На живо

Коронавирусът в България: Бизнес намекна за "масово и нежелано струпване на хора", ако няма компенсации

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Бизнес намекна за "масово и нежелано струпване на хора", ако няма компенсации

© Надежда Чипева, КапиталТрадиционно за понеделник положителните тестове бяха относително малко - 1123 от общо направените 2787, но делът положителни проби остава висок - 40.29%. Конституционният съд образува дело по искането на депутати от "БСП за България" за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание - поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19 депутати да се включват в парламентарните заседания онлайн. Във втората половина на деня здравният министър обяви, че ще предложи на Министерския съвет по-строги мерки за изолация, между които спиране на учебните занятия, затваряне на повечето магазини, прекратяване на спортните състезания. Така здравните власти се надяват да ограничат разпространението на заразата в рамките на 21 дни.


,"Дневник" проследи на живо развитието на събитията около разпространението на коронавируса и коментарите по темата.
Ресторантьорите намекват за масови протести

Протест на ресторантьори, снимката е архивна

© Юлия Лазарова

Протест на ресторантьори, снимката е архивна


"Какви са точните цели, които се задават с предложенията на министъра на здравеопазването и при какви нива на заразата се предвижда заведенията да бъдат отворени отново. Както и какви ще бъдат следващите стъпки на правителството, ако наложените забрани след 27 ноември не дадат желания резултат?" - тези въпроси до правителството задава Българската асоциация на заведенията във връзка с предложението на здравните власти всички заведения за хранене да бъдат затворени от петък.


Като изреждат исканията си за компенсации на оборотите, разсрочване на плащания към банките и общините и подкрепа за запазване на работните места членовете на асоциацията заявяват, че са готови да защитават правата на сектора си с всички позволени от закона средства и допускат, че други сектори ще ги подкрепят.


"А това най-вероятно ще доведе до масово, неконтролируемо и нежелано струпване на хора", предупреждава писмото.

Хотелиери: Не само мазнинката ни изчезна, но и жизнените сили

"Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация подкрепя всички противоепидимични мерки, които биха запазили живота на нашите близки, клиенти и служители. Но ако същите тези хора трябва да избират дали да умират от глад или от Ковид-19, тогава всички мерки се обезмислят" Това се казва в становище на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация по повод обявения днес от здравните власти план за затягане на ограниченията заради увеличаващото се разпространение на коронавируса.


Организацията припомня, че е изпращала на кабинета множество предложения - държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки на служителите в затворени бизнеси, за помощ за разсрочване на банковите ни кредити, за осигуряване на ликвидни средства, за финансова подкрепа, за разсрочване на задълженията към общини и държава, за редуциране на част от тях, за подпомагане на работодателите със затворен бизнес с процент от оборота им през 2019 г.


За съжаление ние не бяхме чути и не бяхме повикани на масата за преговори, обобщава сдружението и настоява мерките да бъдат обсъдени с нея преди да бъдат приети от правителството в сряда.


Не само мазнинката ни изчезна за близо 9-те месеца от март насам, а и жизнените сили на туризма са на приключване, пише организацията. Така тя препраща към по-ранни изказвания на премиера Бойко Борисов, който през март говореше за "мазнинка" в туристическия бранш, натрупана през зимния сезон.

За министъра на спорта идеите на здравните власти са новост

Красен Кралев

© Георги Кожухаров

Красен Кралев


Министърът на спорта Красен Кралев изтъкна, че предложенията на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов са новост за него. Той посочи, че предстои обсъждане, но на първо място ще се постави здравето на хората.


"Това, което чухме на брифинга днес, беше мнението на здравните власти за необходимостта от допълнителни мерки срещу коронавирус пандемията. Уважавам тяхното експертно становище, но ви уверявам, че тези предложения за частичен локдаун тепърва ще бъдат обсъждани с премиера и с всеки ресорен министър. Както заяви и самият министър Ангелов. За мен тези предложения също са новост, но съм сигурен, че с колегите и със здравните власти ще стигнем до разумно и справедливо решение за всеки ресор! Разбира се, няма съмнение, че на първо място ще бъде поставено опазването на живота и здравето на хората," написа Кралев във "Фейсбук"

Бизнес организация поиска незабавни компенсации

След обявяването на предлаганите от министъра на здравеопазването нови драстични ограничителни мерки, Българската стопанска камара в обръщение към правителството, че подобни решения други европейски държави са съпътствани с мащабни икономически мерки, например възстановяване на различен процент от оборота за същия период на предишната година. "Разбирайки, че нашите възможности са ограничени, настояваме за обособяване на Национална програма за подпомагане на българския бизнес, засегнат от ограничителните мерки, предоставяща възможност за бързо получаване на компенсации за сметка на държавата. Една от мерките, които следва да бъдат обхвати от Националната програма, би могла да бъде подкрепа за непокрити фиксирани разходи на дружествата" пише стопанската камара и припомня, че мярката е част от Временната рамка на ЕК за държавните помощи, изменена и удължена на 13.10.2020 г:


Българският лекарски съюз подкрепя предложението на здравния министър за затягане на мерките за социална изолация.


"Преустановяването работата на заведенията, дискотеките, на моловете, прекратяването на спортните мероприятия, семинари, екскурзии, конкурси, конгреси и всички други мерки са изцяло в полза на българското общество и ще дадат възможност на нас лекарите и здравната система да си поемем глътка въздух. Само така може да бъде скъсана веригата на заразата, която през последните седмици показа сериозен ръст и погуби стотици животи. Нека спазваме дистанция, но да се държим един за друг в тази битка!" се казва в становище на съсловната организация.

Нови по-строги мерки предлагат здравните власти

Нови седем мерки, сред които удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка до 31 март 2021 година обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб след среща с премиера Бойко Борисов.


Сред мерките е преустановяване на присъствените занятия във всички университети, училища, детски градини и ясли, както и всички форми на извънкласни дейности и занимания по интереси. Забраняват се и всички колективни спортни събития, както и събиране на много хора, включително частно организирани тържества. Продължава и забраната за посещения в дискотеки, пиано барове и нощни заведения.


Спира се работата на заведенията за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, увеселителни и игрални зали, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове и други. Те могат да работят само за доставки по домовете.


Спира се работата и на всички магазини за нехранителни стоки, включително молове, с изключение на аптеки, дрогерии, доставчици на пощенски услуги, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги. Преустановява се организирането и провеждането на вътрешни и външни екскурзии. Няма ограничения в дейността на обществения транспорт.


Мерките ще бъдат обсъдени на Министерския съвет и ще влязат в сила от петък, 27 ноември.


Ако мерките дадат резултат, ще се направи всичко възможно за Коледа да се обмисли разхлабването им.


Костадин Ангелов,

министър на здравеопазването


Целта на новите мерки е да се даде "глътка въздух" на лекарите, посочи министърът. Над 2000 са болните медици като 30% от тях са лекари, а 32% са медицинските сестри, съобщи директорът на "Пирогов" Асен Балтов на брифинга.


Ако мерките дадат резултат, ще се направи всичко възможно за Коледа да се обмисли разхлабването им, обеща Ангелов. Резултат се очаква след 21 дни.


Още подробности от пресконференцията четете тук.

Брифинг на националния оперативен щаб

Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява

Премиерът Бойко Борисов е на мнение, че "с нито една мярка не трябва да се прекалява". "За да бъдат увеличени доходите и пенсиите, за да помагаме на бизнеса, дори за купуването на ваксините или за подкрепата на болничните заведения –за всичко това трябва да имаме работеща икономика", написа той в профила си във "Фейсбук".


Той увери, че властите обсъждат актуалната обстановка и анализират внимателно всеки лекарски доклад на среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов заедно с директори на лечебни заведения и членове на Националния оперативен щаб.


"Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента. Винаги на първо място, във всяко едно наше действие са стояли животът и здравето на българите. Радвам се, че имаме и много оздравели. В същото време следим и процента на заразените", каза премиерът.


Пробемите са два: болниците, лекарите, които изнемогват и общественото мнение, според което коронавирусът не е проблем и минава лесно. 20% от хората изобщо не вярват, че има коронавирус, посочи Борисов. По думите му огромен процент от хората го карат много леко, затова и 50% от хората казват, че са против мерките. Други хора обаче карат тежко заболяването, каза Борисов и сподели, че самият той го е изкарал тежко и все още не може да се възстанови.


БЧК с помощ за социално слаби и роми

Българският Червен кръст (БЧК) съобщава, че започва поетапно раздаване в цялата страна на хигиенни пакети, които съдържат дезинфекционни и перилни препарати, както и лични предпазни средства. До края на месецa 30 000 социално слаби граждани от цялата страна, засегнати от разпространението на COVID-19, ще бъдат подпомогнати по програма "Дейности в отговор на COVID-19 в България", изпълнявана от БЧК чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID)


Същевременно сесии за промоция на здравето и хигиената се провеждат сред 4600 души от ромската общност в областите Стара Загора, Шумен и Ямбол в периода 16-24 ноември 2020 г. със съдействието на Националната мрежа на здравните медиатори. Сесиите са придружени и с раздаване на хигиенни пакети и материали.

Рязък спад в одобрението на мерките, предприети от държавата

Има рязък спад в одобрението на мерките, които държавата предприема срещу коронавируса. Това показва изследване на департамент "Психология" в Института за изследване на населението и човека към Българската академия на науките. В скала от 1 до 10, където 1 означава "тотално неадекватни", а 10 - "напълно адекватни", средната оценка за мерките през март е 7,01, а през ноември пада до 4,59. Изследването на БАН е проведено онлайн сред 673-ма души в периода 9-15 ноември.


Данните показват още, че 6% от анкетираните вече са прекарали болестта, а 5% в момента боледуват. 89% не са боледували. За високи нива на тревожност заради COVID-19 съобщават хора, които работят от дома си, които живеят в малки населени места или са боледували от вируса към момента на изследването. Тревожността се връща в старите нива от началото на март 2020 г., когато средната стойност е 5,4 (по скала от 1 до 10). Сега е 5,55. Страхът от икономическите последици пък продължава да надделява над страха от самата болест.

"В местата за настаняване са взети всички необходими мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 и гарантиране на безопасността на клиентите", това съобщават от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Оттам посочват, че хигиената е на високо ниво, стаите и общите помещения се дезинфекцират постоянно, а служителите са задължително с маски. "Затова е недопустимо в публичното пространство да се спекулира с условията на работа в хотели и къщи за гости, при условие, че няма нито едно доказано огнище на коронавируса, възникнало в място за настаняване и нито един турист, който да е заразен с COVID-19 по време на ваканцията или престоя си в хотел", допълват още от БХРА.


Позовавайки се на думи на главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев от БХРА пишат още:


"Нощните заведения са длъжници на хотелите, защото пропуските на малцината недобросъвестни собственици на подобни клубове са довели до незаслужено отрицателно отношение към целия туристически бранш. Това стана ясно и след организирането на тайни частни партита със стотици присъстващи, за което дори бе поискано да бъдат отнемани разрешителните за работа на подобни нарушители, които петнят имиджа на бранша."


По-рано днес председателят на Българската асоциация на заведенията заяви пред БНТ : "Всички къщи за гости и вили са наети за 8 декември, даже се чува, че са наети диджеи, хората ще празнуват".

Конституционният съд с дело за работещите онлайн депутати

Коронавирусът в България: Бизнес намекна за "масово и нежелано струпване на хора", ако няма компенсации

© Юлия Лазарова


Конституционният съд образува дело по искането на депутати от "БСП за България" за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание - поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19 депутати да се включват в парламентарните заседания онлайн, съобщава БНР.


Според социалистите решението противоречи на основния закон, в който е записано, че пленарните заседания започват, когато "присъстват повече от половината народни представители".


В началото на месеца ГЕРБ и "Обединени патриоти" промениха правилника на Народното събрание заради проблеми с осигуряването на кворума.


Според БСП, ако Конституционният съд обяви решението за противоконституционно, това ще постави под съмнение всички взети решения и приети законопроекти, гласувани след като беше дадена възможност за дистанционно участие в пленарните заседания.

Застрахователите отчитат пазарен ръст

Пазарът на общо застраховане остава стабилен, въпреки цялостната икономическата стагнация вследствие на COVID-19, сочат данните на Комисията за финансов надзор (КФН) за м. август 2020 г. Това съобщават от Асоциацията на българските застрахователи. След лек спад през м.април (-0,5%) и м.май (-1,63%), в края на шестмесечието на 2020 г. се регистрира слаб пазарен ръст от 0,65% на годишна база, а през м. август той достига 1,54%. Размерът на премийният приход за август е 1 632 млн. лв. На практика, ефектът от ситуацията с коронавируса върху пазара на общо застраховане се изразява в ограничаване темпа на развитие и запазване на приблизително същите нива като предходната година. Изплатените обезщетения в общото застраховане са в размер на 670 млн. лв., като се регистрира намаление на размера им от 1,09% на годишна база.


По линия на "Гражданска отговорност" за шофьорите премийният приход е 740 млн. лв., като с ръст от 0,38% остава близо до нивата от 2019 г. Продължава позитивна тенденция при имуществените застраховки от предходните месеци. В животозастраховането продължава тенденцията на спад на премийния приход и увеличение на изплатените обезщетения спрямо 2019 г.

Заради разхлабените през лятото мерки за борба с разпространението на коронавируса оборотът в сектор "Транспорт, складиране и пощи" се увеличава с 9.5% спрямо второто тримесечие на годината, но заради коронакризата свиването в услугите е налице и при годишните данни. Оборотът в сектор "Транспорт, складиране и пощи" е с 13.9% под равнището на същото тримесечие на 2019 година.


Подробности вижте тук.

Мъж скочи от осмия етаж на болница в Бургас

75-годишен мъж с коронавирус е скочил от осмия етаж на УМБАЛ-Бургас. Там се намира COVID отделението на болницата. Мъжът е бил в средно тежко състояние, без да е на командно дишане. Засега не е ясно дали е имал някакви придружаващи заболявания. Мъжът е паднал върху скеле на четвъртия етаж, построено заради саниране на сградата. Бил е свален от екипи на полицията и пожарната, но впоследствие е починал от травмите си.

Почина треньорът на футболния "Монтана"

Треньорът на футболния "Монтана" Никола Спасов е починал след дълго лечение от коронавирус, съобщиха от клуба в понеделник сутрин. Специалистът беше в болница в продължение на три седмици, като е имал усложнения и двойна бронхопневмония.


Повече можете да прочетете тук.

Останалите вируси имат много малък дял в момента

"В момента такова е разпространението на COVID-19, че останалите вируси имат много малък дял т.е. когато не се чувствате добре, шансът да сте болен от COVID-19 е много голям и затова сте длъжни да мислите за останалите хора, с които ще се срещнете". Това коментира тази сутрин пред Би Ти Ви зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.


Тя апелира към всеки, който усети и най-леките симптоми на респираторно заболяване, да се самоизолира, за да се ограничи разпространението на заразата.


Цялото изказване на проф. Христова можете да видите тук.

Алибегов: Всички къщи за гости са наети за 8 декември

Незабавно затваряне и отнемане на разрешителните за заведенията, които заобикалят противоепидемичните мерки. Това поискаха от Българската асоциация на заведенията и от Сдружението на заведенията в България. Пред БНТ Ричард Алибегов, председател на асоциацията на заведенията заяви, че 5 заведения в София са се пробвали да заобиколят закона, а в бранша мерките се спазват на 98%.


"Както ние предположихме още преди месец, особен здравен ефект от затварянето на заведенията няма. Хората, които не ги е страх или не вярват в коронавируса, ще намерят начин да се забавляват. Това се случва в къщи за гости, в хотелски комплекси. Всички къщи за гости и вили са наети за 8 декември, даже се чува, че са наети диджеи, хората ще празнуват", каза още Алибегов.


Според Алибегов 70% от нощните заведения, които сега за затворени, няма да отворят никога повече.

С 50% са се увеличили дълговите проблеми на бизнеса

Предприемачът и зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев обяви пред Би Ти Ви, че с близо 50% са се увеличили дълговите проблеми на бизнеса в условията на кризата, предизвикана от коронавируса. Той обясни, че според Европейската търговска палата бизнес климатът е изключително лош. "В България намаля липсата на висококвалифицирани професионалисти заради ръста на безработицата. Инвестициите обаче са надолу. Ако ситуацията се усложни още повече, за бизнеса ще бъде по-добре все пак да продължи да извършва дейност, дори и на загуба", каза Дачев.
Коронавирусът в България: Бизнес намекна за "масово и нежелано струпване на хора", ако няма компенсации

© Цветелина Белутова, Капитал

Вътрешна проверка в Белодробната болница в Бургас

Вътрешна проверка от днес започва в Белодробната болница в Бургас след смъртта на 36-годишния Калин Карапачов, съобщава БНТ. РЗИ вече започна проверка по случая, за да се установи защо пациентът е бил върнат от там. Мъжът почина след дълго разкарване между няколко болници. Пациентът е бил с диагноза двустранна пневмония, но впоследствие се оказва, че има и коронавирус. Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, тъй като първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен.
Коронавирусът в България: Бизнес намекна за "масово и нежелано струпване на хора", ако няма компенсации

© Надежда Чипева, Капитал

Отрицателен PCR тест за влизане в Испания

От днес Испания въвежда изискването за представяне на отрицателен PCR тест при влизане в страната за граждани на 65 страни с висок риск от COVID-19, сред които и България. Тестът трябва да е направен 72 часа преди пристигането в Испания. Мярката важи при пристигане на летище или пристанище, но няма да засегне пътниците, които преминават сухопътни граници на страната. Решението се отнася за международни пътници, чиято крайна дестинация е Испания, а не транзитно преминаващи. Пристигащите в Испания по въздух или по море ще бъдат подлагани на температурен контрол, който ще се извършва рутинно, като границата за допустимата телесна температура е до 37,5 ºC.


Всички пътници са задължени да попълнят и формуляр за здравен контрол преди влизане в Испания. Той може да бъде намерен на този адрес или чрез безплатното приложение "Spain travel health-SpTH". Пътникът е задължен да го съхранява в себе си на хартиен носител.

Процентът положителни проби остава висок

Коронавирусът в България: Бизнес намекна за "масово и нежелано струпване на хора", ако няма компенсации

© Георги Кожухаров


Положителните PCR тестове през последното денонощие са 1123 от общо направени 2787. Традиционно за понеделник направените тестове са по-малко предвид ограничения капацитет, с който работят лабораториите в неделя. Така положителните проби са 40.29%. Новоизлекуваните са 772, а починалите – 60. Общият брой хоспитализирани пациенти е 6350, в интензивно отделение са 408 души.


Традиционно най-големият брой положителни тестове е в област София-град - 356, следват Бургас - 133 и Кюстендил – 79;


Подробни данни можете да видите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (240)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  Видима стабилност.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Гледам вече в Кауфланд всички хора (и клиенти и продавачи, и касиерки) са с плътно сложени маски на носа. Явно страхът кара хората да са дисциплинирани (това важи и за мен).
  Преди не беше така.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 3. 3 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Оставка на крадците с чекмеджета.

 4. 4 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#3] от "helemong":

  Какво общо има с темата?

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 5. 5 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  40% положителни само? В Мексико са 70.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#2] от "anonim440":

  Ако може без реклама другарю. Тая бакалия винаги я споменаваш в понеделник ни в клин ни в ръкав.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Nikolay Geranov
  Nikolay Geranov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "anonim440":
  Много!Нищо ли не виждаш?

 8. 8 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Тези данни са безсмислени и нищо не значат, тъй като не дават никаква представа за реалното положение. Явно се тестват само хора със симптоми и по 1-2 от околните или някое второ или трето тестване.

 9. 9 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ако може да се обръщате с официалното "господине".
  Времето на обръщението "другарю" отмина.
  Вие не сте в пенсионерският клуб сред вашите червени сектанти.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 10. 10 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Гледам вече в Кауфланд всички хора (и клиенти и продавачи, и касиерки) са с плътно сложени маски на носа. Явно страхът кара хората да са дисциплинирани (това важи и за мен).Преди не беше така.
  —цитат от коментар 2 на anonim440


  Полека лека на хората им идва акъла, явно. Маските НЕ СА 100% предотвратяващи заразата, но помагат хората да не се взаимо'заразяват/да си прехвърлят вируса МАСОВО.

  По нашенско нещата са долу'горе ОК. Данните за вчера са 2.8% позитивни тестове при 34,000 (на 9 млн. население). Леко нарастване в % позитивни (през последните седмици този процент беше около 2%).

  https://www.ynetnews.com/article/rkuGZ0uqP

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 11. 11 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#10] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Ами радостно е, че се оправяте.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 12. 12 Профил на dsj02691732
  dsj02691732
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Нали ти посрещна собственика на Кауфланд на летището в Пловдив бе доносник? Нима си забравил, какви ги дрънкаше? Според собствените ти думи присъствието на веригата в България е изцяло твоя заслуга.

 13. 13 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 697 Неутрално

  През последната седмица броят на починалите от ковид-19 е рекорден. Те са 750 или с 60% повече, отколкото през предходната седмица.
  Не може оставим вируса да се разпространява и хората да умират.

 14. 14 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 697 Неутрално

  През последната седмица броят на починалите от ковид-19 е рекорден. Те са 750 или с 60% повече, отколкото през предходната седмица.
  Не може оставим вируса да се разпространява и хората да умират.

 15. 15 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4390 Весело

  40% положителни само? В Мексико са 70.
  —цитат от коментар 5 на etar


  Това означава, че сме по-добре от Мексико или, че не сме толкова зле като Мексико?😂

  Както и да го погледнеш никъде в ЕВРОПА няма "успеваемост" от 40%, това трябва да те лаши повече от това какво е в Мексико.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 16. 16 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Според очакванията. вървим към пик и след това ще започна да спада. Трябва да го преживеем. пореден вирус. като всеки нов в началото прави много бели, после ще оцелеят само тези щамове, които не са толкова смъртоносни /така вирусът оцелява/ и нещата ще бъдат както с грипа.
  Хората колкото ида се правим на великани, природата ни поставя на мястото ни!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#9] от "anonim440":

  Обръщението е според индивида другарю. Милиционерите не са господа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  До коментар [#14] от "plynii":

  Защо да не можем?
  Нйя не ги оставяме просто те са белязани с хисче и рано или късно ако епидемията не се спихне ще умрът.
  Винаги е било така харесва ни или не.
  Черната идва взема своето и изчезва.
  Коя епидемия човечеството е победило със силата на медицината?
  Може би грипните дето всяка година сметката почва а наново?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 19. 19 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  До коментар [#2] от "anonim440":

  Не само Кауфланд, но и сладкарници те неделя сервитьорките са с маски.

 20. 20 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Мдаа..Гответе се за "смъртоносен" вторник и "заразна" сряда, когато невписаните ще бъдат вписани. После следва комедиен брифинг с "официални" данни, които са толкова далеч от истината, че трябва да ги е срам дори да ги събират.
  Половината активно население го премина, трябва да са слепи да не го виждат...

 21. 21 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 389 Неутрално

  В България на ден умират по 300 човека - 100 000 на година / 365 дена.

  Тоест 300 * 0.4 = 120 човека умряли на ден са с К19.
  Всички тях ги пишат "жертви на К19" за подобряване на истерията.

 22. 22 Профил на dsj02691732
  dsj02691732
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#20] от "sfl32583434":

  Това разбира се са абсолютни глупости, но щеше да е добре да не са. Ако вируса е минал през половината активно население съвсем скоро епидемията ще затихне. Ако е минал, ама не е минал. Много сме далеч от този момент и ако го чакаме ще платим твърде висока цена, която ще се измерва в десетки хиляди починали.

 23. 23 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 389 Неутрално

  В Беларус като нямат цала година "мерки" как е?

  Измряха ли от ковида?

  Или няма никаква разлика от това дали има "мерки" или няма никакви "мерки"?

 24. 24 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Неутрално

  До коментар [#15] от "padrino":

  Я ни светни как е на Острова?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 25. 25 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Продължава ли да не се правят аутопсии на починали с К19?

  По препоръка на СЗО.

 26. 26 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Все още е нисък. Когато процентът на заразени мине 60% тогава и китайския вирус лека- полека ще си замине.

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  До коментар [#25] от "WWW":

  Аутопсии се правят само с разрешение на роднините, а не по препоръки на СЗО.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 28. 28 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Къде е Бенатова, Мангъров и прочее вувузели на тъпотията? Слаби Три и неговите лакеи са подхванали кампания срещу маските... Спрете Земята, искам да сляза

 29. 29 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#25] от "WWW":Аутопсии се правят само с разрешение на роднините, а не по препоръки на СЗО.
  —цитат от коментар 27 на hamiltonf


  Вероятно си прав, но май лекарите инициират обръщане към роднините с искане да направят аутопсия, а роднините отказват или се съгласяват. Това освен ако не си в системата като някой който преживе е завещал тялото си на медицината за аутопсии, и за даряване на органи.
  До коментар [#27] от "hamiltonf":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 30. 30 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Някой маските предпазват, при често сменяне, определен условия и най важното в комплект с очила ,ръкавици и дезинфектанти. Подобна защита само че не е по джоба на 90 % от българите. Парцалите който се носят пазят единствено от свежия въздух и способстват за разпространение на заразата(Една заразена маска като я сложиш в джоба и после на лицето какво става? - а използваната се води заразена).

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 31. 31 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Къде е Бенатова, Мангъров и прочее вувузели на тъпотията? Слаби Три и неговите лакеи са подхванали кампания срещу маските... Спрете Земята, искам да сляза
  —цитат от коментар 28 на #ОСТАВКА


  Вярно ли е това за тоя чукундур, слабито?!?

  Разбирам да имаш лично мнение по този въпрос. Разбирам донякъде и лично да нарушаваш наредбите и да не носиш маска къде трябва да носиш (затворени пространства), и да рискуваш да бъдеш глобен. Или да рискуваш че някой ще ти удари 2 шамара и 3 ритника и ще те изхвърни като мръсно куче от трамвая/магазина, защото ако си носител може по лесно да му предадеш заразата.

  АМА ДА АГИТИРА ЗА МАСОВО НАРУШЕНИЕ НА ЩО ГОДЕ ЛОГИЧНИ ПРАВИЛА?!? Това е ПЪЛЕН идиотизъм и престъпно деяние.
  До коментар [#28] от "#ОСТАВКА":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 32. 32 Профил на ews09691998
  ews09691998
  Рейтинг: 8 Неутрално

  36-годишен мъж "почина след дълго разкарване между няколко болници"... За колко подобни случая чухме вече, за жалост май не е изключение!

  Междувременно - по данните на единната информационна система на 1 ноември е имало 166 души с ковид в интензивни отделения, днес са 408. Значи 60% ръст за 3 седмици... Не отива на добре работата! А на 1-ви октомври са били 44 души с ковид в интензивни отделения. Оттогава са почти 10 пъти повече!

  А 36-годишният мъж в Бургас дори не е стигнал до интензивното. Съчувствам на близките му...

 33. 33 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Много нередности има в бьлгарски те болници.

 34. 34 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1177 Весело

  удари 2 шамара и 3 ритника
  —цитат от коментар 31 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ

  Неее- Наистина ли като се сбиеш с някой шанса да се заразиш спада?

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 35. 35 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Някой маските предпазват, при често сменяне, определен условия и най важното в комплект с очила ,ръкавици и дезинфектанти. Подобна защита само че не е по джоба на 90 % от българите. Парцалите който се носят пазят единствено от свежия въздух и способстват за разпространение на заразата(Една заразена маска като я сложиш в джоба и после на лицето какво става? - а използваната се води заразена).
  —цитат от коментар 30 на Иван


  И защо да не е по джоба на хората? Маска за еднократна употреба или чифт латексови ръкавици да не струват 5 лв/парчето?

  Не че нещо, ама по нашенско 50 маски струват 5 лв (10 шекела, днес ще ходя на пазар и ще снимам това), кутия с 100 латексови ръкавици струва 7-8 лева по мрежите. Излизаш, въртиш се 2-3 часа между хората, влизаш на работата/връщаш се в къщи и ИЗХВЪРЛЯШ ползваните и си слагаш нови, при нужда.
  До коментар [#30] от "Иван":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 36. 36 Профил на dsj02691732
  dsj02691732
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Само Слави да беше... На протестите гориха маски
  https://btvnovinite.bg/bulgaria/predpaznite-sredstva-na-otkrito-grazhdani-zapaliha-maski-v-znak-na-protest.html
  Премиера говореше, че маските са за страхливци.
  Президента дрънкаше, че вирус нямало, а после знаейки, че е бил контактен замина за Естония на официално посещение. Какъвто ни е "елита", такива са ни мерките, такива са ни и резултатите. Плачевни.

 37. 37 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#35] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
  Маска за еднократна употреба не предпазва от нищо , написах определени маски - цена 15 лв. и нагоре бройка. Сега сметни и 2 деца , като имаш предвид че 4.9 мил. българи живеят с под 600 лв. месечно.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 38. 38 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 810 Весело

  удари 2 шамара и 3 ритника

  —цитат от коментар 31 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ

  -------

  Неее- Наистина ли като се сбиеш с някой шанса да се заразиш спада?
  —цитат от коментар 34 на Иван


  НЕ СЪМ НАПИСАЛ ТОВА!!! Написах че някой може да те срита щото не си си сложил маската, и след като му направиш забележка да ти каже-КОЙ СИ ТИ БЕ?!?😀

  По нашенско от 2-3 месеца 99.5 % от хората са с маски по полупразните улицици, 100% с маски в магазините, градския транспорт и по оживените улици и пазари. В автобуса не влизаш без маска-шофорът ти казва МАСКАТА НА ЦЯЛАТА МУЦУНА. Вътре ако някой си свали маската (обикновенно децата, но понякога и други тъпунгери) ВСИЧКИ ИМ ГРАКВАТ: СЛАГАЙ СИ МАСКАТА!

  До бой не съм чувал да е стигнало, но полицаи и общински инспектори щъкат по улиците в центъра и налагат СЪБИРАЕМИ глоби от 250 лв (500 шекела) което е около един трудоден на СРЗ. Та...както казал Ляпчев-со кротце, со благо, и малце кютек (през джоба).

  За туй сме и на това дередже-виж моя коментар 10 тук.


  До коментар [#34] от "Иван":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 39. 39 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4390 Неутрално

  До коментар [#15] от "padrino":Я ни светни как е на Острова?
  —цитат от коментар 24 на Незнайко в Слънчевия град


  За вчера има 395436 теста и малко под 19000 положителни

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 40. 40 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1390 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":
  по скоро невидима

  ум море, глава шамандура
 41. 41 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1390 Гневно

  До коментар [#4] от "anonim440":
  безхаберието и тоталната абдикация от отговорност

  ум море, глава шамандура
 42. 42 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2548 Неутрално

  В Беларус като нямат цала година "мерки" как е?Измряха ли от ковида?Или няма никаква разлика от това дали има "мерки" или няма никакви "мерки"?
  —цитат от коментар 23 на WWW


  Кой брои в Беларус?
  Лукчо!
  Ти явно много му вярваш.

 43. 43 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не може оставим вируса да се разпространява и хората да умират.
  —цитат от коментар 13 на plynii


  Мангъристите друго мислят.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#35] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ": Маска за еднократна употреба не предпазва от нищо , написах определени маски - цена 15 лв. и нагоре бройка. Сега сметни и 2 деца , като имаш предвид че 4.9 мил. българи живеят с под 600 лв. месечно.
  —цитат от коментар 37 на Иван


  Считам че грешиш. Обикновенните маски за еднократна употреба спират ЧАСТ ОТ МАЛКИТЕ КАПКИ В ИЗДИШАНИЯ ОТ ТЕБ въздух, и така намаляваш процентно възможността те да достигнат до други хора. Тоест-ти пазиш тях, а те пазят теб. Работи ако всички носят маски.

  При нас сме с тсакива % новозаразени САМО заради масовото носене на маски. ОК, и щото затвориха ДОРИ И ОТКРИТИТЕ кръчми и кафенета (бачкат на тейк'ауей или продажби през прозорчето) , и СТРИКТНО се спазват ограниченията за брой клиенти в магазините.

  Виж тази моя фотоновина от март тази година, не разправям басни

  https://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2020/03/15/4041408_centura_na_netaniia_po_vreme_na_koronata/
  До коментар [#37] от "Иван":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 46. 46 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 327 Неутрално

  Можем да си говорим колкото искаме за заболели, хоспитализирани, лекуващи се вкъщи и т.н., но смъртността е нещо, за което не можем да си затворим очите. Смъртността у нас на месечна база се увеличава, и то доста.
  Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:

  март - 8
  април - 58
  май - 74
  юни - 90
  юли - 153
  август - 246
  септември - 196
  октомври - 482
  1 до 21 ноември - 1524

  Ако не се вземат мерки (не непременно локдаун), зимата ще ревем.

 47. 47 Профил на bmb38492846
  bmb38492846
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#9] от "anonim440":Обръщението е според индивида другарю. Милиционерите не са господа.
  —цитат от коментар 17 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти пък последните 20-30 години обръщал ли си се на улицата с " Другарю милиционер" към полицай?

 48. 48 Профил на bmb38492846
  bmb38492846
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Дрънкането във форума и в районно не е едно и също

 49. 49 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 327 Неутрално

  Коя епидемия човечеството е победило със силата на медицината?
  —цитат от коментар 18 на dedoliben

  Едрата шарка, убила 300 милиона души по света само през 20-ти век.

 50. 50 Профил на bmb38492846
  bmb38492846
  Рейтинг: 242 Неутрално

  [quote#34:"Иван"][/quote]

  Рискът се увеличава, но се постига психическо равновесие. Пък и превенция

 51. 51 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 26 Неутрално

  Причина за смъртта: психично разстройство в следствие от Ковид19.

 52. 52 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1515 Разстроено

  "Хората, които не ги е страх или не вярват в коронавируса, ще намерят начин да се забавляват."
  Аз предлагам всички, желаещи да се забавляват, които са изловени по заведенията след 23.30 ч., да бъдат пращани на общественополезен труд в ковид отделенията като санитари, да видят там какво забавление пада. Чак до смърт.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 53. 53 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Къде е Бенатова, Мангъров и прочее вувузели на тъпотията? Слаби Три и неговите лакеи са подхванали кампания срещу маските... Спрете Земята, искам да сляза
  —цитат от коментар 28 на #ОСТАВКА


  Колкото и да плюете Мангъров, той остана единствения, който продължава да дава съвети на хората, как могат да си помогнат сами. Вашите интелекти от щаба могат да само да казват - звънете на 112, за да ви убият.
  Мерките за самопомощ са много прости и евтини, и много хора биха оцеляли, ако ги спазваха.

 54. 54 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 206 Разстроено

  Ако не се вземат мерки (не непременно локдаун), зимата ще ревем.
  —цитат от коментар 46 на Nevena Stoilova


  Лично мнение - правителството такава каша забърка, че колкото и читави мерки да се вземат масата няма да повярва, че наистина е за тяхно добро, и на инат няма да ги спазва. Пренатягането скъса струната - хората се блъскат и вдигат скандали задължително да ги приемат в болница, други умират по стълбищата на болниците или докато ги размотават с линейки насам-натам, отделенията са препълнени, някои почнаха да се мятат през прозорците.
  Алибегов ми е наистина противен, но колкото и да не искам да го признавам - в някаква степен е прав. Макар че говори само за нещата, които вижда от собствената си камбанария, познавам не един или двама, които нямат нищо общо с кръчмарския/ресторантския/хотелския/туристическия бизнес, които едвам не потънаха при предното затваряне и при следващо такова директно фалират.
  Дори оставяйки и моите възгледи настрана, Дневник публикува и друга гледна точка "с 50% са се увеличили дълговите проблеми на бизнеса". Държавата няма да накара банките отново да пуснат възможността за разсрочване на кредитите, няма отново да направи подобно нещо и за данъците и таксите. В същото време искат да изменят закона, за да може фирмичките за бързи кредити да дерат още повече изпадналите в кофти финансова ситуация. А кранчето на ЕС е още под въпрос дали ще пусне нещо и колко.

 55. 55 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  До коментар [#54] от "shymi":

  Изключително разумно и балансирано мнение.
  За съжаление е рядкост - повечето са или в крайна истерия, или в пълно отрицание.
  А фактите са си факти, десетки хиляди фалираха или останаха без работа заради недомислените крайни реакции през пролетта.
  Десетки хиляди други са на ръба и лелеяното "затваряне" ще им види директно сметката, ако не е подплатено с изключително сериозни и всеобхватни компенсаторни мерки и обезщетения, което очевидно няма да се случи.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 56. 56 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#7] от "Nikolay Geranov":

  А останалите над 1 млн жертви, в т.ч. десетки хиляди във Франция, Испания, Италия и УК - те пак ли са въпросните "крадци".

  Не на нас тези манипулации

 57. 57 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  ".............С 50% са се увеличили дълговите проблеми на бизнеса...................."

  За съжаление ситуацията тепърва ще се влошава!

 58. 58 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Не че нещо, ама по нашенско 50 маски струват 5 лв (10 шекела, днес ще ходя на пазар и ще снимам това), кутия с 100 латексови ръкавици струва 7-8 лева по мрежите.
  —цитат от коментар 35 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ

  Не знам как е при вас, но при историята с маските е бизнес. Преди известно време се сдобих с 50 хирургически маски май за 22 лв или 24, вече забравих, плюс 5 лв за Еконт, т.е. 5 пъти по-скъпо. Вероятно има и по-евтини варианти, но в повечето случаи са по-скъпи.
  А ПСР тестовете ЩЕ бъдат безплатни, но щаба на Борисов все още обмисля как това да се случи. И ПСР тестовете са бизнес, с 400-500% печалба.

 59. 59 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Това означава, че сме по-добре от Мексико или, че не сме толкова зле като Мексико?😂

  Както и да го погледнеш никъде в ЕВРОПА няма "успеваемост" от 40%, това трябва да те лаши повече от това какво е в Мексико.
  —цитат от коментар 15 на padrino


  Искам само да кажа, че има нови хоризонти пред нашето правителство. По смъртност сме първи, но по проценти още можем. Важно е да не затваряме ресторантите все пак. Това че няма да има кой да отиде в тях не е важно.

 60. 60 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#2] от "anonim440":

  Така е, успяха да ви уплашат. Сега могат да ви накарат и на ръце да ходите и под сигнал да танцувате, изобщо каквото си поискат. Уплашения човек е най лесно манипулируем.

 61. 61 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#13] от "plynii":

  Кажи му да се скрие и вируса ще се уплаши и ще си отиде.

 62. 62 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#19] от "Gunners":

  Не че нещо ама в супермаркетите от 9 месеца всички са с маски. Сервитьорите в заведенията също. По важното е това уплаши ли вируса? Който има глава на раменете си отдавна е видял че всичките мерки са едно безсмислено упражнение, освен ако целта не е да докара всички до просешка тояга, за това вършат добра работа.

 63. 63 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#22] от "dsj02691732":

  На какви данни се базира това “експертно” мнение?

 64. 64 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#23] от "WWW":

  Никой не говори щото това е най ясното доказателство за безсмислието от мерки. Ако короната наистина изискваше такива мерки то в момента в Беларус трябваше илиците да са заринати от трупове. Но нищо подобно не се случва, да не говорим че Беларус без мерки е по добре от държави като Испания и Франция с дивашки мерки.

 65. 65 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#28] от "#ОСТАВКА":


  Много ми е странно когато хората да толкова слабо интелигентни че дори не виждат как всеки ден все повече се сбъдват прогнозите на Мангъров. Усилено всички държави вървят към 70те процента а мерките просто удължават една изкуствено създадена агония.

 66. 66 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#31] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Всеки поне средно интелигентен човек трябва отдавна да си е изясниш че носенето на парцал на устата по цял ден е вредно. Даже няма смисъл да се коментира, наукат отдавна е доказала ползата от навлизане на достатъчно кислород в тялото.

 67. 67 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Не е за "ковидисти от последния ден". Какво става и какво предстои да се случи в близките месеци:

  https://www.youtube.com/watch?v=ETP1z5gCPBw

 68. 68 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Не че нещо, ама по нашенско 50 маски струват 5 лв (10 шекела, днес ще ходя на пазар и ще снимам това), кутия с 100 латексови ръкавици струва 7-8 лева по мрежите.

  —цитат от коментар 35 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ

  Не знам как е при вас, но при историята с маските е бизнес. Преди известно време се сдобих с 50 хирургически маски май за 22 лв или 24, вече забравих, плюс 5 лв за Еконт, т.е. 5 пъти по-скъпо. Вероятно има и по-евтини варианти, но в повечето случаи са по-скъпи.
  А ПСР тестовете ЩЕ бъдат безплатни, но щаба на Борисов все още обмисля как това да се случи. И ПСР тестовете са бизнес, с 400-500% печалба.
  —цитат от коментар 58 на historama


  Е, при вас маските било бизнес, а при евреЙте как мислиш че е-благотворителна дейност?!? Ами не, И ТУК е бизнес. Ама въпреки че тук ВСИЧКО е по скъпо (в номинални стойности)-с маските сме кратно по евтини от вас-ПАК НОМИНАЛНО!

  Обещах да кача снимки от пазара днес-давам 2 линка от сергия на магазин за...санитарни потреби/домашни джунджурии. Търговецът Е БИЗНЕСМЕН, не филантроп, и от всяко продадено нещо-ПИЧЕЛИ. Виж цените и сравнявай-1 шекел е 50 ст.


  https://prikachi.net/image/snWM6

  https://prikachi.net/image/snxcm

  Тестовете СПР СА БЕЗПЛАТНИ за здравно осигурените поне първия, и следващите при поява на симптоми. За възрастни-безплатни веднъж на 2 седмици. И следят кой НЕ СИ прави тестове: Мен ОТ ПРОЛЕТТА ме тормозят почти през ден с СМСи да си направя поне един тест. След десетина дена "игнор" почнаха да ми се обаждат по телефона-ама господин Мойше, загрижихме се защо не си правиш тест/не попълваш данни (за температира и други симптоми) в едно приложение кото ми го пращат през седмица. Май искаха да проверят дали съм жив още, или съм умрял ама още не съм се вмирисал😀😀😀

  Е, и така вече няколко месеца тормоз, през седмица телефонен разговор с подканване. Ще се опъвам докато не дойдат с полиция да ме закарат да се тествам😀😀😀!!!

  И тук тестовете струват пари, но или здравната каса ги плаща на лабораториите, или държавата, не знам, не и хората директно от джоба си (освен ипохондриците'паралии...предполагам). Но се правят средно 30-50,000 теста (на 9 млн' население), и през последните няколко седмици положителните са около 2 %. Не знам по каква методика се правят, но резултати има-новозаразените са около 2% дневно СРЕДНО за Израел, знаят се къде процентите са по високи (масурестите, и напоследък арабските градове) и там затягат мерките-карантини и т.п.
  До коментар [#58] от "historama":

  П.С. Вчера ти пратих по Уатсап един клип, на руски ама готин....като за дъждовно време😀 Получи ли го?

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  ГЕРБ и ОП съвсем тръгнаха през просото. Мислят е за недосегаеми и...вечни.

 70. 70 Профил на dsj02691732
  dsj02691732
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#63] от "Billy Pilgrim":


  До коментар [#22] от "dsj02691732":На какви данни се базира това “експертно” мнение?
  —цитат от коментар 63 на Billy Pilgrim


  Мнението няма как да е експертно, защото е изказано от лаик в анонимен форум. Но макар да съм лаик не съм неграмотен. И след като съм чел поне 50 различни статии на учени от всяка точка на земното кълбо, и след като те всички са единодушни, че стаден имунитет се достига при 70% преболедували, то смятам че мнението ми не е съвсем лишено от логика. А това, че ти си функционално неграмотен и не разбираш много добре, това което четеш си е твой проблем. Както виждам обаче това не ти пречи самия ти да се опитваш да изглеждаш "експерт".

 71. 71 Профил на dsj02691732
  dsj02691732
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "historama":

  И тук вече се намират маски на разумна цена. Например тези :
  https://dentalstore.bg/hirurgichni-maski-s-lastik
  Колко са качествени е друг въпрос, но те и тези от линка на Мойше са китайски боклуци.

 72. 72 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#5] от "etar":

  Скоро 102% .
  Като почне масовата ваксинация ,че ги смъкнат.
  Прогнозирам леко покачване догодина ,преди следващия грипен сезон и втора вълна ваксинация ,съпроводени с гръмки изцепки за успехите на първата.
  Говори се за Ковид сертификати за ваксиниране , които ше ти облекчат живота.
  Доброзорно ше е ,баце. Няма отърване.

 73. 73 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#5] от "etar":

  Скоро 102% .
  Като почне масовата ваксинация ,че ги смъкнат.
  Прогнозирам леко покачване догодина ,преди следващия грипен сезон и втора вълна ваксинация ,съпроводени с гръмки изцепки за успехите на първата.
  Говори се за Ковид сертификати за ваксиниране , които ше ти облекчат живота.
  Доброзорно ше е ,баце. Няма отърване.

 74. 74 Профил на Beavis
  Beavis
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#66] от "Billy Pilgrim":

  Всеки поне средно интелигентен човек би сменял маската си на два часа. Другите си губят времето да обясняват, колко е вредно носенето на маска.

 75. 75 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#74] от "Beavis":

  Ти сменяш ли я на два часа?

 76. 76 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#39] от "padrino":

  Четох ,че там щели да ви дамгосват с "Ковид паспорти" за ваксинация ,за да можете да щъкате и да имате привилегии. Верно ли е тва или нашите медии лъжат?

 77. 77 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#39] от "padrino":

  Четох ,че там щели да ви дамгосват с "Ковид паспорти" за ваксинация ,за да можете да щъкате и да имате привилегии. Верно ли е тва или нашите медии лъжат?

 78. 78 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3325 Неутрално

  До коментар [#77] от "pavur":

  Да бе, "ковид паспорти".
  Тескерето може да се фалшифицира, пък не всеки си носи паспорта на видно място.
  Знайш бли колко ще има дето ще изклинчат и провалят инциативата.
  Най-чисто е ушни марки. Така всеки ще може да знае с какъв си общува и съответно поддържа необходимата дистанция.

 79. 79 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 438 Весело

  "да се даде "глътна въздух" на лекарите."

  Някой пак не чете какво пише...

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Поредното недоразумение е тоя министър, ама голямо ....... Пре-експонирането вика на проблема, че сме "неадекватници" , създава впечатлението че сме "пълни неадекватници"....... Целта вика на тая идея, е че нямаме никаква идея ........ Абе няма ли да пукне най после някой министър, знам-министър, депутат, прокурор..... че да повярват хората на щаба ви смешен?

 81. 81 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Валерката вчера в медиите на Пеевски/ Европа и Нова/ зададе тона и днес - "лок даун". Това се и очакваше за днес..
  Бедни ми, бедни Бойко Борисов, що не даде оставка лятото, сега всички си правят таш.ак с теб!

 82. 82 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 480 Весело

  "Коронавирусът в България: Здравният министър обяви сериозно затягане на мерките от петък"


  Голям праз. Като ги махнат пак ще стане същото.

 83. 83 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Строгите мерки закъсняха много.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 84. 84 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  До коментар [#67] от "alexsilver":

  След като никой не си е направил труда да изслуша д-р Първанова в дадения от мене клип, ще дам някои от по-фрапиращите данни за ковид-психозата:
  - само 3.5% от ПъЦъРъ тестовете са дали верен резултат,
  - СЗО е променила някои основни дефиниции с много по-неточни и по-обтекаеми,
  - за "болен" се обявява всеки, за който има 1 положително лабораторно изследване. Всички останали "учебникарски" критерии отпадат, включително аутопсиите.
  Така въоръжени с "новата нормалност", нататък "тукашните" могат да затягат въжето, докато не остане жива душа. Защо го правят, само заради парите ли или поради безмерна некадърност, засега не е ясно. Но както в Русия, пък и в някои други страни подготвят ТРИБУНАЛ, за да изобличат и осъдят престъпленията на властите, така и тук може да заиграе мечката. Кво прайм тогава?

 85. 85 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Сега остава във Дневник да ни обяснят , че мерките удрят на камък 🥴!

  agent
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Управляващите си гарантират властване без протести до изборите!!!

 89. 89 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Изтеглих и изгледах шоуто на НОЩ! Бегом за пуканки и бира..... и сядам да гледам реакциите на кръчмарите и плоскоземците.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 90. 90 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Позитивните и Излекувани и те ли пак ще страдат?
  Нали сте купили милиони ваксини, опс...

 91. 91 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Не мога да разбера защо затварят всички магазини. Ако ти потрябва нещо от бита какво правиш? По принцип, хората влизат много по-малко в железарии, магазини за дрехи и пр. в сравнение с хранителните магазини. Какъв е медицинският смисъл от затварянето на всички магазини? Като ти изгорят бушоните у вас какво правиш?

 92. 92 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  По на "швабите" модела с дисциплина ще се справим бьлгарски народ.

 93. 93 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Строгите мерки закъсняха много.
  —цитат от коментар 83 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  А защо в Гърция като не дадоха ефект и броят на случаите вече догонва българските мислят за постепенно вдигане на карантината до Коледа?
  И вече ви предупреждават, че след Коледа ще има ТРЕТА ВЪЛНА!

 94. 94 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  .... Пълни олигофрени, ама пълни !..... Няма да затваряме, няма да затваряме и всичко затваряме..... Аз като писах, преди две седмици, че тея недоразумения всичко ще затворят, умници във форума умуваха тогава....... още тогава от еврокомисията казаха европейците да не правят планове за Коледа, но нашите идиоти отидоха в Банско да им обедняват как нямало проблем.... Днес в Германия започнаха протести, разпръскват ги с водни оръдия......

 95. 95 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Изтеглих и изгледах шоуто на НОЩ! Бегом за пуканки и бира..... и сядам да гледам реакциите на кръчмарите и плоскоземците.
  —цитат от коментар 89 на chichka


  гледай да не се освиниш до края на карантината. И не прекалявай с бирата, а жената ти с транквилантите.

 96. 96 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  До коментар [#32] от "ews09691998":

  "А 36-годишният мъж в Бургас дори не е стигнал до интензивното. Съчувствам на близките му..."
  Крушката си има опашка. Майката е фармацевт и от 10 дена го лекува с разни антибиотици, защото е разбирачка, три пъти е сменяла лекарството , мери му сатурацията, дава нови лекарства и накрая като се изцъкля и посинява, хуква по болниците.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 97. 97 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Управляващите си гарантират властване без протести до изборите!!!
  —цитат от коментар 88 на silverman


  не, хората ще ги изметат и без избори през февруари. Много му се събра на Боце.

 98. 98 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Мачове ще има ли от първенството и Лига Европа?

 99. 99 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Не мога да разбера защо затварят всички магазини. Ако ти потрябва нещо от бита какво правиш? По принцип, хората влизат много по-малко в железарии, магазини за дрехи и пр. в сравнение с хранителните магазини. Какъв е медицинският смисъл от затварянето на всички магазини? Като ти изгорят бушоните у вас какво правиш?
  —цитат от коментар 91 на Иполит Матвеевич


  Защото са умствено импотенти идиоти, затова.

 100. 100 Профил на Nikolay Pavlov
  Nikolay Pavlov
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Вървим към отлагане на изборите до разпределяне на новото папу от Европа

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK