На живо

Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

© Юлия ЛазароваВ поредния ден с рекорди на заразени, починали и настанени в болница здравният министър издаде заповед, с която разпореди гимназиите и университетите да преминат на онлайн обучение, нощните заведения да затворят за 2 седмици, а всички спортни събития вече ще се провеждат без публика. От своя страна собственици на заведения поискаха помощ от държавата, като призоваха да покрие 80% от заплатите на служителите им. От здравното министерство подчертаха, че продължителността на карантината е еднаква за всички, независимо дали са високи позиции в държавата или обикновени нейни граждани. От външно министерство предупредиха, че в много райони в Гърция дори пътуващите в автомобил трябва да са с маски, иначе са заплашени с глоба от 150 евро.


"Дневник" проследи ситуацията в реално време.
Собственици на заведения настояха за помощ от държавата, след като със заповед на здравния министър нощните барове и дискотеки ще са затворени за 2 седмици от 29 октомври до 12 ноември. Искането на бранша е всички служители, назначени на трудови договори и самоосигуряващите се, да се изплатят 80% от заплатите плюс осигуровките за периода, в който заведенията са затворени. Ще бъде поискано същата мярка да важи и за работещите като охрана и чистачи.


Повече четете тук.

Гимназиите и университетите преминават на онлайн обучение

От четвъртък (29 октомври) до 12 ноември гимназиите и университетите преминават на онлайн обучение. Това се разбира от заповед на здравния министър, разпространена до медиите. Преустановяват се още груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и др. Изключение се допуска само за дейностите по интереси и занималните за ученици от начален и прогимназиален етап на образование, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки.


Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

© Юлия Лазарова


"Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито", пише още в заповедта.


Какво още пише в заповедта четете тук.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова написа в профила си във "Фейсбук", че е поискала от Министерство на образованието да даде възможност на директорите в столицата временно да извиняват отсъствия на деца от предучилищните групи (5 и 6 години) при писмено искане от родителите. Тя припомня, че такава възможност вече е била дадена за децата на 3 и 4 години.


"Родителите, които искат децата им да останат вкъщи, могат да подадат декларация в свободен текст, включително и електронно, до директора на детската градина и отсъствията на децата ще бъдат извинявани служебно за времето на извънредната епидемиологична обстановка", иска Фандъкова.Тя допълва, че се увеличават екипите на общината и полицията, които контролират задължителното носене на маски в градския транспорт, търговските обекти и при струпване на повече хора на открито.

Общините се оплакаха, че правителството им прехвърля отговорности

Зам.-председателят на сдружението на общините в България Хасан Азис заяви пред Би Ти Ви, че правителството прехвърля отговорности не местната власт като ги оставя те да решават дали да затварят заведения, театри, кина и др. По думите му голяма част от членовете на сдружението са против това и уточни, че това е неприемливо.


Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"По-малките общини дали могат експертно да преценят дали да затворят заведенията? Не. Дали законово могат да ги затварят? Пак не. Кметовете не затварят общини, заведения и театри. Ние изпълняваме заповеди на здравния министър. Правителството трябва да поеме своята отговорност чрез експертния потенциал, който има. Общините могат да бъдат единствено и само партньори в борбата с коронавируса", каза Азис, който е и кмет на Кърджали.


Повече четете тук.

Вече 8 училища учат от разстояние

До този момент 8 училища в страната са преминали в електронна форма на обучение със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев, съобщи пресцентърът на просветното ведомство пред "Дневник". Четири от тях са в Търговище, има и по едно във Велико Търново, Габрово, Шумен и Бургас.
Разглеждат се заявленията от други 6 училища, се казва в съобщението, без да се уточнява къде са те.


Четете повече по темата тук.

Желаещите да дарят рековалесцентна плазма, за да помогнат за лечението на пациенти с COVID-19, могат да го направят в Националния център по трансфузионна хематология в София на ул. "Братя Миладинови" 112, съобщи Министерството на здравеопазването на страницата си във "Фейсбук". Плазмата съдържа антитела от преболедували.


Сред изискванията към кандидат-дарителите са:

Да бъдат на възраст между 18 г. и 55 г.;
Да имат положителен резултат от PCR тест;
Да са минали не по-малко от 40 дни след положителния PCR тест;
Здравословното им състояние да не изисква прием на лекарства.


По-строги мерки в Ловеч

От утре, 28 ноември, до 15 ноември включително Регионалната здравна инспекция в Ловеч въвежда със заповед още по-строги мерки, съобщи пресцентърът й. В областта е достигната заболяемост oт COVID-19 от 142 на 100 хил. население за периода 13 - 26 октомври (174 случая).


Забраняват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни с нощен режим на работа па открито и закрито. Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на открито и закрито се допускат до 23 часа, при заетост на местата не повече от 1 човек на 2 кв м и осигуряване на дистанция от 1.5 м между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на една маса.


Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

© Георги Кожухаров


Забраняват се и организирани събития (празненства, семинари, конференции и др.) на закрито. В ритуалните зали за сватби, кръщенета и погребения се допускат до 10 души. Спират се и всички масови мероприятия на открито и закрито.


Всички работодатели следва да организират дистанционна форма на работа на служителите, където е приложимо. Задължително е носенето на защитни маски за лице в администрации, офиси, предприятия и др. при невъзможност за осигуряване на физическа дистанция от 1.5 м. между работещите.


В обществените сгради, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите няма да се допуска повече от 1 човек със защитна маска на лицето на 2 кв м площ. Персоналът трябва задължително да носи маски. В тези обекти ще трябва да се учести дезинфекцията минимум 4 пъти на ден.


На пазари трябва да има дистанция от 1.5 м. между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. u сда се създаде организация за еднопосочно движение на гражданите. Всички са задължени да носят маски.


Спортните мероприятия ще се провеждат с публика до 30% и дистанция от 1.5 м. между зрителите на открито и без публика на закрито. Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) - също до 30 % от капацитета и дистанция от 1.5 м.
между зрителите. Задължително е носене на защитна маска за лице. Спират се посещенията в клубовете на инвалида и пенсионерските клубове, а училищните директори трябва да спрат достъпа на външни лица до
физкултурните площадки и спортни зали.

Затварят се нощните заведения в Смолянско за 20 дни

Забранява се работата на дискотеки, пиано-барове и нощни заведения в Смолянска област от утре, 28 октомври. Въвежда се и забрана за работа на всички питейни заведения след полунощ. Това реши Областният кризисен щаб на заседание днес, съобщи Би Ти Ви. Забраната ще важи 20 дни.


Задължително трябва да се носят маски в офиси и предприятия, при които не е възможно осигуряване на физическа дистанция от 1.5 м между служителите. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия на закрито и открито, работата на пенсионерските клубове и клубовете на лица с хора с увреждания.


Спират се и груповите занимания в читалищата и самодейните изяви, като остават само индивидуалните занимания. Спортните прояви ще са без публика. Спират се плановете операции и планирания прием в лечебните заведения.


Предвижда се да бъде увеличен броят на използваните автобуси в градския и междуградския транспорт, за да се намали гъстотата на пътуващите.


Театри, кина, сценични прояви и концерти остават да работят, но културните прояви ще се провеждат до 30% от капацитета на залата.


Ще бъде отправено и искане до Националната здравноосигурителна каса да допусне специалистите по вътрешни болести.

Гешев вече официално е в карантина

Главният прокурор Иван Гешев вече официално е в карантина, съобщи той в "Туитър" ден, след като обяви, че се е самоизолирал заради болен от COVID-19 член на семейството му. Според заповед на здравния министър карантината за хората, които са имали контакт със заразен е десет дни. Това означава, че Гешев не трябва да напуска дома си до 5 ноември.

Карантината е с еднаква продължителност за всички

Няма да има промяна в заповедта на здравния министър позволяваща отпадане на карантината за определени длъжностни лица. Карантината е с еднаква продължителност (10 дни) за всички български граждани. Правилата са за всички. Това се казва в съобщение на Министерство на здравеопазването.


То е по повод публикации в медиите, коментиращи продължителността на карантината на премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, министри и депутати. От здравното министерство обръщат внимание, че отрицателният лабораторен резултат от PCR изследване не е основание за преустановяване на карантината и/или намаляване на нейния срок.


Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

© Георги Кожухаров

Президентът: Спазвам стриктно предписанията на РЗИ

Спазвам стриктно предписанията на РЗИ, няма да участвам повече и да коментирам режисирани интриги, каза президентът Румен Радев на полевия учебен полигон "Корен", където днес присъства на демонстриране на
способности на тактическо учение "Балканска стена 20", съобщиха от прессекретариата на държавния глава. "И преди, и след Талин, всичките ми тестове са отрицателни. Чувствам се в отлично здраве", допълни той. Държавният глава подчерта, че скалъпеният скандал около посещението му в Естония има за цел да отклони общественото внимание от предложения от правителството разоряващ бюджет за следващата година.

Пандемията засегна туризма и през септември

Очаквано разпространението на коронавируса продължи да се отразява на туризма и през септември въпреки регистрираните през лятото по-ниски нива на заразяване. През месеца пътуванията на български граждани в чужбина са 555.6 хил., или с 15% под направените през септември 2019 година, сочат данните на Националния статистически институт.


В това време посещенията на чужденци в България направо се сриват до 563.7 хил., или с 56.2% на годишна база.


Още по темата четете тук.

Нощните заведения във Варна затварят от петък

Регионална здравна инспекция във Варна обяви, че търси лекари за отделенията за лечение на пациенти с COVID-19 в болниците в областта. Новоназначените лекари ще трябва да работят в двете нови COVID-19 отделения в частната "Еврохоспитал" във Варна и болницата в Провадия.


Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Днес от здравната инспекция във Варна обявиха също, че от 30 октомври до 13 ноември т.г. ще бъдат затворени всички нощни заведения в областта. Със същото решение от 27 октомври до 10 ноември ще бъдат затворени и пенсионерските клубове. Сватбите и кръщенета не се спират, но се ограничават до присъствието на 10 души в ритуалните зали и при спазване на 1,5 метра дистанция. Мерките за кина, театри и други културни събития остават както до момента - при 50% заетост. Същото важи и за спортните мероприятия на открито.

Русе е поредният град с допълнителни ограничения

Русе е поредният град в страната, в който влизат допълнителни ограничения, след като заразените с коронавирус са над 120 на 100 000 души, съобщи БНТ. От утре ще бъдат затворени баровете и дискотеките. Забраняват се и масовите мероприятия на открито и закрито. Препоръчва се семейните събития, като сватби и кръщенета на закрито, да бъдат ограничени до 30 гости.


По разпореждане на Регионалната здравна инспекция до 30 ноември са преустановени плановите операции и плановият прием във всички лечебни заведения.


Училищата ще имат възможност да предлагат преминаване на онлайн обучение след съгласуване със съответните педагогически и обществени съвети към тях. Русенският университет вече премина изцяло на дистанционна форма на обучение до 8 ноември.

В големите болници в София Covid-отделенията са пълни

Covid-отделенията във всички големи столични болници са пълни, разкриват се нови легла, но няма достатъчно персонал, обобщава БНР. В най-голямата спешна болница в страната - "Пирогов", отделят два етажа за настаняване на заразени с коронавирус пациенти и лекари. В същото време повечето болници, които съгласно заповедта на здравния министър трябваше да осигурят легла за лечение на пациенти с коронавирус, изпитват затруднения.


Всичките 70 легла в Пулмологията и в Инфекциозното отделение на столичната болница "Света Анна" са заети, както и 5-те реанимационни легла за пациенти с Covid.


В белодробната болница "Св. София", която разполага с 49 легла за пациенти с коронавирус, от които 5 интензивни, също няма места, съобщи директорът д-р Любчо Пенев.


В университетската болница "Св. Иван Рилски" има общо 40 легла, но само за пациенти диагностицирани с коронавирус по време на лечението си там.

Посланикът на САЩ се самоизолира след среща с Борисов

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа се е самоизолирала след контакт със заразен от коронавирус, съобщи тя във видео качено на Facebook страницата на посолството. Тя допълва, че намалява риска от заразяване като носи маска и благодари на българските здравни работници за усилията. "Заедно ще се справим", завършва посланието на Мустафа. Тя беше сред американските представители, които се срещнаха с премиера Бойко Борисов в петък, а в неделя той обяви, че е заразен с коронавирус. Освен нея на срещата с премиера присъстваха още заместник-държавният секретар на САЩ Кийт Крак, министърът на транспорта Росен Желязков и на енергетиката Теменужка Петкова.


МВнР: Маските са задължителни и в автомобилите в Гърция

Във връзка със затягането на мерките срещу разпространението на коронавируса в Гърция и техния засилен през последните дни контрол обръщаме внимание на пътуващите, че е задължително носенето на предпазни маски и в автомобил за районите в страната от ниво на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено), сред които са областите Атина и Солун, съобщиха от външно министерство. При неспазване на правилата глобата е 150 евро.
Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

© Reuters


За районите в Гърция от ниво на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено) мерките включват задължително носене на маска в такситата - от шофьора и пътниците, както и при пътуване в лек автомобил, освен ако шофьорът не е сам или с него пътуват роднини от първа степен. За районите от ниво на риск 4 (червено) максималният допустим брой на пътуващите в лек автомобил е трима души. В районите от ниво на риск 3 (оранжево) максималният допустим брой на пътуващите в лек автомобил е четирима души. Към момента областите, които попадат в "оранжевата" зона, са Серес, Солун, Атина, Йоанина, Трикала, Лариса и Ливадия, а в "червената" зона е област Кастория, както и Козани.

Четирима съдии от ВАС са с коронавирус

Четирима съдии от Върховния административен съд са с положителен резултат за коронавирус. Това каза пред колегите си от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет председателят на съда Георги Чолаков, съобщава БНР.


Той предупреди, че заради увеличаващия се брой на положителни за COVID-19 работата в системата на административното правораздаване се организира все по-трудно.


Чолаков се обърна към съдебните кадровици с въпроса дали не трябва да се преразгледат противоепимичните правила в съдилища и се позова и на статистиката за отложените през периода на извънредното положение дела. Те са 1192 в цялата страна.

За да се ограничат контактите и струпването на клиенти на гишета, Държавна агенция "Електронно управление" призовава ползвателите на услуги, да ги заявяват, заплащат и получават по електронен път чрез Портала за електронни административни услуги към Държавна агенция "Електронно управление" вече са достъпни нас 370 услуги за гражданите и бизнеса на централни, областни и общински администрации, съобщиха от агенцията.
Подаването и връчването на документи по електронен път, свързано с предоставянето на електронни административни услуги, се осъществява и чрез Системата за сигурно електронно връчване, поддържана от Държавна агенция "Електронно управление". Достъпът до системата се осъществява чрез ПИК на НОИ, физически или облачен електронен подпис, припомнят от агенцията.

Артисти искат 2% от бюджета за възстановяване

439 организации и независими артисти от сектор Култура изпратиха отворено писмо до вицепремиера Томислав Дончев, с което настояват за включването на сектор култура с 2% от общия бюджет на Плана за възстановяване и развитие на България, съобщиха техни представители. Те се позовават на Резолюция 2020/2708 на Европейския парламент, от 18.09.2020, гласувана с мнозинство от 598 гласа "ЗА", с която се препоръчва на правителствата на държавите членки да отделят минимум 2% от средствата, предвидени по "Recovery and Resilience Facility" (RRF).


Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

© Велко Ангелов


Резолюцията пледира за включването на културата и културните индустрии на водещо място в усилията по възстановяване в Европа с цел създаване на "по-устойчиви на сътресения културни екосистеми" и създаване на културни политики, "обвързани с предизвикателствата на обществото и с прехода към зелена и дигитална икономика".


Подробности тук

Проф. Генчо Начев: мерките не трябваше да се отхлабват

Ограничителните мерки, които се прилагат в България за ограничаване на разпространението на коронавируса, са изключително леки и беше грешка, че не се продължиха по-строгите, каза днес пред БНТ изпълнителният директор на УМБАЛ "Света Екатерина"проф. Генчо Начев.


Според него в момента болниците са достатъчно и не се налага разкриване на полеви болници. "Когато става въпрос за интензивно лечение, могат да се подготвят нужните медицински кадри", смята проф. Начев.

Планетариумът в Смолян спира прием на групи

Предвид усложняващата се епидемична обстановка в страната считано от днес Планетариумът в Смолян преустановява приемането на групи за две седмици - до 9 ноември, включително, съобщиха от там. В звездната зала ще се допускат само индивидуални посетители, като общият брой не трябва да надхвърля 40 човека - 30% от капацитета на залата.


Мярката се налага, за да се ограничи струпването на много хора в затворени пространства. Постоянните програми са в 11.00 и 15.00 часа. В 9.30 и 16.30 часа има програма, при наличие поне на 10 човека в звездната зала. Наблюдения с телескоп няма да се провеждат.

Бургас остава с един буферен център заради липса на персонал

Бургас ще има само един буферен център, който да приема и разпределя болните от коронавирус, защото за планирания втори няма персонал, каза днес пред "Нова телевизия" заместник-управителят на УМБАЛ "Дева Мария" д-р Стефан Касабов. В това лечебно заведение е първият център, а вторият трябваше да бъде в УМБАЛ – Бургас.


Работата на буферния медицински център е да се диагностицират и насочват за домашно лечение или за хоспитализация пациенти със съмнения за коронавирус. В него ще работят лекар, медицинска сестра и рентгенолог.


Д-р Стефан Касабов поясни, че в болница УМБАЛ "Дева Мария" има 13 легла за болни с коронавирус и те са заети. Има обаче капацитет да се открият нови.

Борисов: мога да си изпълнявам задълженията

Ако големите деца учат дистанционно, в училищата ще се освободи пространство и учениците от началните класове ще могат да бъдат разделени на две. Така ще се увеличи дистанцията между тях в самата сграда. Тази идея даде пред Би Ти Ви директорът на 119-то училище в София Диян Стаматов, който е и председател на Съюза на работодателите в образованието.


Той коментира новата заповед от вчера на министър Красимир Вълчев за правилата, по които училищата могат да преминат към дистанционна форма на обучение, ако епидемичната обстановка е усложнена. Стаматов каза, че в училището, което той ръководи, всекидневно по десетина деца са връщани в дома си заради грипоподобни симптоми. Това става или на вратата при контрол от медицинската сестра, или от час. Докато изчаква родител, детето остава в кабинета на медсестрата.

Министър Вълчев: най-лесно е да затворим всички училища

Най-лесно е да се затворят всички училища, централно, но това значи да жертваме образованието малко или повече, каза днес пред "Нова телевизия" министърът на образованието Красимир Вълчев. Той продължи да настоява, че най-правилният подход е да се действа локално, като решението за затваряне на училища е на местните власти.


Красимир Вълчев отчете, че към момента има 469 заразени ученици и 453 учители, въпреки че преподавателите са 10 пъти по-малко от децата. "90 хил. са учителите, от които над 400 са с хронични заболявания, а много повече са рискови. Казали сме на директорите да се дават отпуски на учителите, дори да се стигне до невъзможност за заместване в определени часове", коментира той, по повод многото отпуски на учителите, от страх да не се заразят.


За момента няма определен праг на национално ниво, след подминаването, на които да се спре присъственото образование, каза министър Вълчев. За момента ограничения има в девет от 28 области.

Ситуацията в "Пирогов" е критична

В болницата за спешна помощ "Пирогов" с COVID-19 са 61 медици, три клиники са затворени. Това съобщи пред Би Ти Ви директорът Асен Балтов. Той подчерта, че в следващите два дни в болницата предстои реорганизация, след което ще бъде потърсена помощ от студенти, които да помагат в отделения без коронавирус.


"Разпространението вече е дифузно сред пациентите. Възможно е да намалим обема на работа, но тя няма да спре. Който може да бъде лекуван, ще бъде лекуван", каза Балтов. Затворени временно за две седмици са коремната хирургия, неврологията и едната травматология. По данни на "Капитал" в спешната болница работят 2360 души, което означава, че заразени са 2.5% от персонала.

Математикът на щаба: има числа, които не бива да се казват

Има числа, които не бива да се казват и карти, които да не се показват, за да не се паникьосват хората, каза днес пред "Нова телевизия" математикът на Националния оперативен щаб Николай Витанов. Той съобщи само оптимистичната прогноза за новозаразените през ноември - 68 500. При това положение контактните лица, които трябва да се поставят под карантина, са 150 хил.
Коронавирусът в България: онлайн обучение за студенти и гимназисти, нощните заведения затварят (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Витанов уточни, че останалите числа ще бъдат съобщени от щаба, ако той прецени. И допълни: "Радвам се, че няма да ги казвам аз". Николай Витанов каза, че всичките си прогнози за ноември е предал вчера на щаба.


По неговите изчисления, при обявени 40 132 случая, реалният брой е 320 хил. "В момента, 40 хиляди от тях знаят, 280 хил. не знаят и нямат симптоми", каза още Витанов. Той съобщи, че базовото репродуктивно число е 1.56, тоест при 100 излекувани, 156 се заразяват.


Витанов посочи, че смъртността намалява, като причината е отслабването на вируса и по-големият опит на лекарите да се справят с него. В отговор на въпрос, той каза, че присъственият старт на учебната година година не е грешка, защото децата боледуват малко, но проблемът е с учителите.

Нови рекорди - над 2000 новозаразени и повече от 40 починали

Нови рекорди по всички основни показателите, свързани с коронавируса, показват данните в Единния информационен портал за последното денонощие. Новозаразените са 2243. Направените тестове са 7659, като почти всеки трети проверен се е оказал носител на вируса.


За пореден път най-много са новите случаи в София - 913, Пловдив (209) и Благоевград (130).


Общият брой заразени от началото на пандемията е 40 132, като те са открити при 669 518 теста.


Починалите са 42-ма за последните 24 часа, като общият им брой достига 1136. Рекордни са и показателите на настанените в болница - 2130 и тези в интензивни отделения (149).


Сериозен е броят на излекуваните - 296 за денонощието и 18 650 общо.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (238)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Ужасът продължава...😰

 2. 2 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  42 почти 50 ли е? Наливсички сме с маски, кактака има такъв бумна заразени??

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 3. 3 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Ако се движим така ще подминем и Италия по брой жертви

 4. 4 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#2] от "Darcas":

  Не бяхме с маски! Недей да изопачаваш действителността такава каквато беше.
  Ако не бяхме сваляли маските едва ли резултата щеше да е такъв сега.

 5. 5 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Болниците ще започнат да връщат пациенти които имат КРИТИЧНА нужда от болнична помощ. Ужас.

 6. 6 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Излезнаха извън контрол нещата.... според мен, както в ЕС така и в България, проблемите започнаха много по рано от предвиденото... а в Москва вече няма легла, според мои познати...

 7. 7 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Според данните от направените тестове - 29% заразени... Ад!

 8. 8 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 528 Разстроено

  Или пък някой не иска да има избори? То как да им вярвам?!

 9. 9 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 386 Неутрално

  До коментар [#7] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  До момента, от седем коменатара, 5 са твои под статията - ад, ужас, шок... Разбрахме, че изпитваш панически страх, но не е нужно да го натрапваш на всички. Стой вкъщи и се пази!

 10. 9 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Отивам за тоалетна хартия.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 11. 11 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2529 Неутрално  Преди три дни Бареков е обадил по фейса, че е в кофти положение при борбата с ковида.

 12. 12 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  Изпуснахме козите, дано болниците в бърз порядък увеличат леглата. И да са живи и здрави лекарите и сестрите да помагат, тая зима ще им се види двойно по-дълга.

 13. 13 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#9] от "truly":

  Като се стряскаш от моите коментари явно ти не бива да ги четеш!
  Просто ги подминавай и не ми казвай какво и колко да пиша!
  Защото точно такива спокойни като теб се обявяваха против мерките!
  Разбра ли ме добре?

 14. 14 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 43 Неутрално

  Ноcете мacки бре, миcкини тaкивa.

 15. 15 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 247 Неутрално

  До коментар [#8] от "cybersas":

  Ти наистина ли вярваш, че при под 50 протестиращи неориентирани въобще има шанс за каквито и да е предсрочни избори?

 16. 16 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 442 Гневно

  До коментар [#5] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Те Болниците отдавна с а почнали да връщат пациенти.
  То това е най-големия проблем, защото по-голямата част от тези хора са сотслабена имунна система, но обикалят постоянно болниците, и така неизбежно стават жертва на вируса. Но товаа не е важно, кой ги е карл да се разболяват сега. Нали има КОВИД, той е по важен.
  Важното е че ще се мре, яко ще се мре, ама от какво?

 17. 17 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#9] от "truly":


  Изпитвам панически страх заради едни тапири които си позволяват дори и на закрито да ходят без маски. И докато не ги изгониш от магазина не се сещат че когато нямат могат да си закупят за 1.00 лев, вместо да изпотръшка 10-20 души

 18. 18 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 386 Неутрално

  До коментар [#13] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не, не те разбрах. Не разбирам паниката, винаги съм смятал, че е вредна. И се стремя да изключвам от екипите ми хора, които се паникьосват. И как разбра, че съм се обявил против някакви мерки? Виждам, че знаеш много и разбираш от всичко, но ще си позволя да те посъветвам още веднъж - остани вкъщи, заключи се добре и ще оцелееш!

 19. 19 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Чакам повече коментари от непукистите, за които маската е нарушаване правата, свободите, а всъщност просто неудобство за проклетият им кеф и социална безотговорност. Нищо, вируса ще си вземе своето и от тях. Бедата е, че също както с предизвикващите ПТП автосъстезатели, заедно със себе си, убиват и невинни хора. Свободолюбците, вие сте проклети убийци.

  мурзилка
 20. 20 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#18] от "truly":

  Паника е! Прав си!
  Толкова жертви за една нощ си е жива паника!
  Особено ако загубиш близък човек...

 21. 21 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2209 Разстроено

  Пустият вирус- не само че се оказа че съществува, ами е много заразен (както го описваха в чужбина)! Ама Мангъров не смятал така...

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#18] от "truly":


  Ти може в екипа си да изключваш който си щеш, но тук във форума изглежда че с теб не сме екип. Така че...

 24. 24 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2209 Разстроено

  При такъв процент положителни проби, реалният брой заразени е много по-голям.

 25. 25 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  В събота ходих на пазар в най-големия хипермаркет в България. Навалица, стотици пенсионери обикалят като гламави с часове, да изберат най-добрата цена за кухненска гъбичка, тоалетна хартия и парче сирене. Изглежда спестеното левче им е по-важно от живота. Всяка втора млада жена беше с детска количка. Сякаш хипермаркетите са вече и основно място за разходки на бебета... Не знам, ненормална работа. Има хора дето и атомна бомба да падне, няма да спрат да се мотат безцелно по магазините и да го приемат като разходка.
  Аз съм от работа - вкъщи. Веднъж в седмицата разходка навън и никакви забавления сред хора.

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  До коментар [#3] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Глупости, пълни! В Италия на ден загиваха доста повече от колкото броя на нашите новозаразени...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#24] от "plamen_b":

  Точно. Или ако съпоставим процента на заразените от извършените тестове към цялото население, то излиза че сигурно вече 25% и повече са заразените

 28. 28 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Минавам на варианта.

  Яжте,пийте и си носете новите дрехи.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 29. 29 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  До коментар [#2] от "Darcas":

  Я виж снощи на протеста колко бяха с маски?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  Та, извода е, че народ, който посреща втората вълна от кронавирус с еднократна маска от първата вълна, няма да загине....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf":


  Чакай чакай... не бързай със статистиката!
  Италия пламна по-рано защото ние държахме някакви мерки в ония момент...
  Освен това имаме същият процент застаряващо население...

 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  До коментар [#25] от "Котаракът на Шрьодингер":

  "Аз съм от работа - вкъщи. Веднъж в седмицата разходка навън и никакви забавления сред хора."  Така правят интелигентните хора. Разходките може да ги увеличиш, особено сутрин рано, само да няма мъгли.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 33. 33 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#2] от "Darcas":Не бяхме с маски! Недей да изопачаваш действителността такава каквато беше.Ако не бяхме сваляли маските едва ли резултата щеше да е такъв сега.
  —цитат от коментар 4 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Докато училищата и университетите не преминат дистанционно, така ще бъде.
  Няма нужда разни дебили да повтарят, че не носим маски.
  И Витанов го знае.
  Но вместо това фъфли някакви числа, които всеки може да екстраполира.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 34. 34 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  За нещастие ген. Мутафчийски се оказа почти прав. Дано в бъдеще не се налага да махна думата "почти". Тогава не го разбрахме, помислихме, че си е изпуснал нервите, но явно е знаел какви политико-икономически решения се готвят.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#34] от "Мондиана":


  Да ама много го плюха. Нали

 37. 37 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Когато преди 20 - тина дни правителствата в цяла Европа започнаха да вземат всякакви мерки за ограничаване, професор доктор Борисов и здравният му министър бодрячески обясняваха, че всичко е наред. Вече прехвърлиха и на училищата отговорността да решават дали учениците /най-бързите разпространители/ да учат дистанционно или присъствено. И чалготеките трябва да си работят, така че всичко ни е наред. Барба Ганьос не се плаши от някакво си грипче...

 38. 38 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Грип, грип, грип а вие си се вайкайте нали искате да сте Опитни прасета. Е това е с радост към свинефермата

 39. 39 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2209 Разстроено

  "над 2000 новозаразени"

  А всъщност са 2243... Вече закръгляваме бройката на хиляди. Двеста и нещо новозаразени не значат много. Като си помисли човек, до началото на миналия месец това бе максималната бройка новозаразени от началото на пандемията...

 40. 40 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#33] от "Полковник за европейско развитие на България":

  "Докато училищата и университетите не преминат дистанционно, така ще бъде."

  Какъв дял от преподавателите са положителни, че да правим такъв извод? Отговор - никакъв. Тогава?

 41. 41 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  На който му е забавно около това, което ни чака, да се образова тук: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

  Та дори и заради информационната система на чехите да гледа и да я срявнава с нашата.
  Същото ще бъде и със заболелите. И там се мре, но тук ще е като информационната ни система. :)

  Ecrasez l’infâme
 42. 42 Профил на so
  so
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#25] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Препоръчвам ти разходките да ти станат ежедневни, особено ако има слънце навън и въздуха е чист. Сигурен съм, че това ще ти помогне ако срещнеш вируса. При това е напълно безопасно, поне според мен. Аз също избягвам почти всякакви контакти, но за съжаление ми се налага да ходя на зъболекар и имам деца, които ходят на училище. Тъй че вероятността да се разболея ми се струва, че вече клони към 1 и подготвям тялото за борбата :-) Без паника :-) Ще го преборим.

 43. 43 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#39] от "plamen_b":

  "А всъщност са 2243... Вече закръгляваме бройката на хиляди. Двеста и нещо новозаразени не значат много. "
  Е, в духа на заглавието можеха да бъдат и "почти 2500".

 44. 44 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Каквото и да си приказваме- изпуснаха му края!
  Сега каквото дойде.

 45. 45 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Хора, образовайте се малко преди да пишете глупости. Този грип на стероиди е създаден от тези, които искат да имат пълен контрол над реда в света. Те да контролират как, кога, какво. Спазвайте мерки, но отворете очите също така.

 46. 46 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 386 Неутрално

  До коментар [#20] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Паниката и страхът убиват. И това е валидно за всяка една критична ситуация. Прави каквото трябва и мисли за себе си. Няма как да промениш останалите хора - винаги ще има такива, които ще са против всичко и всеки, с различни разбирания.

 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  Къде се изгуби Бенатова? Що не я развеете пак? А с "маските са за да мълчите" какво стана?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1081 Весело

  До коментар [#45] от "Ale MI":

  Освен това тонът "ла" до 1939 година е бил 432 херца, а след това официално променят всички камертони и го правят 440 херца. Това води до масова психоза и истерия на несвикналото население.

 49. 49 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#33] от "Полковник за европейско развитие на България":"Докато училищата и университетите не преминат дистанционно, така ще бъде."Какъв дял от преподавателите са положителни, че да правим такъв извод? Отговор - никакъв. Тогава?
  —цитат от коментар 40 на Араламбене му е майката


  Училищата и университетите са временен почти безсимптомен гостоприемник на вируса. Там се мултиплицира и се връща обратно във високо рисковите зони на обществото. Вирусът ОБИЧА ЗАКРИТИ помещения. За 2 часа в закрито помещение един заразен може да издиша достатъчно аерозоли, да зарази цялата група. Вижда се с просто око. Втората вълна в цяла Европа започна с началото на учебната година. Нито протестите нито пълните курорти можаха да я предизвикат.

  Стига с тези гербажийски опорки. Вече става дума за живота на хората.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 50. 50 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Весело

  До коментар [#1] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  В сравнение с Чехия, изобщо не е ужас, но ние много обичаме да драматизираме и да се тръшкаме, а после да чакаме да ни сменят гащите, като дечицата в яслите.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  До коментар [#46] от "truly":

  Така е, естествено. Лошото е какво се случва по "Хоризонт" например, от седмици, първата им новина в емисията новини от 07:00 ч., и след това всяка друга на кръгъл час, започва с рекорди, брой починали и т.н., и това през един час с бавен, натъртващ глас.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 52. 52 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#50] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Ние бяхме първенец в добрия смисъл на думата, но половинчатите мерки и безотговорността ще ни изиграят такава лоша игра, че няма да имат време и място в болницата и гащите да ти сменят...

 53. 53 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Неутрално

  До коментар [#34] от "Мондиана":

  Да. Но го изкараха сатана, Бенатова стана ангелче, а Мангъров - светец!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 54. 54 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Т.е. до края на март половината ще сме се срещнали с вируса. При тези данни.

 55. 55 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Грип, грип, грип а вие си се вайкайте нали искате да сте Опитни прасета. Е това е с радост към свинефермата
  —цитат от коментар 38 на Danail Mindov


  Не е грип и няма нищо общо с грипа. Единственото общо с грипа, че и двете са респираторни заболявания. Но до там свършват общите неща.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Любопитно

  До коментар [#52] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Бяхме първенец, но на Гергьовден онзи с юмрука, дето каза, че щамът на Шипка бил щам на провокацията, същият този заяви, че правителството само плаши хората, а бъдещето принадлежало на храбрите, а не на уплашените. И стана много мъжкарско да си без маска.
  Кого изгониха от парламента наскоро, че отказва да носи маска? Не човек, а желязо!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 58. 58 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 243 Гневно

  До коментар [#5] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":Те Болниците отдавна с а почнали да връщат пациенти.То това е най-големия проблем, защото по-голямата част от тези хора са сотслабена имунна система, но обикалят постоянно болниците, и така неизбежно стават жертва на вируса. Но товаа не е важно, кой ги е карл да се разболяват сега. Нали има КОВИД, той е по важен.Важното е че ще се мре, яко ще се мре, ама от какво?
  —цитат от коментар 16 на nehaen


  Инсулти, инфаркти, хепатит, цироза, ХОББ, рак...

  Или тези не са на мода в наши дни?

 59. 59 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#54] от "sasoss":

  СЕГА една трета от населението вече са носители на вируса...
  До март ако нещо не се промени.... не искам да си представя какво иде

 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  До коментар [#51] от "hamiltonf":

  Това означава, че пенсионери, ученици и протестъри по душа не слушат Хоризонт. Иначе след толкова говорене нормалния човек би си казал " ми ще я нося шибаната маска"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#57] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Той Борисов носеше маска... само дето му служеше за шал

 62. 62 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Неутрално

  " числа не се съобщават, за да няма паника, каза математикът на щаба"

  Елементарна психология е, че именно така се създава истинска паника сред хората, както по татово време се говореше под сурдинка колко зле е положението, всички, свидетели на озни режим добре си спомнят това.....

 63. 63 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2359 Любопитно

  Съобщение равнозначно на паника.......въпросът е защо ?!

 64. 64 Профил на m G
  m G
  Рейтинг: 8 Неутрално

  в момента сме единствена държава в европа без никакви мерки а март когато имаше трима души заразени бочко беше спрял движение между градове сложил постове по улици и пазари демонтирани пейки и снайперисти по покривите.. и твърдеше че икономика не била важна а той се опитвал да ни опази живи хехе как да тълкувашподобна простотия

 65. 65 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  "Има числа, които не бива да се казват и карти, които да не се показват, за да не се паникьосват хората, каза днес пред "Нова телевизия" математикът на Националния оперативен щаб Николай Витанов."

  Правилно. Най важното е провалът на разни оперативни щабове да не се вижда ясно, щото хората се паникьосвали...
  Да пускат оркестъра на палубата и корабът да плува.. към дъното.
  Без паника обаче.
  Пътниците от трета класа да си знаят от сега. Места в лодките (лекари и легла в болниците) няма.

  Ecrasez l’infâme
 66. 66 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1427 Гневно

  42 почти 50 ли е? Наливсички сме с маски, кактака има такъв бумна заразени??
  —цитат от коментар 2 на Darcas


  Какви маски има в заведения, дискотеки и по мачове, бе? Правиш ли се или в действително умствения капацитет липсва?

 67. 67 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  в момента сме единствена държава в европа без никакви мерки а март когато имаше трима души заразени бочко беше спрял движение между градове сложил постове по улици и пазари демонтирани пейки и снайперисти по покривите.. и твърдеше че икономика не била важна а той се опитвал да ни опази живи хехе как да тълкувашподобна простотия
  —цитат от коментар 64 на Em G


  А случайно да се сещаш, че тогава благодарение на мерките нямаше заразените.

  Щото март, ако ги нямаше тези мерки щеше да е същото като сега. Бройките щяха да са с хиляди.

  Или е прекалено сложно да се сетиш.

 68. 68 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1427 Любопитно

  Пустият вирус- не само че се оказа че съществува, ами е много заразен (както го описваха в чужбина)! Ама Мангъров не смятал така...
  —цитат от коментар 21 на plamen_b


  Не се паникьосвайте. Не е и чак толкова заразен, по-скоро бих го нарекъл хаотичен. Аз като човек на 30 години преди 2 седмици седях на 50 см (буквално до стола на друг) от човек, който са го заразили на предния ден. Важно е да се уточни, че той нито е имал симптоми, нито е знаел тогава, че на предния ден са го заразили. Да чукна на дърво, вече 2 седмици на мен или на някой от семейството няма нищо и никакви симптоми.
  За сметка на това друг пример около мен, на частен урок за 1 час се заразява дете.
  В действителност бих нарекъл този вирус хаотичен.

 69. 69 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Вчера гледах едни наш сънародник, живущ в Испания, който буквално каза следното- " От месеци всички сме с маски, има вечерен час, заведения затворени, а случаите са огромен брой...Къде е ползата от тези действия?"
  Повечето от заболелите ми познати се тези, които се пазеха най-ревностно.
  Истината е, че май никой няма идея как да се справи със заразата.
  Интересно в Китай какво е положението?

 70. 70 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 306 Неутрално

  42 почти 50 ли е? Наливсички сме с маски, кактака има такъв бумна заразени??
  —цитат от коментар 2 на Darcas


  Дискотеките!
  До скоро работеха на макс!

  Виж колко футболисти се заразиха, наред с докторите!

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Незабавно трябва да затворят всичко, освен хранителни магазини и аптеки, за две-три седмици, и да се надяваме числата да започнат да спадат. Изпуснаха момента за по-леките мерки.

  Аз децата няма да ги пусна повече на училище, Вълчев да си прави експерименти с неговите.

  Любовта ще спаси света!!!
 73. 73 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 306 Неутрално

  [/quote]


  [quote#64:"Em G"]в момента сме единствена държава в европа без никакви мерки а март когато имаше трима души заразени бочко беше спрял движение между градове сложил постове по улици и пазари демонтирани пейки и снайперисти по покривите.. и твърдеше че икономика не била важна а той се опитвал да ни опази живи хехе как да тълкувашподобна простотия
  —цитат от коментар 67 на realguru


  Пътувахме само със специални бележки и декларации..

 74. 74 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#67] от "realguru":

  Мерките бяха абсурдни. Не се спряха полетите, но се изкъртиха пейките.
  Сега също не се спират полети, няма карантина, няма нищо. Малко разум на никой не би навредил. Вместо това се всява паника и разни хора от ранна утрин са започнали с мантрата "шок и ужас, всички ще умрем".
  Хайде малко по-сериозно. Дистанция, дизенфекция и маски на закрито. Простички неща, нека се спазват и това е. Вчера за пръв път от толкова месеци ползвах метро и да ви кажа, всички мерки се обезмислят пред ситуацията в метрото. Хората са толкова нагъчкани, колкото и преди. Дистанцията е нулева. При това положение и най-добрата маска не помага. Не знам как изобщо може да се говори за някакви мерки в София, при положение, че все още не са се сетили да пуснат влакчета по-начесто и да се осигури дистанция на хората в метрото. Пък после училищата били виновни.

 75. 75 Профил на m G
  m G
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#67] от "realguru":
  хмм аз ли не мога да се сетя.. от март до сега за 6 месеца въпреки началните мерки заразените станаха от 0 до 50 000. колко ще станат през следващите 6 месеца от сегашните 10 000 активни случая без никакви мерки

 76. 76 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Числа не съобщаваме, карти не показваме, за пробите лъжем, за болните манипулираме данните, на гърба на короната пишем още двайсетина причини за смърт...

  Има ли честни българи, професионално и задълбочено запознати с проблема Ковид-19, които да кажат на народа истината? Не ми се вярва да е само за клиничните пътеки, защото истерията се шири и в страни с по-различна от нашата здравноосигурителна система.

  без подпис!
 77. 77 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  До коментар [#60] от "дерибеев":

  Слушат го, но само почват да се вайкат без мерки. Прави ми впечатление обаче, че в последните няколко дни на нито един клиент/пациент не сме направили забележка да си постави маската или да излиза от аптеките, нито един. А преди това, всеки ден имаше поне по 10-на недоразбрали, или противници на маските, или против мерките...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Ако поне ковидпаникьорите се самоизолират вкъщи а те са над 50% от населението, рискът за разболяване ще падне поне с 50%.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 80. 80 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Къде е Мангъров? Техните го търсят за да го набият.

 81. 81 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  [quote#70:"simChо"][/quote]

  Умнико, дискотеките работеха цяло лято на макс в цялата страна, особено по морето и в София. Защо тогава нямаше бум на заразени???

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 82. 82 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  До коментар [#2] от "Darcas":Я виж снощи на протеста колко бяха с маски?
  —цитат от коментар 29 на chichka


  А 3 месеца хиляди хора като бяха на протеста, колко бяха заразените на ден.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 83. 83 Профил на hli32616303
  hli32616303
  Рейтинг: 8 Весело

  Да, не се съпоставя смъртността от ковид, със смъртността от други болести.
  и общата смъртност, която засега е най ниска от 5 години, според НСИ.

  Освен ако яко не измрем по коледа, та прехваления ковид бъде потвърден като заплаха от статистиката

  При капитализма всичко е за пари. Само раята трябва да създава и отглежда хора, за без пари...
 84. 84 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  “Най-много са новооткритите с положителна проба в София град – 913; Пловдив – 209; Благоевград – 130; Варна – 106; Русе – 87; Бургас – 77; Стара Загора – 60; Шумен – 60; София област – 52.”
  “ Направените PCR тестове са 7659, което прави рекордна дневна заболяемост от 29,3 % или двойно повече от предходните два дни. 117 са новоткритите инфектирани са деца. ”

  ————-
  Близо половината заразени са в София. Това никога до сега не е било.

  Любовта ще спаси света!!!
 85. 85 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  До коментар [#33] от "Полковник за европейско развитие на България":

  Числото, което Витанов не казва, за да не всявал паника, е нарастващият брой на смъртните случаи сред приключилите случаи.
  до края на август - 5,2%
  септември - 5,9%
  1-26 октомври - 7,2%

 86. 86 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 313 Гневно

  До коментар [#2] от "Darcas":

  Да, погледнете около себе си! Какви дискотеки, какви стадиони... Тези тулупи, ако имат топки, да затварят чалготеките и стадионите! Барса и Ливърпул играят без публика, тука разните смепници ЦСКА и други с публика

 87. 87 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Добрата новина е, че България ще се подмлади и повече място в Провинцията и повече Застрояване в София...
  В Младост има още 5-6 детски площадки и градинки, може да ги застроите.

 88. 88 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Теста само на тизи вирус ли реагира или и на други, като грипния, например? Възможно ли е да не е съвсем точен?

  Sapere aude
 89. 89 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  До коментар [#37] от "Jordan J":

  Проблемът е, че нашите управници знаят че са непопулярни и не искат да прибавят към своята непопулярност и непопулярните мерки... Па и нямат авторитет да ги наложат.
  Ако бяха подали оставка през юли, сега можехме вече да имаме ново правителство, ползващо се с обществено доверие и авторитет, което да наложи адекватни мерки.

 90. 90 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  До коментар [#88] от "Neal Oliver":

  Абсолютно възможно, и за двата ти въпроса.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 91. 91 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#72] от "hope":

  Истината е една а тя е, че Бойко за пореден път разказа играта на матр'яла защото популистки искаше да се хареса на плебса за да няма протести и така правителството изпусна ситуацията. Лошото е, че пак ще се затвори държавата много скоро но починалите никой не може да ги върне заради популизма на това тоталитарно правителство.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Като всеки спектакъл, и този ще има кулминация (3.11)

 94. 94 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  До коментар [#52] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Никога не сме били първенец, въпреки хвалбите на Бобо.
  През май Словакия и Гърция бяха първенците в ЕС по справяне с вируса.

 95. 95 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Всъщност всяко зло за добро! При това темпо на заразяване и като се вземе предвид, че едва около 15% от случаите на заразяване се улавят, за 3-4 месеца ще постигнем стадния имунитет.

 96. 96 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Стаматов е дал съвсем не лоша идея.

 97. 97 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  До коментар [#59] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Откога населението на България падна до 1 млн?
  При 40 хиляди открити заразени реалният брой на срещалите се с коронавируса е 320 хиляди според Витанов и 320-480 хиляди. Далеч сме от една трета от населението.

 98. 98 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 941 Неутрално

  30% от направените тестове положителна - точно както при Борисов. Спокойно можем да ги пишем значи всичките над 7000 заразени, просто тестът не ги е уловил по едни или други причини.
  А за починалити рекордите едва сега започват.
  Дано след няколко седмици се поизглади кривата, да понамалее ръстът. На повече не може да се надяавме. Освен с мерките най-после идва лелеяният личен опит - болни във все по-близкото обкръжение. Няма вече кой да каже - "Никой не познава болен от Ковид". Току виж като види око е пипне ръка, народът помъдрее.

 99. 99 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 582 Гневно

  "Лекувам се като всеки български гражданин, на който е предписано домашно лечение от личния му лекар."

  Да се беше и самоизолирал, след като е разбрал, че е контактен...

 100. 100 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Айде закривай всичко! Браво Бойо, браво ГЕРБ

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK