На живо

Коронавирусът в България: маските на открито ще са задължителни, ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра

Коронавирусът в България: маските на открито ще са задължителни, ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра

© Велко АнгеловБроят на установените нови случаи на заразени с коронавирус се увеличи с около една трета за денонощие и достигна рекордните 1336 души. Направени са обаче и рекорден брой тестове – 11 505, а процентът на заразените е по-нисък от отчитания напоследък – 11.61%. Не се уточнява каква част от тестовете са първи за изследваните. На фона на рекордният брой новозаразени здравният министър Костадин Ангелов издаде заповед, с която носенето на маски на открито става задължително от 22 октомври, но само ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра.


Медици съобщиха, че около 80% от заразяванията са в резултат на немити ръце. Правителството обяви, че ще сключи договор за доставката на ремдисивир, който би трябвало да стигне за лечение до края на март. Здравният министър Костадин Ангелов пък поиска законодателни промени, които да позволят болници, които отказват лечение на болни, да бъдат наказвани.


"Дневник" проследи на живо ситуацията.
Маските на открито ще са задължителни, ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра

Маските на открито ще са задължителни, ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра. Това пише в заповедта на здравния министър Костадин Ангелов, която регламентира задължителното носене на маски или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места от 22 октомври.


"При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1.5 м. гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и др. подобни по време на изказванията си; водещите и гостите в телевизионни предавания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст", пише в заповедта на здравния министър.


Повече четете тук.

Държавата има готовност да подкрепи таксиметровите превозвачи, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на среща с представители на бранша. "Прилагането на мярката ще се осъществи съвместно с общините, отговорни за определяне на алтернативния данък, който се заплаща от таксиметровите превозвачи. Държавата ще поеме разликата между определения от общинските съвети размер на данъка до размера, заплащан за 2020 г.", уточни Желязков.

Здравният министър иска наказания за болници, които отказват лечение

Всички болници в София, които лекуват заразени с коронавирус пациенти, трябва да разкрият нови легла, обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след среща с директори на лечебни заведения. Целта е да не се пренасочват пациенти и да не се претоварва Спешна помощ с транспортиране на COVID болни.


Коронавирусът в България: маските на открито ще са задължителни, ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра

© Георги Кожухаров


Въпреки това, към момента няма недостиг на места за болните, а идеята е да има подготовка предвид рязкото увеличаване на новозаразените, каза здравният министър. По думите му в министерството се обсъжда идея за промяна в закона, с която да се наказват болниците, които отказват да лекуват COVID болни.

Президентът е освободен от карантина

Президентът Румен Радев не е под карантина, макар да е бил контактен на заразения с коронавирус началник на Военновъздушните сили ген.-майор Димитър Петров. Това съобщи в отговор на въпрос на "Дневник" директорът на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) Данчо Пенчев.


Държавният глава беше поставен под карантина от здравните власти снощи при кацането си от Естония, откъдето се върна предсрочно заради информацията, че е контактувал с инфектиран в България преди да замине начело на делегация за участие в събитие от инициативата "Трите морета".


Коронавирусът в България: маските на открито ще са задължителни, ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра

© Велко Ангелов


Днес изолацията е отменена, като причината е, че президентът има три отрицателни PCR резултата, обясни шефът на СРЗИ, като уточни, че лично е подписал документа, след като е направена преценка на епидемичния риск. Решението е взето, въпреки че заповедта на здравния министър за лицата, подлежащи на карантина, не предвижда взаимовръзка между отрицателен тест за коронавирус и освобождаване от изолацията.


Официално здравната инспекция се е свързала с президента и го е уведомила, че е бил контактен със заразен вчера - два дни след положителния резултат ген. Петров, съобщи в отговор на въпрос Пенчев.


Повече четете тук.

Министерството на туризма определи единни мерки за курортите

Със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се въвеждат единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите за предстоящия зимен сезон, съобщи пресцентърът на министерството на туризма.


Пакетът от мерки е създаден, след като Министерството на туризма е проучило добрите практики на водещите в Европа ски курорти и ги е адаптирало към българските условия, се казва в съобщението. Можете да се запознаете с тях тук.

Кабинетът осигури ремдисивир до март

Министерският съвет е решил да осигури до края на март нужните прогнозни количества ремдисивир - Veklury (INN Remdesivir), предназначен за лечение на коронавирусна инфекция. За целта ще бъде сключен договор с притежателя на разрешението за употреба - Gilead Sciences Ireland UC. В съобщението се посочва, че количествата са определени след анализ на заявките на болниците и ще бъдат поръчани 32 593 флакона. За целта по бюджета на здравното министерство за тази година са осигурени 4.86 млн. лв. и 19.44 млн. лв. ще бъдат предвидени в бюджета на ведомството за трите месеца на идната година. Посочва се, че производителят е обявли цена от 810 лв. с ДДС на флакон.


Коронавирусът в България: маските на открито ще са задължителни, ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра

© Пресслужба Министерски съвет

Полицията ще контролира носенето на маски на открито в София

Контролът за носенето на маски на открито в София ще бъде изцяло ангажимент на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), заяви кметът Йорданка Фандъкова. Ще бъдат увеличени и екипите на Общинска полиция, добави тя. Днес в столицата броят на новите заразени е 523, хоспитализираните са 341, а в интензивните отделения са 47 души. Вчера са извършени 381 проверки в търговски обекти от екипи на Столичния инспекторат и полицията. Издаден е само един акт за неносене на маска. В градския транспорт са издадени 14 акта, отбеляза Фандъкова. Повече за това четете тук.

Борисов нареди маските на открито да са задължителни само в определени случаи

От утре ще влезе в сила заповед на министъра на здравеопазването за задължително носене на маски на открито. "Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл!", обявява по време на правителственото заседание днес премиерът Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра си.
"Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", обяснява той на фона на засилващото се общестевно недоволство срещу готвената заповед.

"Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия", посочва Борисови напомня, че много държави в Европа са въвели маски и на открито и други рестрикции.

Румен Радев е с отрицателен тест

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин, съобщи пресекретариатът му.


Допълва се, че резултатът е потвърден от Националната референтна лаборатория. "Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица", посочват от прессекретариата.


Този въпрос стана повод за пореден сблъсък между управляващите и президента, а също и за предсрочно прекратяване на посещението му в Естония. Всичко по темата четете тук и тук.


Коронавирусът в България: маските на открито ще са задължителни, ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра

© Юлия Лазарова

Туроператори са заявили помощ за 64 млн. лв.

Общо 840 туроператори и туристически агенти са подали заявления за помощта от 10 млн. лв. по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност 2014-2020", съобщи Министерството на туризма. Бюджетът на всички предложения е над 64.131 млн. лв. Срокът за заявките изтече вчера.


Предстои предложенията да бъдат разгледани. В рамките на процедурата всеки от кандидатите имаше право да заяви в проектното предложение стойност до 10% от оборота за 2019 г., но не повече от прага на de minimis от 200 хил. евро, или 391 166 лв. Целта на проекта е да се осигури оперативен капитал за справяне с последиците от COVID-19 на тези фирми.


Средствата следва да бъдат използвани за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/туристическа агентска услуга.

Вече всички училища имат топла вода, увери министър

Общо 300 от 2400 училища в началото на учебната година не са имали топла вода. Към днешна дата всички са декларирали, че са осигурили, обяви пред Би Ти Ви министърът на образованието Красимир Вълчев. Той призова ако някой някъде няма, да му сигнализира.


Посочи, че към дистанционно обучение вероятно ще се минава, когато се застъпят сезонните вируси с коронавируса, но това няма да става централизирано, а ще важи за отделни общини, градове или области. За момента здравният министър е дал указания на регионалните здравни инспекци училищата да минават на дистанционно обучение, когато 20% от учениците са с грипоподобни симптоми или подобни на тези на коронавируса. Цитира данни, според които към момента 300 ученици са с коронавирус, както и 293 учители.


В отговор на въпрос посочи, че най-често в училищните дворове не се спазва правилото да не се смесват отделни паралелки.

В Благоевград днес няма направления за PCR тест

В Благоевград тази сутрин Регионалната здравна инспекция не издава направление за PCR тест, показа в репортаж Би Ти Ви. Жители от вчера се опитват да получат направление, но вчера са издадени само 30 и са били върнати за днес, а днес са видели бележка на прозореца на инспекцията, че направления няма да се дават. Досега са давани по 80-90 направления, а занапред те ще бъдат по 30 на ден, съобщава телевизията. Област Благоевград трайно е сред тези с най-много нови случаи на зараза.


Коронавирусът в България: маските на открито ще са задължителни, ако не може да се спазва дистанция от 1.5 метра

© Цветелина Белутова, Капитал

Томислав Дончев: Ще има "нюанси" за маските на открито

Вицепремиерът Томислав Дончев помоли да се изчака заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за задължението за носене на маски на открито и допусна тя да не е толкова категорична. Очаква се разпоредбата да влезе в сила утре - 22 октомври, но още преди да е публикувана, вече предизвиква негативни коментари.


Дончев допусна, че заповедта "ще има нюанси" дали задължението ще важи безусловно на открито. Не виждам причина да се носи маска, ако си сам с куче, каза той пред "Нова телевизия".

Около 80% от случаите са заради мръсни ръце

Около 80-85% от случаите на заразени с коронавирус са от замърсени ръце, другите са от неспазване на социалната дистанция. Това обяви пред Би Ти Ви проф. Емил Воденичаров, ръководител на Катедра "Хигиена" на Медицинския университет.


Той посочи, че измиването на ръцете е ефективно и със сапун, посъветва дезинфектант да се ползва, когато няма възможност за измиване със сапун. Уточчни, че е възможно контейнерът за течен сапун да бъде заразен при пълненето му, ако не се взимат мерки и че хавлиените кърпи могат да задържат вируса до 21 дни, което ги прави неудачни за употреба.


По повод визискването от четвъртък маски да се носят и на открито, медикът посочи, че там вирусът може да остане жив най-много 15-20 минути, но върху маската - 28 дни, от които седмица да е заразен. Обяви, че най-малко се задържа върху метални предмети и особено върху такива от благородни метали.


Новите заразени са 1336

Броят на откритите нови случаи на заразата продължава стремглаво да расте като за последното денонощие те са с около една трета повече от предходното и са общо 1336, сочат данните в Единния информационен портал. Те са открити при направени рекорден брой за момента тестове - 11 505. Това означава, че вирусът е открит при 11.61% от тестваните - показател по-нисък от отчитаните напоследък.


Очаквано най-много нови случаи са установени в София - София 523, следват Пловдив със 135, Бургас със 78 случая, Благоевград - 69 и Варна - 68


Активните случаи в страната стават 13 430. В болници са настанени 1633, а в интензивни звена 93 души.


Броят на излекуваните през последното денонощие също е висок - 263 души. Починали през денонощието са 11 пациенти като с това жертвите на вируса стават 1019.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (196)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на georgi_mihailov
  georgi_mihailov
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Скока на направените тестове с 50% от максимилиан брой в предишни дни от почти 7.5хил.  на 11.5хил е странен.
  Някакво разумно обяснение?

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Няма майтап с тоя вирус-настъпва ли настъпва! Май трябват сериозни мерки, ако вече не е късно де!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  До коментар [#1] от "georgi_mihailov":

  Разумното обяснение е, че така се прави навсякъде. В някои държави броят на тестовете надвишава броя на жителите в държавата и се продължава да се тества масово. В България в началото нарочно се започна с много малко тестове, за да не се уплаши народа и да няма психоза. Но това време мина, а сега наближава времето на сезонните грипове и трябва този народ малко да се стресне, затова се вдига броят на тестовете. И въпреки всичко България е на едно от последните места в Европа по брой на направени тестове.

 4. 4 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Новозаразените са двойно по-малко. Ако се съотнесат към броя тестове.

 5. 5 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3338 Любопитно

  Какво стана с обикновения грип? Има ли го? Няма ли го? Или всичко ще мине под знаменателя "коронавирус "? И, кога да се крием по бункерите, за колко време?

 6. 6 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  На мен вчера познат ми обясняваше за пореден път, че всичко с вируса било лъжа и измама. Бил против носенето на маски в магазините. Човекът е богат, не е от "низините". В България са доста такива хора дето смятат че няма въобще никакъв вирус и всичко е измислица.

 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  До коментар [#1] от "georgi_mihailov":

  Нищо странно, масово се тестват хора с притеснения, затова и спада процента

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  До коментар [#1] от "georgi_mihailov":

  Според мен скачането броя на тестовете е защото вече може и с направление от личния лекар, преди ако не си болен (със симптоми) или не ходиш у гръцко - не си правиш.

 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2867 Разстроено

  Според мен изтървахме козите и ще страдат всички, най-вече докторите и болниците. А за ограничаване на епидимеята с носене на маски на открито, но с почти всичко разрешено без маски на закрито е даже обидно да се говори.

 10. 10 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#6] от "anonim440":

  Това е лъжа. Никой не смята че няма вирус. Първият въпрос е дали е по-опасен от грипа, което не е доказано. Вторият въпрос е, как смятаме да преминем през заразата. Дали чакваме спиране, ваксина, лекарство, или масово заразяване.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  До коментар [#8] от "chepokalipsis":

  От кога може с личен лекар?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Мерките в България са свързани само в едно направление - задържане на власт на престъпната клика до изпълнение на поетите ангажименти. Мнението им за грижата за здравето на хората най-добре може да си представите с една аналогия на ония записи на Главния.

 13. 13 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4014 Весело

  1300 нови позитивни....дойде времето да "паднат" всички ограничения 🤣🤣🤣

  Както написах преди ден или два, когато имаше 50/60 души позитивни на ден затвориха държавата и не даваха да се отиде в парка. Сега...всичко си работи, стадиони, ресторанти, кафета.... Бойко обикаля на воля с Жипката и раздава пари, живота е песен 🤣

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 14. 14 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  Успокоителното е че черната линия на графиката е почти права линия!
  Да видим какво ще е нейното поведение след месец!

 15. 15 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Естествено, никой не казва къде са тия болни.
  В болниците ли ги хващат, или къде?
  Очевидно се тества целево, за разлика от лятото, когато масово се тестваха здрави хора, заминаващи за Гърция.
  Къде са?!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 16. 16 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonim440":

  Народа трябвало да се стресне - немам думи.
  Така ли се борим с вируса?
  Плшим хората?
  Жал ми е за теб!!!!

 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#13] от "padrino":


  1300 нови позитивни....дойде времето да "паднат" всички ограничения 🤣🤣🤣
  —цитат от коментар 13 на padrino


  "Севда" каза, че в Жипката е безопасно!
  Няма да посягаме на правата на избирателите, а... по 50 лева за всички!

 18. 18 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 799 Неутрално

  МангЪсаров? По колки 10-ки хиляди на ден ни трябват за да отчетем "успех" с груповия имунитет? Умрелите? Хладилни камиони? Или на открито на зимната пързалка? Зимния дворец? Мобилни крематориуми?

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1109 Любопитно

  Рекордно дневно понижаване броя на заразените би следвало да е заглавието ... и то преди въвеждане на задължителното носене на маски на открито! За мен това е поредно доказателство за безсмислието на тази мярка. Та въпроса е какво се решава с това тестиране при условие, че голямото мнозинство от заразените го карат леко и безсимптомно?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lazarus":

  Да де , ама нали трябва да се говори за КАРАКОНДЖУЛИ И ТАЛЪСЪМИ. Имаш ли обяснение защо се ПРАВИ такава СРЕДНОВЕКОВНА ИНФОРМАЦИЯ ?? Някак до КОНСПИРАЦИЯТА СТИГАМ. Жертвите само сред ДЕЦАТА от спрялата икономика растат с 28% (СЗО) . Тоест след такива хубавава кампання ВЕЧЕ умират с 30% повече ДЕЦА на годишна база ( липса на средства за изхранване). Подръжката на ТОВА, вече УБИВА истиски някой от глад. Колкото за умрелите 1000 души ( бог да ги прости) . Те не умират точно от това ...и смъртността в България 2019, е по голяма в съпоставка с 2020 !

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Ами късно е, като такива опасни за националната сигурност като Мангъров скачат срещу всяка мярка, всяват заблуди от рода, вируса ще е спомен до юни, втора вълна няма да има, маските са излишни, вируса трябва да мине през всеки - все лъжи, коя от коя по-голяма. А огледалото, в което трябва да се огледат подобни мангъровци е Китай - изключително строги мерки, продължителни, повсеместно правилно носене на маски, и всеки може да провери колко са заразените, през всички ли мина вируса, и какво е положението в момента в Китай...
  Добре поне, че на този фалшив "герой" му запушиха устата във ФБ.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Любопитно

  До коментар [#6] от "anonim440":

  Сигурно е някой комунист, простоват?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2337 Неутрално

  До коментар [#6] от "anonim440":

  ей трол

 29. 29 Профил на gedat21
  gedat21
  Рейтинг: 89 Неутрално

  До коментар [#1] от "georgi_mihailov":

  Заради училищата предполагам. Много класове са под карантина и трябва да си правят поне един тест. И като цяло има по - голям интерес към тестване когато има повече хора със симптоми. Свърши лятното време и вече по - лесно ще се разпространява макар и да се разпространява и други вируси по това време.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#10] от "Lazarus":

  "Първият въпрос е дали е по-опасен от грипа, което не е доказано"

  СЗО заяви, че този бивус е 10 пъти по-смъртоносен от грипния.

 33. 33 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2337 Неутрално

  До коментар [#24] от "hamiltonf":

  Повечето неща, които Мангъров каза пролетта, се потвърдиха. Много повече от нещата, които казаха ген. Годжи и Кунчев. Позицията му по въпроса е последователна, за разлика от ген. Годжи, който премина от „обикновен грип” до „ще се мре яко” и въпреки това, такава като теб продължават да плюят Мангъров че не разбирал и бил заплаха и да вярват на неадекватния Кунчев

 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  До коментар [#29] от "gedat21":Много класове са под карантина и трябва да си правят поне един тест.

  Не, не трябва. И не си правят(според мен умишлено)

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Важното е ресторантите и дискотекие да работят.
  Борисов ще прескача трупове, само да запази приходите в бюджета възможно най-големи.

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Докато правителството не осигури маски за биозащита, каквито се използват в биолабораториите и струват по няколкостотин лева, мотат да ме задължат единствено да им ЕПМ

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 38. 38 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 727 Весело

  Вчера тука бяха изчислили защо 7000 теста на ден били почти възможни за правене, ама с малко "ако това", "ако онова" допускания. Айде ся пак да ги изчислат, а?

 39. 39 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  До коментар [#1] от "georgi_mihailov":

  От 48 държави в Европа България е на 42-ро място по брой на направени тестове на 1 млн. души от населението (87846 теста).

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#23] от "EU defender":

  Ти пък в каква казарма си СЛУЖИЛ ? Комунистичеката !! ? И защо такъв ОСЪЗНАТ човек е служил на КОМУНИЗМА :))

 41. 41 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5668 Неутрално

  Маската не те предпазва толкова от вируса, колкото спира собствените ти аерозоли да не се пръскат наоколо. Сега е по-студено и вирусът остава по-дълго време активен върху някои повърхности. Като пипнем там, а после се почешем по окото, лепваме заразата, въпреки маската, но не бихме я лепнали, ако всички носят както трябва маската, спазват дистанция и си мият ръцете.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 42. 42 Профил на so
  so
  Рейтинг: 310 Неутрално

  До коментар [#24] от "hamiltonf":

  Предпочитам да пукна от някакъв грип в полева болница, отколкото да живея във вмирисана комунистическа кочина като Китай или Северна Корея. Огледалото му било Китай и искал продължително и строго пляскане по дупето. Вдигай си куфарите и заминавай да те пляска другаря Си. Не вярвам на нито една дума и нито една цифра идваща от това място. Единственото на което вярвам, че от умопомрачаващите им средновековни животински пазари дойде този вирус и твърде вероятно да дойдат още други. Според друга бивша кочина дето те подмокря - СССР - жертвите на Чернобил са 31. Ей така няма и заразени в Китай.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Какъв е този "професор", който е успял да изчисли, че 80 процента от заразяваниятс се дължат на мръсни ръце? Когато беше официално обявено, че вирусът се разпространява основно чрез аерозоли. И когато всеки средно интелигентен с логично мислене е разбрал, че е невъзможно заразата да се разпространи толкова бързо в целия свят, заради мръсни ръце. Чувам, че според същия професор светената вода имала дезинфектиращо действие - откъде ги намират тези "специалисти", които да подвеждат хората! Сега още повече лековерни ще си кажат, че няма полза от маските.☹️

 45. 45 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Първо оправете маските на закрито, а после - на открито, неадекватни управници!
  Навсякъде на закрито - кръчми, магазини, разни канцеларии, транспорт, тарикатите носят някакви парцали под брадата, ако въобще носят. А сега - и в парковете и в планината ли ще се носят?

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Затваряйте заведенията, дискотеките и стадионите. Обаче с градския транспорт какво правим ?

 48. 48 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Седиш си дома и люсиш сок от целина и цвекло. Макар че не ги понасяш!!! Обаче, като нямаш нито вкус, нито обоняние, е все едно че пиеш червено вино.

 49. 49 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 828 Неутрално

  от маските със сигурност има смисъл НО на закрито, а на открито само ако няма дистанция

  така или иначе са безмислени, ако неща като дискотеки, театри, кина и ресторанти, стадиони (това, че са открити се обезмисля от блъсканицата при влизане и излизане) са отворени, а градския транспорт е без дистанция

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 50. 50 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 310 Неутрално

  [quote#26:"EU defender"][/quote]

  Ела се опитай да ми я сложиш, да видим как ще стане.

  Аман от задмониторни бабаити.

 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  От 15 минути сме отворили, огромно пазарене на маски, еднократни, многократни, шлемове, буквално всеки клиент. Това показва няколко неща...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 579 Неутрално

  "Хората у нас, които всяка година умират от усложненията на грипа, са от 1000 до няколко хиляди. Точната бройка обаче е недоказуема, тъй като не може да е ясно дали възрастен човек не е починал от заболяването, от което е страдал, докато същевременно е боледувал от грип. В последните седмица статистиката сочи, че заболелите са по-малко от отчетените през същия период от 2018 година, информира Дарик директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев" 22.01.2019г

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 55. 55 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Под тази статия можеш да прочетеш коментари, които показват колко прав е бил Умберто Еко, казвайки, че в съвременния свят на интернет и социални мрежи всеки маргинал и крайно ограничен човек има същата трибуна, с каквато разполага лауреат на Нобелова награда. За разлика от миналия век, когото мнението му е оставало в местната кръчма. Това е причината милиони да вдигат лозунги от рода на "Земята е плоска", "Американците не са стъпвали на Луната", "Ковид е измама" и "Бил Гейтс иска да ни чипира".

  Адски изморяващо е да живееш днес, обграден от милиони олигофрени

 56. 56 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Според мен нямаме капациетет да вземем 11505 проби и след това да направим 11505 теста. Според мен числото е фейк.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Рекордно дневно понижаване броя на заразените би следвало да е заглавието ... и то преди въвеждане на задължителното носене на маски на открито! За мен това е поредно доказателство за безсмислието на тази мярка. Та въпроса е какво се решава с това тестиране при условие, че голямото мнозинство от заразените го карат леко и безсимптомно?
  —цитат от коментар 20 на ь


  Тази мярка е и вредна за здравето на хората.

 59. 59 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#52] от "EU defender":Не си особено интелигентен.
  —цитат от коментар 57 на philipeto


  Така е. Аз съм изключително интелигентен.

  The best way to predict the future is to invent it.
 60. 60 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#54] от "bulgarin.":

  Може би следва да се има предвид факта, че тези 1000 смъртни случаи от коронавирус се случват в момент, когато повечето хора са ограничили социалните си контакти, ограничили са каквато и да е близост при среща с приятели / ръкостискане, целувка /. Ако живеехме по същия начин, както преди две години при грипна епидемия, тези 1000 починали от коронавирус щяха да са десет пъти повече. Така, че примера с грипа е крайно несъстоятелен

 61. 61 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Няма майтап с тоя вирус-настъпва ли настъпва! Май трябват сериозни мерки, ако вече не е късно де!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  Вируса не може да се контролира.
  Няма нужда от мерките.
  Рано или късно ще мине през цялата страна.

 62. 62 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#44] от "princess_x":

  . "И когато всеки средно интелигентен с логично мислене е разбрал, че е невъзможно заразата да се разпространи толкова бързо в целия свят, заради мръсни ръце."

  В десетката. Заради такива "професори" хората са тотално объркани. Медии и политици ни подлудиха с неадекватни решения и становища.
  В резюме :набутаха ни в матрицата.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 63. 63 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 310 Весело

  До коментар [#59] от "EU defender":

  Цъкнах ти плюса заради доброто чувство за хумор.

 64. 64 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  До коментар [#30] от "ouk01308652":Ще ти я сложа и ще я прикрепя с телбод.
  —цитат от коментар 31 на EU defender

  Избирате твърде ненадежден и неестетичен метод. Защо не използвате обеци - на ушите, бузите и устните? Двоен ефект. Надеждно закрепване, а човекът с маска ще бъде още по-красив. Разбира се от благороден метал. Върху такива повърхности вирусите се задържат по-кратко. При това, ако се позовавате на правилото за среброто и високосните години до края на 2020 процедурата ще бъде доста по-евтина.

 65. 65 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 297 Любопитно

  Все по-странни неща се случват около тоя вирус - защо в Благоевград стана така с направленията при условие, че там има толкова много положителни тестове?
  Защо(за пореден път) се оставя за последния момент да се разбере какво всъщност ще представлява заповедта за маските на открито?

  На няколко пъти вече се споменава по интервюта - хората до толкова психясаха, че в момента, в който им капне сопол, и търчат с 200 към личните лекари...

 66. 66 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#53] от "EU defender":

  Заведенията са пълни.
  И на тъпите опорки, че срещу комунистите от Герб протестират само комунистите от партията майка, никой не вярва.

 67. 67 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Все по-странни неща се случват около тоя вирус - защо в Благоевград стана така с направленията при условие, че там има толкова много положителни тестове?Защо(за пореден път) се оставя за последния момент да се разбере какво всъщност ще представлява заповедта за маските на открито?На няколко пъти вече се споменава по интервюта - хората до толкова психясаха, че в момента, в който им капне сопол, и търчат с 200 към личните лекари...
  —цитат от коментар 65 на shymi


  В момента няма издадена заповед на сайта на министерството.
  Може би ще препишат старата само, че с нови дати.

 68. 68 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4352 Разстроено

  Основният проблем е, че управляващите нямат достатъчно авторитет да наложат действително нужните мерки и да го направят навреме, та вървят след събитията.
  А и целият политически "елит" е неадекватен.
  Отнася се за всички - за последователите на оня, чиято снимка с маска под носа виси по лекарските кабинети в цяла Европа,
  за президента, който крие, че е бил контактен,
  за опозицията, която иска вместо щаб да имало комитет за борба с епидемията!

 69. 69 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#56] от "eminem9876":

  Имаме,даже и за много повече. Да не смятате, че това са тестове, които се правят на ръка и някой лаборант гледа проба под микроскоп?

 70. 70 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  До коментар [#34] от "дерибеев":

  Това си е класическа тактика, да смесиш две верни с едно грешно и покрай тях да го “докажеш”. Всички политици я ползват, но когато го чуеш от “учен”, значи и той иска да те излъже.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 71. 71 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  И благодарение на премиера сме на това дередже: отворени дискотеки, нощни заведения (кой знае какви веселби са в Студенстски град), публика по стадионите, личен пример за неносене на маска и най-вече липса на контрол за малкото мерки, които останаха.

 72. 72 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#47] от "Тони КОСТОВ":

  За да намалеят хората в градския транспорт трябва университетите и училищата да минат на дистанционно и по възможност по-голяма част от държавната администрация и частните офиси също да преминат на работа от вкъщи.

 73. 73 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  ... В България в началото нарочно се започна с много малко тестове, за да не се уплаши народа и да няма психоза. ...
  —цитат от коментар 3 на anonim440

  И затова НОЩ и Борисов от сутрин до вечер бяха по телевизиите, бяха ни натикали в карантина, навикваха ни и ни обиждаха на тулупи и тарикати и ни плашеха с "идва ад", "яко ще се мре", недостиг на ковчези, чували за трупове и хладилни камиони.....
  Просто Борисов видя, че в началото това му донесе някакви дивиденти, но с течение на времето хората се отърсиха от страха и недоволството започна да се увеличава.
  Сега идват избори и му е много трудно да подходи по същия начин.
  От друга страна мутрата си е мутра - ето, пак праща НАП и ДАНС да плашат.

 74. 74 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#10] от "Lazarus":"Първият въпрос е дали е по-опасен от грипа, което не е доказано"СЗО заяви, че този бивус е 10 пъти по-смъртоносен от грипния.
  —цитат от коментар 32 на Мондиана


  Дай линк!

 75. 75 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До тука стават ясни няколко неща за тоя вирус.
  1. Тази инфекция не може да бъде преодоляна с маски и миене на ръце.
  2. За да се обърне тенденцията, трябва да го минат голям процент от населението.
  3. Повторно заразяване е вероятно да се случи 6 месеца след предишното.
  4. Засилването на имунитета помага преди заразяването, по време на заразяването може да навреди.
  5. Смъртността е висока, поне за България, особено предвид нивото на здравеопазване.
  6. Никой не знае, какви тестове се ползват. Никой не знае, какъв е процента на фалшивите резултати.
  7. Липсва методика за карантината. Полиция и РЗИ не са синхронизирани и никой не знае кога, как и какво да прави.
  ....

 76. 76 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  До коментар [#38] от "Араламбене му е майката":


  Какво значи почти? Аз лично видях как стоят 6 човека в Рамус за взимане на проби, дори по телевизията да гледаш репортажи, виждаш че а) има много повече от един лаборант и б) машините за обработка на проби работят с по сто едновременно. То бива физици, ама с тия вечни предположения, че кравата е точка, не се обяснява всичко. В света има по повече от едно нещо от вид.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 77. 77 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Затваряйте заведенията, дискотеките и стадионите. Обаче с градския транспорт какво правим ?
  —цитат от коментар 47 на Тони КОСТОВ


  --------------

  нищо не правим, затваряме това, без което можем.

  Любовта ще спаси света!!!
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  До коментар [#61] от "eminem9876":


  Това ще е краят на тази държава - 1% остават с трайни увреждания и различна степен на инвалидност, дали бели дробове, дали бъбреци, сърце, направо в мозъка. Кой ще плаща за гледането на 70 000 души всеки месец? Колко лекари, лекарства, санитари и още ще трябват? Откъде ще се вземат? Или да умрат и тези, освен 0.5% от болните или още 35 000? Няма война, в която България е дала толкова жертви.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 80. 80 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#43] от "EU defender":

  Ти да не си столетник?! Бил служил капиталистическа казарма?! В България капитализъм е имало преди 1944! След това само социалиЗъм ибойковиЗъм.

 81. 81 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Маската не те предпазва толкова от вируса, колкото спира собствените ти аерозоли да не се пръскат наоколо. Сега е по-студено и вирусът остава по-дълго време активен върху някои повърхности. Като пипнем там, а после се почешем по окото, лепваме заразата, въпреки маската, но не бихме я лепнали, ако всички носят както трябва маската, спазват дистанция и си мият ръцете.
  —цитат от коментар 41 на Незнайко в Слънчевия град


  Значи маската предпазва твите аерозоли да не се разнесат, но не предпазва от аерозолите на комшията, който също е с маска? Еваго у милиционерската логика.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 82. 82 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Най сериозната мярка би било да не се дава поле на шматки като теб да се изказват

 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7831 Неутрално

  Вчера прочетох някъде, че нашите лаборатории не са в състояние да направят 8000 теста за денонощие. Сега се оказа, че са направили 11500 теста.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Ние никога няма да достигнем стандарта на Германия, все едно Монтана, да стигне стандарта на София. Това означава, че лекарите постоянно ще бягат.
  Предлагам да плащаме обучението на тези, които искат да останат в България. Ако, размислят, да ни върнат 50 000 лв. и да заминават.

  Любовта ще спаси света!!!
 86. 86 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonim440":

  Аха, малко ги плашихме хората 8 месеца и сега викаш дай да ги уплаши е още повече. Вие давате ли си сметка какво значи това за икономика като нашата която е почти изцяло услуги. Колко бизнеси и работни места могат да оцелеят

 87. 87 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#61] от "eminem9876":Това ще е краят на тази държава - 1% остават с трайни увреждания и различна степен на инвалидност, дали бели дробове, дали бъбреци, сърце, направо в мозъка. Кой ще плаща за гледането на 70 000 души всеки месец? Колко лекари, лекарства, санитари и още ще трябват? Откъде ще се вземат? Или да умрат и тези, освен 0.5% от болните или още 35 000? Няма война, в която България е дала толкова жертви.
  —цитат от коментар 79 на fpyyh


  Това ще ти се стори песен в сравнение с безработицата, глада и мизерията, които следват. Бойко се погрижи да изгони за една година 4000 мед-сестри от системата. Та не разчитай и на здравеопазване.

 88. 88 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#6] от "anonim440":

  Стига с тая глупост бе сектанти, не вярвали хората. Какво има да му вярваш на тоя вирус. Ясно е за всеки че има вируси, това в което хората не вярват е че този мижав вирус оправдава такива дивашки мерки.

 89. 89 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#19] от "zxp53317185":


  Толкова сте прости че дори не си давате сметка че всичко което казаха Мангъров, Чорбанов и другите специалисти се сбъдва. Нито една държава не спира короната независимо какви мерки налага, само се съсипва икономиката и психиката на хората, даже често тези с най сериозните мерки са най засегнати, ама Ганьо разбрал неразбрал да се изкаже.

 90. 90 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#21] от "Маргарет":


  Според опорката досега всички протестиращи трябваше да са измрели от корона. Що не се случи?

 91. 91 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#83] от "Роси":

  Имаше даже и тук мисля статия как се правя тестовете, че и репортажи. Нпълно възможно е.

 92. 92 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  "Вече всички училища имат топла вода, увери министър"
  Направо се просълзих. 21 век, 13 години чуен на ЕС, 15 години управление на геп герберастията открива топлата вода?!
  Много показателно за отношението към образованието на банкянския самодържец!

 93. 93 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#23] от "EU defender":


  Сигурен съм че по комунизма си виреел най добре, свободата е нещо с което вие не можете да свикнете, много ви е взел комунизма явно и ви остава за цял живот.

 94. 94 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#24] от "hamiltonf":


  Ще линчувате всички специалисти ли? Вече за вируси ще слушаме само Ганьо от форума и фейса

 95. 95 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 228 Неутрално
  До коментар [#6] от "anonim440":Стига с тая глупост бе сектанти, не вярвали хората. Какво има да му вярваш на тоя вирус. Ясно е за всеки че има вируси, това в което хората не вярват е че този мижав вирус оправдава такива дивашки мерки.
  —цитат от коментар 88 на Billy Pilgrim


  кви дивашки мерки бре ? носенето на маска ? туй ли ти е дивашкото ?

 96. 96 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#26] от "EU defender":

  Ох как чакам някой изкуфял като теб да дойде да ми сложи маска :)

 97. 97 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 972 Любопитно

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  В световен мащаб смъртността от Ковид 10(84) спада. Следващите мутации са по-леки за болните.

 98. 98 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  До коментар [#94] от "Billy Pilgrim":

  Сума ти доказани специалисти, медици, в България се възмутиха от този трол облечен с бяла престилка.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 99. 99 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Вчера прочетох някъде, че нашите лаборатории не са в състояние да направят 8000 теста за денонощие. Сега се оказа, че са направили 11500 теста.
  —цитат от коментар 83 на Роси

  Онзи ден на едно място една жена каза, че ... А на един пазаа в продължение на няколко минути една циганка любезно ми предлагаше съвсем безплатно да ми открие много тайни за моето и общественото бъдеще. Успях да остана непросветен срещу скромната и неудовлетворила я сума от 5 лева.

 100. 100 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#32] от "Мондиана":


  Имаш ли представа колко пъти СЗО си смени мнението за последните 8 месеца. Само като си представя че в началото ни говореха за 5-10 процента смъртност. Вече го свалиха на 0.2 процента :).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK