Има ли Гюро глава и още въпроси без отговор след дискусията на съдебния съвет за Гешев

По време на заседанието на ВСС граждани се събраха с плакати и призиви за оставка на главния прокурор Иван Гешев пред сградата на съвета.

© Юлия Лазарова

По време на заседанието на ВСС граждани се събраха с плакати и призиви за оставка на главния прокурор Иван Гешев пред сградата на съвета.Със скандирания "Оставка" под прозорците на Висшия съдебен съвет (ВСС) пленумът на кадровия орган отдели 3 часа, за да обсъжда писмото на Съюза на съдиите в България (ССБ), които призоваха да се даде оценка за работата и действията на главния прокурор Иван Гешев и пленумът да стартира процедура по предсрочното му освобождаване.


До започването на такава процедура изобщо не се стигна, а дискусията мина с лични нападки, обвинения и в определен момент се обърна към вносителя на точката - председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов с аналогии за негови действия, думи и изказвания. Дебатът обхвана темите за акцията на прокуратурата в президентството, за дейността на бюрото по защита към главния прокурор, законно ли е или не разгласяването на доказателства по висящи дела и много други въпроси.


До отговори или конкретно решение така и не се стигна, а с решение на мнозинството след 3 часа дебат по темата дискусията бе прекратена като безплодна. Междувременно обаче наред с въпросите бяха разменени много критики, остри реплики и обвинения.


Гешев видя опит за противопоставяне между съдии и прокурори
Дискусията започна с изказване на главния прокурор Иван Гешев, който участва в заседанието дистанционно от кабинета си и след изявлението си обяви, че се оттегля от обсъждането. По думите му не е ясно писмото на съсловните организации по каква процедура е, както и дали пленумът има някакво основание да обсъжда подобни декларации.


Главният прокурор Иван Гешев направи изявление в началото на заседанието, след което отказа да участва в дискусията.

© Цветелина Белутова, Капитал

Главният прокурор Иван Гешев направи изявление в началото на заседанието, след което отказа да участва в дискусията.

"Нe жeлaя дa yчacтвaм в пpoтивoпocтaвянeтo мeждy пpoĸypopи и cъдии. Tyĸ цeлтa нe e глaвният пpoĸpop, a aтaĸа", обяви Гешев и подчерта, че вижда предимно пoлитичecĸи нюaнcи, а не юpидичecĸи аргументи.

"Имам чувството, че се връщаме към Оруел или късен социализъм - кой има право да говори и кой не. Става дума за огласяването на доказателства, Бюрото за защита и най-интересната тема е неравнопоставеното третиране на обвиняемите", изброи Гешев част от темите и въпросите, които поставят от ССБ, и припомни, че на такива въпроси е отговарял многократно - пред Европейския парламент, подкомисията ЛИБЕ и при изслушването си в парламента пред комисията по правни въпроси, а след това и в пленарната зала.


По един от поставените въпроси - за това, че прокуратурата прави разделение на пострадалите, като проявява към тях различно отношение, той обясни, че прокуратурата вече не разделя пострадалите на такива с добро имотно състояние и такива с нисък социален статус.


Изказа за пореден път и тезата, която е заявявал още преди година по време на избора му за поста, че съдебната система и прокуратурата получават заплатите си от българските граждани и заради това са им длъжници.


"Затова съм главен прокурор. За щастие не отговарям за цялата държава, но в рамките на конституционните правомощия и на законите ще се постарая това да се промени. За нас, които вземаме много пари, една кражба на пенсията може да е дребен проблем, който не заслужава внимание. За други хора това може да е целият живот. За мен като главен прокурор има значение и тези изоставени от държавата хора да получат защита от нея. Дори когато има дребно престъпление, препоръчвам да отидете да видите как изглеждаше един дядо, който беше пребит и му бяха взели пенсията. Не се срамувам, че се срещам с пострадали хора. Прокуратурата ще продължи да работи още по-активно срещу битовата престъпност", обяви Гешев и приключи участието си в заседанието на пленума.


Какво се обсъжда и по каква процедура?


Веднага след него членовете на прокурорската колегия Георги Стоев и Огнян Дамянов коментираха, че в писмото на ССБ не се съдържа конкретика, обясниха и че не им е ясно по каква процедура се провежда обсъждането и посочиха, че трябва да имат конкретни факти, по които да дебатират. Дамянов влезе и в детайли - писмото, с което е сезиран ВСС, няма изходящ номер, а от най-голямата съсловна организация на съдиите не са изпратили протокола от общото събрание, цитирано в това обръщение.


"Всеки път ли когато ВСС получи някакво обръщение, ще заседава. Имам усещане, че сме в предварителна дисциплинарна проверка, която няма правно основание", заяви Дамянов.


Председателят на ВКС Лозан Панов опита да внесе разяснение, като припомни, че този Висш съдебен съвет е обсъждал декларацията на Асоциацията на българските прокурори, но тогава никой не попитал как се е стигнало в тази процедура и дали становището произхожда от легитимен орган.


По думите му не е вярно, че се създават разделителни линии между съдии и прокурори, а става дума за действията на главния прокурор Иван Гешев. Именно ВСС е органът, който е избрал главния прокурор, припомни още Панов. "Ето защо, когато повече от 3 месеца се иска оставка на главния прокурор и има остра резолюция на Европейския парламент, то ние сме дори закъснели с този дебат. Не е наше право, а задължение да реагираме. Кой, ако не ВСС като кадрови орган може да направи такава оценка", попита Панов.


Колко дълго Висшият съдебен съвет ще си затваря очите?

"Колко време този ВСС ще бъде със затворени очи за случващото се, което отеква не само в България, но и извън нея и рефлектира върху имиджа на България. Можете ли да направите оценка на главния прокурор? Няма никакво съмнение, че главният прокурор следи тази дискусия. Но той трябва да отговори на тези въпроси, защото те касаят него. Ако дезертирате от тази дейност, а не сте го правили в други случаи, но преди това дайте вашата оценка за дейността на главния прокурор, когото вие сте избрали", призова Лозан Панов.

Георги Стоев и Огнян Дамянов отново поискаха да знаят каква е процедурата и заявиха, че няма никакви конкретни факти, предложени за обсъждане в писмото на ССБ.


"Напомням, че и вие наричахте другарски и народен съд подобни въпроси и също излизахте от заседанията. А друг член на ВСС (Олга Керелска - бел. ред.) нарича подобни въпроси тричане", обърна се Дамянов към Лозан Панов.


Атанаска Дишева от своя страна каза, че оттеглянето от заседанието на главния прокурор е доказателство за недосегаемостта му и неговата безотчетност. "Цели се избягване на отговори пред този орган, цели да омаловажи съдържанието и смисъла на този дебат. Ако действително искаше да отговори на въпросите, поставени в обръщението, би трябвало да отговори на фактите, изнесени в резолюцията на Европейския парламент. Споменаваме ги все едно не ни касаят", коментира Дишева.


Дишева: Гешев срещна ли се и с пребитите младежи зад колоните на Министерския съвет?

"Главният прокурор говори за възрастните хора на страната и как изглежда пребития дядо. А дали главният прокурор знае как изглеждаха пребитите младежи зад колоните на Министерския съвет и с десетките пострадали, които не попадат в неговото определение за възрастните хора. Дали се срещна с тях? Прави се опит да се измести фокуса на дебата", подчерта Дишева още в началото на дискусията.

Тя разтълкува обръщението на ССБ като подсещане към членовете на ВСС и прокурорската колегия, които имат право да обсъдят всички поставени от тях въпроси.


"Ние не сме в тази процедура по предсрочно освобождаване. Това може да бъде направено от трима членове на прокурорската колегия или от министъра на правосъдието. Такова производство може да бъде инициирано и от петима членове на ВСС", обясни процедурата Дишева.


Новоизбраният член на прокурорската колегия и досегашен председател на управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България Евгени Иванов също поиска думата, като обясни, че "в писмото на ССБ има внушения, които са казани с един политически привкус. Цели се да бъде ангажиран ВСС с тежка процедура, а, ако това се допусне да се случи, пленумът ще има чести поводи да се занимава с тези въпроси". Иванов е на мнение, че ако дискусията продължи да се развива в тази посока, ще се получи доста опасен прецедент. Той предложи документите да бъдат приети за сведение и дебатът да приключи.


Предизвикана от призивите за конкретика, Дишева се концентрира върху едно публично изказване на главния прокурор, което той направи на 4 април по повод одита на системата за случайно разпределение на делата. Тогава Гешев каза, че заради уязвимостите в системата е имало възможности за пробив.


"Надявам се искрено да не се окаже вярно, иначе пет години не сме имали правосъдие", каза тогава главният прокурор.


Над 3 часа членовете на ВСС дискутираха и приключиха темата без резултат.

© Дневник

Над 3 часа членовете на ВСС дискутираха и приключиха темата без резултат.


"През тези последни 5 г. аз самата съм била съдия и съм правораздавала с колегите си съобразно доказателствата по делото, вътрешното си убеждение и закона. Заради всички съдии това изявление на главния прокурор уронва престижа на съдебната власт. Това само по себе си е достатъчно основание за обсъждане. Много е важно, че изявлението е направено от главния прокурор в качеството му на ръководител на прокуратурата. Това е едната предпоставка за оценка дали има накърняване на престижа на съдебната власт", коментира днес Дишева.


Тя подчерта, че това само по себе си е достатъчно ВСС да си постави въпроса - продължава ли да твърди главният прокурор, че през последните 5 г. не е имало правосъдие. "Авторът трябва да обясни какво е имал предвид с тези си думи на 2500 български съдии", призова още тя и изрази съжаление, че Гешев не е на заседанието, за да отговори.


Георги Стоев защити главния прокурор като посочи, че цитатът, посочен от Дишева, както и в писмото на ССБ са извадени от контекста, а думите са манипулативно променени.


"Когато има изявления в този смисъл, както и да го перифразирате, както и да го възприемате, това без съмнение влияе върху авторитета на съдебната власт. Защото поставя други въпроси - къде е бил той, преди да бъде главен прокурор. Кацнал от някоя друга планета? Всичко това рефлектира. Всякакви други формалности и загубване в процедури водят до един-единствен извод - никой не иска да задава въпроси на главния прокурор, никой не иска той да отговори", коментира Лозан Панов и осъди "бягството му и арогантното му отношение към българските депутати".


Имал ли е Гюро глава и други въпроси по Елин Пелин


Той направи и сравнение с приказка на Елин Пелин. "Ставащото ми напомня на приказката на Елин Пелин за умник Гюро и умници юнаци. От един час се занимаваме с въпроса казвал ли е главният прокурор за "ĸopoнaвиpyc" или не", посочи Панов и разказа част от сюжета на приказката, като посочи, че на финала жената на Гюро отговорила на въпросите имал ли е глава или не с репликата: "За Великден Гюро си купуваше капа, така че трябва да е имал глава." Панов отправи и молба никой да не се припознава, но отправи и серия от въпроси.


"Това ли ще е стилът на прокуратурата оттук нататък? На върха на пирамидата имаме един човек без отговорност, 20 г. се търси решение поне да има кой да го разследва, ако евентуално е извършил престъпление. С казаното днес вие всъщност потвърждавате, че има такъв модел и защитавате този модел - политически зависим Висш съдебен съвет избира главен прокурор, който чрез действията си накърнява правовия ред. И аĸo България е най-бедната и най-корумпираната държава в Европейския съюз, това без съмнение се дължи и на действията и бездействията на главния прокурор", обяви Лозан Панов.


Той продължи с въпросите, като нарече бюрото за защита на свидетелите "паравоенна организация", действията на прокуратурата в президентството като "нахлуване, което изглежда като да се извършва държавен преврат", което е накарало хората да излязат на протести, които продължават и до днес.


По думите на Панов Гешев категорично нарушава с действията си презумпцията за невинност и има "арогантното, демонстративно и надменно отношение към всички власти".


Гергана Мутафова от прокурорската колегия каза, че не се бяга от дебат и отговор на въпроси, но трябва да се уточнят параметрите на едно такова обсъждане и по каква процедура се прави. Изказването й предизвика Панов иронично да предложи няколко точки за гласуване.


"По точка 1 да гласуваме и приемем, че главния прокурор е политически неутрален. По точка 2 - че се адмирира и поощрява от прокуратурата разпространяването на аудиозаписи, направени със специални разузнавателни средства. Да предложим законодателни промени за разрешаването на компетентността и за използването на оръжия от служителите на Бюрото за защита към свидетелите към главния прокурор. Да гласуваме главният прокурор да казва кой е виновен. Обществото трябва да знае каква е позицията на ВСС и дали ние поощряваме всичко това или не и нека го направим с гласуването си", обяви Панов.


А Цацаров изигра ли първостепенна роля в назначението на Панов


Севдалин Мавров обърна дискусията като отправи въпроси към самия Панов.

"В обръщението на управителния съвет на ССБ е записано, че главният прокурор има първостепенна роля за избирането на председателите на върховните съдилища. Бившият главен прокурор Сотир Цацаров изигра ли първостепенна роля при вашия избор за председател на ВКС?". Панов отговори, като насочи въпроса към самия бивш главен прокурор Сотир Цацаров.

Георги Кузманов също се включи, като посочи, че когато колегите имат предвид политическо говорене, имат предвид точно начина, по който говори Лозан Панов. "Той си позволи да каже, че съдебната система е потънала в зависимости. От съдийската колегия му зададоха 14 въпроса и той не е отговорил на нито един от тях. Днес готов ли е да отговори на тези 14 въпроса", попита Кузманов.


Председателят на ВКС Лозан Панов заяви, че главният прокурор трябва да се отчита пред ВСС, и призова кадровия орган да даде оценка на действията му.

© Георги Кожухаров

Председателят на ВКС Лозан Панов заяви, че главният прокурор трябва да се отчита пред ВСС, и призова кадровия орган да даде оценка на действията му.


Вероника Имова изцяло защити действията на прокуратурата и главния прокурор, като подробно аргументира тезата си, като голяма част от мотивите й се припокриваха с тези на самия Гешев. "Изключително обидно е да се внушават пред нас и пред обществеността тези, които не отговарят на истината. Много обидно е да чуя, че главния прокурор е нарушил текстове от НК, след като си е позволил да насърчава наблюдаващи прокурори да разгласяват данни по висящи производства. Никой не може да се меси в работата на прокуратурата в досъдебната фаза и върху прокуратурата седи отговорността да докаже обвинителната теза и да твърди, че са нарушени разпоредби на закона", коментира Вероника Имова.


Тя обясни подробно какво предвижда законът, какво е презумпция за невинност и защо Иван Гешев не я е нарушил, като нарече обидно и манипулативно твърдението, че бюрото за защита на свидетелите е паравоенна организация, а действията на прокуратурата в президентството били наричани нахлуване, въпреки че заради това има разрешение на два съдебни състава. Имова видя загриженост от страна на Гешев в сравнението, което той направи между коронавируса и проблемите със системата за случайно разпределение на делата.


Панов, спомняте ли си вас кой ви избра? Тогава срам ли ви беше?


"Хората, които са излезли на улицата, са подведени под манипулативна кампания срещу българската прокуратура и главния прокурор, която не е спирала в мандата на всеки един главен прокурор от над 30 години. И Татарчев, и Филчев, и Велчев, и Цацаров, а сега и Гешев са били винаги обект на атака - политически и представители на другите две власти, и от НПО, които се издържат с чужди финансови средства и обслужват чужди цели. Това е недостойно за юристи, които отговарят за кадровия престиж на съдебната система и нейната независимост", обяви Имова.


Огнян Дамянов, видимо ядосан, подчерта, че са спазени всичко законови процедури при акцията в президентството и там не е имало нахлуване от паравоенно формирование. Той цитира и конкретни текстове от закона.

"Това е политическо говорене, защото не отговаря на законово основание. Панов, още ли смятате, че български прокурори са бухалки? Нас ни избраха българските прокурори! Панов, спомнете си вас кой ви избра. Тогава срам ли ви беше", избухна гневно Дамянов. Подобен въпрос отправи и Севдалин Мавров - дали Панов е чакал пред кабинета на министър-председателя преди избора му за член на ВКС.

Председателят на ВКС отрече да е чакал пред кабинета на министър-председателя и потвърди думите си - "че когато селективно действа орган, какъвто е прокуратурата, самите действия на главния прокурор, са бухалка за едни и параван и чадър за други". Той даде пример с делото КТБ, по което не е бил разследван депутатът Делян Пеевски и посочи, че заради това дело (по което Гешев е наблюдаващ прокурор - бел. ред.) е "наградата" на Гешев да оглави държавното обвинение.


Олга Керелска също коментира протестите като отправи въпроса, след като не е имало нахлуване в президентството, защото хората са излезли на улицата, а според проучвания 66-68% от българското население подкрепят исканията им и добави: "Затова сме длъжни да проведем този дебат и да кажем какво мислим за действията на главния прокурор."


Цветинка Пашкунова сложи точка на обсъждането с предложението кадровият орган да гласува дали да прекрати дебата с мотивите: "Дискусията не е конструктивна, не е полезна и ни дискредитира. Нека я прекратим."


"Смятах, че ще обсъдим принципни въпроси, за стандартите на водене на наказателните производства, за разумния баланс между презумпцията за невиновност и нуждата да се информира обществото. Всички сме наясно, че не сме в процедура по предсрочно освобождаване. Излишни са всякакви становища, особено когато са придружени с лични нападки. Този дебат в момента е абсолютно безполезен", обяви Пашкунова.


Така с 19 гласа "за" и 3 против (на Лозан Панов, Атанаска Дишева и Олга Керелска) обсъждането приключи.


Христо Иванов: ВСС мирише на страх


Междувременно по време на дискусията десетки граждани се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и бивш министър на правосъдието също призова кадровият орган да започне дисциплинарно производство по освобождаването на Иван Гешев и така да покаже, че в България има някой над главния прокурор.


Бившият министър на правосъдието Христо Иванов дойде пред сградата на ВСС да поиска оставката на Иван Гешев и да подкрепи протеста на инициатива "Правосъдие за всеки".

© Юлия Лазарова

Бившият министър на правосъдието Христо Иванов дойде пред сградата на ВСС да поиска оставката на Иван Гешев и да подкрепи протеста на инициатива "Правосъдие за всеки".


"Тази заличка мирише, мирише на страх. Тези хора, които трябваше да бъдат избрани с високи морални и професионални качества, миришат на страх, защото всички са подбрани да бъдат зависими, да подлежат на страхуване. Това тук не е основа на независимостта и на законността, това е един кафез за уплашени пощенски гълъби. Пощенски гълъби, които получават своите указанията в Сарая и само ги изпълняват тук и ги формализират", заяви Христо Иванов.


"ГЕРБ и ДПС е коалицията на главния прокурор. Хората, които са във ВСС са избрани заедно от тях", заяви Иванов. "Ще започне едно позорно замитане, ще се леят опорки от ПИК и от пеевската пропаганда черното ще се нарича бяло, ще се лъже в потресаваща степен", прогнозира той.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  съдиите и адвокатите една обща безсрочна стачка да направят и да се приключва казуса .....

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Така с 19 гласа "за" и 3 против (на Лозан Панов, Атанаска Дишева и Олга Керелска) обсъждането приключи.

  и милиони бедни и клети българи, взети за заложници за следващите 30 години !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  съдиите и адвокатите една обща безсрочна стачка да направят и да се приключва казуса .....
  —цитат от коментар 1 на MPetr

  Според мен подчинените на Сорос съдии и адвокати са незначителен брой, макар сред съдиите сороските здрави сили да са успели да вмъкнат свои представители дори на ключови места...

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 646 Неутрално

  ВСС и прогнилите ябълки, с три изключения

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 10. 10 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1313 Весело

  До коментар [#6] от "#ОСТАВКА":

  "Аз отивам да изкарам курс за оръжие"

  Мандрите имат хубава охрана, внимателно :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3406 Весело

  Гюро Каскет носеше, та може и да е имал глава ...
  Макар че и това е съмнително.

  А че у нас Гюровци да излизат начело да искаш, а мат'рялът ги търпи и все ги оставя да си разиграват коня - това вече е прОблемот!

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7228 Неутрално

  Глави има , но какво има вътре...

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Трима човека разиграват ВСС, срам и позор.
  Толкова ли няма сериозни въпроси за разискване в нашата съдебна система???
  Някакви съдии се подписали под някакво писмо и сега някой трябва да им отговаря.
  А тези същите съдии защо не отговарят за Миталов?
  Корумпе казаха, че бил, че пускал шпионите на Путин.
  САЩ ни го казаха.

 15. 15 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  Ами празни разправии. Гилотина трябва и главата да се покаже високо вдигната ... За да е ясно на всички - има ли я, няма ли я.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 16. 16 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  съдиите и адвокатите една обща безсрочна стачка да направят и да се приключва казуса .....
  —цитат от коментар 1 на MPetr


  Ама ако може да е гладна.

 17. 17 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 646 Неутрално

  съдиите и адвокатите една обща безсрочна стачка да направят и да се приключва казуса .....
  —цитат от коментар 1 на MPetr


  Ами те и без това стават излишни. Каскеттурата направо да казва обвинението и присъдата. Връщаме се в светлото комунистическо минало. Даже сме с крачка напред, дори и тогава парламента не беше в партийния дом.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 18. 18 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Е щом носи каскет, трябва да има глава.

 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3406 Весело

  "Нe жeлaя дa yчacтвaм в пpoтивoпocтaвянeтo мeждy пpoĸypopи и cъдии."

  Е те' за туй му вярвам на Каренин!
  Не само в изявления, но и на практика с подготвяните от него "промени" Каскетят утвърждава убеждението си, че съдиите и прокурорите са едно!
  Съдиите само мъъничко, едно стъпало по-надоле от прокурорите.
  Като Началник и Деловодител горе-долу ...

 20. 20 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 828 Весело

  [quote#7:"Аскет"][/quote]

  Изпълзяли като въшка на чело.
  А този:"Бившият министър на правосъдието Христо Иванов дойде пред сградата на ВСС да поиска оставката на Иван Гешев и да подкрепи протеста на инициатива "Правосъдие за всеки".
  освен за портиер на сградата, за друго не става/ако го допуснат вътре/.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  Когато избираха Лизан Панов преди няколко години, умният красивитет го плюеше и твърдеше, че е представител на статуквото.
  После излезе някаква история с развити болтове на колелата на служебната му кола и изведнъж той стана Герой на нашето време.
  Умният красивитет силно люби и силно мрази и най-вече бързо забравя.

 23. 23 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 892 Весело

  Лозанъ удари греда. Пак...

  Знанието е сила, информацията - власт
 24. 24 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  ВСС целият е за смяна... ......

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Това тук не е основа на независимостта и на законността, това е един кафез за уплашени пощенски гълъби. Пощенски гълъби, които получават своите указанията в Сарая и само ги изпълняват тук и ги формализират", заяви Христо Иванов.
  —цитат от коментар 0 на Дневник


  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍 !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 27. 27 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  ''Георги Стоев и Огнян Дамянов отново поискаха да знаят каква е процедурата и заявиха, че няма никакви конкретни факти, предложени за обсъждане в писмото на ССБ.''

  Аматьорска работа. Лозан Панов или служи на мафията или живее в друга реалност.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 28. 28 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 892 Весело

  Ще цитирам какво написах сутринта:

  "Умнокрасивитетът започва деня с плаха надежда.
  После - както винаги......."

  Да уточня: После - сълзи и сополи както винаги......

  Знанието е сила, информацията - власт
 29. 29 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Любопитно

  Е щом носи каскет, трябва да има глава.
  —цитат от коментар 18 на Doge


  А онзи с амбалажния плик какво има?

 30. 30 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 828 Любопитно

  Манекенът на снимката брои ли се за протестър?

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 31. 31 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1169 Любопитно

  ВСС е превзет от мафията. България НЕ Е правова държава. Всеки да се спасява както може. Аз отивам да изкарам курс за оръжие. Не разчитам на милицията, прокурватурата и съд.
  —цитат от коментар 6 на #ОСТАВКА


  Бравос, правилно, одобрявам! Аз се чудя какъв е този тътен, какво е това треперене на земята в София, какви са тези яростни вълни от „въстаници“, а то какво било! Цели 5 (пет) души държат плаката против изедника Гешев, а вътре целият ВСС трепери, а с тях трепери и сградата! Ама по-полека, ей! С тези протести и тези плакати ще ги уморите тия от ВСС – от смях! Питам аз и отговор не искам: „Така ли се защитава оградата на Буджака, а?“! Така ли ще се спаси от разрушение басейна на достопочтения собственик на въпросния имот? Не, не и не! Само въоръжената борба е лек за този изстрадал собст…, пардон, народ! Въоръжена борба, пушки, землянки, гора, планина, мандри и млади, самоотвержени, дащни дрОгарке! Ех, революционна романтика – къде си ти сега? На жълтите павета ли? Може, ама от днес, по заповед на „отровните“ войводи, там става питейно заведение! Но нищо, в името на революцията и на благото на народа ще пием, ще пеем буйни песни за тирана и за Балкана, а като изтрезнеем, ще немеем! Ми така е казал поетът, да не съм си го измислил аз, я?

 32. 32 Профил на Lyu Yordan
  Lyu Yordan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гешев - синдром на Даун?!

 33. 33 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2376 Весело

  А тези от БСП във ВСС........ Курнелия какво ще каже?

 34. 34 Профил на Lyu Yordan
  Lyu Yordan
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#18] от "Doge":

  А може да е тиква?!

 35. 35
  pag
  Рейтинг: 892 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  ''Георги Стоев и Огнян Дамянов отново поискаха да знаят каква е процедурата и заявиха, че няма никакви конкретни факти, предложени за обсъждане в писмото на ССБ.''Аматьорска работа. Лозан Панов или служи на мафията или живее в друга реалност.
  —цитат от коментар 27 на kaiser


  И двете.
  На приказки е в друга реалност, а на практика служи на мафията. Обаче на "правилната" мафия....

 36. 36 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 828 Любопитно

  Гешев - синдром на Даун?!
  —цитат от коментар 32 на Lyu Yordan


  Даун, Нокдаун.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3262 Весело

  Нее, не е приказката за Гюро, а за Голчо от Голтулуп, упс, Голтупан. Дето Голчо трябвало да занесе две печени кокошки на владиката, а занесъл само едната.
  Така и гешеФФчетата се измъкват.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 38. 38 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3262 Весело

  Импотентни напъни, нищо няма да се случи. Лозан няма да вдигне самолета.
  —цитат от коментар 5 на proventuss


  КъФ самолет да вдигне пред Цинкови кофи?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Весело

  " Председателят на ВКС отрече да е чакал пред кабинета на министър-председателя и потвърди думите си - "че когато селективно действа орган, какъвто е прокуратурата, самите действия на главния прокурор, са бухалка за едни и параван и чадър за други". Той даде пример с делото КТБ, по което не е бил разследван депутатът Делян Пеевски и посочи, че заради това дело (по което Гешев е наблюдаващ прокурор - бел. ред.) е "наградата" на Гешев да оглави държавното обвинение."

  Главният прокурор има една основана функция като назначен от сараите : да осигури кражбата на над 600 милиона лева креди, взет от успелия млад мъж ! Божий инструмент, какво да се прави ?😂😂

 40. 40 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 32 Гневно

  ВСС е превзет от мафията. България НЕ Е правова държава. Всеки да се спасява както може. Аз отивам да изкарам курс за оръжие. Не разчитам на милицията, прокурватурата и съд.
  —цитат от коментар 6 на #ОСТАВКА


  ВСС не е превзет от мафията, а е назначен от нея!

  без подпис!
 41. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Весело

  " Имал ли е Гюро глава и други въпроси по Елин Пелин

  Той направи и сравнение с приказка на Елин Пелин. "Ставащото ми напомня на приказката на Елин Пелин за умник Гюро и умници юница. От един час се занимаваме с въпроса казвал ли е главният прокурор за "ĸopoнaвиpyc" или не", посочи Панов и разказа част от сюжета на приказката, като посочи, че на финала жената на Гюро отговорила на въпросите имал ли е глава или не с репликата: "За Великден Гюро си купуваше капа, така че трябва да е имал глава." Панов отправи и молба никой да не се припознава, но отправи и серия от въпроси."

  Слава Богу, Божият инструмент носи каскет, така че по тази логика няма как да няма глава ! 🤣

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Весело

  " "През тези последни 5 г. аз самата съм била съдия и съм правораздавала с колегите си съобразно доказателствата по делото, вътрешното си убеждение и закона. Заради всички съдии това изявление на главния прокурор уронва престижа на съдебната власт. Това само по себе си е достатъчно основание за обсъждане. Много е важно, че изявлението е направено от главния прокурор в качеството му на ръководител на прокуратурата. Това е едната предпоставка за оценка дали има накърняване на престижа на съдебната власт", коментира днес Дишева."

  Да, ама човекът каза, че това не било уронване престижа на съдебната власт, а опит за разделение и противопоставяне между съдии и прокурори ! Е, как да не ми вЕрваме, щом говорителя на сараите говори.......

 43. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  След "победите" на Гешев във ВСС ще очакваме и някоя победа в съдебната зала. Ама не се знае дали ще дочакаме.

  Както беше казал Тодор Живков "Дела, дела и пак дела!".........Но никакви присъди.

  Между другото приказките на Гешев за противопоставяне на прокурори и съдии не са нищо друго освен опит още от сега да се търсят оправдания за предизвестените бъдещи провали.

 44. 44 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 828 Любопитно

  До коментар [#39] от "samoedin":

  Божият инструмент има една основна заслуга: хвърли кофа с мая в селския кенеф.
  Всички от клуба на луничавите се почувстваха обидени. Оттам и реакциите.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 45. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#40] от "Лопе де Вега":

  " ВСС е превзет от мафията. България НЕ Е правова държава. Всеки да се спасява както може. Аз отивам да изкарам курс за оръжие. Не разчитам на милицията, прокурватурата и съд.
  —цитат от коментар 6 на #ОСТАВКА


  ВСС не е превзет от мафията, а е назначен от нея!"

  Много уместно уточнение ! Същото се отнася и за правителството....на почетния !

 46. 46 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#41] от "samoedin":

  .... Слава Богу, Божият инструмент носи каскет, така че по тази логика няма как да няма глава ! 🤣
  —цитат от коментар 41 на samoedin


  Извинете, под каскета не е задължително да има глава. Може да бъде и дървена закачалка.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Пределно ясно е, че статуквото се брани от ВСС, а инструментът е прокуратурата начело с главния Каскет. Няма да е лесно, дълбоки промени са нужни за да имаме върховенство на правото.

 49. 49 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#44] от "proventuss":

  До коментар [#39] от "samoedin":Божият инструмент има една основна заслуга: хвърли кофа с мая в селския кенеф...
  —цитат от коментар 44 на proventuss


  Ама не беше си вдигнал гащите та се забави да излезе.

 50. 50 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Неутрално

  А ако резюмираме за полезните... хм... граждани, да речем; протестутите и протестутките имам предвид: НАНАЙ!

 51. 51 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Лозанъ удари греда. Пак...
  —цитат от коментар 23 на pag


  Ми той затова гледа тъпо. Ама му се удава, де...

 52. 52 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Весело

  [quote#17:"rumen_s"]
  —цитат от коментар 21 на von_seeckt
  Този с хартиения плик на главата, на снимката, ти ли си?[/quote]

  Е, ти пък! Да не искаш да си покаже интелигентната физиономия пред хората? Ми и то срам има, момчето...

 53. 53 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Щом има каскет, требе да е имАл и глАва!

 54. 54 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1313 Весело

  До коментар [#50] от "gr52":

  Друго да не е обаче резюмето е лесно :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 55. 55 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Весело

  Трима човека разиграват ВСС, срам и позор.Толкова ли няма сериозни въпроси за разискване в нашата съдебна система???Някакви съдии се подписали под някакво писмо и сега някой трябва да им отговаря.А тези същите съдии защо не отговарят за Миталов? Корумпе казаха, че бил, че пускал шпионите на Путин. САЩ ни го казаха.
  —цитат от коментар 14 на НеКой


  +++++++++++++++++++++++++++++

 56. 56 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1689 Неутрално


  Забелязвам, че под моя коментар # 43, в който изразявам плаха надежда да видим победи на Гешев и в съдебната зала - т.е. да има осъдени престъпници - са заваляли минуси.

  Очевидно невярващите, че Гешев може да постигне някога някаква осъдителна присъда са доста по-многобройни от споделящите моята плаха надежда.

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#46] от "Един препатил":

  " Извинете, под каскета не е задължително да има глава. Може да бъде и дървена закачалка."

  Аз не знам защо дискусията се води само по линията на уронване на престижа на съдебната власт ! Това че е факт, факт е, но този с дървената закачалка, по делото КТБ съвсем умишлено укрива главния виновник за фалита на банката, като по този начин веднъж извършва ново престъпление по НК - подпомага лице да избегне правосъдието, втори път съучаства в ощетяването на кредиторите на банката, доколкото сумата, която би върнал успелия млад мъж, не става част от т.нар. маса на несъстоятелността, от която се удовлетворяват кредиторите, изобщо омазал е отвсякъде ....закачалката с л---а !

 58. 58 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Весело

  Глави има , но какво има вътре...
  —цитат от коментар 12 на Роси


  Е, не е като в твоята - само култура, интелект, креативност и евристика...
  ..................
  Роси, това, което най-много харесвам в теб е, че никога не си банална.

 59. 59 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 746 Весело

  Малиий... Тоз Гешев бая народ страхува, бе!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 60. 60 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#56] от "Един препатил":

  А, писали са ти ги по инерция... И аз имам тази надежда, но не е плаха. Но то е до характер - трудно се плаша.

 61. 61 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Панов въобще щото не го раздава като политик.
  Имало било протести, резолюция... те тия неща са спонтанни от народа.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 62. 62 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1418 Весело

  [quote#17:"rumen_s"]
  —цитат от коментар 21 на von_seeckt
  Този с хартиения плик на главата, на снимката, ти ли си?[/quote]

  Той е.
  Вече е студено да се ходи с кофа.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 63. 63 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Наивно е е да се очаква, че във ВСС ще попаднат случайно лица.
  Естествено, този, който си е избирал главния прокурор е подбрирал и подвластната нему част от съдиите.
  "Ти си го избра!" , беше казал навремето Кокинов към Борисов.
  "Ти си ги избра" , важи в пълна степен и за тези субекти с малки души и големи чекмеджета.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1169 Весело

  Манекенът на снимката брои ли се за протестър?
  —цитат от коментар 30 на proventuss


  Ами брои се, разбира се, че те са на същия акъл като него!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#55] от "gr52":

  Хубаво, че ентусиазирано сте изразили съгласие с колегата "НеКой"-си затова, че споменал с възмущение съдия Миталов, който пускал руски шпиони на срещи с Путин (не въобще както той лекичко е послъгал).

  Защото ме подсещате да попитам какво става с разследването и обвинението срещу руския шпионин Николай Малинов. Той, че ходи при Путин - ходи, ама се и върна. Нито е в Белград, нито в Дубай, нито в Южна Африка. Тука си е и даже партия щял да си прави. Нещо обвинителен акт да е изготвен, да е внесен в съда, прокуратурата иска ли да води дело или след фойерверките и кьорфишеците ще изчака да минат всякакви срокове и тихомълком ще пректрати досъдебното производство?

  Хубаво е да чуваме и за свършено нещо по-конкретно, не само алабализми.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Абе дайте сведение, какво позорно е направил Гешев, че пише на плакатите на "протеста" "Позор"?! Да не е излъгал, че не е контактен със заразен, да не са го изгонили от Естония най-позорно, или е излизал със вдигнат юмрук да подкрепя метеж?
  —цитат от коментар 2 на lz2


  Ми той да не е руски резидент, че да си позволява подобни работи?

 71. 71 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#69] от "3biri":

  Ти???

 72. 72 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1689 Любопитно

  До коментар [#60] от "gr52":

  Извинете, това, че ми пишат минуси по инерция като комплимент ли да го приема?

 73. 73 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5719 Неутрално

  Лозан да излиза от съдебната система и да влиза в политиката, че ще станем още по-последни в Европейския съюз.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 74. 74 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#72] от "Един препатил":

  Като продуктово позициониране.

 75. 75 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#68] от "Един препатил":

  Предлагам да прибегнем към познатото на всички поне малко развити култури разделение на труда - вие да сте по конкретиката, а аз по осмислянето й.

 76. 76 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Нечувана наглост и позор за Гешев и политически зависимото болшинство във Висшия съдебен съвет, които за пореден път хвърлиха петно върху цялата Съдебна власт
  Оставка и разпускане на Висшия съдебен съвет!
  Оставка на Гешев и закриване на Прокуратурата в днешния й болшевишки модел!

 77. 77 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Лозан Панов кратичко и спретнато е обобщил проблема , наричайки
  действията на прокуратурата в президентството "нахлуване, което изглежда като да се извършва държавен преврат", което е накарало хората да излязат на протести, който продължават и до днес. Няма какво да се добави. Окопалото се БСП с бледорозовите в колегията на съдиите, наречена от френския посланик Дьо Кабан кошница с гнили ябълки, скочи на Гешев заради акцията на прокуратурата в президентството, разрешена от два съдебни състава. И протестите са заради въпросния президент също. Това обобщава всичко.

 78. 78 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Каскетът е в отбора на Путин. И той и Тиквата се правят на антикомунисти, а Филчев - консултантът на Каскета, е евроазиатец още от времето, когато беше шев на "плод-зеленчук".

 79. 79 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3262 Весело

  До коментар [#68] от "Един препатил":

  По-конкретно? Това достатъчно конкретно ли е?
  https://pik.bg/лидерът-на-герб-бойко-борисов-се-срещна-с-движение-русофили-снимки-news642207.html

  Кметицата на Казанлък от ГЕРБ съпредседател
  https://lupa.bg/news/parvo-v-lupabg-boiko-na-sreshta-s-nd-bdquorusofilirdquo-snimki_22093news.html

  Красимир Велчев съпредседател на депутатското сдружение за приятелство с Русия.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 80. 80 Профил на sbe56604009
  sbe56604009
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Гешефта е най важния ресурс на задкулисната власт. Няма да го дадат.

 81. 81 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  А тук имаше някакви безумно смели предположения за съвест, целесъобразност и едва ли не наченки на смелост в Слънчо. Нема такива работи.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 82. 82 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  ....болшинство ....
  —цитат от коментар 76 на Jordan J


  Мммммда

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 83. 83 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Весело

  До коментар [#79] от "Николай Колев":

  " По-конкретно? Това достатъчно конкретно ли е?
  https://pik.bg/лидерът-на-герб-бойко-борисов-се-срещна-с-движение-русофили-снимки-news642207.html

  Кметицата на Казанлък от ГЕРБ съпредседател
  https://lupa.bg/news/parvo-v-lupabg-boiko-na-sreshta-s-nd-bdquorusofilirdquo-snimki_22093news.html

  Красимир Велчев съпредседател на депутатското сдружение за приятелство с Русия."

  За хора с промити мозъци, чиято основна функция е да брани ОПГ - то на властта от обществото с лъжи и демагогия няма никаква " конкретика ", която да убеждава в каквото и да било ! Иначе линковете, които си пуснал само потвърждават защо Малинов никога няма да бъде осъден ! Което не пречи да се вдига шум предизборно около неговото задържане ! Та те така го задържаха, че и до Москва ходи човека, получи медал за вярна служба към руските интереси у нас и се върна ! И си стои тука, без никакви проблеми от каскета, нали шоуто приключи......

 84. 84 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Весело

  До коментар [#75] от "gr52":

  " Предлагам да прибегнем към познатото на всички поне малко развити култури разделение на труда - вие да сте по конкретиката, а аз по осмислянето й."

  Той с конкретиката се справя добре, ама втората част от предложението, осмислянето, за което говорите, нещо липсва.....

 85. 85 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Явно в тая държава няма по умни и кадърни от Гешев и Борисов, справка - постовете тука

 86. 86 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#84] от "samoedin":

  До коментар [#75] от "gr52":...Той с конкретиката се справя добре, ама втората част от предложението, осмислянето, за което говорите, нещо липсва.....
  —цитат от коментар 84 на samoedin


  Благодаря за добрата дума. Ама не прибързвайте - нашият общ приятел "gr52" може и да осмисли нещата за себе си.

 87. 87 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Христо Иванов призна ли, че сегашният ВСС и Главен прокурор работят по предложени от него правила и приети с промяна на конституцията през 2015?

  Аааа, страхливец не си е признал. Протестира срещу собствената си реформа, протестира срещу себе си!

  хи хи хи

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2044 Весело

  За "Гюро", не знам има ли глава, но определено за "Матросовците", скочили да бранят Гешев, не съм сигурен, само каскети ли имат, като него! ;)
  Но, к'во да правят?! Каскета си е запазена марка, част от ГЕРБавия "дрескод", от преди "катарзисния" период!

 90. 90 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  БСП........виждате ли каква наглост е тяхното ? ........ На Курнела, да и пъхнат микрофона, да я питат..... Ти кво каза ?....... А вие къде сте?....... Какви недоразумения номинирате и защо?.....
  Иначе се прави на интересна нали?

 91. 91 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3768 Весело

  Браво на авторедактора, комбинацията е перфектно смешна - "умници юница" "Юница" нали беше "млада нераждала крава, трелица"?
  Интересното е, че от църковния български се е запазила в руските архаизми като "младо момиче" - " Я на молодке женился, на юнице, на отроковице, чтоб веселила мою старость."

 92. 92 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4608 Неутрално

  Със скандирания "Оставка" под прозорците на Висшия съдебен съвет (ВСС) пленумът на кадровия орган отдели 3 часа, за да обсъжда ...
  ____________________________

  По-важна е снимката под заглавието!

  Трима протестуиращи, а за да се получи калабалък бабикяните са изтипосали и една кукла манекен!

 93. 93 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4608 Неутрално

  [quote#17:"rumen_s"]

  —цитат от коментар 21 на von_seeckt
  Този с хартиения плик на главата, на снимката, ти ли си?
  —цитат от коментар 62 на zz_s


  Той е.
  Вече е студено да се ходи с кофа. [/quote]

  Сигурно го е срам да си покаже лицето! Ами зимата как ще протестира?

 94. 94 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Цитат:
  "Нe жeлaя дa yчacтвaм в пpoтивoпocтaвянeтo мeждy пpoĸypopи и cъдии. Tyĸ цeлтa нe e глaвният пpoĸpop, a aтaĸа", обяви Гешев и подчерта, че вижда предимно пoлитичecĸи нюaнcи, а не юpидичecĸи аргументи.“

  Чакай бе, мой човек.
  Сега , на какъв ми се правиш? На политик, на дръж ми шапката или на такъв какъвто всъщност си?

  Няма противопоставяне , а изразена ясна гледна точка по отношение на твоята работа като държавен чиновник , назначен на изключително важна длъжност. Отказът от участие в дискусията ,поне на мен ми говори, че си некадърен и очевидно осъзнаващ причината поради която цяло съсловие се възмущава от твоите действия. Но ти не искаш.....
  Хубаво.

  Има една народна мъдрост , която гласи:
  “ Ако не искаш, когато можеш , няма да можеш , когато искаш”
  —————————!!!!

 95. 95 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Поредна смешна статия от Дневник.

 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Разстроено

  UNITED EU UNION

  Кофти работа.
  Всеки има вътрешно убеждение,
  но не всеки си го поставя преди закона...

  То е субективно нещо (всеки си има) и е излишно да се споменава.
  А да се декларира като Предшефственик на закона е Незаконно.

  Какви бързи доказателства по вътрешно убеждение!?...

  Пръв е Законът.
  Пръв е Върховният закон, основен, най-стабилен, най-силен,
  с непосредствено действие: Конституция на Република България.

  Глава Шеста за Съдебната власт, Чл. 117:
  ...
  Съдебна власт (съдия, съдебен заседател, прокурор, следовател)
  се съобразява само със Закона
  ...
  за да в Съдебни дела установи истина.
  ...
  След което, подразбира се:
  изчислява сложна релация между Закона и установената Истина по дело,
  и постановява: Справедливо решение.

  "През тези последни 5 г. аз самата съм била съдия и съм правораздавала с колегите си съобразно доказателствата по делото, вътрешното си убеждение и закона."

 97. 97 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Бич извънсъдебен.

  Но изправен пред Съд, като страна,
  мекичък, отстъпчив.

  Затова въстана Народът велики и грабна мотики не,
  а яйца, домати и плакати #оставка...

  До коментар [#59] от "ТНТ":

  Малиий... Тоз Гешев бая народ страхува, бе!

 98. 98 Профил на cfs34668776
  cfs34668776
  Рейтинг: 211 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Тоя въобще знае ли си длъжностната характеристика и защо е там?
  Като го слушам и чета, тоя си мисли ,че е у махалата и може да си орави каквото иска.
  Сега разбра ли защо му викат: ОСТАВКА и Позор?
  Ако не си, проблема си е твой.

 99. 99 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  На един политически орган е подходящо да се вика "Оставка".

 100. 100 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#98] от "cfs34668776":

  Сега разбра ли защо му викат: ОСТАВКА и Позор?
  Ако не си, проблема си е твой.
  ..................
  А ти, разбрали , чè нищо не си разбрал?
  Едва ли.

  Лилави талибани, какво да ви прави човек?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK