На живо

Коронавирусът в България: Гърция затвори "Кулата - Промахон" за чужденци през нощта

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Гърция затвори "Кулата - Промахон" за чужденци през нощта

© Юлия ЛазароваЗа пореден ден официалните данни показват рекорд в броя новозаразени – общо 2569. Настанените в болница също се увеличават до рекордните за момента 2217 души, като в интензивни отделения са 147. Изписаните за последното денонощие са 293.


Болниците по заповед на здравния министър започнаха да разкриват допълнителни отделения за COVID болни.


Здравният министър обяви, че няма да има промени в изискванията за карантина за хора на високи постове и правилата ще важат за всички. Отрече вдигнатата карантина за президента Радев да е причина за оставката на шефът на РЗИ в София, но по-късно премиерът обяви, че тъкмо това е причината.
"Дневник" проследи на живо ситуацията. Данните по света можете за следите тук.

Пунктът Кулата - Промахон няма да пропуска през нощта

Гърция затвори за влизане на чужденци през нощта ГКПП Промахон с изключение на товарните автомобили във връзка с усложнената обстановка с COVID-19, съобщи Министерството на външните работи на България.


Между 00:30 ч. и 05:00 ч. през ГКПП "Промахон" се пропускат само гръцки граждани с леки автомобили и автобуси, сочи информация на гръцката гранична полиция. Товарните автомобили се пропускат без промяна, както досега.


По данни на посолството на България в Атина заради влошената епидемиологична обстановка от 06:00 ч. на 29 октомври 2020 г. окръг Серес, където попада и Промахон, както и окръг Йоанина, ще влязат в т.нар. червена рискова зона със степен 4 . Вследствие на това може да бъде наложена забрана за движение както извън, така и в рамките на съответните области.


Считано от 06:00 ч. на 29 октомври 2020 г. ще се повиши и нивото на риск до ниво 3 (оранжево) на област Родопи, с център град Комотини.

Оставката на шефа на РЗИ сблъска премиер и президент

Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев влязоха в остър сблъсък и по повод оставката на директорът на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев. Във видео, публикувано днес от Бойко Борисов в неговия "Фейсбук" профил, министър председателят казва, че Пенчев е бил принуден да подаде оставка, заради карантината на президента Румен Радев.


В отговор от президентството изпратиха съобщение до медиите, в което се казва: "Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за действителните причини за оставката на д-р Данчо Пенчев. Достоверността на твърденията на министър-председателя, не само по тази тема, са под въпрос. Единствено д-р Данчо Пенчев може да внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка".


Данчо Пенчев подаде оставка изненадващо в понеделник, без да обяви мотиви. Веднага се появиха твърдения, че това е заради карантината на президента, а вчера от здравното министерство обявиха, че ограничителните мерки ще са еднакви за всички, независимо на каква позиция се намират.


Подробности четете тук.


Коронавирусът в България: Гърция затвори "Кулата - Промахон" за чужденци през нощта

© Дневник

Правителството постави срокове за доставките на ремдесивир

На фона на притеснения за недостиг на лекарствения продукт ремдесивир за лечението на тежки случаи на коронавирусна инфекция правителството реши да заложи крайни срокове за изпълнение на подготвяния договор за доставка на медикамента, пише вестник "Сега". На днешното си неприсъствено заседание министрите са изменили решението, с което упълномощиха здравния министър да сключи договор с компанията Gilead Sciences Ireland UC - притежател на разрешението за употреба. Така в договора са добавени крайни срокове за изпълнение и допълнителни изисквания за качество.


Gilead Sciences Ireland UC е компанията, с която Европейската комисия сключи рамкови договори за доставки на ниво ЕС, като България се присъедини към страните, подписали споразумението. "Изискванията ще гарантират, че дейностите по съхранение, обработка, транспортиране и разпространение на лекарствения продукт ще бъдат спазени", съобщават от правителствената пресслужа. Подготвяният договор е за допълнителни 30 000 флакона за България, които да покрият нуждите до март.

Полицията следи дали 28 400 души спазват карантината

Полицията в цялата страна следи дали се спазва карантината от над 28 400 души. Това съoбщи в интервю за БНР министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. "Извършваме проверки и съдействаме на здравните органи в условията на епидемичната обстановка", увери Терзийски.


"МВР по-скоро следи за спазването на мерките, но нашата цел е по-скоро да предупреждаваме хората да спазват мерки. Ако видим човек, че е без маска, а тя е в джоба му, просто го предупреждаваме да я сложи", обясни министър Терзийски. Служителите на реда съдействат на РЗИ при проверки в нощни заведения като при установени нарушения първо се изпращат предупредителни писма да бъдат взети мерки. По думите на министъра няма промяна в работата на полицията за справяне с кризата с коронакризата и тя е еднаква през последните месеци. "Извършваме проверки по обществени места, в градския транспорт и питейни заведения в съвместни екипи с РЗИ", посочи Терзийски.

Промяна в работата на съдилищата и прокуратурите засега няма да има, но от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отправиха отново препоръки за спазване на всички противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса. Повод за обсъждането на темата, която не бе включена в дневния ред, е големия брой заразени служители и магистрати.


Подробности четете тук.

Борисов: С шефа на РЗИ се разделихме заради карантината на Радев

Шефът на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев е бил принуден да подаде оставка, заради карантината на президента Румен Радев, каза днес премиерът Бойко Борисов във видео, публикувано в неговия "Фейсбук" профил. То е от изказването му преди днешното дистанционно заседание на министерски съвет. "Спазвайте карантината, защото ви следят, а ние не сме богопомазани като президента Радев, където нашите служби само ден да му дават карантина, сякаш е извънземен. Затова се и разделихме с шефа на РЗИ, не може да делиш хората", посочи Борисов.


В интервю сутринта здравният министър "категорично" отрече причината за оставката да е тази. (Повече четете тук.)

"Очаквам след като ВВС пламна и целият команден състав е по болниците, сега и сухопътните войски да бъдат приземени с тези глупости, които правят. Но това е разликата – между Европа и България. Законът е само за тези, които не харесваш, а иначе законът може да си погазваш, когато искаш от високата позиция. Затова в Брюксел говорят за борба с корупцията по високите етажи, с тези, които се имат за недосегаеми, че могат да правят всичко, без да им се намери отговорност", разсъждава премиерът.

Повод за този му коментар е скандалът с посещението на президента Румен Радев в Естония, което бе прекратено след като се разбра, че е имал контакт с позитивен военен преди да замине. Повече за това четете тук.

Актуална информация за настанените в болница

Продължава да расте броят на настанените в болница пациенти с коронавирус. Много болници свършиха леглата за такива болни, затова Министерството на здравеопазването ги задължи да разкрият нови, които отговарят на поне 10% от общия им капацитет.


Наградите "Икар" ще се раздават без публика

Годишните театрални награди "Икар" на Съюза на артистите в България, които трябваше да се проведат на 27 март тази година, но пандемията ги отложи, са на 31 октомври в Народния театър, съобщи БНР. В навечерието на Деня на будителите статуетките ще отидат при заслужилите ги, но за първи път в историята на наградите публика няма да има.


Малко преди началото на церемонията, от 17 ч. пред театъра публиката ще види Шоуто на Маскотите – празничен маскарад за Хелоуин, а два часа по-късно зрителите ще видят отличените от телевизионния екран, когато БНТ излъчи церемонията на запис.

И министърът на икономиката се самоизолира

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов се е самоизолирал след контакт със служител, който се е оказал с коронавирус. Самият той е с отрицателен тест в момента. Това съобщи ведомството във "Фейсбук". По-рано се разбра, че днес сградите на министерството са затворени за дезинфекция заради няколко случая на коронавирус.


Държавата обмисля как да глобява болниците за върнати пациенти с COVID

Прехвърляне от болница в друга, от телефонен разговор в следващ, от институция на институция - това са част от опасенията, които се въртят в главата на потенциален пациент при регистрираните в последните две седмици рекорди от новозаразени с коронавирус и настанени в болници. Някои от тях вече са се превърнали в кошмарна реалност, както сочи поредицата от придобили публична известност примери с върнати от лечебните заведения пациенти.


Близо осем месеца от началото на епидемията от коронавирус в България здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви в средата на октомври "Имаме нужда от помощ" за COVID болниците. След което обясни, че тепърва се обсъждат начини за санкциониране на лечебните заведения, които отказват да лекуват COVID пациенти.


Подробности четете тук.

Започва трети етап по схемата 60/40

Агенцията по заетостта започва да приема документи от работодателите за третия етап на схемата 60/40, която цели запазване на работните места. Предходният етап прикрючи на 15 октомври.


Сега подкрепата ще е за 60% от осигурителния доход за август и е от 1 октомври до края на годината. Документите могат да се подават и по електронен път.


Повече информация можете да видите тук.


Коронавирусът в България: Гърция затвори "Кулата - Промахон" за чужденци през нощта

© Юлия Лазарова

Учебните центрове искат помощ за заплатите на служителите

Собствениците на школи, занимални, учебни центрове настояват да не прекратяват дейността си или да бъдат обезщетени с директна помощ от 80% от заплатите и осигуровките на служителите и 80% от наемите на помещенията, които използват.


В писмо до здравното и образователното министерство те искат директната финансова помощ като заплашват, че в противен случай или ще спрат да плащат осигуровки или данъци за периода, в който са затворени.


Подробности четете тук.

Министерството на икономиката е затворено за дезинфекция

Днес сградите на Министерството на икономиката ще бъдат затворени за пълна дезинфекция заради установени случаи на коронавирус сред служители на ведомството, съобщава ведомството.


Предприети са всички необходими мерки, предписани от Министерството на здравеопазването
и от РЗИ, допълват от там.

Бизнесът настоява за премерени и предвидими мерки

Докато в началото на пандемията, водени от незнанието и предпазливостта, непропорционално рестриктивните мерки бяха донякъде разбираеми, сега бизнесът очаква премереност и предвидимост, дори и в условията на криза. Това се казва в позиция на Българската стопанска камара (БСК), една от четирите големи работодателски организации, след като със заповед на здравния министър от утре се налагат нови ограничения.


БСК настоява да се разработи прогнозен модел, обвързан с обективни условия, при настъпването на които могат да се прилагат определени ограничителни мерки, които да бъдат добре обосновани и пропорционални. Освен това искат мерките да са обвързани със съответните икономически и социални ангажименти от страна на държавата както и да се измерва в края на периода, за който са наложени, тяхната ефективност.

"Апелираме за разумен преход през времена на изпитания. Да съхраним здравето си, но да пазим и икономиката си!", пише в позицията на организацията.

Разпространението на вируса по области

София град и Пловдив са областите, в които днес са отчетени най-много новозаразени. Ето и актуалното разпределение на новите случаи според Единния информационен портал.


Гърция въвежда още ограничения на влизане

Гърция oгpaничaвa пpeминaвaнeтo пpeз ГKΠΠ "Πpoмaxoн" зapaди ycлoжнeнaтa oбcтaнoвĸa oĸoлo СОVІD-19, съобщава на сайта си МВР. B интepвaлa oт 00:30 дo 05:00 чaca щe мoгaт дa влизaт caмo aвтoмoбили и aвтoбycи c гpъцĸи гpaждaни. He ce yтoчнявa дoĸoгa щe пpoдължи мяpĸaтa.


За туристите продължава да важи изискването за отрицателен тест, нaпpaвeн пpeз пocлeднитe 72 чaca и QR код като тe мoгaт дa влизaт в Бългapия нa гpaничнитe пyнĸтoвe "Kyлaтa" и "Maĸaзa".


Toвapнитe aвтoмoбили щe бъдaт пpoпycĸaни бeз пpoмянa, ĸaĸтo дoceгa.


Повече подробности вижте тук.

Трети депутат от БСП е с положителен тест

Трети депутат от БСП е с коронавирус. В профила си във "Фейсбук" Анна Славова обяви, че тестът й за коронавирус е положителен. Преди дни за положителни резултати съобщиха и народните представители от БСП Драгомир Стойнев и Иван Иванов, както и бившият зам.-председател на партията Кирил Добрев.


"Пазете се, носете маски и спазвайте трите Д-та" , написа Славова.

Управителят на БНБ е с позитивен тест

Управителят на БНБ Димитър Радев също е с положителен тест за коронавирус. Това съобщава пред "Ройтерс" централната банка. За момента работи от дома си.


Подробности четете тук.


Коронавирусът в България: Гърция затвори "Кулата - Промахон" за чужденци през нощта

© Надежда Чипева, Капитал

И малките ученици може да минат на онлайн обучение

Много е възможно и най-малките ученици да преминат на онлайн обучение. При тях обаче процесът на подобен тип преподаване е по-труден и затова все още не е взета подобна крайна мярка. Това се разбра от интервю на главния държавен здравен инспектор и член на щаба за борба с коронавируса доц. Ангел Кунчев пред Би Ти Ви.


Той отхвърли предположението, че заради началото на учебната година е започнало и покачването на заболеваемостта. "Инкубационният период на вируса е 4-5 дни. От 15 септември мина доста време, така че не може да обвиняваме тях", уточни Кунчев.


Със заповед на здравния министър от вторник гимназиалните учении и университет минават на дистанционно обучение.


Повече по темата четете тук.

Собствениците на заведения прогнозират фалити

Единственият начин за задържим служителите си е държавата да им плати директно 80% от заплатите за периода, в който са принудени да не работят. Това обяви пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. Подчерта, че тази мярка е в допълнение на действащата и за този бранш мярка 60/40. Допълни, че само това искат с колегите си засега.


Допълни, че никой не вярва, че нощните заведения, които със заповед на здрвния министър се затварят от утре в цялата страна, ще останат така само две седмици. Посочи, че няма доказателства, че хората се заразяват най-много там, каквото твърдят властите.

Посочи, че ако отново се затворят всички заведения, както стана през пролетта, тогава цяла индустрия остава на улицата, а тя включва не само служители в заведенията, но почистващи фирми, охранителни, диджеи, музиканти.


"Ако оставиш 100 хил. души на улицата, трябва да поемеш отговорност", заключи той за ролята на държавата.


Посочи, че всяка затваряне, надхвърлящо 30 дни" при свитата посещаемост на заведенията ще доведе до фалити.

Борисов призова гражданите да спазват мерките

Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни. Това написа в профила си във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов. Призовава хората да носят маски и да спазват мерките за хигиена и дистанция.


Публикацията му е заради това, че лекари от четири големи болници в София организираха флашмоб акции във вторник вечерта с призив към хората за спазване на мерките срещу коронавируса. Медиците от "Пирогов", ВМА, "Александровска" и "Света Анна" излязоха със светещи мобилни телефони, за да поискат нормален живот и за себе си


Здравният министър: Правилата за карантина няма да се променят

Директорът на РЗИ в София Данчо Пенчев не е подал оставка заради недоразуменията с налаганата и отменяна карантина на висши политици. Мотивът му е личен. Това обяви пред БНТ здравният министър Костадин Ангелов.


Той обяви и че не смята да променя правилата за карантиниране и те ще са еднакви за всички. Вчера главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев допусна, че трябва да има изключения, за да има кой да ръководи държавата.

Министърът не се съгласи, че наложените по-строги мерки вчера са закъснели. "Те са предложени от главния здравен инспектор и в момента, в който са предложени, са въведени в действие", обяви той.


Увери, че ако се промени ситуацията, управляващите са готови както да ги отменят, така и да ги затегнат.


"Колегите са изключително притеснени от неспазването на мерките от хората. Много е важно те да разберат, че мерките не преследват целенасочено ограничаване на свободата им, а медицински цели", обясни Ангелов.


Коментира, че битката може да бъде спечелена с разум, дисциплина и интелект и много трудно може да се спечели с контрол.


Не можем да сложим контрольор на всеки гражданин.


Костадин Ангелов,

министър на здравеопазването


Заключи, че натискът над здравната система е много силен и ако продължи, тя няма да издържи.


Коронавирусът в България: Гърция затвори "Кулата - Промахон" за чужденци през нощта

© Георги Кожухаров

Нов рекорд на новите случаи на зараза

Нов рекорд на новозаразени отчита Единният информационен портал за последното денонощие. Новозаразените са 2569. Направените тестове са 11 226 като процентът положителни проби е 22.88.
За пореден път най-много са новите случаи в София - 1085, следвани от тези в Пловдив (230) и Варна (169).


Общият брой заразени от началото на пандемията е 42 701, като те са открити при 680 744 теста.


Починалите са 25 за последните 24 часа, като общият им брой достига 1161. Рекордни са и показателите на настанените в болница - 2217, в интензивни отделения са 147, с двама по-малко от вчера.


Излекуваните за последното денонощие са 293.


Коронавирусът в България: Гърция затвори "Кулата - Промахон" за чужденци през нощта

© Георги Кожухаров


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Весело

  Само за боко и радев. Евентуално и за ПКП, че без нея държавата умира!

  без подпис!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  Дано да удържи поне 24 часа на думата си. А за Пенчев е ясно, че му резнаха главата превантивно. Поредния изгорял бушон.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#1] от "Лопе де Вега":

  А с нея - още повече!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Натискът върху здравната система е предизвикан от политици и медии, които стресират населението. Сега 70% от вдигналите 37,5 температура тичат в болницата и считат, че са обречени. Преди година си седяха в къщи и пиеха аспирин. Същия аспирин, който препоръча Мангъров, а след него обявиха, че е доказано най-ефикасното лекарство против усложнения.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Да изчакаме изборите в САЩ на 3.11, другата седмица е.
  От това ще зависи как ще върви "епидемията" .

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 679 Неутрално

  След 8 месеца истерия така и не се казва в прав текст колко от населението има К19.

  10% ли?
  5, 30 ... колко ?

  Това елементарно нещо не се казва упорито.

  А се правят повече тестове , съответно повече намерени с К19, и се прави истерия - НОВ РЕКОРД на заразените с К19.
  Манипулацията е очевидна.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lazarus":"Сега 70% от вдигналите 37,5 температура тичат в болницата и считат, че са обречени"!?Това е абсолютна глупост, тролене и лъжа, но е нормално за човек, даващ за пример доказан лъжец и трол облечен в бяла престилка!
  —цитат от коментар 5 на hamiltonf


  Професоре , бихте ли ни осветлили с какво Мангъров е повече лъжец от останалите клакьори в този мач ?
  За какво Ви излъга , докато Балтов, Кунчев , Мунчев , Кантарджиев и сие Ви пазеха да не се разболеете ?????

 11. 11 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Продължаме ли да не правим аутопсия на починалите с К19 по препоръка на СЗО?

  За да може всеки които има К19, да го пишем "жертва на коронавируса"?

  Ако се правят аутопсии 90% от тези починали и имащи К19 ще се види умират от болести, а не от това че имат вирус .
  Вирусите в човека както каза една лекарка наскоро по телевизията са милиони.
  Може умрелите да ги пишат жертви на херпес вируса, по същата логика както с К19.

 12. 12 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Най-много са новооткритите с положителна проба са в София град – 1085; Пловдив – 230; Варна – 169; Бургас – 101; Русе – 98; Шумен – 95; Благоевград – 91; Стара Загора – 81; София област – 69; Плевен – 63.

  Любовта ще спаси света!!!
 13. 13 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Режисьорът Съни Сънински победи Ковид-19. Пред Bulgaria ON AIR той разказа за срещата с вируса, престоя си във ВМА и приятелите в един от най-тежките моменти в живота си. Режисьорът призова доброволци да помогнат на болниците в един от най-тежките моменти.

  Битката на Сънински с коронавируса започва 10 дни преди да бъде хоспитализиран във ВМА. Симптомите са болки в тялото и температура.
  “Мислех в началото, че е една обикновена настинка, която преминава в грип, защото болките са такива, само че тук след 10 дни усетих нещо, което хич не ми харесва, а именно едно леко стесняване на дъха. И при мен нямаше никакви други симптоми. Нито липса на обоняние, нито липса на вкус, даже нямах кашлица. Единственият симптом, който не спираше, беше температурата. Дишането ставаше все по-кратко и по-кратко, докато просто една вечер вечерта изпаднах в шок, че не мога да дишам. И така няколко пъти", разказа Сънински.

  Едновременно с него, в същото състояние е и съпругата му. Човекът, на когото първо се сеща да се обади, е актьорът Любо Нейков, който им помага да отидат до ВМА.

  "Това беше всъщност адът. Никой на никого не можеше да помогне. Децата се суетяха. Тогава се обадих на моя приятел Любо Нейков и му казах просто "Любо, помощ!" С Любо сме много добри приятели, последните години не сме се виждали. Чухме се преди месец-два. За никой друг не се сетих. Молех се на Господ, за никой друг не се сетих. Той за 10 минути дойде, все едно слезе Господ. Всичко беше организирано, всичко ни чакаше и ние се спасихме. Шест човека ни поеха, трима работеха върху мен, трима върху жена ми. Ние нямахме сили нито да ни направят изследвания, просто легнахме и край. Почнаха вливания, но на другия ден беше по-ужасно, защото когато трябваше да ни направят снимки, аз просто не можех да ходя. Всяко ставане от леглото изисква кислород, а аз нямах грам. То е едно... не мога да го определя... състояние на полуживот", обясни Сънински.

  Той прекарва 12 дни в болницата и казва, че това са едни от най-тежките дни в живота му.

  "Сега виждам, че има по 2000 заразени на ден. Ние бяхме в момент когато бяха 800. Все още имаше място. В момента ВМА е препълнена. Сестрите, които се грижат, не паметници да им издигнат, но това са хората, които извършват манипулациите. Те са техните ръце, очи, уши на докторите. Там има хора, които плачат в интензивното, които викат, които се давят, душат, аз ги чувам. И тези хора трябва да бъдат обслужени от някой. Те са две сестри, понякога три. Работят по 24 ч. Аз се чудех как издържат", каза режисьорът.

  Съни Сънински призовава хората да спазват мерките, а доброволци да се включат в борбата с Ковид-19, защото болниците имат най-много нужда от това сега.

  Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

  Любовта ще спаси света!!!
 14. 14 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До тук почти никой не пише нищо адекватно на ситуацията. Явно това ще стане , когато от "сатирик "и критик стане ПОТЪРПЕВШ !

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 217 Разстроено

  Натискът върху здравната система е предизвикан от политици и медии, които стресират населението. Сега 70% от вдигналите 37,5 температура тичат в болницата и считат, че са обречени. Преди година си седяха в къщи и пиеха аспирин. Същия аспирин, който препоръча Мангъров, а след него обявиха, че е доказано най-ефикасното лекарство против усложнения.
  —цитат от коментар 4 на Lazarus


  По-страшното за мен е, че медиците масово почнаха да се пречупват физически и психически. Отново оставяйки настрана споровете около вируса - паниката и психозата, която успешно се насади в доста голяма част от населението, удари директно медицинския персонал, а и предполагам, че и сред тях има повлияни от въпросните действия на медии и политици...

 17. 17 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  И тези хора трябва да бъдат обслужени от някой. Те са две сестри, понякога три. Работят по 24 ч. Аз се чудех как издържат", каза режисьорът.

  Съни Сънински призовава хората да спазват мерките, а доброволци да се включат в борбата с Ковид-19, защото болниците имат най-много нужда от това сега.

  Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/10/27/rejisioryt-syni-syninski-pobedi-covid-19-tova-beshe-vsyshtnost-adyt.467508

  Това възможно ли е ? 24 часов шифт на мед. сестра ????

  А относно доброволците , ами като се е излекувал и има антитела що не отиде доброволец Сънчо ???Или е отишъл ама от скромност не го афишира ?

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#10] от "stenlyaka":

  За какво ли не, общо взето за всичко, но това вече го осветлихме стотици пъти, и само до мозъка на бавноразбиращи индивиди това не може да достигне...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Вчера се качвам в такси. Шофьора, разбира се, с маска на под брадата. Помолих го да си я сложи и се почна:
  Няма вирус, всичко е за пари, не се бойте, здрав съм и т.н.
  Вие сте здрав, но аз не съм, отговорих.
  Познайте дали си сложи маската на секундата, въпреки убеждението си, че вирус няма.

 20. 20 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1150 Весело

  Референтните лаборатории за Ковид били 60, обаче в статистиката влизали всички 180 лаборатории из цялата страна, които вадели резултати. (Кунчев по Бтв).
  Всякакви резултати очевидно могат да се изкарат.

 21. 21 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  “Борисов призова гражданите да спазват мерките”
  —-
  Призовавам Борисов да спре да “призовава”, защото това НЕ РАБОТИ. Като начало, публично да кажат какво ще е наказанието за тези, които от ефира на националните медии призовават за неносене на маски на закрито, като Мангъров. Заради такива олигофрени половината население не иска да носи маски.

  Любовта ще спаси света!!!
 22. 22 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#21] от "hope":

  Наказанията не ги казва тоя и оня. Трябва да са записани в нарочните нормативни актове и дамсе знаят от всички.

 23. 23 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#19] от "yavooor":

  Шофьорът на таксито с извинение при качването "съжалявам, че така мирише, но с един препарат дезинфекцирам". А няма проблем, аз нещо не усещам миризми.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 24. 24 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4721 Любопитно

  Това искане правителството да плати директно 80% от заплатите не е лошо, НО..... на кои заплати? На реалните или на тези на които е плащано осигуряването? Защото ако е второто много хора ще извият на умряло....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 25. 25 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2501 Любопитно

  Интересно ми е какво се очаква да се случи? Лятото, по неизвестни причини, защото мерки нямаше, нарастването беше поносимо. С началото на есента, пак не се знае защо, започна този скок. Заведенията и училищата като ги затворят дали ще имат ефект, какъв и кога? И има ли воля и желание за победа, нещо, което Нова Зеландия демонстрира, че е възможно? Или ще си караме в добрия случай на вълни, в лошия докато овършее всички възрастни хора и когото хване от по-младите?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 26. 26 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2194 Гневно

  По-страшното за мен е, че медиците масово почнаха да се пречупват физически и психически. Отново оставяйки настрана споровете около вируса - паниката и психозата, която успешно се насади в доста голяма част от населението
  —цитат от коментар 16 на shymi


  Пак медиите виновни, че създавали "психоза"... Медицинският персонал има нужда от по-малко пациенти. Носете си маските! Спазвайте дистанция! Пазете себе си, близките си и съгражданите си! Така пазите и докторите и сестрите, които няма да се наложи да лекуват толкова много хора с риск за здравето и живота си!

 27. 27 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Като гледам световните мъки с короната, няма как за пореден път да не се възхитя на Беларус. Нито за миг не изпаднаха в паника, нито изпуснаха нещата от контрол. Нищо не затвориха, здравната им система не се задъха и за секунда. Болници, лекари и мед. сестри бол. Изключителна организация. Как го правят тия хора, не ми стига ума. Все пак държавата въобще не е от богатите, поне по съвременните схващания.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lazarus":

  Много точно! Аз когато имам температура си стоя на топло и се лекувам - не хуквам към болницата. За мен това хора на под 40-годишна възраст да хукват в болница за 37 градуса температура си е психоза.

 30. 30 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4225 Неутрално

  Главният здравен инспектор може ли да смята?

  Щото аз мога!
  Средно число на новозаразените за седемте дни преди преди:
  20.8 - 132
  25. 8 - 127
  31.8. - 129
  5.9 - 127
  10.9 - 117
  15. 9 - 131
  20.9 - 133
  25.9 - 147
  30.9 - 203
  5.10. - 219
  10.10 - 362
  15.10 - 550
  20.10 - 791
  25.10 - 1208
  28.10 - 1548
  Среднодневното число на заразените, което почти месец се колебае около 125+-10 започва да нараства тъкмо през периода 18-24.9 - тъкмо след 5 дни инкубационен период от началото на учебната година.

 31. 31 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2350 Весело

  До коментар [#10] от "stenlyaka":За какво ли не, общо взето за всичко, но това вече го осветлихме стотици пъти, и само до мозъка на бавноразбиращи индивиди това не може да достигне...
  —цитат от коментар 18 на hamiltonf


  Т.е , Вие с бързоразбиращия си мозък осветлихте Мангъров , но не и останалите !
  Ако малко си отворите съзнанието , може и да не изглеждате като дръвник поне в този форум !

 32. 32 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4225 Неутрално

  До коментар [#25] от "fpyyh":

  Въобще имаше няколко месеца през които можеха да бъдат подготвени санитари и болногледачи, да бъдат набрани доброволци от прекаралите коронавирус симптомно и безсимптомно. Не бе нужно те да бъдат обучени на цялата медицинска премъдрост, а да бъдат подготвени да помагат в борбата с едно определено заболяване.
  Вместо това се раздаваха пари на този и на онзи и се чакаше да отмине бурята!

 33. 33 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Като нямат достатъчно контрольори, да въведЪт отново ДОТ (Доброволни отряди на трудещите се). Там веднага ще се включат тълпи от доброволни мераклии, които доброволно ще ходят да глобяват тези, които носят маска на гушата, под носа или на брадата. Ако пък им дадЪт и права да арестуват, всички атакаджии и "патрЕоти" ще се запишат в ДОТ-а. Тогава ще ходят да бият законно всички, които не им харесват.

 34. 34 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  ..Сега 70% от вдигналите 37,5 температура тичат в болницата и считат, че са обречени...
  —цитат от коментар 4 на Lazarus

  Не е от сега , познати от спешната са ми казвали че определен етнос си вика линеейки за температура , главоболие и т.н., , просто сега и ковидфилите го правят и екипите не стигат.


  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 35. 35 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  ... да бъдат набрани доброволци от прекаралите коронавирус симптомно и безсимптомно.
  —цитат от коментар 32 на Patsis

  Е то имунитета е като при всеки грип - няколко месеца .

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 36. 36 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 170 Неутрално

  "Инкубационният период на вируса е 4-5 дни. От 15 септември мина доста време, така че не може да обвиняваме тях", уточни Кунчев"

  Инкубациооният период е 4-14 дни, а дори има случаи и с по-дълъг. Кунчев, не ти прави чест!

 37. 37 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#30] от "Patsis":

  Вземаш едно училище в което има да речем 5 заразени деца и тестваш всичките им съученици да видиш те колко хора са заразили. Когато се правят такива изследвания се оказва, че няма заразяване.
  Твоя подход, понеже се увеличили след началото на учебната година значи децата са виновни, е глупав. Има още 1000 други фактора, които са се променили през септември. Например хората проветряват помещенията по-рядко, защото е по-студено.

 38. 38 Профил на iliyaandreev
  iliyaandreev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бедствието в българските болници, в мирно време, е резултат от липсата на лекарствена профилактика на персонала. Личните предпазни средства много помагат, но не осигуряват пълна защита. Всички работят в страх, изтощени са и обезверени. Скоро надеждна и безопасна ваксина няма да има и демотивацията расте.

  Единствената надежда е лекарствената профилактика с българския регистриран и напълно безопасен MoriVid (хидроксихлорохин), която остава за сега без алтернатива. Положителният опит на БКИ е сериозно доказателство (вж. съобщението по-долу). Университетът в Оксфорд покани БКИ да участва в световното изследване COPCOV.
  http://www.bta.bg/bg/c/OT/id/2296045

 39. 39 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Аз пък очаквам да видя, какъв ще бъде Светът след тази Пандемия. Всички казват, че ще бъде съвсем различен. Освен че стаците и болнавите няма да ги има, ми е интересно другото..........мда

 40. 40 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Най-накрая да има нещо позитивно там.

 41. 41 Профил на dnevnikekomsomol
  dnevnikekomsomol
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Има още 1000 други фактора, които са се променили през септември. Например хората проветряват помещенията по-рядко, защото е по-студено.
  —цитат от коментар 37 на petiopit


  Просто тестовете откриват какви ли не неща (затова има и огромен брой безсимптомни, които без тест не биха и разбрали, че са "заразени"), но всичко се обявява за ковид. А през по-студените месеци циркулира какво ли не (така е било, така и ще бъде).
  На този принцип могат да ни затварят до безкрай от края на септември до началото на май.
  Но като има овце да търпят (пардон, обидих овцете, а те са невинни животни)...

 42. 42 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#30] от "Patsis":

  Възобновяването на присъственото обучение беше един неоправдан и рискован експеримент, с чийто последствия се сблъскваме в момента. Бяха публикувани няколко изследвания, според които децата не разпространяват вируса по празличен начин от възрастните, докато има по-голяма вероятност да се заразят, защото при тях много трудно се спазва дистанция, наосене на маски и хигиена. Рискът допълнително се увеличава, защото голяма част от децата са асимптоматични и съвсем логично мерки не се взимат, а хората, като цяло неглижират ситуацията.

 43. 43 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До 21:"hope"..... Като начало, публично да кажат какво ще е наказанието за тези, които от ефира на националните медии призовават за неносене на маски на закрито, като Мангъров......"

  Някой ще посмее ли да вкара в затвора Мангъров? Случайно или не, но Мангъров е име във вирусологията. За разлика от ортопедите и коремните специалисти от НОЩ. Макар че една простакеса, поклонничка на пишман докторите и оня математик от НОЩ му е посегнала!

 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Отива се към карантина на градовете, и без това бараките за КПП-та отдавна са закупени. да видим тогава какво ще кажат радетелите на маските и карантините?

 45. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  До коментар [#30] от "Patsis":

  " Главният здравен инспектор може ли да смята?

  Щото аз мога!
  Средно число на новозаразените за седемте дни преди преди:
  20.8 - 132
  25. 8 - 127
  31.8. - 129
  5.9 - 127
  10.9 - 117
  15. 9 - 131
  20.9 - 133
  25.9 - 147
  30.9 - 203
  5.10. - 219
  10.10 - 362
  15.10 - 550
  20.10 - 791
  25.10 - 1208
  28.10 - 1548
  Среднодневното число на заразените, което почти месец се колебае около 125+-10 започва да нараства тъкмо през периода 18-24.9 - тъкмо след 5 дни инкубационен период от началото на учебната година."

  Винаги съм казвал, че онлайн обучението е и по - удобно, и по - безопасно, и за предпочитане и от ученици, и от учители ! Уви, трябваше да стигнем до тук, че да го осъзнаем най после.......

 46. 46 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Скоро ще умират хора от невъзможност на лекарите да лекуват тривиални неща

 47. 47 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  До коментар [#43] от "historama":

  А бе кой ти бръсне кой кво име е.
  От СКЦ (Света Ковид Църква) подпукаха и Нобеловите лауреати и им стягат кладите като на:

  Dr. Michael Levitt, biophysicist and professor of structural biology, Stanford University, USA.
  Recipient of the 2013 Nobel Prize in Chemistry.

  Обявил се срещу безсмислените им и тъпи МЕРКИ.

  Къде е Мангъров, къде Майкъл Левит от Станфорд.

 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#12] от "hope":

  Спокойно, от Оксфорд обявиха, че ваксината им е минала успешно и последните тестове.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 49. 49 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#19] от "yavooor":

  "Познайте дали си сложи маската на секундата, въпреки убеждението си, че вирус няма."?!


  Правилното е: "Познайте дали НЕ си сложи маската на секундата, въпреки убеждението си, че вирус няма."

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 50. 50 Профил на Vasil Angelov
  Vasil Angelov
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#43] от "historama":
  намери една представителна извадка лекари, които са имали вземане-даване с Мангъров, и ги попитай какво мислят за него.
  После говори какво е светило и прочее.

 51. 51 Профил на Vasil Angelov
  Vasil Angelov
  Рейтинг: 77 Неутрално

  И има ли воля и желание за победа, нещо, което Нова Зеландия демонстрира, че е възможно?
  —цитат от коментар 25 на fpyyh


  наскоро мина някаква карикатура по темата с Нова Зеландия и ковида, нещо в този стил

  "предпоставки за предпазване от силно заразни заболявания:
  1) изолирайте се на самотен остров
  2) виж 1 "

  та така.

 52. 52 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  ...Винаги съм казвал, че онлайн обучението е и по - удобно, и по - безопасно, и за предпочитане и от ученици, и от учители ...
  —цитат от коментар 45 на samoedin


  Със сигурност е предпочитано от учителите които са учители само за да получават от някъде заплата. Както и основно от слабите ученици -но то такива трябват на европейска България , кой иначе ще трие задници в Европа и САЩ.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 53. 53 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  До коментар [#50] от "Vasil Angelov":

  Айде, Мангъров някви си шашав инфекционист от забутаната София.
  Ами тия:
  https://gbdeclaration.org/

  Харвард, Оксфорд и Станфорд срещу тъпите мерки, заедно с десетки хиляди топ професионалисти от цял Свят вкл. Нобелови лауреати твърдят, че с тия неща вече трябва да се приключва?
  Тия какво ще ги правим?
  Ще трупаме ли кладите да ги горим на площадите, защото провалят "борбата с чумата на века" на провалените, фалирали, крадливи политици?

 54. 54 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Емайла за резултати за Ковид на института Пастьор у Францата:

  Positive controls are available upon request ([email protected])

  Грип@пастьор. Гр :))

 55. 55 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#52] от "Иван":
  Онлайн обучението развива допълнителни знания и умения за комуникация, които ще са много полезни на децата в бъдеще. Ще ти кажа и едно много важно предимство - родителите ще имат контрол върху целия процес на учене на детето и ще виждат какво точно и как учи, ако обучението е организирано правилно. Такъв тип обучение обаче беше невъзможен в комунистическите режими, нали знаеш защо? Затова и някои имат рефлекс, останал още от комунистическо време против такова обучение.

 56. 56 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#53] от "k_":

  Тази декларация предлага стратегия на т.нар фокусирана защита, основана на убеждението, че стадния имунитет е постижим, а това е далче от истината. Много изследвания потвърдиха, че имуният отговор е нестабилен и краткотраен. В този смисъл декларацията е нонсенс в момента.

 57. 57 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#55] от "blagoj":

  Глупости. Целта ,децата да се събират в училище е да се научат да общуват един с друг , докато усвояват знания ,,да се съревновават и да умеят да "играят в отбор",а не да бъдат изолирани ,саможиви егоисти , дето общуват виртуално и главно писмено ,без жив контакт и да не могат да преценяват и изучават характери ,език на тялото и въобще да бъдат хора сред хора.

 58. 58 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  До коментар [#56] от "dc_ken":

  Изобщо нямам намерение да казвам на челеновете на СКЦ (Светата Ковид Църква) кое е ИСТИНА-та.
  Пу-пу!

  Аз питам само кога ще ги горим на площадите тия вредители от няккави заблудени университети, които си позволяват да пропагндират изцяло грешни мнения и провалят общата боба на държави и организации със световната чума?
  Трябва да им се запуши устата веднъж за винаги, защото много хора се подлъгват по тях и всичко се проваля, много хора буквално ще умрат заради словоблудствата на някви нобелови лауреати от Харвард, Оксфорд и Станфорд.

 59. 59 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Обаче няма обикновен грип ,щото има мерки срещу Ковид. От друга страна има Ковид ,щото ората си носят маските под носа. Ко беше там - когнитивен дисонанс ли ?

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  До коментар [#20] от "Paolo Di Canio":

  И аз бях изумена, какви са тези лаборатории, които правят тестове и те се приемат за достоверни.

 61. 61 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  До коментар [#60] от "Роси":
  Как кави са?
  Лаборатории.
  Знаш колко "лаборатории" има по селата за най-различни работи дето си бъркат.
  Е, не ги признават в чужбина, ама щом има нужда се преквалфицират на бръжко и джуркат проби за посрещнат нуждите на населението и държавата в труден момент.
  Като отмине кампанията, пак ще се занимават с обичайната продукция, за която сега търсенето падна покрай затварянето на дискотеките.

 62. 62 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#55] от "blagoj":Глупости. Целта ,децата да се събират в училище е да се научат да общуват един с друг , докато усвояват знания ,,да се съревновават и да умеят да "играят в отбор",а не да бъдат изолирани ,саможиви егоисти , дето общуват виртуално и главно писмено ,без жив контакт и да не могат да преценяват и изучават характери ,език на тялото и въобще да бъдат хора сред хора.
  —цитат от коментар 57 на pavur

  Благородна цел, която ще разболее родителите им и ще умори някои от бабите и дядовците им, а като цяло много хора ще умрат, защото няма да има мяста в болниците.
  Нищо страшно няма да стане, ако един сезон свикват и на друг вид общуване.
  Това, което имах предвид в коментара си е че за комунистическите режими най-важното е комунистическото възпитание, а после е обучението.

 63. 63 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  .1.... родителите ще имат контрол върху целия процес на учене на детето и ще виждат какво точно и как учи.....
  2.Такъв тип обучение обаче беше невъзможен в комунистическите режими, нали знаеш защо?
  3.Затова и някои имат рефлекс, останал още от комунистическо време против такова обучение.
  —цитат от коментар 55 на blagoj

  1. Да ако не работят , и особено ако искат да държат детето си по "стъклен похлупак", и то да не развие нормални социални умения!
  2. Когато в БГ е имало комунизъм не е имало подобна технологична възможност, а и не сум бил ученик тогава.
  3. Научи значението на думата "рефлекс".

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 64. 64 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Борбътъ между Сарс- Ков 2 и грипа ше е безмилостен стно жестока:
  "SARS-CoV-2 - вирусът, който причинява COVID-19 - и грипът ще се конкурират за заразяването на гостоприемниците, което може да доведе до изтласкване на единия вирус от другия, отбелязва Уеби.  „Трудно ми е да повярвам, че едновременно ще има широко разпространен грип и широко разпространена COVID активност. Мисля, че един от тях ще доминира. Не бих могъл да кажа кой от тях ще бъде“, коментира вирусологът. Той твърди, че двете болести вероятно няма да бъдат едновременно много активни, „но лесно бих могъл да греша ужасно.“

  Цирк ,дами и господа ,цирк с понита

 65. 65 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#43] от "historama":

  Този Мангъров е патологичен лъжец (старите няма отново да ги изброявам), последно бе уличен от директора на СПАЛИБ "Проф. Иван Киров" - проф. Татяна Червенякова. Та, мангъров в интервюто си по БТВ категорично заяви, че всеки ден е влизал в КОВИД-отделението без маска, а директорката на болницата в която този работи, писмено заяви, че същият не е влизал в КОВИД-сектора въобще!
  Човек хора с ограничено ниво на интелигентност може да вярват сляпо на лъжите на този опасен за националната сигурност индивид!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 66. 66 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#62] от "blagoj":

  Господин Благой ,аз говорим принципно. А тва ,че чааветата били задочни убийци на баби и дядовци даже няма да го коментирам .

 67. 67 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#65] от "hamiltonf":

  Мангъра преглежда чаавета всеки ден ,а те както знаем са корона - биологична бомба и задочни убийци на баби и дядовци ,нъл тъй? А госпожата Червенкова се оказала в отпуска .

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 732 Весело

  До коментар [#55] от "blagoj":
  "Такъв тип обучение обаче беше невъзможен в комунистическите режими..."

  Мхъм, и аз ясно си спомня, че беше невъзможно да се учи дистанционно по времето на комунизма....
  Филтрираха интернета, таблети имаше само за децата на ЦК на БКП, смартфони имаха само внуците на Т. Живков.... Така беше в ония мрачни времена...

  По темата:

  "Стопанската камара настоява за предвидими и премерени мерки"

  Да настояват, не пречат на ... "управителите" на държавата. А ако бяха заплашили със стачка даже можеше да бъдат чути.

 70. 70 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Ако може, стопанската камара, нека предвиди колко работещи ще са болни идният месец. Тогава ще намери отговорите на глупавите си настоявания.
  Тъпанари и търтеи, седящи зад бюрата си...

 71. 72 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Докога ще ги плащаме тези ненужни работни места чрез програмата 60/40 ?!?

  Комунизма ли върнахме?
  Или пълним джобовете на кръговете около управляващите за изборите?

 72. 73 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Весело

  Ахааа...... Значи и Борисов го разбрал най накрая : """"""Законът е само за тези, които не харесваш, а иначе законът може да си погазваш, когато искаш....."""""

 73. 74 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3274 Неутрално

  Тоя прУстак Тиквата не разбира явно, че рие върху гърба си!

  ВрЪтнА активното мероприятие на Радев, за да се изкара Той кучиЯТ син на американците в България - и лепнА вируса.

  Ся са гърчи, понеже е торба сланина, и пак плюе Радев!
  Чиста злоба и мръснишко плюене.

  Да не го удари сега в жлъчката, ей!

 74. 75 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4239 Неутрално

  Войната между Президентът и Боце продължава с пълна сила

 75. 76 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2279 Весело

  Ако на лъжата краката бяха къси, Бойчее щеше да се влачи по корем...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 76. 77 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Бацето уважава закона. И го спазва.

  В СИК се е научил да уважава и спазва закона.

 77. 78 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Ей как не се спряха тия двамата бе!

 78. 79 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Голяма гад е дюмбела и банкянски простак!
  Разярен от малшанса , че той е заразен и болен в къщи, а Радев не е и отгоре на това не е карантиниран, сиреч го е "надвил" и смачкал егото му( това е злобното му милиционерско мислене), уволнява един достоен и компетентен директор на най-голямата и натоварена РЗИ, работил неуморно в тези трудни месеци за организиране и мобилизиране на цялата система.
  Това са табиетите му, това е дебелашката му същност. Показва ги за кой ли път.
  Омерзен съм! Опростачи всичко.По-скоро да се маха, макар че и политическите му опоненти не са по-стока от него!

 79. 80 Профил на Down Tempos
  Down Tempos
  Рейтинг: 236 Неутрално

  "От своя страна Костадин Ангелов каза, че мотивите за оставката на Пенчев са лични и не пожела да ги коментира. Той обаче подчерта, че оставката категорично не е заради случая с президента и премиера."

  Безотговорни медии, безотговорни управляващи, безотговорна държава.

 80. 81 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да изчакаме изборите в САЩ на 3.11, другата седмица е.От това ще зависи как ще върви "епидемията" .
  —цитат от коментар 6 на WWW


  +++++++++++++++++ Все повече се чуват обвинения, че този бутиков вирус си е Made in USA, който тръгна през лятото там но набедиха производителите на електронни цигари.
  Целта беше да ударят икомониката на Китай, но явно много ги подцениха щото сега цяла Европа и Америките яко духат супата. Азия си реши проблема.

 81. 82 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Голяма гад е дюмбела и банкянски простак!Разярен от малшанса , че той е заразен и болен в къщи, а Радев не е и отгоре на това не е карантиниран, сиреч го е "надвил" и смачкал егото му( това е злобното му милиционерско мислене), уволнява един достоен и компетентен директор на най-голямата и натоварена РЗИ, работил неуморно в тези трудни месеци за организиране и мобилизиране на цялата система.Това са табиетите му, това е дебелашката му същност. Показва ги за кой ли път. Омерзен съм! Опростачи всичко.По-скоро да се маха, макар че и политическите му опоненти не са по-стока от него!
  —цитат от коментар 79 на glaxo11  Аз имам големи съмнения, че Тулупа изобщо е заразен.
  Барбар Петко с мъжете, пък и нали трябва да се оправдае просията на 7,5 млрд евро през зелките в Брюкссел.

 82. 83 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  ОСТАВКА НА РАДЕВ!!!!
  ВЕДНАГА!!!!

  The best way to predict the future is to invent it.
 83. 84 Профил на sbk59434786
  sbk59434786
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Хаха, ама как го извърта Борисов. Помним все още, беше преди няколко дни. Той също в началото беше без карантина, защото имаше няколко отрицателни теста, въпреки че беше контактен с Нанков. И когато последният тест се оказа положителен, нямаше как да не бъде изолиран. Но ако и той беше отрицателен, щеше да продължи да се разхожда с джипката без маска или със свалена на брадичката и да сипе акъл. Голям яд го хваща, че се е заразил, а Радев все още не е. Вероятно и Радев няма да го подмине, но всеки по реда си.

 84. 85 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 703 Неутрално

  „Случайно или не, но Мангъров е име във вирусологията. “

  „Светилото“Мангъров е един детски лекар.Има защитена дисертация на тема “Съвременна рехидратираща терапия при остри чревни инфекции в кърмаческата и ранната детска възраст”- април 1986 - придобита научна степен “кандидат на медицинските науки (дм) ”;
  В момента света не се бори с чревните инфекции при бебета и малки деца а с вирус,който се пренася по въздушно-капков път и за който Мангъров е научил,като всички нас, от телевизията и социалните медии.

 85. 86 Профил на sbk59434786
  sbk59434786
  Рейтинг: 16 Неутрално

  “„Светилото“Мангъров е един детски лекар.
  —цитат от коментар 85 на kwy38371721


  Доц. Мангъров има 2 специалности - инфекциозни болести и детски болести, придобити в този ред. Началник е на Клиника за детски инфекциозни болести в СБАЛИПБ „Проф. Ив. Киров” и също така е ръководител на Катедра по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към болницата, в която се обучават студенти и стажант-лекари. Има практически опит от близо 40 години.
  Това достатъчно ли е за Вашите високи изисквания?

 86. 87 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Весело

  И жипката, да не забравят да изпръскат ....... нагъл човек.... а Каракачанов два пъти.....

 87. 88 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Никой не може да да сложи глупостта и наглостта под карантина...

 88. 89 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Шефът на РЗИ София беше ненужна жертва

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 89. 90 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 235 Неутрално

  на бб важи поговорката " на калпав х.... вълната му пречи", а аз бих прибавил, "че съдбата си е избърсала задника с него и го е хвърлила на нас".Той трябва да бъде назначен "професор по всичко", макар че не разбира от нищо, но това е наследство от комунизма!

 90. 91 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 787 Любопитно

  Защо Румен Георгиев беше изгонен:

  На въпрос защо по време на тази Балканска обиколка руският външен министър заобикаля София, анализаторът даде следният отговор:
  „Лавров не идва в България по простата причина, че тук има четири американски бази и американското военно присъствие е толкова голямо, че е безсмислено да преговаря и да разчита на каквото и да е”.
  Според Пасков зад скандала с Румен Радев в естонската столица Талин – като изключим българските противници на президента – стои нещо съвсем друго.
  „По протокол се предвиждаше Радев да посети един свръхсекретен център за кибер-престъпност. Естония в момента е най-високотехнологичната точка в Европа, като изключим Великобритания или американски военни бази. И сега Естония се превръща в операционен център, през който ще се координират действията към региона Триморие”, обясни Пламен Пасков.

  Той подчерта, че Полша е основният военен и демографски ресурс за бъдещия проект „Триморие” – защото е най-мощната държава във Вишеградската четворка – но Естония щяла да бъде „ДНК-молекулата, мозъчният тръст на проекта”.
  „И да се допусне някакъв си генерал от България, макар и президент на тази България, да види този център – от тяхна гледна точка това е недопустимо.
  За тях България е неправоверна държава заради русофилството у нас”, подчерта още Пасков.

 91. 93 Профил на Облако в Штанах
  Облако в Штанах
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Хаха, ама как го извърта Борисов. Помним все още, беше преди няколко дни. Той също в началото беше без карантина, защото имаше няколко отрицателни теста, ......
  —цитат от коментар 84 на sbk59434786


  Попитали Радио Ереван: "Защо първите два теста на Бойко Борисов били отрицателни?"
  Отговорът бил: "Защото били тестове за интелигентност..."

 92. 94 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2260 Неутрално
 93. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK