Такситата в София ще получат данъчно облекчение за 2021 г.

Такситата в София ще получат данъчно облекчение за 2021 г.

© Цветелина Белутова, КапиталТаксиметровите превозвачи в София ще платят само 300 лева от патентния данък за 2021 г. Размерът му иначе е 850 лева, но разликата от 550 лева ще се поеме от държавния бюджет, обявиха Зафир Зарков от ГЕРБ и Карлос Контрера от ВМРО, вносители на предложението в Столичния общински съвет.


В София има регистрирани 6000 таксиметрови коли и за облекчението в плащането на местния данък таксиметров превоз ще са нужни 3.2 млн.лева.


Министърът на транспорта Росен Желязков вече е изразил готовност да подкрепи тексиметровите превозвачи, които понасят загуби от мерките за ограничаване на COVID-19, увериха вносителите. Мярката е предложена в проекта за държавен бюджет за следващата година и обхваща и останалите общини.


Докладът бе приет единодушно на сесията на Столичния общински съвет, тъй като финансовата компенсация няма да натовари бюджета на общината.

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"

Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK