Напусналият БНТ Горан Благоев ще води предаване по "Евроком"

Горан Благоев

© Юлия Лазарова

Горан БлагоевНапусналият преди ден БНТ журналист Горан Благоев ще има свое предаване по телевизия "Евроком".


Създателят и дългогодишен водещ на "Вяра и общество" по обществената телевизия я напусна на 1 декември с обяснението, че там под ръководството на генералния директор Емил Кошлуков "започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността." До конфликт между водещия и директор се стигна началото на лятото, когато повторения на "Вяра и общество" отпаднаха от лятната схема на телевизията. Тогава Благоев намекна, че самото предаване ще бъде свалено от ефир през есента под натиск от ръководството на Българската православна църква, което отказва покани да участва в предаването.


Във фейсбук-профила си днес Благоев съобщи, че новото му предаване ще се казва "Памет без давност", а първото издание е включено в програмната схема тази събота в 19 ч. "Благодаря на собствениците на телевизията и на колегите там за съпричастността и подкрепата. Започвам нов проект в медия в която оцениха моя натрупан с десетилетията професионализъм. В медия в която ти помагат да реализираш идеите си, а не ти пречат. В медия в която ти дават свобода, а не те мачкат", написа Благоев.


Междувременно журналистът стана член на "Републиканци за България", където ще отговаря за демографските, етническите и религиозните проблеми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK