Карантината е за всички. Борисов и Радев не са изключение, а нарушение

Карантината е за всички. Борисов и Радев не са изключение, а нарушение

© ДневникКарантината за близки контактни лица важи за всеки. Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев не са изключение. С преждевременното прекратяване на изолацията им през последните дни освен нарушение беше създадено и объркване за всички какви всъщност са правилата.


Здравният министър Костадин Ангелов и директорът на столичната Районна здравна инспекция Данчо Пенчев изпаднаха в противоречие по темата. Оставката на последния явно е опит скандалът да бъде потушен. Въпреки че няма публично обявени мотиви, всички я свързват със свалената от него карантина на президента и на премиера, за това намекна и министърът. Дали обаче само това са причините е сред въпросите без отговор.


Ситуацията отново потвърди, че в България разпоредбите се прилагат различно спрямо частния случай и лостовете, с които участникът в него може да въздейства. А съмненията, че първите мъже в държавата са се възползвали от позициите си, за да не стоят в карантина, след като имат отрицателен тест, ще останат. Седем месеца след началото на корона кризата, увлечени в конфликта помежду си, Борисов и Радев демонстрират и че сякаш нищо не са научили за действието на вируса и заболяването. И вместо да заявят, че дори да не са съгласни с правилото за карантината, биха го изпълнили или да поискат промяната му, приемат, че е нормално да са изключения.
В същото време всички засегнати отказаха в понеделник да отговарят на въпроси по темата и да изяснят кой каква отговорност носи за решенията от последните дни. Остава и подозрението, че ако премиерът не се беше разболял и това предизвика повишено внимание по темата, изключения за хора с постове във властта щяха да продължат да се правят (карантината на финансовия и бивш здравен министър Кирил Ананиев също беше свалена по този начин). За въвеждане на изключения обаче в края на деня заговори и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, който също е в изолация като контактен на премиера.


"Дневник" обобщава какви са правилата и какво се знае и какво не за случаите с Борисов и Радев.


Какви са правилата за карантина в България и за кого важат


Правилата за поставяне под карантина на лица, които са контактни са заложени в Закона за здравето и са описани в заповед на министъра (№ РД-01-610 от 22 октомври) и приложения за изпълнението й:


"Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19, съгласно Приложение №4, подлежат на 10-дневна карантина, считано от последния контакт с потвърдения случай, като се поставят под карантина в дома или на друго място, на което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание по образец съгласно Приложение №5 на директора на съответната регионална здравна инспекция или на оправомощено от него длъжностно лице."


Близките контактни лица се определят от РЗИ, след като тя събере информация от болния и ги изследва кои отговарят на условията за близост, т.е. са и най-рискови, и ги поставя под карантина.


Още миналата седмица по повод на президента Радев бившият вече шеф на СРЗИ обясни пред "Дневник, че е направил преценка на епидемиологичния риск и той е взел решение да го "декарантинира".


В събота по повод свалянето на карантината на Борисов той коментира отново (пред "24 часа", това е и неговият последен публичен отговор по темата преди оставката му):


"Законите важат за всички, включително за президента и премиера на България. И държавният глава Румен Радев, и министър-председателят Бойко Борисов изпълниха разпоредбите на Столична РЗИ за карантиниране след контакт със заразен с коронавирус човек. Ние не декарантинираме хора на случаен принцип. Заложено е в нормативен документ, че лица, които работят като лекари, санитари, медицински сестри, хора на първа линия, учители и хора, чиято обществена работа е крайно необходима, за да продължи процесът на работа, в която и да е форма, ги декарантинираме."


Неговите действия доведоха и до коментари в медиите, че има кръг от хора, към които заради националната сигурност се прилагат различни мерки.


В публично достъпните документи обаче няма посочени изключения за изолация на контактни лица, а Пенчев не уточнява къде са описани тези разлики. Нито СРЗИ, нито Министерският съвет отговориха на въпросите на "Дневник" за тези разпоредби, както и какво точно основание е било вписано в заповедта за Борисов.


Във фейсбук здравният министър Костадин Ангелов повтори тезата, която изказа и след връщането на Радев от Естония: "Преди час приех оставката на директора на столичната РЗИ. Използвам случая категорично да заявя, че в заповедта няма да има промяна, позволяваща отпадане на карантината за определени длъжностни лица. Карантината е с еднаква продължителност (10 дни) за всички български граждани. Правилата са за всички." (Това е карантината за близки контактни, за заразените остава 14 дни).


Освен личния коментар на министъра в съобщение до медиите от Министерството на здравеопазването също разясниха, че отрицателни PCR тестове не са причина за прекратяване на нечия карантина.


Кой и защо е позволил отпадане на карантината на Борисов


На 23 октомври (петък) зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи, че е диагностициран с COVID-19. Сред контактните му лица е премиерът. Борисов съобщи, че според разпоредбите на РЗИ му е наложена карантина. Последният публично известен контакт между двамата е на 18 октомври, когато заедно са на посещение в кравеферма, инспектират изграждането на ГКПП Рудозем - Ксанти и пътя Смолян - Стойките - Широка лъка. Видно от всички репортажи - без маски (към този момент те все още не са задължителни на открито при струпване на хора).


Карантината е за всички. Борисов и Радев не са изключение, а нарушение

© Скрийншот


Ден по-късно (24 октомври) Столичната районна здравна инспекция съобщава, че заради наличието на два отрицателни PCR теста се сваля карантината на премиера Бойко Борисов, както и на Севделина Арнаудова от ГЕРБ, която също е сред контактните от обиколката. Резултатите от теста на земеделския министър Десислава Танева се очакват (това се съобщава и в неделя).


На следващия ден (25 октомври) Борисов съобщава, че е с положителен тест за COVID-19. Т.е. има около ден, в който той е бил вирусоносител, без да е поставен в карантина, и би могъл да зарази други хора. И това е с одобрението на Столичната РЗИ, защото за него е допуснато изключение заради поста му. Сред обявените контактни лица, които влизат в карантина, са министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на транспорта Росен Желязков, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, Ангел Кунчев, Деница Желева, началник на политически кабинет на министър-председателя, и отново Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ (която беше със свалена карантина).

"He e яcнo oт ĸъдe мoжe дa cъм xвaнaл зapaзaтa, aз cъм в пocтoянeн ĸoнтaĸт c xopaтa, ceлoтo e мнoгo пoceщaвaнo. Чyвcтвaм ce дoбpe зaceгa, нямaм тeмпepaтypa. Аз бях по-близо до Борисов , в джипа му се возихме заедно от центъра на селото до църквата".


Васил Седянков,

кмет на Широка лъка


В понеделник (26 октомври) и кметът на Широка лъка Васил Седянков, който присъства на обиколката с джипа, е диагностициран с COVID-19.


От пресцентъра на Министерския съвет не отговориха поискал ли е Борисов да му бъде свалена карантината и защо, защо не остава в самоизолация.


Кой и защо е позволил карантината на Радев и защо той продължава да не е под карантина


Първият случай с отменена заради отрицателни тестове карантина беше на президента Румен Радев в средата на миналата седмица. На 20 октомври той се връща предсрочно от Естония, където участва във форума "Три морета", след като организаторите разбират за негов контакт със заразения с COVID-19 генерал-майор Димитър Петров. Според здравния министър Костадин Ангелов президентът е уведомен, че е контактен, още в неделя (18 октомври), преди заминаването му, от началника на отбраната ген. Емил Ефтимов, от СРЗИ обаче едва във вторник (20 октомври) са го потърсили като контактно лице.


Радев има един отрицателен тест, който си прави в Талин и показва на летището, и втори, който прави в България (здравният министър е категоричен, че правилата са за всички и президентът ще бъде поставен под карантина, като кацне в София).


Радев обаче остава под карантина за кратко, а обяснение Данчо Пенчев дава пред "Дневник" е: "Тук става въпрос за преценка на епидемиологичния риск. Господин президентът има три отрицателни PCR-теста в рамките на три дни. По преценка на епидемиологичния риск и по моя преценка аз си позволих да подпиша тази заповед за неговото декарантиниране."


В Естония Румен Радев контактува с полския президент Анджей Дуда, за когото преди два дни се разбра, че е заразен. Въпреки това отново заради отрицателни PCR-тестов Радев не е поставен под карантина, за което съобщава самият той: "Продължавам със събитията от моя календар при спазване на санитарните изисквания."

Карантината е за всички. Борисов и Радев не са изключение, а нарушение

© Пресцентър Президентство


Радев не се самоизолира по негова преценка, а ползва решенията на СРЗИ, а в понеделник дори връчи държавни отличия на представители на научните среди в рискова възраст в контекста на COVID-19. Пред "Нова телевизия" шефът на "Пирогов" Асен Балтов бе категоричен, че Радев е контактен от първи ред на президента Дуда и трябва да е в 10-дневна карантина."


Други медицински експерти също коментираха в медиите, че няма как карантината на Борисов и Радев да бъде сваляна.


И от пресцентъра на президентството не отговориха на въпросите на "Дневник" за нарушаването на правилата и защо Радев не предприема самоизолация.


Изключения може би все пак ще има


Междувременно пред "Свободна Европа" Ангел Кунчев коментира, че сигурно ще трябва да бъдат направени промени в заповедта. Според него трябва да бъдат описани длъжности, които да са изключения и за тях самоизолацията да бъде отменяна, както всъщност беше направено за Радев и Борисов.


"Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем да затворим държавата, а ако карантинираме всички управници, на практика ще се случи точно това. Затова в заповедта ще бъде описано при какви длъжности е възможно след два отрицателни теста, направени през два дни, карантината да бъде сваляна."


Аргументите му са: "Представете си, че затворим цялото здравно министерство, защото министърът е общувал с премиера или неговите заместници са общували с него. Кой ще движи нещата?"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Борисов има цяло шкафче с лекарства.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 2. 2 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Проблемът на нас българите е, че не спазваме законите и разпоредбите.

 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5867 Неутрално

  До коментар [#1] от "deepblue":

  А пък Радев може да си играе с дрона, докато Боце набива от шкафчето.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Ако Борисов и прочие комунисти НЕ спазват мерките срещу "короната",а карат народа да ги спазва,ще паднат от власт! Една от основните причини комунистическият режим да падне през1989г. беше огромното и ужасяващо неравенство - Т.Ж. се возеше на Мерцедес,но принуждаваше народа да джитка с москвичи и лади. Т.Ж. и Политбюро пътуваха свободно по света,но държаха затворен в страната народа. И т.н.

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  Големият гаф с премиера, който след отрицателен, даде положителен тест, е причина за поредната оставка от вчера, но това по никакъв случай не замазва гафа, напротив, само потвърждава, че правилата не се спазват от върхушката и това води до опасност от разпространение на зараза за околните ! Поредната жалка история ......

 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2426 Весело

  Борисов има цяло шкафче с лекарства.
  —цитат от коментар 1 на deepblue  До коментар [#1] от "deepblue":

  Ха-ха-ха...
  Викаш парите лекуват всяка болест.

 7. 7 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Друго си е да се возиш в джипката с шефа.

  Свободата, Санчо...
 8. 8 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 726 Любопитно

  Ако Борисов плащаше от джоба си глобите за не носене на маски, дали щеше да си слага винаги маската???

  Докога ще плащаме за простотията му ?

  Радев същото положение, след като е бил контактен- остава в изолация

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 9. 9 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Проблемът на нас българите е, че не спазваме законите и разпоредбите.
  —цитат от коментар 2 на constatator


  Моля, моля, нека не слагаме цивилизованите и отговорни български граждани в един кюп с наглеца радев, който е рецидивист в пренебрегването на правилата и карантината!
  радев е нагледен пример какво се случва, когато един ограничен, но суетен и тщеславен бай Ганьо случайно попадне на висок пост.

 10. 10 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Спомни си кой обвиняваше, че са му спретнали "активно мероприятие" и продължава да не е в карантина.

 11. 11 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Шменти капели и пунта мара! За едни има карантина, за други няма!

  без подпис!
 12. 12 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  свалената от него карантина на президента и на премиера
  ▪️▪️▪️

  По тази причина в страната цари ужасна бъркотия и безотговорност. На всички нива на управление. Безотговорността и некомпетентността са отличителните белези на власните структури в България. През живота си не съм виждал такава бъркотия!

  "Чуждестранен агент"
 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Народ, който може да измисли максимата : "Закона е врата в полето".....!!!

 14. 14 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2221 Гневно

  "Представете си, че затворим цялото здравно министерство, защото министърът е общувал с премиера или неговите заместници са общували с него. Кой ще движи нещата?"

  Тези хора не разбраха ли. че голяма част от административната дейност (ако не и цялата) може да се върши дистанционно? Ако не са го разбрали, май е по-добре министерството на здравеопазването да се затвори, защото и да "движи нещата" ще е в неправилната посока!

 15. 15 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  ПОЛОВИНЧАТИТЕ ВИ МЕРКИ НИ ДОКАТАХА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!
  Оставка!

 16. 16
  plamen_b
  Рейтинг: 2221 Разстроено

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Безотговорността и некомпетентността са отличителните белези на власните структури в България.
  —цитат от коментар 12 на putinxujlo


  Изпуснахте корупцията, така че картинатада е пълна...

 17. 17 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  ГЕРБАВИТЕ сами паднаха в капаните? на Ковид..:)

 18. 18 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2567 Любопитно

  Всеки си има задачите и......заниманията в и извън работно време , кое ( карантината ?) е нарушението и къде е извършено ?!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Когато ставаше дума за г-н Радев - рев до небето, че било нагласено, че му скроили номер и т. н. Сега като стана дума и за г-н Борисов - рев до небето, че не се спазвали законите.
  Човек като чете пресатата трябва да не се вързва на написаното. Ако медиите са честни трябва да имат еднакво отношение към всички. Впрочем не се учудвам, като гледам как над 90% от медиите в САЩ се държат с г-н Тръмп.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 22. 22 Профил на 4ove4encence
  4ove4encence
  Рейтинг: 419 Гневно

  Т.е. за тях изключения, а за цели фирми и предприятия (ако не са свързани с Пеевски) няма изключения и всичко се затваря?

 23. 23 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  На тея май им е скучно, нямат ли си жени ;-))

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2378 Неутрално

  Проблемът на нас българите е, че не спазваме законите и разпоредбите.
  —цитат от коментар 2 на constatator


  Проблемът на Вас ви е, че се мислите за всички българи и си позволявате да говорите от тяхно име!

 26. 26 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2378 Неутрално

  Държавните служби не трябва ли да проведат щателно разследване на това #КОЙ зарази премиера!? Институтът на МВР разполага с ДНК лаборатория, в която би могъл да изследва отделните щамове и така да бъдат издирени виновните за елиминирането на един от най-важните чиновници в страната ни, което разстройва цялото управление и си е чисто посегателство към суверенитета на България. Обаче се опасявам, че всичко ще приключи с отставката на шефа на СРЗИ.

 27. 27 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#26] от "ivanpopov":

  Държавните служби не трябва ли да проведат щателно разследване на това #КОЙ зарази премиера!?....и така да бъдат издирени виновните за елиминирането на един от най-важните чиновници в страната ни, което разстройва цялото управление...
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️
  😂
  Бойко?! Ти ли си?!

  "Чуждестранен агент"
 28. 28 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4773 Неутрално

  До коментар [#8] от "nessarox":

  Здравните власти не си изпълняват задълженията, ако бяха наложили карантина на Радев, той нямаше да отлети за Талин, на Гешев също не е наложена карантина, Радев и сега трябва да е в карантина, защото е бил контактен с полския президент, който е заразен, но на обикновените хора ако има с положителен тест цялото семейство е под карантина, уведомява се кмета с точния им адрес, а полиция редовно проверяват дали спазват карантината, иначе глоба пет хиляди лева. Но на министри и други властващи не смеят карантина да наложат, Каракачанов се самоизолирал, министрите се самоизолирали, с това показват, че са над закона. Защо не наложиха карантина на Борисов, какво щеше да им се случи, оставки подават и сега.

 29. 29 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Неуважението на законите и правилата трябва да стане черен печат за политиците. И Борисов и Радев демонстрират недосегаемост и трябва да бъдат наказани от народа. Реториката на Радев по щамовете е популизъм към антиваксъри и плоскоземци. Нека си остане само с техните гласове.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 30. 30 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 730 Гневно

  То оттам и започва всичко: че някои са по-равни...
  Няма незаменими!

 31. 31 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1467 Разстроено

  .... така да бъдат издирени виновните за елиминирането на един от най-важните чиновници в страната ни, което разстройва цялото управление и си е чисто посегателство към суверенитета на България. Обаче се опасявам, че всичко ще приключи с отставката на шефа на СРЗИ.
  —цитат от коментар 26 на ivanpopov

  Виновника е един - този който бяга от София с джипката, пълна с подмазвачи или със служители на Пеевски. Не носят маски, не си мият ръцете.
  А "цялото държавно управление" е разстроено, точно заради същия човек - при неговото авторитарно управление ролята на държавната администрация бе минимализирано и маргинализирано.
  За суверенитета какво да говорим - изчерпва се в хитруване и слугинаж, с цел задържане на власт. Ту строим тръби, ту се откупуваме с изтребители.

 32. 32 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Пак ще има разделение на класи, но този път те ще са прокажените и след не много дълго време хората ще се научат да бягат от тези от списъка с изключенията, защото приближените им става ясно какво ги чака.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 33. 33 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4773 Неутрално

  До коментар [#29] от "Корки":

  Радев и Борисов не са виновни, а здравните власти които не смеят да им наложат карантина от сервилност.

 34. 34 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2378 Неутрално

  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️😂Бойко?! Ти ли си?!
  —цитат от коментар 27 на putinxujlo


  Цъ, бате не влиза в този форум. Обаче е интересно за какво се наляха цяла камара пари в оборудване и обучения, щом не може да се ползва този така полезен инструмент, когато е необходим.

 35. 35 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем да затворим държавата, а ако карантинираме всички управници, на практика ще се случи точно това. Затова в заповедта ще бъде описано при какви длъжности е възможно след два отрицателни теста, направени през два дни, карантината да бъде сваляна."

  Аргументите му са: "Представете си, че затворим цялото здравно министерство, защото министърът е общувал с премиера или неговите заместници са общували с него. Кой ще движи нещата?"
  —цитат от коментар 0 на Ангел Кунчев

  Всъщност при това управление би било чудесно да се карантинира целият министерски съвет. А отговорът на въпроса какво ще стане, ако се затвори министерството на здравеопазването в кризата е, че най-вероятно ще започне да се решава проблема със заразяванията - ще намалеят. А кой ще движи нещата - че и досега никой не ги движи. Управлението на държавата е коренно различно от управлението на джипка.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 36. 36 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4773 Неутрално

  До коментар [#34] от "ivanpopov":

  И защо да се разследва, останалите хора не са ли ценни, те ни хранят и обличат, те му плащат заплатата, колко от тях е заразил.

 37. 37 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3425 Весело

  До коментар [#13] от "selqnin":

  Да, ама нали знаете как е възникнала поговорката? Впрочем, тя не е българска.
  Крал Стефан Душан поставил врата в полето и накарал своите боляри да минат през нея. После назначил за свои министри тези, които минали през нея, а тарикатите, които си съкратили пътя и минали покрай вратата, оставил на сухо.

 38. 38 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3425 Весело

  До коментар [#30] от "papunqk":

  Няма незаменими!

  Тъй де! "Всяка готвачка трябва да може да управлява държавата" - Вл.Ил.Ленин
  Като гледам, впрочем, нашите управляващи, май всяка готвачка би управлявала държавата по-добре от тях!

 39. 39 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Министерствата си имат главни секретари, под тях има шефчета на съответните отдели, текущата работа може спокойно да си върви. Все пак главните секретари са професионалистите, тези които осигуряват изпълнението на работите. Министрите са политически отговорните лица за работата на своите ресори. Временно няма да има радикални промени? Може пък да е за добро. Не ли?

  без подпис!
 40. 40 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Допуснат е гаф на най-високо ниво, но това не означава, че надолу всичко е наред. Напротив - допуска се хора с признаци за заболяването да не бъдат приемани в болници, а на някои дори и не са правени тестове и това спомага за разпространението на заразата.

 41. 41 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Съгласен съм със заглавието и общо с изложението в статията. Бях приятно изненадан, че се коментира не само безгрижното поведение на Борисов, но и това на Радев.

 42. 42 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2378 Неутрално

  До коментар [#34] от "ivanpopov":И защо да се разследва, останалите хора не са ли ценни, те ни хранят и обличат, те му плащат заплатата, колко от тях е заразил.
  —цитат от коментар 36 на Тsonkooo


  Разбира се. Обаче елиминирането на някой отделен човек, няма да нанесе толкова вреди на обществото и държавата, като цяло, в сравнение с елиминирането на главата на изпълнителната власт.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  До коментар [#29] от "Корки":Радев и Борисов не са виновни, а здравните власти които не смеят да им наложат карантина от сервилност.
  —цитат от коментар 33 на Тsonkooo


  Глупост! Могат да се самоизолират.Ама то вземи единия,та удари другия. Един от друг по-самовлюбени и тщеславни.Борисов не знае как да тури маската,Радев привика сума ти народ на Шипка...

 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  Борисов и Радев не са изключение, а нарушение...
  —цитат от коментар 1 на Статия


  Борисов е в нарушение още от времето на СИК, когато се е занимавал с незаконна търговия на горива и наркотици през сръбската граница и с кражби на автомобили в Чехия...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  Борисов за пореден път се провали в управление на криза. Не знам кой остана да му вярва на тоя селски шебек. ОСТАВКА
  —цитат от коментар 43 на #ОСТАВКА


  Той не е излизал от кризите и провалите!
  Дори с помощта на държавната машина и най-крупния олигарх Васил Божков, успя да се провали и при опита за присвояване на част от онези 700 милиона лева, които следваше да бъдат внесени в държавната хазна!
  Една крупна кражба не може да направи като хората.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Проблемът на нас българите е, че не спазваме законите и разпоредбите.
  —цитат от коментар 2 на constatator

  Това е факт .
  Обаче , обичаме винаги да надничаме в чуждата паничка , и от друга страна пък хеле да има малко власт , става съвсем разпасан , както в случая със свалената карантина .

  Иначе Борисов ни хокаше за това и онова , но примерите които даваше с непрекъснатото демонстративно неспазване на правилата , караха мнозина да постъпват като него.

  Това демонстративно поведение с ползване на привилегии винаги ме е дразнело много!


 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7386 Неутрално

  А защо Нанков да ги е заразил.Може и Борисов да е бил.

 49. 49 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4773 Неутрално

  До коментар [#44] от "G.Okatova":

  Разбира се, че могат, но с това признават, че са над закона, здравните власти трябва по закон да им наложат карантина, но не смеят да спазят закона. Какво означава това по преценка, като кандидат депутат на ГЕРБ ли говори Кунчев. Освен това може да имаш контакт със заразен и да не знаеш, ако Кунчев е преценил, че не трябва да уведомява за това.

 50. 50 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  След като тези, които въвеждат правилата, решават че са изключение от тях, аз тогава защо да ги спазвам? Ако ме глобят, ще се позова в съда на прецедента с Борисов и Радев.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 51. 51 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Не ни занимавайте с глупости другари, а кажете сега когато Вожда ни е заразен кой ще кара джипката, кой ще прави епизодите на Севда ТВ?

 52. 52 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 536 Любопитно

  фърчилков и днес НЕ Е ПОД КАРАНТИНА!
  ПАК Е БЕЗ МАСКА!

 53. 53 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 536 Весело

  До коментар [#45] от "Рим":

  Милото ни булдаче,ка сеамо му действа *възбудително* Борисов!
  Говорим за карантина - днес резидента пак я нарушил,пак е и без маска!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK