На живо

Коронавирусът в България: учители поискаха изцяло онлайн обучение (хронология)

Избрано от редактора
Всички ученици да учат онлайн е искането на група учители

© Цветелина Белутова

Всички ученици да учат онлайн е искането на група учители
Сериозно повишаване на процента положителни тестове сред изследваните за коронавируса, голям брой на починалите, но заради натрупване от предишни дни и увеличаване на натиска върху болниците, белязаха днешния ден. На този фон здравният министър Костадин Ангелов обяви, че е от четвъртък влизат в сила нови ограничителни мерки - онлайн обучение във всички училища със заболяемост над 20%, осигуряване на зелени коридори за пазаруване на възрастни хора в цялата страна и вечерен час за всички питейни заведения в страната, без нощните, които остават затворени. Учители пък поискаха онлайн обучението да е за всички ученици. Изненадващо един от критиците на всички мерки срещу COVID-19 доц. Атанас Мангъров оглави звеното за лечение на такива пациенти в Инфекциозна болница. Междувременно премиерът Борисов обяви, че два теста са показали, че не е носител на вируса и се срещна с македонския си колега Зоран Заев.


"Дневник" проследи на живо ситуацията през деня.
Учители поискаха преминаване на изцяло електронно обучение

Учители, обезпокоени от смъртни случаи на техни колеги с положителни тестове за COVID-19, поискаха всички ученици в страната да преминат на електронно обучение до края на годината. В противен случай те ще подадат своите оставки или ще са принудени да вземат отпуски. Това заявиха самите учители пред Българското национално радио (БНР). Те са обединени във фейсбук групата "Учители за безопасно образование".


Днес здравният министър заяви, че всички ученици в училища с над 20% заболеваемост ще преминат на електронно обучение от четвъртък.


"Да чакаме 20% доказано, симптомно болни, след като няма масово тестване, това не е решение. На всички е ясно, че повечето деца, особено по-малките, боледуват безсимптомно или с много леки симптоми, но те реално пренасят болестта и заразяват", казва Лилия Стоянова, учител в Трета природоматематическа гимназия във Варна.

Бум на заразени във футболния шампион

Бум на заразени в шампиона "Лудогорец", констатират от Медицинската комисия към Българския футболен съюз (БФС). Това променя програмата на отбора, възможно е и целият шампионат да бъде прекъснат.


Подробности можете да прочетете тук.

Ресторантьорите с нови искания

Ресторантьори искат да отпаднат лихвите по данъчните задължения в периода март - декември. За служителите си пък искането е поемане от държавата на осигуровките, както и "замразяване" на плащанията им по кредити. Заради ограничителните мерки, на места има спад на посещаемостта в заведенията с 80%. Това стана ясно на национална среща на собствениците на заведения. По време на среща със здравния министър проф. Костадин Ангелов пък те поискаха да се уеднакви работното време на заведенията в цялата страна – до 23:30 часа. Решението предстои да бъде взето в четвъртък.

Дарение от антигенни тестове за Военномедицинска академия

Телекомът А1 информира, че продължава дарителската кампания, с която подкрепя обществото в борбата с продължаващата пандемия от COVID-19. От оператора ще дарят над 3300 теста за антигени на Военномедицинска академия (ВМА). През миналата седмица компанията подкрепи финансово болниците "Пирогов", "Александровска" и "Св. Анна" за набирането на доброволци – лекари, медици и санитари, които да работят в COVID отделенията.

Някои от мерките заради ковид са незаконни, обяви адвокат

Част от мерките на управляващите, наложени във връзка с епидемията от коронавирус, противоречат на законодателството, обяви пред БНР адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова. Допълва, че настоящите мерки освен това са непоследователни и хаотични. Като провитозаконни тя определя мерикте по създаването на регистър за Covid болни, без да има правно основание за това, както и затварянето на определени болници и определянето им за лечение само на Covid пациенти. Според нея трябва да има болници, които да са само за пациенти с коронавирусна инфекция, а не да се ограничава достъпът на хора с други заболявания.
"Законът в България казва, че всеки, когато потърси или му се оказва медицинска помощ, придобива качеството на пациент. По закон всяка една болница е длъжна да оказва спешна медицинска помощ. Когато една болница си е позволила да спекулира в тази тежка ситуация и да не приеме пациент, най-малкото нещо, което може да ѝ се случи, е да бъде финансово санкционирана", коментира адвокатът.

Обяви и че управляващите трябва да създадат ясен алгоритъм за това какво ще стане, когато болниците се напълнят и лекарите са принудени да избират кого да лекуват.

МВФ ще ревизира прогнозата за икономиката

Международният валутен фонд вероятно ще ревизира прогнозата си за ръста на българската икономика заради резкия скок в броя на заразените с коронавирус в страната през последните седмици. През октомври фондът прогнозира 4% спад на икономиката през тази година и 5.6% безработица. "Заради ръста на заразените очакваме икономиката да се свие с малко повече" посочва Джейу Лий, ръководител на мисията на фонда, цитиран от "Ройтерс". Допълва, че все пак не се очаква сериозен ръст на безработните.


Коронавирусът в България: учители поискаха изцяло онлайн обучение (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Дистанционно обучение за част от учениците в Пловдив и Кърджали

В Пловдив всички ученици от 6-и до 12-и клас ще учат дистанционно до 22 ноември, съобщи БНР. Тези от 1-ви до 5-и клас ще продължат обучението си присъствено. Всеки от директорите обаче сам ще може да преценява дали се налага преминаване към учене в онлайн среда, като съответно ще трябва да мотивира предложението си.


"Напролет видяхме, че онлайн видеоконферентна връзка през един цял учебен час не е дистанционно обучение, от това няма абсолютно никакъв смисъл, освен ако не искаме да ни боли главата по обед, а затова може да се използва момента да се прави повече проектобазирано обучение, да се използват служебните имейли, които имат и децата, и учителите, да се мисли за работа в групи дистанционно и да се използват видеовръзките само, за да се обсъждат резултати и да се дават задачи", коментира зам.-кметът Стефан Стоянов. Той призна, че при това по-масово преминаване към дистанционно обучение няма да е лесно нито за учителите, нито за учениците и техните родители.


На дистанционно обучение от идния понеделник преминават и учениците от пети до седми клас в област Кърджали.

Многото починали били с натрупване

Големият брой починали от днес - 106 се дължи на натрупване и неотразяване в информационната система на случаи от събота и неделя, каза днес здравният министър Костадин Ангелов пред журналисти. Той призна, че това се случва не за първи път. Днес той инспектира работата в Инфекциозна болница в София.


Повече за днешните данни вижте тук

Промени в закон допълнително затруднявали общинските болници

Последните промени в Закона за лечебните заведения допълнително затрудняват работата на общинските болници, защото поставят изискване директорите им да се избират и назначават след провеждане на конкурс по реда на Закона за публичните предприятия. В него пък се посочва, че поста нямат право да заемат хора, които имат трудово или служебно правоотношение с болницата освен като преподаватели във висше училище. Така от поста се изключват лекари от болниците, а трябва да се назначат външни за тях кадри. Това допълнително утежнява тежкия кадрови дефицит от реално работещи медицински кадри в общинските болници, се посочва в позиция на Българската стопанска камара. Тя съвместно със сдружението на общинските болници и през март, и през септември 2019 г. призова за радикални спешни промени в организацията, управлението и финансирането на здравеопазването, преди всичко – в системата на общинското здравеопазване.


Подробности четете тук

Доц. Мангъров става началник на клиника за лечение на COVID-19

Шефът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров от вчера е началник на клиниката в Инфекциозна болница, в която се лекуват болните от коронавирус в болницата, каза днес здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той е говорил вчера с него и лично го е помолил да се включи. "Отговорността за лечението на тези пациенти ще е негово. Рамо до рамо с другите лекари. Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки и личните предпазни средства, за което проф. д-р Червенякова ще направи необходимите административни указания", допълни министърът.


Доц. Мангъров е сред основните критици на носенето на маски и ограничителните мерки, налагани от правителството. Мангъров е подал молба доброволно е пожелал да бъде включен сред медиците на първа линия, тъй като в детското отделение в момента няма много работа, каза директорът на болницата д-р Татяна Червенякова.


Няма недостиг на легла в големите лечебни заведения в София, каза министърът. Вече има ДКЦ-та, които са открити кабинети за преглед за коронавирус. Проф. Ангелов поясни, че след преструктурирането ще се открият до 50% допълнителни места, за което е осигурен и финансов ресурс. Министърът подчерта, че резултатите от тестовете в България излизат в разумни срокове.


Повече по темата четете тук.


Коронавирусът в България: учители поискаха изцяло онлайн обучение (хронология)

© Дневник

Здравният министър за ситуацията:

Социолог: рейтингът на управляващите се движи като сърфист по вълните на COVID-19

Рейтингът на управляващите се движи като сърфист по вълните на COVID-19, казва в интервю за Club Z социологът и управляващ партньор в социологическа агенция "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова. В самото начало на есенната вълна ГЕРБ възвърна равновесие и се закрепи на гребена й след срива в най-острата фаза на протестите. В момента обаче, когато развитието на пандемията се мени с дни и часове, рейтингите са по-нетрайни и от есенното слънце", допълва тя.


Димитрова смята, че как управляващите ще излязат от ситуацията ще зависи от цялостната хуманитарна, здравна, икономическа и социална равносметка, с която страната ще премине през пандемията. "Безспорно това ще бъде и един от най-важните фактори, които ще определят вота на избирателите в предстоящите парламентарни избори", е нейното мнение.

Синдикати искат трайно увеличение на лекарските заплати

Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ, съвместно с Медицинска федерация "Подкрепа", внесе в Министерството на здравеопазването и изпрати до представителните работодателски организации Проект на Колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване". В него се иска ръстът на възнагражденията на медицинския персонал да стане чрез договаряне на нови Минимални заплати в него. Предлагаме в отрасловия Колективен трудов договор да залегне между 40 и 60% ръст на стартовите заплати, като се придържаме към правилото 1:2:3 (минимални работни заплати съответно за санитар, професионалист по здравни грижи и лекар).


Коронавирусът в България: учители поискаха изцяло онлайн обучение (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


За персонала, зает в здравните и лечебните заведения, финансирани от бюджета на Министерство на здравеопазването, училищно и детско здравеопазване и здравни кабинети в специализираните институции за предоставяне на социални услуги за деца и възрастни, които не се финансират от бюджета на Министерството на здравеопазването, началните основни месечни заплати да са не по-малко от: 1950 лв. за лекар без специалност, 1300 лв. за медицински професионалисти по здравни грижи (медицински сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори, зъботехници и други), 900 лв. за болногледачи.

37% от българите не биха си сложили ваксина срещу COVID-19

Изследване на СЗО за нагласите и поведението на българите по време на коронакризата показва, че около 37% от хората не искат да си поставят бъдеща ваксина, каза пред Би Ти Ви представляващият Световната здравна организация в България доц. Михаил Околийски. По думите му причините се коренят във фалшиви вярвания в конспиративни теории, че ваксината има някакви други намерения. В България ваксинирането е традиционно ниско, припомни той.


"В сравнение с други страни в Европа, ние сме на едно от първите места по конспиративно мислене и по това да вярваме, че има тайни организации, които движат определени процеси – например пандемията.


Замерванията са правени през определени периоди – юли, октомври, и се вижда, че скепсисът се е увеличил. "Надявам се рязкото увеличение на случаите да вразуми хората, че това е много сериозно и и те да се убедят, че ваксината е нещо полезно", коментира доц. Михаил Околийски.

Правосъдният министър отложи конкурса за държавни съдебни изпълнители

Провеждането на конкурса за държавни съдебни изпълнители се отлага за 10 януари 2021 г., съобщиха от министерството на правосъдието. В съобщението не се посочват причини за решението, но вероятно е свързано със спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса.


Конкурсът е за заемане на 36 свободни места в общо 33 съдебни района в страната и първоначално бе обявен за 15 ноември 2020 г., но със заповед на министъра на правосъдието Десислава Ахладова ще се проведе следващата година.

Всеки съд ще решава дали да излезе в съдебна ваканция

Председателите на съдилища ще могат да пренасрочват дела за други дати, ще могат да забраняват провеждането на открити съдебни заседания и да разглеждат само неотложни дела. Това са част от новите мерки, които съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие за ограничаване на разпространението на коронавируса в съдилищата в страната.


Всички тези мерки могат да бъдат прилагани, ако има обективни статистически данни за голям брой заразени и невъзможност работата да продължи по нормалния начин като всеки съд ще решава сам за себе си. Ако няма голям брой заразени магистрати и служители, съдът може да продължи с нормалното разглеждане на дела.


В най-лошия случай, дори и при голям брой заразени магистрати, съдилищата ще продължат да разглеждат 8 категории дела.


Повече тук

"Киномания" и Фестивалът на френския филм се отлагат

Киномания и Фестивала на френския филм се отлагат за периода 05-28 февруари 2021 г., съобщиха продуцентите от Националния дворец. "Надяваме се, че след три месеца ще ни предстоят по-добри времена, в които епидемията ще утихне и повече приятели на киното с отворени сърца и без страх ще пристъпят отново към киносалоните. Имаме готовност през февруари, ако се наложи, да покажем и част от филмите онлайн", се казва в съобщението.

Отворени са 11.5% по-малко хотели

В условията на продължаваща епидемична обстановка в страната през септември са били отворени с 11.5% по-малко хотели спрямо година по-рано. Това показват данните на Националния статистически институт.


Данните сочат още, че има срив при чуждите туристи през месеца, но ръст при българските. Същата зависимост има съответно и при приходите. Много от българите, които обичайно и през септември избират за почивка Гърция, този път бяха препятствани заради ограниченията при влизане в страната и са предпочели да останат в България.

Напрежение в агенция по вписванията, заради болни служители

Имотният регистър в Агенцията по вписванията работи с намален състав от 9 ноември поради голям брой заболели или карантинирани служители. Към момента на работа са по-малко от половината служители в София. Те са разпределени по всичките 5 направления, обслужващи Имотния регистър – приемане на документи на гише, обработка на архив, обработка на сделки, поща и информационен център, съобщава Единният информационен портал за борба с COVID-19.


При силно намаления състав на служителите на работните места се налага изчакване от клиентите, което е довело до напрежение, се казва още в съобщението. Агенция информира, че ситуацията в Службите по вписванията в страната е аналогична.

Национал по футбол е заразен с коронавирус

Заради положителна проба за коронавируса на Антон Недялков селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев се оказа принуден да продължи с промените в състава. Вместо бранителя на "Лудогорец" отбора е повикан защитникът на "Берое" Александър Василев. Той идва в състава за приятелската среща с Гибралтар и мачовете срещу Финландия и Ирландия от Лигата на нациите. Заразени с коронавируса са също Тодор Неделев и Георги Костадинов.

Борисов: Отрицателен съм и на втори тест

Отрицателен съм за COVID-19. Това показа втори пореден тест. В съответствие със заповедите на здравните власти мога да посрещна премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и да проведем Срещата на върха по Берлинския процес. Това написа днес премиерът Бойко Борисов в своя "Фейсбук" профил.


Коронавирусът в България: учители поискаха изцяло онлайн обучение (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Вирусолог: човек с положителен тест може да не е заразен

След петия-шестия ден след разболяване с COVID-19 човек не е заразен, дори и PCR-тестът да е положителен, коментира пред Нова телевизия ръководителят на отдел "Вирусология" към Националния център по заразни и паразитни болести доц. д-р Любомира Николаева-Гломб. Тя цитира изследване, според което в добре проветрявана стая с площ от 10 кв. м и височина 3 м и двама души, един от които е болен - кашля и киха, но е работоспособен, другият може да се зарази след 80 минути. Това означава, че в офисите трябва често да се проветрява, препоръча специалистът.


Според друго изследване, цитирано от нея, има 50% вероятност болен в домакинството да зарази останалите членове като 18% от тях ще се заразят безсимптомно. Има хора - суперзаразители, които имат голямо количество частици в носоглътката си Колкото повече вирус има в носоглътката, толкова по заразен е индивидът и толкова по-бързо се развиват клиничните симптоми.


При тези хора е по-голяма вероятността да се кара болестта по-тежко, но всичко е индивидуално, подчерта медикът. Безсимптомните са по малките заразители, но и това правило не е стопроцентно. Дишайки, говорейки, пеейки се заразяваме, каза Гломб, запитана дали е възможно заразата да се предаде от пиене от обща часа

Д-р Кацаров: действа се стихийно и кампанийно

В България няма ясно очертана пътека за пациентите болни от коронавирус, каза пред БНТ д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването. "Не е много ясно за хората къде трябва да отидат и каква медицинска помощ могат да получат. Липсва организация на целия процес, действа се стихийно, кампанийно. Хвърлят се едни пари на едно място, после на друго място, без дори да се оцени какъв е ефектът от бързо нахвърляните мерки, обясни д-р Кацаров.


Според него разпореждането за обособяване на легла за пациенти с коронавирус във всички болници е нарушение на медицинските стандарти. Д-р Кацаров определи като грешка да се акцентира само на PCR тестове. По думите му, трябва да бъдат включени и другите видове.


Правителството не се подготви за тази ситуация. Здравната система се намира в лошо състояние от години и днес ще берем плодовете, добави д-р Кацаров.

Собствениците на заведения обсъждат нови искания

Втора национална среща на собствениците на заведения в страната, която ще се проведе днес, ще обсъжда евентуални компенсации за бизнеса, ако барове, дискотеки и ресторанти останат затворени и след края на ноември, съобщи БНР. Договореното с правителството до момента е само компенсация на част от трудовите възнаграждения за персонала.


Спад от 80% на посещаемостта в заведенията показват данните на бранша. "Много собственици сами затварят бизнеса си, притиснати от кризата", каза председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.


"В момента има толкова работа, колкото точно да поддържаме бизнеса по някакъв начин и хората да взимат някакви пари. На този етап искаме първо да видим каква е обстановката, кой ще работи, до колко ще се работи, какво ще се случи декември, какво ще се случи следващата седмица", допълни той.


Ако ограничителните мерки продължат, от бранша ще настояват за компенсации и за бизнеса освен за наетите в сектора.

Здравният министър: Да се справим със заразата с разум

Ако искаме да пречупим гръбнака на пандемията, трябва да го направим с разум, каза днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Според него няма недостиг на национално ниво на антимикробни, нискомолекулярни препарати и кортикостероиди.


Коронавирусът в България: учители поискаха изцяло онлайн обучение (хронология)

© Дневник


Министърът изрази съмнения, че има реекспорт на лекарства, но той щял да се спре с промени в законите. Проблем се оказва и презапасяването от хората с медикаменти, които не им трябват. "Не бива да ни води страхът, а разумът. Не може всеки да си купува лекарства и да започва терапия, тя се назначава от лекар. Ако психозата ръководи хората и това се пренесе в болниците, може да стане опасно", подчерта проф. Ангелов. Той призова хората да спазват противоепидемичните мерки и да се пазят.


Министър Ангелов каза още, че от четвъртък ще има нови ограничения, но не се предвижда пълно затваряне на държавата, защото това към момента не е "медицински целесъобразно".


Подробности тук

Ключови думи към статията:

Коментари (160)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на m_art_in
  m_art_in
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Какъв разум!??!? Освен извънземен разум да е имал предвид, за който само той знае...

 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4511 Любопитно

  Ако ще е с разум, значи никога няма да стане. Аз до момента един разумен не съм видял в управлението на Държавата.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  Както имаше реекспорт на маски през март и в болниците нямаше масово, така сега изчезнаха ваксините за грип. Да сте виждали официално лице/доктор с 3М тогава? А ако питате вносителя, всичко е било купено за болниците и резерва.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  Разум?

  Дани Кирилов харесва това.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Къде да се дарява разум?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 602 Гневно

  ТЪПАНАР, учителката на дъщеря мие починала вчера, защото извиканата на обяд в събота линейка е дошла в неделя сутринта, и след като са я закарали ДО инфекциозна болница, са я върнали вкъщи. Това е защото има легла, лекари и оборудване. ТЪПАНАР.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 565 Разстроено

  До коментар [#3] от "fpyyh":

  Грип няма все още, като дойде, жална ни майка!!!

 12. 12 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  "Не бива да ни води страхът, а разумът. Не може всеки да си купува лекарства и да започва терапия, тя се назначава от лекар. Ако психозата ръководи хората и това се пренесе в болниците, може да стане опасно"

  То и диагнозата трябва да се поставя от лекар, а не от лаборант. Колко от тия с положителен ПСР са им правени кръвни изследвания да се потвърди КОВИД 19 или сезонен корона вирус, николко.

 13. 13 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2790 Весело

  До коментар [#10] от "Моа Преател Тайпи":

  Що, имаш ли нужда?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#3] от "fpyyh":Грип няма все още, като дойде, жална ни майка!!!
  —цитат от коментар 11 на Калиманата


  Глупости и сина ми и дъщеря ми изкараха по един сезонен (ПСР беше отрицателен), всичко си има, както всяка година.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Че трябва да се пазим в рамките на разумното е факт, за тези дето и купуват лекарства в аванс, ми е трудно да коментирам, но министъра, правителството с сериозната медийна подкрепа, наистина ще докарат нещата до кризи и драми.
  Така че призивите за разум в съчетание с атака от всички страни за тази зараза увисват във въздуха.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Весело

  Къде да се дарява разум?
  —цитат от коментар 6 на ivanpopov


  Изпитваш остра нужда от дарение ли?

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Любопитно

  До коментар [#18] от "hope":

  Какво е това?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на standby
  standby
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Тиква, калинки и разум... едното е излишно!
  Но като гледам колко плоскоземци още скачат наоколо, то май е масово състояние.
  А великата им подготовка стигна до там, че и в болниците няма антикоагуланти... не само легла и персонал, вече няма и животоспасяващи медикаменти.
  Боклуци!

 22. 22 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Когато и да си отиде ОПГ ГЕРБ, все ще е късно!

  А разум в министъра и началника му НЯМА!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Какъв разум!??!? Освен извънземен разум да е имал предвид, за който само той знае...
  —цитат от коментар 1 на m_art_in


  Коронавирусът в България: ще пречупим гръбнака на заразата с разум, смята здравният министър............. и дисциплина ! Извънземният разум е за Дионисий , ако си спомняте още кой е той и какво "предвожда "!

 25. 25 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Какъв разум очакваш от партия с име на болест?
  кой е този умник, който взе името на болест и го направи име на партия?
  Борисов или Цветанов? Или двамата в престъпно съдружие?
  Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)
  https://pirogov.eu/bg/gastroezofagealna-refluksna-bolest-gerb_p451.html

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 26. 26 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1802 Весело

  Това ми напомня:"Ще пречупим гръбнака на фашисткия звяр...".

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 27. 27 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#20] от "hamiltonf":

  Починали - пол и години, населено място и област.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  До коментар [#27] от "Deaddark":


  Мерси.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  До коментар [#20] от "hamiltonf":

  Това са починалите, влезли в системата вчера.
  Сега са 100, защото преди две -три седмици заразените заразените бяха 1500 на ден, не ми се мисли колко ще са след две седмици.

  Любовта ще спаси света!!!
 32. 32 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Впрочем, починалите и дома с положителен тест не влизат в тази бройка.
  За това е и този ръст в смъртността.

  Любовта ще спаси света!!!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1658 Весело

  А бе.....с тези тестове не е много сигурно.....та , важно е самочувствието ......

 35. 35 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1831 Разстроено

  ТЪПАНАР, учителката на дъщеря мие починала вчера, защото извиканата на обяд в събота линейка е дошла в неделя сутринта, и след като са я закарали ДО инфекциозна болница, са я върнали вкъщи. Това е защото има легла, лекари и оборудване. ТЪПАНАР.
  —цитат от коментар 9 на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!


  А какво стана с демонстрациите от пролетта, когато опъваха полеви болници в "Арена Армеец".
  Когато идва време за истински действия - никакви ги няма.
  Останаха си само с ПР-а.

 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3198 Неутрално


  3816 нови случая от 8826 теста. 43,24% положителни.
  51 922 активни случая /+2835/. 78 976 потвърдени случая. 65,74% от всички потвърдени случаи са активни.
  118 новозаразени мед. персонал.
  4004 хоспитализирани /+182/, 270 в интензивно отделение /-2/.
  875 излекувани. Общо: 25 283 излекувани.
  106 починали. Общо: 1771 починали.

  София град - 1403, Пловдив - 392, Варна - 220, Благоевград - 198, Русе - 175, Стара Загора - 174, Бургас - 142, Шумен - 96, Габрово - 91, Кюстендил - 89, Плевен - 86, Велико Търново - 82, Пазарджик - 81, Перник - 77, Враца - 63, София област - 63, Монтана - 55, Хасково - 46, Кърджали - 38, Разград - 36, Сливен - 35, Видин - 34, Търговище - 32, Смолян - 30, останалите области:
  https://coronavirus.bg/bg/statistika

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Сега виждам, че Дневник са скрили 18-ти коментар с починалите?
  Нито е спам, нито е рекламен материал? Някаква нова политика ли имаме тук? Не стига, че информацията ви е толкова постна и политиката ви е да няма ясна такава, ами и триете постове, които казват нещо. В случая възрастта, нарочно ги сортират по възраст, за да не си мислят някои хора, че само възрастните умират.

  Любовта ще спаси света!!!
 38. 38 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Възможно ли е на Лъжливото овчарче да повярват хората, ако наистина изпадне в беда? Сутринта в 6 часа БНТ съобщават, че „24 часа” късно снощи съобщили как Борисов се е влошил, втори тест му е положителен, правени са му инжекции и вливания. Взех, че повярвах, и си викам май наистина го е хванал коронавируса, а хич не изглеждаше болен. По-късно по същата телевизия Екатерина Захариева съобщи, че Борисов има втори отрицателен тест и излиза от карантината. И сега се чудя Лъжливото овчарче лови ли го коронавирус, или го лови само пунта-мара-вирус?

 39. 39 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Тоя министър Ангелпв министър на здравеопазването ли е, или е министър на пропагандата? Мнозинството от хората знаят какво трябва да правят за да се пазят, а идиотите, които отричат болестта никой не може да убеди. Правителството имаше толкова много време за подготовка, а спаха дълбок сън, разказвайки ни розовите си сънища вместо да си свършат работата. Сега например трябва да се правят 3-40 хиляди теста дневно, за да се контролира някак ситуацията с епидемията, трябва да се проследява пътя на инфекцията, а не може да се установи дори дали човек със симптоми е болен от ковид. Пълен провал на правителството и в частност на здравното министерство.

 40. 40 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Аве кой лъже не мога да разбера - пъво боко обяви , че имал положителен тест , след 1 ден - че нямал , а сега се ПОХВАЛИЛ С ДВА ОТРИЦАТЕЛНИ !?
  ИЛИ ПРЕСАТА ЛЪЖЕ ИЛИ БОКО ЛЪЖЕ и да го дават често по медиите как всичко знае ?
  Май второто е вярно като си го знаем колко много му се ще да е център на вселената , а ! ?
  На ВСИЧКИ НИ СТАНА БАЙГЪН ВЕЧЕ , с извинение за
  турцизъма ! !

 41. 41 Профил на feniks_na_gril
  feniks_na_gril
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#20] от "hamiltonf":Това са починалите, влезли в системата вчера.Сега са 100, защото преди две -три седмици заразените заразените бяха 1500 на ден, не ми се мисли колко ще са след две седмици.
  —цитат от коментар 31 на hope


  А от неделя смъртните случаи защо бяха 33? В рамките на един ден вирусът тройно по-смъртоносен ли е станал? Или към смъртните случаи в понеделник се добавят неотчетени от уикенда?
  Последното е вярното. Демек реалната бройка на смъртните случаи от вчера, понеделник, сигурно е поне двойно по-ниска. Вижте какво ще се съобщи утре.

 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  До коментар [#36] от "hope":

  А по -малки населени места има ли разбивка за общия брой починали?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 43. 43 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  37 процента от българите проявяват интелигентност. Защо да се ваксинираш срещу "не особено опасна зараза", то риска от ваксината е по голям от тия 0.2 процента смъртност от короната. Явно медийната пропаганда все още не работи достатъчно, още трябва. Къде са снимките с чували и военн да копаят масови гробове? Да очаквам миналата седмица да е била най смъртоносната в България за последните поне 50-60 години, ще ни споделите ли уважаеми дневник колко души починаха миналата седмица и как се съотнася с други години?

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#36] от "hope":

  Така и не разбрахме кво значи " активни случаи"?
  Викаш - от потвърдените ,65% били " активни" . Другите 35% кви са?
  Под карантина , умрели , избягали , безсимптомно болни или какво? Сервираш някакви бакалски бройки , а анализ - никакъв.

 46. 46 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 800 Гневно

  Министърът може да продължава с лакърдиите за натрупвания, но статистиката е безмилостно точна:

  Умирания в България по седмици:
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

  Със или без натрупване, кривата на нарастване скоро ще стане отвесна, и на месечна база ще имаме в пъти по-голяма смъртност от стандартната. Независимо дали в сводките пишат починал ОТ или С коронавирус.

 47. 47 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Къде са снимките с чували и военн да копаят масови гробове? Да очаквам миналата седмица да е била най смъртоносната в България за последните поне 50-60 години, ще ни споделите ли уважаеми дневник колко души починаха миналата седмица и как се съотнася с други години?
  —цитат от коментар 43 на Billy Pilgrim


  Миналата седмица са 350. Тази седмица ще са над 400 може и 500 да стигнат. Това устройва ли те?

 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Весело

  "Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки и личните предпазни средства, за което проф. д-р Червенякова ще направи необходимите административни указания", допълни министърът."?!  Майко мила, заради мангър щеби да се създават специални административни указания, за да може същия да носи задължително маска?!
  Майко мила...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 49. 49 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Нещата си идват на мястото. Мангъров е шеф на корона клиника. А Борисов се крие от вируса до чекмеджетата.

 50. 50 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Стига бе! Тоя не предписваше ли лечение само с чайче и аспирин?

 51. 51 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#47] от "etar":

  Аз питам за обективни данни, не съм искал мнението на врачките колко щели да бъдат тази или следващата седмица. От врачките знам че ние от 8 месеца чакаме след 2 седмици да е ад, а ада не идва и не идва.

 52. 52 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Мангъров началник на клиника за лечение на COVID-19 е все едно Чекатило да е директор на девическа гимнзия!

 53. 53 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#48] от "hamiltonf":

  Нали постоянно питахте ,кога мангъра щял да влезе в Ковид отделение? И маска ше заноси чак. А ако се зарази и се гътне ,ше се напиеш от кеф и тъмън няма да ти е трън в задника вече. Само не знам после кого ше обвинявате ,че срал в чужди гащи.

 54. 54 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 733 Весело

  Е,ние такова да го е.а,чекъме,мангъра,да се докаже.А дано?

  Ръй! Ръй!
 55. 55 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Мангъров да лекува Ковид? Това шега ли е? Освен хранителната добавка с неговия лик.... друго ще изписва ли?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 56. 56 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#46] от "morf":

  Прави ли ти впечатление че броя смъртност дори не е достигнал смъртността от най-смъртоносните седмици през януари тази година, когато нямахме корона? Всъщност основния проблем е вкарването в болници, болничната среда е най-рисковата, там трябва да се влиза само при абсолютна необходимост. Но от шубе ганьо държи да е в болница щото телевизора му е казал че ще умре от сезонната кашлица.

 57. 57 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 800 Гневно

  37 процента от българите проявяват интелигентност. Защо да се ваксинираш срещу "не особено опасна зараза", то риска от ваксината е по голям от тия 0.2 процента смъртност от короната. Явно медийната пропаганда все още не работи достатъчно, още трябва. Къде са снимките с чували и военн да копаят масови гробове? Да очаквам миналата седмица да е била най смъртоносната в България за последните поне 50-60 години, ще ни споделите ли уважаеми дневник колко души починаха миналата седмица и как се съотнася с други години?
  —цитат от коментар 43 на Billy Pilgrim


  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

  Ще поостроумничиш ли върху данните от последните седмици?

 58. 58 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#51] от "Billy Pilgrim":
  Ами ти питаш някой да ти каже, че това е лъжа и консипрация. Сори, аз не мога да помогна.

 59. 59 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 800 Гневно

  До коментар [#46] от "morf":Прави ли ти впечатление че броя смъртност дори не е достигнал смъртността от най-смъртоносните седмици през януари тази година, когато нямахме корона? Всъщност основния проблем е вкарването в болници, болничната среда е най-рисковата, там трябва да се влиза само при абсолютна необходимост. Но от шубе ганьо държи да е в болница щото телевизора му е казал че ще умре от сезонната кашлица.
  —цитат от коментар 56 на Billy Pilgrim


  Данните за смъртността от предишните седмици са резултат от заразявания преди около месец, когато бройките на ден бяха около 1000. Тази статистика ще е много по-жестока след месец, когато започнат да умират хората, които се заразяват сега. И стига с тия болници, много от хората умират преди да стигнат изобщо до болница.

 60. 60 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Така като гледам как се справят до момента с ковид кризата управляващите. Вдигат заплати на полицаи само като излязат да пият кафе, а медицинските сестри ги гонеха по прозорците на парламента и пак не им вдигнаха заплатите. И резултата е липса на медицински персонал, няма кой да те лекува в болниците, линейки обикалят с пациенти и се молят да ги приемат, болни чакат по 10 часа да дойде линейка. Плащаш си сам 100лв за тест за да ти кажат след това да си стоиш в къщи, ако излезеш глоба. Общо взето положението е ако не дай си боже се разболееш и го прекараш по-тежко лежиш си вкъщи и ако оцелееш - оцелееш. Иначе ставаш част от статистиката. А в същото време си ти вземат 8% от заплатата за здравни осигуровки.
  А за назначенията на здравни министри да не говорим, предпоследния нямаше нищо общо със здравеопазването, а преди време един от поредицата здравни министри, министър-председателя се беше запознал с него на разклона за Велико Търново.

 61. 61 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Др. Менгеле става корона убиец??? Някой да следи колко народ ще убие това откачено старче! 🤬

 62. 62 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  До коментар [#52] от "bpcorp":

  Добре казано!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 63. 63 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 800 Гневно

  До коментар [#46] от "morf":Прави ли ти впечатление че броя смъртност дори не е достигнал смъртността от най-смъртоносните седмици през януари тази година,
  —цитат от коментар 56 на Billy Pilgrim


  Смъртността през зимните месеци традиционно е по-висока, ако се заровиш назад в годините ще го видиш. Само че, към традиционно по-голямата смъртност, тази година ще добавим и починалите С или ОТ ковид, които както се очертава ще са по няколкостотин на ден., което на месечна база ще доведе до увеличаване на общата смъртност в пъти. Не е нужно да си врачка за да го видиш. Просто математика и сухи данни.

 64. 64 Профил на niki7
  niki7
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Само на Мангъров вярвам.

 65. 65 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  "Шефът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров от вчера е началник на клиниката в Инфекциозна болница, в която се лекуват болните от коронавирус в болницата, каза днес здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той е говорил вчера с него и лично го е помолил да се включи. "Отговорността за лечението на тези пациенти ще е негово. Рамо до рамо с другите лекари. Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки и личните предпазни средства, за което проф. д-р Червенякова ще направи необходимите административни указания", допълни министърът.

  Доц. Мангъров е сред основните критици на носенето на маски и ограничителните мерки, налагани от правителството. Мангъров е подал молба доброволно е пожелал да бъде включен сред медиците на първа линия, тъй като в детското отделение в момента няма много работа, каза директорът на болницата д-р Татяна Червенякова."

  След като властта и троловете и плюха по Мангъров последните поне 6 месеца, най - после дойде момента да го ....повишат, защото стана ясно, че Мангъров поне е последователен в позицията си, колкото и тя да не се харесва на мнозина, а от престъпната върхушка за нищо не стават, освен за престъпни схеми, разбира се.......

 66. 66 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#58] от "etar":

  Не бе, просто искам да сравним смъртността изминалите 3-4 седмици с най-високите като бройка смъртност последните 5 години. Има ги данните ва сайта на нси, погледнете си. Макар и относително висока като брой смъртност, изминалата седмица все още е много далеч от най-смъртоностните седмици предни години. А не си спомням предни години да е имало такава всеобща истерия.

 67. 67 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  На фона на заразените в Европа, България е сред страните с анй-много заразени на глава от населението, Тука има здравна и хуманитарна криза и за това са виновни Борисов и правителството, защото изпуснаха летните месеци, за да подготвят болниците за втората вълна. А сега не правят необходимото за болните. Пак липсват много неща и пак се събират дарения ,а в много болници няма достатъчно лекарства. Да не говорим, че не прави необходимото, за да осигури на леглата лекуващи лекари и сестри.

 68. 68 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#59] от "morf":

  Колко са много тия дето умират преди да стигнат до болница? Ковида за 14 дена го дават че трябва или да си се оправил или да си вече умрял, какво да чакаме от заразените преди един месец, излагате се. Както не дочакахме ада след две седмици, така и вашите прогнози няма да дочакаме но вие пак ще виете че апокалипсиса идва.

 69. 69 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#63] от "morf":

  А защо тогава по време на "първата вълна" се оказа че броя починали тези месеци не само, че не са повече ами през повечето месеци тази година бяха по-малко отколкото предни години?

 70. 70 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#58] от "etar":Не бе, просто искам да сравним смъртността и ...
  —цитат от коментар 66 на Billy Pilgrim


  А защо не сравним средното време за чакане на линейка? Средният брой на върнати пациенти? Средният брой на върнати пациенти, които са умрели до няколко часа след като са ги върнали?

 71. 71 Профил на zkg48635323
  zkg48635323
  Рейтинг: 9 Неутрално
 72. 72 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#70] от "stefan_b":

  Ако някой води такава статистика да ги сравним, нямам нищо против. Имай предвид обаче че затруднението в здравната система (която принципоно е престъпно калпава) в момента е в резултат от неадекватната медийна пропаганда и мерките, които уплашиха много от хората и всеки звъни за линейка, а преди 1 година в същата ситуация и 5 процента от тези дето звънят за линейка нямаше да го направят.

 73. 73 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 525 Любопитно

  До коментар [#35] от "Virgin":

  Искаш да участваш?
  Запиши се доброволец.
  *разпъвал* съм два пъти - единия в сняг 80 см,втория през август.
  Като запасен офицер.
  Имам *прекрасни спомени* и не ти го пожелавам - нито да правиш полева болница,нито да работиш в нея,нито да лежиш.

 74. 74 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 565 Неутрално


  "Няма недостиг на легла в големите лечебни заведения в София, каза министърът. Вече има ДКЦ-та, които са открити кабинети за преглед за коронавирус. Проф. Ангелов поясни, че след преструктурирането ще се открият до 50% допълнителни места, за което е осигурен и финансов ресурс. Министърът подчерта, че резултатите от тестовете в България излизат в разумни срокове"
  Лъжа, лъжа и пак лъжа!!! Днес след три дни, две линейки(третата не дойде 11 часа), Инфекциозна, Пирогов, накрая приеха баща ми в Исул!!! За министерскита рода легла има, за обкновения човек, не!!! Надявайте се да не стигате до там, изход почти няма!!! Лекарите правят каквото могат, те не са виновни! Готов съм да се видя очи в очи с тия лицемери дето обясняват глупости, и да се поразходим да ми покажат леглата и лекарствата!!!

 75. 75 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 525 Весело

  До коментар [#67] от "Роси":

  Само копането на картофи спасява от вирусОт и държи духа висок!

 76. 76 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Доктор Менгеле ще лекува пациентите си :) !

  agent
 77. 77 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Пак “изтрепахте рибата”.
  Многото жертви не са функция на “натрупване”, функция са на малко тествани и малко регистрирани заразени.
  Да сложиш анти-маскър за началник на ковид отделение е все едно да сложиш вълка за овчар на стадото.
  37% от циганизираното ни население отричащо науката? И плашещото се от ваксина с чип която ще го следи колко фаса ще изхвърли през остъкленото балконче? Не е за вярване че са само 37%. Имало още доста до твърдо дъно, а?

 78. 78 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  До [#74] от "Калиманата":
  Естествено че са глуости. То е все едно Борисов да чака за тест 5 часа пред някоя лаборатория. Не, при него екип с линейка и му правят тест.

 79. 79 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  Искаш да участваш?Запиши се доброволец.*разпъвал* съм два пъти - единия в сняг 80 см,втория през август.Като запасен офицер.Имам *прекрасни спомени* и не ти го пожелавам - нито да правиш полева болница,нито да работиш в нея,нито да лежиш.
  —цитат от коментар 73 на tedif

  Явно нещо не си разбрал.
  Не го пожелавам на никого.
  Но защо през април правителството демонстративно разгръщаше полеви болници в "Арена Армеец"?
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/21/4044132_kak_voennite_prevurnaha_za_den_arena_armec_v_poleva/

  И не само там, а и в Пловдив и Варна:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/24/4045436_armiiata_trenira_izgrajdane_na_poleva_bolnica_i_v/

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/25/4045833_armiiata_izgradi_voennopoleva_bolnica_i_vuv_varna/

 80. 80 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1685 Гневно

  Доц. Мънгизов началник на ковид!!!!!!
  Вместо разстрелян за диверсия.

  Да си знаете - в неговото отселение който влезе ще излезе само с краката напред!!!
  Този няма да лекува никого! Понеже такава болест няма. Нали му помните ролята?
  БАСИ!

 81. 81 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 800 Гневно

  До коментар [#63] от "morf":А защо тогава по време на "първата вълна" се оказа че броя починали тези месеци не само, че не са повече ами през повечето месеци тази година бяха по-малко отколкото предни години?
  —цитат от коментар 69 на Billy Pilgrim


  Защото тук не е имало първа вълна, а само загатване и отсрочка, през която можеше да се вземат адекватни мерки и да се подготви системата. Е, не се направи, сега всеки гербав се е втурнал с кризисния ПР и се опитва да гаси огън с бензин. Но управление на такава криза не е, като да караш жипка по къра.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#77] от "Таралеж":

  струва ми се че имат предвид следното - починалите са починали в рамките на няколко дни, бройката която днес пускат не е бройка на починалите за 24 часа а натрупани бройки през последните дни като информацията не е била обработена навреме и се подава сега наведнъж. Това имат предвид под натрупване.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 84. 84 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Любопитно

  Много интересен ход!Дали това не е начин "за купуването на съгласието " на доц. Мангъров..............................?!

 85. 85 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  До коментар [#63] от "morf":

  Айде посмалете, дори не сме достигнали максималната смъртност от 2800 човека на седмица която сме постигнали Януари 2017: https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици
  За да я надвишим със 100% пъти трябва от ковид да умират по 600 човека на ден и така цяла седмица.
  Това което виждаме досега е че на месечна база имаме 10% свръх-смъртност т.е надвишаване на "типичната" смъртност за периода което може да наречем "ковид смъртност".

 86. 86 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Нали Мангъров разправяше, че вирусът е обикновен грип?!

 87. 87 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Много интересен ход!Дали това не е начин "за купуването на съгласието " на доц. Мангъров..............................?!
  —цитат от коментар 84 на bat_plamen


  Според мен е гениално:
  1. Купуваш Мангъров. След време като се скофтят нещата още повече ще го използваме като бушон и ще го обвиним за всичко.
  2. Мангъров може да се зарази най-сетне и да пукне (пак решаваме проблема с него)

 88. 88 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Поклон на ЛЕКАРЯ ... за дъга пред България ,астаналото е онлайн герболяшка онлайн ЛЕКАРСКА ПЛЯВА !

 89. 89 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Уважение към всички доброволци, какъвто е и доц. Мангъров

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 90. 90 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  До коментар [#59] от "morf":Колко са много тия дето умират преди да стигнат до болница? Ковида за 14 дена го дават че трябва или да си се оправил или да си вече умрял, какво да чакаме от заразените преди един месец, излагате се. Както не дочакахме ада след две седмици, така и вашите прогнози няма да дочакаме но вие пак ще виете че апокалипсиса идва.
  —цитат от коментар 68 на Billy Pilgrim


  Ама вие какво искате да се случи?
  Да викнат вас ,лично, за да броите труповете на починали от ковид? Факт е , че хората няма къде да бъдат лекувани и наистина умират по домовете си!
  Това , че вие не сте се сблъсквал с тази трагедия , не означава , че няма висока смъртност .


 91. 91 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  Мангърката ще прави там това, което умее най - добре. Ще вари пилешки супички и ще разтравя аспиринчета.

 92. 92 Профил на gedat21
  gedat21
  Рейтинг: 68 Весело

  Доц. Мангъров става началник на клиника за лечение на COVID-19

  Ахахаххаха. Поне ще си запълне времето най - накрая с нещо вместо да говори глупости по телевизиите. Ако пак ходи без маска тъкмо ще усети как е вируса, тогава да го видим.

 93. 93 Профил на feniks_na_gril
  feniks_na_gril
  Рейтинг: 13 Неутрално

  които както се очертава ще са по няколкостотин на ден
  —цитат от коментар 63 на morf

  Ъхъм. Това го предвиждате от столетия вече. И не, нищо подобно не се очертава. И ти си го написал - в студените месеци смъртността принципно е по-висока. Отгоре на това сега си плащаме и за забраните за планови посещения и операции и за насаждането на страх от ходенето на лекар. За пореден път го казвам, обърнете внимание на вдигнатия дял на хората с онкологични заболявания, които са си отишли уж от коронавирус. Вече всеки ден има поне по един. В началото това не се съобщаваше така.

 94. 94 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  До коментар [#3] от "fpyyh":Грип няма все още, като дойде, жална ни майка!!!
  —цитат от коментар 11 на Калиманата


  Ами няма и да има, понеже носиш маска и пр. мерки.

 95. 95 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Не мога да разбера повечето форумци - никога не бих критикувал нито Мангъров, нито който и да е лекар, понеже самият аз не съм лекар и няма как да имам неговите знания. На всичкото отгоре, не е участъков лекар, а доцент! Имайте малко уважение! Ясно е на всички, че СЗО и Биг Фарма имат интереси и те са много далеч от нашето здраве. Ясно е, че има борба, която се обуславя от интересите на компании, но когато става дума за мнение на лекар, вижте алтернативните мнения на други лекари и медици. Аз лично следя какво казва доктор Раулт в Марсилия, защото той успешно лекува със Зитромицин и хлорохин и е встрани от всякаква Биг-Фарма политика. Също и страните в света с ниска смъртност лекуват по подобен начин - ето там, аз имам мнение, но се основава на това какво СПЕЦИАЛИСТИТЕ правят, а не на ЕЖК.

 96. 96 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Не мога да разбера повечето форумци - никога не бих критикувал нито Мангъров, нито който и да е лекар, понеже самият аз не съм лекар и няма как да имам неговите знания. На всичкото отгоре, не е участъков лекар, а доцент! Имайте малко уважение! Ясно е на всички, че СЗО и Биг Фарма имат интереси и те са много далеч от нашето здраве. Ясно е, че има борба, която се обуславя от интересите на компании, но когато става дума за мнение на лекар, вижте алтернативните мнения на други лекари и медици. Аз лично следя какво казва доктор Раулт в Марсилия, защото той успешно лекува със Зитромицин и хлорохин и е встрани от всякаква Биг-Фарма политика. Също и страните в света с ниска смъртност лекуват по подобен начин - ето там, аз имам мнение, но се основава на това какво СПЕЦИАЛИСТИТЕ правят, а не на ЕЖК.
  —цитат от коментар 95 на transvaal


  Чалъков е последовател на Дидие Раул , а той в общи линии споделя вижданията на Мангъров .
  Но форумците няма да ги разберете , по понятни причини !

 97. 97 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1397 Гневно

  Доц. Мангъров става началник на клиника за лечение на COVID-19

  Възмутително! Позор! Този, който се гаври и с болните и с колегите си, правителството, по-точно подозирам, че ББ го е решил, го назначава да отговаря за хората, с които месеци наред се гаври. Нямам думи, отвратена съм, отчаяна съм, потресена съм и каквото друго се сетите.

 98. 98 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1819 Весело

  Мангърката ще прави там това, което умее най - добре. Ще вари пилешки супички и ще разтравя аспиринчета.
  —цитат от коментар 91 на zxp53317185


  Айде , от Вас да мине , може и с кислород да лекува болните !
  Ако позволите , разбира се , Докторе !!!!

 99. 99 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#97] от "Мондиана":

  Доц. Мангъров става началник на клиника за лечение на COVID-19Възмутително! Позор! Този, който се гаври и с болните и с колегите си, правителството, по-точно подозирам, че ББ го е решил, го назначава да отговаря за хората, с които месеци наред се гаври. Нямам думи, отвратена съм, отчаяна съм, потресена съм и каквото друго се сетите.
  —цитат от коментар 97 на Мондиана


  Скъпа, не говорим за Левски и ЦСКА. Измежду Мутафчийски и Мангъров, за коремна операция бих избрал първия (след много други коремни хирурзи преди него), за лечение на инфекция - втория. Отборите са кой какво е специализирал и от какво разбира, а не ти на кой си фен.

  Впрочем, дали Мангъров се е гаврил, или е казвал истината ще може да се прецени, когато всичко свърши. Чак тогава ще се види кой повече е познал какво е трябвало и МОГЛО да се прави...

 100. 100 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  „Скъпа, не говорим за Левски и ЦСКА. Измежду Мутафчийски и Мангъров, за коремна операция бих избрал първия...“
  До [#99] от "inn":
  В България не случайно управлява ГЕРБ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK