На живо

Коронавирусът в България: Борисов призова за даряване на кръвна плазма в цялата страна (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Борисов призова за даряване на кръвна плазма в цялата страна (хронология)

© Фейсбук/Ръстът на новите случаи на коронавирус в България се забавя на седмична база, показва официалната статистика. Премиерът Бойко Борисов призова за даряване на кръвна плазма от преболедували в цялата страна, като обяви, че скоро ще бъдат купени още машини за извличането й. Правителството гласува да отдели нови 81 млн. лв. за здравната система в разгара на COVID кризата. Икономическият и социалният министър успокоиха, че пари за икономиката и бизнеса има. Асоциацията на заведенията настоя за определянето на единен вечерен час за затварянето на обектите в цялата страната.


"Дневник" проследи в реално време новините за заразата в страната.
Статистиката за деня - тук.
Новините от света - тук.
Колективният имунитет се получава най-вече, когато има ваксина срещу дадено заболяване. Ако над 80% от населението е ваксинирано, тогава се създава такъв колективен имунитет", коментира пред Би Ти Ви проф. д-р Елисавета Наумова, национален консултант по клинична имунология.


Повече от изказването й вижте тук.

Около 340 хиляди на ден са били пътниците в софийското метро в началото на март преди първия регистриран случай на коронавирус и началото на карантината. Днес желаещите да използват подземния транспорт са едва 170 хиляди, показват данни на "Метрополитен" ЕАД, цитирани от Би Ти Ви. От дружеството посочват, че от началото на пандемията това не е най-големият спад.


При затварянето на държавата през април потокът от пътници в метрото е бил около 20% от обичайния, обясни директорът инж. Стоян Братоев. Според него е напълно възможно при ново затягане на мерките това да се повтори. От дружеството казаха, че към този момент не смятат да разреждат влаковете, но при продължително намаляване на пътуващите не е изключено.

Борисов призова да се дарява кръвна плазма

Държавата няма да пести средства за осигуряването на апарати за извличане на кръвна плазма, която може да е животоспасяваща при лечението на пациенти с COVID-19. Максимално бързо Министерството на здравеопазването ще започне процедури за купуването на още от необходимите машини. Здравният министър Костадин Ангелов ме увери, че до няколко дни и във Варна ще има възможност за даряване на плазма. С европейско финансиране такива машини ще бъдат налични в Плевен и Пловдив. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във "Фейсбук".


От партията на Борисов ГЕРБ ще заделят от партийната субсидия 150 хил. лв., с които ще се купят и допълнителни два апарата за извличане на плазма, обяви още той. "За да сме солидарни, взехме решение да организираме кампания за даряване на кръвна плазма. Призовавам всеки преболедувал, който отговаря на условията, да бъде дарител. Така може да спаси живот. Нека да сме единни и задружни", каза Борисов в публикувано във "Фейсбук" видео.

Работата на Имотния регистър се забавя

Агенцията по вписванията предупреди за възможно забавяне при обслужването в офисите на Службите по вписванията през следващите дни заради голям брой заболели или карантинирани служители, съобщи БНР.


Към момента на работа присъстват по-малко от половината служители в Имотния регистър в София, затова, въпреки че е предприета реорганизация, са се образували опашки, което е довело до напрежение. От Агенцията по вписванията съобщават, че ситуацията в Службите по вписванията в страната е аналогична, затова тече процес по реорганизация и се командироват служители от близките по район служби от по-големите градове.

Децата на 5- и 6-годишна възраст ще могат да отсъстват през тази учебна година от предучилищните групи в детските градини и училищата по желание на техните родители. Условието е децата да са в част от страната, която попада в оранжевите и червените COVID зони, а родителите да уведомят писмено директора. Това е възможно след промени в наредбата за предучилищното образование, публикувани в Държавен вестник.


Повече четете тук.

Заведенията искат единен час за затваряне

Асоциацията на заведенията ще настоява за определянето на единен вечерен час за затварянето на обектите в цялата страната. От организацията заявиха, че ще преговарят със здравния министър, след като колегите им от бранша излизат на протест в Габрово, съобщава БНР.


"Едни градове са до 23:30, едни до 21:00, други до 22:00, не може така. Трябва да има единна заповед за всички – 23:30 е нормално време и за ресторанти и за кафета, за да можете вие да вечеряте спокойно и все пак да се поддържа някакъв вид бизнес", обяви Ричард Алибегов, председател на асоциацията на заведенията.

Да бъде осигурено непрекъснато носене на бойни дежурства, както и своевременно медицинско наблюдение и лечение на личния състав са решили на среща днес президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директорът на Дирекция "Операции и подготовка" в Министерството на отбраната бригаден генерал Станимир Христов.


Министърът на отбраната и началникът на отбраната са информирали за прилаганите и набелязани мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в армията и недопускане на загуба на отбранителни способности, съобщи прессекретариатът на държавния глава.


Коронавирусът в България: Борисов призова за даряване на кръвна плазма в цялата страна (хронология)

© Прессекретариат на Държавния глава

Кабинетът отпусна още пари за лекари и COVID тестове

На извънредно заседание правителството гласува да отдели нови 81 млн. лв за осигуряване на по-голяма ефективност на здравната система в разгара на COVID кризата, след като резкият скок на заразени в последните седмици накара болниците да се задъхват. На заседанието, което отново се състоя онлайн заради карантината му, премиерът Бойко Борисов декларира, че има достатъчно средства за справяне с медицинските последствия от коронавируса има и настоя министрите да работят "с пълна мощност".


Стопкадър от видеото, излъчено във фейсбук профила на Бойко Борисов.

© Дневник

Стопкадър от видеото, излъчено във фейсбук профила на Бойко Борисов.


До 65 млн лв. ще бъдат отпуснати от държавния бюджет за субсидиране на болниците, отделили над половината от леглата си за пациенти с COVID-19 (до 50 млн.лв) и за купуване на антигенни тестове (до 15 млнл.лв. Отделно, от оперативния резерв на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъдат отделени 10 млн. лв за финансиране на дейността на личните лекари, които ще получават по 1000 лв. допълнително към възнаграждението си. От същия източник се планира да дойдат и 6 млн. лв. за нови COVID зони в Диагностично-консултативните центрове в София и големите градове. Подробности за това как ще бъдат разпределени парите - тук.


Ръстът на новите случаи се забавя на седмична база

Коронавирусът в България: Борисов призова за даряване на кръвна плазма в цялата страна (хронология)

© Георги Кожухаров


Ръстът на новите случаи на коронавирус в България се забавя на седмична база, показва официалната статистика. Броят на регистрираните заразени от 2 до 8 ноември е общо 21 641. Това е с 40 на сто повече в сравнение с предходната седмица (26 октомври - 1 ноември), когато инфектираните бяха 15 282. Нарастването обаче е значително по-малко от предходните четири седмици, когато новорегистрираните случаи се увеличаваха с между 70 и 80 процента. Броят на PCR тестовете - единствените официални изследвания, на базата на които се води статистиката за новозаразените, расте за седмица с 14 на сто до 71 318 броя при 62 357 преди седмица.


С малко над 80% обаче са скочили смъртните случаи - до 353 да седем дни (при 195 за предишния период). Като се има предвид, че според лекарите средният период от заразяване до смърт е между три и четири седмици, статистиката в момента отчита последствията от началото и средата на октомври, когато заразените бяха под 1000 души дневно.


Тревожна е и тенденцията за увеличаването на хората в страната, които имат нужда от болнично лечение. От 2 до 8 ноември те са с 1103 души повече, отколкото предходната седмица, което е близо една трета от общия брой настанени в здравни заведения (3715). Около 7 на сто от лежащите в болници са в интензивни отделения.


Повече от два пъти скача броят на излекуваните - общо 3 760 души от неделя до неделя (при 1 813 за предходния период). В тази статистика от 13 октомври насам влизат всички хора с положителен PCR тест, които са преминали 14-дневна карантина, без допълнителни изследвания.


Държавата обмисля да подпомага с пари затворените бизнеси

Социалният министър Деница Сачева обяви, че държавата обмисля да отдели 40 млн. лв в помощ на бизнеси, които биха били засегнати от ограничителните мерки заради коронавируса - заведения, учебни и образователни центрове, спортни зали, фитнеси. Тя уточни, че се планира това да важи както за забраните на национално ниво, които се въвеждат със заповеди на здравния министър, така и за местните, които се определят от кметовете и областните управители.


"Ще имаме възможност да финансираме 80% от работната заплата за служителите и работниците в тези затворени бизнеси. Имаме готовност да подпомогнем 50 хил. души", каза Деница Сачева в интервю за Би Ти Ви.


Деница Сачева

© Велко Ангелов

Деница Сачева

Властта увери, че икономиката е във форма да се справи с кризата

Икономиката е в добра форма, въпреки кризата около COVID пандемията, има достатъчно резерви и е във форма да се справи с кризата, обяви в интервю за "Нова телевизия" министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


Той повтори тезата, която целия кабинет защитава в последните седмици - че не се предвижда пълно затваряне на държавата, като припомни, че и по време на извънредното положение през пролетта индустрията не е спирала работа. "Търсим баланс между подсигуряването на здравната и социалната система, докато икономиката продължава да работи", каза Борисов. Той увери, че има достатъчно механизми за подпомагане на бизнес в продължаващата криза.


Министърът отчете, че безработицата се връща към нивата отпреди първата вълна на коронавируса на пролет - около 7 на сто и дори се похвали, че в някои сектори заплатите растат.

Не хаос, а високо напрежение

В момента в системата няма хаос, има високо напрежение - това е коментарът на председателя на Българския лекарски съюз (БЛС) Иван Маджаров за случващото се в здравеопазването в последните седмици, когато броят на заразените с коронавирус нарасна в чувствително. Той допълни, че случаите на лични трагедии заради отказано лечение са тежки, но ги има и в Европа и не могат да бъдат напълно избегнати, и призова да не се насажда чувство на вина у лекарите, че не могат винаги да помогнат.


Системата се справя, обществото се провали - то трябваше да разбере, че няма да можем да помогнем на всеки, който има нужда от влизане в болница.


Иван Маджаров,

председател на Българския лекарски съюз


Маджаров прогнозира, че ще има още случаи на върнати от болниците пациенти, защото "пандемията е като вълна, която ни залива". Той предупреди, че системата ще бъде притисната и трудно ще оказва помощ на хората със заболявания, различни от коронавирус. Затова призова за спазване на ограничителните мерки, за да не се налага въвеждане на по-строги. Цялото интервю на Иван Маджаров - тук.

Частна болница обяви, че дава безвъзмездно база с 400 легла

Управителят на частната болница "Св. София" Христо Мазнейков обяви, че е готов да предостави на държавата за безвъзмездно ползване нова сграда на лечебното заведение с 400 легла за лечение на болни от COVID-19. Целта е те да бъдат събрани на едно място, за да се избегне разнасянето на заразата сред други пациенти и сред медици.


"Имаме две сгради - в едната, която е с 30 легла, можем да продължим нашата работа, а другата сме готови да предоставим веднага, ако министерството на здравеопазването осигури лекари, медицински сестри и санитари за нея", каза Мазнейков в интервю за "Нова телевизия". Уточни, че разговарял за идеята си със зам.-министъра Жени Начева, която се ангажирала властите да я обмислят, но до момента отговор няма. Мазнейков уточни, че стигнал до предложението, след като в събота пред болницата имало десет чакащи линейки, а болни и медици молели за помощ.

Статистиката за вчера

Официалната статистика за почивната неделя отчита традиционно спад в повечето отчитани показатели на епидемията, като по обясненията на здравния министър причината е, че част от данните се актуализират с ден закъснение.


Направени са 2 151 изследвания, което е два пъти и половина по-малко, отколкото миналата неделя, и четири пъти по-малко в сравнение със събота. При тях са установени едва 675 случая (при 1225 миналата неделя). Съотношението на положителните тестове към общия брой се покачва в сравнение с предходните дни - 31.4% (при 26 - 27% в събота и неделя). Увеличава се броят на хората, заразени с коронавирус, които имат нужда от болнично лечение. Подробности - тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  Животът ме е научил да не вярвам на розови обещания от властите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1951 Любопитно

  Някой знае ли каква е ситуацията с кислорода? Чух от 1-2 лекари, че също бил кът, но може да е само лично наблюдение.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 3. 3 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1779 Весело

  Хем икономиката е във форма, хем с пандемията се справяме чудесно... България е едно чудо на Европа и дори на Балканите!

 4. 4 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#2] от "fpyyh":

  Защо всявате паника?

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#2] от "fpyyh":

  Към всяка голяма болница има кислородна станция и централна система за подаване. Не би трябвало да има проблеми освен някаква локална авария.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Има високо напрежение, предизвикано от десетките статии на ден. Болниците са пълни с хора, които при предходните грипове изкарваха болестта в къщи. Реално болни са хората от интензивни отделения. С продължаващото затваряне на бизнеси, кризата се задълбочава.

 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Фактът си е факт. България е сред добре справящите се икономики в ЕС.

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3769 Весело

  Икономиката е в добра форма, въпреки кризата около COVID пандемията, има достатъчно резерви и е
  във форма да се справи с кризата, обяви в интервю за "Нова телевизия" министърът на икономиката Лъчезар Борисов

  Лъчезар Борисов може да си мисли, че по-възрастните сме забравили как един ден преди повишаванията на цените през 1979 и през 1984 година властта ни уверяваше, че повишаване на цените няма да има!

 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Някой знае ли каква е ситуацията с кислорода? Чух от 1-2 лекари, че също бил кът, но може да е само лично наблюдение.
  —цитат от коментар 2 на fpyyh


  Ситуацията е страхотна. 21% от атмосферата са кислород. В последните няколко милиона години :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3769 Весело

  властта увери, че икономиката е във форма да се справи с кризата

  "Вуйчо малце болен утре погребение" - що ли ми напомня за тази телеграма от стария виц уверението на властта?

 11. 11 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  А има лекари , които разправят страхотии......да им се изпрати НАП и останалите !

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  ""Ще имаме възможност да финансираме 80% от работната заплата за служителите и работниците в тези затворени бизнеси. Имаме готовност да подпомогнем 50 хил. души", каза Деница Сачева в интервю за Би Ти Ви."

  Голяма помощ, голямо чудо и то пак за ресторанти и барове. В тази държава приоритетите са ужасно объркани..🤬

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":
  До коментар [#4] от "Hristo Daskalov":

  Благодаря за информацията, не всявам паника, а питам. Моето елементарно разбиране е, че не е много трудно да се добива кислород и би трябвало да има премного от него, затова се учудих, когато чух за някакви проблеми. За съжаление достоверна информация няма, но може да има някой инженер във форума, който да каже - добива се много лесно, по сто тона на ден не е никакъв проблем или обратното, затова питам.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 14. 14 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1779 Любопитно

  Какво влиза в "учебни и образователни центрове" и защо те имат нужда от субсидиране? Добрите могат да преминат на дистанционно обучение, а услугите им са още по-търсени...

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#13] от "fpyyh":

  За кой град питате?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Е, след като има пари, много пари, както е казал кир Михалаки - пари, пари, пари..
  Е, плащайте тогава - много по възможност, защото с малко нищо няма да стане.

 17. 17 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  О-оо, Деницата пак "изгря" с 40млн и 50хл души...

 18. 18 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  За София. Виждал съм зад Пирогов един доста голям контейнер с надпис air liquide, знам че около гара Искър има някакви съоръжения за втечняване на газове, но до там. Едно време имах познат, който от много пушене беше със силно намален капацитет на дробовете и си имаше машина вкъщи даже, но тя е само за обогатяване, пак нямам идея дали са достъпни, помагат ли и в този случай? Сред произволните съвети имаше да си намериш бутилка кислород като на алпинистите, ако не те приемат в болница. Машината е скъпа, но може би мога да намеря някоя бутилка, за всеки случай, ако баба ми го хване? Дано не се случва, но линейка за 80 годишна жена не вярвам да дойде :(

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 19. 19 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#12] от "padrino":

  Ами те са засегнатите. Кого да подпомагат?! Ами в Габрово всички заводи работят. В България работят. Повечето направиха милиони. Например с помпичките за дезинфектанти и опаковките. Или за защитни облекла. Кога шивачки са вземали по 1500 лева минимум чисти. Машиностроителните заводи работят, а за оръжията от една минаха на три смени.
  Даже икономистите от ДСБ го отчитат, а те са повечето от кадърните икономисти в България. Поне тях четете.

 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#12] от "padrino":

  Аз мисля че ,,приоритет” за тях е дума НЕпозната. Всичко се прави на парче ... и кой когато им ревне...

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#18] от "fpyyh":

  Едно време предприятието се намираше на Сточна гара. Там се произвеждаше и Райски газ за нуждите на болниците.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 667 Неутрално

  ... властта увери...
  —цитат от коментар 0 на статия

  Фор фокс сейк...

 23. 23 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Хубавото на цялата работа е,че правителството не се поддаде на исканията на метежниците.Представяте ли си ,в тази криза, /не само у нас ,а и по света/,да нямаше парламент,да имаше служебно правителство на Фигуранта и ,в сегашните условия да подготвяме и правим избори.

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5011 Неутрално

  До коментар [#23] от "uvtest":

  Издишаш. Скрий се някъде.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  Ако, ти направят безплатен антигенен тест, ще ти направят ли и безплатен ПСР?
  И хората с безплатен бърз тест не влизат в статистиката.
  Не можаха да направят един прост алгоритъм от пет стъпки, хората да са запознати, какво да правят, ако имат симптоми, ако имат температура, ако личната не вдига, ако се влошат.
  На този фон ще има протест срещу мерките... нали всичко е наред, време е за веселби. Познайте кой глупак го организира!

  Любовта ще спаси света!!!
 26. 26 Профил на Натанаил Великолепни
  Натанаил Великолепни
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Хубавото на цялата работа е,че правителството не се поддаде на исканията на метежниците.Представяте ли си ,в тази криза, /не само у нас ,а и по света/,да нямаше парламент,да имаше служебно правителство на Фигуранта и ,в сегашните условия да подготвяме и правим избори.
  —цитат от коментар 23 на uvtest


  Правителството е опасно за вашето здраве!

 27. 27 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Все едно някой въобще го вълнува какво властта уверява. Никой за нищо не вярва на това правителство, и с право.

 28. 28 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#7] от "EU defender":

  То като цяло България почети няма икономика та е по-трудно един такъв вирус да ни пребори :) единствено млн/млрд -ите по-малко пратени от чужбина могат да ни сборят :х

 29. 29 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  “Учителка е била арестувана и осъдена на година затвор, защото не е носила маска в час, пиеш в-к "Катимерини". Гръцките власти са безкомпромисни и постоянно патрулират. Мъж също е задържан, защото отказал да носи маска в магазина. Мерките в страната продължават да се затягат, предава Нова тв.

  Апокалипсис - това е думата, която определя обезлюдена Атина. Улиците са празни. Срещат се тук там бездомни кучета и полицейски патрули. Няма жива душа. Столицата прилича на мъртъв град след обявената национална карантина. Така е в цяла Гърция.
  Над 70 000 превозни средства напуснаха Атина 24 часа преди обявяване на карантината и се отправиха към провинцията, където гърците сметнаха, че ще изкарат по-добре.

  Над 5000 полицаи патрулират в града, за да следят спазват ли се мерките.

  Любовта ще спаси света!!!
 30. 30 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1863 Весело

  "икономиката е във форма да се справи с кризата"

  Икономиката ще раздава пари, но тези пари тряба да се харчат някъде..... без маски.

  подпис
 31. 31 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6241 Любопитно

  Правителството е в готовност да приложи по-строги мерки !

  [email protected]
 32. 32 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6241 Любопитно

  Интересно колко процента положителни трябва да има за да има по строги мерки? 80% положителни и 8000 случая дневно ?

  [email protected]
 33. 33 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6241 Любопитно

  Днес вече сме "напреднали" - 15-о място по заболеваемост и 9-о по смъртност, като разликата с тези пред нас по втория показател е много малка:  1Czechia 24.5

  2Belgium 18.5

  3Hungary 10.4

  4Slovenia 9.5

  5Poland 8.7

  6Spain1 8.7

  7France 8.2

  8Croatia 7.9

  9Bulgaria 7.8

  Официален източник:

  https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea  [email protected]
 34. 34 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#23] от "uvtest":

  Оф-ф-ф-ф...! Ама представете си това, ама представете си онова...! Стига с тия глупости и измишльотини в ГЕРБ-аджийски стил! Ако се случело това, ако се случело онова. Ами всичко се случва и трябва да се съобразяваме с много неща. Ами ако беше ни друснало заметресение от 7-ма степен като в Турция, какво а?! Сега сме месец ноември. Изборите са през март и кризата няма да е отминала. И какво? Ще отлагаме изборите, защото ГЕРБ са незаменими и безалтернативни и без тях Слънцето няма да изгрее?! Дай малко по-сериозно...! Какво ако имаше служебно правителство? Ами нищо... За всички обикновени и работещи хора щеше да е същото. Разбирам болката и неприятните усещяния, които изпитват много хора които преживяват около ГЕРБ, но всяко нещо си има начало и край. Ако ГЕРБ изпадне от властта, света няма да се свърши. Ей на... Той и Тръмп се имаше за незаменим и безсмъртен, ама трябва да събира багажа и да предава щафетата. Успокой се... Така както бързо забрави за царя и НДСВ, така бързо ще забравиш и за Борисов и за ГЕРБ. :)))

  Бивш tww09306483.
 35. 35 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Някой няма ли да даде за пример Швеция? Оказа се че социализъма там не бил доста приватизиран

  https://jacobinmag.com/2020/11/sweden-coronavirus-covid-nordic-scandinavia

 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  Повече от седмица мъж с тежка пневмония не е приет в няколко столични болници. И това при положение, че има отрицателен PCR-тест. Близки на човека подават сигнал до Нова телевизия. След дни наред ходене по мъките, за болния най-сетне се намира място в столично лечебно заведение. Човекът се почувствал зле най-напред на 29 октомври. След два дни се влошил. И дори от леглото не можел да стане. "Моята приятелка се опитва да се свърже с личния лекар, но не успя и вика линейка. Те идват и преглеждат човека, но казват, че на този етап не е за хоспитализация и трябва да започне антибиотично лечение”, разказа пред камерите Галя Симеонова, която е близка до семейството на пациента и заедно с тях е търсила болнична помощ за него.

  Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/koronavirus/nad-sedmitsa-ne-priemat-mazh-s-tezhka-pnevmoniya-v-stolichni-bolnitsi?fbclid=IwAR0oIzaTDsoJ-YfZRXa2ysn2IdJ32s2TR1UUISxpdCdGdx4m3RpBAmjm0uE

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#34] от "Petleshev":

  Петлешев,ти съвсем се изпетлеши .Как може да сравняваш земетресение /природно явление/ с опит за метеж /проруско явление/?И после,никъде не съм казал ,че ГЕРБ са незаменими ,Но:в условията на световна здравна и икономическа криза,6 месеца преди редовни избори,да искаш да останеш без парламент,без бюджет ,без закони подпомагащи справянето със ситуацията,граничи с национално предателство.Българите разбраха всичко това,не застанаха зад пуча и той безславно предаде богу дух.

 38. 38 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  ""Ще имаме възможност да финансираме 80% от работната заплата за служителите и работниците в тези затворени бизнеси. Имаме готовност да подпомогнем 50 хил. души", каза Деница Сачева в интервю за Би Ти Ви."Голяма помощ, голямо чудо и то пак за ресторанти и барове. В тази държава приоритетите са ужасно объркани..🤬
  —цитат от коментар 12 на padrino


  Не е проблемът, че може да е за ресторанти и барове (изненада, и работещите там са хора!), а че 50 хиляди души е смешна цифра, ако се тръгне пак към масови затваряния.
  Господата от правителството добре го знаят и затова няма да се затваряме пак.
  Не им трябва поредното море от безработни.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 39. 39 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  Болните хора със симптоми на COVID-19 у нас са двойно повече, но те не се отчитат в статистиката. Причината за това е, че РЗИ масово не издава направления за безплатни тестове и тъй като хората нямат възможност да си платят за PCR тест, си стоят у дома, нерегистрирани. Това коментира пред Би Ти Ви доктор Викория Чобанова, председател на Сдружението на общопрактикувашите лекари в София-област.

  Д-р Чобанова посочи, че до вчера е имала 10 пациенти с коронавирус, но днес са повече. Това са хора, които са вписани в приложението за COVID и са си платили тестове. "Имаме обаче още поне 2 пъти толкова, болни със симптоми. Ние ги наблюдаваме, но те не влизат в статистиката. Те нямат възможност да си платят, затова си стоят по домовете. Това е масово и е навсякъде", заяви д-р Чобанова. "Ако нямаш 120 лв., как да ги извадиш? За пенсионерите това е половината пенсия",

  https://segabg.com/hot/rzi-masovo-ne-davat-napravleniya-za-bezplatni-testove

  Любовта ще спаси света!!!
 40. 40 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1373 Весело

  До коментар [#29] от "hope":

  Ех, тия мокри сънища бе...
  Затваряне, обезлюдяване на улици, заваряване на врати, стрелба по всеки с маска под носа!
  Само и само да ни спасят, моля ви се, ужас, ужас!
  Жалка история.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 41. 41 Профил на къдрав и сам се стриже
  къдрав и сам се стриже
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#29] от "hope":

  тъжна история

 42. 42 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#29] от "hope":Ех, тия мокри сънища бе... Затваряне, обезлюдяване на улици, заваряване на врати, стрелба по всеки с маска под носа! Само и само да ни спасят, моля ви се, ужас, ужас!Жалка история.
  —цитат от коментар 40 на The Shadow


  във всички случаи ще стигнем до пълна карантина за някакъв период, въпросът е колко хора ще измрат преди това.
  лошото е, че никой не вярва колко е опасна болестта, докато не се случи на негов близък. Вероятно пак повечето хора си мислят, че те ще справят по-добре. Така наречените "оптимисти" в ситуацията са концентрирали вниманието си единствено върху себе си и изобщо не се интерсуват от хилядите безпомощтни, които даже нямат пари за ПСР или са с тежки хронични заболявания.
  Великобритания, Франция, големи области от Германия, Гърция, излиза се с СМС от дома. Защо да чакаме да стигнем техните проценти починали?

  Любовта ще спаси света!!!
 43. 43 Профил на къдрав и сам се стриже
  къдрав и сам се стриже
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":

  искаш затваряне и смс-и от заинтересованост към хилядите безпомщни?

  побъркана история

 44. 44 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  UK

  Уелс - приключи 17-дневното блокиране. Министрите казват, че ще минат още 2 седмици, преди да се разбере пълното въздействие на блокирането и предупреждават хората да не се увличат в свобода си.

  Северна Ирландия - 4-седмично блокиране в цялата страна от 17 октомври, което трябва да приключи в петък, но кръчмите ще са затворени още две седмици.

  Шотландия влезе в ограничения преди почти седмица и трябва да бъдат преразгледана във вторник.

  Англия започва първата седмица от второто си блокиране в цялата страна.

  Любовта ще спаси света!!!
 45. 45 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":

  Честно, не ви ли омръзна от тази нон-стоп истерия?
  Месеци наред вече едно и също.
  Какво постигате с това, освен че си съсипвате здравето без прякото участие на вируса?
  И какво очаквате да се постигне с безумия като излизане от вкъщи с СМСи и пълни карантини?
  Пробваха други държави тези неща, разлика никаква с тях или без тях.
  Единствено се влошават нещата по други показатели, когато се изпадне в подобни крайности - безработица, глад, мизерия, повишена смъртност от други заболявания.
  Пробвайте да се успокоите малко и да погледнете трезво на нещата.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 46. 46 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  До коментар [#23] от "uvtest":Ти не можеш, но ние можем да си представим! ВСЯКО, което и да е правителство ще се справи по-добре от тълпата некадърници на Мутрата!

  Ти не можеш, но ние можем да си представим! ВСЯКО, което и да е правителство ще се справи по-добре от тълпата некадърници на Мутрата!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#12] от "padrino":

  Ами те са затворени и хората които работят там реално гладуват. Отделно се подпомагат реални хора с процент от официалните им заплати. Та сумите няма да са супер големи.

 49. 49 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#46] от "Alexander97":

  Живот и здраве ще имаме възможност да го проверим това. Щото Борисов ще се пенсионира напролет но вируса ще го има и следващите зими отново ще създава проблеми. И тогава ще видим как новия премиер Нинова/Бойкикиев ще се справи по-добре :)

 50. 50 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Хубаво ще подпомагат ресторанти. А другите? Защото при затваряне адвокати, лекари, преводачи, брокери на имоти и т.н. също губят. Или при страх от епидемия и карантина веднага хукваш на зъболекар, да сменяш гумите на колата, да купуваш цветя, да се съветваш за дело?
  Цялата икономика с над милион и нещо заети има нужда от помощ и би трябвало тя да обхваща всички с доказан спад на оборота без изключение. 50000 са 3% или нещо такова, а 40 000 000 означават да е предвидено помощта да е 800лв средно и да е само за един месец. Огромна грижа, огромно чудо. Дали 800лв помагат на човек загубил бизнес с доход 2,3-4000 месечно или такава заплата? С кредити за жилище и кола или за фирмата?

  Вярно, добрата новина е, че поръчваме кораби и самолети за милиарди и завършихме руския поток(по новина от дир с цитат от Итар ТАСС). Това е най-важното. Тези разходи са 50 пъти(само военните) разходите за икономиката. Няма какво повече да си говорим за приоритетите. Важното е купуването на подкрепа отвън или вътрешно с пари като за пенсионерите(дето не са им намаляли доходи, та точно по повод вируса да се подпомагат).

 51. 51 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Хубаво ще подпомагат ресторанти. А другите? Защото при затваряне адвокати, лекари, преводачи, брокери на имоти и т.н. също губят. Или при страх от епидемия и карантина веднага хукваш на зъболекар, да сменяш гумите на колата, да купуваш цветя, да се съветваш за дело?
  Цялата икономика с над милион и нещо заети има нужда от помощ и би трябвало тя да обхваща всички с доказан спад на оборота без изключение. 50000 са 3% или нещо такова, а 40 000 000 означават да е предвидено помощта да е 800лв средно и да е само за един месец. Огромна грижа, огромно чудо. Дали 800лв помагат на човек загубил бизнес с доход 2,3-4000 месечно или такава заплата? С кредити за жилище и кола или за фирмата?

  Вярно, добрата новина е, че поръчваме кораби и самолети за милиарди и завършихме руския поток(по новина от дир с цитат от Итар ТАСС). Това е най-важното. Тези разходи са 50 пъти(само военните) разходите за икономиката. Няма какво повече да си говорим за приоритетите. Важното е купуването на подкрепа отвън или вътрешно с пари като за пенсионерите(дето не са им намаляли доходи, та точно по повод вируса да се подпомагат).

 52. 52 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Хубаво ще подпомагат ресторанти. А другите? Защото при затваряне адвокати, лекари, преводачи, брокери на имоти и т.н. също губят. Или при страх от епидемия и карантина веднага хукваш на зъболекар, да сменяш гумите на колата, да купуваш цветя, да се съветваш за дело?
  Цялата икономика с над милион и нещо заети има нужда от помощ и би трябвало тя да обхваща всички с доказан спад на оборота без изключение. 50000 са 3% или нещо такова, а 40 000 000 означават да е предвидено помощта да е 800лв средно и да е само за един месец. Огромна грижа, огромно чудо. Дали 800лв помагат на човек загубил бизнес с доход 2,3-4000 месечно или такава заплата? С кредити за жилище и кола или за фирмата?

  Вярно, добрата новина е, че поръчваме кораби и самолети за милиарди и завършихме руския поток(по новина от дир с цитат от Итар ТАСС). Това е най-важното. Тези разходи са 50 пъти(само военните) разходите за икономиката. Няма какво повече да си говорим за приоритетите. Важното е купуването на подкрепа отвън или вътрешно с пари като за пенсионерите(дето не са им намаляли доходи, та точно по повод вируса да се подпомагат).

 53. 53 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":

  Колкото повече напредва вируса в населението, толкова по-трудно ще е да ви повярват хората какъв специален вирус е този. Имам маса познати които го хванаха и го изкараха без симптоми или като обикновен грип. Нито един нямаше нужда от специално лечение. Но доста пот тях си правеха доста тестове и се панираха излишно.

 54. 54 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Четем ,как един чиляк с пневмония ,отрицателен за Ковид обиколил седем болници ,докато го приемат. Ако беше се пренесъл в отвъдното ,щяха да го пишат на сметката на ковида и мангъровщината. Колко са си отишли така напоследък ?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#55] от "mut25676054":

  Ми тва е лага от безотговорното празнуване на Великден и Коч- байряма. Безотговорното лято и дискотеките ,ше ги плащаме догодина пролетта.

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  Като не знаят за къде са тръгнали, винаги стигат някъде другаде.

 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#51] от "атанас":

  Идеята е да се подпомогнат хора които реално биха ГЛАДУВАЛИ защото губят всякаква прехрана. Иначе е ясно че много други хора ще претърпят загуби но няма как всички да получат пълна компенсация - то парите в бюджета идват от данъци на същите тия хора. Или от заеми което са данъците на децата и внуците ни.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#51] от "атанас":Идеята е да се подпомогнат хора които реално биха ГЛАДУВАЛИ защото губят всякаква прехрана. Иначе е ясно че много други хора ще претърпят загуби но няма как всички да получат пълна компенсация - то парите в бюджета идват от данъци на същите тия хора. Или от заеми което са данъците на децата и внуците ни.
  —цитат от коментар 58 на m17


  То е ясно, че се подпомагат хората, които биха гладували, ама какво правим с тези, които заради въпросните промени, не могат да си плащат неща отвъд комуналните сметки и храната? Всеки с някакъв кредит е в потъващ кораб, защото банките прекратяват възможността за отлагане на плащанията(да не говорим, че рязко под килима мина "малката" подробност, че за да се възползваш от въпросното спиране на плащанията по кредит подписваш нов договор с нова(в пъти по-висока) лихва)? Или това, че хиляди потенциално ще останат на улицата е все тая?

  Чета по други сайтове, че на частните школи са им предложили по 24 лева на ден компенсация за работник. По 30 календарни дни това са 720 лева на месец - кое по-напред да си плати човек с тези пари в по-голям град? Наем, ток, вода, газ/парно, заем, лекарства?

 64. 64 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#37] от "uvtest":

  Какъв метеж бе? Платените от ГЕРБ агитки, които замеряха полицаите и хвърляха бомбички по тях, за да могат после същите полицаи да пребият нормалните хора? Какъв парламент, онзи парламент ръководен от ПКП-то? Ти сериозен ли си?! Какви закони за справяне със ситуацията? Къде? Що не се стегнеш в кръста малко?! :)))

  Бивш tww09306483.
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално


  Унгария / 9,7 млн./ налага частично блокиране за поне месец в опит да спре бързо нарастващите коронавирусни инфекции.

  От вторник ресторантите ще бъдат затворени, големите събирания са забранени и ще бъде удължен нощният час, обяви премиерът Виктор Орбан.

  Средните училища и университетите ще преместят преподаването онлайн, хотелите могат да приемат само бизнес пътници, а спортните събирания ще се провеждат при затворени врати. Семейните събития ще бъдат ограничени до 10 души.

  Г-н Орбан каза, че ограниченията са необходими, за да се спре натискът върху болниците. "Ако коронавирусните инфекции се повишат със сегашните темпове .. унгарските болници няма да могат да се справят с тежестта", каза той във видео, публикувано на страницата му във Facebook

  .Унгария съобщи за 5 162 нови случая и 55 нови смъртни случая в понеделник, което доведе до общо 114 778 инфекции и 2493 смъртни случая, предаде Ройтерс.
  https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-54869918

  Любовта ще спаси света!!!
 67. 67 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":Честно, не ви ли омръзна от тази нон-стоп истерия?Месеци наред вече едно и също.Какво постигате с това, освен че си съсипвате здравето без прякото участие на вируса?И какво очаквате да се постигне с безумия като излизане от вкъщи с СМСи и пълни карантини?Пробваха други държави тези неща, разлика никаква с тях или без тях.Единствено се влошават нещата по други показатели, когато се изпадне в подобни крайности - безработица, глад, мизерия, повишена смъртност от други заболявания.Пробвайте да се успокоите малко и да погледнете трезво на нещата.
  —цитат от коментар 45 на The Shadow


  От “безумните” ограничения очаквам да намалеят смъртните случаи и болните, както това става в момента в голямата част на Европа.
  А съвети може да давате на някой друг!

  Любовта ще спаси света!!!
 68. 68 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#33] от "karabastun":

  Т.е. ние сме по-добре от страни с къде къде по дивашки мерки. Поредно доказателство че мерките срещу короната са напълно безпредметни, даже пречат. Ако нямаше мерки и паника из медиите досега вече всичко да е утихнало. Не само да е утихнало, даже нямаше в нито един момент да усетим че има нещо необичайно. Проблема в момента в България е най-вече от параноята и тия дето висят в болници без да има нужда да са там ами само щото ги е шубе, това са около 90 процента от лежащите в болници "от ковид".

 69. 69 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#63] от "shymi":

  Не казвам че ще е лесно но все пак има и разлика между това да наистина да гладувате като много хора от туризма, ресторантите и заведенията и това да се наложи да предоговаряте кредита си или да поискате удължаване на ипотеката.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3191 Неутрално

  До коментар [#68] от "Billy Pilgrim":

  Бях обещал да кажа как е у нас
  В петък пълна загуба на вкус и обоняние
  Лека температура до около 37 и половина
  Аспирин, загряване и чай чета
  Температурата изчезна почти веднага обоняние и вкус се появява днес
  Кашлица мокра само сутрин от цигарите

 73. 73 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#63] от "shymi":Не казвам че ще е лесно но все пак има и разлика между това да наистина да гладувате като много хора от туризма, ресторантите и заведенията и това да се наложи да предоговаряте кредита си или да поискате удължаване на ипотеката.
  —цитат от коментар 69 на m17


  О има, макар че съм сигурен, че хора от въпросните сектори(а и други, за които не се обелва и думичка) имат задълженията, които описах. Съмнявам се, че например топлофикация ще влезе в положението на някоя камериерка/барман и няма да прати едно делце чрез ЧСИ.

 74. 74 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Ако нямаше вирус, докторите как ще живеят с 1 заплата от 2-3 хиляди лева? И още толкова от благодарни изтупсни пациенти?

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Коронавирусът в България: ръстът на новите случаи се забавя на седмична база
  ***************************

  Споко, ако не се вземе друго решение, в края на тази седмица гимназиите пак отварят врати присъствено, така че ръстът на новите случаи ще получи нова доза подкрепа!

  Мараба, С-ДС доносници!
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#78] от "Манчо":

  Ясно е че гимназиите ще "учат дистанционно" до напролет.

 81. 81 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Защо никъде в статията не виждам да се подчертава изрично, че донорската кръв, от която ще се извлича плазмата, трябва да е от преболедувал COVID-19!? Иначе няма смисъл.

 82. 82 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#52] от "атанас":

  "Хубаво ще подпомагат ресторанти. А другите? Защото при затваряне адвокати, лекари, преводачи, брокери на имоти и т.н. също губят. Или при страх от епидемия и карантина веднага хукваш на зъболекар, да сменяш гумите на колата, да купуваш цветя, да се съветваш за дело?
  Цялата икономика с над милион и нещо заети има нужда от помощ и би трябвало тя да обхваща всички с доказан спад на оборота без изключение. 50000 са 3% или нещо такова, а 40 000 000 означават да е предвидено помощта да е 800лв средно и да е само за един месец. Огромна грижа, огромно чудо. Дали 800лв помагат на човек загубил бизнес с доход 2,3-4000 месечно или такава заплата? С кредити за жилище и кола или за фирмата?

  Вярно, добрата новина е, че поръчваме кораби и самолети за милиарди и завършихме руския поток(по новина от дир с цитат от Итар ТАСС). Това е най-важното. Тези разходи са 50 пъти(само военните) разходите за икономиката. Няма какво повече да си говорим за приоритетите. Важното е купуването на подкрепа отвън или вътрешно с пари като за пенсионерите(дето не са им намаляли доходи, та точно по повод вируса да се подпомагат)."

  Затова здравната ни система ще е " пред разпад" по признание на самите работещи в нея, а една върхушка от свръхбогати на гърба на всички нас, ще демонстрира арогантност и незачитане на закона, докато престъпната шайка във властта се крие от хората по родопските пътеки и пънчета, за да обслужи успешно интересите на Кремъл......

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Любопитно


  "Борисов призова за даряване на кръвна плазма в цялата страна"

  Само на ленинските съботници или може и през седмицата?

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Като е призовал - да даде личен пример. А, някак след жипка шоу и това с короната му не беше много достоверно, та може би не може.

 88. 88 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2275 Неутрално
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1562 Любопитно

  "Колективният имунитет се получава най-вече, когато има ваксина срещу дадено заболяване. Ако над 80% от населението е ваксинирано, тогава се създава такъв колективен имунитет", коментира пред Би Ти Ви проф. д-р Елисавета Наумова, национален консултант по клинична имунология."

  Тая да се нареди първа на опашката.
  Аз предпочитам да не се ваксинирам, че да и подкрепя теорията...

  "Премиерът Бойко Борисов призова за даряване на кръвна плазма от преболедували в цялата страна, като обяви, че скоро ще бъдат купени още машини за извличането й."

  Ма само плазма ли ще даряват? Без телца?
  Не знаех, че можее да се дарява разделно...
  Някой няма ли да му обясни най-накрая на тоя какво точно да приказва? Аман от глупости.

  П.П. Честито на първия "печеливш" на който ще му прелеят плазма от биби.
  Силно се надявам ъпотата да не е заразна, за разлика от ковид 19.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на feniks_na_gril
  feniks_na_gril
  Рейтинг: 19 Неутрално

  >>Системата се справя, обществото се провали - то трябваше да разбере, че няма да можем да помогнем на всеки, който има нужда от влизане в болница.
  ---
  Демек системата не се справя. Що за малоумник би направил такова изказване изобщо?

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Плазма, ваксини, глупости на търкалета! Всичко което става сега е заради цирка с изборите в Америка, а не заради фалшивия вирус! Дано цирка в Америка да свърши до Нова Година, че ми писна вече!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 96. 96 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Моля, админите на сайта да не показват физиономията на Тиквата /баси грозния/, че плаши децата.

  Благодаря.

 97. 97 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 808 Неутрално

  хелркарма пак се активизира

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  Заведенията искат единен час за затваряне
  _____________
  Или да кажат в колко ще отварят ? Примерно в 4:00 е ок ? В
  Студентски Град в толкова се почват?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 100. 100 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  Заведенията искат единен час за затваряне
  _____________
  Или да кажат в колко ще отварят ? Примерно в 4:00 е ок ? В
  Студентски Град в толкова се почват?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK