Тази рубрика е създадена по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.

Министерството на земеделието ще прави ремонт на стотици обекти на "Напоителни системи"

Министерството на земеделието ще прави ремонт на стотици обекти на "Напоителни системи"

© Велко АнгеловМинистерството на земеделието предвижда рехабилитация на 265 обекта от "Напоителни системи". Целта е след това да се увеличи в пъти площта за напояване в някои райони на страната. Това обясни ресорният министър Десислава Танева пред Би Ти Ви, като уточни, че средствата за модернизацията ще дойдат от Европейския съюз.


По думите ѝ от тези 265 обекта около 165 са за напояване, а останалите за отводняване. След края на ремонта площите за напояване в Североизточна и Северно централна България ще са близо 11 пъти повече, а в Югозападна България - над 6 пъти. Освен това се очаква да се намали разходът за вода до 75%.


"Земеделието трябва да го адаптираме към климатичните промени. Част от производството няма как да става без вода и затова е нужна рехабилитация на системата на "Напоителни системи", заяви Танева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK