На живо

Коронавирусът в България: петима уволнени в пловдивската болница, ИСУЛ няма да приема заразени (хронология)

Коронавирусът в България: петима уволнени в пловдивската болница, ИСУЛ няма да приема заразени (хронология)

© Георги КожухаровБроят на новозаразените с коронавирус остава висок. С цел намаляването им правителството назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването, за да могат те да подобрят създадената организация за ограничаване разпространението на COVID-19. Започна и процедура за уволнението на петима души от болница "Свети Георги" в Пловдив заради забавен прием на двама пациенти, които в крайна сметка починаха. Медицинският съвет в София пък предлага в столицата да няма специализирано COVID лечебно заведение, а ИСУЛ да е чиста от коронавирус болница. Повече вижте в хронологията.


"Дневник" следи на живо ситуацията
Ние управляваме кризата. Ако е останало усещане за изпускане на кризата, то се дължи понякога на безпокойството у всички предвид това, че е пандемия, която е непозната. Това заяви министърът на социалната политика Деница Сачева пред БНТ. По думите ѝ през лятото управляващите са използвали времето за купуване на лекарства и апаратура и оправда всички допуснати грешки с това, че "управлението на пандемията е като да управляваш автомобил по непознат път". Тя каза още, че нова мярка ще бъде одобрена на следващото заседание на Министерски съвет, която се отнася за затворени бизнеси. За нея ще бъдат отделени 50 млн. лева за 50 хил. души.


Докато Сачева гостуваше в предаването "Панорама", пред входа на БНТ се състоя традиционният протест, в който участваха сдружение БОЕЦ, представители на "Системата ни убива", както и други участници в антиправителствените протести.

По-малко заболели ученици в София

Има известно подобрение в общата картина по отношение на заболелите или симптомни ученици след въвеждането на ефективни мерки, свързани с ограничаване на контактите, с преминаването в различна среда и спазването на социалната дистанция, каза началникът на Регионалното управление на образованието - София град Ваня Кастрева пред радио София. 87 столични училища са преминали към обучение от разстояние в електронна среда. Ситуацията в различните училища е различна - на някои места дистанционно са част от паралелките, на други - целите учебни заведения. "Забелязва се, че все повече родители желаят децата им да преминат към дистанционно обучение", казва Ваня Кастрева.

ИСУЛ ще е чиста от коронавирус болница

Областният медицински съвет на област София град предлага в столицата да има една болница, в която да не се настаняват болни с коронавирус и да нe се обособява лечебно заведение за лечение само на заразени с COVID-19. Решението е взето на събиране на съвета вчера. "Чистата болница" ще е "Царица Йоанна - ИСУЛ", но след като бъдат изписани хоспитализираните към момента, заразени с коронавирус.


Коронавирусът в България: петима уволнени в пловдивската болница, ИСУЛ няма да приема заразени (хронология)

© Георги Кожухаров


Областният медицински съвет е на мнение, че специализирано COVID лечебно заведение в столицата не е нужно, защото във всички болници, с изключение на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ", продължават да функционират специализирани отделения за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.


Медицинският съвет възлага на Столична РЗИ да изготви на анализ за заетостта на болничните легла в ковид-отделенията в лечебните заведения в София и степента на оборудване на тези отделения с необходимата апаратура.

Пет уволнения в болницата в Пловдив

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото COVID звено, които впоследствие починаха. Това съобщават от лечебното заведение.


В резултат на събраните материали и доклад на комисията, назначена от изпълнителния директор на болницата, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.


В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание "Предупреждение за уволнение".


Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване. От днес, също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.


Към предмета на проверката е включен и подаденият сигнал, излъчен днес в Би Ти Ви, за пациента, починал на 18 ноември.


Подробности тук

И бърз тест за влизане в Гърция

Коронавирусът в България: петима уволнени в пловдивската болница, ИСУЛ няма да приема заразени (хронология)

© Велко Ангелов


Влизащите в Гърция през пункта "Кулата – Промахон" от днес са подлагани и на бързи тестове за коронавирус. Остават досегашните изисквания за пропускане в Република Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини. Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код и отрицателен тест за COVID 19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на страната.


При положителен резултат от бързия тест гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани в Република Гърция.


Новата мярка не се отнася за водачи на товарни автомобили.

В началото на следващата седмица софийският щаб за коронавируса ще реши как ще продължат да учат учениците в столицата, съобщава Столичната община след заседание на щаба. Конкретен ден за решението не се посочва.


До 27 ноември учениците от 6 до 12 клас се обучават дистанционно, а учениците от първи до пети клас имат присъствени занятия. На брифинг в четвъртък кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че мерките в София не трябва да се разхлабват и че "не можем да върнем всички ученици в клас".

Посолството на САЩ и "Америка за България" с дарение от 1 млн. долара

Посолството на САЩ и Фондация "Америка за България" обявяват нова съвместна инициатива. "Възстановяваме се заедно" е кампания в подкрепа на борбата с разпространението на COVID-19 в България. През следващите няколко месеца ще бъдат осигурени 1 милион щатски долара под формата на медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19.

В София ще има коледни базари

Въпреки че София е едно от най-засегнатите места заради разпространението на коронавируса в страната, в столицата ще има коледни базари. Столична община съобщава обаче, че на базарите е забранено да има маси, да се консумира на място, да се поставят сцени, както и да има културна програма, съобщава Столичната община след заседание на местния щаб.


Коледните базари ще бъдат три, като първият се открива още тази вечер в градската градина, по-известна като градинката при Народния театър.


Задължение на организаторите на базарите е да осигурят охрана, за да не се струпват хора, както търговци, така и посетители трябва да носят маски. Входовете и изходите на базарите трябва да са отделни, а хората на територията на базара трябва да се движат еднопосочно.


Повече можете да прочетете тук.

Борисов избра новите зам.-министри на здравеопазването

Коронавирусът в България: петима уволнени в пловдивската болница, ИСУЛ няма да приема заразени (хронология)

Със заповеди на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Евгени Григоров и Слави Пачалов. Назначенията стават факт след като в сряда правителството прие структурна промяна с цел засилване на създадената организация за ограничаване разпространението на COVID-19.


Доц. Евгени Григоров е началник отдел "Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването" в Националния център по обществено здраве и анализи. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна.


От 2017 година досега инж. Слави Пачалов управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности. Дълги години е работил в Българския червен кръст.


Двамата се присъединяват към досегашните трима зам.-министри – Жени Начева, Бойко Пенков и Светлана Йорданова.

През лятото 1.324 млн. българи са пътували с цел туризъм, показват данните на Националния статистически институт. Това означава с 23.6% по-малко спрямо същия период на миналата година. Преобладаващата част от тях - 94.1%, са пътували само в страната, 3.2% - само в чужбина, а 2.7% са пътували както в страната, така и в чужбина. От данните се вижда, че ограниченията, свързани с коронавируса, са се отразили основно на пътувалите в чужбина, които през периода намаляват на годишна база с 88%, а тези в страната - с 5%. При броя на пътувалите както в страната, така и чужбина спадът е с 47.9%


Повече по темата четете тук

Футболното дерби е отложено

Дербито между ЦСКА и "Левски" беше отложено след решение на спортно-техническата комисия към БФС. Това се налага заради голям брой заразени с коронавируса футболисти на "сините".


Преди ден от клуба съобщиха, че след извънредни тестове още петима играчи са дали положителни резултати. Според правилника на БФС среща от професионалния футбол може да бъде отложена, ако в един отбор има едновременно положителни проби на повече от десет футболисти. Такъв в момента се оказва случаят с "Левски".


В ЦСКА също има заразени, като се знае за крайните защитници Иван Турицов и Брадли Мазику. Предстои да бъде определена дата за дербито. Отложен е и следващият мач на "Левски" - гостуването на "Берое", тъй като и в отбора от Стара Загора има много заразени.


Подробности можете да прочетете тук.

Агенция "Медицински надзор" също с проверка в УМБАЛ "Св. Георги"

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" проверява случаите на пациенти с COVID, оставени да чакат пред УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, съобщава БНТ. Те са оставени да чакат над 40 минути пред входа на болница, въпреки че единият, от тях е бил на кислородна терапия. Впоследствие двамата са починали. Проверка по случаите правят също така както прокуратурата, така и местното РЗИ.

"УМБАЛ "Свети Георги" е най-голямото лечебно заведение в България. Не мога да приема, че не могат да осигурят персонал", това заяви пред БНТ Сийка Димчева, главен секретар на РЗИ-Пловдив по повод случаите на починали двама пациенти с коронавирус в болницата. Тя добави, че е недопустимо пациенти да бъдат транспортирани от едната база до другата база на лечебното заведение без придружаващо медицинско лице.


Пенка Георгиева, председател на пациентска организация "Заедно с теб" разкри за пореден проблемен случай в същата болница. Бебе на 55 дни е постъпило в нея и държано цял ден без лекар и лечение. Майка му е била заключена с него в стаята, в която за целия ден е влязла едва една санитарка. Чак вечерта влиза лекар и на бебето са включени системи.


Георгиева обясни, че организацията е поискала от министъра на здравеопазването създаване на национална информационна система, която в реално време да показва по данни от НЗОК къде има свободни легла.

Нов случай ще се проверява в Пловдив

Още един случай на смърт на пациент с COVID след прехвърляне между болници в Пловдив. Диана Финч, която от години работи като медицинска сестра във Великобритания, разказа пред Би Ти Ви, че баща й преди два дни е загубил живота си след прехвърляне между здравни заведения. Той дълго не е бил хоспитализиран, защото не е имал PCR тест. В тежко състояние е приет в Инфекциозно отделение. След дни на лечение с кислород е преместен в УМБАЛ "Свети Георги", където е починал. Според дъщерята на пациента той не е трябвало да бъде местен.


Дъщерята на пациента сподели, че в Лондон не може да се случи такова нещо, да се връща пациент в тежко състояние или да се кара да си прави тест някъде другаде. Всичко се случва в болницата, а тестовете са безплатни, обясни жената, която е медицинската сестра. Освен всичко останало тя разбира, че и част от вещите на баща й липсват, след като е връчен смъртния акт. От портфейла му липсват 100 лв. и банкова карта.


След интервюто й областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви, че ще се извърши проверка и по този случай. Прокуратурата и здравните власти вече проверяват и случаите с двамата починали пациенти, оставени на стълбите на същата болница.

Телефонна линия за консултация на хронично болни

Разкрита е телефонна линия за консултация на хронично болните в условията на COVID епидемията, съобщи "Нова телевизия". Инициативата е на Националната пациентска организация. Набирането на номер 0800 14 515 е безплатно, както и консултацията с лекар. Линията работи всеки ден от 9 до 18 часа. На пациентите помагат лекари от COVID сектори, кардиолог, ендокринолог, онкологичен консултант, психолог.

След видеоконференция с членовете на Европейския съвет, приключила късно снощи, премиерът Бойко Борисов заяви, че в България са заделени 15 млн. лв. за купуване на антигенни тестове. Те ще бъдат използвани, когато се стигне платото на заболеваемост, за да има по-пълна картина. "Ще продължим с гъвкавите мерки, ще пазим психиката на хората", казва още Борисов. Цялото му изказване:

Замърсяването на въздуха ускорява разпространението на коронавируса

Коронавирусът в България: петима уволнени в пловдивската болница, ИСУЛ няма да приема заразени (хронология)

© Юлия Лазарова


Замърсяването на въздуха, от една страна, увеличава риска от заразяване с коронавируса, а от друга - влошава състоянието на болния. Това потвърди в интервю за "Нова телевизия" проф. Радка Аргирова, клиничен вирусолог в "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда". Тя обясни, че замърсеният въздух е по-склонен да образува малки капчици, по-големи от 5 микрона, върху неодушевени повърхности - стъкла, перила, компютри, които могат да пренасят вируса. Добави, че в тях коронавирусът може да престои до 3-4 часа, като на топло този срок се съкращава, но на студено вирусът ще издържи. Затова настояваме да се чисти, да се дезинфекцира всичко, подчерта медикът.


Тя споделя мнението, че антигенните тестове са равностойни на PCR тестовете, но с уговорката, че някои техни производители осигуряват твърде малък процент на чувствителност - 83%. Затова препоръча да се ползват антигенни тестове с най-високата чувствителност - над 95%. Проф. Аргирова очаква спад на заболелите в средата и края на декември.

Вирусът е генетично устойчив

Вирусологът проф. Радостина Александрова коментира пред Би Ти Ви последните данни за мутацията на вируса и разработването на ваксините.


"Вирусът все още генетично е устойчив, за щастие няма мутация, която да прави заболяването по-тежко. Няма и мутация, която да притеснява учените около разработването на ваксина", съобщи проф. Александрова.
Най-напредналите в разработването ваксини (в трета фаза на изпитване) използват информационна РНК. Това е метод, който дава възможност да се съкрати периодът на създаване на ваксината. Тя ще произведе в организма тази част, която отговаря за имунния отговор. "Страничните ефекти от ваксините ще са абсолютно в рамките на допустимото", разясни още Александрова.

Данните за последното денонощие

Коронавирусът в България: петима уволнени в пловдивската болница, ИСУЛ няма да приема заразени (хронология)

© Цветелина Белутова


37.8% са положителните тестове за последното денонощие. Оздравелите са 847, а починалите - 119. Всички данни можете да видите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Моля!
  Нослето под маската.
  Плийз!

 2. 2 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Институциите говорят за мерки, но не оказват ефективен контрол за спазването им.
  Туземците реват, че не им бършат носовете, ама ги държат упорито над маските.

 3. 3 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Колко е бройката на медици и помощници, които загубихме в борбата?

 4. 4 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Едно напомняне за днес : Бъди позитивен! 😜

 5. 5 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Институциите говорят за мерки, но не оказват ефективен контрол за спазването им.Туземците реват, че не им бършат носовете, ама ги държат упорито над маските.
  —цитат от коментар 2 на zxe00613919


  А не може ли по някакво невероятно за теб чудо Туземците въпреки своята простотия според тебе.
  Да са разбрали или усетили че къде е нослето няма никакво значение.
  Маските са единственият видим Смокинов лист на политиците да се покаже че мерки се взимат.
  И Дневник сложете още една цифричка на починалите общо за денят даже не тая а миналата година.
  Защото нали статистиката се бави.
  Нека ние с гайдите да видим и преценим с ограниченият си мозък как е положението.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 6. 6 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Преди 4 дни ми нямаше нищ о ,малко се разкашляхме ,преди 2 дни влязохме в болница с пол резултат и пневмония , вече сме на кислород и нещата прогресират ,въпреки най новите методи на лечение и лекарства ,които съм осигурил и от Япония и от Русия и от Германия ,нещата много зле и изхода не се знае какъв ще бъде ,всеки да си прави сметката.

 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6096 Неутрално

  "Егати и ужаса!" - каза Стивън Кинг и изключи българските новини.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#1] от "Красимир Андонов":

  Защо?

 9. 9 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  Пределно ясно е, че властта не може да се справи с пандемията. Мутрите проспаха цяло лято, в резултат на което настана хаос в цялата система на здравеопазване!
  Какво може да направи една провалена власт в този момент като българската например?
  Ами може да се обърне към Германия за помощ, още повече че тази страна вече предложи такава помощ...
  Вместо да умират хора пред болниците, властта може и трябва да уреди лечение на част от тях в чужбина...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 10. 10 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1109 Любопитно

  Новата опорка, че хората са виновни за епидемията защото не спазвали мерките.
  Първо кой носи цяло лято маска под брадичката, че и Меркел го сочи с пръст?
  Второ на тия дето им вдигна заплатите с 15% понеже са на първа линия в борбата с ковид колко глоби му написаха?
  Трето къде е плана за действие при увеличаване броя на заразените? А не да говорят само за брой легла и логистични проблеми?
  Четвърто къде са електронните направления и рецепти за да не си плащат хората от джоба PCR тестовете?
  И последно кои мерки не се спазват? Заведенията ли работят след 23 часа или "зелените коридори" не се спазват? Да не говорим, че благодарение на тези коридори има спрупвания на хора преди края им.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5888 Неутрално

  ФАНДЪКОВА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ПОЧИСТВА УЛИЦИТЕ С АДЕКВАТНА ТЕХНИКА!!!
  НЕЗАБАВНО!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на funordie
  funordie
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Не разбирам, нали положителните след 14 дни ги броим вече за оздравели. Тогава защо нямаме за днес няколко хиляди оздравели от 6-ти ноември?

 13. 13 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  Преди 4 дни ми нямаше нищ о ,малко се разкашляхме ,преди 2 дни влязохме в болница с пол резултат и пневмония , вече сме на кислород и нещата прогресират ,въпреки най новите методи на лечение и лекарства ,които съм осигурил и от Япония и от Русия и от Германия ,нещата много зле и изхода не се знае какъв ще бъде ,всеки да си прави сметката.
  —цитат от коментар 6 на edin drugii  Колкото и да предупреждаваме хората, всеки си мисли, че той няма да е с късата клечка.
  Пожелавам ви успех в битката, познавам много хора с пневмонии и кислород, които са си у дома.
  Успех!


  Любовта ще спаси света!!!
 14. 14 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#5:"dedoliben"][/quote]

  Пълни глупости. Много е важно какъв е вирусният товар за това как ще протече болестта при всеки индивид. Ако маската може и 20-30% да го намали този вирусен товар, а според мен ако и двете страни са с маски, то намаляването е и с повече 50-60%, то изобщо, ама изобщо не са "смокинов лист"!

 15. 15 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1787 Разстроено

  Щом и мръсният въздух е фактор, утече съвсем тази работа, четири месеца поне ще е така в София. Но Фандъкова се хвали със стоте електрически печки, а циганите горят гуми.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 16. 16 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 750 Любопитно

  Любимата тема на "зелените". А глобалното затопляне не е ли фактор? 5G мрежите? Строежа на магистрала в Кресненското дефиле?

  Не, че съм експерт, ама замърсяването на въздуха в мегаполисите в Китай и Ю. Корея е в пъти по-голямо, отколкото у нас, пък заразата там не се разпространява с такива темпове. В Благоевградско пък въздухът е по-хубав, отколкото в София, а заболяваемостта е същата. Проблем в Теорията, а?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 17. 17 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Преди 4 дни ми нямаше нищ о ,малко се разкашляхме ,преди 2 дни влязохме в болница с пол резултат и пневмония , вече сме на кислород и нещата прогресират ,въпреки най новите методи на лечение и лекарства ,които съм осигурил и от Япония и от Русия и от Германия ,нещата много зле и изхода не се знае какъв ще бъде ,всеки да си прави сметката.
  —цитат от коментар 6 на edin drugii


  Снощи разбрах мой приятел какъв зор е видял и как едвам едвам е прескочил трапа. Човека е съдов хирург, подводничар, спортист и изключително здрав физически , съпругата му и тя докторка, решили да се разделят преди месец, за да може ако единия се разболее, другия да лекува. След диагностицирането в някакъв момент всичко изглеждало що годе нормално до един момент, когато в рамките на 3 часа буквално се е сринал човека. Вече дваесе и няколко дена се бори. Болестта се развива при всеки различно и последствията и уврежданията са изключително тежки, като в някой случай са дори ментални, тъй като се развива енцефалит. Слава Богу, при него тежкото изкарване е резултат от остарата реакция на имунната му с-ма. Всѫщность с колкото по силна имунна с-ма е даден човек, толкова е по-голяма вероятността да го изкара много тежко - парадоксален факт!
  Така че, нито е просто грипче, нито има някой който да е застрахован. Всеки сам да си прави сметката, да спазва елементарните мерки и да не мрънка после като се окаже заразен, че никой нищо не правел за него, при положение че той самия нищо не е направил да избегне заразата.
  Бъдете здрави и позитивни!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 18. 18 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Вчера преди залез въздуха над София беше кристално чист. Целта е и занапред да бъде така.

  The best way to predict the future is to invent it.
 19. 19 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Ето, вече наизлязоха форумни "експерти" да ни обяснят за замърсяването в големите световни мегаполиси как не е проблем и как всичко е измислено от "зелената мафия" :))
  Няма такива бетонни глави наистина.
  Очаквам и оня, дето обясняваше, чев София няма мръсен въздух. Това било просто "мъгла" :)

 20. 20 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Брой на починалите от коронавирус в България по месеци:

  март - 8
  април - 58
  май - 74
  юни - 90
  юли - 153
  август - 246
  септември - 196
  октомври - 482
  до 15 ноември - 837

  България вече е в челните места по смъртност от коронавирус.
  Това правителство трябва да бъде съдено за геноцид.

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3933 Неутрално

  " Тя обясни, че замърсения въздух е по-склонен да образува малки капчици, по-големи от 5 микрона, върху неодушевени повърхности - стъкла, перила, компютри, които могат да пренасят вируса. Добави, че в тях коронавирусът може да престои до 3-4 часа като на топло този срок се съкращава, но на студено вирусът ще издържи. Затова настояваме да се чисти, да се дезинфекцира всичко, подчерта медикът"

  Моля ? Всичко да се чистело ? В държава, където хората загиват на стълбите, защото колегите и отказват да ги приемат за лечение, сега на хората се вменяват разни непосилни изисквания, та после самите те да се чувстват виновни за каквото и да стане ! Ай сиктир от тука !

 22. 22 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#5] от "dedoliben":

  Ползите от маските далеч не са символични и са доказани. Потърси си и ще намериш достатъчно информация.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 23. 23 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Че вируса го има и че е много опасен, за около 20% от тези, които са се разболяли, няма място за спорове.
  Тук въпроса е, че всеки един от нас, трябва да е отговорен за собствената си и на семейството си безопасност, а не да чака някой друг да го дундурка.
  Има за какво да "споменаваме" баце и неговото управление от прозореца на 'жипката", но както се вижда никъде по света, поне в по-бялата му част, правителствата не се справят.
  А който мисли, че въздуха в Китай е по-чист или че там др.Си се справя с вируса, да не губи време, ами да хваща пътя, аз лично ако трябва да живея и да си изкарвам хляба там, ще отида само ако ме карат под конвой.

 24. 24 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1893 Гневно

  Пореден ден, в който имаме солидна демонстрация на отказ от упражняване на власт.
  Тотален хаос, хората са оставени да се оправят сами. Бойко го е грижа за асфалта, парите от ЕС и да остане на власт/някоя далаверка.
  ГНУСНИ ГЕРБ, национални предатели!

 25. 25 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Цитат от статията: "След видеоконференция с членовете на Европейския съвет, приключила късно снощи, премиерът Бойко Борисов заяви, че в България са заделени 15 млн. лв. за купуване на антигенни тестове. Те ще бъдат използвани когато се стигне платото на заболеваемост, за да има по-пълна картина."

  Тези идиоти пикове, вълни, плата и всякакви други феномени могат по кухите глави да ги удрят и те пак няма да разберат, защото пълна картина е необходима от началото до края на един процес, ако имаш желание да го разбереш и овладееш. Те явно нито имат желание, нито способност. Забравете за това, влакът за контрол на процесът отмина. Сега е време да се мисли за периодът на ваксините - кои ваксини, кога ще се поръчат, в какви количества, кой ще ги получи пръв, къде ще ги получи, кой ще ги поставя, как ще се доставят, как ще се съхраняват, как ще бъдат информирани хората, как ще бъде предоставена адекватна и пълна информация на хората? Отговорите на тези въпроси трябва да се търсят сега, а не да бращолеват по темата за антигенните тестове, която трябваше да са приключили преди 6 месеца.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 26. 26 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  Това правителство трябва да бъде съдено за геноцид.
  —цитат от коментар 20 на plynii


  А организаторите на бойкота на мерките Фигуранта, Слави , Бенатова, Отровните и ХИ свидетели ли ще бъдат или подсъдими?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 27. 27 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 785 Неутрално

  ... Вместо да умират хора пред болниците, властта може и трябва да уреди лечение на част от тях в чужбина...
  —цитат от коментар 9 на Рим

  Не, просто трябва да се оптимизират комуникацията и логистиката по пътеките пациент/доктор/болница/спешна помощ. Което в 21-ви век явно е непосилна задача (за едно импотентно управление).

 28. 28 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Добре бе, може ли някой вирусолог да ми обясни как една капчица с вирус, паднала на прозорец, може да те зарази с вирус, освен ако не ближеш прозореца???

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 29. 29 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  на първо място да забрани ДИЗЕЛИТЕ В ГРАДА. ДИЗЕЛЪТ Е СМЪРТ ,ДИЗЕЛЪТ НЯМА МЯСТО СРЕД ХОРАТА -САМО НА ПОЛЕТО ТРАКТОРИ И КОМБАЙНИ. КЪДЕТО ИМА ДИЗЕЛ ИМА И КОВИДЕ

 30. 30 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Можем да си говорим колкото искаме за заболели, хоспитализирани, лекуващи се вкъщи и т.н., но смъртността е нещо, за което не можем да си затворим очите. Смъртността у нас на месечна база се увеличава, и то доста.
  Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:

  март - 8
  април - 58
  май - 74
  юни - 90
  юли - 153
  август - 246
  септември - 196
  октомври - 482
  до 15 ноември - 837

  Ако не се вземат мерки (не непременно локдаун), зимата ще ревем.

 31. 31 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  За съжаление този вирус покосява червените кръвни клетки, ако не се справи организмът, пораженията са най-често по кръвоносната система, белите дробове и мозъкът.
  На преден план излизат пневмониите, защото с инфаркт и инсулт се заминават у дома.
  От това 67% нарастване на смъртните случаи е хубаво да се знае, какъв % се пада на дихателната недостатъчност.
  Лекарите не могат да намерят никаква връзка между огромният брой починали, без придружаващи заболявания.

  Любовта ще спаси света!!!
 32. 32 Профил на v.surovina
  v.surovina
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Без никакви мерки за ограничаване на епидемията Бойко има да си чака да "достигнем платото". В САЩ примерно си растат от началото на годината и няма никакво плато. Антиген тестовете са нужни сега, за да се вижда бързо кой е болен, кой от контактните му е болен и да се изолират. За какво са ни след дъжд качулка?

  "Бойко Борисов заяви, че в България са заделени 15 млн. лв. за купуване на антигенни тестове.Те ще бъдат използвани, когато се стигне платото на заболеваемост, за да има по-пълна картина. "

 33. 33 Профил на ews09691998
  ews09691998
  Рейтинг: 176 Неутрално

  До коментар [#32] от "v.surovina":

  "Те ще бъдат използвани, когато се стигне платото на заболеваемост" - каква е тази глупост. Ще тръгнат да тестват, щом нещата почнат да отминават?... А като няма достатъчно тестване по начало и много хора остават извън системата, как ще знаят дали е постигнато плато или не? Ще търсим "пълна картина", като е късно вече - един вид аутопсия, вместо лечение... А сега, като е критичният момент - по-добре да се покрием и да си оставим бурята да бушува... Но така или иначе "управлението на кризата" се състои от абсурди, това е поредният...

 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  И така от проверка връз проверка, връз проверка, връз проверка ... докато утече в трета глуха ...

 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  ... Вместо да умират хора пред болниците, властта може и трябва да уреди лечение на част от тях в чужбина...
  —цитат от коментар 9 на Рим

  Не, просто трябва да се оптимизират комуникацията и логистиката по пътеките пациент/доктор/болница/спешна помощ. Което в 21-ви век явно е непосилна задача (за едно импотентно управление).
  —цитат от коментар 27 на parcaleste


  Сорри, ама когато е за тях си - хич даже не е импотентно!

  А задачата е непосилна, защото не само не им пука, но и обективно системата въобще не е направена да решава такива задачи. Колкото и да и ги поставяте ...
  Затова и рухна!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Мерките за сигурност са затегнати на макс.

 39. 39 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Тази болница в пЛОВДИВ НЕ Е БОЛНИЦА! Нито има отношение към хората, дори и да си платите, нито има лекари. Разбира се може би има макли изключения. От там се излиза по един единствен начин - с краката напред. Случаи и примери - с тонове да ги ринеш. Всеки, който е патил ще ви го каже. И проблемът при тях не е само в системата, но и в самата болница. Нека някоя медия да вземе да отиде и да поразследва последните само две години колко "нешастни случаи" е имало.

 40. 40 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Защо София и Габрово, които имат над 1000 заразени на 100 000 последните две седмици, не предприемат нищо? Нали имаше план.
  Трябва да има още по-строги мерки до Коледа, всичко друго е престъпление.
  И правене на тестове 20 000 - 30 000 на ден с карантиниране на контактни лица.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8403 Неутрално

  Шо не си ги избра министъра. Все пак, той е специалиста.

 42. 42 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#20] от "plynii":

  Мутафчийски Ви го каза. И на мисирките и на властта и на плебса. Но беше по забавно да му се вика "ген Годжи" и да му се търси сметка като на здравен министър и Бочко да го махне от ефир заради рейтинг. Сега чорбичката е за всички.

  This is the place where puddings die.
 43. 43 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 627 Неутрално

  COVID-19: Индекс на правителствената отговорност, 16 ноември 2020 г.
  Този индекс отчита броя и строгостта на правителствените мерки против коронавируса.

  Албания 65,74
  Австрия 75,00
  Белгия 65,74
  Б. и Херц. 59,26
  България 48,15
  Кипър 69,44
  Чехия 73,15
  Дания 54,63
  Франция 78,70
  Германия 59,26
  Гърция 78,70
  Унгария 57,41
  Исландия 52,78
  Израел 65,74
  Италия 66,67
  Латвия 57,41
  Литва 68,52
  Люксембург 56,48
  Норвегия 49,07
  Полша 71,30
  Португалия 62,96
  Румъния 64,81
  Русия 44,91
  Сърбия 51,85
  Словакия 73,15
  Словения 68,52
  Испания 71,30
  Швеция 55,56
  Швейцария 50,93
  Турция 60,65
  Украйна 61,57
  Англия 58,33
  Съед. щати 62,50

 44. 44 Профил на Aleksandar Aleksandrov
  Aleksandar Aleksandrov
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Ако приемат бързите тестове ще спрат да се правят ПСР, и над милион лева на ден ще останат неразпределени, не виждам друга причина да не ги приемат, ако имат 98% достоверност. По скоро алгоритъма би трябвало да е -
  - ако няма оплаквания при контактни безплатен бърз,
  - ако има оплаквания бърз - ако е положителен се приема че е заразен, ако е отрицатеен ПСР (за 2% дето няма да ги хване) и така.

 45. 45 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Така официално вече сме номер 1 в света по смъртност честито.

 46. 46 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Пределно ясно е, че властта не може да се справи с пандемията. Мутрите проспаха цяло лято, в резултат на което настана хаос в цялата система на здравеопазване!Какво може да направи една провалена власт в този момент като българската например? Ами може да се обърне към Германия за помощ, още повече че тази страна вече предложи такава помощ... Вместо да умират хора пред болниците, властта може и трябва да уреди лечение на част от тях в чужбина...
  —цитат от коментар 9 на Рим


  Путин ще ни прати самолетите и Камазите на химически войски, както ги прати в Италия! Какво помогнаха?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 47. 47 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  До коментар [#40] от "plynii":

  Няма значение колко са болни умрели... важното е Алигбегов и сие да им работят кръчмите.... Нали това ни натякваха медиите? Сега защо има умрели?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 48. 48 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  Първи сме по смъртност от Ковид в Европа. ВЪН Борисов! Национален предател, убиец и страхливец!!! 🤬

 49. 49 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#6] от "edin drugii":

  Желая ви успех в тази битка.

  От идиоти отговор не чакам
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  До коментар [#6] от "edin drugii":

  Научи се поне да слагаш грамотно запетайките...
  Срам и позор са подобни необразовани лекари за България, а те са много, и резултата от тяхната неграмотност лъсна ясно през пандемията...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#5] от "dedoliben":

  Ето ти данни за седмица. Ако имаш въпроси, питай.

  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_W1-45_2015_2020_W45_bul.png

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Коронавирусът в България: петима уволнени в пловдивската болница, ИСУЛ няма да приема заразени (хронология)

  Кобкото и пъти да уволняваш шофьора на една скапана баничарка ,Баничките никога няма да пристигнат до баничарницата , ако не смениш колата . Така е и с болниците - докато не се постигнат условията за лекуване на Ковид- а , а се уволняват лекарите , вируса ще царува не само в България , но и по света . Простия държавник и простите съветници - управители да не гледат заплатите на даскали и полиция , да гледат къде гори , и там данасочат пожарогасителите . Но пусти страх за властта и кокала ...

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Тъпотия . Хаоса , който цари в системата оказва панически страх в правителството , разбрало отдавна , че няма капацитет да планира изпреварващи мерки , а продължава да се тътри след събитията . Ами щом панацеята е в замминистрите , да назначат спокойно по десетина на министър и да решат проблема . Още повече , че във всяко министерство живуркат най- -много по трича - четирима заместници . Така че синекурни длъжности дал Бог , а и короната дава обширен фронт за проява на героични дела .

 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Медицинският съвет в София пък предлага в столицата да няма специализирано COVID лечебно заведение, а ИСУЛ да е чиста от коронавирус болница.

  Е , остава да се видят и мотивите за това предложение . Като се има пред вид , че вСофия заболелите постоянно са най- много , решението би било в обратна посока - създаване на най- голяма болница специално за Ковид - а . Дано барем в медицинския съвет има и умни глави .

 62. 62 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  "Забелязва се, че все повече родители желаят децата им да преминат към дистанционно обучение", казва Ваня Кастрева.

  Дано е така и след като мине годината и се разбере какъв е резултата от подобно обучение . И дали след няколко години България няма да оглави някое , " престижно " изследване и соклад от Световната банка , примерно . Както с оценката за функционалната неграмотност .

 63. 63 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Ние управляваме кризата. Ако е останало усещане за изпускане на кризата, то се дължи понякога на безпокойството у всички предвид това, че е пандемия, която е непозната.

  Тъпа " кърджалииска " ... крава , с извинение . Управляваш на баба ти фърчилото . Лалаш глупости и клишета като назобен кон и мислиш , че бързото говорене с подобни в маниери издава и бързо мислене . таратанци , пак , с извинение . Това са лафчета за инфантили и лаици , но не и за хора с интелект далеч под средния , но далеч над герберския . Стоилов я смачка като горещ картов в коритото на прасе , квичашо от инат . Три пъти й зададе въпрос тя от коя група данъкоплатци е а тя нито с дума не обясни , че е от тези , на които според предложението на БСП , ще се вдигне данъка . Но пък на стотици хиляди семейства ще се намали . Та прави са май макетата , като говорят ца овце и ...кучки .

 64. 64 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#6] от "edin drugii":

  Дръжте се!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  За съжаление този вирус покосява червените кръвни клетки, ако не се справи организмът, пораженията са най-често по кръвоносната система, белите дробове и мозъкът.На преден план излизат пневмониите, защото с инфаркт и инсулт се заминават у дома.От това 67% нарастване на смъртните случаи е хубаво да се знае, какъв % се пада на дихателната недостатъчност.Лекарите не могат да намерят никаква връзка между огромният брой починали, без придружаващи заболявания.
  —цитат от коментар 31 на hope


  В главата Ви е страхотна каша !
  Не е упрек , така е и в главите на учените , лекарите и всички останали , които се занимават с тази материя .
  Знаете ли колко точно инфаркти и инсулти са докарани от грипни и вирусни заболявания различни от Ковид ???

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Посолството на САЩ и "Америка за България" с дарение от 1 млн. долара

  Бойте се от Давайците , дори когато ви носят дарове .

 69. 69 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Посолството на САЩ и "Америка за България" с дарение от 1 млн. долара

  Бойте се от Давайците , дори когато ви носят дарове .

 70. 70 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#3] от "Красимир Андонов":Колко е бройката на медици и помощници, които загубихме в борбата?

  За вас не знаем , ама ние николко . Не сме се борили - криехме се от врага зад маските . Сигурно сме страхливци , ама живи страхливци .

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#6] от "edin drugii": ,нещата много зле и изхода не се знае какъв ще бъде ,всеки да си прави сметката.

  Кураж ,вяра и късмет . И изхода ще бъде щастлив .

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#51] от "hamiltonf":

  Не четеш ли ?
  Човека бере душа на кислород ,ти за некви запетайки си се фанал

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  До коментар [#74] от "pavur":

  Бере душа, пък плющи несвързани и неграмотно написани коментари, особено последният му, с това: " ,въпреки най новите методи на лечение и лекарства ,които съм осигурил и от Япония и от Русия и от Германия ,..."?!
  Гледай такъв лекар да не те лекува...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK