Движението по бул. "Тодор Каблешков" е пуснато от днес

Движението по бул. "Тодор Каблешков" е пуснато от днес

© Столична община, НАГОт днес изцяло е пуснато движението по новото южно платно на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от бул. "България" до ул. "Деян Белишки". То е еднопосочно в две пътни ленти. Възстановено е и еднопосочното движение по северното платно в посока бул. "България", съобщиха от Столичната община.


Изградени са нов водопровод, канализация, електро- и телекомуникации, както и мрежи за газификация и топлофикация. Монтирано е улично осветление и са засадени 86 фиданки явори. Продължават строителните работи по тротоарите.


От днес се възстановяват постоянните маршрути на тролейбусните линии №№ 7 и 8, както и на автобусни линии №№ 73, 74, 76 и 204.
След реконструкцията и разширението булевардът ще е с две пътни платна за движение, тротоари и велоалеи. Резервира се и ивица за изграждане на трамвайно движение по средата.


Велоалеи се изграждат на нивото на тротоара по бул. "Тодор Каблешков".

© Максим Караджов

Велоалеи се изграждат на нивото на тротоара по бул. "Тодор Каблешков".


Цената на 1 км по трасето е 22 млн.лева като 11 млн.лева от тях бяха дадени за отчуждаване на имоти за разширението му, разясни кметът Йорданка Фандъкова.


Реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" трябваше вече да е готова до кръстовището при ул. "Луи Айер". Общо 80 дни е забавянето заради летните дъждове и допълнителното включване на водопроводи към нови жилищни сгради, обясни зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов. "Не си струва в студеното време на декември да продължи работата. Отлагаме я за пролетта. Тогава ще продължим и строителните дейности по северното платно на булеварда", поясни той при неотдавнашна проверка на място.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK