Кратки новини: Актьорът Явор Бахаров е осъден на затвор, карал пил

Кратки новини: Актьорът Явор Бахаров е осъден на затвор, карал пил

© Юлия Лазарова"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Актьорът Явор Бахаров е осъден на затвор, карал пил


Актьорът Явор Бахаров получи ефективна присъда от 1 година затвор заради това, че е карал кола пиян .и дрогиран в началото на годината в Банско в условия на рецидив, съобщи Нова телевизия. След 7-часово заседание днес съдът в Разлог е преценил, че Бахаров е виновен, а присъдата си трябва да изтърпи при лек режим. Следва да му е отнета и шофьорската си книжка за година и половина. Наложена му е и глоба в размер на 500 лева. Присъдата не е окончателна.


КС ще се произнесе за комисията за Конституцията до декември


До началото на декември Конституционният (КС) съд ще се произнесе по искането на президента Румен Радев да бъде обявено за противоконституционно решението за създаване на временната парламентарна комисия за проекта за нов основен закон. Това обяви във Велико Търново председателят на КС Борис Велчев, цитиран от БНР. Той уточни, че вече е отправено искането до Народното събрание за становище. В искането на държавния глава е посочено, че промени във вече внесен проект за нова конституция може да прави само Велико народно събрание, което е и единственият орган, който може да я приеме.


Промяна в закона за управление и контрол на публичните предприятия
Депутатите удължиха с 16 месеца срока за привеждане в съответствие на закона за органите за управление и контрол на публичните предприятия. Това стана с приети на първо четене промени в закона. С удължаването на срока ще се даде възможност на всички останали публични предприятия, които не са привели в съответствие съставите на органите си за управление, да го направят в 16-месечен срок от влизане в сила на Закона за публичните предприятия.


Съдът върна за разглеждане иск на антикорупционната комисия за 4.5 млн. лв.


На 7 октомври Върховният касационен съд върна на Апелативен съд - Бургас, за ново разглеждане иск на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за отнемане на имущество на стойност 4 462 603.97 лв. от Николай Алексиев, съпругата и дъщеря му, съобщи пресцентърът на антикорупционната комисия. Комисията е проверила Алексиев, след като е обвинен от прокуратурата за данъчни престъпления. Проверката е установила значително несъответствие в имуществото му и комисията е поискала отнемане в полза на държавата на дружествени дялове, парични средства, няколко апартамента, триетажна жилищна сграда, няколко автомобила и моторна лодка. Искът е бил отхвърлен от Окръжен съд - Бургас, и Апелативен съд - Бургас. След обжалване на комисията пред ВКС върховните съдии приемат, че не е извършена преценка на заключенията по комплексната съдебно-икономическа експертиза.


С решения на Окръжния съд в Разград от Атче Мехмедова и съпруга й е отнето имущество за 145 250. 93 лв., а от Кристиян Георгиев и двете му бивши съпруги - за 129 568 лв.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK