На живо

Коронавирусът в България: рекорд по починали, медиците ще имат парични бонуси през 2021 (хронология)

Коронавирусът в България: рекорд по починали, медиците ще имат парични бонуси през 2021 (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталНай-много починали за денонощие от началото на пандемията отчете Единния информационен портал. 51 души са загубили битката с коронавируса, като този рекорд дойде на фона близо 2500 новозаразени, които представляват около 30% от всички направени проби. Премиерът Бойко Борисов пък обяви, че ще бъдат внесени промени между първо и второ четене на бюджета за следващата година. С тях ще се отпуснат пари, с които през цялата 2021 г. лекари, медицински персонал и санитари ще получават допълнителни пари към възнагражденията си всеки месец. За пореден път коронавирусът доведе до политически сблъсък между премиера и президента.


"Дневник" проследи на живо ситуацията.
През 2021 г. лекарите ще получават допълнително по 600 лв. на месец

Премиерът Бойко Борисов обяви чрез видео в страницата си във "Фейсбук", че е възложил на социалния министър Деница Сачева и вицепремиера Томислав Дончев да внесат заедно с коалиционния партньор "Обединени патриоти" промени в бюджета между първо и второ четене, които са свързани с отпускането на още стотици милиони за различни сектори.


От 1 януари до края на 2021 г. лекарите ще получават допълнителни 600 лв. към заплатите си всеки месец. Медицинските сестрите ще получават 360 лв., а санитарите - 120 лв. Мярката ще засегне близо 50 хил. души, а за нея са предвидени 237 млн. лева. С 15% ще бъдат увеличени заплатите на служители в МВР. По тази мярка се отделят 231 млн. лева, а от нея ще се възползват 48 хил. души. Допълнителни 143 млн. лв. се отделят за отпадане на подоходния критерий за детските надбавки.Повече четете тук.

Общо 48 865 са болничните легла за активно лечение по договор с НЗОК в България, сочи справка на касата. От тях заети са 20 224, като 2 309 са заети от пациенти с диагноза COVID-19. Свободни са общо 28 641 легла, отчита касата.


Коронавирусът в България: рекорд по починали, медиците ще имат парични бонуси през 2021 (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Най-много са заетите ковид легла в София град - 512, като най-много са в "Пирогов" - 97, следвана от болница "Иван Кирков" - 72 и "Токуда" - 56. В болница "Св. Йоан Кръстител" заетите ковид легла са 26, в ИСУЛ - 14, "Софиямед" - 38, "Александровска" - 8, в "Майчин дом" - 1, болницата на МВР в София - 48, "Цар Борис Трети" - 9, "Света София" - 23, "Света Анна" - 33, II МБАЛ София - 21, IV МБАЛ София - 7, Военномедицинска академия - 27, V МБАЛ София - 26.


От останалата част от страната най-много заети легла от пациенти с коронавирус има в болница "Света Марина" във Варна - 85 легла, в УМБАЛ Бургас - 92, а пловдивската болница "Св. Георги" са 80.


Подробности четете тук.

До 17 ноември в часовия диапазон от 21 ч. до 5 ч. през пункта "Промахон" ще могат да преминават само гръцки граждани, съобщава МВР. Всички останалите граждани с леки коли и автобуси няма да бъдат допускани през тези осем часа, като ще изчакват на паркинг. Товарните автомобили ще продължат да влизат в Гърция, както досега.

Съдебният съвет одобри ваканция до 31 декември заради заразени

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) изрази подкрепа към предложението за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и идеята съдилищата в цялата страна да излязат във ваканция от 15 ноември до 31 декември включително, защото по думите на председатели на съдилища "положението е извън контрол", а болните нарастват многократно всеки ден.


Подкрепата за предложението за промени бе изразена с 8 гласа "за" и 3 "против". На практика обаче Народното събрание е органът, който ще реши дали съдебна ваканция ще има или не.


Идеята е насрочените дела за разглеждане в открито съдебно заседание за този период от време да бъдат пренасрочени за нови дати, но не по-късно от 15 юли 2021 г. По време на съдебната ваканция правораздаването няма да спре напълно - ще продължат да се гледат дела, по които се изискват решения в кратки срокове. Такива са наказателни, по които има задържан под стража, дела за издръжка, срещу домашно насилие и родителски права на непълнолетни деца, за незаконно уволнение и произнасяния по обезпечителни искове.


Подробности четете тук.

Да се търсят места, защо не и хотели, в които да се изолират само заразени с коронавирус пациенти, за да се ограничи разпространението на заразата. Това предлага Българска болнична асоциация (ББА), подкрепена от Националното сдружение на частните болници в разпространена до медиите позиция. Асоциацията ще изложи предложенията си пред парламентарната здравна комисия този четвъртък.


ББА е предоставила на Министерството на здравеопазването списък на разкритите ковид легла в частните болници в цялата страна към 31 октомври 2020 г., като информацията постоянно се актуализира. "Оттам нататък, начинът по който всяко лечебно заведение ще се включи в процеса, е добре да бъде прецизиран и координиран от Министерство на здравеопазването", пишат от асоциацията.


Подробности четете тук.

Общо 28 529 лекари работят в страната

По данни на информационната система на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), към 30 септември 2020 г. тя има сключени договори с 28 529 лекари, работещи в лечебни заведения в цялата страна, съобщи пресцентърът на касата.


Общо за страната 4 072 лекари работят в първичната извънболнична медицинска помощ, 10 072 - в специализираната извънболнична медицинска помощ, 1 576 са в медико-диагностична дейност и 12 809 - в болничната медицинска помощ, показва справката на НЗОК.

Гърция не изключва нова карантина на цялата страна

Правителството на Гърция не изключва втора вълна на строги ограничения заради пандемията върху цялата територия на страната, заяви говорителят Стелиос Пецас, цитиран от "Катимерини". Това ще стане, ако въведените от днес мерки - вечерен час от полунощ до 5 сутринта и задължителни маски на обществени места - не спрат бързото увеличаване на заразените.


В почти пълна блокада за 2 седмици са Солун и Серес в Северна Гърция. Излизане от дома е позволено само след предварително уведомление със SMS на властите защо се налага. Вечерният час е от 21 до 5 и се излиза само за ходене на лекар или на работа. Всички полети от и до Солун са спрени, затворени - включително в Атина - са барове и ресторанти, кина и театри.


В понеделник в Гърция бяха запълнни около 60% от леглата в интензивни отделения за COVID-19, в Солун бяха останали само 28. Заразените във втория по големина град на страната в последните 3 дни са по 450-840 на ден.


Коронавирусът в България: рекорд по починали, медиците ще имат парични бонуси през 2021 (хронология)

© Reuters

Президентът критикува Борисов заради безпомощността му в пандемията

Президентът Румен Радев разкритикува правителството заради безпомощността му да се справи с пандемията от коронавирус и призова хората към спокойствие и спазване на мерките. Според него управляващите са пропуснали ценно време за необходимата подготовка.


"Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е според мен демонстрираната безпомощност на българското правителство да се справи с пандемията. Докато хората обикалят болниците с надеждата да бъдат приети, този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България, пак ни обещава, че пак ще ни спасява. Затова призовавам хората да спазват мерките, да се пазят, да укрепват своя имунитет и да не вярват на телевизионни спасители", каза пред журналисти Румен Радев, който до снощи бе в самоизолация заради положителния тест на главния си секретар.


За Румен Радев времето на Бойко Борисов из кравеферми е изгубено

© Юлия Лазарова

За Румен Радев времето на Бойко Борисов из кравеферми е изгубено


Държавният глава каза, че многократно е призовавал премиера Бойко Борисов да подаде оставка, тъй като правителство, което цели само собствено оцеляване, не може да ни води през такава сложна криза.


"Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато важно време за много отговорни, също така и непопулярни действия. Затова едно правителство, което цели да оцелее ден за ден, не може да предприеме такива мерки и реалността го доказва. Сега виждаме панически мерки, консомолски ентусиазъм - трудно ще стане. Другите държави минаха през по-леки мерки, но взети навреме ", каза Румен Радев.

Проверки на "Медицински надзор" в болници в Кърджали и Разград след смъртни случаи

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" стартира проверки в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"- Кърджали и в МБАЛ "Св. Иван Рилски"- Разград във връзка с обявени днес в Националната информационна система смъртни случаи на две жени, съответно на 33 г. и на 21 г. И двете пациентки са с доказана коронавирусна инфекция, но в системата липсва информация за придружаващи заболявания.


В отговор на запитване на "Дневник" пресслужбата на агенцията на този етап отказа да даде допълнителни подробности.

Националното музикално училище в София преминава изцяло в електронна форма на обучение

Със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев от днес до 12 ноември Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София преминава изцяло в електронна форма на обучение. Към днешна дата общо 25 училища в страната са преминали на онлайн обучение по искане на директорите и с позволение на министъра на образованието, казаха от МОН пред "Дневник". Повече четете тук.

Спад в доверието към властта за справяне с коронавируса

Поляризирани са възприятията на COVID-19 у нас в момента, показва изследване на "Галъп Интернешънъл", проведено между 28 октомври и 1 ноември сред 800 души .


Мненията са разделени по въпроса дали българското правителство се справя с коронавируса. Обществените оценки изглеждат по-неблагоприятни в сравнение с пролетта и лятото, макар да остават по-добри от общите оценки за работата на правителството. На границата на октомври и ноември общо 44,5% са съгласни, че правителството се справя добре със ситуацията с коронавируса, а общо 53,6% са несъгласни. През пролетта делът на положителните оценки беше преминал 70%.


Мненията са почти равно разделени и по въпроса дали са необходими отново твърди ограничителни мерки. Отговорите са в съотношение 50,8% съгласни срещу 47,6% несъгласни.


Мнозинство, макар и крехко (50,6%), приема, че маските осигуряват добра защита. 45,7% са на обратното мнение, а има и известен дял колебаещи се.


Коронавирусът в България: рекорд по починали, медиците ще имат парични бонуси през 2021 (хронология)

© "Галъп Интернешънъл"

Контролът по спазване на санитарните мерки в зимните курорти вече е започнал

Контролът по спазването на санитарните мерки в зимните курорти вече започна и ще бъде безкомпромисен, защото те трябва да гарантират статуса на България като здравословна и сигурна дестинация за туризъм. Това е обявила на онлайн заседание на Консултативния съвет по туризъм вицепремиерът и ресорен министър Марияна Николова. Тя все пак очаква основните туристи в зимните курорти да са българите и и евентуално при благоприятни условия от съседните страни. Затова основно националната реклама ще бъде онлайн и насочена към вътрешния пазар. Както и през лятото до браншовите организации е изпратила писмо да предложат хотели, които биха могли да поемат хора за карантина на разноски на държавата. През лятото имаше предложени хотели, но не се стигна до използването им, а живеещите наблизо възроптаха те да се използват за потенциално заразни хора.


Подробности от заседанието на Консултативния съвет по туризъм - тук.

Фандъкова не иска оставката на директора на ІV-та градска

Директорът на ІV-та градска болница доц. Аркади Иванов няма да бъде уволнен, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Оставката му бе поискана от здравния министър, заради забавянето на 70-годишен болен с коронавирус. Тя е прегледала записите от видеокамерите – линейката се е забавила с 1.06 часа, а дежурният лекар е дошъл след повече от 30 минути. След това са започнали разговори между него и началниците, кито допълнително са забавили процедурата. "Това е недопустимо, но сега не е време за оставки, а за работа", обяви Фандъкова.
Време е за работа, не за оставки, казва Йорданка Фандъкова

© Юлия Лазарова

Време е за работа, не за оставки, казва Йорданка Фандъкова

Румъния изисква отрицателен PCR от пристигащите от България

Румъния въвежда от днес изискването всички влизащи от България да бъдат с отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа, съобщи БНР като се позова на съобщение на "Гранична полиция". Хората, които нямат такъв документ ще бъдат поставени под карантина за 14 дни на посочено от тях място за пребиваване. Причината е, че от вчера Националния комитет за спешни ситуации на Румъния постави България в списъка с рисковите държави по разпространение на COVID-19. За транзитно преминаване без PCR тест ще бъдат допускани хора, които имат документ за пребиваване в друга държава-членка на Европейския съюз. Изключения от новата мярка ще има за транспортен персонал, ангажиран с превоз на пътници, товари и стоки, официални длъжностни лица, медицински специалисти


В Румъния вече ще може да се влиза само с отрицателен PCR тест

© Красимир Юскеселиев

В Румъния вече ще може да се влиза само с отрицателен PCR тест

Търси се изясняване на епидемиологичната обстановка в страната

Властта започва процес по изясняване епидемиологичната обстановка в страната във връзка с епидемията от COVID-19. Идеята е да се направят максимален брой антигенни тестове, съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. В процес на договаряне е доставката на тези тестове. До 6 ноември трябва да се създаде нужната организация навсякъде, където има лечебни заведения с над 50% държавна собственост. Пред тях ще се поставят мобилни постройки, тип фургони за взимане на проби.


Подробности може да прочетете тук.


Близо 8% от административните съдии са с COVID-19 или под карантина

Общо 64 са съдиите и съдебни служители в системата на административното правораздаване, които са с COVID-19 или са под карантина като контактни на лица с установена коронавирусна инфекция. Това са 4,3% от всички заети в административните съдилища у нас, показват данните към 2 ноември 2020 г.


Заболели или контактни на лица с доказан COVID-19 в момента са общо 30 съдии, което е почти 8% от всичките 377 административни съдии в България, съобщават от пресцентъра на Върховния административен съд.


Общо 34 са съдебните служители с активна коронавирусна инфекция или са под карантина като контактни на лица със заболяването на територията на цялата страна. Това е 3,06% от всичките 1111 съдебни служители, заети в системата на административното правораздаване, сочат актуалните данни.Към вчерашна дата, 2 ноември 2020 г., други 28 души са били в очакване на резултатите си от проведени PCR изследвания, тъй като са имали изявени симптоми или са били в контакт с доказано болен с COVID-19. В случай, че при някои от тях се докаже заболяването, процентът на карантинирани съдии и съдебни служители допълнително ще се увеличи.

Многопрофилната болница в Асеновград разкрива 20 нови легла за настаняване на пациенти с COVID-19, съобщават от общината с града. С това общият им брой става 42. На този етап в COVID отделението се приемат и лекуват само пациенти в леко и средно тежко състояние. Останалите случаи, които се водят тежки, се пренасочват за интензивно лечение към лечебни заведения в Пловдив. Болницата в Асеновград вече има и сключен договор за работа с направления за PCR тестове.

До 6 ноември всички болници трябва да обособят пунктове за тестване

В сегашната ситуация не може да има "чиста от COVID болница". Това мнение изрази директорът на кардиологичната болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев пред Нова телевизия. "Това е пълна илюзия", заяви той. В неговата болница е предвидено едно отделение с 14 легла. До 6 ноември в 13 ч. е срокът, определен от здравния министър, в който всички болници трябва да обособят мобилни пунктове за тестване на идващите пациенти, поясни болничният директор. Там ще се правят антигенни тестове, които за 10-15 минути дават 95-96-процентна сигурност. Ако тестът е положителен, пациентът няма да бъде непременно връщан. Според Начев рестрикциите, обявени от държавата, са закъснели
Генчо Начев уточни срока за създаване на мобилни пунктове пред болниците

© Надежда Чипева

Генчо Начев уточни срока за създаване на мобилни пунктове пред болниците

За борба с коронавируса са предвидени 3 млрд. лв. в държавния бюджет

Всички средства за борба с пандемията са осигурени 100%, заяви пред Нова телевизия министърът на финансите Кирил Ананиев. Ананиев доскоро беше министър на здравеопазването. Той подчерта, че парите за здравеопазване в проекта за държавен бюджет за 2021 г. са увеличени с близо 12% до 6.5 млрд. лв. Само за мерки за борба с пандемията в държавния бюджет са предвидени 3 млрд. лв.


Предвижда се увеличение на заплатите на медиците на първа линия, а за всички останали се гарантират минималните нива на начални възнаграждения от колективния трудов договор - 900-950 лв. за медсестрите и 1150 лв. за лекарите.

Министърът на финансите Кирил Ананиев заяви, че се планира увеличение на заплатите за медиците на първа линия в борбата с COVID-19

© Юлия Лазарова

Министърът на финансите Кирил Ананиев заяви, че се планира увеличение на заплатите за медиците на първа линия в борбата с COVID-19

Няма да се взимат централизирани решения в сферата на образованието

В сферата на образованието няма да се взимат централизирани решения в условията на епидемията от COVID-19. Това заяви Красимир Вълчев, министър на образованието, пред БНТ. Ще се действа локално, предвид конкретната обстановка в населеното място. Целта е максимално присъствено обучение.


Близо 650 учители са с COVID-19 към момента и има проблем със заместващи учители, каза още Вълчев. Не се мисли за затваряне на детските градини и яслите, тъй като малките деца много по-малко боледуват.


Самият Вълчев е под карантина, тъй като е контактен. Той каза, че се чувства добре и очаква резултата от PCR теста си.


Подробности може да прочетете тук.

В Перник има свободни легла за лечение на COVID-19

Кметът на Перник Станислав Владимиров даде актуална информация пред БНТ за свободните легла в болниците в града за лечение на COVID-19. В многопрофилната болница има 17 свободни легла, докато в белодробната няма такива. По този начин той успокои жителите на Перник след слухове, че свободни легла в града вече няма.

Последни данни от Единната информационна система

2427 положителни при направени 7910 PCR теста, показват последните данни от Единната информационна система за разпространението на COVID-19 в България. Не се отчита дали изследванията са направени за първи или пореден път. Процентът положителни проби е над 30 на сто. Вчера министърът на здравеопазването Костадин Ангелов предупреди, че се очакват по-високи данни през днешния ден заради забавени резултати от лаборатории. Най-много новите случаи са в София - 979, в Пловдив - 255, Варна - 148, и Благоевград – 136. Хоспитализираните вече са 2841, от които в интензивни отделения - 180. Активните случаи са 34 110.


През последното денонощие е отчетен рекорд по смъртните случаи – 51 починали. Общият им брой вече е 1349.


Новоизлекуваните са 507, като се запазва тенденцията броят им да е относително висок.


Здравният министър предупреди, че днес ще излязат забавени данни от лабораториите

© Цветелина Белутова

Здравният министър предупреди, че днес ще излязат забавени данни от лабораториите

Ключови думи към статията:

Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Във всяка болница - лозунг.
  КОЙТО МОЖЕ - ДА ЧАКА!

 2. 2 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Излекуваните не са ли и те "рекорден брой"?

 3. 3 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Тръмп и Мангъров казаха!

  Леко грипче!

  Белина - бол ; Само трябва китайците да направят UV-лампи, достатъчно тънки да ги имплантираме във вените!😈

 4. 4 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Някой, ако е дал положителеб тест, но не е развил симптоми, броят ли го за оздравял?

 5. 5 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  Някой, ако е дал положителеб тест, но не е развил симптоми, броят ли го за оздравял?
  —цитат от коментар 4 на Dimitar Mogilarov


  Не, не го броят, защото не един безсимптомен си отива след "буря" за два дена!

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Весело

  До коментар [#3] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Мангъра е пред изключително постижение да бъде записан в рекордите на Гинес за най-продължително носене на една и съща еднократна предпазна маска било то в джоба, или върху устата - от миналия септември до сега, вече 1 година и 2 месеца!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 854 Неутрално

  КОВИД - сезонна инфекция, към която не се развива траен имунитет.
  Поради високата изменчивост на вируса , ваксините ще бъдат с относителен ефект.
  КОВИД свят.
  КОВИД бит.
  КОВИД болници.
  КОВИД доктори.
  КОВИД новини.

 8. 8 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 933 Неутрално

  + Значителен спад на ръста спрямо миналия понеделник. Хайде все така.

 9. 9 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  След като се разболя Корнелия, мангъровщината се скри по дупките. Лъсна схемата на торпилиране на санитарните мерки. Комунисти и полезни идиоти започват да изискват преференциално лечение само за тях.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 10. 10 Профил на Vasil Grozdanov
  Vasil Grozdanov
  Рейтинг: 115 Неутрално

  Само за тези , дето могат да мислят, въпросът е, допреди т. нар ковид в България всеки ден са умирали по официални данни 300 човека.Всеки ден.Защо няма данни на този ден миналата година или по миналата година колко са умрели.ЗА ПРОТОКОЛА. И вчера колко са умрели?
  Отговорът е, защото ще лъсне лъжата.Има грип.Има болест.Мерките не са недекватни, те са преекспонирани.ЗАРАДИ БЪЛХАТА ГОРИМ ЮРГАНА.На година в Бг май над 1500 души умиртат в автомобилно катастрофи.Какео ще кажете да забраним колите?

 11. 11 Профил на Vasil Grozdanov
  Vasil Grozdanov
  Рейтинг: 115 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dimitar Mogilarov":

  Броят го за умрял направо, за да вземат кинтите.

 12. 12 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1132 Любопитно

  До коментар [#10] от "Vasil Grozdanov":

  https://www.nsi.bg/bg/node/18121/?fbclid=IwAR01sh6CObpKSj0NTd2jmCAr3grfUHECWO0OGEZ50yK_vCaJtQoyQRNP9hs

  По днешните стандарти за "мор", през месец Януари на 2019 г. явно е имало такъв... интересно защо сме пропуснали да разберем?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 13. 13 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Във вторник винаги са много починалите т.к. в неделя явно служителите които попълват системата почиват и в понеделник винаги са малко (вчера бяха 19), а на следващият ден си наваксват (днес 51). Утре сигурно пак ще са 30.

 14. 14 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2194 Весело

  "В Перник има свободни легла за лечение на COVID-19"

  Сега всички заразени ще се втурнат към Перник!

 15. 15 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2194 Разстроено

  "2427 положителни при направени 7910 PCR теста"

  Много високият процент на положителните тестове сочи, че реалният брой на новозаразените е доста по-голям. Повече тестове неминуемо биха го показали...

 16. 16 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  До коментар [#10] от "Vasil Grozdanov":

  В третата седмица на октомври имаме 163 повече починали от миналата година. Въобще във всички седмици на октомври имаме повече. Естествено още поне десет години ще имаме висока смъртност защото измират поколения с по 150 000 раждаемост.
  Но във Великобритания имаме 30% по-висока смъртност. Което кара техните анализатори да смятат, че не всеки случай на починал от Ковид се отразява.

 17. 17 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Мутафчийски беше прав!
  Мангъров сгреши тотално!

 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  На пръв поглед цялото правителство се е впрегнало в борбата с пандемията. Само на пръв поглед.
  1. Министерството на енергетиката и МФ силно са ангажирани със строителството на руско-турския-балкански пАток, няма епидемия, няма маски, няма там пандемия.
  2. Не е известно дали руската дълбачка изкопа канала в езерото до пристанището на Доган (или Путин, все едно), но вноските се превеждат.
  3. МОСВ и МРРБ не знаят нищо за дюни по плажовете от Ахтопол до Шабла, и организацията по подготовката на застрояването на плажовете вероятно тече с пълна сила. Въпреки короната, столичните инвеститори имат големи интереси по морето.

  https://www.mediapool.bg/prodalzhava-vedomstvenoto-malchanie-za-frapantnata-lipsa-na-dyuni-v-kadastara-news313964.html

 19. 19 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  "2427 положителни при направени 7910 PCR теста"Много високият процент на положителните тестове сочи, че реалният брой на новозаразените е доста по-голям. Повече тестове неминуемо биха го показали...
  —цитат от коментар 15 на plamen_b


  Тестваме цялото население и? Оставам с убеждение, че в момента се хоспитализират ударно.
  Реално заразените може би са около 1/10 от населението и според мен е нормално и починалите с установен Ковид 19 да се увеличават. При 300 средно умирания на ден, тези с този вирус предполагам ще варират около 30 и ще се увеличават паралелно с повишаване броя на заразените.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 20. 20 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  До коментар [#10] от "Vasil Grozdanov":

  При ПТП в Б-я загиват по 600 души годишно, а не 1500 както си написал.
  Толково са били по байтошево време.

 21. 21 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2194 Любопитно

  + Значителен спад на ръста спрямо миналия понеделник.
  —цитат от коментар 8 на znaya


  Може би да обсъдим дали сме в началото на края или в края на началото?

 22. 22 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Пак не са излекувани, а снети от отчет.
  Разследване за корупция и щети срещу СЗО, германското правителство и шефа на Роберт Кох
  https://www.youtube.com/watch?v=EII2lV3t6Jc

 23. 23 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dimitar Mogilarov":

  Броят го за касичка

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Весело

  До коментар [#10] от "Vasil Grozdanov":

  "На година в Бг май над 1500 души умиртат"?!


  Наполовина са, отделно не може бакалски да се гледа само починалите през съответната година, има още доста фактори, които сме ги разяснявали преди.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#2] от "Араламбене му е майката":

  Рекорден брой са, ама не са излекувани, а снети от отчет

 26. 26 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  До коментар [#19] от "ь":

  Реално заразените са около може ни и над 40%...

 27. 27 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  До коментар [#26] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  Да не кажа и 50...

 28. 28 Профил на Vasil Grozdanov
  Vasil Grozdanov
  Рейтинг: 115 Неутрално

  До коментар [#20] от "Нинов":

  Да, прав сте, Бг е на първо място в Европа по брой загинали от автомобилни катасрофи на един милион души.Евростат.Добра причина да забраним коите.

 29. 29 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  До коментар [#20] от "Нинов":Да, прав сте, Бг е на първо място в Европа по брой загинали от автомобилни катасрофи на един милион души.Евростат.Добра причина да забраним коите.
  —цитат от коментар 28 на Vasil Grozdanov


  Загиналите от автомобилни катастрофи са константа. Те не препълват болници, нито морги.

  Починалите от корона вирус обаче растат експоненциално. Само преди 6 месеца бяха по 2-ма починали дневно. Преди 2 седмици бяха по 20 починали дневно. Демек за 5-6 месеца 10-кратно нарастване. Днес са 50 близо. Демек за 2 седмици двукратно увеличение.

  Ако починалите от автомобилни катастрофи растяха с подобни темпове, хората отдавна щяха да са ги забранили.

 30. 30 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Приоритетите на властта явно са кръчми и спорт, а не образование и здравеопазване

 31. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално
 32. 32 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  До коментар [#31] от "historama":

  Дали е било грип, а?

 33. 33 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  До коментар [#31] от "historama":


  Облъчват ни непрекъснато с някакви си техни теории. А реално даже не сме съвсем наясно какво се случва в действителност.
  Бог да ни е на помощ!

 34. 34 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  До коментар [#28] от "Vasil Grozdanov":

  Когато някой изисква точни данни от другите, би трябвало да се стреми посочените от него данни да са читави, а не с отклонения от +200%.

 35. 35 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Приоритетите на властта явно са кръчми и спорт, а не образование и здравеопазване
  —цитат от коментар 30 на #ОСТАВКА


  Приоритетите са крадене, и руски енергийни проекти с бюджетни пари.
  Колкото до кръчмите, вече 3 месеца бяха затворени (през пролетта), очертава се поне още 1 месец.

 36. 36 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#2] от "Араламбене му е майката":

  5 пъти по-малко от новорегистрираните случаи!!! Въобще не заслужава да се споменава, наистина. Не търсете под вола теле...

 37. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#9] от "Корки":

  А какво е състоянието на вожда?! Лежи ли в Банкя под магнолията? :)))

  Бивш tww09306483.
 38. 38 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  Естествено още поне десет години ще имаме висока смъртност защото измират поколения с по 150 000 раждаемост.
  —цитат от коментар 16 на Да вярваме на истината


  Съотношениято за месец януари силно контрастира с това твърдение. Всяка седмица през януари имаме по средно 400 починали по-малко.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 39. 39 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4225 Любопитно

  До коментар [#12] от "ь":

  Защото толкова ни е и здравеопазването - не обръща внимание на епидемии, които отдавна са преодолими!
  Ей така и педантичният хроникьор на градчето Мишленице (Южна Полша) не отбелязал нищо забележително през 1797 година. Само дето 170 години по-късно демографите, преглеждайки църковните книги открили, че през тази година в градчето са починали три пъти повече от нормалното, включително някаква епидемия отнесла една четвърт от децата до десет години.
  Това имаше предвид Мангъров, като казваше, че трябва да си живеем с вируса!

 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#28] от "Vasil Grozdanov":

  Ами да, какво друго очакваш за катастрофите? Лоши пътища с още по-лоша или направо липсваща маркировка. Средната възраст на автопарка е около 20 години и в незнайно техническо състояние. Книжка може да вземе всеки малоумник, който има парите да си плати, както и всеки неграмотен манго. За КАТ и контролните му функции да не говорим. Даже си мисля, че може и още да повишим смъртността...! :(((

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alexander97":

  Хем безсимптомните си отиват за 2 дена, хем 98% от "заразените" тях са живи и здрави 10 дена след заразяването. Не го разбирам това чудо!!!

 42. 42 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  До коментар [#9] от "Корки":А какво е състоянието на вожда?! Лежи ли в Банкя под магнолията? :)))
  —цитат от коментар 37 на Petleshev


  Питай хвърчилото, той контролира всичко с дрона и с дами фотографки.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 43. 43 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4225 Неутрално

  До коментар [#13] от "Finland":

  Дай Боже утре да са 30.
  Ама като гледам как нараства смъртността спрямо броя на приключилите случаи (5,2% март до август, 5,9% - септември, 7,7% октомври, 8,2% последните седем дни) сегашните 2387 заразени средноднивно през последните седем дни ще се обърнат след-две-три седмици на 196 починали среднодневно...

 44. 44 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Май е време да започне ударното усвояване на клиничната пътека от 1200 лева чрез миропомазаните болници. Много е малка числеността на българите за поддържане на истерията.

 45. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#39] от "Patsis":

  Епидемиите през столетията назад са взимали умопомрачителни жертви. И това се е приемало за напълно нормално, защото не са можели да ги лекуват. Разбирали са го като Божие наказание и изкупление на греховете. Естественият подбор е бил неумолим. Да не говорим за чумните епидемии, когато смъртността е достигала до 90 процента. Представяш ли си какво е, на 10 души един да остане жив? Буквално цели градове са оставали празни и пусти след епидемия.
  В последните 100-120 години медицината и техниката напреднаха много, но и хората станаха много. Населението нараства прогресивно и не се знае, какви нови болести и вируси могат да ни споходят.

  Бивш tww09306483.
 46. 46 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 631 Весело

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Нещо по темата!🤣🤣

  https://faktor.bg/bg/articles/dzhangar-mangar

 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#46] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Взе да им просветва на все повече хора...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 48. 48 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  ГЕРБ се мотаха 6 месеца! Вън калинките, оставете лекарите да работят!

 49. 49 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  Досега къде бяхте ТПЗ

 50. 50 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4225 Весело

  До коментар [#45] от "Petleshev":
  Не продавайте краставици на краставичаря!

  Заповядайте и се запознайте с изложбата "Големите епидемии в историята" в Националния Антропологичен музей. Аз съм един от двамата автори.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 8 Гневно

  Оставка на цялото правителство!Ако беше на власт някоя друга партия по-добре щяха да се справят!

 53. 53 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Мутафчийски беше прав!Мангъров сгреши тотално!
  —цитат от коментар 17 на bpcorp


  Шведите не мислят така. Виж им данните.

 54. 54 Профил на chegobara
  chegobara
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Според мен най-честно щеше да е да кажат, има нов вирус, няма лечение, ако ви хване стискайте палци, не виждам защо хората се врат по болниците, след като няма лечение. Да, ако си за кислород, ок, но иначе няма смисъл. Както видяхме всичките затварянки нямат никакъв смисъл освен, че икономиката закъсва.
  Изкарах короната, не е забавно, мина ми бързо, но останах без обоняние. Много познати го изкараха или го карат в момента.
  Бати Боко отваряй дискотеките поне да си пием и да се кефим, няма смисъл от нефелни мерки и тестове както каза Мангъра, и е прав...

  всичко е суета, Боку ни обра
 55. 55 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":Нещо по темата!🤣🤣https://faktor.bg/bg/articles/dzhangar-mangar
  —цитат от коментар 46 на Tzar Vova Josei-ki


  Някакъв идиот решил да публикува идиотизмите си ?
  Благодаря , изгубихте ми 3 мин !

 56. 56 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Дали всички починали от ковид се отчитат?
  Вероятно си спомняте новината за млад мъж на 33 години, който умира докато чака линейка. Това се случва на 30 октомври вечерта. В новините на официалния сайт за коронавируса https://coronavirus.bg/bg/ за всеки ден се описват всички починали по пол, възраст и съпътстващи заболявания. Прегледах новините за дните от 30.10 до днес, но починал мъж на 33 години няма записан. Нито на 32 или на 34 години, ако възрастта е сгрешена. Изниква въпроса дали всички починали се отчитат, а и дали всички оздравели се отчитат? Не е голям проблем ако не се обявяват всички случаи - в някои държави оздравелите не ги броят, както и скриват част от починалите, но е добре да знаем ако е така, защото статистиката си губи смисъла - появяват се фантомни активни случаи.

 57. 57 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Ей сега ще ви изясня вас от ГЕРБ!
  https://www.nsi.bg/bg/node/18121/
  За по-предната седмица 453 смъртни случая ПОВЕЧЕ от съответната седмица на 2019 г!

  А най-обезпокоителното в данните е, че рекордите за 2019-2020 г са около 5-тата седмица на 2019 г., когато дори не е съществувал Ковид като болест!

  Видими резултатти!

 58. 58 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#53] от "4u4o":
  А ти видя ли данните на шведите? Случаите там се удвояват всяка седмица. Увеличават се по-бързо, отколкото в България. Няма да минат без локдаун, друг е въпроса че при тях може да стане без заповед и санкции, а само с препоръка. Тук само с препоръка не става - много са идиотите.

 59. 59 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Агнес Тенгел казва че стаден имунитет без ваксина няма. Наш Мънгърчо знае повече.

  https://www.thetimes.co.uk/article/sweden-at-critical-juncture-as-infection-rates-soar-tqslc8jsh?fbclid=IwAR1NowjNht75r_OP_eY2j2oWUfsYb4PnB0GT9xGIdlSBq2p9TrS3W9zPVU0

  Гответе се верни членове на стадото, Гуру Мънгуру ще ви погали по главичките.

 60. 60 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  “Това е недопустимо, но сега не е време за оставки, а за работа", обяви Фандъкова”

  Тъй де!
  Работа, работа, работа! И видяхме докъде го докарахте от толкова работа в последните 6 месеца - хората да чакат линейки по пет часа и да висят пред болниците за прием!
  Идиоти!

 61. 61 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4958 Неутрално
 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  "За борба с коронавируса са предвидени 3 млрд. лв. в държавния бюджет"
  И кой ще ги получи тези пари. Защото много лекари на първа линия още не са взели обещаните 1000 лева. Поне половината от тези три милиарда ще потънат в нечии джобове.

 63. 63 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Кой ви пусна тая тъпа муха, че можете да контролирате по време на пик-а коя да е въздушно-капкова инфекция?!!
  Тя ако ставаше така - отдавна нямаше да има грип!

  Вземете си съберете акъла и се осъзнайте, че не можете да контролирате заразяването, но можете да контролирате смъртността!

 64. 64 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  "За борба с коронавируса са предвидени 3 млрд. лв. в държавния бюджет"И кой ще ги получи тези пари. Защото много лекари на първа линия още не са взели обещаните 1000 лева. Поне половината от тези три милиарда ще потънат в нечии джобове.
  —цитат от коментар 62 на Роси


  Еми те нали затова ги дават - да не ги дават за тебе и за мен!
  Тях ги е домързяло за 6-7 месеца да запознаят лекарите в големите държавни болници - включая най-вече и тая на Ангелов - Александровска с това как протича заболяването, как изменя кръвните показатели - кретенин, СУЕ, CRP и др. пък пари щели да дават!

 65. 65 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Защо липсата на намерена зараза от коронавирус, се нарича отрицателен тест? Все едно, като имаш отрицателен тест и се заразиш, да станеш на нула.

 66. 66 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Засилил се е някой за Румъния, че чак тест да си прави и да се охарчва, румънците идват в България, донякъде спасиха сезона, а сега идват дори да пазаруват, или на екскурзийка през почивните дни до Русе, Варна или Добрич.

 67. 67 Профил на sparti
  sparti
  Рейтинг: 293 Неутрално

  как протича заболяването, как изменя кръвните показатели - кретенин, СУЕ, CRP и др.
  —цитат от коментар 64 на Oleg Shishmanov

  Какъв е тоя кретенин, бре, човек? Ти направо утепа коча с мотиката :)))

  slivizasmet.blogspot.com
 68. 68 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  [quote#67:"sparti"][/quote]

  креатенин

 69. 69 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  [quote#67:"sparti"]
  —цитат от коментар 68 на Oleg Shishmanov
  креатенин[/quote]

  Говорих за креатенин. Не, че няма кретенин - единия на е на Дондуков 1, другия е на Плпщад Св. Неделя №5

 70. 70 Профил на sparti
  sparti
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Защо липсата на намерена зараза от коронавирус, се нарича отрицателен тест? Все едно, като имаш отрицателен тест и се заразиш, да станеш на нула.
  —цитат от коментар 65 на ivanpopov

  Защото имаме само два резултата, които теста може да даде. Ако желаем може да ги наричаме зелен и червен, да и не или положителен и отрицателен. Трето състояние - като нула - няма и не е предвидено! Толкова ли е сложно за разбиране?

  slivizasmet.blogspot.com
 71. 71 Профил на sparti
  sparti
  Рейтинг: 293 Неутрално

  креатенин
  —цитат от коментар 68 на Oleg Shishmanov

  Пак не го уцели как се пише :)

  slivizasmet.blogspot.com
 72. 72 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#69] от "Oleg Shishmanov":
  Олег,ходи си в Русията и там давай акъли за коронката!
  Щото там сте я вапцали , нали!
  А и ваксина имате!

 73. 73 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#69] от "Oleg Shishmanov":

  кой те излъга , че разбираш нещо от медицината , бре????

 74. 74 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  [quote#71:"sparti"][/quote]

  креатинин

 75. 75 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#71] от "sparti":

  Добре, че има такива като вас двамата, да се посмее човек, че днес е кофти.

 76. 76 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#71] от "sparti":

  Дъра-бъра!
  Туй имало; онуй нямало!

  Аз пък си искам една лечебна Фурма, от ония, които ни достави герберчето Караниколов от Абу Даби!
  Те определено лекуват!
  🤣😂😈

 77. 77 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#69] от "Oleg Shishmanov":кой те излъга , че разбираш нещо от медицината , бре????
  —цитат от коментар 73 на amanotwas


  Никой не ме е излъгал бре! Просто гледам тези дето ги е излъгал колко разбират.

 78. 78 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Стига с тая истерия ковид! Стига глупости!

 79. 79 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#69] от "Oleg Shishmanov":Олег,ходи си в Русията и там давай акъли за коронката!Щото там сте я вапцали , нали!А и ваксина имате!
  —цитат от коментар 72 на amanotwas


  Ходи си ти там където ме пращаш! Нито съм ходил в тая скапана държава, нито имам намерение да ходя.

 80. 80 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Стига с тая истерия ковид! Стига глупости!
  —цитат от коментар 78 на amanotwas


  По-точно? Какво значи стига глупости?

 81. 81 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Спрете веднага с тия ПСР и секви други тестове ! Спрете терора над хората!

 82. 82 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  [quote#70:"sparti"][/quote]

  Има и трето състояние, но се смята, че теста трябва да се повтори при него.

 83. 83 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#80] от "Oleg Shishmanov":

  глупости значи фалшиви тестове , още да питаш?

 84. 84 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#66] от "Тsonkooo":

  Що бе...? Аз в събота прескочих до Констанца. Минава се свободно и тестове не искат. По пътя от Кардам към Добрич и Варна има доста коли с румънска регистрация. Значи и те пътуват насам в което не виждам нищо лошо.

  Бивш tww09306483.
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#79] от "Oleg Shishmanov":

  не си ходил, а си дошъл от там!

 87. 87 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#80] от "Oleg Shishmanov":глупости значи фалшиви тестове , още да питаш?
  —цитат от коментар 83 на amanotwas


  Да.
  Това, че са глупави тестовете не прави глупава болестта. Тя си е много умна - от нейна гледна точка.

 88. 88 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#79] от "Oleg Shishmanov":не си ходил, а си дошъл от там!
  —цитат от коментар 86 на amanotwas


  Все си мислих, че не съм идвал от другаде, а от родилното отделение.... но щом казваш!

 89. 89 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  олегчо, малко ти остана - утре излизат резултатите от июзборите в САЩ .
  И си ненужен повече!

 90. 90 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  олегчо, малко ти остана - утре излизат резултатите от июзборите в САЩ .И си ненужен повече!
  —цитат от коментар 89 на amanotwas


  Аз съм за демократите!

 91. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2042 Весело

  До коментар [#10] от "Vasil Grozdanov":

  Нинов правилно ти е отговорил. 600-800 са последните години. Някъде 80-те имахме рекорд с над 2000 загинали от катастрофи.
  А за президента..... Червеният лайномет друго не може освен да мята екстременти.
  Самия факт, че Нинова докато се закашля и е на системи във ВМА.... показва че правителството е направило необходимото и здравната система да ОК!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 92. 92 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#90] от "Oleg Shishmanov":

  Да де , малко ти остана!

 93. 93 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#10] от "Vasil Grozdanov":Нинов правилно ти е отговорил. 600-800 са последните години. Някъде 80-те имахме рекорд с над 2000 загинали от катастрофи. А за президента..... Червеният лайномет друго не може освен да мята екстременти. Самия факт, че Нинова докато се закашля и е на системи във ВМА.... показва че правителството е направило необходимото и здравната система да ОК!
  —цитат от коментар 91 на chichka


  Дано опреш до здравната система в тоя момент!

 94. 94 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#90] от "Oleg Shishmanov":Да де , малко ти остана!
  —цитат от коментар 92 на amanotwas


  И какво ще стане после?

 95. 95 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Президентът няма ли да каже нещо за протестърите, които гориха маски пред президентството?

 96. 96 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#93] от "Oleg Shishmanov":

  що бе, ти опря до здравната система и нещо не е у ред ли?

 97. 97 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#93] от "Oleg Shishmanov":що бе, ти опря до здравната система и нещо не е у ред ли?
  —цитат от коментар 96 на amanotwas


  aha

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Колко сте долни същества , даже не същества ,ами утрепки , дето плюете по здравната с-ма. Никога не сте се докосвали, за да знаете как работи.А оня клип с циганите обяснява защо се е "задъхала " здравнта система".
  —цитат от коментар 98 на amanotwas


  Ти ще кажеш до какво сме опирали и до какво не сме!

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK