"Опасност от диктат на малцинствата": Студенти и политици се обявиха в защита на Михаил Мирчев

Михаил Мирчев

© Юлия Лазарова

Михаил МирчевНяколко дни, след като стана известно, че етичната комисия към Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще провери дали в лекциите на професор Михаил Мирчев има ксеонофобия и расизъм, в негова защита се обявиха група студенти, както и личности, и организации.


Две декларации в подкрепа на преподавателя настояват Мирчев да не бъда отстраняван и се противопоставят на "доносите",. "манипулативните твърдения" (от писмото на студентите). Според другата позиция, подписана от Ангел Джамбазки (ВМРО), бившият здравен министър Петър Морсков и други - ако Мирчев бъде уволнен заради лекциите му - то това би довело до "опасен прецедент, проправящ пътя за бъдещи чистки не само в академичните среди, а и в публичната сфера и дори частния бизнес".


До проверката на това какво преподава Мирчев се стигна след отворено писмо, подписано от Студентско общество за равенство. В него студенти твърдят, че в курса му "Социална работа с ЕТНО групи" има "расистко, ксенофобско и антисемитско съдържание, което нарушава принципите, на които се изгражда университетското образование". Самият Мирчев заяви пред "Дневник", че са извадени отделни думи от лекциите му, а пред Би Ти Ви коментира, че би се оттеглил, само ако създава репутационен проблем.
Искането за отстраняване на Мирчев е донос от времето на тоталитаризма


Мирчев изрази възхищение от трима студенти от Юридическия факултет на Софийския университет, които също разпространиха писмо, но в подкрепа на професора. "Ако аз реагирах срещу опит за заклеймяване на друг мой колега, бих написал подобен текст. Бих се подписал под такъв текст...", написа Мирчев във фейсбук пост, с който споделя писмото на младежите от трети курс. В него те наричат искането на техните колеги за отстраняването на Мирчев - "доноси" от отминалото време на тоталитаризма".


"Осъждаме употребата на такъв тип доноси, тъй като възбуждат основателен страх у студентите и преподавателския състав и ги кара да се въздържат от това да изразяват мнения и да обсъждат важни обществени проблеми, което косвено нарушава правото им на свобода на словото гарантирано от чл.39 от Конституцията, както и от чл. 11 от Хартата на основните права на Европейския съюз, респективно и чл.10 от ЕКПЧ, по която България е страна", пишат тримата бъдещи юристи.


Според тях в лекциите на Мирчев няма ксенофобия и расизъм, защото "когато става дума за интеграция на хора от даден етнос в обществото няма как да се разисква сериозно и обстойно темата, без да се посочват проблемите, които стоят пред такава интеграция. Това не е и не може да бъде квалифицирано като расизъм, а като обективно и реалистично поставяне на проблемите пред обществеността и науката, тъй като в противен случай трябва да приемем, че Народното събрание, Европейският парламент и всички национални, европейски и международни институции и организации, които се занимават с проблемите на интеграция на малцинствените групи са проповедници на расизъм и ксенофобия и всякакви типове омраза, защото адресират малцинствени проблеми", става известно още от писмото, което също е адресирано до ръководството на Софийския университет и министъра на образованието.


"Политкоректна инквизиция по западен модел"

В декларация, подписана от евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, бившия здравен министър Петър Москов
(който преди време се определи като десен консерватор, бел. ред.), студентски клубове и организации, в защита на Михаил Мирчев, се казва, че "в момента на родна територия наблюдаваме генезиса на политкоректната инквизиция по западен модел, която трябва да спрем в зародиш преди бавно, но сигурно да ескалира до въвеждането на квоти, "реч на омразата", политически коректен нов говор, диктат на малцинствата, налагане на мултикултурна политика, приветстване на нашествието на исляма и т.н. Всичко това, разбира се, под маската на моралната извисеност, загрижеността, толерантността и антифашизма".


С декларацията, цитирана от сайта "Площад Славейков" се призова ректора на СУ проф. Анастас Герджиков и министъра на образованието Красимир Вълчев "да не се поддават на необноснованите провокации на едно шумно малцинство, което цели разрушаването на публичния дебат, а съответно и на социалната тъкан на обществото". "Ваше задължение е да не позволите академичната среда да бъде подчинена на шепа прогресивни идеолози и тяхната догматична непоносимост към различното мнение и тоталитарно преследване на изповядващите го, а да съхраните функциите ѝ като средище на свободомислие и достойнство".


Според декларацията исканията на студентите за отстраняване на Мирчев и приемане на поправка в правилника на висшето училище, с която да се защити академичната общност от дискриминация и насилие са в противовес на традицията на университетското образование, което от над хилядолетие насам повелява идеите да бъдат оборвани чрез дебат, а не чрез подмолни действия, клевети и доноси, пълни с епитети без никакво обосноваване и ясна дефиниция. "Освен очевидните негативи от това един преподавател да бъде уволнен и публично порицан, просто защото лекциите му не удовлетворяват политически коректната трактовка на дискутираната от него тема, считаме, че подобни действия биха довели до масова автоцензура сред академичните среди".

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Когато ние пишем за другите това е сигнал, ако другите пишат за нас това е донос.

 2. 2 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 496 Гневно

  Когато казваш истината е ксеонофобия и расизъм...

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Мда, МММ -> Маркс, Мао, Маркузе!!! -> маркузчетата не спят, следващата хазаро-чекистка революция ще е на малцинствените дегенерати, защото болшевиките се провалиха (Маркузе)!!!

 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Свободата на словото е основен принцип на либералната демокрация. Не бива да се допуска по никакъв начин такъв прецедент. Браво на тримата студенти, тяхното писмо е отлично. Колкото до "националистите" и "консерваторите" - и двете категории в кавички, - тяхното писмо е кармакъръшък и тъпотия, въпреки че принципно са прави.

 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Соросоидите настъпват. Никакъв шанс, не пипайте професор Мирчев.
  Знаем ви номерата, знаем ви и идеологията.

 7. 7 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#2] от "dohco":

  Малко ромче пита баща си какво е либерастия и толерастия:
  - Когато белите работят и мизерстват, а ние им вземаме парите и ядем и пием, без да работим.
  - Тате, те не се ли сърдят?
  - Сърдят се, но това вече расизъм и ксенофобия.

 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Но колко са интересни днешните парадокси. Синът на един от главните идеолози на престъпния "възродителен процес" Стоян Михайлов - днес е жертва на доноси и обвинения във фашизъм, а неговите защитници се позовават на свободата на словото. Независимо от всичко, неговото отстраняване ще е много, много лошо за демокрацията ни.

 9. 9 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Подкрепа за професора!

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  ... В декларация, подписана от евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, бившия здравен министър Петър Москов
  (който преди време се определи като десен консерватор, бел. ред.), студентски клубове и организации, в защита на Михаил Мирчев, се казва, че "в момента на родна територия наблюдаваме генезиса на политкоректната инквизиция по западен модел, която трябва да спрем в зародиш преди бавно, но сигурно да ескалира до въвеждането на квоти, "реч на омразата", политически коректен новговор, диктат на малцинствата, налагане на мултикултурна политика, приветстване на нашествието на исляма и т.н. Всичко това, разбира се, под маската на моралната извисеност, загрижеността, толерантността и антифашизма" ...

  Леле, леле, леле, леле!

  Прочее ... уважаемата "ред." можеше и да не се намесва ни в клин, ни в ръкав с "уточнения" насред цитата. Ма сърДце прогресивно ни трай!
  Щот' тогаз не би била ни политкоректна, ни "ред." ...

 11. 11 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Неолибералният марксизъм обхвана и Софийския университет. Борбата е безмилостно жестока.

  Бъдещите социални работници, изглежда, са чувствителни относно проблемите, с които им предстои да се занимават. А това е трагедията на съвременното глобално общество, чиято вода бива съзнателно мътена.

  Странни организации ("Студентско общество за равенство при СУ") са налазили Алма матер. Изглежда сградата на Ректората е осквернена с розов фон и цветовете на дъгата на преден план.

  Някога, не много отдавна, преди хибридната война да навлезе в суровия етап, в който се намира в момента, проблемите се назоваваха с истинските им имена. Отровата се изсмукваше от раната и се изплюваше.

  Днес схващането за обработка на раните явно изключва момента с отстраняването на отровата от организма. Затварянето на организма или замитането на проблемите под килима не решават нищо.

  Призивите за оставка на проф. Михаил Мирчев са безумни. Наолибералният марксизъм и неговите последователи са обезумели. Университетът и необременената с крайни политически позиции младеж имат спешна нужда от помощ.

  Във въпросното отворено писмо на организацията се правят препратки за практиките в университетите в Западна Европа и САЩ. Там, оказва се, преподавателите имат своята политическа позиция, била тя и крайна, и те влизат в градивни дебати със своите студенти.

  Въпросната организация или е спонсорирана от чуждестранни фондации с користни цели, или е заслепена от силен неомарксистки идеализъм, от което следва бълването на негативна енергия и сриването на авторитета ан университетски преподавател, който, впрочем, извън пределите на висшето учебно заведение, има пълното право да говори и членува където пожелае, тъй като той, в качеството си на гражданин, сам носи отговорност за думтие и действията си.

  Основна човешка, морална и конституционна свобода, която, изглежда, в либералния неомарксизъм е приятно пропусната.

  Неомарксистите са новите фашисти. Именно благодарение на "ранимите", но кресливи души се стига до иначе срамното 111-то място по свобода на словото в света. И докато България хем лежи на стари лаври, хем оплюва и обвинява социализма, Малайзия и Малдивите ни изпревариха по свобода на словото.

  Общество, което взаимно се отрича от себе си и се ненавижда, не може да върви
  напред, каквито и идеи да претендира, че изповядва. Следвайки неомарксистката логика, "ксенофоб" е обида, но "фашист' не е.

  Енергията отново се насочва в напълно грешна посока. Отделят се време, средства и усилия, за да се уличи университетски преподавател, наричащ социалните проблеми с истинсктие им имена и обрисуващ световната социологическа картинка сравнително обективно, но не се обръща внимание на самите проблеми и тяхното решаване, каквато е мисията на социалните работници.

  Спорът е около имената на проблемите, а не около самите проблеми. И ранимите, но кресливи души искат глави.

  Искат професорски глави.

  В позицията на въпросната организация няма нито един аргумент, затова исканията за уволнение на проф. Мирчев са абсолютно несъстоятелни.

  Война е.

  И залогът вече са професорски авторитети и глави.

  Но няма прозрачност около финансирането и съществуването на "Студентско общество за равенство при СУ".

  Искат се професорски авторитети и глави.

  Но не е ясно кой точно ги иска.

  И се крие зад заблудени и заслепени от неолиберална пропаганда млади хора.

  Война е.

  Младите и заблудените са пушечното месо.

  Професорите са трофеите.

 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Тоз не го харесвам щото от БСП-то, ама подкрепям Свободата на словото, в случая него и позициите на тези дето го защитават.

  Без нея и аз няма да мога да дрънкам глупости по Нета. :)

 13. 13 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 655 Неутрално

  По професорите, университетите и политиците ще ги познаете! Пост комунистически държави, все още с комунистически чип в главите! Ксенофобия та и расизма са им вродени или натрапени от изминалите диктатурите. Университет, който дори не е сред 500 те в Европа...

 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5372 Неутрално

  Все още не сме се отървали от комунистическите отживелици. Не сме се научили да поощряваме различното мнение и виждания.

 15. 15 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Чуйте му глупостите на психара-професор, пред студенти в СУ:
  https://www.youtube.com/watch?v=ThImSulgQOU&fbclid=IwAR28KWDp1gYhINQqyzJmNa3ztrrXkp_sjBrDgdm-atB517PAFp75rAeo_1E

  4itatel
 16. 16 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1838 Весело

  До коментар [#8] от "spiegel":

  Демокрацията сама по себе си е лоша за себе си :)) Не забравяй, че мнозинството хора не са умни, не се информират, дишат през устата и гласуват на емоция обикновено за неща, които звучат прекалено хубаво, за да са истина и не отговарят на реалността :))

  Тоест демокрацията приложена на държавно ниво е една стъпка преди социализма и две преди комунизма :)) Но иначе ако я приложиш на малко село примерно.. Работи... Щото всички се познават и са зависими едни от други, тоест няма да си гласуват парите на месаря за себе си и тнн...

  В почти всички случай, хората демократично гласуват своята бъдеща мизерия :))

 17. 17 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  Да се даде отпор на фашизма!

 18. 18 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Толкова е просто.... Има статистика и е лесно да се провери. Какъв е процента на циганите и какъв е процента им в затворите. Ако процента в затворите е значително по-голям, то изводите се набиват в очи и отричането им няма да реши проблема. За да е жизнено обшеството, то трябва да разполага с истинска информация за да има адекватна реакция . Подмяната на фактите само ще задълбочи проблемите !

 19. 19 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 442 Весело

  Кенсъл тълпите от туатер са опипват почвата и в България. Време е да им се покаже комбинация от 3 пръста.

 20. 20 Профил на ГЕРБидж
  ГЕРБидж
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Предоставям финансиране за завеждане на дело срещу хората, които обвиняват в "расистко, ксенофобско и антисемитско съдържание". Крайно време е тези екземпляри да разберат, че ще получат сериозен удар в лицата.

  ГЕРБидж
  БОКОлуци

 21. 21 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#14] от "pet_fire":

  Чуждото мнение тук се зачита. Конфронтацията идва, когато "новото нормално" (недалновиден израз) започва да се опитва да измества традициите, които властват в овешката цивилизация от хилядолетия.

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  До коментар [#14] от "pet_fire":

  Кое па му е различното на мнението и мислите на професора ?
  Така мислят и такова е мнението на 99 % от българите !!!

  [email protected]
 23. 23 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1738 Весело

  в момента на родна територия наблюдаваме генезиса на политкоректната инквизиция по западен модел, която трябва да спрем в зародиш преди бавно, но сигурно да ескалира до въвеждането на квоти, "реч на омразата", политически коректен новговор, диктат на малцинствата, налагане на мултикултурна политика, приветстване на нашествието на исляма и т.н. Всичко това, разбира се, под маската на моралната извисеност, загрижеността, толерантността и антифашизма

  Не мисля, че може да бъде казано по-точно..

  Sic transit gloria mundi
 24. 24 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Да се даде отпор на фашизма!
  —цитат от коментар 17 на Аскет


  Кой по-точно?

  Че мЕрише от доста места ...

 25. 25 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  типично за нацитата да отричат епидемия, в която само 10% от населението е застрашено. никаква изненада.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 612 Неутрално

  "в момента на родна територия наблюдаваме генезиса на политкоректната инквизиция по западен модел"

  Много точно казано!

  И в морето ми е до колене .....................
 28. 28 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  НПО-тата промиха мозъците на децата, тези деца станаха студенти и започнаха да "уволняват" педагози, а какво ли ще стане, когато същите промити мозъци започнат да заемат важни административни и политически длъжности? Не ми се мисли даже..
  България ще бъде наводнена от тарамбуки, а циганите ще пируват по къщите на бабите по селата....

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 29. 29 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 442 Весело

  "Ваше задължение е да не позволите академичната среда да бъде подчинена на шепа прогресивни идеолози и тяхната догматична непоносимост към различното мнение и тоталитарно преследване на изповядващите го, а да съхраните функциите ѝ като средище на свободомислие и достойнство".
  ---------------------------------------------------
  И, добре си преценявайте думите! Пише се "шепа ПРОГРЕСИСТКИ идеолози", защото в догмите, гоненето на вещици и наказване на индивида заради мнение няма нищо прогресивно! Има обикновена диктатура и опити за културна революция - на Мао отрочетата в нова премяна.

 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Изключително неприятна личност!!!

 31. 31 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Механизмът за организиран контрапротест се задвижи.

 32. 32 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1460 Любопитно

  кой му е дал професурата на този див чугунен комунист !?
  фашистоидното пианде Джамбазки да го взима на заплата в "кабинета" си ...

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Оставете го да говори каквото си иска.Какво може да направи един потомствен комунист, след като рухна комунистическата идеология, освен да се хване, както удавник за сламка, за псевдопатриотизма.

 35. 35 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Чуйте му глупостите на психара-професор, пред студенти в СУ:https://www.youtube.com/watch?v=ThImSulgQOU&fbclid=IwAR28KWDp1gYhINQqyzJmNa3ztrrXkp_sjBrDgdm-atB517PAFp75rAeo_1E
  —цитат от коментар 15 на Elena Dimitrova


  Верно са глупости :)

  Ама то има хора дето вярват, че Земята е плоска, да ги забраним и те да си организират конференциите ли що ли? ;)

 36. 36 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Тези, които защитават "свободата на словото" в лицето на простака-неонацист и едновременно с това сталинист Мирчев в университета, са две групи. Едните са откровени мръсници, надяват се на кариерка и моралът изобщо не ги интересува. Те са ясни. Но другите, чистосърдечните, които вярват, че тук е заложена някаква свобода, са просто идиоти. Наивници. Опасно е колко много такива хорица има в България. Даже вече не е опасно, късно е да се предупреждаваме за опасности, олиото е разлято. Те са само доказателството колко затъпяла е нашата нация. За съжаление, вече почти никой не разбира какво е и какво не е един университет. И с пълно вътрешно убеждение ще дрънкат как "левичарите" и "либерастите" били ограничавали "свободата". Дънинг и Крюгер трябва да заменят Кирил и Методий по нашите икони.

  Ама какво се чудим, че в софийския т. нар. университет в момента се бил пропагандирал неонацизъм, при това дори не от подло рафиниран, а направо от селяндурско-директен тип? Просташката версия на национализма (или може би трябва да кажа - на социалистическия "патриотизъм") се завръща в СУ вече от десетина години насам, при това заедно с пълна реабилитация на сталинизма и тошизма. В момента положението там е напълно изпуснато. Нивото е по-ниско от това посред "възродителния" процес. Едновременно с това глупакът, който си въобразява, че ни е министър-председател, волно или неволно, но напълно сериозно цитира мотото на нацистки концлагер. Динковщината победи по южната граница. Фалитът предстои. Това е днешна България и хич и да не си мислим друго. Главният прокурор ви казва, че е сталинист и вие го търпите. Деветдесет на сто от хората у нас нито разбират, нито се интересуват колко опасни могат да бъдат подобни мръсотии.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 37. 37 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#13] от "EU Fighter":

  алаху акбар

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Този Джамбазки да не е онзи, който през 2017 г. зовеше холандците за политкоректоност:

  "Недопустимата и обидна антибългарска кампания на Холандия продължава. За това алармира евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в съобщение до медиите. Според Джамбазки властите в Холандия продължават да разпространяват скандален клип, в който призовава гражданите на страната да се пазят от обири и грабежи по така наречения "български метод". По думите на евродепутата това наименование е скандално, дискриминационно и "по никакъв начин не се вписва в т.нар. "европейски ценности", които Холандия претендира, че изповядва бидейки член на Общността. Джамбазки припомня и че това не е първата подобна антибългарска проява на високо държавно и институционално ниво в Холандия - в писмото се посочва "антибългарската кампания, водена от политика Герт Вилдерс".

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 39. 39 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#34] от "dlagnikov":

  да подарим европа ,ВИКАШШШШ,на афроислямците щото така е мнооого куууул.о.иеееее

 40. 40 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Във случая Мирчев е повече от прав!!! Афганистанците, пакистанците и скакалците от Магреба - с нямат оправия!!!А най-важното е,че подобни дегенерати като тях - нямат място в Европа!!!

 41. 41 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#30] от "selqnin":

  А НЕ СА ЛИ ПО-НЕПРИЯТНИ ИСТИНИТЕ ,КОИТО КАЗВА,КАВО ГОВОРЯТ ТЕ

 42. 42 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 694 Любопитно

  До коментар [#35] от "realguru":

  И тия, плоскоземците, преподават в държавни университети ли, що ли?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 43. 43 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#40] от "vincenzo76":

  нямат, нямат - пакистанец е кмет на лондон

 44. 44 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  Ама то има хора дето вярват, че Земята е плоска, да ги забраним и те да си организират конференциите ли що ли? ;)
  —цитат от коментар 35 на realguru


  Е, то има разлика дали си спрятат конференцийка на себеподобни или водят курсовеТЕ "по предмета" в БАШ-Университета ...

 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  До коментар [#35] от "realguru":И тия, плоскоземците, преподават в държавни университети ли, що ли?
  —цитат от коментар 42 на b_52_strato


  Е, един наш кухоземец даже беше назначен от Вождо ни да разпределя "порциите" в нАуката, да припомня ...

 46. 46 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#41] от "bnc59488372":

  Ако споделяте фашизоидните възгледи на въпросния едва ли"истина" е подходящото название за тях!!!

 47. 47 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  "Що е то кансел култура и има ли почва у нас?". Луксозно издание с предговор от дедо Шори.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 48. 48 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#41] от "bnc59488372":Ако споделяте фашизоидните възгледи на въпросния едва ли"истина" е подходящото название за тях!!!
  —цитат от коментар 46 на selqnin


  потресаващото е че антифашистите от бсп го водят за острие в смешната им дружина!

 49. 49 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Колкото и да ми е противен Джамбазки, още по-противни са ми такива, като това "Студентско общество за равенство".
  Не знам какво е това "общество" (за "равенство"), но на мен ми изглеждат като едни "съвестни граждани" - ДОНОСНИЦИ от близкото минало.
  Подобни на тях в САЩ настояват за забрана да се изучава Теория на еволюцията в часовете по биология.

  Отделно от това, аз прегледах въпросните видео лекции на този професор и не видях нищо смущаващо в тях. Има известна тенденциозност в тях, която обаче е лесно оборима с аргументи, които всеки със среден интелект може да намери. Университетите са пълни с такива преподаватели. Мен обаче далеч повече ме притесняват слагачите, поставили се изцяло в услуга на днешната власт.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 50. 50 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Това е новият комунизъм, лесно разпознавем за преживелите го и лесно лъжлив за по-ограничените млади. С новите поколения идват и новите глупаци, които се хващат на старите лъжи.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 51. 51 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Чуйте му глупостите на психара-професор, пред студенти в СУ:https://www.youtube.com/watch?v=ThImSulgQOU&fbclid=IwAR28KWDp1gYhINQqyzJmNa3ztrrXkp_sjBrDgdm-atB517PAFp75rAeo_1E
  —цитат от коментар 15 на Elena Dimitrova


  Теории на конспирациите развива този псевдо-професор.

  Мирчев няма място нито в СУ, нито дори в Пернишкия университет.

 52. 52 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#2] от "dohco":

  Мирчев не е източник нито на знание, нито на истина, ама това не означава, че трябва да се махне, щото някой се бил обидил. Дъщеря ми е на 4 години и ми е сърдита всеки ден, защото не искам да и кушя дворецът на понитата русалки. Аз упорито не подавам оставка по същите съображения.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 53. 53 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 265 Любопитно

  Oтстраняването му от университета е най леката санкция на която подлежи един толкова откровен фашизоид, като този тн професор

 54. 54 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#14] от "pet_fire":Кое па му е различното на мнението и мислите на професора ?Така мислят и такова е мнението на 99 % от българите !!!
  —цитат от коментар 22 на karabastun


  В университета трябва да се преподават не глупостите, в които вярва мнозинството, а научната истина. Такива като Мирчев, събрал между другото има-няма 8% на по-предните кметски избори като кандидат на БКП/БСП, няма място в академичните среди. Браво на студентите - показват на скудоумните и безгръбначните как трябва да се действа с подобни фашизоидни типове.

 55. 55 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Oтстраняването му от университета е най леката санкция на която подлежи един толкова откровен фашизоид, като този тн професор
  —цитат от коментар 53 на Konstant Ray


  В нормална държава прокуратурата щеше да се самосезира и да го закопчее.

 56. 56 Профил на raskolnikolov.
  raskolnikolov.
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако Мирчев има вина, то тя е, че представя тезата си по изключително опростенчески и примитивен начин. Това, разбира се, не е повод да бъде уволняван. Истинският проблем в случая би следвало да бъде, че някой е записвал лекцията му - повечето преподаватели изрично молят това да не бъде правено, а в западните университети има правила, които регламентират подобни неща. Вътрешните работи на СУ не бива да се ползват с политическа цел. Така или иначе материалът ни е лош, няма нужда да мътим ума му допълнително.

 57. 57 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#2] от "dohco":Мирчев не е източник нито на знание, нито на истина, ама това не означава, че трябва да се махне, щото някой се бил обидил. Дъщеря ми е на 4 години и ми е сърдита всеки ден, защото не искам да и кушя дворецът на понитата русалки. Аз упорито не подавам оставка по същите съображения.
  —цитат от коментар 52 на motochristo


  Мирчев трябва да се махне, не защото някой му е сърдит, както инфантилно внушаваш, а защото разпространява расистки, ксенофобски и откровено фашистки твърдения, омешани с теории на конспирацията. Подобни глупости нямат място в никой университет.

 58. 58 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  В университета трябва да се преподават не глупостите, в които вярва мнозинството, а научната истина.
  —цитат от коментар 54 на galapagas


  Научна истина по политически въпроси? Научен комунизъм имахме, сега да го сменим с научен затоплизъм, научен джендъризъм и научен мигрантизъм?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 59. 59 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#56] от "mxf40693101":

  е тези видео лекции са на неговата _лична_ youtube страница! той сам се е записвал и гордо ги е качил тези глупости!

 60. 60 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#11] от "yellow_hater":

  "Професор Мирчев" е пълен трагик. Това е последната особа, която заслужава каквато и да била защита или уважение, независимо какви тези или идеи ни заблуждава, че изповядва. Ще го кажа така: Отрочето на змията, змия ли е? Не се лъжете, че сега говорил против циганите или против имигрантите. До вчера говореше като всеки т*п комуняга, сега под влияние на новата им гаулайтерка е станал малко наци. Прави недобро впечатление, че всички червени чугунени глави много лесно станаха "професори", напълзяха по всички ВУЗове и тровят младото, неопитно и неориентирано население.

 61. 61 Профил на raskolnikolov.
  raskolnikolov.
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "mxf40693101":е тези видео лекции са на неговата _лична_ youtube страница! той сам се е записвал и гордо ги е качил тези глупости!
  —цитат от коментар 59 на karatista


  моя грешка. И все пак - въпросът е академичен. Ако управата на университета прецени, че подходът му не е правилен, нека да го уволни. Фокусът трябва да пада върху качеството, а не приемливостта.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#61] от "Raskolnikolov.":

  какво качество? този и от селския хоремаг ще го изгонят!

 64. 64 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Любопитно

  "Както всяка болест. Нищо толкова извънредно. А защо имате извънредна паникьорщина? Защо хората се поддават на тази паникьорщина? Защо има задължение?
  Онзи ден се возих в рейс 94. Аз и моята жена сме без маски. Половината ни гледат сърдито-наказателно, половината ни гледат учудено. Само едно момиче си сложило маската под нослето. Всички други с маски навряни до веждите. Млади хора, които четат Интернет. и които би трябвало от три месеца насам е казана цялата истина за тази болест и за маските и за всичките неща. Поне младите хора от Студентски град би трябвало да са по-адекватни.
  Тези, които са се вманичили, не са само възрастните хора.
  Да носиш маска, освен всичко останало, се превръща и в снобизъм. Така са казали от Америка. Ние сме бедна България - провинция. Нямаме право на мнение. Щом го правят Германия, Франция и САЩ, това е върха на цивилизацията.
  Аз пазарувам в един специален магазин, доста скъпичък, висока средна класа пазарува само, гледам ги едни момчета и момичета, идват с поршета... те не ходят с маски... обикновени. Имат маски с филтри, все едно влизат в противоатомно убежище. Сигурно струва 350 лв, вместо моята маска от 3 лв."

  Това изобщо не е извадено от контекст, гадно е, не само като лично мнение, а най-вече като "авторитетно" изявление от професор пред студенти. Оставката е морален акт, какъвто не можем да очакваме в този случай. Дано преподаватели като този са изключение в българските университети.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 65. 65 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  'не може да бъде квалифицирано като расизъм, а като обективно и реалистично поставяне на проблемите пред обществеността и науката,"

  Естествено.
  Ако не можеш да определиш даден проблем, то тогава как точно ще го решиш?

  Panta rhei....
 66. 66 Профил на иванчолаков
  иванчолаков
  Рейтинг: 225 Неутрално

  А бе ,то е ясно-педали и мангали,скрилик се зад лозунга за "антисемитизма",какъвто в България няма!!!

 67. 67 Профил на БС2003
  БС2003
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Още преди години забелязах, че Мирчев го избива на фашизъм. Това се е превърнало в мода сред политици, журналисти и пр. , които са забелязали, вероятно, че дебилите по правило харесват фашизма, а те хич не са малко.

 68. 68 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#57] от "galapagas":

  Аз съм човек със специални потребности. Обидих ти се, че ме наричаш инфантилен и ти искам оставката, и смятам, че прокуратурата трябва да те закопчае.
  Вън лицемер, ксенофоб, расист!

  =======
  И при шимпанзетата увереността в собствената правота е така силна. Същите имат и навика серат в лапата и да се замерят с фекалии. Точно това става тук.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 69. 69 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Соросоидите настъпват. Никакъв шанс, не пипайте професор Мирчев.Знаем ви номерата, знаем ви и идеологията.
  —цитат от коментар 6 на НеКой

  Страх тресе консервите - ще дойде бай Сорос с голямата си соросоида и ще им пръсне цепките, докато опръскат навсякъде с червен сос...хаха.

 70. 70 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#56] от "Raskolnikolov.":

  +++
  Идеята не е лоша, но ако беше така, то тогава тази студентска група за натиск трябваше да се оплаче първо на Мирчев и да поиска от него да си смени подхода. Те обаче не са нито чели, нито гледали лекциите му и не се опитват да анализират изобщо какво говори (не че той не говори някакви опростенчеки тъпотии), но все пак от подхода им личи за какво всъщност се борят.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 71. 71 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  Няма да е далеч времето, когато новите фашаги ще заскандират:

  Белите мъже на Сатурн! (кх-кх!)

  Натам е тръгнала работата.

 72. 72 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#15] от "Elena Dimitrova":

  Тоя професор по Теория на Конспирациите ли е?

  WTF... имах добро мнение за СУ. Трябва да се имигрира... няма да има бъдеще щом такива препоадават.

 73. 73 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#51] от "galapagas":

  Напълно вярно е, че Мирчев не чини като преподавател или специалист. Ама дали има ли няма място в СУ е работа на университета да решава, а не на групи за натиск. Като не им харесва институцията, или да я борят с пряк дебат в рамките на университета, или да се местят в Йейл. Ако го бяха викнали на дебат, а той беше подвил опашка, щях да ги защитавам в твоя плам. Бяга ти половината от историята, а се изказваш доста претенциозно.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 74. 74 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#15] от "Elena Dimitrova":Тоя професор по Теория на Конспирациите ли е? WTF... имах добро мнение за СУ. Трябва да се имигрира... няма да има бъдеще щом такива препоадават.
  —цитат от коментар 72 на koalarevolution


  Теорията на конспирацията, че теорията на конспирацията е теория на конспирацията, е теория на конспирацията.

 75. 75 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#73] от "motochristo":

  какъв Йейл? ако това видео стигне до комисиите по класации на университети в света, СУ ще излети с 200 от всякакви рейтинги за поне 5 години

 76. 76 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3248 Любопитно

  Аз мога във всеки момент да се окажа в подобна ситуация.
  В петминутка в края на всеки час оставям място за свободни въпроси във връзка с култура, народопсихология, история и оставям младежите свободно да разсъждават като само подсказвам текстове и отределения, с които не разполагат или не се досещат.
  Кое е свобода на словото - тълкуване на шаблони и понятия или повтаряне на поредната "нова правда"?

  Еретик
 77. 77 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#75] от "karatista":

  Този професор съвсем не е единичен случай да е гола вода в СУ, и това не е от вчера. Виж в колко западни университети в момента има подобни кампании за полит-коректност, после прави заключения.
  Освен това, ако СУ загуби 200 места в класацията, това няма да влоши драматично позицията му, която е така или иначе след номер 1000. Което показва, че реагираш емоционално, и нямаш много идея какво става дума всъщност.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 78. 78 Профил на phillyjawn
  phillyjawn
  Рейтинг: 14 Неутрално

  фашетата и комунетата от десетилетия са в любовна връзка

 79. 79 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3248 Весело

  До коментар [#72] от "koalarevolution":

  " WTF... имах добро мнение за СУ. Трябва да се имигрира... няма да има бъдеще щом такива препоадават."
  ============
  Човешко е да се греши. Но... се пише емигрира, щом ще бягаш. Да ти простим изядената запетая и последния объркан глагол. Като се научиш да пишеш, търси кусури на професора.
  "WTF"?
  Комбинацията от езици е желание за демонстрация на възможности, но с толкова грешки в нашенския не се е получила.

  Еретик
 80. 80 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Интересно как либералните идеи на 19 век бяха изчанчени до неузнаваемост от либерастизма - идеологическото дете на брака между анархизма, фашизма и чистата лудост.

 81. 81 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2853 Любопитно

  До коментар [#62] от "БС2003":

  “99% от българите са идиотизирани фашисти.”

  Може ли 1% от българите-глупаци да определят кой е по-глупав или по-умен от тях? На публиката са им заглъхнали ушите от крясъците на борбени идиоти срещу “речта на омразата” - заприличали са на комунистите при чистката преди 70 години. Всяка свободна мисъл я третират като “отричане на Партията”, опс “реч на омразата”.
  Това, Мусолини, Хитлер, Хирохито, Сталин, Мао всичко под ножа. Да живее Маркузе и се връщаме в “1984 г.” с министерство на истината.

 82. 82 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2851 Весело

  Розовият фашизъм трябва да се пресече навреме, преди да сме се превърнали във онези държави, където вече няма свобода на словото. А това лоби иска точно това - да ни съдят за различно мнение, критика, шега... През комунизма на това му викаха идеологическа диверсия.Не им вярвайте, когато ви кажат, че са либерали. Либералите са против ограниченията и регулациите. Това са фашисти.
  —цитат от коментар 3 на Дисидент в ЕССР


  Ако трябва да говорим в категориите на социализама професорът е проводник на идеологическата диверсия на империализама, а бдителните студенти са идейните борци за неотклонното следване на единствено правилната партийна линия в СУ!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 83. 83 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2853 Любопитно

  До коментар [#75] от "karatista":


  “ако това видео стигне до комисиите по класации на университети ”

  Тия комисии не са ли Божествени - сами виждат какво върши папството им? Или някой трябва да го играе доносник (на ДС, Сорос, ЦРУ) или да плати яко ... рейтингова агенция, та да му се вдигне рейтинга?

 84. 84 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2853 Весело

  До коментар [#74] от "Аскет":

  “теорията на конспирацията е теория на конспирацията, е теория на конспирацията.”

  Това се нарича “конспиративна индукция в теорията”.
  Тази лудост може да спре, ако голите хипотези престанат да се наричат “теории” ( на расизма, на ксенофобията, на търсенето и предлагането, на либерализма) и да не се приемат за чиста монета, а само “пазарни спекулации” за осребряването на грантове.

 85. 85 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  Нещо не рабирам, никой не го е уволнил, искали са нещо да проверяват... не знам кой орган проверява таквиа неща?

  Иначе съм твърдо в подкрепа всеки да изказва каквито си иска твърдения. Евентуално държавата трябва да може да си прецени дали да финансира организации които изкавзат мнения които не и харесват...
  Аз лично нямам проитв някой да прави курс применро по География на Плоската Земя, но за своя сметка.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 86. 86 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  че не си довърших... каква е тезата, че не трябва да бъдат проверявани ли :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 87. 87 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2853 Любопитно

  До коментар [#36] от "Kingpin":

  “Тези, които защитават "свободата на словото" в лицето на простака-неонацист и едновременно с това сталинист Мирчев в университета, са две групи.”

  Вие от коя група сте - на мръсниците или чистосърдечните? Да не сте изпуснали групата на наказателните “шпиц-команди”? Или се имате от групата на богоизбраните, плямпащи догмите на Истината?
  Не разбрах - кое е умението на “простака”, с което съчетава едновременно неонацизъм и сталинизъм? Или “езикът Ви на омраза” ръси всичко, каквото избръмчи в между-ушието?

 88. 88 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Тоз не го харесвам щото от БСП-то, ама подкрепям Свободата на словото, в случая него и позициите на тези дето го защитават.Без нея и аз няма да мога да дрънкам глупости по Нета. :)
  —цитат от коментар 12 на realguru


  И ти ми четеш мислите! Гипнотизатори ниедни!

 89. 89 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  До коментар [#86] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  “каква е тезата, че не трябва да бъдат проверявани ли”

  Всеки хабилитиран преподавател се “проверява” два пъти в годината от Научния съвет към всеки факултет. Втори път, се атестира от специализирана комисия. Трети път, отчита се успеваемостта на студентите.
  Обаче няма комисия по расизъм или комисия по ксенофобия (има държавна комисия по защита от дискриминация, за която “умните” студенти-доносници нищо не знаят. Иначе, каквито са умни, щяха да спретнат една жалба и Мирчев да отнесе “доживотна присъда” или поне една глоба), която да събере доказателства в подкрепа на обвинението, опс на “умните”, но безименни студенти.
  Така че, обвинителните им писания могат да бъдат взети “за сведение” на Факултетния съвет. Ако не определи експертна комисия (по расизъм и ксенофобия), следващия сезон ще гледа под лупа лекционния курс на проф. Мирчев за да го одобри.

 90. 90 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  ”Студентско общество за равенство” всъщност е ЛБТИ дружинка ”Детелинка”. Зад фасадата на равенството, стоят необолшевишка шайка хомофоби, мразещи всички нормални и търсещи препитание с грантове.

 91. 91 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#79] от "Костадин Иванов":

  Аз правя правописни грешки в интернет форум, а "професорът" промива мозъците на българските деца. Бъдещето на нацията. Има грешки и грешки. И никой не говори да го набием на кол, а просто да бъде уволнен и да се даде шанс на някой адекватен и заслужил човек. Така че... нека не му прощаваме грешката, моля.

  И ви преподавате, така ли? Гарван гарвану око не вади? Този стар български принцип не помага на никого, нали знаете?

 92. 92 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#62] от "БС2003":

  //Ако си прав, а надявам се, че не си, това би означавало, че 99% от българите са идиотизирани фашисти.//
  =====================
  Фашисти има само в комунистическата ти кратуна, а иначе 80% сте инфантилите дебили, може и повече да сте!!!

 93. 93 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 541 Неутрално

  те защитаваха и Стефан Данаилов - Збогом

  BG e мини империя на злото.
 94. 94 Профил на Milko Stoyanov
  Milko Stoyanov
  Рейтинг: 615 Гневно

  Абе кликнах да видя кои са тези "Студентско общество за равенство" - оттам хоп, някакъв сайт БАРИКАДА (WTF?!, имат и фейсбук профил, в който има снимка на млади хора, вдигнали надпис СМЪРТ НА ФАШИЗМА, СВОБОДА НА НАРОДА...
  Аха-хаха-хахаааа... Българската Антифа? Ами ние, по-дъртите, не помним ли трагичните последици от този лозУнг и управлението на неговите последователи?
  Нима ще отгледаме ляво-заблудени розово-болшевизирани олигофренчета и в България?! Айде, в Щатите не сa виждали СОЦИАЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ и им се струва романтично - eat the rich, destroy the system, Trump is a fascist dictator... ама В БЪЛГАРИЯ?!
  Честно, не мога да повярвам.

 95. 95 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Не приемам посочените примери за недопустимост да бъде Мирчев преподавател в СУ, но той следва да бъде анализиран цялостно и тогава ще подкрепя отстраняването му от СУ. Идеолозите и застъпниците на Комунизма нямат място в националните учебни зали, животът предостатъчно ги опроверга. Никой няма да му попречи да основе свой университет, вестник, партия и пр., но не съм съгласен да финансирам учебно заведение с тем подобни като Гечев, Пиргова, Баева...

 96. 96 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Въпреки че е комунист го подкрепям за позицията!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 97. 97 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#9] от "yellow_hater":

  и НЕ за мекерето Джамбазки

 98. 98 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#53] от "Konstant Ray":

  ТИ СИ БОЛЕН ,НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ чЕ ИМА БЪЛГАРИ КОИТО "МИСЛЯТ "ТАКА

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK