Кратки новини: от сряда тръгва парното в София

Кратки новини: от сряда тръгва парното в София

© Юлия ЛазароваКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


От сряда тръгва парното в София


"Топлофикация София" ЕАД започва от сряда, 28 октомври, общото включване на отоплението в столицата, съобщи дружеството на сайта си. Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравните заведения, след което жилищните сгради във всички райони и накрая - административните и стопанските потребители.


От дружеството напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай че дисплеят им е угаснал, трябва да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.


Съдът окончателно отказа да освободи Иванчева с по-лека мярка


Апелативният спецсъд отказа да освободи бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева с по-лека мярка за неотклонение и потвърди окончателно, че остава под домашен арест. Иванчева искаше да бъде с по-лека мярка, за да може да се лекува и да посещава свободно различни лекари. Съдебният състав обаче е отказал и за всеки предстоящ преглед тя ще трябва да иска разрешение от магистратите, за да напуска дома си. Иванчева бе осъдена на втора инстанция на 8 г. затвор за подкуп и предстои делото да стигне до последна инстанция - Върховен касационен съд.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK