Българско семейство 2.0: Историята на Радина и Деница

Българско семейство 2.0: Историята на Радина и Деница


"Дневник" публикува откъс от книгата "Смелостта да бъдеш" с истории на хора, потърсили правната помощ на сдружение "Действие".


Българско семейство 2.0
Радина и Деница
Правен казус: Приемане на фамилното име на партньорката


Т: Бихте ли се представили?
Д: Казвам се Деница и работя като специалист Институционални партньорства в "Заедно в час". По образование съм историк.


Р: Аз съм Радина, от Панагюрище съм. Завършила съм ландшафтна архитектура, но от осем години се занимавам с дигитален маркетинг и от съвсем скоро имам нова работа, което е много голяма промяна, защото работя от вкъщи - чудесно пасва на моя стил на живот. Двете с Деница сме заедно от шест години. Имаме един син, който се казва Калоян и спи оттатък. Оженихме се на 13 март 2019 г. в Дания.


Т: Как се запознахте?
Д: През 2012 г. работех във Free Sofia Tour - организацията, която прави безплатни туристически обиколки на София, вече и на други градове. Аз интервюирах новите гидове, Радина кандидатстваше и беше одобрена. Сприятелихме се, сближихме се много и след две години станахме гаджета.


Т: Трудно ли е да работиш с партньора си?


Д: Ние сме много различни като характери и като навици. Радина става и обича да свърши всичко рано, аз преди 11 часа не мога да функционирам. Но ние работим заедно реално от осем години, тренирани сме, така че не бих казала, че ни е било по-трудно да взимаме решения по служба, защото сме във връзка.


Р: По-скоро имахме етичен проблем с това, че сме на ръководни позиции в Управителен съвет, който се състоеше от трима души - Деница, аз и още един колега.


Д: Изкарахме си мандата, но решихме да преследваме съвсем други неща в живота. Първото, което направихме, беше да кандидатстваме за една и съща организация, която и двете харесваме - "Заедно в час". Не държахме да работим отново заедно, но нямахме и нищо против такъв вариант.


Р: Всъщност кандидатствахме не за учители, а да сме част от администрацията. Деница все още е в "Заедно в час". Нея я взеха. Мен не ме взеха.


Т: Защо?


Р: Нямах много опит с това, което те търсеха. Сега от перспективата на времето май се радвам, че стана така.
Д: Да. Тогава тя получи покана от Уча.се да работи като маркетинг специалист, впоследствие стана маркетинг директор там.


Т: Разкажете ми малко повече за сватбата. Как решихте да направите тази голяма крачка? Защо избрахте точно Дания?


Д: Наши близки приятели, те са двойка момчета, които много искат да имат дете, бяха разглеждали всякакви варианти. Бяха минали през сурогатство, осиновяване от чужбина и какво ли още не, но държаха да го направят като двойка. И след всички проучвания се бяха спрели на вариант за осиновяване от чужбина, който позволяваше еднополова двойка да осинови и да изведе детето от страната. За целта трябваше да живеят на един и същи адрес и да имат брак.


Съответно, те се преместиха на един адрес и започнаха да проучват въпроса с брака. Оказа се, че в Дания е най-лесно, безболезнено, евтино и бързо да се ожениш. В много държави трябва да имаш уседналост и да изпълниш някакви други условия. Докато в Дания документите се подават онлайн, отиваш в уречения ден, подписваш и си тръгваш. Друга двойка, момичета, пак от нашия приятелски кръг, бяха казали, че искат да се оженят и те с тях в Дания.


Д: Те имат осиновено момченце, на 4. Нашият и техният син се появиха по едно и също време. И когато те двете се решиха да направят тази стъпка, аз много ги разпитвах. Ради беше във втората година от майчинството. Живеехме с една заплата плюс 380 лева. Въобще не ни беше до това. Имахме съвсем други притеснения, например това дете кога ще се научи да спи (смее се). И говорихме с момичетата защо го правят. И тя каза просто: "Виж, не се знае кой ще спечели изборите и на какво основание ще се налага да търсиш убежище в друга страна." Това беше нейният аргумент.


Р: И този аргумент стана лайтмотивът на нашата сватба. Деница каза: "И ние трябва да се оженим. Просто трябва да узаконим нашата връзка."


Д: От време на време много силно искам да емигрирам. В други моменти желанието да емигрирам е по-слабо, но то рядко ме напуска в последните години. Не защото съм гей. Просто не мога да понасям политическата ситуация в страната. Но един от важните доводи в полза на брака е, че ако отидеш да работиш в Германия и жена ти и детето ти са с тебе, те са ти никакви. Тоест, те нямат право да стоят там повече от шест месеца.


Р: Взехме окончателно решението в края на 2018 г., когато разбрахме, че в Дания предстоят промени и евентуално ще въведат по-строги изисквания за чужденци. Част сме от една група на ЛГБТИ родителите в България. Там една от двойките, сключили брак в Дания много по-отдавна, примерно през 2015 г., бяха разказали за сватбата си. Тогава доста от двойките в групата, които вече имаха деца, просто се амбицираха, защото се говореше, че ще има промени в датското законодателство, които ще забранят на чужденци да се женят в страната толкова лесно. (Това се очакваше, но не стана.)


Затова доста хора от групата побързаха да подадат документи. Много е прагматично, но когато имаш дете, започваш малко повече да се притесняваш за определени неща. И за нас това формализиране на взаимоотношенията беше продиктувано от стремежа да имаме нещо официално зад гърба си. Брак, който би означавал на хартия в някоя демократична европейска държава, че и двете сме майки на детето. Връзки като нашата трябва да се узаконяват, да стават по-видими.


Д: Очаквахме, че ще променят условията в Дания след 1 януари. Имахме точно два месеца - ноември и декември, да подадем документи. Решихме го в рамките на седмица, по следния начин: "Абе, искаш ли да се оженим?" - "Да, то май ще има смисъл, плюсовете са този и този." Нямаше нищо романтично. Беше изцяло по сметка.


Т: Прагматично решение?


Д: Ние и преди това бяхме сгодени. Към брака пристъпихме чисто прагматично - подписване на някакъв договор, който ти дава пакет права.


Р: Всъщност датата беше емблематична за нашата връзка - 13-и. На 13 март в Дания беше страшно студено. Но най-хубавото беше, че моята майка, сестрата на Деница и нейният приятел и още 6-8 души дойдоха с нас. Взехме си едно голямо Airbnb и си направихме една средно голяма датска сватба. Между другото, Деница Любенова по случайност беше в Дания и дойде на нашата сватба.


Т: Разкажете ни за Калоян. На колко годинки е сега? Как взехте решението да имате дете?


Д: Аз много исках. Когато станахме двойка, вече се познавахме доста добре, бяхме толкова близки, много се обичахме. Бяхме вече на 29. Започнах да говоря за деца, като смятах, че Радина трябва да роди първа. Бях много въодушевена от идеята да имаме близнаци. Тя - не толкова.


Р: Като цяло бях много притеснена от перспективата да имаме дете двете заедно. Винаги съм знаела, че искам деца, просто много се притеснявах тези деца да не страдат заради конфигурацията на нашето семейство. Това беше огромното ми притеснение в онзи момент. Чудех се честно ли е да създаваме дете в страна, в която ще му се подиграват, че има две майки.
И тогава, в точния момент, дойде едно интервю с Гоги. (бел. ред. Глория Филипова провежда интервюта като част от работата си по изследване на ЛГБТИ семействата в България, издадено от Фондация "Билитис")


Д: Опитвах се да я убедя, че децата винаги се подиграват едно на друго, независимо за какво. На децата, които имат хетеросексуални родители, им се подиграват за щръкналите уши, за това, че не могат да казват "р", че не могат да ритат топка.


Р: Обясни ми, че всъщност на децата това им идва естествено. Разбира се, значение имат и нагласите. Ако в семейството бащата псува и обижда на "гей", това отношение се попива от малките.


Решихме да се видим с Гоги. На тази среща разбрахме, че в България има семейства като нас, с деца. Аз не знаех.


Д: И аз не знаех, бях гледала само по филми като The L Word.


Т: Някаква абстракция на фона на българската действителност.


Р: Да. И се оказа, че всъщност тези деца са на 5, на 7, на 12 години. Тоест, има хора, които са направили тази стъпка доста по-рано. Гоги ни свърза с две семейства. Аз бях доста притеснена. Като начало ние не знаехме технически как се случват нещата.


Д: Предполагахме, че трябва асистирана репродукция, но просто умирахме от срам да отидем при случаен гинеколог и да му кажем, че искаме бебе и той да ни натири, да ни поръси с чесън и светена вода и да ни изгони.


Р: Гоги ни даде мейлите на тези две семейства, едно в Пловдив и едно в София. Те ни описаха много мило и подробно целия процес. С всякакви детайли - от кое колко струва до уверения, че всичко ще бъде наред.


Д: Изреждаха конкретни лекари, конкретни клиники, какво трябва да знаем, какво да следим. Цялата информация, от която имахме нужда. И изведнъж всичко стана много реално.


Р: Тези момичета от София ни поканиха у тях да се запознаем, да видим детето. Всъщност, не знам за Деница, тя винаги е била по-смелата в тези начинания, но на мен лично това ми даде много голямо успокоение, че, ето, има други такива семейства и тези деца са добре, значи всичко ще бъде наред. След това просто последвахме стъпките на едното семейство. Избрахме техния лекар. Отидохме в клиника "Щерев".


Във формуляра попълних Деница като мой партньор. В кабинета влязохме двете. Лекарката ни погледна и попита: "Момичета, как мога да ви помогна?" Аз много притеснено казах: "Ами, искаме бебе". Тя попита коя е Радина, казах "Аз" и така започна всичко. Лекарката ни е най-прекрасният човек на света. Препоръчахме я на всички други наши приятели, на които им се е налагало, включително хетеросексуални.


Тя е супер отворена към тези неща, много е готина. Като ни види, много ни се радва.
При мен се получи от първия път, с по-простата процедура. Иначе донора си го избирахме много дълго време. Какви да са му очите, колко да са му дълги краката, какво да му е PhD-то. (Смеят се.) Странно беше.


Д: Това, между другото, си заслужава отделен разговор. Представи си, че трябва да избереш как да изглежда детето ти без да имаш емоционална обвързаност или дори представа кой е този човек. В тази банка има милиони дарители. Милиони варианти на сперма, която носи определена генетична информация. И ти можеш да избираш донора буквално както си избираш пералня. (Смеят се.) Можеш да филтрираш всякакви характеристики.


Т: Колко детайлни са описанията?


Д: Изключително детайлни. По отношение на донора може да зададете каква раса да е, приблизително колко да е висок, може да си изберете цвят на очите и косата. Понеже ние нямахме претенции, системата изплю ужасно много резултати. Ако просто искаш да е европеиден и да е с ръст метър и 70 до два, има стотици варианти.


Към всеки профил има нещо като лексикон. За всеки един от донорите можеш да научиш любимия му детски спомен, на какъв инструмент свири, какво обича да яде, какъв му е любимият цвят. Всичко.


Р: Имаш писмо, имаш запис на гласа му и нещо като мотивация защо е решил да стане донор на сперма.


Д: Имаше тест за емоционална интелигентност. Имаше супер много неща. И това беше може би едно от най-трудните неща - да се спрем на донор, за който и двете да сме съгласни. Както стана дума, ние сме ужасно различни и беше много трудно да се спрем на един и същи човек. Защото ти не го избираш да живееш с него, ти избираш най-добрата генна конфигурация. Имаш и родословното му дърво: кой от какво е починал, кога. И, нали, нашите баби и дядовци са пълни с диабети и инсулти, обаче ние го гледаме този донор да няма капка лоша кръв. (Смеят се.) Просто когато човек получи тази възможност и избор, става много злобно същество, крайно нетолерантен. Беше много интересно като преживяване.


Р: Синът ни се роди на 1 ноември 2017. Развива се чудесно. Вече ходи на частна детска градина. Там ни приемат с отворени обятия.


Д: Всички институции, с които сме имали взаимодействие досега покрай отглеждането на детето, са били тотално окей с нашето родителство.


Т: Разкажете ни за опита си с българските институции. Вие имате брак, имате дете. Какво пише в акта му за раждане? Как вашият брак изобщо фигурира или не фигурира в очите на българските власти на местно и друго ниво? Имали ли сте проблеми с тях?


Р: Реално първият административен проблем беше второто име на сина ни, защото аз се казвам Радина, но не искахме да е Радинов, защото не ни харесва, и искахме да е Радев. Реално той получи второто име на баща ми, защото имаше дребна административна спънка да е точно както ние искаме. По-късно разбрахме, че не сме били достатъчно настоятелни това да стане. Иначе той носи моята фамилия. Калоян се роди преди да имаме сключен брак.


Следователно за Деница не произтичат автоматично права не само в България, но и в повечето държави, в които са признати браковете, просто защото бракът е сключен след раждането на детето. Нашата идея беше да направим някакви постъпления за узаконяването на брака си тук. След като се оженихме, заедно с "Действие" подадохме документи всъщност заведохме дело в Софийския районен съд за промяна на името на Деница.


Идеята беше Деница да получи моето фамилно име, което е и фамилното име на детето. И така тримата да носим една и съща фамилия. Тази идея много ни развълнува.


Заведохме делото с искане Деница Йорданова Тодорова да стане Деница Йорданова Петришка, защото ние имаме сключен граждански брак, имаме дете, което носи фамилното име на Радина Петришка. Искаме всички да сме със същата фамилия. Бяхме обяснили, че могат да произтекат проблеми от това, че Деница е с различно фамилно име, а реално му е майка - например, да ѝ откажат достъп в болницата.


Съдът поиска доказателство, че живеем в "активно хомосексуално съжителство". Това е точен цитат. Като допълнителни документи приложихме свидетелството за нашия сключен граждански брак, преведено и легализирано, акта за раждане на детето, снимки от сватбата.


Д: Дадохме снимки да докажем, че не сме се срещнали вчера. Бяхме избрали снимки от съвместни почивки през годините с описания къде сме тук, коя година, кое село.


Р: А съдията въобще не ги погледна.


Д: Няма значение, ние се раздадохме. Деница Любенова ни беше обяснила, че това може да стане със свидетел, и извикахме още един свидетел, който трябваше да потвърди, че ние живеем заедно и сме двойка.


Р: Всичко продължи по-малко от десет минути. Съдията ме попита съгласна ли съм Деница да носи името ми, попита свидетеля от колко време се познаваме и това беше. Чакахме месец-два за постановлението. Излезе положително решение. Съдията отчете, че ние живеем в активно хомосексуално съжителство и имаме дете, което "отглеждаме заедно".


Освен това, той се беше основал на това, че има хетеросексуални двойки, които не сключват брак, но жената иска да носи фамилното име на мъжа и те завеждат подобно дело. Ако на нас ни откажат, това би било дискриминация.


Това беше неговият аргумент защо е позволил. Разрешиха на Деница да си смени фамилията, последва смяна на документите, визитките, подписа в имейла и пр. Дори все още не съм свикнала - когато се представя по телефона, аз всеки път подскачам, като я чуя да казва моето фамилно име. Но това е супер! Имаме обща фамилия - аз, детето и Деница, всичките сме Петришки. Това беше нашето малко, важно за нас нещо, което не значи нищо за нито една институция в България.


Сега Деница може да го заведе на лекар и да каже: "Аз съм Деница Петришка, това е Калоян Петришки" и никой няма да пита: "Вие майка ли сте му?", което беше един от нашите страхове.
Още в момента, в който се оженихме в Дания, бяхме решили, че веднага ще регистрираме нашия брак в общината.


Дени не толкова, но аз винаги съм мислила как трябва да направим нещо, т.е. да използваме този брак, нашето дете за по-голяма видимост, да покажем: "Ето, ние съществуваме, трябва да получим някакви права." Досега институциите по никакъв начин не ни разпознават. Част от двойките в нашата ЛГБТИ родителска група са направили завещания.


Ние не сме подготвили завещания, просто се надяваме на разбиране от нашите семейства, ако нещо се случи с мен или Деница - ако аз умра, искам Деница да получи детето. Но Дени няма никакво право върху детето ни. Тя е собственик на апартамента, в който живеем. Ако нещо се случи с нея, хипотетично нейните родители биха могли да изгонят мен и детето ни от там. Не сме припознати никъде. Не можем да притежаваме нищо общо, не можем да вземем заедно кредит.


Но като цяло, според мен, когато се изправят лице в лице с теб, хората са много по-склонни да те приемат, отколкото когато за тях си само "този лош гей, който ходи на прайд."


Д: В интерес на истината, до този момент не сме имали никакви проблеми. И двете получаваме много подкрепа - от приятели, в работата. Аз отговарям за партньорствата на "Заедно в час" и работя с над сто съвсем традиционни български училища. Някои от директорите знаят за мен и няма никакъв проблем. Същото е с педиатър, болници, ето дори със съда. Накратко, ние в нашето ежедневие срещаме несравнимо по-адекватни хора от тези, които виждаме във форумите. Така че за мен нещата извън интернет изглеждат по различен начин.


Има и такъв парадокс: отиваме на почивка в Гърция - женени сме, връщаме се - не сме женени. (Смеят се.) Това е доста голяма шизофрения и малко ме обърква. Буквално щом прекрачим границата, се променят нещата. Сестра ми живее в Германия - като ходим при нея на гости, ние сме легитимно женени, защото Германия признава този брак. Връщаме се в България - не сме женени. Как става този номер?


Т: Какъв е изводът? Че трябва да има някаква видимост, да се чува за такива дела, съдиите да виждат такива хора?


Р и Д: Да!
Р: Аз съм човекът с малко повече притеснения в нашата връзка. Деница е по-директна, по-открита. Е, като влезе в магазина, първото нещо, което казва, не е: "Здравейте, аз съм гей, имам съпруга и това дете е направено в "Щерев"." (Смеят се.) Но в определени житейски ситуации, в които се налага да обясниш кой си, чие е това дете, просто го заявяваш най-спокойно. Именно това дава тази видимост пред обществото и повече знание, така различието се нормализира. Когато повече хора виждат подобни семейства като нашето и не само ги признават, ами им се кефят, тогава ще стане. Това е начинът.


Д: Аз съм жена, но съм небиологичен родител. Когато хората чуят, че имам дете, те приемат, че съм го родила аз. Интересно е как никога не предполагат, че е осиновено. Мисля, че жени, които осиновяват, биха имали абсолютно същия разговор. И като започнат да ме разпитват за раждането или за кърменето, неизменно стигаме дотам: "Аз всъщност имам жена. Тя е биологичната майка и двете отглеждаме нашия син."


Налага ми се да го разяснявам много често. Радина може да води разговори за раждане и кърмене, без да се налага всеки път да съобщава обстоятелствата Но, да, просветляваме хората винаги когато имаме възможност. За щастие ние никога не сме се чувствали и дано никога не се почувстваме физически застрашени. Знам, че това не е валидно за много голяма част от ЛГБТИ обществото. Освен в интернет, не ни се е случвало да се сблъскваме дори с елементарна проява на хомофобия.


Не че излизаме много, но не сме и в изолация. Имаме социални контакти. А! И нещо много хубаво, което не казахме, а винаги искам да го споделям: когато Калоян се роди, "Заедно в час" ми дадоха "бащинство". Прекият ми мениджър говори с тогавашния изпълнителен директор и каза: "Ти имаш право на тези дни, независимо, че законът не ти ги дава." И ме пуснаха в платен отпуск 14 дни. Това е един от примерите защо все още живеем тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (191)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4203 Неутрално

  Скандално е подобен материал да започва с обобщаващото "Българско семейство"

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 3. 3 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  Сигурно родителите им са много горди.И се хвалят та съседите каква свестна снаха е избрала дъщеря им.

 4. 4 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Много подходяща статия за деня на народните будители, особено за Панагюрище, където хомосексуалното партньорство има дълбоки корени от времето на Възраждането. Там са парньор до партньор.

  Свободата, Санчо...
 5. 5 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Основно хората да са щастливи и да не вредят на никого. Има дсетки деца на мои познати, които се чудя как живеят в семействата им, с всички скандали и безгранична простотия. Сред всички прослойки има черни овци. Така че по-лека с плюенето

 6. 6 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Да са живи и здрави и да си народят куп малки българчета.

 7. 7 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Смятам свободата за абсолютен приоритет над всяка сексуалност, така че им желая щастие и здраве на тях и детето им! Дай боже повече свободни хора в България...

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 550 Весело

  хахахахаха

  мило мое дневниче, това че публикувате нещо ненормално, не го прави нормално, колкото и да си мислите, че като повторите, потретите... и го охилядите ще го нормализирате
  някой неща не са релативни - избор на сперма като избор на пералня - поздрави
  ако отидете в лудницата малко обитатели разбират, че имат проблем
  нормализацията на лудницата не решава проблема, а го завършва по естествен път - цялата тази цивилизация която е довела до тук си отива - пуснете новите

  Je suis дани кирилов
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5524 Неутрално

  До коментар [#1] от "Tru Soulja":

  Обратните имат едно семейство, а такива мъжкари като теб и няко още в този форум практикувате сменяне на семейството-няколко пъти в годината.

 16. 16 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3299 Неутрално

  Ти, другарке, Българското семейство 3.0 да видиш!

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 17. 17 Профил на glavatar
  glavatar
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Къде е смисълът от статията?

 18. 18 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Разстроено

  До коментар [#1] от "Tru Soulja":Обратните имат едно семейство, а такива мъжкари като теб и няко още в този форум практикувате сменяне на семейството-няколко пъти в годината.
  —цитат от коментар 15 на Петя


  И въпреки,че практикуват полигамия....,ти не моеш да са вредиш?

  Много съм прост
 19. 19 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5524 Неутрално

  До коментар [#18] от "Шакир Зулов":

  Аз съм Една а не многото, и рядко контактувам с тъмната страна.

 20. 20 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  все тая...какво се взирате в това кой с кой и как...не мисля че това е проблем ....огромните кражби и далавери са в пъти по голям проблем...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 21. 21 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#17] от "glavatar":

  тролят за дебили :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 22. 22 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Любопитно

  Стюпи,къде си?
  Мноо работа ти се отваря.
  😎🦢😎🦢😎🦢😎🦢😎

  Много съм прост
 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Семейство?
  Дневник, съвсем излевяхте.

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Явно това е новата линия. Нали и един от лидерите на "протестите" - от Отровното трио, е ЛБГТ адвокат....

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Любопитно

  До коментар [#18] от "Шакир Зулов":Аз съм Една а не многото, и рядко контактувам с тъмната страна.
  —цитат от коментар 19 на Петя


  Или ....те не желаят да контактуват с теб?
  🙉😥🙉😥🙉😥🙉

  Много съм прост
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  е в българското семейство мъжът нехае а жената прислужва, така че да скандално е

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4203 Неутрално

  До коментар [#27] от "owen":

  Никога българската жена не е живяла толкова свободно, колкото в последните 15 години.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 30. 30 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Семейство?Дневник, съвсем излевяхте.
  —цитат от коментар 23 на EU defender


  Що да са излевяли. Показват живота такъв какъвто е. Никой не е правил друг ''обратен'' с пистолет в тила. Хомосексуалността в БГ има дълбоки корени. Друг е момента,че официално се криеше даже под риск да бъдат унищожени физически.

 31. 31 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  Много интересен материал. От написаното излиза, че работата ”на терен” явно не е толкова зле, колкото я пишат по вестниците. Нямаше оплаквания от тормоз, дори и съда е отсъдил без проблеми в тяхна полза. То е и до някъде нормално, защото едно е да видиш живият човек от плът и кръв, друго е да се ”бориш” в кръчмата или форума с митични ”черни норвежки джендъри”.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 32. 32 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Любопитно

  Ще повърна .... Давайте, рекламирайте хомосексуализма, докато белият човек изчезва, а другите се плодят като невидели .... но знайте, че малко ви остава, до края на века идва шериатът на този континент и тогава ще видите такова ЛГБТИ, че ще съжалявате, че сте се родили.
  —цитат от коментар 26 на Alex Ivanov


  ++++++
  Точно тва не могат да разберат!
  Или го разбират.....,но текава е волята на дедо от Венгрия.....,а и парите не миришат.
  😎🕎😎🕎😎🕎😎🕎😎🕎😎

  Много съм прост
 33. 33 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#15] от "Петя":

  Дааа , който каже на обратните какви са , значи не е нормален и е латентен хомосексуалист.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 34. 34 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Аз не съм съгласен този тип бракове да се легализира в България, още по-малко съм съгласен такива двойки да отглеждат деца.

  Крайно време е политиците да кажат мнението си по този въпрос, защото той става все по актуален и в България! Имам предвид най-вече левундерите от ДБ, които говорят само за "върховенство на закона" и дума не обелват за друго. Страх ги е, че ако си признаят, че подкрепят гей браковете ще им падне рейтинга и няма да влезнат в парламента. Те ще заговорят за това след като вземат някаква власт, без предвярително да предупредят, както би направила една демократична партия.

  Лицемери, сър.

  "Регулирането на словото е опасна идея, която не е съвместима с принципите на свободното общество." - Рон Пол
 35. 35 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#33] от "Tru Soulja":

  имам известни притеснения за дургарите които много се страхуват, че ще ги направят педали... сигурно само те си знаят защо се страхуват :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 36. 36 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Две майки, една от която биологична, далеч не е толкова лош вариант. Има къде-къде по-лоши случай. Да са живи и здрави.

 37. 37 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2577 Любопитно

  До коментар [#26] от "Alex Ivanov":

  Що да изчезва белият чове? Виж, бяло детенце са си родили!
  По ми е интересно, какво мислиш за хетеросемействата, дето пропагандират да не се раждат деца. Тук във форума също има един такъв съфорумник?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 38. 38 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  е в българското семейство мъжът нехае а жената прислужва, така че да скандално е
  —цитат от коментар 27 на owen


  Себе си ли визираш?
  И защо го правиш? Има един куп организации, които са готови да ти помогнат,

 39. 39 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1125 Неутрално


  Свободата е едно,друго е да се промотират извращенията.То и наркоманите са свободни да се дрогират,ама няма пропаганда на друсането.
  —цитат от коментар 11 на Мусаши


  Аз лично предпочитам гей двойка с дете, пред хетеродвойка наркомани с дете.
  И въобще да си гей двойка в общество като нашето, си иска сериозна личностна свобода и СМЕЛОСТ, нещо което няма как да не адмирирам. Без значение, че аз лично съм хетеросексуален.

 40. 40 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2577 Весело

  До коментар [#27] от "owen":

  Има една стара българска поговорка, че мъжа е главста на семейството а жената е вратът.
  Та за да прислужва една жена в къщи, сигурно добре си е направила сметката.😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 41. 41 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#27] от "owen":Никога българската жена не е живяла толкова свободно, колкото в последните 15 години.
  —цитат от коментар 29 на hamiltonf


  Мъка им е на измислените бг мачовци да открият,че само с парче месо и тупане в гърдите по горилски, женски не се ловят . Пък и с тези банки за генетичен материал много жени съвсем отсвириха задължителното търпене на ''мъШкаря'' един живот с всичките му отлонения и претенции.

 42. 42 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#30] от "log_on":

  "Що да са излевяли"

  Щоти само левите медии правят такава пропаганда.

  "Регулирането на словото е опасна идея, която не е съвместима с принципите на свободното общество." - Рон Пол
 43. 43 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Неутрално

  [quote#39:"Ruse_Island"][/quote]

  Права си!
  Всички хетеро двойки са наркомани!
  🐖🦢🐖🦢🐖🦢🐖🦢🐖🦢🐖🦢🐖

  Много съм прост
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#33] от "Tru Soulja":имам известни притеснения за дургарите които много се страхуват, че ще ги направят педали... сигурно само те си знаят защо се страхуват :)
  —цитат от коментар 35 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Тая пропаганда не е насочена към възрастни хора,а към децата. Включително гей парадите.Децата виждат едни чичовци и лели,облечени с шарени дрехи(а децата обичат шаренията),които купоносвят,събитието се нарича"Прайд-гордост"тези хора се наричат гей(весел,забавен)и използват като символ дъгата,която е любима на децата.От това по-голяма пропаганда няма накъде.

 46. 46 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Като сте го подкарали поне пуснете малко фотоси и от спалнята

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 47. 47 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Любопитно

  Нямам нищо против някои да си навират пера отзад, но не съм съгласен да ми ги навират в лицето!!!
  —цитат от коментар 44 на Незнайко в Слънчевия град


  А отзад?
  🐖😁🐖

  Много съм прост
 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Весело

  Българско семейство викате..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Дневник, публикация, рекламираща извращаването на обществени институции като семейство и родителство в деня на Народните будители е много повече от гнусна провокация. Това е престъпление срещу съществуващия в България конституционен ред и е време Прокуратурата /дори и сегашната/ да се самосезира. Както и Държавната агенция за защита на детето - що за криворазбрана свобода да се позволява на лица с психични отклонения отглеждане на дете...

 51. 51 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  [quote#39:"Ruse_Island"]
  —цитат от коментар 43 на Шакир Зулов
  Права си!Всички хетеро двойки са наркомани!🐖🦢🐖🦢🐖🦢🐖🦢🐖🦢🐖🦢🐖[/quote]

  Хах, не ми сменяй пола! Но да, вероятно съм прав, но точно това ти го пишеш, а не аз :-)

 52. 52 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Това с фамилното име не го разбирам много. Ако семейството е от мъж и жена, жената не си е сменила името след брака и децата носят името на бащата, проблемът е същият.

 53. 53 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3219 Неутрално

  До коментар [#11] от "Мусаши":

  Преди време някакви деца бяха нападнали/били други деца в Пловдив, защото били недоволни от ЛГБТ общността. Като те слушам как не си спрял да проповядваш омраза срещу "любимата" си таргет група, изобщо не се учудвам.
  Ако има промотиране, то е в обратна посока - от средностатистическите балкански мачовци насъскващи децата си срещу "извратените". Нищо чудно скоро и до убийство да се стигне, и това в 21век в страна от ЕС, позор!

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 54. 54 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#29]
  въпросът не е в свободата, а равенството.

 55. 55 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#42] от "Дисидент в ЕССР":

  Пропаганда е и да твърдиш, че либерален = ляв :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 56. 56 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  И Борисов каза, че ще стане такъв, защото е модерно.

 57. 57 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#11] от "Мусаши":Преди време някакви деца бяха нападнали/били други деца в Пловдив, защото били недоволни от ЛГБТ общността. Като те слушам как не си спрял да проповядваш омраза срещу "любимата" си таргет група, изобщо не се учудвам.Ако има промотиране, то е в обратна посока - от средностатистическите балкански мачовци насъскващи децата си срещу "извратените". Нищо чудно скоро и до убийство да се стигне, и това в 21век в страна от ЕС, позор!
  —цитат от коментар 53 на vesolr


  Цитирай ми поне един мой коментар, в който призовавам за насилие над гейове или лесбийки.Като твърдиш нещо,трябва да го докажеш,в противен случай е клевета.

 58. 58 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5524 Неутрално

  До коментар [#25] от "Шакир Зулов":

  а стига ве, любовта е от сърцето, с кръвта. Не можеш да ми внушиш да си правя сечено на гените, на рода. Има ги някои но всяко стадо си познава Мършите. Аз мърша няма да ставам и пари пари да имаш и коли да имаш-смърдиш.

 59. 59 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4203 Неутрално

  До коментар [#54] от "owen":

  Ами вече българският мъж се бори за равенство със съпругата си.
  А вие защо сте толкова огорчена, явно сте попаднали на съпруг простак?! Ако е така, никой не ви е виновен, колкото и дългогодишен да е брака ви, сложете му край.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 60. 60 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 866 Любопитно

  Много искам да съм толерантен към всички хора независимо от цвят религия и сексуална ориентация .
  Та като сме тръгнали да рекламираме семейства , да разрешим и даже да узаконим многоженството при мюсюлманите .
  И най вече за хората изповядващи моята религия мормонството , при нас имаш право на толкова жени колкото можеш да издържаш .
  Лошото е че съпругата ми твърди че това не било вярно , та аз искам закон разрешаваш многоженството , не може само моите права да се накърняват.

 61. 61 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  [quote#57:"Мусаши"][/quote]

  В момента основното място за пропаганда са социалните мрежи. Не съм забелязал там да има добро отношение към гей общността, дори напротив.

 62. 62 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#57] от "Мусаши":

  Много хитро. Достатъчно е да кажеш, че искат да ви направят децата педераси :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 63. 63 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3219 Неутрално

  До коментар [#57] от "Мусаши":

  Ти постоянно ги наричаш извратени, сравняваш това, да бъдеш възпитаван от родители-гейове с форма на рак, а после се правиш на херувимче "ама аз кога съм призовавал за насилие". Да не би родителите на децата-нападатели да са им казвали да нападнат своите връстници? То е достатъчно да случат бащата-мачо как громи гейовете всеки божи ден, за да попият част от омраза му.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 64. 64 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  Екзалтирана ревизия на българското семейство, но това е недостатъчно, трябва да се ревизират всички единства и борби на противоположности + и -, Ин и Ян, топло-судено. Математика, физика и философия трябва да бъдат разкостени и изградени наново!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 65. 65 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5524 Неутрално

  Ожениха Принц за негърка, но не забравйте че "убиха майка им".
  Баща им ги жени, според интереса си.

 66. 66 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  ... или че норвежците ще дойдат да ги вземат и да ги дадат на геювете

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 67. 67 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Любопитно

  [quote#51:"Ruse_Island"][/quote]

  Що да не ти сменям пола?
  Аз съм фен на трансхуманизма!
  😎🦢😎🦢😎🦢😎🦢😎🦢😎

  Много съм прост
 68. 68 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  [quote#57:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 61 на Ruse_Island
  В момента основното място за пропаганда са социалните мрежи. Не съм забелязал там да има добро отношение към гей общността, дори напротив. [/quote]

  В социалните мрежи хората общуват с тесен кръг от други хора.Така че много теми изобщо не се засягат, ако нямаш връзка с хора с подобни възгледи. Обаче гей парадите се излъчват по всички медии и се говори дни наред за тях.Медиите си остават място за пропаганда. Както и филмите-вече няма филм или сериал без гей сцена.Изкараха,че имало гей барове в Тексас през 19-и век.

 69. 69 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5524 Неутрално

  До коментар [#65] от "Петя":

  ..от това и гореписаното от мен следва че Бащата в семейството е "предателя".

 70. 70 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Женските двойки никога не са имали проблем да си родят и отгледат деца. Защо за нас това трябва да е проблем?

  Цитати:
  "Ако просто искаш да е европеиден и да е с ръст метър и 70 до два, има стотици варианти."
  "Просто когато човек получи тази възможност и избор, става много злобно същество, крайно нетолерантен. Беше много интересно като преживяване."
  *
  Горните цитати показват, че и толерантността си има граници, когато касае личния живот на човека. Предполагам, че донорите не са гейове, защото това би било отразено в характеристиките им.
  В крайна сметка всеки иска толерантност за себе си и за близките си, но спрямо останалите винаги има някакви предразсъдъци.
  Когато жената си избира мъж и го обича, за нея няма значение от какво са умрели баба му и дядо му, дали носи очила или е започнал да оплешивява или пък за мъжа му пука дали тъщата е дебела. Естественият избор на партньор е с много по-малко предразсъдъци отколкото избора на донор.

 71. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4203 Весело

  До коментар [#60] от "lout66":

  Бях сигурен, че има нещо нередно в теб, сега вече разбрах какво е.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 72. 72 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#57] от "Мусаши":Ти постоянно ги наричаш извратени, сравняваш това, да бъдеш възпитаван от родители-гейове с форма на рак, а после се правиш на херувимче "ама аз кога съм призовавал за насилие". Да не би родителите на децата-нападатели да са им казвали да нападнат своите връстници? То е достатъчно да случат бащата-мачо как громи гейовете всеки божи ден, за да попият част от омраза му.
  —цитат от коментар 63 на vesolr


  Е аз ли съм виновен, че хомосексуализма е извращение?И го казвам, без да съм политкоректен.Едно е да твърдиш, че нещо е извратено,друго да призоваваш за насилие. Подобни внушения могат да минат само във форум.
  Никога не съм призовал за насилие и ако някой твърди обратното е клеветник.

 73. 73 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Българско семейство 2.0 ще рече следващата версия, т.е. подобрена, на оригиналното българско семейство ли?

 74. 74 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  До коментар [#31] от "DDR":

  Ей сега като се появи Стюпи ще те разбие на пух и прах. Ще ти обясни, че в България гейове и лесбийки са подложени на нечуван тормоз и терор от околните и от държавата. Навсякъде ги избягват като прокажени и ги причакват по улиците да ги бият.
  Изобщо ще очертае една мрачна средновековна картина на тормоз и преследване, защото хейтърската му душица трябва да оплюва и да мрази.

 75. 75 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#73] от "blaf":

  ще рече че дневник ви тролят...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 76. 76 Профил на uktcmtt
  uktcmtt
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#4] от "Bornagain":

  И каква е връзката? Аз виждам свят в който всеки е себе си, възпитава деца и също почита народните будители. И двете неща са съвместими.

 77. 77 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3219 Неутрално

  До коментар [#72] от "Мусаши":

  Твоето постоянно злословене против хомосексуалните и индиректен призив към насилие. Не казвам, че всяко дете като слуша родителя си да громи гейовете ще грабне тоягата и ще тръгне да посяга на други деца, но след такава систематична обработка сред десетки хиляди семейства ще се намерят хубостници като онези в Пловдив, които нападнаха своите връстници.
  Ето това е пропагандата, а не параноята ви, че някой пропагандирал хомосексуализма нон-стоп.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 78. 78 Профил на uktcmtt
  uktcmtt
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#11:"Мусаши"][/quote]

  Това е чисто човешко да си се родил хомосексуален, така както може да си рус или тъмнокос. Важното е да се възпитават децата на и със любов, на честност и на всички положителни качества, а това зависи от възпитанието на родителите, а не от сексуалната ориентация.

  Това, че за някои това е "новост" не значи, че е грешно. Според мен има доста хетеросексуални хора, които са "извратени". Хомосексуалността си е част от природата.

 79. 79 Профил на uktcmtt
  uktcmtt
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Много се радвам, че прочетох тази статия/интервю. Има нужда от повече такива примери, за да разберат хората, че това е нещо нормално, което в последните не знам колко стотици години му се слага табелка "извратено" и "не-нормално". Ами нормално, е, защото така сме създадени.

  Аз вярвам, че на първо място хората трябва да са истински, да вярват в доброто (аз съм и вярващ) и да са честни и милосърдни. Ако тези основни качества ги имат, какво значение има дали си хетеро или хомо? Никакви!

  Поздравления на автора и с нетърпение очаквам още положителни истории!

 80. 80 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#72] от "Мусаши":Твоето постоянно злословене против хомосексуалните и индиректен призив към насилие. Не казвам, че всяко дете като слуша родителя си да громи гейовете ще грабне тоягата и ще тръгне да посяга на други деца, но след такава систематична обработка сред десетки хиляди семейства ще се намерят хубостници като онези в Пловдив, които нападнаха своите връстници. Ето това е пропагандата, а не параноята ви, че някой пропагандирал хомосексуализма нон-стоп.
  —цитат от коментар 77 на vesolr


  Индиректен призив-такова нещо в правото не съществува. Ако трябва да се обвини някой в призоваване към насилие му се цитират думите,с които е призовал към насилие. Естествено такива като теб могат да обвинят всекиго за всичко без никакви доказателства. Преди време ме беше изкарал и латентен хомосексуалист.Не че очаквам нещо друго от теб.Отдавна си ми в игнор групата в този форум. Отговарям ти единствено да се защитя от клеветите ти.

 81. 81 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 341 Любопитно

  До коментар [#26] от "Alex Ivanov":Що да изчезва белият чове? Виж, бяло детенце са си родили!По ми е интересно, какво мислиш за хетеросемействата, дето пропагандират да не се раждат деца. Тук във форума също има един такъв съфорумник?
  —цитат от коментар 37 на DDR


  Боян Таксито не е хетеро.
  😎😁😎😁😎😁😎😁😎

  Много съм прост
 82. 82 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2405 Весело

  До коментар [#78] от "uktcmtt":

  Човека влиза в ролята на активен борец против хомосексуализма, не е възможно да има сближаване на позициите ви. Това не е научен спор. Единствено въпрос е кой ще издържи по-дълго и ще остане последен в чата :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 83. 83 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  [quote#11:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 78 на uktcmtt
  Това е чисто човешко да си се родил хомосексуален, така както може да си рус или тъмнокос. Важното е да се възпитават децата на и със любов, на честност и на всички положителни качества, а това зависи от възпитанието на родителите, а не от сексуалната ориентация. Това, че за някои това е "новост" не значи, че е грешно. Според мен има доста хетеросексуални хора, които са "извратени". Хомосексуалността си е част от природата.[/quote]

  Глупости-хомосексуалността не е вродена,а придобита.Интересно как така в затворите процента хомосексуални е в пъти по-висок,отколкото на свобода.
  И хомосексуалността не е част от природата, щото сред животните няма хомосексуализъм.

 84. 84 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5524 Неутрално

  Бедността не е "порок" тя е Спасение, когато искат да сме предатели на Рода.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#78] от "uktcmtt":Човека влиза в ролята на активен борец против хомосексуализма, не е възможно да има сближаване на позициите ви. Това не е научен спор. Единствено въпрос е кой ще издържи по-дълго и ще остане последен в чата :)
  —цитат от коментар 82 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Грешиш-не съм борец против хомосексуализма, а против пропагандата му.Не ме бърка кой къде си го слага.Въпросът е,че има агресивна пропаганда на хомосексуализма. Сред медии,кино,сред децата.

 87. 87 Профил на block
  block
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Свободата е едно,друго е да се промотират извращенията.То и наркоманите са свободни да се дрогират,ама няма пропаганда на друсането.
  —цитат от коментар 11 на Мусаши


  Да разбирам ли, че слагаш знак за равенство между пристрастяването към опиати и сексуалната ориентация? Опитвах се да не се учудвам вече на безумията които пишеш, но понякога ме хващаш неподготвен :)

 88. 88 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  [quote#87:"block"][/quote]

  Естествено, че са сходни явления. Вероятността хомосексуален мъж да се зарази от СПИН е десетки пъти по-висока, отколкото при хетеросексуалните мъже.Това е,защото имат сексуални контакти с множество мъже.А ги имат,защото изпитват удоволствие от такива контакти. Както наркоманите изпитват удоволствие от дрогирането.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1239 Весело

  Знам ли защо, но съм човек проявяващ дискриминация по темата.
  Примерно тези двенките са ми симпатични, тоя вариант на семейство 2.0 го възприемам.
  Обаче нещо не мога да възприема семейство 3.0 между две момчета.
  Такъв съм си, нищо не мога да променя, но не го парадирам по улиците.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 91. 91 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 762 Неутрално
 92. 92 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#91] от "waterfall":

  към кого да е насочена тази реклама

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 93. 93 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#90] от "zz_s":

  Е няма нужда да "възприремаш" всички, че и да правиш секс със тях...
  От друга страна, като отвори темата, се откриват и някои възможности за странен едипов комплекс...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 94. 94 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Детето се родило, за да имат основания да отидат в друга страна, че не се знаело кой ще спечели изборите, но спечелили ГЕРБ и са останали в страната, ако бяха спечелили БСП, какво щеше да им се случи, Манолова и Йотова са защитници на турската конвенция.

 95. 95 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 537 Неутрално

  "И като започнат да ме разпитват за раждането или за кърменето, неизменно стигаме дотам: "Аз всъщност имам жена. Тя е биологичната майка и двете отглеждаме нашия син."


  Ами ще стигате дотам, като не си нито майка, нито баща, а настойник отгеждащ детето. Това не е никакво семейство, а съжителство.

  Материалчето е провокация в стил "Заедно е супер", ама вместо реклама се е получило едно голямо нищо.

 96. 96 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  Извращение е купуването на 12-13 годишни момичета в Родопите и циганските общности. Това са две данъкоплатки, които са родили още един най-вероятни бъдещ продуктивен член на обществото, който ще плаща данъци и подпомага социалната система.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1919 Весело

  До коментар [#83] от "Мусаши":

  Само потърси в гугъл снимката на двата лъва правещи секс, за която някои празни кратуни не схващат, че само мъжките са с грива. И много други има, но тези са много очевидни. И както един психолог беше казал на родител-тъпак - щом вярваш че е избор, за да го докажеш на сина си, спи една година с мъже.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 99. 99 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Дневник в истинското си амплоа.

 100. 100 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#83] от "Мусаши":Само потърси в гугъл снимката на двата лъва правещи секс, за която някои празни кратуни не схващат, че само мъжките са с грива. И много други има, но тези са много очевидни. И както един психолог беше казал на родител-тъпак - щом вярваш че е избор, за да го докажеш на сина си, спи една година с мъже.
  —цитат от коментар 98 на fpyyh

  При стадни животни като лъвовете един е доминиращият мъжки.За да покажат водещата си позиция водачите имитират полов акт с други мъжки.,като те са активната страна.Същото се случва и при вълците.Така че има имитация на полов акт,а не истинско съвкупление.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK