Нагласите към ЛГБТИ общността: Повече приемане в малките градове

Нагласите към ЛГБТИ общността: Повече приемане в малките градове

© Юлия ЛазароваВсе по-малко хора се притесняват да имат съсед от ЛГБТИ общността, все повече хората не се притесняват да заявят своята ориентация и нямат опасения, че заради нея могат да бъдат нападнати или обидени.


Това са два от основните изводи на две национални проучвания - за нагласите към ЛГБТИ хората и вътре в самата общност, представени от фондация "Глас" и осъществени от агенция "Ноема". Основната цел е да осигури надеждна информация за обществените нагласи спрямо ЛГБТИ хората в България, както и да се видят настроенията в самата общност, казват от фондацията.


"Данните показват, че постепенно нашето общество върви към приемане на различното. Това вероятно е свързано с урбанизацията, с вдигането на културното ниво, с факта, че няколко милиона хора минаха през работа в чужбина и видяха как се живее. От друга страна, виждаме усилването на кресливи малцинства с политически мотивации. Тези общности разчитат на абстрактното отношение към тези хора. Изследването показва, че когато познаваш тези хора и имаш лични отношения с тях, предубежденията са по-малко В интернет можеш да мразиш много по-лесно", коментира Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Повече от неговите коментари и представянето на изследването - във видеото
Нагласите към общността: По-добро отношение в по-малките населени места


Над половината от българите са напълно съгласни, а още една четвърт са, общо взето, съгласни, че човешките права трябва да бъдат гарантирани на всеки, независимо от сексуалната ориентация и полова идентичност. Така общо подкрепящите това твърдение съставляват 79% от анкетираните. Половината от респондентите не са наясно дали конституцията на страната реално признава равенството на ЛГБТИ хората или не. Други 24% считат, че конституцията гарантира равенство, докато 26% разбират, че равенството не е гарантирано, показват още данните.


Според проучването често хората не правят разлика между сексуална ориентация и полова идентичност и като последствие смесват хомосексуалността със смяната на пола, трансджендър с небинарен, хомосексуален с небинарен. Най-слаба е информираността, свързана със специфични термини като "джендър", "трансджендър" и "интерсекс".


Има положителна тенденция сред по-възрастните хора и сред тези в по-малките населени места. "Това ни изненада, защото много често хора от ЛГБТИ общността търсят да се преместят в София или в по-голям град, където да се чувстват по приети. Данните от проучването показват, че най-негативни са нагласите на хората в големите градове, основно в София, във възрастовия диапазон 30 - 40 години, основно мъже. Докато по-възрастните, които живеят в по-малки населени места, имат по-положителни нагласи. В по-малките общности хората се познават и когато познаваш някого, е много по-трудно да го мразиш", коментира Лилия Драгоева, изпълнителен директор на фондация Bilitis, която представи данните.


Изследването показва, че мнозинството от българите - близо 60%, тълкуват неправилно понятието "джендър" като синоним на "гей", а около една пета от тези 60% открито признават, че за тях това е обидна дума.


В сравнение с подобно проучване от преди две години се забелязва положителна тенденция. Тогава България се е отличавала с изключително големи дялове на хора, чувстващи се некомфортно да имат ЛГБТИ съсед. "Настоящото проучване си постави за цел да добие по-подробна информация за източниците на "дискомфорта", изпитван при наличието на хомосексуален или транс/интерсекс съсед, като попита хората какво биха почувствали в тези случаи. Около половината от българите (54%) не изпитват към евентуални хомосексуални съседи никакви по-различни емоции, отколкото към друг съсед, което е подобряване на отношението от преди две години", казват още от фондацията.


Сериозен остава проблемът с тормоза над ЛГБТИ хората, като проучването показва, че най-много той присъства в училище и на обществени места, при търсене на работа и на работното място. Три четвърти от анкетираните подкрепят да има промяна в законодателството и да има санкции за извършване на нападения с хомофобски и трансфобски мотиви, както и останалите престъпления от омраза.


За повече от половината анкетирани е позитивно да има информация за ЛГБТИ хората в учебната програма. "Едва 21% са на мнение, че не трябва да се говори за това в училище. Нагласите към специфично здравно, полово и репродуктивно образование за ЛГБТИ младежи в училищата също са преобладаващо позитивни (45% са положително настроени, а 29% са против)", сочат още данните на проучването.


Нагласите в самата общност: все по-малко страх за разкриване


През февруари и март 2020 година е било направено допитване и сред членовете на ЛГБТИ общността, в което са се включили над 400 души. От него става ясно, че двама от трима ЛГБТИ хора в България споделят проблеми с психическото и/или физическото здраве в последните пет години. "Всеки втори е страдал от депресия и тревожност, а всеки четвърти - от панически атаки и суицидни мисли или опити. Голяма част от преживелите проблеми с психическото здраве не са получили професионална психологическа помощ. Огромното мнозинство от респондентите виждат непосредствена връзка между ежедневните проблеми на ЛГБТИ хората и влошеното психическо и физическо здраве", става известно още от данните.


Голямата промяна, която изследването отчита, е, че все по-малко се страхуват да се разкрият като ЛГБТИ заради риск от нападения или тормоз. Намаляват също така чувствително случаите на дискриминация при търсене на работа и на работното място, но се увеличават тези в училищата и университетите. Все повече хора се чувстват спокойни да изразяват интимност на обществени места. Увеличават се обаче дяловете на избягващи откритост в училище и в собствения дом. Респондентите най-често чувстват негативно отношение към себе си като към ЛГБТИ хора в собственото си семейство - от страна на родители и други роднини.


Проучването показва, че според ЛГБТИ приоритетни трябва да бъдат гарантирането на правата за сключване на брак или регистриране на партньорство и съвместно родителство на еднополови двойки, равенство по конституция и приравняване на наказанията за хомофобски и трансфобски престъпления към тези за останалите престъпления от омраза. "Най-категорична подкрепа получават признаването на партньорството между хомосексуални хора в целия Европейски съюз и въвеждането на мерки в училище с цел уважение и защита от насилие към ЛГБТИ хората", показва още проучването.


Националното представително проучване е реализирано по проекта "На ръба на приемането: борба с дискриминацията чрез стратегическо планиране и овластяване на ЛГБТИ общността в България", съфинансиран по програма "Права, равенство, гражданство" на Европейския съюз.


Има много положителна тенденция и нагласа, че хората, които имат в своето обкръжение познати ЛГБТИ хора, имат много по-положително отношение от останалите, за които различните са непознати, болни хора.
Около 50% от българите не изпитват никакви чувства към евентуални техни ЛГБТИ съседи.


Основен проблем е проблемът на видимостта. Начин за преодоляване на предразсъдъците към определени хора е те да станат видими. Важно е по-нататък някакви известни хора - политици, актьори, да излязат. Това е пътят, по който са минали западните общества. Политиката на видимостта ще преодолее тези фантазии.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 477 Любопитно

  Имам един въпрос: АКО всички по земята станем част от ЛГБТИ общността, тогава срещу какво ще се борите?

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5814 Весело
 3. 3 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1745 Любопитно

  "Важно е по-нататък някакви известни хора - политици, актьори да излязат. Това е пътят, по който са минали западните общества. Политиката на видимостта ще преодолее тези фантазии."

  Истината е, че никой, ама абсолютно никой, не се интересува от предпочитанията на когото и да е било, докато тези предпочитания не са криминални. И сега какво? "Известните" в началото на всяко свое интервю, ще трябва да правят декларация с кого или какво си лягат?

 4. 4 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трябва тези резултати да бъдат потвърдени от сходни проучвания, защото с просто око изглежда, че хомофобията и, като цяло, фашизирането в България, се увеличава.

  Да вземем например истерията покрай ИК, която бе раздухана до такава степен, че премиерът се прнуди да накара КС на България да взема абсурдни манипулирани решения, само и само казусът да се потули. Тази истерия бе раздухана най-вече на основа хомофобия.

 5. 5 Профил на hieros_logos
  hieros_logos
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Хахахахаха. На село имали положителни нагласи....Те бабите и дядовците по селата толкова са разбрали, какво ги питат...
  А в малките населени места като питат за джендъри те се сещат за протести в София. Питайти ги за педе..сите какво мислят и ще видим отговора.....

 6. 6 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2114 Неутрално

  И-то от последната буква за какво беше? Из... Нещо си

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Мхъ. Враца и Перник са най-лгбт толерантните градове.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 9. 9 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 586 Весело

  До коментар [#1] от "Вонин":

  Просто професията гей ще изчезне и ще си останат обикновените педераси

  гошо
 10. 10 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 477 Весело

  До коментар [#8] от "Daniboy":

  :) :) :)

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  " Над половината от българите са напълно съгласни, а още една четвърт са общо взето съгласни, че човешките права трябва да бъдат гарантирани на всеки, независимо от сексуалната ориентация и полова идентичност. Така общо подкрепящите това твърдение съставляват 79% от анкетираните. Половината от респондентите не са наясно дали Конституцията на страната реално признава равенството на ЛГБТИ хората, или не. Други 24% считат, че Конституцията гарантира равенство, докато 26% разбират, че равенството не е гарантирано, показват още данните."

  - Какъв е този шум на улицата, Джон? - Гей парад, сър........

 12. 12 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Тези мацки на снимката още експериментират със своята сексуалност,но след някоя година ще се омъжат и ще забравят за тези комунистически простотии ЛГБТИ

 13. 13 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Не се връзвайте на пропагандата на розовите фашисти. Днес ще поискат гей парад, утре ще поискат да ви съдят за обида, след това ще ви съдят просто защото мнението ви е различно или защото сте казали виц.

  И така, докато не станем като Дания:

  "Датска телевизия излъчва педофилско риалити шоу"
  https://fakti.bg/life/524609-datska-televizia-izlachva-pedofilsko-rialiti-shou-video-18

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 14. 14 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 580 Неутрално

  "Това днешните гейове, не са никакви гейове. На времето какви гейове имаше.. Ехаааааа.", носталгично си припомня проф. Юлиан Вучков.

 15. 15 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Аман от извратената ви пропаганда, еден материал нямате за терора над възрастните хорица по селата от страна на циганите, но за сметка на това постоянно бълвате статии за все онеправданите ЛГБТИ, "роми" и други там групи, за които получавате грандове отвън.

  Правилно Орбан забрани такива като вас в Унгария. Вие сте родоотстъпници и продажници.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 810 Весело

  Скоро и по села и паланки:
  Турист минавал през село Педерастово.
  На площада срещнал един местен и го попитал :
  – Защо сте си кръстили селото така?
  – Не знам. Аз съм снаха тука …

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1628 Разстроено

  Категорично не приемам за нормално човек да прави "знаме" от нещо толкова интимно, като сексуалността си!!!

 19. 19 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1790 Неутрално


  ""Изследването показва, че мнозинството от българите - близо 60%, тълкуват неправилно понятието "джендър" като синоним на "гей", а около една пета от тези 60% открито признават, че за тях това е обидна дума.""

  Нормално, невежеството е на почит в тези географски ширини.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 20. 20 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Както биха им отговорили в малките градове - "да, да, найш га?!"

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 21. 21 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 974 Неутрално
 22. 22 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Трябва тези резултати да бъдат потвърдени от сходни проучвания, защото с просто око изглежда, че хомофобията и, като цяло, фашизирането в България, се увеличава.
  —цитат от коментар 4 на Сезонът на падащите сенсеи

  Не виждам връзка между хомофобия и фашизъм. Нямам нищо против различните, но, НО, не искам гей-паради и прайдове, нито пък да вървят по екраните. Защото има деца, които гледат всичко това, защото не бива да се толерира разпространението. Нека си живеят както искат - това е трагедия за тия хора и особено за близките им, но не може да се приеме равнопоставеност. Хомо си е ОТКЛОНЕНИЕ ОТ нормалното и не бива по никой начин да се поощрява. Също, не съм против брако-подобни граждански съюзи между хомо-та - и те са хора и е редно имуществени и имотни отношения да бъдат урегулирани и смятам за много нередно някой да ги обижда или подтиска. Обаче - не на екран, не на улицата и по никой начин не бива да се равнопоставят хетеросексуалните и хомосексуалните отношения. Едните са естествени, другите са не-естествени отклонения. И би трябвало да се правят опити за лечение, понеже някакъв процент минават на правилна страна.

 23. 23 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  И понеже виждам, че в статията си правите устата за вкарване на ЛГБТИ извратениите в учебните програми ..... долу ръцете от децата ни, гнусни изчадия. Много почнахте да си позволявате нещо.

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3107 Весело

  Да онагледим как работи демокрацията и свободата на словото според същите говорещи за права на ЛГБТ
  6
  ****
  08:54, 08 ное 20
  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:
  Байдън все още не е президент та толкова яростно да кандидатствате за грант

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2687 Неутрално

  Според проучването често хората не правят разлика между сексуална ориентация и полова идентичност и като последствие смесват хомосексуалността със смяната на пола, трансджендър с небинарен, хомосексуален с небинарен. Най-слаба е информираността, свързана със специфични термини като "джендър", "трансджендър" и "интерсекс".

  Ми то за това Господ е измислил 2 пола, да не се бъркаме :)

  Иначе може ли да запомниш 217 пола и разновидности на амбриаж :)

 26. 26 Профил на mvs2648o661
  mvs2648o661
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Пълни глупости, просто в малките градове такива елементи липсват или се крият, или са по-ниски от тревата, затова и никой не се е сблъсквал с тях в пълната им светлина и съответно "ги приемат" по-малко негативно. Едно е да слушаш за нещо по телевизора, друго е да ти дойде на главата, същото е и с нелегалните мигранти и пр. и пр.

 27. 27 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 810 Разстроено

  "Когато станем повече от вас, ще видите кои са обратни"
  Надпис в тоалетна
  Тъжно, но факт....

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 28. 28 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 409 Любопитно

  Добре де, познавам 2 души, които са по рождение с по 6 пръста на краката. За да ги приемаме трябва ли да заявим, че е нормално човек да има 6 пръста. Дори и те не са поискали такова нещо.

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3107 Весело

  До коментар [#4] от "Сезонът на падащите сенсеи":

  Специално за теб понеже предния път го изтри. Съгласно права и правила разбира се
  90
  ****
  22:09, 28 окт 20
  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:
  До коментар [#43] от "ofq21311242":

  Нормалните хора са твърдо убедени, че всеки си е сайбия на задника и нямат проблем с това. Проблема е, че се чувствате дискриминирани понеже нормалните хора не обръщат внимание на ... задниците ви

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#22] от "transvaal":

  Точно казано.
  Едни и същи неща пишем за кой ли път под поредната пропагандна дописка, спонсорирана от лобитата, прокарващи идеята за нормалност на лицата с психически отклонения предизвикващи неадекватно сексуално поведение. Надявам се да продължим да ги пишем. За да се знае, че срещу финансираните със съмнителне пари паразити все още може да има здрав разум.

 31. 31 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  Колкото повече ги навирате на хората в очите и мрънкате колко са онеправдани, толкова повече неприемане ще срещат. Неслучайно тенденцията и изследванията в последните години показват все по-голямо неприемане на тая общност унас. Странно как това съвпада със засилените програми и инициативи за тях. То е и логично - колкото повече ми навираш нещо в очите и ми обясняваш колко е хубаво, толкова по вероятно е в един момент това да ми писне и аз автоматично да започна да гледам критично и с недоверие на това.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 32. 32 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  До коментар [#28] от "petiopit":

  А трябва ли да ги караме да си оперират шестия пръст, щото това е заболяване или пък да им ограничим правата.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 33. 33 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нямам нищо против различните, но, НО, не искам гей-паради и прайдове, нито пък да вървят по екраните
  —цитат от коментар 22 на transvaal


  В такъв случай, просто не е вярно, че нямаш нищо против различните. Истината е, че имаш, както очевидно си заявил във втората част от изявлението си.

 34. 34 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И понеже виждам, че в статията си правите устата за вкарване на ЛГБТИ извратениите в учебните програми ..... долу ръцете от децата ни, гнусни изчадия. .
  —цитат от коментар 23 на Alex Ivanov


  Ей такива ги разправяше и бащата на ученичка на френския учител Самюел Пати, възмутен от урок, който не се съчетава с примитивните му схващания. В последствие излиянията му доведоха до убийството на учителя.

 35. 35 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ""Изследването показва, че мнозинството от българите - близо 60%, тълкуват неправилно понятието "джендър" като синоним на "гей", а около една пета от тези 60% открито признават, че за тях това е обидна дума.""Нормално, невежеството е на почит в тези географски ширини.
  —цитат от коментар 19 на kaiser


  Така е, изразява се и в това какви политици биват избирани на ръководни длъжности.

 36. 36 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  Имам един въпрос: АКО всички по земята станем част от ЛГБТИ общността, тогава срещу какво ще се борите?
  —цитат от коментар 1 на Вонин

  За промяна на пола и измислянето на нови такива.

 37. 37 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 338 Неутрално

  ЛГБТИГЗ хората са някакъв процент, който няма никакво значение. Това са объркани хора, които трябва да се приемат като хора, но не и религиозната им идеология за половете и сексуалната им ориентация, както и извратените им идеи за промяна на семейството. Странно е когато науката абдикира от емпиричното познание и кляка под диктата на малки леви групи, които в същността си са болшевики.

  Не случайно при чичко Ленин, когато идва болшевишката революция една от точките е ликвидирането на семейството като такова, правят се като инкубатори, пенсиони за деца, които да нямат семейство, а просто да се разждат хора за да ги използва партията. Този подход се проваля, но не променя факта, че всички идеолози на болшевизма са били хомосексуалисти.

  Другия проблем е голямата липса на толерантност от подобни нео-либерастки общества. Те са изключително нетолерантни.

 38. 38 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колкото повече ги навирате на хората в очите и мрънкате колко са онеправдани, толкова повече неприемане ще срещат. Неслучайно тенденцията и изследванията в последните години показват все по-голямо неприемане на тая общност унас. Странно как това съвпада със засилените програми и инициативи за тях. .
  —цитат от коментар 31 на bludniq_sin


  Може би съвпада със засилена нео-наци пропаганда, поощрявана и от самото правителство? Замислял ли сте се над тази възможност, която изглежда далеч по-вероятната?

 39. 39 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Коментиралите явно не могат да си представят, че е нормално да си гей, дори естествено да е много по-вероятно да не си. Надявам се само зад клавиатурата да сте толкова ограничени и не дай си, Боже, вашите деца да са такива и да страдат и да се крият от вас.
  Сега, интерсекс и т.н. и аз не ги разбирам много.

 40. 40 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 973 Неутрално

  [quote#33:"Сезонът на падащите сенсеи"][/quote]

  А бе не може да ги промотират от екраните и на улицата, пред погледа на деца и нормални хора. Да си крият предпочитанията. Не може ориентацията на едни да е повод и причина за притеснение, неудобство на други. Не ща да ми афишират предпочитания и толкоз! И ако случайно се озова някъде и има гей-парад, без проблеми ще им тегля една яка попържня, гласно - имам право на мнение, а съм възпитан човек. Никого не бих обидил в ежедневието, но да ми парадират НЕЕСТЕСТВЕНИТЕ И ОБРАТНИТЕ наклонности надвишава границите - свободата приключва там, където започва свободата на другия.

 41. 41 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Добре де ..педали е имало и напреди , и никой не ги убивал !! Емил Димитров ,Георги Парцалев.....и други. Никой не ги навира в лицето на другите... По тази ЛОГИКА , защо да се срамуват хора които се обичат с ЖИВОТНИ , и защо ПЕДОФИЛИЯТА се наказва ??? И едните и другите нарушават БОЖИИ заповеди , след като ще живеем в общество без МОРАЛНИ СПИРАЧКИ !??

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#38] от "Сезонът на падащите сенсеи":

  Възможно ли е нео-наци пропагандата (до мен поне такава не достига) да е рекация на пропагандирането на лгбти общността и тяхната онеправданост? Имам приятели от тази общност с такава сексуална ориентация - супер хора. Но всяка последваща статия или репортаж ме настройва срещу общността им като цяло или поне ми падат в очите.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 44. 44 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 973 Неутрално

  [quote#34:"Сезонът на падащите сенсеи"][/quote]

  Учителя Самюел Пати стана жертва на идиотска манипулация, спусната от управляващите във Франция и сам си е виновен. Не може да се промотира хомосексуализъм. Трябва да се каже, да се покаже на децата, че такива хора има, но трябва да се изясни категорично кое е норма и кое е отклонение. Доналд Тръмп миналата година отсече - Има само два пола. Ако някъде има съмнение - да направят генетичен тест, за да се види КОЙ ОТ ДВАТА ПОЛА е въпросният човек. Толкоз! Не говорим за Скандинавските кретенизми, видите ли, всеки да се бил самоопределял. Или за Френската ИДИОТИЯ с Родител 1 и Родител 2. Всеки човек на тая земя има МАЙКА и БАЩА и те имат свят за човека характер. Не случайно, и в Православието и в Римската Църква бракът е едно от Седемте Таинства! Откъде накъде идиотите от медиите и левичарските естаблишменти ще посягат на Светите Неща и Семейството? В края на краищата дори Фашизмът е по-добра алтернатива, щом опазва Семейството, отколкото уродливите форми на демокрация и политкоректност. И не, не искам да виждам нито лгбт, нито антифа, нито блм, нито цялата веганска и еко пасмина - нека си имат идеите, но да не ми ги пробутват, особено на децата!

 45. 45 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 973 Неутрално

  [quote#34:"Сезонът на падащите сенсеи"][/quote]

  И се научете да уважавате примитивните схващания. За мен СЕМЕЙСТВОТО е свята и фундаментална ценност и ако някой се опитва да го руши, аз имам автоматично оръжие и няма да се поколебая да го употребя. Аз съм примитив и не желая да виждам лгбт пропаганда, нито пък вандали като блм и антифа. Аз съм примитив и карам мощни коли, обичам бензина. Но съм посадил поне 50 дървета и сега имам и кошер пчели в двора си и това е в съвсем населен комплекс. Защото вярвам, че човек трябва да прави добри за природата неща, но не вярвам на псевдо-науки, затоплисти с подправени данни, за да ни карат да плащаме едни пари. Да вървят на майната си всичките еко-идиоти и подобна пасмина!

 46. 46 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 280 Неутрално

  До коментар [#38] от "Сезонът на падащите сенсеи":

  Би ли обяснил защо човек,нехаресващ гейовете е нацист?Ти,като не харесваш нехаресващите нацист ли си,или обикновен мръсен педераст?

 47. 47 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 508 Весело

  До коментар [#38] от "Сезонът на падащите сенсеи":Стюпид , ти кога възнамеряваш публично да се разкриеш и да поведеш борбата срещу фашистите , нацистите , раситите и хомофобите в Родината ? Щото , така само във Форума на Дневник , при това анонимно никакъв ЛГБТИ активист не си , а само един клавиатурен революционер , при това баннат форевър от идеологически сродната редакция . Ето сега след победата на Джо дори и международното положение е на твоя страна .

 48. 48 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Възможно ли е нео-наци пропагандата (до мен поне такава не достига) да е рекация на пропагандирането на лгбти общността и тяхната онеправданост?
  —цитат от коментар 43 на bludniq_sin


  Възможно е, но по-важното е, че е нелепо да оправдаваш каквато и да е нео-наци пропаганда.

 49. 49 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#1] от "Вонин":Просто професията гей ще изчезне и ще си останат обикновените педераси
  —цитат от коментар 9 на гошо


  Да, а 80-тина години по-късно ще умре и последният човек, т.е. извинявам се, че ги обидих - последният ЛГБТИ..ЮЯ

 50. 50 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 24 Весело

  Имам един въпрос: АКО всички по земята станем част от ЛГБТИ общността, тогава срещу какво ще се борите?
  —цитат от коментар 1 на Вонин


  Докато има смели и щедри нпо-та и борба ще има.
  Няма значение срещу какво и кого.

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 51. 51 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дреме ми кви са съседите и кво правят в къщи на дръпнати пердета. Но ако вземат да се афишират или недай се боже почнат да се опитват да промиват мозъка на децата ми, те тогава ще им пръсна кратуните.

 52. 52 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Не ми пречат педерастите и лесбийките, стига да не ми напомнят непрекъснато какви са.

  Много хитър
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#28] от "petiopit":А трябва ли да ги караме да си оперират шестия пръст, щото това е заболяване или пък да им ограничим правата.
  —цитат от коментар 32 на kaiser


  Не, не трябва. Но разбери, ако и те тръгнат да си показват задниците по улиците, и те ще бъдат мразени.

 55. 55 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#45] от "transvaal":

  100% съгласен и евалла.

  И нещо лично - защо трябваше да ...спорим за войната за Карабах.

 56. 56 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Да си припомним вечния виц за лорд Джон:
  Вижда Лорд Джон в Дневник.бг статия с 873737 коментара. Пита веднага своя иконом Джийвс: “Джийвс, срещу какво се пенявят тия плебеи?”
  - “Възмущават се от ЛГБТ общността, сър”
  - “ А какво са им направили?”
  - “ Нищо, сър.”
  - “ За какво тогава се пънат?”
  - “ Дебили, сър.”

  България, къде е нашия change we can believe in?
 57. 57 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#1] от "Вонин":


  Имай предвид, че идиотите няма да свършите скоро, така че вечно ще има срещу кого да се борят нормалните хора.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 58. 58 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  За удобство се определям като женски по пол, но не и социално, октопод, който не се се списва в бинарните разбирания на обществото, и искам да ми се засвидетелства необходимото уважение, че съм така смел да проявя истинската си идентичност. Тази седмица.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 59. 59 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  В малките градове нито има проблем, нито някой обръща внимание на ЛГ.... и т.н.! Амо нали трябва да се пише да проблемите им, "Ще си ги измислим"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 60. 60 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Впрочем ЛГБТИ общност не съществува. Гейовете и лезбийките като цяло не си говорят. Живейте си живота, развивайте се като личности, не се затваряйте зорлем в стада, и не се занимавайте с глупости. На никой не му пука (а и не трябва) с кого спите и какво имате в гащите. Който ви обяснява, че се репресирани от обществото, е въкл в овча кожа и само иска да живее на ваш гръб.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 61. 61 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 24 Весело

  Да си припомним вечния виц за лорд Джон:Вижда Лорд Джон в Дневник.бг статия с 873737 коментара. Пита веднага своя иконом Джийвс: “Джийвс, срещу какво се пенявят тия плебеи?”- “Възмущават се от ЛГБТ общността, сър”- “ А какво са им направили?”- “ Нищо, сър.”- “ За какво тогава се пънат?”- “ Дебили, сър.”
  —цитат от коментар 56 на Gavril


  Хванах се за корема от смях! Толкова си забавен, откъде ги вадиш тези свежи казармени лафове?
  На бас, че имаш невероятен успех сред жените с това високо IQ!

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 62. 62 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Ае приемаме си ги в малките градове както винаги е било. Няма промяна никаква, така че от разните платени соц. агенции - не лъжете! Обаче, понеже в малките градове си ги приемаме както винаги, е ясно защо в малките градове няма трансджендер паради и никога няма да има! Натискат се пущините, да се вкарва трансджендър индоктринация в учебните програми. Боклуци!

  мурзилка
 63. 63 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  До коментар [#34] от "Сезонът на падащите сенсеи":

  Учителят не го убиха оплакванията на родителите, а някакъв идиот с нож, който не може да търпи чуждо мнение. Скапан аргумент. Нещата не са автоматични.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 64. 64 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#52] от "Кум Лисан":

  Тъй де... Ама то в това е проблема. Гейовете и всякаквите разновидности на ЛГБТИ все търсят поле за изява и все страдат от това, че не им се обръща достатъчно внимание. Сякаш всички са им длъжни, че да се занимават само с тях.

  Бивш tww09306483.
 65. 65 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Така е, в малките градове като ги уважават всички и са добре приети

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  На кого и с какво пречат хора или като няма проблеми, дай да си ги измислим.

 67. 67 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 992 Любопитно

  До коментар [#12] от "Сд":

  Ся па от кога ЛГБТИ общността стана и комунистическа? Или днешната дата 10.11. изведнъж събуди във вас носталгични спомени за онези целувки между Т. Живков и Л. Брежнев?

 68. 68 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#44] от "transvaal:
  Ш’алоу, я по-леко с тайнствата, да не ти извадя два три текста да видиш колко пъти днес си се изпуснал. Има бая да се пържиш в ада...

  България, къде е нашия change we can believe in?
 69. 69 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Браво, яко проучване. Предполагам, че в Малко Търново или Долно Нанагорнище добре ги приемат. Защо не си правят парадите там, ами държат да ни демонстрират грозитиите си из София?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 70. 70 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Коментиралите явно не могат да си представят, че е нормално да си гей, дори естествено да е много по-вероятно да не си. Надявам се само зад клавиатурата да сте толкова ограничени и не дай си, Боже, вашите деца да са такива и да страдат и да се крият от вас.Сега, интерсекс и т.н. и аз не ги разбирам много.
  —цитат от коментар 39 на ungeheuer


  Нормално, нормално, колко да е нормално? Ако дядо ти или баща ти беше гей, теб дали щеше да те има? Нищо нормално няма, въпреки, че лобито на гейовете се е преборило да излезе от групата на болестните състояния.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 71. 71 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  [quote#45:"transvaal"][За мен СЕМЕЙСТВОТО е свята и фундаментална ценност и ако някой се опитва да го руши, аз имам автоматично оръжие и няма да се поколебая да го употребя. /quote]

  Тези са толкоз нахални, че след като им дадоха право на официален брак в Германия сега искат човешкото право да
  ОСИНОВЯВАТ ДЕЦА!

  Да си направят сами деца!


 72. 72 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  От министри, парламент, прокуратура и т.н колко си признаха публично че са ЛГБТИ ?....... Срам ли ги е или що и защо ?....

 73. 73 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Най-висшата ценност, с кой спиш.
  Защо си мислите, че някой го вълнува.
  Проблемът е, че някои от тези хора го натякват на останалите с поведението и облеклото си.

 74. 74 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Хубаво е да се престане с рекламата на тези лиз близ и педита! Да си спят с когото искат, важното е да не парадират с обратните си наклонности! Мърши!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 75. 75 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  "Според проучването често хората не правят разлика между сексуална ориентация и полова идентичност и като последствие смесват хомосексуалността със смяната на пола, трансджендър с небинарен, хомосексуален с небинарен. "

  Небинарен ахахахаха, ахахахаха...
  Те хората само с тва трябва да се занимават- да отчитат разликите между жените- мъже, мъжете - жени , безполовите , хермафродитите , педерите и обикновените траверси , както и кой с каква нагласа за избор на полова идентичност за деня е станал сажахлем преди кафето и срането. И бабите по селата само тва обсъждат - дали смяната на пола минава по Здравна Каса или не.

 76. 76 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Преди си бяха педерасти, лесбийки, травестити, транс сексуални, кросдресъри. Сега имало и нови термини:

  Най-слаба е информираността, свързана със специфични термини като "джендър", "трансджендър" и "интерсекс".

  Ми просветете ни! Тия са една шепа народ, ама са се разделили на не знам си колко групички, има повече видове обратни от брой протестантски църкви.

  preklara rara
 77. 77 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Аз съм умерено толерантен. Лесбийки за комшиийки може, педерасти не!

  Бог да благослови Америка за България!
 78. 78 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#61] от "Сър Джон":

  Тебе само успехи с жените са ти в главата явно. Като на другите контра-ЛГБТ писачи тука. А добре е документирано в учебниците по психология какво крие таква злостна съпротива срешу нещо...;)

  България, къде е нашия change we can believe in?
 79. 79 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#76] от "edin slep":


  И вие преди си бяхте само селяндури. Сега всякакви видове има: дебили, кретени, тулупи, и пр. 2020 е! Разнообразие, свиквай!

  България, къде е нашия change we can believe in?
 80. 80 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#71] от "Dariya Koleva":


  Що не си направиш ти сама? Бива да си прост, ама чак толкова... Я по-добре недей. За децата имам предвид.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 81. 81 Профил на anlazar
  anlazar
  Рейтинг: 280 Неутрално

  До коментар [#80] от "Gavril":

  Педал-нахал.Затова ви мразиме.Болни ментално,но с най-голямо самочувсвие.Да не си Мария Антоанета,след м..ета?

 82. 82 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#76] от "edin slep":И вие преди си бяхте само селяндури. Сега всякакви видове има: дебили, кретени, тулупи, и пр. 2020 е! Разнообразие, свиквай!
  —цитат от коментар 79 на Gavril


  Уаааааау, какъв ...... как му викахте ??! .... а, да - ЕЗИК НА ОМРАЗАТА. Като гледам и оня, Стюпито, май се оказва, че вие използвате не по-малко "език на омразата" от нас, "злите и гадни хомофоби" ?! Язък ви иначе за големите претенции колко сте прогресивни, интелигентни и модерни ....... оказахте се същите селяндури и простаци, като нас, "хомофобите".

 83. 83 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  На всеки джендър по две-три изследвания.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 84. 84 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Непоносимо е да си педераст или лесбийка и светът да не знае това...

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 85. 85 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Що бе, по големите градове ги преследват и бият пи улиците ли ?
  Шебеци нещастни, в Спартакус хората се забавляваха напълно непредубедено . Геюве, транс и мачовци накуп. И ебаси яките мадами в кюпа. Сега такова нещо е невъзможно , поради стратегията "разделяй и владей" , осъществявана непеойците.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 86. 86 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#73] от "НеКой":

  Най-висшата ценност не е с кой спиш, а да се наспиш :-)

 87. 87 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#81] от "anlazar":
  Е не си изпускай нервите така. Разбирам, че мисленето не е силната страна на такива като теб, но тук все пак е публична дискусия. Опитай пак ;)

  България, къде е нашия change we can believe in?
 88. 88 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#82] от "Alex Ivanov":


  Не се напъвай толкова да рисуваш знак за равенство. Такива като теб сте силни в простащината и обидите - придържай се към това. Да не вземеш да развиеш някоя друга европейска ценност, че после няма да те пускат в клубчето ;)

  България, къде е нашия change we can believe in?
 89. 89 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2875 Весело

  До коментар [#44] от "transvaal":Не случайно, .....и в Римската Църква
  >>> Като споменахте за католиците и си спомних как в някакъв форум нарекоха папата Родител №1 на католиците по света заради последните му изказвания по въпроса.

 90. 90 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2875 Весело

  До коментар [#77] от "Günther":
  Лесбийки за комшиийки може
  >>> Даже и по за едно... кайве ще ги поканите комшийките:)Между впрочем, лесбийското порно се радвало на голям успех сред мъжете и жените.

 91. 91 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Статията твърди че българите стават по-приемливи към гейовете но ако се съди по този форум той става все по-хомофобен и неприязнен към "другите"

 92. 92 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  До коментар [#91] от "canuck99":

  Никой нормален човек няма против хомосексуалистите. Тук обаче не се говори за индивиди с различна от обичайната сексуална ориентация, а за общност, която не съществува. Сиреч темата се използва за противопоствяне на група срещу група, което в исторически план обичайно води до купчини трупове. Трябва да се направи опит да се проумее този аргумент.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 93. 93 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2467 Весело

  До коментар [#90] от "тулса":

  Ти остави лесбийското, ами и “мъжкото” предизвиквало ... емоции сред най-отявлените хомофоби според някакви изследвания. Не е изненада като гледам как най-големите мачовци тук толкова силно се вълнуват от темата. По проекциите им ще ги познаете, както пише в Евангелието.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 94. 94 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#70] от "rumen_s":

  те и ако бяха серийни ебачи без желание да създадат семейство, също нямаше да ме има. Да забраним да се хойка по мадами ли? Други хетеро двойки пък избират да нямат деца, което също не го разбирам, но не виждам защо трябва да се забрани.

  Много гей двойки искат да създадат семейство и са любящи родители, когато им се удаде възможност, така че аргументът ви е абсурден.

 95. 95 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#71] от "Dariya Koleva":

  А защо да не осиновяват деца, дори в най-развитите страни интернатите са ужасни места.

 96. 96 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  А защо да не осиновяват деца, дори в най-развитите страни интернатите са ужасни места.
  —цитат от коментар 95 на ungeheuer

  - Идеята е децата без родители да се осиновяват от хора, които нямат психични разстройства. Иначе е от трън та на глог.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 97. 97 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#96] от "keen":

  идеята е да отиват в любящи семейства. Признайте си честно колко хомо-двойки познавате, които да са родители, аз една, и са супер татковци на малко момиче.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK