Рецептата на Борисов: Докторите лекуват, хората оздравяват и ги връщаме в производството

Рецептата на Борисов: Докторите лекуват, хората оздравяват и ги връщаме в производството

© Скрийншот от ФейсбукДокторите лекуват, оздравяват и връщаме в производството, всеки здрав трябва да работи, за да не спират процесите, така премиерът Бойко Борисов описа как ще продължи развитието на държавата. След като посети "Пирогов", където беше информиран как върви ремонтът на лечебното заведение, той качи в автомобила си здравния министър Костадин Ангелов и директора на болницата проф. Асен Балтов.


"Колеги, в обедната почивка, вместо да обедвате днес, ще ви покажа какво праиме, докато вие най-геройски излекувате и пращате обратно хората да работят", обясни Борисов. Той ги разходи по открития тези дни нов участък от пътя за Калотина.


"За последната една седмица почти 5000 души са излекувани и излезли от лечебните заведения", му докладва министър Ангелов, който обясни, че е много доволен и обнадежден от тези числа.
Рецептата на Борисов: Докторите лекуват, хората оздравяват и ги връщаме в производството


"Да видите и Петя (министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, б.а.) какво прави, не само вие. Осветление LED, гледай каква красота. Затова сте ни толкова важни. Бързо да лекуваме, здравите да се връщат на работа", обясни Борисов.


Той обясни и защо не се въвеждат по строги ограничителни мерки. Премиерът обясни, че след като един човек е бил под карантина 16-17 дни, не може да понесе ново затваряне. "На него ще му стане месец, месец и нещо. Хем не е работил, хем физически и психически се е измъчил и като не може да излезе да диша въздух, да си върши работата. Тогава ще загубим хората. Много разчитам на хората. Човек по човек, който е здрав - отива да работи. Работата носи свобода, работата носи удоволствие, работата носи живот, взимаш заплати, храниш семейство", каза още Бойко Борисов.


Рецептата на Борисов: Докторите лекуват, хората оздравяват и ги връщаме в производството


Според него българите не очакват да има военни положения, забрани и заповеди. "Като те е страх от ресторант, не отиваш не ресторант. В нашите ресторанти се ходи по желание, защо трябва да ти забраня да ходиш. Нямаш ли акъл, че ако не е празник, можеш да си вечеряш вкъщи", допълни премиерът.


Той обясни на регионалния министър Петя Аврамова, че не инспектира пътя, а минава по него, защото му е драго. "Тук бяха поляни, беше жито, царевици", каза Борисов. Той нареди на Аврамова, като инспектира строежа на пътя към границата, да види докъде е стигнало и обновяването на ГКПП Калотина. "Виж КПП-то, да ги засиля малко", заръча Борисов.


На финала на разходката по новия път премиерът обясни, че ще се обади на новия министър на вътрешните работи Христо Терзийски да сложат повече катаджии на него. "Вече му се радват и ще карат като бесни", обясни намеренията си Борисов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK