грандиозния гаф на Румен Радев, изгонен от естонците като контактен с вируса... Чак като скандалът лъсна, БНТ му отдели няколко минути да клейми властта, че го е издала. И 10 секунди на здравния министър да каже как са нещата. Разбира се, че БНТ и БНР играят с Радев, въстаниците, Корнелия и т.н. Ами панорамата на Бойко Василев? Последната беше с Бабикян. преди това с някакъв Шошо, представител на трудовата интелигенция, който се задави да анатемосва властта. Като Бойко Василев му поддакваше. Проблемът да не е Горан Благоев, отстранен по настояване на БПЦ? Тъй като не бил спрял да я черни.

 48. 48 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  До коментар [#47] от "nik_77.":

  Няма да спра да се учудвам на подобни съждения на хора, които иначе считат Борисов за демократ, в противовес на " комунистите". Било опозиционно обществената( не държавна-има разлика ) телевизия, пък и която и да е медия да отразява важните събития, които се случват. И гледните точки на всички страни? Дори НОВА отразява всеки ден протестите. За обратното няколко стотин километра на югоизток.

 49. 49 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Нека позная следваща е телевизията на Слави Трифонов. А в нова тв, канал 3 и европа може да се рекламира свободно.
  —цитат от коментар 10 на Teodor Stoev


  Никой няма да закачи Слави.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1821 Весело

  То май само прокуратурата чете, слуша и гледа Бареков.

  подпис
 52. 52 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Интересно защо ДАНС и НАП не се интересуват как се финансират другите предавания в телевизията, например това на Лупи?

 53. 53 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1777 Весело

  Признавам, че заплахата си я бива: ще ви опечем като гащи и сутиени на грил!

 54. 54 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Разбира ги Баречето тия работи. Нали него КТБ го напомпа за да стане евролайно! Обикаляше България , печеше кебепчета лично, водеше танцовия ансамбъл на Нешка заедно с музикантите. Сега лае срещу критиците на Бойко. Иска му се пак да блажи.

 55. 55 Профил на Ana Toneva
  Ana Toneva
  Рейтинг: 47 Неутрално

  Значи, ако искам да не ме проверяват трябва да съм с протестиращите.

 56. 56 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Не знам защо в статията я няма няма официалната информация, че партията на Костя Копейкин Възраждане има договор за реклама на стойност 300 000 лв на година с предаването на Сашо Диков? Това не е някаква тайна, но явно не е удобно да бъде спомената тази информация защото малко или много дискредитира
  Диков, че е всичко друго но не и безпристрастен радетел за истина какъвто се опитва да се изкара.

 57. 57 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Не знам защо в статията я няма няма официалната информация, че партията на Костя Копейкин Възраждане има договор за реклама на стойност 300 000 лв на година с предаването на Сашо Диков? Това не е някаква тайна, но явно не е удобно да бъде спомената тази информация защото малко или много дискредитира
  Диков, че е всичко друго но не и безпристрастен радетел за истина какъвто се опитва да се изкара.

 58. 58 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Не знам защо в статията я няма няма официалната информация, че партията на Костя Копейкин Възраждане има договор за реклама на стойност 300 000 лв на година с предаването на Сашо Диков? Това не е някаква тайна, но явно не е удобно да бъде спомената тази информация защото малко или много дискредитира
  Диков, че е всичко друго но не и безпристрастен радетел за истина какъвто се опитва да се изкара.

 59. 59 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Не знам защо в статията я няма няма официалната информация, че партията на Костя Копейкин Възраждане има договор за реклама на стойност 300 000 лв на година с предаването на Сашо Диков? Това не е някаква тайна, но явно не е удобно да бъде спомената тази информация защото малко или много дискредитира
  Диков, че е всичко друго но не и безпристрастен радетел за истина какъвто се опитва да се изкара.

 60. 60 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Не знам защо в статията я няма няма официалната информация, че партията на Костя Копейкин Възраждане има договор за реклама на стойност 300 000 лв на година с предаването на Сашо Диков? Това не е някаква тайна, но явно не е удобно да бъде спомената тази информация защото малко или много дискредитира
  Диков, че е всичко друго но не и безпристрастен радетел за истина какъвто се опитва да се изкара.

 61. 61 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Не знам защо в статията я няма няма официалната информация, че партията на Костя Копейкин Възраждане има договор за реклама на стойност 300 000 лв на година с предаването на Сашо Диков? Това не е някаква тайна, но явно не е удобно да бъде спомената тази информация защото малко или много дискредитира
  Диков, че е всичко друго но не и безпристрастен радетел за истина какъвто се опитва да се изкара.

 62. 62 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  А за бележката на собственика на Нова тв за "пълен съпорт" няма ли да има проверка?
  —цитат от коментар 40 на Rational


  сезирай
  що не сезираш

 63. 63 Профил на Vania Velkova
  Vania Velkova
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#16] от "selqnin":

  Не селянин, селяндур трябваше да се напишеш!

 64. 64 Профил на Porky
  Porky
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Би Ай Ти беше продадена в началото на 2018 година, повече от две години след началото на проекта на живеещия в Чикаго българин Павел Вълнев и неговия брат Румен. Тогава за управител на телевизията беше назначен Веселин Иванов, който в момента е медиен съветник на главния прокурор Иван Гешев. Скоро след продажбата телевизията спря излъчване. Павел Вълнев стана заместник-председател на партията на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

  Случайност? Не мислА ....

  The nature never allow a man to be more than he is, only less.
 65. 65 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Изглежда 111-тото място е високо и ще потънем още повече

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 66. 66 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Барекоф и мадам Галева, най паче курвите в България.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 67. 67 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Опозиционно е, защото преекспонира иначе незначителни прояви. Какво означава репортер да застане на празния площад и да говори за протеста, който и тази вечер протичал спокойно... Като няма такъв. Поне към момента не се вижда. Опозиционно е също, защото преобладават мнения в подкрепа на въстанията. Например в предишната Панорама. Двамата социолози караха по познатия тертип, за 60-те процента и пр. Бабикян разтягаше локуми за тънкостите и проявите на народния гняв, сал един Любен Дилов нещо се опита да каже. Защо в Пловдив нямало протести, примерно. Дори управляващите вече не пращат хора в предаването. Защото иде ли някой, рискува да го набият хората на Гошо Умното, дебнещи на входа. Най-малкото да счупят едно-две яйца в главата му.

 68. 68 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  До коментар [#36] от "batzdravo":
  Верно ли, граматико?
  >>> Злите езици казват, че и граматик не било българска дума:( :
  γραμματικὴ τέχνη (grammatikē technē)

 69. 69 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#61] от "Kamss":

  капут, колко пъти ще пускаш коментара си

 70. 70 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Предаванията на Люба Кулезич, Владо Береану, Сашо Диков, Николай Колев и др. дават последната свободна трибуна в телевизионното пространство в България. Поставят теми и канят гости, които никъде другаде не могат да бъдат чути и коментирани, освен при тях и Веселин Дремджиев. Теми и гости, неудобни за властимащите, затова е всичко , а Бареков - малко са го замеряли циганите с фекалии....

 71. 71 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Нека позная следваща е телевизията на Слави Трифонов. А в нова тв, канал 3 и европа може да се рекламира свободно.
  —цитат от коментар 10 на Teodor Stoev


  Няма да познаеш. Слави няма какво да покаже за гледане, а и да му плащаш такса на всичко отгоре. Претака прокиснали джибри и банални баджаци.

 72. 72 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 865 Весело

  Помооощ, бият Паниковски!!!
  И какво ще правим без предаванията на Колев, Кулезич, Береану, Диков, Лупи, Минчо...!
  Колко му е Васко Василев да се бръкне за да подържа телевизията!

 73. 73 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#4] от "xyi25666099":

  xyi, когато си малък, то е за цял живот! Важи и за простотията, и тя не се лекува!!

 74. 74 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#70] от "it4": а Бареков - малко са го замеряли циганите с фекалии....

  Като го гледам на снимката, той оттогава не се е мил! Може би заради това, че обича миризмата, в кочто е израстнал духовно и морално...

 75. 75 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Спонсорът на ДикоФФ стана ясен още по времето когато беше станал приносител на акции...

 76. 76 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Това да е обица на ухото за всекиго: стойте далече от Бареков, способен е на всякакви мръсотии.

 77. 77 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5302 Неутрално

  Хайде сега и тоя изпълзя като плужек на сянка.

 78. 78 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  От агенцията искат справка, от която да е видно какви реклами са излъчвани във всяко предаване,
  ____________
  Абе кой каже ,че Бойко не е много умен и е чел само Винету си има проблеми с ДАНС и НАП - факт!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 79. 79 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Кликата Пеевски-Доган с нови напъни за овладяване и на последните останали независими от властта медии. Няма да им помогне. На следващите избори ,когато и да са те,да очакват един мощен ритник за мутрата и гербавите слугини. Корумпираните чичковци от ЕНП няма да могат да им помогнат.

 80. 80 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#20] от "krummm":

  Имам познати работещи в НАП. Това са чиновници, които треперят пред началството и за местенцето си, дебнат се един други и не могат да се понасят помежду си като работните им места са сцени на постоянни скандали. Както ми заяви единият познат - добре ,че нямаме оръжия, че щяхме да се изпозастреляме. Това е идеална среда, в която виреят малоумници, готови да изпълняват всяка поръчка отгоре и да направи мръсно на някой,който му е паднал.

 81. 81 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тsonkooo":

  Бареков ще си остане това ,което е бил винаги - една проститутка, продаваща се за пари и някакъв пост. Също като другия представител на най-древната професия - Кошлуков.

 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Да изградим режим като този на Путин и Лукашенко, за да не дойдат комунистите. Това е девизът на другарите от Свинекомплекс "Герб".

 83. 83 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 910 Неутрално

  ДАНС изпраща в официалната си кореспонденция мафиотски знаци? "Евроком" да си намерят добър адвокат и да осъдят двете институции, които са превърнати в бухалки на мафията, за тормоз и за превишаване на правата. Само, че глобите, които съдът евентуално им наложи да са от джобовете на подписалите заповедите за проверки в двете институции, а не от други пера на бюджетите им.

 84. 84 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Признавам, че заплахата си я бива: ще ви опечем като гащи и сутиени на грил!
  —цитат от коментар 53 на Fiji  В класически гангстерски стил, нали? И това е в официална кореспондеция от Държаваната агенция за национална сигурност (ДАНС)?

 85. 85 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  От НАП искат ли яйца и домати по сградата си ?

 86. 86 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално


  "Писмото на ДАНС е придружено с ръчно скъсана на две брошура от неизвестен магазин. На едната й страна се виждат сутиени и гащи, на които има цени, а другата част показва компактен грил и неговата цена."

  Писмото и брошурата да бъде изпратено до ЕП и Вера Юрова, както и до Вебер и Лопес -главните защитници на мафиотското статукво в България. А междувременно да бъде дадена пресконференция, на която да бъде показано. До ДАНС може да изпратят брошура за продажба на свинско месо и шишове.

 87. 87 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Капута ще проверява други журналисти ,а Капута като се разкарваше с три тира по 7 милиона евро и правеше по площадите шоу анти ГЕРБ , тогава кой му плащаше на него сметките , събираха циганите в центъра на всеки по голям град и почваше плюенето , тировете бяха супер обзаведени телевизионни станции ,откъде бяха парите ,а !

 88. 88 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#76] от "evpetra":Бареков, способен е на всякакви мръсотии.

  Нали в европарламента гласува за транспортните закони във вреда на българските превозвачи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK