Кратки новини: ВМРО внесе поправки за криминализиране на радикалния ислям

Кратки новини: ВМРО внесе поправки за криминализиране на радикалния ислям

© Георги КожухаровИзбори 2022

Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


ВМРО внесе промени в Наказателния кодекс за криминализиране на радикалния ислям


ВМРО внесе в парламента предложения за промени в Наказателния кодекс, с които се криминализира радикалния ислям, налага се ефективно наказание лишаване от свобода при кражба на вещи на стойност над една работна заплата. Те предлагат и промени за неизбежната отбрана. Според предложения от тях текст за Наказателен кодекс, няма да има превишаване на пределите на неизбежната отбрана, когато "нападението е извършено чрез противозаконно влизане в жилище; нападението е насочено срещу живота, здравето, свободата или половата неприкосновеност на отбраняващия се или на другиго и е извършено от две или повече лица, от въоръжено лице или нощем".


Ветко Арабаджиев е настанен в болница с коронавирус


Бизнесменът Ветко Арабаджиев е настанен в частна болница с Covid-19. От известно време той се е лекувал извън болницата на затвора, съобщи БНР. Миналия петък му е направен PСR тест, който се е оказал положителен, и Арабаджиев е бил преместен и настанен е в Covid отделението на лечебното заведение. Той е поставен под денонощна охрана. Арабаджиев е в ареста от месец май 2019 г. по обвинение за участие в организирана престъпна група. Още през април защитата поиска да бъде освободен от ареста заради пандемията, тъй като той има множество други заболявания, но съдът отказа. Адвокатът му Илиан Василев потвърди за диагнозата пред "Дневник" и насочи всички въпроси към прокуратурата и съда, както и към експерти, които преди 5 дни са твърдели, че Арабаджиев е "в цветущо здраве".

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK