На живо

Коронавирусът в България: НФСБ иска втвърдяване на мерките (хронология)

Коронавирусът в България: НФСБ иска втвърдяване на мерките (хронология)

© Юлия ЛазароваПо традиция в неделя системата отчита по-малко новозаразени като за последното денонощие те са 2279, но се запазва високият дял положителни тестове от всички направени PCR – 39.78. Настанените в болници и в интензивни отделения продължават да се увеличават както и сигналите за прехвърляне на болни между лечебните заведения.


Лидерът на НФСБ, част от управляващата коалиция, Валери Симеонов обяви, че ще настоява за затягане на мерките и дистанционна работа за депутатите.


Лекари обявиха, че високата смъртност в България се дължи освен на състоянието на здравната система, но и на това, че научните достижения достигат тук бавно.
"Дневник" проследи ситуацията в реално време.

Нов случай на починал след прехвърляне между болници в Пловдив

Пореден пациент e починал след прехвърляне между пловдивски болници. За случая със 70-годишен пациент съобщава синът му в открито писмо до медиите, цитиран от "24 часа". На 12 ноември баща му, който страдал от сърдечно заболяване и сънна апнея, е бил откаран в тежко състояние от "Спешна помощ" първо в УМБАЛ "Свети Георги". Оттам го пренасочили за приемане в МБАЛ "Пловдив".В бившата Окръжна болница обаче отказали да го хоспитализират въпреки документите, затрудненото му дишане и ниска кислородна сатурация.


Върнали го у дома, където състоянието му се влошило. На другия ден близките му отново викнали линейка, която го закарала в УМБАЛ Св. Георги". Там този път му поставили диагноза коронавирус и отново го насочили към МБАЛ "Пловдив". По съвет на лекаря от "Спешна помощ" обаче роднините му го закарали до болница "Св. Иван Рилски", където починал.


Това е четвъртият такъв случай конкретно в Пловдив.

Ново огнище в дом за възрастни

94 от настанените в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Българево са дали положителна проба за Covid-19. Заразени са и 10 души от персонала, съобщи БНР. Първата положителна проба е била регистрирана във вторник след като жена от домуващите е повишила температура. Тя е настанена за лечение в многопрофилната болница в Добрич.


Настанените в Дома в село Българево са 116, а персоналът е 60 души. От домуващите само 22-ма са дали отрицателен резултат, като от тях една жена е настанена за лечение в здравно заведение. От персонала заразените са 12, информира директорът на дома Зорница Белчева.

Проф. Генчо Начев: Илюзия е да има чиста от COVID болница

Смешно е да се казва, че може да има чиста от COVID-19 болница, коментира пред "Нова телевизия" . Това каза директорът на "Света Екатерина" проф. Генчо Начев.


По думите му планът ИСУЛ да стане чиста от коронавируса болница е илюзия. "Не може да има чиста болница по простата причина, че идва пациент, правите му PCR тест и той е отрицателен. На третия ден той проявява симптоматиката на коронавируса, защото се позитивира на третия ден. Той е бил в инкубационна фаза, когато не е позитивиран. Тоест PCR тестът е бил отрицателен, но пациентът е носел вируса", обясни той.


По думите му почти всички болници в България не са строени с мисълта за разделяне на потоци и това трябва да се реализира по изкуствен начин.


"Не може да има 100 % сигурност, каквито и мерки да се вземат, но може да се сведе до минимум рискът от инфектиране с COVID-19, но гаранция на 100 % няма", подчерта проф. Начев.


Коронавирусът в България: НФСБ иска втвърдяване на мерките (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Университетската болница в Бургас обяви след смъртта на 36-годишен пациент от Обзор с двустранна пневмония, че не приема "упрека за насаждане на вина на лекарите от болницата и търсене на изкупителни жертви сред тях. В отворено писмо, цитирано от "24 часа", обясняват, че нямат данни за първото идване на пациенти, за което разказват негови роднини, а освен това пацеиенти без коронавриус се насочвали съм Белодробната болница, защото от години не приемали пациенти с пневмонии. След като е върнат от там с бърз тест се установява коронавирус нарес с дихателната недостатъчност.


Преценява се, че има нужда от интензивно лечение, за което няма свободно легло. Чрез РЗИ е намерено място в болницата в "Меден рудник", която първоначално отказва да вземе пациента без резултат от ПСР, но впоследствие променя решението си. Извикана е реанимационна линейка с кислород и екип придружава пациента до болницата в "Меден рудник" в късните часове на нощта. Близо четири часа лекари от Спешно отделение и Реанимация правят всичко възможно, за да помогнат на пациента, обясняват от болницата.

Валери Симеонов иска втвърдяване на мерките

По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва". Това заявява зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред "ТВ Европа", цитиран от пресцентъра си. Той уточнява, че това е позиция на НФСБ, а не на "Обединени патриоти".


Решението на Столична община за отваряне на Коледните базари той определя като престъпление. А недопускането на проверяващи в заведения коментира така: "Полицаите стоят като статисти отвън, вместо да приложат закона с цялата му строгост – да вземат прокурорско разрешение и разбият вратата. Това заведение трябва да бъде затворено", смята лидерът на НФСБ след като се разбра, че при проверките проверяващите са били допускани.


След приемането на държавния бюджет Симеонов ще внесе предложение депутатите да могат да работят дистанционно.

Родители в Пазарджик не искат децата да се връщат в училищата

Родители от Пазарджик масово недоволстват срещу решението на областния оперативен щаб да възобнови присъственото обучение на учениците от 6-ти до 12 -ти клас от понеделник, съобщи БНР.


В социалните мрежи е организирана петиция с настояване за едномесечно затваряне на учебните заведения, тъй като процентът на новозаразените с Covid-19 в региона поддържа високи нива.


Според родителите, връщането на децата в клас би увеличило риска от зараза, а лечебните заведения в региона са с изчерпан капацитет.


От регионалното управление на образованието посочват, че по-доброто решение е педагогическите съвети локално да определят присъственото и дистанционното обучение, според конкретната ситуация.
Директорите на училищата трябва да изготвят присъствените графиците до края на декември, като преди това те ще бъдат съгласувани и с родителите.

Собствениците на заведения подкрепят проверките за нарушители

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша, се посочва в позицията на организациите. В събота се разбра, че при съвместна проверка на МВР и на РЗИ в София са открити поне пет заведения в центъра, които работят след забранения час 23.30 ч. и освен това не са допускали проверяващите.


"Настояваме за най-строги наказания за установените нарушители, които петнят името на бранша ни! За нас е недопустимо в кризисната обстановка, в която се намираме, да се хитрува на дребно и да се нарушават правила, касаещи здравето на хората", се казва в позицията на организациите.


Организациите настояват и да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки.


"За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19", посочват от двете организации.


Коронавирусът в България: НФСБ иска втвърдяване на мерките (хронология)

© Юлия Лазарова

Бързото откриване на заразените ще забави вируса, обяви лекар

Бързото идентифициране на инфектираните хора ще забави темпото на разпространяване на вируса. Това коментира пред БНР доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.
"Тупането на топката и бавенето на ситуацията не ги разбирам. Защо не се приемат бързите антигенни тестове? Ако бъдат официализирани, реалният брой заразени ще е още повече, но ще улеснят нещата... Не виждам логика в едно поведение - отиваш в гората, виждаш мечката, затваряш си очите и казваш, че мечка няма. Това не решава проблема...", коментира той.

Според него с признаването на тези тестове реално ще може да се помогне на болниците.


Обяви, че проблем все още да няма електронно направление и рецепта е заради здравната каса, която настоява с това да се въведат и други нейни изисквания и така бави процеса.


Коронавирусът в България: НФСБ иска втвърдяване на мерките (хронология)

© Велко Ангелов

Зам.-министър ще предложи прием в болница и преди PCR тест

Зам.-министърът на здравеопазването Д-р Бойко Пенков обяви пред БНР, че ще предложи в болница да се приемат пациенти със симптоми на коронавирус и без положителен PCR тест, като това ще се уточнява в последствие. Така ще се намалят случаите на хора, починали заради ненавременна болнична помощ.


Усещането за хаос в здравната система не отговаря на истината.


Бойко Пенков,

зам.-министър


"Работим в условия на особена обстановка на пандемия", обяви той. Сподели, че като лекар е живял на първа линия по време на епидемии, но от грип, и положението е било също толкова страшно, колкото сега.


Напомни, че проблемът не е в болничните легла, а в недостатъчния и с висока средна възраст персонал. "Към това ниво на зараза има още резерв към сегашните решения. Наблюдаваме кривата на зараза, има още структури, които могат да се включат, въпросът е с осигуряването на персонал".

Хематолог: Променената позиция за ремдисивир е заради войната със САЩ

Има война между Световната здравна организация (СЗО) и САЩ заради това, че САЩ спряха финансирането на организацията и съответно СЗО отговори достойно за лекарството ремдесивир, което е американско. Това заяви пред БНТ хематологът д-р Чавдар Ботев, консултант на Националната пациентска организация.


Обяви за невярно твърдението, че препаратът не помага при лечението на COVID-19 е невярно. Обясни, че е много добро лекарство, което трябва да се прилага в правилни моменти. Страничните ефекти обясни с коронавируса. "Явно то трябва да се прилага в комбинация с други медикаменти, например прясно замразена плазма от преболедували и "Ремдесивир" дава изключително добри резултати, допълни хематологът.


По думите му високата смъртност от COVID-19 в България се дължи на това, че много от научно доказаните факти не са дошли тук. Даде пример с добрия опит на Израел с препарата ивермектин, което лекува над 20 вида вирусни заболявания и огромен брой паразитни. Според него в Израел наистина е доказана ефективността му, а лекарство е приемано от 4 млрд. души.


"В България го нямаме регистрирано. Изпълнителната агенция по лекарствата трябва да действа по-бързо", отбеляза той и допълни, че това лекарство за 48 часа намалява количеството вирус 99.97 пъти.


Коронавирусът в България: НФСБ иска втвърдяване на мерките (хронология)

© Георги Кожухаров

Гърция промени часовете за влизане в страната

Гърция промени от събота вечер часовете, в които чужденците не могат да влизат в страната с леки автомобили и автобуси през граничния пункт "Кулата-Промахон".


Ограничението влезе в сила в събота вечер и обхваща периода от 23 часа до 7 сутринта. Досега забраната беше във времевия период от 21 до 5 часа.


Мярката се налага заради тревожните данни на разпространението на коронавируса. Ограничението не важи за гръцките граждани, пътуващи по работа или с хуманитарна цел, както и за постоянно пребиваващите в страната чужденци.


На всички без изключение ще се правят бързи антигенни тестове, припомнят гръцките здравни власти, като чуждите граждани с положителен резултат ще бъдат връщани.


Ограничението не важи за товарните автомобили, уточняват от Главна дирекция "Гранична полиция".

Корнелия Нинова ще бъде доброволец санитар

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе приета в болница с коронавирус преди време, обяви пред БНТ, че е взела решение да стане доброволец санитар в болница.


"Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо", обяви тя. Отново уточни, че това ще стане след като се гласува алтернативния бюджет на БСП в парламента. "Да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност", заяви Нинова.


Допълни, че общо 33-ма депутати ще се включат в доброволческата активност. Допълни, че депутатите лекари вече са в болниците на първа линия - двама в Свищов и един в Шумен.


Коронавирусът в България: НФСБ иска втвърдяване на мерките (хронология)

© Юлия Лазарова

Системата отчита най-много оздравели за денонощие

Според официалните данни за последното денонощие като оздравели се отчитат 1364 души, което е най-високият брой за такъв срок. В данните обаче влизат и хората, чиято карантина е изтекла без да им се прави допълнителен тест.


Новите случаи на зараза за последното денонощие са по-малко, което също е обичайно за неделя - 2279, но се запазва високият дял положителни тестове от всички направени PCR - 39.78. В данните не са включени хора с отчетено наличие на коронавирус, уловено чрез бърз антигенен тест.


Над 6 хил. нараства броят на настанените в болници - 6 193, от които 408 са в интензимни отделения.


Починалите за денонощието са 42 души, с което общият брой на жертивте на вируса достига 2820.


Актуалните данни в графики можете да видите тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (162)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8250 Любопитно


  От март месец е ясно, че през уикенда си почива не господ, а служителите, регистриращи умрелите.

  [email protected]
 2. 3 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  Добра работа на правителство и медици. Уважение за тях!

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 3. 4 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  От март месец е ясно, че през уикенда си почива не господ, а служителите, регистриращи умрелите.
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Е ако са държавни служители всичките, нормално, тях дори в петък, след 2, вече ги няма.

 4. 5 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Можем да си говорим колкото искаме за заболели, хоспитализирани, лекуващи се вкъщи и т.н., но смъртността е нещо, за което не можем да си затворим очите. Смъртността у нас на месечна база се увеличава, и то доста.
  Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:

  март - 8
  април - 58
  май - 74
  юни - 90
  юли - 153
  август - 246
  септември - 196
  октомври - 482
  1 до 21 ноември - 1524

  Ако не се вземат мерки (не непременно локдаун), зимата ще ревем.

 5. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4457 Весело

  Изписват леко болните, вкл. и Корнела...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 6. 7 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Оздравелите ще станат 3-4 хиляди, защото установените случаи бяха от този порядък и няма как да се изпарят. Процента на починалите е малък - това е хубавото на данните, но е едва ли е реален. По-скоро не е докладвана цялата информация. Може да очакваме идната седмица и над 200 починали дневно.

 7. 8 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  Добра работа на правителство и медици. Уважение за тях!
  —цитат от коментар 3 на DDR

  Не смесвай работата на медиците с тази на правителството!
  То се провали.

 8. 9 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3028 Неутрално

  Корнелия Нинова ще бъде доброволец санитар

  То бива див популизъм, но при нея желанието за ВЛАСТ прилича на тежка форма властолюбие.
  Нелечимо!

 9. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 11 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Е, ако не беше жалко, щях да се смея - Корнела ,,доброволец"......пък и санитарка..... И за чистачка не става!

 11. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 13 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3028 Неутрално

  Можем да си говорим колкото искаме за заболели, хоспитализирани, лекуващи се вкъщи и т.н., но смъртността е нещо, за което не можем да си затворим очите. Смъртността у нас на месечна база се увеличава, и то доста.Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:март - 8април - 58май - 74юни - 90юли - 153август - 246септември - 196октомври - 4821 до 21 ноември - 1524Ако не се вземат мерки (не непременно локдаун), зимата ще ревем.
  —цитат от коментар 5 на Nevena Stoilova


  Хубава статистика.
  Точно за гербери, но какво да правим, като заедно с шефа си са със СОП?
  Специалните образователни нужди или потребности се попълват в училище, а те явно са завършили с връзки.
  Не е преувеличение, защото действията им са доказателство!
  Само един пример е достатъчен – недоклатения вариант за Конституция на Барни Р!
  Какво да си мислим?

 13. 14 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  А не ви ли прави впечаатление, че активните случаи ги държат твърде много време "активни"? Като дори в най-тежката си форма болестта протича 14-30 дни, а при някои богоизбрани основно политици, известни личности и богати 3-7 дни.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 14. 15 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 789 Весело

  Корнелия Нинова ще бъде доброволец санитарТо бива див популизъм, но при нея желанието за ВЛАСТ прилича на тежка форма властолюбие.Нелечимо!
  —цитат от коментар 9 на Alexander97


  Тъй де, личен пример - Партията я е научила. Айде сега и цялата група на БСП да я последва.

 15. 16 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Оздравелите ще станат 3-4 хиляди, защото установените случаи бяха от този порядък и няма как да се изпарят. Процента на починалите е малък - това е хубавото на данните, но е едва ли е реален. По-скоро не е докладвана цялата информация. Може да очакваме идната седмица и над 200 починали дневно.
  —цитат от коментар 7 на blagoj


  Според мен са поне 5000 починалите на ден, но ги крият. Камиони с трупове инепрекъснато сноват между болниците и гробищата, лично съм видял човек, който е чул от леля си, а тя от съседката.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 16. 17 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  В Германия пък правилата на карантината вече ще се определят от министър-председателите на отделните провинции, а не от канцлерката. Оказва се, че страната, която обезсмисли европейските граници, реално се нуждае от вътрешногермански такива.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 17. 18 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Ако тенденцията се запази може би ще видим светлина в тунела. В крайна сметка всяко нещо има край: добър или лош.

 18. 19 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  До коментар [#17] от "Един вампир броди из Европа":

  Германия е федерална държава, която се състои от няколко съюзени държава, всяка в почти историческите си граници. Всяка има свое правителство и парламент, някои и свои празници, ваканции и т.н. Та такива ми ти работи.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 19. 20 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3028 Неутрално

  [quote#16:"Darcas"][/quote]
  Според мен са поне 5000 починалите на ден, но ги крият. Камиони с трупове инепрекъснато сноват между болниците и гробищата, лично съм видял човек, който е чул от леля си, а тя от съседката.""

  Ирония, а?
  Кефиш се с думите на Мутавчийски?
  А растежа стъпка по стъпка, какво ще кажеш?
  Нищо не оправдава сегашното влошаващо се положение, пък и ирония с починолште си е патология!
  Намери свободен лекар!

 20. 21 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  До коментар [#18] от "citoyen":
  Светлина в тунела, при това ярка са предварителните данни за ваксините. А ситуацията у нас е толкова лоша, че когато дойдат ваксините може да са останали малко хора за ваксиниране, а гробищата ще са пълни.
  Единствено ситуацията в София изглежда се стабилизира, но при твърде високо ниво на заразяващи се.

 21. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3673 Любопитно

  До коментар [#15] от "Nelumbo":Айде сега и цялата група на БСП да я последва.

  И това ще помогне на лоцман Х.И да акостира в НС, а не на плажче?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 23 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Сега остава и Боко Тиква да стане шофьор на линейка и каквото остане от медицинската система ще бъде доокрадено. Тези шутове освен да крадат и лъжат друго не стават что за зеле.

 23. 24 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Ако депутатите работят като санитари, санитарите като учители, учителите като транжори, а транжорите катопожарникари по-ефективно и богато общество ли ще сме!?

 24. 25 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3028 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nelumbo":Айде сега и цялата група на БСП да я последва.И това ще помогне на лоцман Х.И да акостира в НС, а не на плажче?
  —цитат от коментар 22 на дерибеев


  Жалък опит за шега, Дери бейка!

 25. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 27 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3028 Неутрално

  Ако депутатите работят като санитари, санитарите като учители, учителите като транжори, а транжорите катопожарникари по-ефективно и богато общество ли ще сме!?
  —цитат от коментар 24 на svoboden


  Пажарникарите да не пипат лостовете за управление на държавата, нали?

 27. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4457 Весело

  Корнела едва са я отървали, много уплашена бе, но това не пречи да си прави политагитация...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 28. 29 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Ако някой е изписан с отрицателен тест от болницата след лечението на заразата,но не може да се възстанови и почине след месец,той пак е от вируса

 29. 30 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  По-лошо от коронавируса е само нинива санитар.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 30. 31 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Тя само е обявила,колкото за пред медиите,а дали ще работи ,като санитарка е друг въпрос.
  Някой виждал ли е Нинова да е работила някога?

 31. 32 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3661 Весело

  До коментар [#15] от "Nelumbo":

  И баце, като се прави на мАж, също да се пише доброволец. Не само да обикаля с жипчето по полята и балканите. Само една седмица. И без това управлява по телефона. 😉

 32. 33 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо", обяви тя. Отново уточни, че това ще стане след като се гласува алтернативния бюджет на БСП в парламента.

  Кака каза , друг път .

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 33. 34 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Ковид - 19 предизвика истински управленски хаос не само в България, но и в повечето развити държави. Да се чуди човек как е възможно да се случва всичко това през модерния и технологичен 21-ви век.
  При толкова много заразени и починали управляващите във всички провалили се държави са длъжни да подадат оставка.

 34. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3521 Весело

  " "Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо", обяви тя. Отново уточни, че това ще стане след като се гласува алтернативния бюджет на БСП в парламента. "Да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност", заяви Нинова."

  Е, поне едно полезно нещо да направи Нинова най - после, колкото и някои да се съмняват, че санитарството и ще е полезно за болните от КОВИД........

 35. 36 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Можем да си говорим колкото искаме за заболели, хоспитализирани, лекуващи се вкъщи и т.н., но смъртността е нещо, за което не можем да си затворим очите. Смъртността у нас на месечна база се увеличава, и то доста.Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:март - 8април - 58май - 74юни - 90юли - 153август - 246септември - 196октомври - 4821 до 21 ноември - 1524Ако не се вземат мерки (не непременно локдаун), зимата ще ревем.
  —цитат от коментар 5 на Nevena Stoilova

  Позволявам си забележки към статистическите данни в коментара . Без да подценявам, още по-малко да иронизирам проблемите с кризата КОВИД-19.
  1. Коректно е да се отчитат починалите с корона вирус, а не от корона вирус.
  2. През предишните месеци броят на отчитаните за ден, седмица и т.н., респ. и общият брой на заразениете е много по-малък от съответния брой за ноември и октомври. Логично е да се очаква, че броят на починалите ностители на вируса ще бъде много по-голям през октомври и ноември и ще продължава да расте.
  3. В много от случаите състоянието на заразениете се влошава се течение на времето. Което също води до увеличаване броя на починалите с КОВИД-19 за определен период. За съжаление медиците констатират, че често вирусът оставя трайни последствич за организма. Дори и на "оздравелите".

 36. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  До коментар [#34] от "faraon":

  Много слаб опит. Не ставаш за агитатор... :)))

  Бивш tww09306483.
 37. 38 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2135 Весело

  По-лошо от коронавируса е само нинива санитар.
  —цитат от коментар 30 на deepblue

  Ами не.
  По-страшно от Борисов шофьор на джипка няма.

 38. 39 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  Ако това е популизъм ,.......значи е добър популизъм
  Ако е предизборна агитация отново е добро попадение. ГЕРБ да последва популизма . Много искам да видя Бойчето като санитар :))

 39. 40 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  "В България го нямаме регистрирано. Изпълнителната агенция по лекарствата трябва да действа по-бързо"
  _____________
  Ай ся от таква спешност ложата на фармацевтите бая заглади косъма у нас ,има признаци ,че няколко милиардери търсят лобисти за препарата ивермектин !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 40. 41 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Корни - нека мюсли силата бъде с теб!

 41. 42 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1321 Весело

  Корнела се опитва да бия жената на Пашинян по идиотия. При това успешно.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 42. 43 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Тя само е обявила,колкото за пред медиите,а дали ще работи ,като санитарка е друг въпрос.Някой виждал ли е Нинова да е работила някога?
  —цитат от коментар 31 на kwy38371721

  Засега е обявила. Други депутати вече работят като доброволци. Нека не бързаме с иронията.

 43. 44 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1616 Весело

  Корнелия Нинова ще бъде доброволец санитарТо бива див популизъм, но при нея желанието за ВЛАСТ прилича на тежка форма властолюбие.Нелечимо!
  —цитат от коментар 9 на Alexander97


  Отивай и ти санитар!
  Не мога да симпатизирам на Корнелия, но колкото повече доброволци на първа линия, толкова по-добре. Пък току виж, тя се заразила за втори път :)

 44. 45 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Всичко е пълен хаос.
  Щели били да предложат.
  А бе еееей хората НЕ МОГАТ ДА ВИ ЧАКАТ ДА СПИТЕ ПОЛОВИН ГОДИНА БЕ.
  Вие нито акъл нито срам имате!

 45. 46 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3222 Неутрално
  До коментар [#17] от "Един вампир броди из Европа":Германия е федерална държава, която се състои от няколко съюзени държава, всяка в почти историческите си граници. Всяка има свое правителство и парламент, някои и свои празници, ваканции и т.н. Та такива ми ти работи.
  —цитат от коментар 19 на DDR


  Държавното устройство ми е ясно, но каква е файдата всяка провинция да има различни мерки, ако се допусне свободно движение между провинциите? За един преател питам.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 46. 47 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  По-страшно от Борисов шофьор на джипка няма.
  —цитат от коментар 38 на Virgin


  Викаш, като се види в огледалото и забравя за движението.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 47. 48 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  ИМАЛИ БИЛИ ПАРИ...
  АМИ КАКВО ГИ СТИСКАТЕ БЕ?
  Започвайте МАСОВО тестване на населението. Това БИ СПЕСТИЛО ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ за последващо лечение... ама КОЙ ДА МИСЛИ?...

 48. 49 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Нинова с PR кампания. Заявява нещо предварително, за да бъде отразено. И отново в бъдеще време. Нека вземем един друг наш политик, който три седмици работи тихо и кротко, докато случайно не го разкриха журналистите. Нито се беше хвалил преди, нито след това. Но другарката Нинова си кара по комунистически.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 49. 50 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  "Има война между Световната здравна организация (СЗО) и САЩ заради това, че САЩ спряха финансирането на организацията и съответно СЗО отговори достойно за лекарството ремдесивир, което е американско."

  Гръмна ме думата "достойно".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 50. 51 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  УПРАВЛЯВАЩИТЕ САМИ ТОВАРЯТ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА!
  ...стискат парите, които са важни за диагностика...
  След тяхното бездействие хората все повече се заразяват у... по-болните доректно си умират

 51. 52 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Отива й на Корнелия.

  The best way to predict the future is to invent it.
 52. 53 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#8] от "Virgin":

  Провалихте се вие, комунистите. Завинаги!

  The best way to predict the future is to invent it.
 53. 54 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Учителите от Асеновград с призив към министъра на здравеопазването да затвори всички училища в страната и децата да продължат обучението си в онлайн среда.

  https://nova.bg/news/view/2020/11/22/306294/учители-настояват-за-дистанционно-обучение/

 54. 55 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5182 Неутрално

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе приета в болница с коронавирус преди време, обяви пред БНТ, че е взела решение да стане доброволец санитар в болница.
  ____________________________________________________________

  Това ПиАр акция ли е или след като зае легло на наистина Ковид 19 болен да го таксуваме като извинение?

 55. 56 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Личен лекар счита, че вече всички са заразни.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 56. 57 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Личен лекар счита, че вече всички са заразни.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 57. 58 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 655 Неутрално
 58. 59 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  ИМАЛИ БИЛИ ПАРИ...АМИ КАКВО ГИ СТИСКАТЕ БЕ? Започвайте МАСОВО тестване на населението. Това БИ СПЕСТИЛО ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ за последващо лечение... ама КОЙ ДА МИСЛИ?...
  —цитат от коментар 48 на Аз съм българче обичам наште планини зелени

  Дали ще има положителен финансов ефект подлежи на дискусия. Специалисти от различни страни изказват различни мнения. Може би неслучайно почти никъде не се предприема масово тестване.

 59. 60 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6009 Весело

  Корнелия - санитарка, Боце - шофьор на линейка, Шкембе войвода - готвач в инфекциозното, Радев - в Спартана, да разкарва тежки случаи до Германия и обратно. Всички на фронтовата линия!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 60. 61 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  До коментар [#46] от "Един вампир броди из Европа":

  Ако питаше за тебе, да ти отговоря, ама понеже е за един преател, да си потърси информация.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 61. 62 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#46] от "Един вампир броди из Европа":Ако питаше за тебе, да ти отговоря, ама понеже е за един преател, да си потърси информация.
  —цитат от коментар 61 на DDR

  Ахааа, вампирът те стресира, но приятелят на вампира поне отначало не заслужава уважение.

 62. 63 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Училищата трябва да бъдат затворени, комунистите също

 63. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 67 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2135 Весело

  До коментар [#8] от "Virgin":Провалихте се вие, комунистите. Завинаги!
  —цитат от коментар 53 на EU defender

  Твърдиш, че правителството на Борисов е от комунисти?
  И че ти им симпатизираш.
  Няма да споря.

 67. 68 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  Ще приема, че това, което върши Нинова не е популизъм само ако тръгне по улиците на София пеша.

 68. 69 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  Че това го казах още в самото начало. Че трябва да се правят повече тестове, за да се откриват по-бързо заразените.
  Това се прави отдавна в чужбина.

  Анатема на комунизма!
 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 71 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Бай Х"й не прави абсоюлютно нищо по въпроса за овладяване на пандемията.
  Всичко работи /без нощните заведения/, няма никакъв контрол. Не достигат лекари, сестри, линейки, лекарства... Премиерът не прави нищо по въпроса, не желае затягане на никакви мерки. Това което се случва е геноцид над българския народ. Хората умират, но не се предприема нищо.

 71. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 75 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Ситуацията е извън контрол отдавна. Ковид заразата вилнее с пълна сила и не подбира ни сини,ни червени.
  Щом и ресторантьорите вече искат мерки...(а те са едни от винивниците ,защото досега само търсеха всевъзможни начини да не затворят заради кирливите им парици ) значи само едно , вече е много ,много опасно и много закъсняло!
  Е , да благодарим на правителството за наложения геноцид! Успяха без война или друго природно бедствие да сринат държавата само за няколко месеца!
  И ако това не е престъпление срещу собствения си народ , здраве му кажи....

 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 534 Весело

  Провалихте се вие, комунистите
  До коментар [#53] от "EU defender":

  Защо обиждаш господин премиера Борисович ?
  Той напусна МВР заради тия пусти комунисти , а ти го обвиняваш , че се е провалил ?
  Аз пък мисля , че много добре се справя с комунистите - Добре пазеше и масажираше бай Тошо,
  прави им държавни бензиностанции, строи им турския поток, плаща си редовно такса “Русия” и добре и ударно изпълнява руските газови проекти
  Неблагодарник. Севда ще те уволни !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 77. 78 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Господин Валери Симеонов ако обича да си самоналожи поне 3 седмична лична карантина, да се скрие някъде и да не ни занимава с глупостите си.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 78. 79 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Крайно време е да се сложи ред: платен прием за ковид! Така лекарите ще са доволни и мотивирани, а хората ще започнат да се пазят, ако нямат едни излишни 5000 лева!

  Евроатлантида
 79. 80 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3521 Весело

  "Решението на Столична община за отваряне на Коледните базари той определя като престъпление. А недопускането на проверяващи в заведения коментира така: "Полицаите стоят като статисти отвън, вместо да приложат закона с цялата му строгост – да вземат прокурорско разрешение и разбият вратата. Това заведение трябва да бъде затворено", смята лидерът на НФСБ след като се разбра, че при проверикет проверяващите са били допускани."

  Валери, за разлика от тебе, полицаите са много наясно кой държи въпросните заведения ! Недей се надява да тръгнат да рушат собствеността на престъпната върхушка и нейните метастази в обществото ни !

 80. 81 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#80] от "samoedin":

  Едното заведение е на един холдинг , който е близък до един Трактор , който е близък до един Командир в Драгалевци !

 81. 82 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#7] от "blagoj":

  Можем да очакваме и няколко което идиота по малко ама едва ли.

 82. 83 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#79] от "sa6":

  Съгласен съм. И едновременно с това аз да бъда освободен от задължението да плащам каквито и да било осигуровки на държавата. Има ли сделка?

 83. 84 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  До коментар [#14] от "Darcas":

  Оооо... Вече не ги държат активни. За да не се увеличават две бройки- положителни pcr тестове и болни към момента, обявиха, че след 10ия ден няма нужда от тест, за да те обявят за излекуван. Преди се влачиха, защото при някои отнемаше над месец да се изчистят, за да минат отрицателен тест.

  Но... Стъкмистиката не помага. Във фейсбук се върти клип как сама жена връща "излекувана" с линейка в Бургас. Да оставим, че няма санитар да помага и жената е сама и говори, че е само една дежурна линейка в целия град.

  Интересното е друго. Изписаната "излекувана" жена на 72 почива след няколко часа и изобщо не е изписана здрава, а просто е било заради минаване на 10те дни и това, че болницата вече не може да получи пари по пътека. Колко ли народ може да си замине така или да ръси зараза, защото е изписан и "здрав"?

 84. 85 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  До коментар [#14] от "Darcas":

  Оооо... Вече не ги държат активни. За да не се увеличават две бройки- положителни pcr тестове и болни към момента, обявиха, че след 10ия ден няма нужда от тест, за да те обявят за излекуван. Преди се влачиха, защото при някои отнемаше над месец да се изчистят, за да минат отрицателен тест.

  Но... Стъкмистиката не помага. Във фейсбук се върти клип как сама жена връща "излекувана" с линейка в Бургас. Да оставим, че няма санитар да помага и жената е сама и говори, че е само една дежурна линейка в целия град.

  Интересното е друго. Изписаната "излекувана" жена на 72 почива след няколко часа и изобщо не е изписана здрава, а просто е било заради минаване на 10те дни и това, че болницата вече не може да получи пари по пътека. Колко ли народ може да си замине така или да ръси зараза, защото е изписан и "здрав"?

 85. 86 Профил на Ani Kodjabasheva
  Ani Kodjabasheva
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Не съм вярвала, че някога ще го кажа, но... в случая съм съгласна с Валери Симеонов. И спрелият часовник е верен 2 пъти в денонощието. Най-после един политик да каже очевидното - "здравеопазването рухва", не може да се продължава така. Вместо да ни разказват приказки как всичко си било наред и нещастните случаи по медиите били, видте ли, случайност. Не, нещата не са наред, дано се осмели и още някой сред всичките тези депутати и министри да си го каже, та барем се предприеме нещо.

 86. 87
  amanotwas
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 87. 88 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1000 Разстроено

  Не знам кое, как и защо, но явното туткане не помага. Има и то добри специалисти, оставете ги да водят. Дайте им средства и власт да действат!!
  Вирусът отне един от най-добрите ми приятели, Светльо. Онзи ден. Един от тези приятели, дето са по-малко от пръстите на едната ми ръка.

 88. 89 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#86] от "Ani Kodjabasheva":

 89. 90 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#86] от "Ani Kodjabasheva":

  "да каже очевидното - "здравеопазването рухва", не може да се продължава така. "

  Рухва заради вас паникьорите!
  Не се спряхте , да бучите със злобните си приказки ошашавигте народа и сега всеки с хрема иска в болница.
  Затова е такова положението щото 4500 хремави са зааели леглата за наистина нуждаещи се пт болнични грижи.
  Винарна си ТИ и всичките ти дружки, които вместо да се кротнете и да не скачате по дискотеките , сте се озъбили във фейса и де шо има място за писане на коментари - "умиргаме, спасете ни, локдаун веднага"!
  Умиргате, ама не спирате да лаете срещу тези които ще ви спасяват, нали.
  и фейсбука требе да работи нон стоп за да си публикувате тъпите статуси и да се надъхвате едни други ковидистите!

 90. 91 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 701 Неутрално

  И Валерката Симеонов се включи в предизборната кампания. Ноо, нека си говори.. Това е лебедовата му песен. След 4 месеца от него ще са останали само скечовете на Краси Радков... :)

 91. 92 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 683 Неутрално

  "Коронавирусът в България: Валери Симеонов иска втвърдяване на мерките"


  Лесно му е на него...
  Останалите да му мислим.

 92. 93 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Само че грешно си е направил Валерката сметката. Единствените които реално желаят локдаун са държавните чиновници- хем "дистанционно" от в къщи, хем тече заплатката и трудов стаж. Само че държавните чиновници са по правило гласоподаватели за ГЕРБ..поне засега. Така че Валерка, давай в този дух- с призиви за локдаун през март Обединените патриоти, пардон идиоти ще вземете 3.9%.

 93. 94 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#88] от "charlesdegaulle":

  Сори, брат, че си загубил близък човек, ама това е битова трагедия, а ме национална такава.
  Случва се -човек се ражда ,живее и по някое време умира.
  От как свят светува е така, ама ти се опиваш да изкараш другите, правителството , Държавата виновни за смъртта на приятеля ти.
  те тва не го разбирам. честно!

 94. 95 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  По принцип Далавери може да бъде мотиви Иран за нещо само от пари. До преди седмица твърдеше точно обратното, така че явно е или нарушил някоя пачка или са му обещали такава.

 95. 96 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 767 Весело

  той далавери го иска все твърд и отзад

 96. 97 Профил на Иван Раднев
  Иван Раднев
  Рейтинг: 31 Неутрално

  Валери Симеонов е завършен идиот!

 97. 98 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#75] от "Strymski":

  Истерици като вас с полирани мозъци са толкова опасни и дори повече от ковида.

 98. 99 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 51 Неутрално

  "Валери Симеонов иска втвърдяване на мерките"

  Късно Симеонов - многооо късно.

 99. 100 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#93] от "SoloV":

  Не само Валерката и умнокрасивата демократичната общност денонощно иска затваряне понеже болшинството от тях мислят че това не ги засяга защото могат да са в хоум офисче .За това и техните резултати май няма да са много добри март.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK