Кратки новини: Председателят на БАН беше избран за още един мандат на поста

Кратки новини: Председателят на БАН беше избран за още един мандат на поста

© Юлия Лазарова"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Председателят на БАН беше избран за още един мандат на поста


Акад. Юлиан Ревалски беше избран за председател на Българската академия на науките за периода 2021-2024 г. Решението беше взето днес на онлайн заседание на Общото събрание на БАН. Ревалски беше избран с 68 гласа от 86 гласували членове. Той беше и единствен кандидат за поста. Ревалски е председател на Българската академия на науките от 2016 г., а в периода 2013-2016 е директор на Института по математика и информатика на БАН.


Опит за измама с фалшив имейл от "Български пощи"


Мошеници използват името на "Български пощи" в опит да измамят неговите клиенти в интернет, съобщи пресцентърът на дружеството. Става дума за имейл, които информира, че колет не може да бъде доставен заради неплатено мито. Следва предупреждение, че "ако пакетът не бъде доставен до 30 дни, "Български пощи" имат право да поискат такса за всеки ден от резервацията".


Получателят бива подканен да плати с банкова карта, като са дадени и линкове, където това може да бъде направено. В част от мейлите се обещава участие в игра с награда мобилен телефон, ако се даде имейл и данни за дебитна или кредитна карта и бъде платена такса. Прави впечатление, че мейлът, от който се получава съобщението, много прилича на този на "Български пощи".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK