Кратки новини: БСП сезира главния прокурор за изнесените данни във ВиК сектора

Кратки новини: БСП сезира главния прокурор за изнесените данни във ВиК сектора

© Юлия Лазарова"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


БСП сезира главния прокурор за изнесени данни във ВиК сектора


"Сезираме главния прокурор за изнесените факти във ВиК сектора от министър Емил Димитров", това написа в социалната мрежа "Фейсбук" председателят на БСП Корнелия Нинова.


"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност. Министър Димитров изнесе в петък в парламента факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции. Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове. Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност", пише Нинова.


Нинова добавя, че БСП ще предостави на главния прокурор Иван Гешев стенограмата от заседанието на парламента, за да "започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол".

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2976 Любопитно

  Нинова, нали му искате оставката на Гешев или вече клекнахте?

  За водоснабдяването са отговорни общините, сигурно половината от тях се управляват от ваши кметове, ама сега е много удобно да се прехвърли проблема от болната глава на здравата?

 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  "Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност. Министър Димитров изнесе в петък в парламента факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие
  ___________________
  Може да няма вода за пиене и къпане ама за ВЕЦ-овете към ДПС и Пеевски водата се смята за неизчерпаем ресурс!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dariya Koleva":

  За водоснабдяването са отговорни ВиК дружествата, които са със 100 процента държавно участие. Има и ВиК дружества със смесено участие, но така или иначе над 50 процента са държавни. Изцяло общински ВиК дружества има много малко и то са на малки общини. Като цяло, повечето ВиК дружества едва дишат, заради сбърканат политика във ВиК сектора.
  За водоснабдяването отговаря МРРБ, като принципал на ВиК дружествата. В ГЕРБ имат едно светило Лиляна Павлова. Тя много се хвалеше, че извършила реформа във ВиК сектора. Резултатите са видими.

  Бивш tww09306483.
 4. 4 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  Добре са направили. Не вярвах, че мога да напиша такова нещо, но е факт.

 5. 5 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2976 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dariya Koleva":За водоснабдяването са отговорни ВиК дружествата, които са със 100 процента държавно участие. Има и ВиК дружества със смесено участие, но така или иначе над 50 процента са държавни. Изцяло общински ВиК дружества има много малко и то са на малки общини.
  —цитат от коментар 3 на Petleshev


  А Софийска вода държавна ли е? Или така да си говорим на ангро?

  Не случайно малки общини имат проблеми с водоснабдяването, кметовете да се рамърдат да правят проекти за нови водоизточници, а не да чакат правителството да им върши работата!

 6. 6 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#5] от "Dariya Koleva":

  Софийска вода е единственото дружество на концесия и то няма нищо общо с останалите. За концесията отговаря софийската община. Преди години ВМРО искаха разваляне на концесията. Обаче откакто влязоха във властта, желанието им за отмяна на концесията, внезапно изчезна. ;)

  Бивш tww09306483.
 7. 7 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Абе къде е Каскета?
  Не се е появявал публично, откакто в Хасково му зададоха въпроса за 700-те милиона и какво прави по отношение на Горанов.

 8. 8 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#5] от "Dariya Koleva":

  Само не казваш, какво да правят кметовете на малки общини, които се водоснабдяват от държавни ВиК дружества? Всъщност, повечето са такива. Откъде да го намерят този бюджет за нови водоизточници? Освен това, тия нови водоизточници искат нови водопроводи, нови водоеми и нови пречиствателни станции. Тоест става въпрос за десетки милиони. Как точно да го направи един кмет?

  Бивш tww09306483.
 9. 9 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Именно защото водата е толкова важна занас, проблемите трябва да се знаят и решават навреме, не да се крият. Скритата информация ще доведе до още повече корипция икражби!

 10. 10 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 807 Неутрално

  За водоснабдяването са отговорни общините, сигурно половината от тях се управляват от ваши кметове, ама сега е много удобно да се прехвърли проблема от болната глава на здравата?
  —цитат от коментар 1 на Dariya Koleva

  И ти си неука и некадърна като всички гербери!
  Общинските ВИК дружества са малки и малко на брой - снабдяват с вода под 10% от населението.
  Всички останали са "под шапката" на ГЕРБ и ДПС/Пеевски, които безогледно ги разграбват и пълнат чекмеджетата.
  А "здрави глави" в ГЕРБ няма, хич не се заблуждавай!
  Всички са прогнили тикви!

 11. 11 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 807 Гневно

  А Софийска вода държавна ли е? Или така да си говорим на ангро?
  —цитат от коментар 5 на Dariya Koleva

  Пак не знаеш!
  "„Софийска вода” АД е създадена през октомври 2000 г. по силата на 25-годишен Договор за концесия." (цитат от сайта на дружството)
  Освен това „Софийска вода” АД е водоРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНО дружество. То няма собствени водоизточници и не управлява такива.
  Сега разбра ли, тиква загубена?!

 12. 12 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2976 Неутрално

  Откъде да го намерят този бюджет за нови водоизточници? Освен това, тия нови водоизточници искат нови водопроводи, нови водоеми и нови пречиствателни станции. Тоест става въпрос за десетки милиони. Как точно да го направи един кмет?
  —цитат от коментар 8 на Petleshev


  Халло, нали затова има еврофондове? Но кметът трябва да се разтърчи, да намери малко средства за проектирането, а после се кандидатства по някоя програма на ЕС и воала, проблемът ще се реши!

  Разбирам ви, че сега сте пренесли борбата срещу ГЕРБ в малки битови теми, но пак нямате никакъв шанс!

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3968 Неутрално

  " "Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност. Министър Димитров изнесе в петък в парламента факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции. Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове. Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност", пише Нинова."


  Водна криза - епизод пореден ! Гербери, къде се покрихте пак и не коментирате фактите или Бойкикиев ви е пак виновен и за тях ?

 14. 14 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2976 Неутрално

  [quote#10:"uporit"][/quote]

  Отговарям ти с цитат от искането на Нинова, дано разбереш

  " ... факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия ... и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции."

  И кметовете са ВИНОВНИ, а кметовете в много селищни системи са от БСП или ДПС, да се хвърля вина само на ГЕРБ не става, те не са слънце да огравят навсякъде и развномерно!

 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#12] от "Dariya Koleva":

  Какво значи "има еврофондове"? Нашата държава само на това ли разчита? Значи ние нямаме собствен финансов ресурс за нищо? Всяка една община е едва ли не на произвола на съдбата и трябва да си търси еврофондове и да се спасява? Е, с изключение на няколко Богопомазани общини, където се леят стотици милиони за безсмислици, имащи за цел да прославят управлението на ГЕРБ!
  Много е умилително, как ГЕРБ стоварва своите неуспехи на главите на кметовете. При зверската централизация която е в България, накрая кметовете го отнасят, нали? Кмета да се разтърчал и да намерел пари и после да кандидатствал по някоя програма?! Ама по коя програма? По някоя там...! Баси, не се ли усещаш какви глупости пишеш?!
  Пак ти повтарям, почти всички ВиК дружества са с преобладаващо държавно участие. Какви кметове са ти виновни? Има си МРРБ което отговаря за ВиК дружествата и МОСВ което определя политиката във водния сектор. Тук кметовете нямат отношение.

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 780 Неутрално

  „БСП сезира главния прокурор за изнесените данни във ВиК сектора“ – от Заглавието
  ----------------------------------------------------------------------

  БСП винаги са били опозиция на ГЕРБ и на Тиквата.

  ДСБ само на думи са опозиция и винаги са помагали на Тиквата да вземе властта.
  Дори след като Христо Иванов си подаде оставката,
  Атанас Атанасов (от ДСБ) „продаде“ избирателите си
  и не подкрепи внесения Вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ.

 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#14] от "Dariya Koleva":

  Аха...! Естествено...! Знаем...! Няма как кметовете да не са виновни. И то само ония, които не са от ГЕРБ, нали? Има си хас, някой от ГЕРБ да е виновен. Такъв случай в историята, няма! :)))

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#16] от "bib45647808":

  Кога е бил този вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ. През коя година? Нещо се бъркаш ми се струва...?! ;)

  Бивш tww09306483.
 19. 19 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  "БСП сезира главния прокурор"

  Каскетът няма да си го причини заради БСП

 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3173 Неутрално

  Точно това целеше Димитров, да изпревари събитията с 4-5 месеца. Безсилен под натиска на етнически, коалиционен, корпоративен и всякакъв мир да върже гащите

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2976 Неутрално

  До коментар [#12] от "Dariya Koleva":Какво значи "има еврофондове"? Нашата държава само на това ли разчита? Значи ние нямаме собствен финансов ресурс за нищо? Всяка една община е едва ли не на произвола на съдбата и трябва да си търси еврофондове и да се спасява? Е, с изключение на няколко Богопомазани общини, където се леят стотици милиони за безсмислици, имащи за цел да прославят управлението на ГЕРБ!Много е умилително, как ГЕРБ стоварва своите неуспехи на главите на кметовете. При зверската централизация която е в България, накрая кметовете го отнасят, нали? Кмета да се разтърчал и да намерел пари и после да кандидатствал по някоя програма?! Ама по коя програма? По някоя там...! Баси, не се ли усещаш какви глупости пишеш?!Пак ти повтарям, почти всички ВиК дружества са с преобладаващо държавно участие. Какви кметове са ти виновни? Има си МРРБ което отговаря за ВиК дружествата и МОСВ което определя политиката във водния сектор. Тук кметовете нямат отношение.
  —цитат от коментар 15 на Petleshev


  Много думи, нищо съществено!

  Представи си многодетна майка, кое дете според теб ще получи първо храна? Онова дето крещи или другото, дето си мълчи, въпреки че е гладно?

  Така е със селищните системи, има сърцати кметове, крещят ако трябва, много лесно се намира подходяща програма от ЕС, ама иска да се размърдат, а не с типичния балкански махмурлук работа не се върши!

 22. 22 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  То ако България беше правова държава БКП въобще нямаше да съществува, а тези от БКП щяха да са в затвора.
  А то престъпник до престъпника, милионер до милионера, ама били "социална партия" "защитаваща интереса на бедните". Че аз не знам да има един комунист, който да не е милионер.

 23. 23 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Все пак министър ги говори тези неща. Да не кажат после не сме чули. Иначе няма КЬОРАВ ЯЗОВИР направен от ГЕРБ, трудно се караде от язовирна стена или водопроводни тръби , все пак тези неща трябва да ги има ...Прото е потресаващо че няма нищ изградено от 1975 година. Все пак всички мислими амортизационни сроков на тези неща са 30 години. Не искам да говоря ,че има буквално революция в тръбите (евтини) . Те могат да издържат до 100 години , и лесно се полагат. през тези години ГЕРБ дружината можеше да смени интернитовите тръби, които все още са са 90% от мрежата , и загубите на вода достигат до 80% !!! Без да съм гледал цифри за Бургас , загубите ще са над 50% , тоест половината вода от язовира изчезва по трасето..

 24. 24 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#16] от "bib45647808":Кога е бил този вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ. През коя година? Нещо се бъркаш ми се струва...?! ;)
  —цитат от коментар 18 на Petleshev


  Декември 2015г. Хр.Иванов бие дузпата на Тиквата и напуска Правителството.
  През февруари 2016г Реф.Блок „продават“ избирателите си и подкрепят Правителството при гласувания Вот на Недоверие.

  Ето ти линк от демократичен сайт:
  https://clubz.bg/34725-130_deputati_podkrepiha_kabineta_votyt_ne_mina_snimki

  До коментар [#18] от "Petleshev":

 25. 25 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#21] от "Dariya Koleva":

  Какво има да си представям? То се вижда...! Забравени от Бога общини със занемарена и западнала ВиК инфраструктура, стопанисвана от разсипани и некадърно управлявани ВиК дружества. После кметовете трябвало да реват, за да свършат работата на държавата, тоест на МРРБ. Страхотна логика и разсъждения...! Държавата в лицето на МРРБ и МОСВ не си мърда пръста и твори глупост след глупост. Краде се и се разсипва колосален финансов ресур, защото е поверен в ръцете на крадливи малоумници. Ти ни обясняваш, че кметовете били виновни?! Правиш ли разлика между държавно търговско дружество, каквото е едно ВиК и местна власт в лицето на един кмет? Май по-скоро пишеш наизуст, а? Да се кандидатствало по някакви програми и те парите сами идват, а? Пълни глупости...!

  Бивш tww09306483.
 26. 26 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  То ако България беше правова държава БКП въобще нямаше да съществува, а тези от БКП щяха да са в затвора.А то .....
  —цитат от коментар 22 на anonim440

  А то управляват.

 27. 27 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 590 Весело

  Хммм ... когато Ревизоро стана министър по неволя много смях падна, не че не беше смешно. Чест му прави обаче, че без да му пука какво ще каже началника му, предупреждава до къде могат да сигнат нещата с водата. Едни правят милионо от водата, но за сметка на тях други ще ходят жадни.
  Понеже въпроса е повдигнат от БСП, не че водата не е национален стратегически жизненоважен източник, много колеги тук във форума (и не само) смятат, че в момента от мухата се прави слон. Същите тези, когато проблема стане слон ще натиснат медиите и главната каскетура и както стана със 700 млн. на Владко и пачките с постолета на Бойко, без да мерим оценката за председателя на НС, ще се заметат проблема под... чергата.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe

  robin ot Crusoe
 28. 28 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#26] от "Virgin":

  Като управляват вие комунистите защо сте против тях?

 29. 29 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2976 Неутрално

  Нинова се опитва да прави рейтинг на гърба на проблеми, които никой не може с магическа пръчка за кратко време да отстрани!

  Пак повтарям, ако кмет на селищна система с проблеми във водоснабдяването не си свърши работата как горните инстанции да знаят, че има проблем? Затова твърдя, че кметовете на селищните системи са отговорни за проблеми с водоснабдяването! Точка!

 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#24] от "bib45647808":

  Ами да...! По онова време ДСБ е в коалиция, тоест Реформаторския блок. Защо приписваш всичко на ДСБ? Още повече става въпрос за вот на недоверие на тема Здравна политика. Тогава Москов все още имаше подкрепата на ДСБ и не само, затова е съвсем нормално да го подкрепят. По-късно Москов открито залитна към ГЕРБ, облиза подметките на Борисов и направи своят личен избор. Много хора не вярваха, че това може да бъде направено от Москов, но това е факт.
  За времето което говориш, председател на ДСБ беше Радан Кънев, ако се не лъжа. Атанасов стана в последствие председател на ДСБ. По мое мнение това беше грешка от страна на ДСБ, но те си го избират все пак...!
  Затова ти казвам, че нещо ти е объркана хронологията и няма как да обясняваш, че Атанасов продал нещо си, когато цял свят знае, че най-големите продажници на Реморматорския блок бяха Кунева и Лукарски. Именно те се държаха за шлифера на Борисов до последно. Даже сега СДС е коалиционен партньор на ГЕРБ, забрави ли?

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2389 Весело

  До коментар [#26] от "Virgin":Като управляват вие комунистите защо сте против тях?
  —цитат от коментар 28 на anonim440

  Аз никога не съм бил комунист.
  Питай комуниста Борисов, защо отказа да напусне БКП!

 32. 32 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#29] от "Dariya Koleva":

  Абе тикво загубена...! За кой път да ти повторя, че общините нямат нищо общо с държавните търговски дружества ВиК? За какви горни инстанции ни говориш? Или искаш да ни кажеш, че МРРБ няма никаква идея какво правят собствените му дружества и чакат някой кмет да им каже? Ти сериозно ли го мислиш това?
  Какво кратко време? ГЕРБ управлява от десет години? Това кратко време ли е? Всичкия този хаос и проблеми във ВиК сектора са забъркани от Лиляна Павлова и Екатерина Захариева. Първата го играеше министър, втората се мислеше за велик юрист. На Захариева дължим един малоумен Закон за водите, който не свърши никаква полезна работа. И лошото е, че това е само началото...! Тепърва ще се усеща наследството на дебелогъзата Лиляна...! Ти защо мислиш я покриха в Брюксел?

  Бивш tww09306483.
 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#31] от "Virgin":

  Ако питаш някой заклет ГЕРБ-ер, даже може и да ти обясни, че в Симеоново са приемали само дисиденти и противници на режима на Живков...! :)))

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#31] от "Virgin":

  Всичките ти писаници са комунистически.


 35. 35 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2389 Весело

  До коментар [#31] от "Virgin":Всичките ти писаници са комунистически.
  —цитат от коментар 34 на anonim440

  Така ли?
  Дай пример!
  Например одобрил съм създаването на държавни бензиностанции, национализирането на бизнеси и на пенсионните фондове, завладяването на медиите, произвола на прокуратурата, милиционерщината.....???
  Да не стане крадецът вика "Дружте крадеца".

 36. 36 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1976 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dariya Koleva":

  това, че му искат оставката не означава, че не могат да искат от него да си свърши работата ако има престъпление.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 37. 37 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#35] от "Virgin":

  Пишете про БКП винаги.
  Дайте си сама примери.
  Вие сте си комунистка. Може и да не членувате в БКП, но убежденията ви са комунистически.

 38. 38 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2976 Неутрално

  До коментар [#21] от "Dariya Koleva":Какво има да си представям? То се вижда...! Забравени от Бога общини със занемарена и западнала ВиК инфраструктура, стопанисвана от разсипани и некадърно управлявани ВиК дружества. После кметовете трябвало да реват, за да свършат работата на държавата, тоест на МРРБ. Страхотна логика и разсъждения...! Държавата в лицето на МРРБ и МОСВ не си мърда пръста и твори глупост след глупост. Краде се и се разсипва колосален финансов ресур, защото е поверен в ръцете на крадливи малоумници. Ти ни обясняваш, че кметовете били виновни?! Правиш ли разлика между държавно търговско дружество, каквото е едно ВиК и местна власт в лицето на един кмет? Май по-скоро пишеш наизуст, а? Да се кандидатствало по някакви програми и те парите сами идват, а? Пълни глупости...!
  —цитат от коментар 25 на Petleshev


  Господине, не пишете коментари без да сте чели статията, самата Нинова обвинява между другото кметовете на общините, а вие тук се опитвате бялото да го изкарате черно!

 39. 39 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2389 Весело

  До коментар [#35] от "Virgin":Пишете про БКП винаги.Дайте си сама примери.Вие сте си комунистка. Може и да не членувате в БКП, но убежденията ви са комунистически.
  —цитат от коментар 37 на anonim440


  Ами не, всъщност за БКП не пиша.
  Тя е история.
  А знаете ли защо толкова си харесвате Бойко Борисов?
  Защото ви харесваше образа на "човек от народа" създаден от Тодор Живков при управлението на БКП.
  Сега неговият компаньон прилага същата практика - говори простотийки, обикаля из провинцията, прегръща "трудящи се", обградил се е с блюдолизци които да го величаят, раздава апартаменти, облаги, звания......
  Радост за комунистическата душа.
  Радост за теб.

 40. 40 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2976 Неутрално

  До коментар [#29] от "Dariya Koleva":Абе тикво загубена...!
  —цитат от коментар 32 на Petleshev


  Аргументът ви е перфектен, обидите в спор обикновенно са контрапродуктивни, издават вашето безсилие да спорите с балансирани аргументи!

  Кметовете са на първо място виновни, ако тяхната община има проблеми с водоснабдяването!

 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dariya Koleva":

  Ами другия път като имате проблеми с водата, отивайте в общината! Да не вземете да се объркате и да търсите ВиК-то...! :)))

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4943 Гневно

  Проблемите на В и К са проблеми на всички управляващи , било в опозиция или не , спането или недоглеждането , или бездействието са еднакво наказуеми !

 43. 43 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Да бяха изчакали малко. Трябваше прокуратурата да се САМОсезира както за къщичките за птици и подобни. Макар в името на принципа пр-та трябваше да се самосезира светкавично: това е министър, който изнася данни не къде да е, а в парламента.

  Щеше да има много повече за коментиране ... ако не е твърде тегаво.

 44. 44 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 106 Неутрално

  А така, мълчете, каскетчета.

 45. 45 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#39] от "Virgin":

  Точно като комунистка лъжете.
  Нито се покаяхте, нито си признахте престъпленията.
  Кого лъжете? Себе си?

 46. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4209 Неутрално

  Ако Костов беше останал нан власт поне още един мандат , нямаше да има проблеми във водоснабдяването. По негово време започнаха мащабно обновяване на В и К сектора и подмяна на остарялата водопроводна мрежа от която се губи над 60% вода с така наречения "Воден заем". Тогава още не бяхме в ЕС и нямаше еврофондове. След Костов реформите във водния сектор спряха. Главният проблем във водоснабдяването не са водните източници , а огромната загуба на вода , която е над 60%. Парите от Евросъюза се харчеха за какво ли не ,но не и за подмяна азбестоциментовата водопроводната мрежа на страната , което по цени от преди 20 години щеше да струва около 3 милиарда лева. Правителството на ГЕРБ предпочете тези пари да ги изхарчи за руски газови потоци и АЕЦ-и. Въпрос на приоритет. Затова в бъдеще ще има водни кризи , за което главен виновник е ГЕРБ.

 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#46] от "tacheaux":

  Няма смисъл да се разсъждава, какво е можело да бъде или да не бъде, ако Костов беше имал и друг мандат. Така или иначе Костов беше на власт преди 20 години. От тия 20 години, 10 години са под управлението на ГЕРБ. При ГЕРБ се пропуснаха много възможности и се загуби много време в имитация на реформи. Да видим, дали на следващите избори българският народ ще настъпи отново същата мотика.

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Весело

  ""Сезираме главния прокурор за изнесените факти във ВиК сектора от министър Емил Димитров", това написа в социалната мрежа "Фейсбук" председателят на БСП Корнелия Нинова.
  "Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност."

  С такива мероприятия на "отговорната опозиция" Баце ще си деребейства дорде е жив!
  Другарко Нинова, Вие за Народно събрание не сте ли чували, ами требе Фейсбук да "упълномощавате". Досущ като Бацето.
  И ако въпросът е на национална сигурност, има Съвет по националната сигурност при Президента. За какво ви е Гешев!? Най-много да спре водата за да пребори вареното на ракия в несертифицирани от прокуратурата казани.

 49. 49 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Весело

  До коментар [#43] от "bosko":

  "Да бяха изчакали малко. Трябваше прокуратурата да се САМОсезира както за къщичките за птици и подобни."

  Всъщност, ако се чака на прокуратурата, трябва да се чака с петилетки, даже десетилетки ще минат. Първо, Върховната административна прокуратура ще разпореди проверка ... на Ревизоро. Ревизоро ще пусне "окръжно" да ВиК директорите да докладват ... "престъпленията". Докладите ще бъдат прегледани от Баце (и ударната бойна група на ГЕРБ). Който директор се окаже неблагосъстоятелен към ГЕРБ, ще бъде "хвърлен на прокуратурата". Ако директорът се окаже "нагъл" за ГЕРБ, сиреч спазващ закона като Божидар Нанев, напразните усилия на прокурора ще бъдат възнаградени със съдийски пост (като Маргарита Немска). А делото докато мине трите инстанции, избиратели и политици ще са забрали за какво точно е било. Даже нещо повече, политиците ще имат нова стратегия, не за 9 млн. лв. като за един противогрипен препарат, а за стотици милиони за язовири с ВЕЦ или ваксини при минус 70 градуса.. Дори ще има и нов главен прокурор, който ще се прави на луд, че прокуратурата се е пременила от както той е взел контрола и ... за минали производства не отговаря, ако Народното събрание не отмени давността от правото.

 50. 50 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2338 Весело

  До коментар [#46] от "tacheaux":

  "По негово време започнаха мащабно обновяване на В и К сектора и подмяна на остарялата водопроводна мрежа"

  Каскадата "Горна Арда" не е точно водоснабдителен проект. По-скоро минава за водо-отклонителен проект и при едно "мъдро" управление като на министърката по бедствия и аварии, Емел Етем, се превръща в наводнителен проект.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK