Борисов обеща газ от Нова година по тръба, за която тепърва ще се копае 4 месеца

Борисов обеща газ от Нова година по тръба, за която тепърва ще се копае 4 месеца

© Правителствена информационна пресслужбаНа 1 януари следващата година в България ще влезе азерски газ. Така ще постигнем пълна диверсификация на енергийните доставчици" - думи на премиера Бойко Борисов на 16 ноември по време на поредната лична инспекция с министъра на енергетиката Теменужка Петкова на строителството на междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB).


А сега - преди да знаете какво смята инвестиционната компания - опитайте да пресметнете само по данните от съобщението на правителствената пресслужба колко реално е да се изпълнят думите на Борисов.


Трасето е дълго 182 км (150 км на българска територия). "До момента по проекта доставеното количество линейни тръби е 159 км. Заварените тръби са близо 72 км, а общо положените и засипаните по изграждащото се трасе са над 11 км", пише в официалното съобщение от днес.
Възможно ли е за 6 седмици, т.е. само за 45 календарни дни, да се доставят 20 км тръби, да се заварят 110 км, да се положат в изкопа и засипят общо 171 км тръби, цялата инфраструктура да се тества, да се пуснат под налягане пробни количества газ и на Нова година в България да влезе първото синьо гориво от Азербайджан?


При това не знаем как ще се направят тези заварки - по проект по 45 км от цялото трасе те трябва да са ръчни (по-голямата част е от гръцка страна в района на Маказа).


Руската официална агенция ТАСС днес разпространи думите на премиера с допълнение, че интерконекторът е трябвало да е завършен през октомври, "но сега напълно готови са само 24 км".


Да кажем, че Москва не харесва този газопровод до Стара Загора, защото е конкурентен и ще може да се захранва в бъдеще с втечнен газ от терминала в Александруполис. Освен това започналото на 22 май 2019 г строителство беше сериозно объркано от пандемията и няма как да се реализират обещанията му от преди година пред американския посланик Херо Мустафа да открие газопровода през септември 2020 г. Макар че посред втора вълна на заразата днес Борисов "подчерта, че по проекта се работи на пълни обороти" и "това, което трябваше да направим, сме го направили, така че да няма и ден забавяне на този изключително важен геостратегически проект."


Борисов обеща газ от Нова година по тръба, за която тепърва ще се копае 4 месеца

© Правителствена информационна пресслужба


Да видим какво казва специално създаденото за газопровода инвестиционно дружество "Ай СИ Джи Би" АД То е регистрирано България с акционери БЕХ (50%) и гръцкото IGI Poseidon (50%), а изпълнителят на строителните работи е гръцката компания AVAX.


На 30 октомври - само преди две седмици, инвестиционно дружество уведомява, че предлага "промяна в размера на площите, необходими за организиране на временните спомагателни площадки за реализиране на безизкопното преминаване под язовир Студен кладенец". Язовирът е на изток от Кърджали, до Стара Загора по права линия са стотина километра, а от Родопите на относително равен терен се излиза малко преди Хасково.


Вероятно това е само един от седемте участъка, по които се работи синхронно, но в предложението (от него е явно, че същинската работа още не е започнала) ясно е посочено следното:

 • "Управляемото хоризонтално сондиране (УХС) е дейност, която се извършва в режим 24 часа на денонощие. Като времеви диапазон за цялостното изпълнение на работите по УХС са необходими 117 дни или приблизително 4 месеца за изпълнение на безизкопното преминаване под язовир Студен кладенец."

Четири месеца за прокарването на тръбата под язовира - при непрекъснат режим на работа в планината посред зима - означават завършване на участъка най-рано в началото на март 2021 г. Всъщност, през септември се водеха преговори с екоминистерството в София прокопаването да започне през февруари 2021 г., т.е. автоматично срокът за приключването му става юни 2021 г.


От подобни площадки ще става непрекъснато подаване на заварени тръби под яз. "Студен кладенец" и при преминаването под река Марица. Работата при язовира вероятно ще започне през февруари и ще отнеме по проект 117 дни

От подобни площадки ще става непрекъснато подаване на заварени тръби под яз. "Студен кладенец" и при преминаването под река Марица. Работата при язовира вероятно ще започне през февруари и ще отнеме по проект 117 дни


От Азербайджан, който има най-голям интерес от газовата връзка и новинарските агенции там често-често пишат за нея, на 11 ноември бе цитирана "Ай СИ Джи Би" да обяснява, че до 29 септември гръцкият доставчик на тръби е произвел 150 км, от които са доставени 140 км, а последните 28.6 км е планирано да бъдат доставени до 30 ноември. "Очакваме доставките по последния пети етап [от договореното] да започнат до няколко дни", заявяват от компанията пред агенция "Тренд".


Днешните думи на премиера Борисов за азербайджански газ от 1 януари драстично се разминават с казаното от изпълнителния директор на "Ай СИ Джи Би" пред "Капитал" на 29 септември. Тогава Теодора Георгиева обяснява:

 • "Подписаният през октомври 2019 г. договор с изпълнителя "Авакс" е със срок 18 месеца, така че краят на 2020 г. беше по-скоро цел за ускоряване, а не договорен срок за завършването на проекта. Срокът по договор с изпълнителя е април 2021 г. По-скоро имаше желание нещата да се случат по-рано заради договора за доставка на азерски газ от началото на следващата година, който трябва да минава именно през интерконектора с Гърция."

Георгиева споменава сред "ключови моменти, които се бавят" поръчките на оборудване - газоизмервателни станции, кранови възли, диспечерски център и др. "Тепърва съгласуваме работните им проекти, а след това ще чакаме и одобрение от партньорите от "Булгартрансгаз", ТАП и DESFA."


Броени дни преди интервюто говорителка на "Ай Си Джи Би" говори за Стъюрт Елиът от изданието Platts European Gas Daily (част от групата S&P). Тя съобщава, че интерконекторът не може да бъде завършен преди втората половина на 2021 г. заради ограниченията от пандемията и добавя, че гръцкият изпълнител AVAX е поискал удължаване срока на договора, който изтича през април 2021 г. "В момента акционерите в "Ай Си Джи Би" не са одобрили това искане и очакват актуална информация за графика на изпълнение на проекта", казва тя.


Интерконекторът на първо място е предназначен да доставя газ от Трансадриатическия тръбопровод (ТАР), част от Южния газов коридор в тази част на Европа. Днес Ибрахим Ахмадов, зам.-говорителят на азерската петролна компания SOCAR, каза за агенция "Тренд", че газът за директни доставки от Каспийско море до Европа ще потече "в следващите няколко месеца".


Пред "Капитал" Теодора Георгиева поясни, че "на първо място, ние имаме договори с доставчиците, които са резервирали капацитет и очакват да го получат. Също така проектът има одобрен бизнес модел, който обаче няма да се случи при едно забавяне, тъй като оперативните разходи ще вървят, а няма да има приходи. Пропуснатите ползи могат да се измерят и с това, че колкото по-рано тръбата влезе в експлоатация, толкова по-голям шанс има да се запълни целият ѝ капацитет."


Когато Борисов казва днес "на 1 януари следващата година в България ще влезе азерски газ", той явно има предвид началото на действие на договор с Баку. Азерски газ на 1 януари по IGB няма да има.

Ключови думи към статията:

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  За точно тази тръба ни лъже вече 12 г. За сметка на другата, за която си строши джипката, само и само да стане, да се не разсърди късият.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  Това са последици от гадната Корона.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 947 Любопитно

  "Борисов обеща газ от Нова година по тръба, която тепърва ще се копае 4 месеца"

  Хвала!

  Политиците са на принципа "каквото мога да ти обещая аз- никой друг не може да ти го обещае!"
  Борисов ги надминава- каквото обещае той - никой не може да го изпълни!

  Ма пък как поне един психиатър не му предписа на тоя правилните хапове.... То бива, то може, ма т'ва е безобразие...

 4. 4 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Царят на обещанията, обещал още нещо... и това трябва да е новина?

 5. 5 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  От доказан в съда лъжец друго не може да са очаква. Но то само лъжите да бяха, ама има и шкафчета, барселонски къщички, севдини палатчета и какво ли още не.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  По-важното е, че Турецкий пАток е завършен и ангажиментът на бай Буй ко към руснаците е изпълнен.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  "Възможно ли е за 6 седмици, т.е. само за 45 календарни дни, да се доставят 20 км тръби, да се заварят 110 км, да се положат в изкопа и засипят общо 171 км тръби, цялата инфраструктура да се тества, да се пуснат под налягане пробни количества газ и на Нова година в България да влезе първото синьо гориво от Азербайджан?"

  Най-вероятно не е. Азерският газопровод ТАП-ТАНАП е готов от месец, но газ по него все-още не се доставя нито за Гърция, нито за Италия. Предполагам обаче скоро ще почне и прогнозите са до година-две-три да почне да доставя газ, равен на 1/3 от руските доставки за Европа в момента.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  На Бойко ми се дръпна ... хм-хм ... от предстоящата смяна в Белия дом и неминуемото задвратосване, което го чака заради слугинска му към Путин.

  Тая руска тръба ще му излезе през устата, след като му бъде навряна ... айде да не казвам къде.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  “На Бойко ми се дръпна...” >> МУ се дръпна!!

  слугинска >> слугинажа

  Аман от тия умни устройства, дето само ме поправят. 😬

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  По-важното е, че Турецкий пАток е завършен и ангажиментът на бай Буй ко към руснаците е изпълнен.
  —цитат от коментар 6 на Николай Колев


  Съмнявам се че е завършен. Обявиха го за завършен, за да не ни треснат санкции. Реално ще си го доработват сигурно още година. И санкции все-пак ще ни наложат. Дано поне да са за "саудитската" руска фирма и подизпълнителите и от Русия и Беларус.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  При цялата си вродена скромност си позволявам да цитирам моя коментар под днешната статията по същата тема:

  "Борисов: След месец мечтата за пълна газова диверсификация ще е факт"

  "Министърът на енергетиката Теменужка Петкова докладва днес, че 145 километра тръби са разнесени, 73 км са заверени, 30 км са положени."

  Как може някой да вярва, че за един месец ще бъдат заварени 72 км и ще бъдат положени 115 км тръби?

  Добре, че "една прекрасна госпожа" нащрака снимките с чекмеджето, та да видим поне едно вярно нещо около Борисов.

 12. 12 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Боко пак излъга! Това не е новина!

  без подпис!
 13. 13 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Не знам дали на българите им увряха главите какво означава да имаш човек Бай Х.й или пут-а за министър председател.

 14. 14 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  Има ли останал все още някой, който да му вярва на този...? (Не искам да употребя подходящия в случая епитет, защото ако е дежурен модераторът-фен на ГЕРБ, ще ми скрие коментара. Но вие знаете кой е подходящият в случая епитет.) С три думи – възпитано: Пунта-Мара сикаджийче!

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално
 16. 16 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  айде няколко месеца закъснение заради ковид иди, дойди. ама 7-8 години закъснение вече са друг въпрос.

 17. 17 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Според изнесеното в статията не стана ясно за коя Нова година говори талпата и както показаха поредната инспекция (цял ден го въртят това по телеизиите) - по тази тръба щял да пренася газ за Гърция, за Румъния ... за всички. Тоя наистина не е добре!

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Обаче сливате ли дежурният гербав трол как плющи минуси под всеки коментар буквално секунди след зареждането му!

  😁😁😁😁☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Ще има. На 1 януари през някоя от годините, следващи 2021.

 20. 20 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Борисов излъгал, голяма работа.
  Забравихте ли, че той е осъден лъжец?

 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  След като половината българи лазят и се молят "Бойко, дай ми го, набий ми го с 200! И ми плати 50 лева към пенсията (40 лева детски) за удоволствието!", защо да не им го начука още веднъж? Човекът е алфа-мъжкар, който си изпълнява мъжките задължения.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 22. 22 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#12] от "Лопе де Вега":

  Боко пак излъга! Това не е новина!
  —цитат от коментар 12 на Лопе де Вега


  Абе-е ...как да Ви кажа? Гледам Бойко се изкостюмарил както никога напоследък. Та се питам дали Теменужка не го е излъгала, че ще реже лентата. Че то между мошениците не можеш да разбереш кой от кого повече лъже.

 23. 23 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 439 Весело

  Има повече смисъл в това да положите усилия да разберете какво ви казва маймуна натискаща произволни клавиши на клавиатурата от това какво се мъчи да роди главата на премиера на България.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Азерски газ на 1 януари. ...че колко може да пърди една женица 50-60 кила, пък била и азерска посланичка.
  Бегай търси завършващи медици, че в Свищов мрат и без диверсификация.

  От идиоти отговор не чакам
 26. 26 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 353 Весело

  Боко явно е уредил, България да изнася за азерите миналогодишните сухи тикви и кратуни, напълнени с нашия алгоритъм за справяне с КОВИД 19, а те да ни ги връщат пълни с течен азерски газ, с който ще пълним хранилището в Чирен.

 27. 27 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1047 Весело

  Това са последици от гадната Корона.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Не са. Известно е, че в главата му е пълна каша с хронологията на събитията. Справка: единия дедо, другия дедо, комунизма, сирачето, пожарогасенето, възродителния процес, хуманата, щерката...

 28. 28 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 998 Весело

  петилетката за три години,кво толкоз:))))

 29. 29 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Бац€ няма да проблем с обещанията

  Спечелихме битка, но не и войната!
 30. 30 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 595 Неутрално
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  Този, който вярва на казаното от един осъден за лъжа човек, е завършен иди*т!

 33. 33 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1425 Гневно

  До коментар [#24] от "Един препатил":

  Току-що установих, че въпросният дежурен модератор ми е скрил поне 7-8 коментара, в които нямаше нищо обидно или нецензурно, никакви призиви за насилие или заплахи. И това е станало през последния час, защото преди това коментарите си стояха и имаха достатъчно плюсове. В последно време наистина имам чувството, че има модератор, който е скрит привърженик на ГЕРБ и трие... Или "Дневник" в последно време започва да става глашатай на управляващата коалиция. Или медията се е "разболяла" от някакво "раздвоение на личността". В статиите се пише едно, а в същото време масово се трият коментари, критични към управляващите.
  Но утре ще им напиша едно възражение и ще ги направя на бъзе и коприва. Това, което напоследък правят е истинско безобразие. Срамно е.

 34. 34 Профил на bokster
  bokster
  Рейтинг: 314 Неутрално

  ББ не просто ни лъже за тази тръба от 10+ години, той умишлено я отлага, до последно, доколкото можа, като междувременно КЕРБ (Комундета за (не)европейско развитие на Болгария) ни хвърля прашец в очите с някакви уж анти-руски акцийки, като например това, руски държавни служители, на които им е изтекъл мандата и така или иначе няма да се връщат в Болгария, да се обявяват за шпиони.

 35. 35 Профил на esk431063202
  esk431063202
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Баце нема проблем да печели избори.Прочее, кво стана с Отровното трио...
  —цитат от коментар 31 на palav_nik


  Кой е Баце?

 36. 36 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  Обаче сливате ли дежурният гербав трол как плющи минуси под всеки коментар буквално секунди след зареждането му!😁😁😁😁☠️
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  Виждаме, виждаме - всичкото герберско трол плющи минуси, ама не смее да се покаже.

  А знаете ли защо? Ами защото очакват всеки момент Борисов да падне и те да се пишат репресирани и дисиденти. Не помните ли 89-та?

  Приятелю Нормане, от тия утре ръка няма да можем да хванем. Затова аз ще се изокам сега и то мот-а-мо с неговите думи- "Пичка му майчина на тоя тъпанар!"

 37. 37 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Бойко Борисов лъже като дърт ... апах !

 38. 38 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  Ахааа.... Борисов обеща газ...ще има газ, ние газофилите ще сме Хепи...,.

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  До коментар [#6] от "Николай Колев":

  7а! Борисов даде приоритет на руските проекти (АЕИ белене, Турецкий пАток), а не на европейските! Може да дакладва на началник Путин, че поставената му задача е изпълтена! А пък нас - кучета ни яли!

 40. 40 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Борисов обеща... Борисов ще...

  10 години бъдеще време - (не)видим резултат!

 41. 41 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Дай му на премиера да обещава ... тази петилетка завод за полупроводници, следващата за цели проводници. Добре се е научил.

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  До коментар [#15] от "Роси":

  "Патологичен лъжец!"

  Но пък стадото му вЕрва!

 43. 43 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Тоя човек лъже на поразия, но май и си вярва. Време е Гълъбова да вземе мерки.

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#36] от "Един препатил":

  “Ами защото очакват всеки момент Борисов да падне и те да се пишат репресирани и дисиденти.”

  Уха, ще има масови пререгистрирания с нови имена и аватари. И ще ни изкарат нас криптогербаджии, както сега ни обвиняват, че сме криптокомунисти.

  След като Бойко Борисов, който на 10 ноември вече е бил 11 години в партията, излъга колко му олекнало, като паднал комунизмът - какво да очакваме от поддръжниците му?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Борисов обеща газ !!! ...... И кво още искат газофилите

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  До коментар [#36] от "Един препатил":

  Един се показа - виж #31!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2678 Весело

  За точно тази тръба ни лъже вече 12 г. За сметка на другата, за която си строши джипката, само и само да стане, да се не разсърди късият.
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution


  Е Баце е казал,че до нова година ще дойде азерски газ ама то всяка следваща година е нова!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 459 Неутрално

  И друго каза, ама Севда ТV го изтри:

  Чух гласа на премиера на нивата: Д**ба майка им глупава! Давай да бегаме от тука

  Преди малко фейсбука ми уведомява, че Господарят Борисов има лайф включване. Цъкнах импусилвно и попадам на нива, някакви хора в далечината, а зад кадър отчетливо се чува познатият гърлен глас на премиера: - Д**ба майка им глупава! Давай да бегаме от тука.

  Шехеразада бързичко успя да спре лайфа и да изтрие видеото, но то се запечата завинаги в ушите ми.
  Сега то си кънти там и ми нашепва истината, че в тази държава всичко се прави като живите включвания на Севдето - набързо и квото стане.
  Простащината е хванала за ръка некадърността. Заедно скачат в грозно хоро, директно върху главите ни. С боси, миризливи крака.
  Боли.

  Радослав Бимбалов, Фейсбук

 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  След като половината българи лазят и се молят "Бойко, дай ми го, набий ми го с 200! И ми плати 50 лева към пенсията (40 лева детски) за удоволствието!", защо да не им го начука още веднъж? Човекът е алфа-мъжкар, който си изпълнява мъжките задължения.
  —цитат от коментар 21 на cinik


  ... с помоща на Симитлийския кмет ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Г-н Лъжа.
  Отделно коронавируса го удари в главата и пораженията станаха изключително сериозни.

 53. 53 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Обичайните изцепки на премиера некадърник

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 54. 54 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#33] от "murry":

  Не зная дали е така - но би могло да бъде. "Дневник" проявяват особена взискателност към коментарите не защото Моди е скрит привърженик на ГЕРБ. И не защото "Дневник" се превръща в глашатай на управляващите. А тъкмо напротив - горната статия е едно компететно опровержение на лъжите на Борисов. Така както - при спазване на всички пропорции - американските медии не само препредават каква е туитнал Тръмп, но и съобщават, че от девет заведени до момента дела девет са отхвърлени или оттеглени и защо. Защото съдиите искат не туитове, а факти.

  Та затова и аз си позволявам да напсувам най-вулгарно Борисов. Не само защото си го е заслужил и защото използвам неговите думи.

  А и за да дам на Моди възможност за избор - или да остави Борисов наплют и опозорен, или да докаже своята принципност.

  Казва се "win-win" - за нещастие на онази голяма бяла птица Шехерезада. Нищо лично - à la guerre comme à la guerre.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на zpw25672381
  zpw25672381
  Рейтинг: 8 Неутрално

  онази голяма бяла птица Шехерезада
  —цитат от коментар 54 на Един препатил


  по-известна като милиционершата от Трън

 58. 58 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#46] от "vassilun":

  До коментар [#36] от "Един препатил":Един се показа - виж #31!
  —цитат от коментар 46 на vassilun


  Баце нема проблем да печели избори.Прочее, кво стана с Отровното трио...
  —цитат от коментар 31 на palav_nik


  Не, бе. "palav_nik" е наш човек. Включи се да ни подсети, че тоя некадърник Борисов се докара до протести на полицаите дето го пазят от народната любов. Та няма повече нужда от Отровното трио - те тримата заедно с всички нас си хрупат пуканките и гледат сеира.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 991 Весело

  Добре че Бойко не е Пинокио, че щяхме да затваряме вече и въздушното пространство :)

 61. 61 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 991 Весело

  Добре че Бойко не е Пинокио, че щяхме да затваряме вече и въздушното пространство :)

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#24] от "Един препатил":
  "Добре де, нека ме изтрият мен - подходящият епитет е "тъпа банкянска путка"!"

  Не изкривявай думите Му излишно, колега!
  "проста банкянска п§тка" се казва, иначе се губи римата!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Любопитно

  До коментар [#47] от "BiGman1":

  Викаш този, който приоритетна построи с наши пари турски пАток през България за да може Газпром да продава газ на Сърбия и от друга страна мотае вече 10 години газоната връзка с Гърция, откъдето бихме могли да получаваме сори и втечнен газ не е русороб? ПовЕрвах ти!

 66. 66 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3811 Весело

  Стига бе! Как може да се съмнявате във вожда? Ще видите вие, как на първи януари всичкото ГЕРБ с кофи в ръце и наредени на верига, внасят газ от Гърция в България! И тогаз ще се види КОЙ е истински гербераст и кой - не! 😀

 67. 67 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 866 Весело

  "Кой е Баце?"

  Тоя дето печели изборите от 2007 г. насам...

 68. 68 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Много трябва да се внимава когато Б.Б говори как труда ни прави свободни и за пускане на газ. Дано не са в едно изречение!

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Весело

  Доста добро обобщение по темата. В аванс:
  https://offnews.bg/nashite-avtori/iz-delnitcite-na-edin-lud-repetitcia-740425.html

  Алелуя!!! "Дневниците..." се завръщат.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4137 Неутрално

  Сефте лъже.
  —цитат от коментар 30 на krummm


  Българинът , обаче , обича да го лъжат. Затова обича и избира Бойко, който не само го лъже , но и обижда , наричайки го лошокачествен материал. Българинат не обича този , който му казва истината. Това поведение се нарича български мазохизъм.

 75. 75 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4137 Неутрално

  "Кой е Баце?"Тоя дето печели изборите от 2007 г. насам...
  —цитат от коментар 67 на palav_nik


  благодарение на това , което съм посочил в пост 74.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  За 107-ми път гледах "Апокалипсис сега". Борисов все повече ми прилича на полковник Кърц.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 16 Весело

  За точно тази тръба ни лъже вече 12 г. За сметка на другата, за която си строши джипката, само и само да стане, да се не разсърди късият.
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution


  Що бе, речено- сторено: “Балкански поток” е завършен. Той е свързан със сръбския участък и тържествата ще се проведат след края на епидемията." https://t.ly/GAMy

 88. 88 Профил на esk431063202
  esk431063202
  Рейтинг: 536 Неутрално

  "Кой е Баце?"Тоя дето печели изборите от 2007 г. насам...
  —цитат от коментар 67 на palav_nik


  Самохвалко)))))

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Весело

  " "Подписаният през октомври 2019 г. договор с изпълнителя "Авакс" е със срок 18 месеца, така че краят на 2020 г. беше по-скоро цел за ускоряване, а не договорен срок за завършването на проекта. Срокът по договор с изпълнителя е април 2021 г. По-скоро имаше желание нещата да се случат по-рано заради договора за доставка на азерски газ от началото на следващата година, който трябва да минава именно през интерконектора с Гърция.""

  Аз пък имам още по - оптимистично очакване азерски газ да потече по още липсващото трасе още в края на тоя месец ! Защо не ? 😂😂😂

 92. 92 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#17] от "telqk":

  " Според изнесеното в статията не стана ясно за коя Нова година говори талпата и както показаха поредната инспекция (цял ден го въртят това по телеизиите) - по тази тръба щял да пренася газ за Гърция, за Румъния ... за всички. Тоя наистина не е добре!"

  Той си е даже много добре, ние сме ненормалните, че го търпим и чакаме да си ходи со кротце, со шкаФче.........

 93. 93 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Баце нема проблем да печели избори.Прочее, кво стана с Отровното трио...
  —цитат от коментар 31 на palav_nik


  Спомина се, а протестерите си правят колективна изграждаща терапия!

  Горе в статията някой е смятал, ама не е специалист по СМР. 100 км тръби се заваряват и после заравят точно за 10 дни! Ако се струпа необходимата техника и се работи на няколко места последователно цялата работа до 20 декември е свършена, за Коледа екипите ще са в къщи!

 94. 94 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Доказан лъжец и национален предател

 95. 95 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Тиквата е изпечен манипулатор и лъжец. Само навници и интересчии са ГЕРБ, лесна хапка са за него.

 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Трамп 4 години жонглира с алтернативни факти
  и още е лидер, напук на т.н. избори.

  А има лидери с по пет или двайсе успешни мандата.

  Да се спрем на други новини

  "Борисов обеща газ от Нова година по тръба, за която тепърва ще се копае
  4 месеца"

 97. 97 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  За точно тази тръба ни лъже вече 12 г. За сметка на другата, за която си строши джипката, само и само да стане, да се не разсърди късият.
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution


  Другата тръба закъсня цяла година и не се знае колко още. На тебе за кво ти беше тръба преди 12 години, като Боко ти казва, че газ по ТАП-ТАНАП ще се пусне евентуално след Нова година. А терминала за втечнен газ хич даже го няма и скоро няма да има. Още една подробност, количеството газ от Азербойджан е незначително и не се знае дали ще стигне чак до Гърция, а ко стигне, познай гърците колко ще дадат на нас.
  Само че, газ в България има предостатъчно и скоро ще потече в посока Унгария. Освен това нормално си тече за Гърция и Македония. На тебе къв ти е проблема, ко те сърби някъде, почеши се.

 98. 98 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5811 Любопитно

  До коментар [#31] от "palav_nik":

  Тия отровните да не са си глътнали отровата , че нещо заглъхнаха.

 99. 99 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Да се смее ли човек иши да плаче ?
  Аве на тоя им а ли още някои дето му вярват ? ?

 100. 100 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Боко нас лъже, ма лъже и тези дето заслужават да ги лъже, за което шапка му свалям.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK