На живо

Коронавирусът в България: Болници в някои региони ще ограничат приема и операциите

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов

© Георги Кожухаров

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов"Дневник" следи ситуацията в реално време
Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в тях са задължени да разкрият COVID структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат. Това нарежда министърът на здравеопазването Костадин Ангелов в нова заповед, която влиза в сила от 25 октомври (неделя). Тя идва на фона на недостиг от персонал в здравните заведения и призиви към студенти и лекари извън болниците да участват в лечението на заразените.


Карта на Националния оперативен щаб за коронавиурса за разпространение на заразата по области, която дава представа кои области ще бъдат засегнати от болестта. В сайта https://coronavirus.bg/ със статистика за заразените, който властите поддържат, данните са представени в друг формат - единствено с брой заразени по области и броя на новите случаи за последното денонощие, но не и като дял от населението.

© Национален оперативен щаб

Карта на Националния оперативен щаб за коронавиурса за разпространение на заразата по области, която дава представа кои области ще бъдат засегнати от болестта. В сайта https://coronavirus.bg/ със статистика за заразените, който властите поддържат, данните са представени в друг формат - единствено с брой заразени по области и броя на новите случаи за последното денонощие, но не и като дял от населението.


В заповедта се казва, че в болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119.9 души на 100 хил. население се преустановява плановата оперативна дейност. Тези лечебни заведения са задължени да разкрият COVID структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат.


Забраната за планов прием и планова оперативна дейност не се отнася за трансплантацията на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, асистираната репродукция и ражданията.


С организацията и контрола са натоварени областните управители и органите на местно самоуправление. Напомня се, че те имат право да въвеждат допълнителни мерки.


В сайта https://coronavirus.bg/ със статистика за заразените, който властите поддържат, данните са представени в друг формат - единствено с брой заразени по области и броя на новите случаи за последното денонощие, но не и като дял от населението. А не като съотношение на брой заболели спрямо населението на съответната област.

Сливен затваря дискотеките и баровете за 10 дни

До 2 ноември в област Сливен се забраняват посещенията в дискотеки и барове, както и груповите празненства, съобщиха от областната администрация. Със заповед на областния управител Чавдар Божурски, считано от 24 октомври до 2 ноември, включително, се въвеждат временни епидемични мерки в областта.


През това време няма да се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове, и в други подобни заведения за развлечение на закрито, информира БТА. Не се допускат групови празненства на закрито, в т.ч. сватби, кръщенета.


Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ.


Продължава всекидневното събиране на информация от учебните заведения за броя на отсъстващите ученици и педагози поради карантиниране. Началникът на РУО-Сливен ще представя предложение пред образователния министър за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда, за срок от 10 дни, за учениците от пети до дванайсети клас в онези учебни заведения, където има над 20 процента заболели и карантинирани ученици и учители.


Данните за Сливен са за 1047 заразени, с 37 души повече от вчера. Вижте по-долу в текста карта на заразените по области.

Здравната инспекция постави под карантина Борисов

Столичната здравна инспекция постави официално под карантина премиера Бойко Борисов, защото е бил в контакт със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.


Инспекцията съобщава, че е наложила изолация в домашни условия на Нанков. Съгласно заповедта на здравния министър на карантина подлежат всички близки контактни лица на зам.-министъра. Те са установени, информирани и предстои да им бъдат връчени предписания.


Сред контактните са и министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ. Всички те освен Аврамова бяха в събота с Борисов в Широка Лъка и в Пловдивско.


Повече подробности четете тук.

Трима машинисти на метрото в София са положителни за коронавирус, съобщи Би Ти Ви като се позова на изпълнителния директор Стоян Братоев. Първите им симптоми се появили преди около седмица и не са идвали на работа. Изследват се още над 20 контактни лица сред колегите на машинистите. Всички те са извадени от графика. Заразените и контактните им лица обслужват първа и втора линия на метрото. Общо 240 души в България са обучени да управляват мотрисите, каза Братоев.

Кметът на Перник е първият, решил се да затвори нощните заведения

Кметът на Перник Станислав Владимиров

© Надежда Чипева, Капитал

Кметът на Перник Станислав Владимиров


Кметът на Перник Станислав Владимиров (БСП) издаде заповед, с която спря дейността на дискотеките, нощните барове, клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито и открито. Няма да се провеждат организирани масови мероприятия на открито и закрито. Намалява се работното време на ресторантите и
кафенетата до 22.00 ч.


Кметът задължава в обществения транспорт да се осигурят дезинфектанти и да не се допускат хора без маски. Наредено е носенето на маски и спазването на физическа дистанция на пазарите и тържищата като сергиите и масите са поне на 1.5 м една от друга. Ограниченията са за 14-дневен срок.


Второ вътрешно отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник ще бъде преобразувано и ще се настаняват пациенти с COVID-19, съобщи районната здравна инспекция след като капацитетът на инфекциозното отделение е запълнен. "През последните дни на тази седмица Перник излезе от т.нар. зелена зона, което ни задължава да предприемем конкретни действия", коментира директорът на РЗИ д-р Юри Торнев пред БТА. В понеделник беше празникът на града и имаше опасения, че броят на заразените ще се увеличи. Днес в областта хората под карантина са 431 , с 35 повече от вчера.


Централната власт засега се въздържа от затваряне на нощните заведения и определяне на вечерен час за ресторантите. Вчера след среща с две организации на заведения министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обяви, че са се договорили всеки ресторант и нощен клуб, независимо дали е на открито или закрито, да продължи да работи, но на половината от капацитета си.

Варна и областта приключват седмицата с ръст на новозаразените с COVID- 19 с 60%, сочи справка на Районната здравна инспекция. За изтеклите седем дни лабораторно доказани положителни на COVID - 19 са 328 души срещу 205 от предходната седмица. Връчени са били и 261 предписания за спазване на 14-дневна карантина на хора, пребиваващи на територията на град Варна. Сред тях са и двама граждани на Израел, които не са представили РСR тестове при пристигането си на летището.

Зам.-министър е с положителен тест, Борисов - в самоизолация

Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е дал положителен тест за коронавирус. Това съобщава самият той в профила си във "Фейсбук". Посочва, че резултатът е от направен днес PCR тест и в момента е под карантина. Обяснява, че се чувства добре и текстът е част от практиката му да се тества редовно заради множеството контакти, а не защото има симптоми.От публикация във фейсбук профила на премиера Бойко Борисов от 18 октомври се вижда, че Нанков и министърът на земеделието обикалят заедно по различни обекти. Премиерът обаче уточнява, че неговият тест от днес е отрицателен.Кадърът е от фейсбук профила на премиера.

© Фейсбук/

Кадърът е от фейсбук профила на премиера.

Три нови огнища във Велико Търново

Три нови огнища на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Велико Търново, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, цитирани от БНР. Засегнати са два социални центъра за хора с умствена изостаналост в село Церова кория и търговска банка във Велико Търново. И за трите огнища са предприети мерки за дезинфекция, епидемиологичните проучвания продължават, посочиха здравните власти.

Експерти обсъждат нови мерки

С видеоконферентна връзка представители на Министерството на здравеопазването, Районните здравни инспекции (РЗИ), директори на болници и медицински университети в страната обсъждат дали да въведат нови противоепидемични мерки в България и какви да бъдат те, съобщи "Свободна Европа", като се позова на информация от Министерството на здравеопазването. Поводът за срещата е препоръка, дадена от главния санитарен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който пред Нова телевизия днес каза, че трябва да се помисли за ограничаването на публиката по стадионите и евентуално затваряне на заведенията. Пред "Свободна Европа" Кунчев коментира, че мерките се налагат, за да не се стигне до взрив на заболеваемостта като в Израел.


По думите му най-разумно би било хранителните заведения да работят при режима, който спазват и сега, а всички останали да бъдат затворени. "В заведенията, които работят след 22 часа, контактите са най-гъсти", казва Ангел Кунчев. По думите му няма как да бъдат събрани 12 000 души на стадион и някой да очаква да се спазват мерки.

Без карантина за депутати въпреки болен колега

Засега няма да има карантина за депутати, след като се разбра, че Драгомир Стойнев от БСП е заразен с коронавирус. Някои от народните представители от БСП са се самоизолирали, а други ще бъдат наблюдавани и - ако е необходимо - изследвани. Това се разбра от неофициални коментари на представители на парламентарните групи и от отговори на директора на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, с които "Дневник" разговаря.


Още по темата тук

В София започват проверки на заведенията

Екипите на полицията и Столичен инспекторат започват засилени проверки на нощни заведения и дискотеки. Целта е контрол на изискването за намален капацитет – един човек на 2 кв. м. от търговската площ на обекта. То беше въведено със заповед на здравния министър от вчера. Кметът Йорданка Фандъкова уточни, че от началото на седмицата до днес на територията на София са проверени 2978 търговски обекта. Продължават и проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт. Данни за наложени глоби не бяха дадени.

Училища и детски градини ще действа по алгоритъм

От днес всички училища и детски градини на територията на Столична община разполагат с Алгоритъм за бърза реакция в случай на заразено с COVID-19 на дете, ученик или човек от персонала, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в своя "Фейсбук" профил. Алгоритъмът е изготвен от Столичната здравна инспекция и приет с решение на Софийския оперативен щаб. Целта е да се улеснят директорите на детски градини, ясли и училища с ясни стъпки, които трябва да следват. Такъв алгоритъм се изготвя и за ръководителите на социалните домове, допълва Фандъкова.

Външният министър Екатерина Захариева е пътувала зад граница и се е срещала с различни официални лица, без да предупреди, че е била контактна със заразения с коронавирус министър на външните работи на Белгия Софи Вилмес, съобщава в. "Сега". Двете са седяли една до друга на Съвета на ЕС по външните работи в Люксембург на 12 октомври, а четири дни по-късно Вилмес обяви, че се е заразила с коронавирус. На 19 октомври Захариева е била в Будапеща.


Тази седмица посещението на президента Румен Радев в Естония бе прекратено предсрочно, след като се оказа, че на 16 октомври е контактувал с командващия Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, който на 18 октомври е имал положителен тест за коронавирус. На 20 октомври държавният глава бе карантиниран и тестван, а след отрицателен резултат - освободен от карантината ден по-късно.

Затворена е съдебната палата в Благоевград

Заради положителен случай на коронавирус, Съдебната палата в Благоевград ще бъде затворена за 24 часа, съобщи БНТ. Започнала е цялостна дезинфекция на сградата, а всички насрочени заседания след 11:30 часа до края на деня са отложени. В понеделник Съдебната палата ще работи отново с нормално работно време.

Областите с най-много заразени в страната

Нови ограничителни мерки във Враца

Общинският оперативен щаб във Враца въведе нови ограничения в опит да спре разпространението на коронавируса, съобщи "Нова телевизия". До момента в областта има 390 заразени, като новите случаи за денонощието са 23.


Прекратяват се всички спортни и културни мероприятия на закрито, както и тържествата в яслите и детските градини. Затворени от днес за посещение са пенсионерските клубове. От щаба препоръчват на ръководителите на творчески състави и спортни клубове да ограничат провеждането на събития на закрито, а репетициите и тренировките да се организират при строго спазване на противоепидемичните мерки. Същото указание е дадено и на директорите на учебни заведения, които трябва да въведат аналогични ограничения.

Коронавирусът в България: Болници в някои региони ще ограничат приема и операциите

© Цветелина Белутова, Капитал


От областния щаб апелират собствениците на нощни клубове, питейни заведения и дискотеки да се придържат стриктно към разпоредбите за заетост на местата в тях. За спазването на противоепидемичните мерки следят РЗИ, БАБХ, Общинският инспекторат и полицията по време на ежедневни проверки.


До момента допълнителни ограничения бяха въведени в градовете Пловдив, Благоевград, Гоце Делчев и други.

Първи изгонен депутат за липса на маска

Депутатът от БСП Росен Малинов бе изгонен от пленарната зала днес, след като отказа да си сложи медицинска маска, която квестор от парламента му предостави. Тази сутрин се разбра, че колегата му Драгомир Стойнев е с положителен тест за коронавирус. Председателят на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ призова всички народни представители да си сложат маските.


Подробности тук

Председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов обяви пред "Нова телевизия", че се обсъжда в нощните клубове да се влиза задължително с маска и тя да не се сваля до настаняването на клиента на маса. По думите му обявените вчера допълнителни мерки за нощните заведения са балансирани и се обяви против затварянето на дискотеки и клубове, тъй като това не води до здравен ефект. "Въпреки, че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило", каза той.

Депутат от БСП е с коронавирус

Депутатът от БСП Драгомир Стойнев обяви в профила си във "Фейсбук", че е дал положителна проба за коронавирус. Той уточнява, че първо се е тествал с бърз тест, след което и с PCR, като и двата са били положителни. "Информирах веднага ръководството на БСП, колегите от Народното събрание от всички парламентарни групи, с които съм работил в последните дни, състава на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, която ръководя, както и всички, с които съм се срещал служебно", написа Стойнев във "Фейсбук".

Кунчев: време е да се ограничат събиранията

Следващата ограничителна мярка, която е време да се въведе, за да се ограничи разпространението на коронавирус, е събирането на много хора на едно място, независимо от повода, каза днес пред "Нова телевизия" националният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той поясни, че говори за семейни събирания, затваряне на заведения и стадиони.


Кунчев допълни, че изразява лично мнение и предстои да бъдат убедени хората, от които зависи взимането на решението - премиер и министър на здравеопазването. Доцентът все пак уточни, че преди да се премине към тази стъпка, трябва да се отчетат много фактори.

Коронавирусът в България: Болници в някои региони ще ограничат приема и операциите

© Георги Кожухаров


Вчера здравният министър доц. Костадин Ангелов издаде заповед, с която се намали наполовина разрешеният брой хора в нощни заведения. Във вторник предстои нова среща по темата, на която ще се анализира ситуацията.


Затварянето на градове е изключително крайна мярка и без особен ефект, каза Ангел Кунчев в отговор на въпрос.
Според него, дали ще проработят взетите до момента мерки, зависи от държанието на всеки един. Ако не се спазват те, може да се стигне до 5-6000 новозаразени на ден, посочи доц. Кунчев. По последни данни в момента десет носителя на вируса заразяват 12 души, като този показател - т.нар. число "R", се повишава и вече е 1.2. Ръстът на заразените за седмица е 75%, отчете членът на Националния оперативен щаб.


Повече по темата тук

Брой на настанените в болници

Как върви броят на новозаразените

Нов рекорд на заразени и настанени в болница

Пореден рекорд на новозаразени с коронавирус, настанени в болница и спешни отделения за седмицата отчита днес единният информационен портал. При направени 9038 теста са открити 1595 случая (17.65%).


Както и в предишните дни най-много са новите случаи в София (549), Пловдив (140) и Благоевград (90).
Общият брой на заразените е 34 930, като активните са 16 033.

Коронавирусът в България: Болници в някои региони ще ограничат приема и операциите

© Надежда Чипева, Капитал


Починалите са 16 за денонощието и 1064 от началото на пандемията.


В болница са настанени 1792 души, като 112 от тях са в интензивни отделения. Излекуваните за денонощието са 235, като общият им брой става 17 833.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (240)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Съветвам министъра да намине през Театро или ПМ довечера и да види Ковид фиеста в разгара си.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Медиците постоянно говорят, че няма кадри - сестри, доктори и санитари.
  Предлагам да се мобилизират монахините от манастирите като милосърдни сестри, както в началото на века. Напоследък църквите са празни и свещениците и монасите, вместо да чакат и да стоят без работа, да отидат в КОВИД отделенията: от една страна ще дават последно причастие, от друга могат да работят като санитари. Те, за разлика от нас, нямат грехове и Бог ще ги пощади.

 4. 4 Профил на kochoparabellum
  kochoparabellum
  Рейтинг: 289 Весело

  Отидете на мач, треснете по няколко бирички в претъпкано заведение, друснете сланинки в чалготеката, направете се "на мъже" и не слагайте маски никъде! После мрънкайте, че "мноо ви е лошо", че "не ви лекуват, че "няма държава"...
  А ако (дай боже) оцелеете, напролет пак си изберете Боеко, щото пак няма да са ви уврели тиквите...

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#3] от "zxe00613919": Доообре,щот в болниците няма разврат,да им пратим и монасчетата Лол!))))

 7. 7 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#3] от "zxe00613919":

  А защо не се мобилизираш ти като милосърдна сестра? Ей така, да дадеш личен пример?

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  До коментар [#6] от "angeles":Доообре,щот в болниците няма разврат

  Жена ти чете ли това. Поздрави

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Ты записалься доброволцем!

 16. 16 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#14] от "дерибеев": Даже се смее! Поздрави!

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  Сутринта една наша сънародничка обясняваше как са нещата в Япония, властите казали маски задължително, и всички до един с маски, сложени правилно, дезифектантите отделно, а у нас естествено, всичко е наобратно, родни "светила" дори скачат, и крещят небивалици от рода: "Не, маските нищо не помагат"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 858 Гневно

  Ето я истината, от първо лице:
  Рано сутрин отиваш до детската градина, за да оставиш децата си - и двете групи са с болни от COVID деца.
  Чуваш се с приятели от 4 различни приятелски групи - общо 9 от тях са с положителни тестове за COVID.
  Отиваш на работа и получаваш имейл, че човек от офиса е с положителен тест за COVID.

  Правиш онлайн интервю на евентуален бъдещ служител - задъхва се и едва говори, защото... е болен от COVID.
  Възрастен човек от семейството ти от няколко дена е с положителен тест за COVID, има диабет и е с наднормено тегло. Последните няколко дена е с 39 градуса температура, която едва се сваля на 37 - 37.5 с компреси и медикаменти, но след няколко часа отново се покачва до 39. Говориш с него по телефона и при всяко вдишване кашля. Чувства се много зле, рухва психически. Звъниш на 112 - няма места в болниците. Звъниш на РЗИ - ... никой. Цял ден звъниш в болниците - УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", Военномедицинска академия - ВМА, Умбал"царица Йоанна-Исул", Acibadem City Clinic Болница Токуда, Софиямед МБАЛ и т.н. - няма свободни легла. С познати (разбира се) успяваш да заведеш човека поне на преглед. Правят се изследвания и снимки на дробовете - вече има пневмония. Но няма да го приемат, защото... няма легла.
  Започваш да търсиш познати, които те свързват с лекари, директори и собственици на болниците - няма места, не звъниш само ти. Минават 2 дена. Човекът се влошава. След пореден сигнал на 112 и близо 4 часа чакане идва линейка, но... има по-спешни случаи! Човекът си остава вкъщи. На следващия ден отново с много молби и помощ от познати (разбира се) той е приет в болница. В момента е на кислородно обдишване. Лекарите твърдят, че е трябвало много по-рано да бъде приет.

  Пазете себе си и пазете възрастните и особено тези с придружаващи заболявания!

  И за финал ето и как протича един телефонен разговор със служители на регистратура, спешно отделение и COVID отделение в реномирана столична болница:

  Роднина на болен от COVID: "Здравейте, обаждам се във връзка с мой роднина, който е болен от COVID, диабетик е и вече има пневмония. Можете ли да го приемете?"
  Служител на болницата: "Господине, ние нямаме COVID отделение."
  Роднина на болен от COVID: "Но лекари, които работят при вас ми казаха, че имате COVID отделение."
  Следва 5 до 10 секундно мълчание.
  Роднина на болен от COVID: "Ало."
  Служител на болницата: "Да, но нямаме свободни легла."
  Роднина на болен от COVID: "Да, но те ми казаха че имате и свободни легла."
  Отново следва 5 до 10 секундно мълчание.
  Служител на болницата: "Изчакайте, ще ви прехвърля към мениджмънта."
  1 до 2 минути изчакване.
  Мениджмънт на болницата: "Здравейте. Ние приемаме само пациенти, за които е установено в болницата, че са заразени с COVID."
  Роднина на болен от COVID: "Това означава ли, че ако човека някак си успее да стигне до болницата ви и след като вече е в нея разберете, че е болен от COVID и е в тежко състояние ще го приемете за лечение?"
  Мениджмънт на болницата: "Нямате право да правите това."
  След няколко минути обяснения ни се казва да се обадим по-късно в "Спешното отделение". Така и правим.
  Роднина на болен от COVID: "Здравейте, говорих с ваши колеги по-рано, обаждам се във връзка с мой роднина, който е болен от COVID, диабетик е и вече има пневмония. Можете ли да го приемете?"
  Служител в спешното отделение: "Здравейте... Аз не мога да ви кажа, трябва да се обадите на 112."
  Роднина на болен от COVID: "Вече говорихме няколко пъти. Казват ни, че няма легла."
  Служител в спешното отделение: "Пробвахте ли РЗИ?"
  Роднина на болен от COVID: "С тях дори не можем да се свържем вече."
  Служител в спешното отделение: "Ще ви прехвърля към COVID отделението. Изчакайте."
  1 до 2 минути изчакване.
  Служител в COVID отделение: "Здравейте!"
  Роднина на болен от COVID: "Здравейте, обаждам се във връзка с мой роднина, който е болен от COVID, диабетик е и вече има пневмония. Можете ли да го приемете?"
  Служител в COVID отделение: "Не разбирам защо звъните на нас. Ние сме интензивно COVID отделение. Вие сте третия човек за последните 10 минути, който ни звъни за роднина. Трябва да говорите със спешното отделение. Прехвърлям ви..."
  1 до 2 минути изчакване.
  Служител в спешното отделение: "Здравейте!"
  Роднина на болен от COVID: "Вашата колежка от COVID отделението каза, че трябва да разговарям с Вас."
  Служител в спешното отделение: "Господине, съжаляваме, но нямаме свободни легла и не приемаме COVID пациенти в момента. Обадете се на РЗИ, за да ни кажат да разкрием повече легла."
  Министерство на здравеопазването Проф. д-р Костадин Ангелов, дм

  И още веднъж, пазете себе си, възрастните и най-вече тези, които имат придружаващи заболявания.

 19. 19 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 804 Весело

  До коментар [#14] от "дерибеев":


  BTW ,не си ли ходил в Троянския манастир,примерно Дерибейка! Поне преди 15ина годинки беше много шарено!))))

 20. 20 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Както и обясниха специалистите още преди 8 месеца, този вирус като всички подобни ще мине през всички и нищо не може да го спре. За какво беше целия цирк с “мерки”, никъде не го спряха, само съсипаха икономиката и психиката на хората.

 21. 21 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#20] от "Billy Pilgrim":

  След като ще преминава през всички, защо не се запишеш доброволец в Александровска или Пирогов? Ще го минеш и после ще ни обясниш кое, как и защо.

 22. 22 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#4] от "kochoparabellum":

  Освен мач и чалготека пропусна да напишеш и протест, революционен комитет и други "събития" организирани от Христо Иванов, отровното трио, Васил Божков и сие....

 23. 23 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Разстроено

  Ако така продължава разпространението, най-много до седмица ще започнат наново затваряния, блокади и вечерни часове - в Европа започнаха. И но този фон снощи на националния стадион над 10 000 зрители, сериозна част без маски, без отстояние един от друг....Луда работа. Пазете се.

 24. 24 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4259 Любопитно

  Даааа Изглежда цифрата 2000 идва много по скоро отколкото се очакваше само преди седмица. Явно е , че изпуснаха контрола и сега следващата стъпка ще бъде може би пак да затворят държавата.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 25. 25 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Нищо, стадионите и баровете ще са със свободен достъп.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5321 Неутрално

  До коментар [#3] от "zxe00613919":

  "..Предлагам да се мобилизират монахините от манастирите като милосърдни сестри, както в началото на века."

  Много ще помогнат със средна възраст над 70 години

 28. 28 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#18] от "#ОСТАВКА":

  Ами един от най големите проблеми е че заради истерията сульо и пульо лежи в болница без да има нужда и болниците усвояват пари а като се наложи наистина човек със сериозно влошаване да влезе, няма места. Но родното “здравеопазване” отдавна е в клинична смърт и короната няма нищо общо с това. За 20тина години ни научиха за всичко да си плащаме фопълнително и да търсим връзки като и с връзки пак си плащаш.

 29. 29 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#16] от "angeles":

  "..- Что такое разврат?
  - Это раз в рот, раз в зад..."

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 30. 30 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#7] от "911":

  Отче, не искате да помагате на хората ли? Иначе сте много ербаб, ама като стане напечено - изпокрити в миши дупки. И какво лошо има в това монахините да станат милосърдни сестри а вие да давате последно причастие в КОВИД отделението. Какво толкова, ако помогнете малко на медиците. Говорим за помощ със жива сила, очевидно няма да можете да изпълнявате специфични задачи.

 31. 31 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#20] от "Billy Pilgrim":

  Така и не разбрахте, че целта на мерките е да се държи броят на новозаразените в граници, които предотвратяват претоварването на здравната система, както като леглова база, така и като персонал. Спазвайте ги! Мислете не само за себе си!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#23] от "boevbisser":

  Това с публиката на националния стадион е събирателен образ на пълната деградация на изпълнителната власт. Сигурно има поне сто статии за мача Аталанта - Валенсия, който се оказа епидемиологична бомба в Ломбардия, но когато си глупав, обикновено е завинаги.

 34. 34 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  Лека ни пръст. Ще се отървем от мъките, а екосистемите ше се възстановят. Голяма работа като няма да има хора, то и сега няма хора, само капиталисти наоколо.

  мурзилка
 35. 35 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#21] от "asroma1927":

  А защо трябва да се записвам доброволец? Даже не знаех родното здравеопазване да приема доброволци които не са лекари, за какво плащаме всеки месец и за какво се наливат толкова пари ако не могат да се оправят с една официално обявена от СЗО “не особено опасна зараза”.
  А и няма защо аз да ти казвам, всеки човек със социални контакти вече знае за поне 7-8 случая на познати срещнали се с короната, питай и ще ти кажат.

 36. 36 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Още през април ген.Мутафчийски го каза-„Яко ще се мре!“Тогава го оплюхте,че ни плашел,че нямало нищо страшно,че всявал страх,защото болните били малко.
  Добре дошли в реалността през месец октомври.Ще става и по-зле.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на kochoparabellum
  kochoparabellum
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#4] от "kochoparabellum":Освен мач и чалготека пропусна да напишеш и протест, революционен комитет и други "събития" организирани от Христо Иванов, отровното трио, Васил Божков и сие....
  —цитат от коментар 22 на Kamss


  Мога да напиша още конгрес на БСП, акции на прокуратурата на грешни адреси и 'импровизирани" митинги на Боеко пред фабрики във Враца. Така ще бъдеп ли доволен и ще спреш ли да се занимаваш с глупости?

 39. 39 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Разстроено

  До коментар [#33] от "asroma1927":

  Абе то хора не пускат на мачове в Италия, Англия, Испания, Франция, при нас обаче - кой бе, аз ли ще се разболея, булгар, булгар.....
  Много си личи, когато начело на държавата е недоучил човек - да оставиш дискотеките и стадионите пълни е признак на страшна простотия, страшна, защото ще доведе до още загубени животи.

 40. 40 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#17] от "hamiltonf":

  "Ръстът на самоубийствата е особено забележим на фона на относително ниската смъртност в разултат от Ковид-19. Пандемията е покосила досега 1600 японци, а броят на самоубийците вече достигна 13 000. Най-тревожно е положението във възрастовата група на жените между 20 и 40-годишна възраст. Здравният специалист Масахару Маеда от университетат във Фукушима смята, че причините са главно икономически. Той обяснява, че жените в тази възрастова група най-често губят работните си места поради пандемията, тъй като много от тях работят на временни договори или на непълен работен ден."

 41. 41 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#31] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Аха, ние 5 години ще живеем във военно положение щото болниците са калпави и здравната система е пълен крах. И кой ще храни хората като останат без работа? Колко още години да чакаме “мерки”? И къде точно мерките проработиха, Испания и Франция спряха ли вируса като имаха по сериозни мерки?

 42. 42 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Трябва да се затворят барове, нощни клубове, дискотеки, казина ...Вечерен час!
  Да се намали броят на пътуващите в градския транспорт - всеки, който може да мине на дистанционна работа от вкъщи - администрация, офиси, университети, училища...

 43. 43 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  Даааа Изглежда цифрата 2000 идва много по скоро отколкото се очакваше само преди седмица. Явно е , че изпуснаха контрола и сега следващата стъпка ще бъде може би пак да затворят държавата.
  —цитат от коментар 24 на padrino


  Те, ТОЙ ще реши да я затвори, но както винаги – късно!

 44. 44 Профил на kochoparabellum
  kochoparabellum
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#31] от "Незнайко в Слънчевия град":Аха, ние 5 години ще живеем във военно положение щото болниците са калпави и здравната система е пълен крах. И кой ще храни хората като останат без работа? Колко още години да чакаме “мерки”? И къде точно мерките проработиха, Испания и Франция спряха ли вируса като имаха по сериозни мерки?
  —цитат от коментар 41 на Billy Pilgrim


  Всъщност да - спряха разпространението в много голяма степен. Отхлабването на мерките отново влоши нещата. Прости приìноследствени връзки не можете ли да правите?

 45. 45 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 858 Неутрално

  ЗАТВАРЯЙ БАРОВЕ И СТАДИОНИ! Искам Ричи Алибегов да плаче по телевизора как му намалиха ДДС-то на 9% тоя шебек

 46. 46 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#42] от "plynii":

  Ти ли ще плащаш заплата на тия които си затворил?

 47. 47 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Тоя започна да ме кефи (сарказъм). Затвори ги де. Към недоволните на площада ще се присъединят и гладните, и фалиралите! Ама така става, като 7 месеца си играете на проба/грешка, най-накрая ще има - ГЕЙМ ОВЪР! ОСТАВКА!

 48. 48 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#35] от "Billy Pilgrim":

  Аз познавам няколко мои приятели с корона. Не носеха маски, ходеха на фитнес и много, ама много важно беше за тях да организират рожденни дни на себе си и децата. Като, че ли света ще свърши, ако празнуваш рожденния си ден само със семейството. А сега ми обясняват, че не различават вкуса на храната и нямат обоняние

 49. 49 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Хора , така не се говори , така не се пише ,
  Свийте си малко сладкодумието !
  Можете например да пишете на Правителството и Здравното министерство и на Парламентарното
  Ръководство , както и на Баце и да ги питате КАКВО ПРАВИХА ТЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО ТА НИ ПОДГОТВИХА ТАКАВА РАЗКОШНА ПАНДЕМИЯ ЗА ЕСЕНТА ! ? !
  И КОЙ ДА НОСИ ОТГОВОРНАСТ - ГАНЧО ОТ ГИНЦИ ЛИ
  ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ ? ! ?

 50. 50 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Както и обясниха специалистите още преди 8 месеца, този вирус като всички подобни ще мине през всички и нищо не може да го спре. За какво беше целия цирк с “мерки”, никъде не го спряха, само съсипаха икономиката и психиката на хората.
  —цитат от коментар 20 на Billy Pilgrim


  В Китай го спряха.Пълна изолация и маски навсякъде.Без да отслабват мерките до месец септември Вчера имат 18 случая.

 51. 51 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Как така?
  Първо трябва да се разпореди задължително носене на маски в къщи, чак след това може да помислим за някакви съмнителни мерки, като затваряне на чалготеките.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Разстроено

  След дъжд качулка е изказването на Кунчев. Толкова тъпи, та чак вдлъбнати идиоти ни управляват, дано хората не забравят, като отидат на следващите избори.
  Да работим, успешен ден на всички.

 54. 54 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1338 Любопитно

  До коментар [#42] от "plynii":Ти ли ще плащаш заплата на тия които си затворил?
  —цитат от коментар 46 на Billy Pilgrim


  Ти ли ще намериш още хиляди болнични легла и стотици доктори да се грижат за тия, дето са се изпонатръшкали?

 55. 55 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  [quote#38:"kochoparabellum"][/quote]

  Това е положението (Цвета Караянчева). Националите по футбол не могат да уцелят вратата, полицията - адрес, а докторите не различават жив от умрял (Сливенския случай). :)

 56. 56 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#46] от "Billy Pilgrim":

  Държавата трябва да плати обезщетения на затворените заведения.

 57. 57 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Вчера едно цяло РПУ си направи тест за корона. Познайте колко полицаи бяха с маски :)? От 20-на човека може би 4-5. Това са хора, които трябва да налагат реда и правилата. Но какво да се учудваме, той Баце също си шляпа без маска, като милиционер.

 58. 58 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Въпросът всъщност е "Защо изобщо ви трябваше да отваряте стадионите, като предварително беше пределно ясно какво точно ще се случи"???

 59. 59 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#48] от "asroma1927":

  Е как така не са умрели, нали беше голям мор. И нека те светна че е къде къде по добре да не различаваш вкуса на храната седмица две отколкото да нямаш с какво да си купиш храна какъвто е резултата за много хора от “ мерките” които искате. И понеже знам че лъжеш или най малкото пресилваш ще кажа че от хората които познавам преминали през короната няма някой който да не различава вкуса на храната или пък да има нещо друго останало. Като вече не ви минава лъжата за масовата смърт сега лъжете за някакви измислени трайни увреждания, пълни глупости, милиони хора по света вече минаха вируса без да им има нищо.

 60. 60 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#48] от "asroma1927": Явнонтова е често срещан симптом с обонянието и вкуса! И аз имам двама познати,които го минаха само с загуба на вкус и единия с лека температура за 2-3 дни! И двамата на по 45-47 години! Извадиха късмет! Имам и други няколко които дадоха положителни тестове и две седмици пред телевизора и компютъра! Така и не разбраха че са било заразени! При доста хора явно минава по кофти!

 61. 61 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1338 Любопитно

  До коментар [#21] от "asroma1927":А защо трябва да се записвам доброволец? Даже не знаех родното здравеопазване да приема доброволци които не са лекари, за какво плащаме всеки месец и за какво се наливат толкова пари ако не могат да се оправят с една официално обявена от СЗО “не особено опасна зараза”.А и няма защо аз да ти казвам, всеки човек със социални контакти вече знае за поне 7-8 случая на познати срещнали се с короната, питай и ще ти кажат.
  —цитат от коментар 35 на Billy Pilgrim

  Ти си обикновенно дрънкало.
  Такива екземпляри като теб бурно недоволстват и протестират, когато ги карат да слагат маски.
  След това, ако се тръшнат болни, също са най-гласовити, защо не са лекувани по най-добрите стандарти, държавата им е длъжна, защото плащали по няколкостотин лева годишно здравни осигуровки... Все едно тези осигуровки могат да покрият подобно взривно увеличаване на нуждите от здравни услуги...

 62. 62 Профил на so
  so
  Рейтинг: 352 Гневно

  "Яко ще се мре", каза фуражката преди време и една от причините за якото мрене е невероятните тъпотии, направени през март, когато почти нямаше заразени. Супер, супер изнервящо беше къртенето на пейки и от този момент поне аз съм сериозно предубеден към всяка дума изречена от хората, които участваха в онзи фарс. Истината беше, чрез говорене, обяснения, напомняне и КОНТРОЛ да се въведат устойчиви мерки, които да може да се спазват много дълго време - маски на закрито, ядене, пиене и простотии само на открито в малки групи, без купони, чалгарии, да не говорим за 10 000 ревящи отрепки и изроди събрани по стадионите. Сега обаче вече е късно и положението е изтървано - всеки повтаря "КПП, КПП, КПП", няма да нося маска, тоя ли ще ми каже... Съчетано с традиционната ни немърливост ни гарантират не 2 000 а може би 5 000 до няколко дни.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#44] от "kochoparabellum":

  Каква степен бе, спрете да лъжете. Испания онзиден мина 1 милион официално регистрирани, много повече от държави с много по мижави мерки. Спрели са трънки. Вижте се само колко сте смешни, един твърди че то било да не претовариме болниците иначе явно е съгласен че няма да спрем вируса, само че тия болници имаха 8 месеца да се подготвят. Друг пък явно си мисли че ще се опазим от въздушно-капкова инфекция като се крием щото иначе нямал да усеща вкуса на храната. Цирк.

 65. 65 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Алелуя! Сега ако някой се сети за университетите и гимназиите може и да видим светлинка в тунела. Необяснимо е за мен какво се печели с това отлагане и опити да се изолиране от суровата действителност. Изгубеното време тук се измерва с човешки животи.

 66. 66 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Весело

  До коментар [#32] от "Моа Преател Тайпи":  Ами нали лично аз ти обясних!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 67. 67 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#50] от "kwy38371721":

  Само че военните там носят храна по домовете на хората. Тука кой ще те храни?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#17] от "hamiltonf":

  Японците са известни с дисциплината си, ние с простотията. Културни особености

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 70. 70 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#20] от "Billy Pilgrim":След като ще преминава през всички, защо не се запишеш доброволец в Александровска или Пирогов? Ще го минеш и после ще ни обясниш кое, как и защо.
  —цитат от коментар 21 на asroma1927


  Ти като толкова сш "загрижен" за човешките животш що не си доброволец? Или сме само на думи"загрижени"?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 71. 71 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#54] от "Yotce":

  112 човека в интензивно отделение. Това ли е изпонатръшкване? С това ли не може да се справи здравната система? И преди да задаваш въпроси отговори. Как ще живеят хората дето сте оставили без работа като затворите всичко?

 72. 72 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Последни данни общо за България от 9.05 часа. България заразени /болни общо до сега - 34930. Починали - 1064. Като процент - 3,28289%. Не се знае обаче, колко заразени /болни, не са отчетени. Извод, смъртността е, както и при обикновения грип. И друго, явно е, че трябва да си минем по реда масово.

 73. 73 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#31] от "Незнайко в Слънчевия град":

  този е някакъв дебил, няма смисъл да се мориш :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 74. 74 Профил на kochoparabellum
  kochoparabellum
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#44] от "kochoparabellum":Каква степен бе, спрете да лъжете. Испания онзиден мина 1 милион официално регистрирани, много повече от държави с много по мижави мерки. Спрели са трънки. Вижте се само колко сте смешни, един твърди че то било да не претовариме болниците иначе явно е съгласен че няма да спрем вируса, само че тия болници имаха 8 месеца да се подготвят. Друг пък явно си мисли че ще се опазим от въздушно-капкова инфекция като се крием щото иначе нямал да усеща вкуса на храната. Цирк.
  —цитат от коментар 64 на Billy Pilgrim


  Виж, много ми е мъчно, ако заради карантина ще ти се наложи да си затвориш кафенето/барчето,/магазинчето дето може би притежаваш и затуй така безсмислено се пънеш сега по форумите, но това няма как да промени факта, че пишеш неинформирани глупости. Колкото по-рано приемеш, че и всичката софистика на света да изтропаш тука, няма да помогне, толкова по-добре за тебе. На твое място бих се замислил за това как да минимизирам щетите и как да гласувам следващия път, щото ясно стана, че сега сме избрали шмекери и аматьори, ОК?

 75. 75 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Кунчев, партийния член на ГЕРБ, сега ли се сети, че трябват мерки? Вървят след цифрите, вместо да се вземат предварителни мерки. Защото когато заразените започнат да се покачват толкова стръмно, нещата изглеждат вече изпуснати.

 76. 76 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Държавата трябва да плати обезщетения на затворените заведения.
  —цитат от коментар 56 на plynii


  А кой ще плати на държавата?

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ......"Кунчев допълни, че изразява лично мнение и предстои да бъдат убедени хората, от които зависи взимането на решението - премиер и министър на здравеопазването.........."


  Пълен цирк и имитация на загриженост уж за хората. Кунчев му е казано какво да приказва. Всичко е решено още преди седмица. От 2 ри Номеври започва поетапно затваряне. Цигани карани с автобуси между градовете, надуват броят на заразените, И пак повтарям, че целта са 9 млрд евро от парите на ЕС“

 79. 79 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  A училищата кога боклук?
  И пускайте парното вече.
  Аман от некви имитатори неадекватници. Маски на открито, а кръчмите пълни. Ще затваряме стадиони а ще работят училищата. Работа вече е изпусната според мен. Вируса е толкова разпространен, че ако искаме изолацията да има някакъв ефект, трябва брутално затваряне на всичко. Само до магазина с маска и на разходка по улицата.

 80. 80 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5842 Неутрално

  А какво ще каже за живия, който щяха да погребат, трябваше от погребалната агенция да установят, че е жив, за докторите е умрял, това в Европа, колко ли живи са погребали вече. Вчера познах, за съжаление, днес отново със сто повече, 1500, борим се за деветмилиардния еврозаем, най-жалкото е, че правителството в искането си е написало че нямаме магистрали, а само с това се хвалят. Утре 1700. Но навсякъде в ЕС е така, Чехия има 7 000 заразени. А Китай 14 души, починали нито един, вече трети месец са на нула.

 81. 81 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#65] от "dc_ken":


  В държавата до момента са починали по малко хора отколкото миналата година по това време. Спрете да виете. Непрестанното надъхване със страшна стъкмистика цели точно да ви шашне и да ви накара да приемете каквото и да било безумни мерки. Перфектен план за обедняване на 95 процента от населението. И вие няма да сте от 5те процента дето ще се облагодетелства.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Съветвам министъра да намине през Театро или ПМ довечера и да види Ковид фиеста в разгара си.
  —цитат от коментар 1 на Ale MI


  И това трябва да се забрани по закон за кризите ! Приагам цитат на един експерт по кризи и ми се струва , че положението е сериозно:
  "Имаме невярващо, безотговорно общество от една страна и държава, която не е в състояние да управлява професионално, качествено риска и пандемията. Това заяви пред БНР Петър Велков, математик, преподавател, експерт по управление на кризи. Според него са наложителни строги мерки за период от 3-4 седмици, „зверски контрол, след като нашето общество не вярва“, затваряне на нощните заведения, университетите да минат в режим дистанционно обучение. Липсата на контрол демотивира дори малката част на спазващите мерките. Проблемът с контрола е голям, посочи Петър Велков "

 84. 84 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ако така продължава разпространението, най-много до седмица ще започнат наново затваряния, блокади и вечерни часове - в Европа започнаха. И но този фон снощи на националния стадион над 10 000 зрители, сериозна част без маски, без отстояние един от друг....Луда работа. Пазете се.
  —цитат от коментар 23 на boevbisser


  2 Ноември е датата. Дори вече е решено ама всички се правят на луди. Целта са парите на ЕС а не здравето на хората.

 85. 85 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 62 Неутрално

  До коментар [#41] от "Billy Pilgrim":

  Не се хабете, думите са излишни. Те са вече облъчени.Оставете ги да се скрият в бункера си и да чакат края на света.

 86. 86 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#61] от "Yotce":

  Като врачка ли заработваш?
  А парите в здравеопазването изобщо не са малко, но не е важно да е полезно за хората, първи приоритет е да се усвояват пари от касата, всеки който се е сблъсквал знае. Пишат се едни неща, пускат се клинични пътеки от които няма нужда, човек получава много малко а се изписва много повече, прибират се парите от болници и лекари и после нямало. Айде разправяй го това на някой който не живее в тази държава.

 87. 87 Профил на Nikodim Kaz
  Nikodim Kaz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "zxe00613919":
  Какви монахини бе калъф . Къде ги?
  Виж кифли, професионалистки, чалгаджийки- бол

 88. 88 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  "Кунчев: време е да се ограничат събиранията
  Следващата ограничителна мярка, която е време да се въведе, за да се ограничи разпространението на коронавирус, е събирането на много хора на едно място, независимо от повода, каза днес пред "Нова телевизия" националният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той поясни, че говори за семейни събирания, затваряне на заведения и стадиони."

  Кунчев, стотици статии се изписаха за това как нямаме никакви предпазни мерки как стадиони, молове и заведения работят на макс, как мутрите с хотелите си по морето и страната спасяват престъпния си бизнес на гърба на здравето, пък и живота. на хората ! Сега ли, рожбо, трогателно се сетихте да имитирате отново някаква " битка" срещу ковида ?

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#30] от "zxe00613919":

  В Православието няма последно причастие , комунде !

 91. 91 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#56] от "plynii":

  А пари откъде като след затварянето на всичко всички постъпления към бюджета ще секнат?

 92. 92 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#18] от "#ОСТАВКА":

  " Ето я истината, от първо лице:
  Рано сутрин отиваш до детската градина, за да оставиш децата си - и двете групи са с болни от COVID деца.
  Чуваш се с приятели от 4 различни приятелски групи - общо 9 от тях са с положителни тестове за COVID.
  Отиваш на работа и получаваш имейл, че човек от офиса е с положителен тест за COVID.

  Правиш онлайн интервю на евентуален бъдещ служител - задъхва се и едва говори, защото... е болен от COVID.
  Възрастен човек от семейството ти от няколко дена е с положителен тест за COVID, има диабет и е с наднормено тегло. Последните няколко дена е с 39 градуса температура, която едва се сваля на 37 - 37.5 с компреси и медикаменти, но след няколко часа отново се покачва до 39. Говориш с него по телефона и при всяко вдишване кашля. Чувства се много зле, рухва психически. Звъниш на 112 - няма места в болниците. Звъниш на РЗИ - ... никой. Цял ден звъниш в болниците - УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", Военномедицинска академия - ВМА, Умбал"царица Йоанна-Исул", Acibadem City Clinic Болница Токуда, Софиямед МБАЛ и т.н. - няма свободни легла. С познати (разбира се) успяваш да заведеш човека поне на преглед. Правят се изследвания и снимки на дробовете - вече има пневмония. Но няма да го приемат, защото... няма легла.
  Започваш да търсиш познати, които те свързват с лекари, директори и собственици на болниците - няма места, не звъниш само ти. Минават 2 дена. Човекът се влошава. След пореден сигнал на 112 и близо 4 часа чакане идва линейка, но... има по-спешни случаи! Човекът си остава вкъщи. На следващия ден отново с много молби и помощ от познати (разбира се) той е приет в болница. В момента е на кислородно обдишване. Лекарите твърдят, че е трябвало много по-рано да бъде приет.

  Пазете себе си и пазете възрастните и особено тези с придружаващи заболявания!

  И за финал ето и как протича един телефонен разговор със служители на регистратура, спешно отделение и COVID отделение в реномирана столична болница:

  Роднина на болен от COVID: "Здравейте, обаждам се във връзка с мой роднина, който е болен от COVID, диабетик е и вече има пневмония. Можете ли да го приемете?"
  Служител на болницата: "Господине, ние нямаме COVID отделение."
  Роднина на болен от COVID: "Но лекари, които работят при вас ми казаха, че имате COVID отделение."
  Следва 5 до 10 секундно мълчание.
  Роднина на болен от COVID: "Ало."
  Служител на болницата: "Да, но нямаме свободни легла."
  Роднина на болен от COVID: "Да, но те ми казаха че имате и свободни легла."
  Отново следва 5 до 10 секундно мълчание.
  Служител на болницата: "Изчакайте, ще ви прехвърля към мениджмънта."
  1 до 2 минути изчакване.
  Мениджмънт на болницата: "Здравейте. Ние приемаме само пациенти, за които е установено в болницата, че са заразени с COVID."
  Роднина на болен от COVID: "Това означава ли, че ако човека някак си успее да стигне до болницата ви и след като вече е в нея разберете, че е болен от COVID и е в тежко състояние ще го приемете за лечение?"
  Мениджмънт на болницата: "Нямате право да правите това."
  След няколко минути обяснения ни се казва да се обадим по-късно в "Спешното отделение". Така и правим.
  Роднина на болен от COVID: "Здравейте, говорих с ваши колеги по-рано, обаждам се във връзка с мой роднина, който е болен от COVID, диабетик е и вече има пневмония. Можете ли да го приемете?"
  Служител в спешното отделение: "Здравейте... Аз не мога да ви кажа, трябва да се обадите на 112."
  Роднина на болен от COVID: "Вече говорихме няколко пъти. Казват ни, че няма легла."
  Служител в спешното отделение: "Пробвахте ли РЗИ?"
  Роднина на болен от COVID: "С тях дори не можем да се свържем вече."
  Служител в спешното отделение: "Ще ви прехвърля към COVID отделението. Изчакайте."
  1 до 2 минути изчакване.
  Служител в COVID отделение: "Здравейте!"
  Роднина на болен от COVID: "Здравейте, обаждам се във връзка с мой роднина, който е болен от COVID, диабетик е и вече има пневмония. Можете ли да го приемете?"
  Служител в COVID отделение: "Не разбирам защо звъните на нас. Ние сме интензивно COVID отделение. Вие сте третия човек за последните 10 минути, който ни звъни за роднина. Трябва да говорите със спешното отделение. Прехвърлям ви..."
  1 до 2 минути изчакване.
  Служител в спешното отделение: "Здравейте!"
  Роднина на болен от COVID: "Вашата колежка от COVID отделението каза, че трябва да разговарям с Вас."
  Служител в спешното отделение: "Господине, съжаляваме, но нямаме свободни легла и не приемаме COVID пациенти в момента. Обадете се на РЗИ, за да ни кажат да разкрием повече легла."
  Министерство на здравеопазването Проф. д-р Костадин Ангелов, дм

  И още веднъж, пазете себе си, възрастните и най-вече тези, които имат придружаващи заболявания."

  Пожелават ти човекът, стигнал до усложнение от пневмония, да оцелее в това море от безхаберие, студенина и безсъвестност ! Дано все някъде Бог ти открехне една вратичка, за да не стигнеш до най - лошото, да не се наложи да изпращаш близък човек ! Всичко друго, което си го посочил, уви, е преживяване на, може би, почти всеки един от нас ! Е, използвах съществителното " преживяване", но истината е, че някои вече ги няма, за да разкажат как е завършила тяхната история......

 93. 93 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Още през април ген.Мутафчийски го каза-„Яко ще се мре!“Тогава го оплюхте,че ни плашел,че нямало нищо страшно,че всявал страх,защото болните били малко.Добре дошли в реалността през месец октомври.Ще става и по-зле.
  —цитат от коментар 36 на kwy38371721


  Мутафчийски е глупак. На 35 хил заразени в Бyлгария над 1000 човека са (уж) умрели от ковид при направени общо 663,639. Дай да видим в другите държави как е! Например:

  1. Belarus - 91 500 заразени и 945 умрели. Направени тестове 2,294,631
  2. Slovakia - 35,330 заразени, 115 умрели. Напрвени тестове 651,175
  3. Austria - 71 844 заразени, 941 умрели. Направени тестове 2,018,402
  4. Serbia - 37 536 заразени, 783 умрели. Направени тестове 1,263,246

  И разбира се - виновни са хората. Едните не са се пазили а другите отивали късно. А истината е, че зравеопазването е пробито като сито и твоя прехвален Мутафчиййски е един от главните виновници за това.

 94. 94 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Г-н Премиер, има недостиг на легла в болниците..

  Няма такова нещо, в Правителствена всичко е наред, пазят ни места, гласувайте за нас за да не върнат комунистите..

 95. 95 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Започваме да приличаме на студент, който целия семестър е спал, хваща конспекта следобеда и се вярва, че с яко четене през нощта преди изпита ще го вземе. Резултатът от такъв подход е известен.

  1. Разпространението на вируса никъде из Европа не може да бъде спряно. Може да бъде забавяно, но в много малки граници. Вижте и страните-образци на държавност и демокрация като Германия и Франция. Нарстването на случаите там е същото като у нас. И с маски, и без маски (и цяло лято да ги имаше), кривата щеше да си е все тази.

  2. Остава способността на здравната система да поеме натоварване. Тук е голямата разлика между нас и Германия, например (ние сме в ролята на студента от примера по-горе). Не може 20 години здравната система да е прояждана отвътре и да бъде способна за голямо натоварване днес. Лошата политика в здравеопазването има безкрайно много проявления: точене на здравната каса чрез фалшиви лечения; изкривени стойности на пътеките; т.нар. "лекарствена мафия"; корумпиране на чиновници от НЗОК от частниците и пр. Всичко това пък е поради сбъркан модел (държавна монополна НЗОК, но да не разширяваме до безкрайност темата).

  3. Резултатът от 1. и 2. ще е, че ще има яко натоварване на системата, която все повече ще се задъхва тази есен и зима. Затварянията няма да помогнат (нито преди, нито вече), а само допълнително ще доубият едва дишащи бизнеси.

  4. Какво е спасението - това, че вирусът с патогенността си (способността му да трепе лошо) с нищо не е по-различен от напълно познатите ни досега есенно-зимни въздушно-капкови инфекции. То не бяха свински, птичи и нам'си'кви грипове и пр. Природата/Бог (кой - както му харесва) е ги е помислила тези неща:
  ВЗРИВНОТО ПОКАЧВАНЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО СЕГА, ЗНАЧИ СКОРОШНО САМООГРАНИЧАВАНЕ НА ЗАРАЗАТА. Такъв е естественият ход на епидемията и ще се мине ПРЕЗ него, а не покрай него.

 96. 96 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#74] от "kochoparabellum":


  Пак никакви отговори ами и ти като онзи другия го раздаваш врачка. Питам, кой ще храни останалите без доход няколкостотин хиляди ако затворите всичко? И откъде ще дойдат парите за заплати и пенсии на тия които ги получават от бюджета? Имате ли отговор? Докога мислите ще ни дават да теглим държавен заем? И с какво една Испания е по добре като имаше по сериозни мерки? Защо не се вслушвате в мнението на специалисти които от 8 месеца обясняват че няма как да спреш вирус с мерки а и фактите го показват?

 97. 97 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#91] от "Billy Pilgrim":

  мда кръчмите и дискотеките са стълбовете на които се крепи нашето общество.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  "Кунчев: време е да се ограничат събираниятаСледващата ограничителна мярка, която е време да се въведе, за да се ограничи разпространението на коронавирус, е събирането на много хора на едно място, независимо от повода, каза днес пред "Нова телевизия" националният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той поясни, че говори за семейни събирания, затваряне на заведения и стадиони." Кунчев, стотици статии се изписаха за това как нямаме никакви предпазни мерки как стадиони, молове и заведения работят на макс, как мутрите с хотелите си по морето и страната спасяват престъпния си бизнес на гърба на здравето, пък и живота. на хората ! Сега ли, рожбо, трогателно се сетихте да имитирате отново някаква " битка" срещу ковида ?
  —цитат от коментар 88 на samoedin


  Всичко работи на макс!
  Строежите вървят, заводите вървят, ТЕЦовете, транспорта никой не го спира!
  Няколко милиона българи всеки ден излизат от къщи - и са по 10-11 часа навън.

  Ама като им го кажа, и кажа че ще се мре, яко ще се мре путиноидите ми налашкат мнуси ..

 100. 100 Профил на nww54689327
  nww54689327
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отидете на мач, треснете по няколко бирички в претъпкано заведение, друснете сланинки в чалготеката, направете се "на мъже" и не слагайте маски никъде! После мрънкайте, че "мноо ви е лошо", че "не ви лекуват, че "няма държава"... А ако (дай боже) оцелеете, напролет пак си изберете Боеко, щото пак няма да са ви уврели тиквите...
  —цитат от коментар 4 на kochoparabellum


  По-добре отидете на велико въстание. Крякайте глупости. Разбира се без маска, защото целта ѝ е да ви попречи да говорите. После мрънкайте, че ви е лошо, че здравната система е калпава и на пролет, защото вярвам, че толкова умни и красиви хора ще оцелеят, гласувайте за Мая и Корнелия. Те със сигурност ще ви оправят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK