Страхил Делийски, политолог: Интервюто на Борисов е признание за политическа капитулация

Страхил Делийски, политолог: Интервюто на Борисов е признание за политическа капитулация

© Юлия ЛазароваИнтервюто на премиера Бойко Борисов пред германския вестник Frankfurter Algemeine Zeitung e на път да бъде затрупано от не по-малко драстични действия на властта, въпреки неговото лично потвърждение, че снимките с пачките и кюлчетата в чекмеджето на спалнята му са истински, а не монтирани. Интервюто е дефакто признание и разобличение на пробита национална сигурност и волно или неволно участие на самия премиер в този пробив, но държавните институции, на първо място прокуратурата и ДАНС, които в нормална държава би трябвало да разкрият истината - не реагират. Докато те мълчат, "Дневник" се обръща към експерти като политолози, социолози, социални психолози, философи за обяснение на българския феномен, при който думи и понятия загубиха смисъла си.
Страхил Делийски е
доктор по политически науки, преподава политически комуникации и политическа антропология в СУ" Св. Климент Охридски".


Какъв е вашият прочит на интервюто на премиера Борисов пред германска медиа?


- Вероятно това интервю е продиктувано от разбирането на медийните консултанти около Борисов за необходимостта от комуникация на определени проблеми, които от известно време занимават общественото съзнание. Опит за налагане на интерпретации, които да снемат отговорността от министър-председателя. В същото време интервюто е публикувано в чуждестранна, германска медия, което говори, че то е предназначено не само за българската публика. Това от своя страна е индиректно признание, че Борисов има репутационен проблем отвъд нашата територия.
Забележете обаче рамката, чрез която е разказан проблемът със снимките, използването на шпионска символика и образност. Разказ, в който Борисов е жертва. Неговите врагове са лоши и искат да го дискредитират, защото той е от добрите. И нещо много важно - Борисов е от добрите, защото е направил и прави изключително и само "проевропейски" и "проатлантически" неща. Той очевидно много добре си дава сметка за източниците си на легитимност пред Европа.


Но европейските лидери в Брюксел харесват Борисов, или поне го бранят?


- Преди няколко години един колега от Балканите въведе понятието стабилокрация - това са специфични политически режими, характерни най- вече за Западните Балкани, в които т.нар. стабилност е изведена като крайна и висша цел на управлението. Качеството на демокрацията и качеството на живот са второстепенни в стабилократичната управленска парадигма.


Ключовата ценност на стабилокрацията е убедеността, че "промотирането" и спазването на интересите на ЕС и Запада като цяло е достатъчно основание за политическа легитимност на режима. Отвъд това, те могат да правят каквото си поискат в интимните пространства на собствените си държави. По този начин обикновено зад стабилността и проевропейската поза надничат неформални, клиентелистки структури и контрол върху медиите. Това интервю е невъзможно без този стабилократичен консенсус.


Какво е обяснението на науката за този нов български феномен - загуба на смисъла на думи от българския език, например понятието разобличение или саморазобличение. Премиерът потвърждава, че в спалнята му влизат лица, оставят пачки в шкафчто му, снимат, излизат, връщат се - същите или други, пак снимат, включително и него докато спи, и всичко това вече не смущава ухото и разума на масовото обществено мнение, нямам предвид само липсата на реакция на държавните институции?


- Приели сме, че оценката за поведението на политиците, за събитията, в които те участват, е
функция на споделеното разбиране за наличието на определени граници и норми. Това се случва по силата на т.нар. табуизиране на дадени действия. Просто приемаме, че определи неща не бива да се правят. Българската публичност в последните години освободи политическата сфера от всякакви норми и граници. Всеки може да говори и да прави каквото си иска. Всичко е позволено.


Причините за това не са една или две. Като започнем от културния и познавателния багаж на водещите български политици, минем през специфичните отношения между медиите и властта и стигнем до дълбоката ценностна криза на едно драматично разделено, атомизирано, разпадащо се общество.


Политиците говорят и правят каквото си искат, защото са наясно, че са на своята позиция не благодарение на дълбочинна демократична връзка със своите избиратели, а по силата на интимизираните си отношения с тайни и явни корпоративни структури. Спомнете си само как по време на скандала с Валери Симеонов и майките от "Системата ни убива", представители на различни асоциации на едрия капитал застанаха зад него.


Но това е един много дълъг и тежък разговор.


Как смятате - премиерът наистина ли харесва своя разказ пред германския журналист и затова го тиражира с охота, или защото знае, че обясненията му задоволяват масовото обществено мнение? Ако е второто, защо такова поведение на премиер, вкючително и езикът му от аудиозаписите, "върви" пред народа?


- Вече отбелязах, че публиките на това интервю излизат извън националните ни граници. Но вие поставяте един много важен въпрос - какво "върви" пред народа. Тук смятам, че Борисов има много сериозен проблем. И той е, че публичният му образ и поведението му са абсолютно неадекватни за т.нар младо поколение.
Просто Борисов и младите населяват различни културни, естетически и познавателни вселени. А тези "млади" ще оформят огромния корпус на бъдещите гласоподаватели.


Не знам дали екипът около министър-председателя не си дава сметка за това, или си дава, но не го смята за проблем, защото властовият хоризонт на Борисов е достатъчно къс. При всички положения обаче, Борисов се опитва да черпи обществена подкрепа чрез силно поляризиращо говорене. Говорене, което се харесва най-вече на собствената му агитка.


Говорене, което произтича от разбирането, че тази агитка ще му бъде достатъчна, за да спечели изборите. И трябва да признаем, че тук той е прав. Което е и признание за една капитулирала политическа система. Система, която не може да роди убедителна политическа алтернатива, въпреки осезаемата потребност на мнозинството от такава.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (248)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5428 Неутрално

  Корупцията в България се толерира от ЕС, дори се насърчава. Случаят с унгарския евродепутат показа фарисейщината на политиците.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Големия мачо ББ се самопредставя като жертва.Ама е забравил оня запис дето казваше кой да бъде смачкан и с.... двеста към дупарата.

  SHADOWS of SOFIA
 4. 4 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Интервюто на Борисов е доказателство, че преди повече от 10 години избрахме най подходящият човек да представлява народа ни! Какво по представително от бивш охранител с килийно училище, който води госпожи да им показва кюлчетата!

 5. 5 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Този пък червей откъде изпълзя
  —цитат от коментар 2 на lig35561597


  Е не можеш да наречеш баце червей! Ше се разминат пропорциите.

  SHADOWS of SOFIA
 6. 6 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3193 Любопитно

  За всеки, който си има поне малко понятие какво е ФАЦ и въобще сериозна западна медиа, интервюто на премиера ни е много смущаващо, меко казано. Това обаче съвсем не означава, че вътрешнополитическият ресурс на Борисов е изчерпан, агитката му може малко да е пооредяла, но я има и идващите избори ще я преброят.

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2810 Разстроено

  "необходимостта от комуникация на определени проблеми, които от известно време занимават общественото съзнание" - речниковият фонд на Баш Боса е ясен отдавна, но пък се приема от новите носители на ГРЕБ морала и хваща дикиш сред тях. Колкото и да се представя с невинността, идваща от простащината, с която комуникира с мат`риала, толкова повече се стопява "харизмата", с която пИчели време до края, който ГРЕБ са си поставили. Но Баш Боса ще се влачи по корем или ще се търкаля, но няма да "капитулира" сам, защото знае, че интересите на противниците му не са по-различни от неговите. И всичките тези дни, през които всеки взе отношение, все повече ще отдалечават и него, и тези около него от възмездие за пропиляването им. Което е повече от тъжно, но с което народа се примирява...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3654 Неутрално

  Докато у нас властта е в ръцете на мутрите, няма значение главната мутра какви интервюта ще дава - нали нищо не я застрашава, на кой му пука какво точно плещи пред публиката....

 9. 9 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Система, която не може да роди убедителна политическа алтернатива, въпреки осезаемата потребност на мнозинството от такава.

  Егати шамара за ДБ.

 10. 10 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Корупцията в България се толерира от ЕС, дори се насърчава. Случаят с унгарския евродепутат показа фарисейщината на политиците.
  —цитат от коментар 1 на Тsonkooo


  Като не ви харесва ЕС, чимадан, вакзал и в Маскве.🤣🤣🤣

 11. 11 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5389 Весело

  Явно форумът се чете и от външни лица......Полезно е за всички !

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  Избирателите на Бойко Борисов винаги са знаели за кого гласуват: един човек с тъмно минало, прескочил от БКП и “възродителния процес” директно в средите на създадената от ДС организирана престъпност, трафика на дрога, контрабандата на крадени коли, силовото (с бухалка) застраховане... това не беше тайна за никого.

  Какво са очаквали, поверявайки съдбата си на такъв? Че се е поправил, че от гангстер е станал почтен човек? Че няма да управлява България така, както шефовете му - Маджо, Румен Пашата, братята Маргини - управляваха СИК?!

  Днес цяла България е СИК. И това вече се знае и от европейските данъкоплатци, които финансират чекмеджето.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Само го вижте на снимката. Баси мухльото. Професия "политолог" скоро няма да има. Тоя лентяй или ще трябва да рови по кофите или да иде работник в някой завод. Ще има много заводи и работа ВМЕСТО целия китайски народ.
  —цитат от коментар 13 на EU defender


  Соца ли ше връщате ? Звучиш като онази безсмислица "Ще строим завод".

  SHADOWS of SOFIA
 15. 15 Профил на Боже
  Боже
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Ние Борисов го избираме три пъти и той се готви за четвърти.
  Какво общо има ЕС, САЩ и който и да е друг. Ние сме го избирали знаейки поне част от това. Сега знаем повече, макар и не всичко, но пак сме на път да го изберем.
  Кой ни е виновен?

  Боже, Боже ...
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Интервюто, интервюто! Ясна е там работата, с просто око се вижда.
  Аз очаквах много повече статии и анализи по конгениалния План за България на президент Радев, едно титанично, феноменално произведение на президентската административно-експертна машина, което ще промени нашите съдби за десетилетия напред към благоденствие и светли бъднини! Но... уви, завистливи тъмни балкански сили, съешени с международни врагове, са обхванали свободите ни и опитват да занулят ослепителните постижения на летеца-изтребител!

 18. 18 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 631 Неутрално

  За всеки, който си има поне малко понятие какво е ФАЦ и въобще сериозна западна медиа, интервюто на премиера ни е много смущаващо, меко казано. Това обаче съвсем не означава, че вътрешнополитическият ресурс на Борисов е изчерпан, агитката му може малко да е пооредяла, но я има и идващите избори ще я преброят.
  —цитат от коментар 6 на boevbisser


  Баце целия е доста смущаващ, обаче къде е алтернативата. На тая всичката простотия на Герб, на безплодието на БСП, процентите на ДБ са един звучен шамар за ръководството и. Ицето и Наско да се хващат под ръка и да се запътват към бунището на историята, където им е мястото.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3654 Весело

  До коментар [#3] от "K2":

  "Големия мачо ББ се самопредставя като жертва.Ама е забравил оня запис дето казваше кой да бъде смачкан и с.... двеста към дупарата."

  Голяма е драмата на сикаджията - хем тръгва да подава оставка, щото вижда народната любов срещу себе си, хем се спира в последния момент в името на " стабилността" у нас - КОЙ ще бди над схемите на сараите, Кремъл, ТИМ и други престъпни образования ? И неговата не е лесна - да си жертва, та да спиш с патлак до главата и шкаФче с пари излато......

 20. 20 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Да всичко е вярно и какво от това?
  Всеки живещ тук е наясно с това.
  Не разбирам защо пишман интелектуалци са се заели да ни обясняват че Бойко е виновен.
  Ако вярно сте такива опитайте се да промените обществото да го просветите и извисите.
  Ама тая работа не е като оная иска се много тичане и убеждаване.
  Затова я караме по леко.
  Бйи Бойко по главата за да ти е наред работата.
  Гняс

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 21. 21 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#14] от "K2":

  Не, ще правим капитализъм. Истински капитализъм. Ти също ще си от работниците.

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 22 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Няма как да падне бойката на избори - администрация и полиция са зад него (не всички държавни служители гласуват под строй, но голяма част го правят, например баща ми беше започнал работа в едно горско, където го караха, забележете, да си направи фалшива регистрация в населеното място, за да можел да гласува за кмета на ГЕРБ, естествено се махна, понеже е почтен човек)
  Оттам циганите си продават гласа за 50 лева
  Оттам селяните от сорта на ония, при които отиде с жипката и им вика "харесаха ли ви 50-те лева?", което между другото е поредната незаконна изцепка, понеже си прави агитация с обществени средства
  Изобщо да продължавам ли?
  Материалът ще си пусне пак за Боко, аз не съм гласувал скоро, понеже алтернативата беше БСП, тоя път ще пусна за дебъ, но пак боко ще спечели, което е тъжно
  няма бъдеще за тази държава

  всичко е суета, Боку ни обра
 23. 23 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Голяма е драмата на сикаджията - хем тръгва да подава оставка...
  —цитат от коментар 19 на samoedin


  Кога това?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#14] от "K2":Не, ще правим капитализъм. Истински капитализъм. Ти също ще си от работниците.
  —цитат от коментар 21 на EU defender


  Не няма да бъда. Няма да съм тук. Такива главанаци като теб ще стоят , защото нищо не могат.

  SHADOWS of SOFIA
 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3654 Неутрално

  До коментар [#15] от "Боже":

  " Ние Борисов го избираме три пъти и той се готви за четвърти.
  Какво общо има ЕС, САЩ и който и да е друг. Ние сме го избирали знаейки поне част от това. Сега знаем повече, макар и не всичко, но пак сме на път да го изберем.
  Кой ни е виновен?"


  При купен корпоративен вот, циганска любов, стотици хиляди работещи в държавната администрация, " благодарни" на днешната власт, при множеството мъртви души в избирателните списъци, между 50 и 70 депутати се гарантират от днешното престъпно статукво на гербиджа само защото държи парите и брои бюлетините, при това тук не включвам изборния ден и самите машинации, които се вършат в самия него......Че има продажници, които гласуват за мутрите - има, но хората отдавна са отвратени от престъпната сган във властта ! Лошото е, че не осъзнават, че учиндолския с нищо не предствлява нейна алтернатива и така се върви към ново възпроизвеждане на престъпния модел........

 28. 28 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 953 Любопитно

  Констатации, констатации и пак констатации! И не само тук изтропалият се аФтор, но и всички като него, дето ката ден ни занимават с едно и също! Вие можете ли нещо друго да правите, освен да констатирате, дрОгарке и дрОгаре? Що ли ви питам? Очевадно е, че не само не можете, ами си и го и признавате! Ето, и Страхилчо го казва: „…признание за една капитулирала политическа система. Система, която не може да роди убедителна политическа алтернатива, въпреки осезаемата потребност на мнозинството от такава“!

  Ами хайде, сладкодумни ни аФторе, ти си коскоджами ти „доктор по политически науки, преподава политически комуникации и политическа антропология в СУ" Св. Климент Охридски", ами напъни се и измисли нещо да я съживите тая пуста „капитулирала политическа система“! Какво правиш, щом има „осезаемата потребност на мнозинството от такава“? Преподаваш констатации? М? Ами преподавай си ги, с това ще си останете ти и такива като теб – срещи по кафенетата, взаимно възхищение един от друг колко сте умни, па и убави, ежедневно напопържване на „диктатора“ Борисов, който „има много сериозен проблем“, мърморене под мустак и неотменимо чувство за тотално безсилие! Да, и висене под опашката на коня, а след следващите избори и до шадравана! Що не ни опровергаеш, а? Чакаме!

 29. 29 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Още един философ,несветнала звезда на това "мазно" поприще!
  Дрън-дрън,бля-бля!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 30. 30 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Поредния анонимник(уф, не бе, политолог!!!😂) решил да се поотърка в Борисов, да каже нещо "таковААА.....белким изкара някой лев. Мижитурка!
  А сега ни светни, о "политолозе ", кои български политици(и колко) са били 3(три!) пъти премиери на България???

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#27] от "samoedin":

  “При купен корпоративен вот, циганска любов, стотици хиляди работещи в държавната администрация, " благодарни" на днешната власт, при множеството мъртви души в избирателните списъци, между 50 и 70 депутати се гарантират от днешното престъпно статукво на гербиджа...”

  Да добавим най-важното: ГРАО и Информационно обслужване, които са в ръцете на ДПС. С решаващата помощ на тези два органа посочена от ДПС политическа сила (в случая, повтарям: В СЛУЧАЯ това е ГЕРБ) може да спечели всички избори, навсякъде.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2453 Весело

  https://www.dnevnik.bg/comix/282991/?ref=id&_ga=2.105408131.1021383290.1603794234-1034107280.1603794234

  Гро-
  Боко-
  Пача на комунистите.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 33. 33 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#27] от "samoedin":


  До коментар [#15] от "Боже":" Ние Борисов го избираме три пъти и той се готви за четвърти.Какво общо има ЕС, САЩ и който и да е друг. Ние сме го избирали знаейки поне част от това. Сега знаем повече, макар и не всичко, но пак сме на път да го изберем.Кой ни е виновен?" При купен корпоративен вот, циганска любов, стотици хиляди работещи в държавната администрация, " благодарни" на днешната власт, при множеството мъртви души в избирателните списъци, между 50 и 70 депутати се гарантират от днешното престъпно статукво на гербиджа само защото държи парите и брои бюлетините, при това тук не включвам изборния ден и самите машинации, които се вършат в самия него......Че има продажници, които гласуват за мутрите - има, но хората отдавна са отвратени от престъпната сган във властта ! Лошото е, че не осъзнават, че учиндолския с нищо не предствлява нейна алтернатива и така се върви към ново възпроизвеждане на престъпния модел........
  —цитат от коментар 27 на samoedin


  точно така е, освен фактът, че бюлетините си се броят съвсем честно, просто матряла пуска за боко, това е истината, защо слагате минуси?

  всичко е суета, Боку ни обра
 34. 34 Профил на Chegobara
  Chegobara
  Рейтинг: 451 Неутрално

  А ако гласувате за Славито наистина сте абсолютно изперкали

  всичко е суета, Боку ни обра
 35. 35 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Един от най-нелепите моменти в интервюто е където Борисов си признавс чистосърдечно, че си вика момичета, щото било човещинка. Швабите сигурно са били потресени, че премиер на държава може толкова простодушно да си признава подобни действия. Прост е, много е прост, и което е лошото, все по-прост става. Към края на политическата си кариера, вместо да се ошлайфа, да придобие поне малко класа, той хептен замяса на правешкия си ментор с елементи на сицилиански дон.

 36. 36 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5428 Неутрално

  До коментар [#4] от "L Glassman":

  Това е искала Меркел, полицейска държава начело с полицай който да държи под контрол цялата държава, да изпълнява нарежданията и да се отчита за всичко, по думите на премиера. БТВ години наред го рекламираше денонощно и като главен секретар на МВР, и като кмет на София, и като премиер, Бареков търчеше след него "Господин генерал..." и единствен имаше достъп до Банкя за интервюта. Ироничното е, че наскоро показаха как чете на деца книжки през 2005 година, а през 2009 каза, че е чел само "Винету".

 37. 37 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Всичко което можеше да бъде казано по тази тема , е казано. Извода е ясен — Борисов е силно компроментиран политик , партията му също. От тук насетне , ако хората искат да променят нещата , предстоят избори и там се заявява волята на народа.
  Резултатът ще покаже доколко избирателя е мъдър и заслужава да бъде свободен .

 38. 38 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Поредния анонимник(уф, не бе, политолог!!!😂) решил да се поотърка в Борисов, да каже нещо "таковААА.....белким изкара някой лев. Мижитурка!???
  —цитат от коментар 30 на Северозападнал


  Всъщност, левовете са в ГЕРБо-угодната позиция. Питай другарите Харизанов и Стойчо средния пръст. Нелепо е да си мислиш, че ако някой толкова ламти за кинти, първата му работа ще е да се обърне против раздавачите на милиони държавен ресусрс, а не обратното.

 39. 39 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Добре Дневник ,разбрахме.Боко е лош.Хайде сега,сменете вече плочата и дайте да видим ,кои са добрите.

 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  До коментар [#21] от "EU defender":

  Да си работник е нещо лошо?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#27] от "samoedin":

  Така е прав си и как се преодолява такъв вот само по един начин.
  Чрез масово гласуване.
  Ето това ереална работа да убедят хората да гласуват масово.
  А не с мисловни полюцйи да се опитват да докопат грантовете.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Добре Дневник ,разбрахме.Боко е лош.Хайде сега,сменете вече плочата и дайте да видим ,кои са добрите.
  —цитат от коментар 39 на uvtest


  Всеки с интелект и без компрометирано минало е по-добър от Борисов по подразбиране. На прима виста идват две имена, хора с много по-висок интелект и чисто минало: Христо Иванов и Румен Радев. Разбира се, самият Иванов е класи над Радев, но дори и Радев, сравнен с Борисов, е много по-добре.

 44. 44 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 999 Весело

  Преврат НАНАЙ.

  Умнокрасивите халюцинации за 'признания' са просто допълнителен забавен ефект

  Facing Worlds
 45. 45 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 245 Неутрално

  "Говорене, което произтича от разбирането, че тази агитка ще му бъде достатъчна, за да спечели изборите. И трябва да признаем, че тук той е прав. Което е и признание за една капитулирала политическа система. Система, която не може да роди убедителна политическа алтернатива, въпреки осезаемата потребност на мнозинството от такава."

  салто мортале с двойно прехвърляне и падане по корем ли трябва да е това?

 46. 46 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Неутрално

  До коментар [#26] от "K2":

  Не няма да бъда. Няма да съм тук.
  ***
  Заминаваш за Русия, нали?

  Gunter glieben glauchen globen
 47. 47 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#26] от "K2":Не няма да бъда. Няма да съм тук. ***Заминаваш за Русия, нали?
  —цитат от коментар 46 на Alarmstufe: Rot


  Да връщам се в Сакраментовка бе Варадинчо.

  SHADOWS of SOFIA
 48. 48 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Преврат НАНАЙ.Умнокрасивите халюцинации за 'признания' са просто допълнителен забавен ефект
  —цитат от коментар 44 на Morbias


  Горкото. Тежко му се отразява крахът на Сенсея. Станало е като радиоточка, излъчваща точно две мантри.

 49. 49 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Любопитно

  До коментар [#31] от "Norman Granz":

  Ти да не се опитваш да твърдиш, че евроизборите, на които Ръдан Кънев незнайно как стана евродепутат, и последвалите местни избори, на които Трайчо Трайков незнайно как стана районен кмет, са фалшифицирани?

  Gunter glieben glauchen globen
 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1804 Неутрално

  До коментар [#4] от "L Glassman":


  « ... бивш охранител с килийно училище ... «


  Е, не е килийно, човекът е завършил пожарникарското в Симеоново и то само, защото комунистите не са му позволили да следва в Харвард, въпреки будният му и аналитически ум и въпреки брилянтния му английски .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 1104 Весело

  Глупости на търкалета е почти целият форум в събота късен следобед, пардон, рано, рано сабахлаим.

  Барба Ганьос не го е страх от форума, страх го е да не го изрита собствената му шайка.

  73! Go Go
 52. 52 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Неутрално

  До коментар [#43] от "Сенсей НАНАЙ":

  За вас един делегат на 14 конгрес на Партията е човек с чисто минало!
  Ето затова ще подсмърчате отново извън парламента.

  Gunter glieben glauchen globen
 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#50] от "niksan1":

  "...комунистите не са му позволили да следва в Харвард..."

  Същите комунисти, които го прнудиха на 27 години с пионерска връзка да марширува под радиоактивния чернобилски дъжд...

  Ами който на 27 години е избутал едва до пионерче (4-7 клас), май няма данни за Харвард, дори да е чувАл какво е това.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#43] от "Сенсей НАНАЙ":За вас един делегат на 14 конгрес на Партията е човек с чисто минало!.
  —цитат от коментар 52 на Alarmstufe: Rot


  Не. Само че Радев не е бил такъв. Или поне гербавите пропагадатори досега не сте представили нито едно доказателство за горното.

 55. 55 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Интервюто във ФАЦ, според разбиранията на PR-службата на министър-председателя е опит за потушаване на кризата, чрез изнасянето и медийното артикулиране на проблемите по специфичния за Борисов маниер - с балкански тарикатлъци и простащина. Все с тази цел беше и изповедта на Борисов пред Доналд Туск. Това медийно експониране обаче е за вътрешна консумация (неслучайно Борисов качи интервюто в личния си профил във Фейсбук), след като недвусмислено му е загатнато и той отлично осъзнава, че публичният му образ на запад безвъзвратно е пострадал. Борисов явно разчита да постави западните партньори пред съвършен факт, като се опита да спечели още един мандат напролет.
  Колкото до снимките с кюлчетата и пачките, Прокуратурата и ДАНС отдавна са открили автора на тези снимки. Неслучайно Бобокови бяха вкарани в ареста. Не очаквайте обаче тези държавни органи да потърсят някаква отговорност от Баце. Поне докато Шиши не каже...

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Неутрално

  Преврат НАНАЙ.Умнокрасивите халюцинации за 'признания' са просто допълнителен забавен ефект
  —цитат от коментар 44 на Morbias


  Тактиката на другариата (включително въпросният политолог) след интервюто е непрекъснато да повтаря лъжата, че Боко си бил признал, че снимките са истински. Това, което той казва е, че са аранжирани, че са постановка в най-добрите традиции на ДС и КГБ. Но другарите повтарят непрекъснато лъжливото си твърдение, та белким, чунким, санким, някой им се върже. Добре познатата Гьобелсова тактика - една лъжа, повторена 1000 пъти, става истина.

  Gunter glieben glauchen globen
 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#55] от "volarok":

  "Борисов явно разчита да постави западните партньори пред съвършен факт, като се опита да спечели още един мандат напролет."

  Ако зависеше от него, той отдавна би си взел шапката и би задул по тропическите острови да си гледа детето и манекенката.

  Но "братушките" са му сложили такъв чатал на врата, че не смее.

  След потока трябва да се строи АЕЦ...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Какво представлява Б.Б, е ясно на всеки ..., дори и тези който го защитават .Ясна е тезата - той е зле,....ама другите са ....и та та та !
  Ако трябва да се променя странта трябва да се разкости цялата СИСТЕМА, която е прозвела Б.Б и десетки условно наречни "борисовчета" по десетки населени места.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#43] от "Сенсей НАНАЙ":Аааа...... 😂😂😂😂😂😂Давай още!!! Маямата!!! Чалгаря!!! Тримата глупаци!!! Запалката!!! Лууууупииииш!!! Кооооооопейкииин!!!А, Йоло Денев! Без него сме за никъде. И женьората с инвалидните колички, които парадират с тях вече 5 месеца. Това е "алтернативата "!🤣🤣🤣
  —цитат от коментар 61 на Северозападнал


  Предлагам следващия който ще ни пази от комунистите да не е бил комунист. Кво ше кажеш?

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Неутрално

  До коментар [#54] от "Сенсей НАНАЙ":

  Само че радев Е БИЛ такъв.

  Gunter glieben glauchen globen
 65. 65 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  "- Преди няколко години един колега от Балканите въведе понятието стабилокрация - това са специфични политически режими, характерни най- вече за Западните Балкани..."

  Пак ни дишат прахта!
  Ние на Източните Балкани си имаме Тиквокрация!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  До коментар [#56] от "K2":Знам, че можеш да ме обиждаш на воля, защото си от правилните форумци и не те трият. Въпрос и на възпитание. Но не можеш да опровергаеш обективните факти, които съм написал.
  —цитат от коментар 62 на Alarmstufe: Rot


  Обективните факти са умрелите на стълбите пред болниците. Това са факти..Мога да бъда и доста пи-язвителен в израза но ще мине тази истерия след което ще трябва пак да си говорим.

  SHADOWS of SOFIA
 69. 69 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#54] от "Сенсей НАНАЙ":Само че радев Е БИЛ такъв.
  —цитат от коментар 64 на Alarmstufe: Rot


  Щото ти го спуснаха да повтаряш от гербавото политбюро ли? Уви за теб, това не го прави истина.

 70. 70 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  До коментар [#6] от "boevbisser":


  Това обаче съвсем не означава, че вътрешнополитическият ресурс на Борисов е изчерпан
  —цитат от коментар 6 на boevbisser


  И това, ама никак не говори добре за Мат'риала!

  Какво беше казал Самуел Джонсън?
  "Национализмът е последното убежище за НЕГОДНИКА!"

  Остава само от ГЕРБ, да се преименуват на ГХРБ или ГПРБ!

  Апропо... Знаете, че абревиацията ГЕРБ е измислена от германци!

 71. 71 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4128 Неутрално

  Отново несъответствие на заглавие и текста под него.
  Заглавие:

  "Интервюто на Борисов е признание за политическа капитулация"

  Текстът под заглавието, последните изречения:

  "И трябва да признаем, че тук той(Борисов) е прав. Което е и признание за една капитулирала политическа система. Система, която не може да роди убедителна политическа алтернатива, въпреки осезаемата потребност на мнозинството от такава."

  Значи Борисов не признава политическа капитулация , както се разбира от заглавието.
  Обратното е вярно. Авторът признава , че политическата система на България "системата, която не може да роди убедителна политическа алтернатива, въпреки осезаемата потребност на мнозинството от такава" е капитулирала.
  В тази политическа система политици като Борисов триумфират.

 72. 72 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#31] от "Norman Granz":Ти да не се опитваш да твърдиш, че евроизборите, на които Ръдан Кънев незнайно как стана евродепутат, и последвалите местни избори, на които Трайчо Трайков незнайно как стана районен кмет, са фалшифицирани?
  —цитат от коментар 49 на Alarmstufe: Rot


  То си има ясни индикации в чия полза са фалшификациите бе, другарю правоверен гербав комунист. Примерно, 100% за Фандъкова из циганските квартали; или преференциалния вот за Ал. Йорданов или Емил Радев по паланки, дето те не са стъпвали.

 73. 73 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  ГХРБ :
  —цитат от коментар 70 на Tzar Vova Josei-ki


  ГНРБ

  Граждани за НАЦИОНАЛИСТИЧНО Развитие на България...

  ГПРБ

  Граждани за ПАТРИОТИЧНО Развитие на България...

  😁😂🤣

 74. 74 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#58] от "Norman Granz":
  "Ако зависеше от него, той отдавна би си взел шапката и би задул по тропическите острови да си гледа детето и манекенката.

  Но "братушките" са му сложили такъв чатал на врата, че не смее.

  След потока трябва да се строи АЕЦ..."
  _______________
  И това е вярно.

 75. 75 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Неутрално

  До коментар [#69] от "Сенсей НАНАЙ":

  Повтарям го, защото е обективна истина. За партийното му членство пише дори в Уикипедия.

  Gunter glieben glauchen globen
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 879 Неутрално

  До коментар [#27] от "samoedin":“При купен корпоративен вот, циганска любов, стотици хиляди работещи в държавната администрация, " благодарни" на днешната власт, при множеството мъртви души в избирателните списъци, между 50 и 70 депутати се гарантират от днешното престъпно статукво на гербиджа...”Да добавим най-важното: ГРАО и Информационно обслужване, които са в ръцете на ДПС. С решаващата помощ на тези два органа посочена от ДПС политическа сила (в случая, повтарям: В СЛУЧАЯ това е ГЕРБ) може да спечели всички избори, навсякъде.
  —цитат от коментар 31 на Norman Granz


  "ИНФОРМАЦИОННО СЛУГУВАНЕ"-ТЪПКАНА Е С ЧЕНГЕТА-КОМУНЕТА ЦАРЕ НА ИЗБОРНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ.
  ИЗБОРИТЕ НЯМАТ СМИСЪЛ АКО ТАЗИ ОПГ НЕ БЪДЕ РАЗТУРЕНА,А ЧЛЕНОВЕТЕ МУ ОПАНДИЗЕНИ.

 79. 79 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Неутрално

  До коментар [#72] от "Сенсей НАНАЙ":

  Ми не, няма такива индикации, тавариш правоверен болшевик, привърженик на Румен Радев. Това ви е една от мазните лъжи, която повтаряте хиляди пъти, та да стане истина, ако може.

  Gunter glieben glauchen globen
 80. 80 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 205 Неутрално

  Най-големия проблем в момента е, че въпреки постоянните издънки на правителството шанса им за победа на изборите си е все така доста висок. Самия автор си го казва: хората не искат вече Борисов, но и не виждат с кой да го сменят. Тук във форума, агитката на ДБ е активна и създава много погрешно впечатление, извън сайта обаче положението е различно. И ако Атанас Атанасов си въобразява, че като заяви в национален ефир, че не е важно с кой се коалира, а защо го прави, ще спечели избиратели много се е объркал. Специално за потенциалните избиратели на ДБ подобни приказки са много отблъскващи, защото няма как да борим едно корумпирано, некадърно и безпринципно управление създавайки съюз с корумпирани, безпринципни и некадърни политици, които са се дискредитирали нпаълно във времето.
  Всичко това прави картинката много тъжна. И все повече млади хора ще предпочетат терминал 2 пред тъмната стаичка.

 81. 81 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Любопитно

  До коментар [#55] от "volarok":".След потока трябва да се строи АЕЦ...
  —цитат от коментар 58 на Norman Granz


  Кога почва строежа на АЕЦ?

  Gunter glieben glauchen globen
 82. 82 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 953 Любопитно

  До коментар [#58] от "Norman Granz":

  Браво, браво, добре осведоменият „ДС генерал в пенсия“ - https://www.facebook.com/Normangranzz - с горда милиционерска осанка - https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/513/Image_9042513_1126.jpg - отново ни изненадва с особено секретната си осведоменост! Аферим, ашколсун и машалла! Значи „братушките" са му сложили такъв чатал на врата“ на Баце, че „След потока трябва да се строи АЕЦ...“, така ли? А разни сайтове, които не притежават информационните способности на бай Грънчо, пишат неосведомено: „„САЩ с хибриден проект за нов реактор в АЕЦ Козлодуй“ - https://www.mediapool.bg/sasht-s-hibriden-proekt-za-nov-reaktor-v-kozlodui-news315367.html - че даже и „След Херо Мустафа в АЕЦ „Козлодуй“: демократическата общност вече не е против ядрената енергия...“ - https://tribune.bg/bg/mrezhata/sled-poseshtenieto-na-hero-mustafa-v-aets-kozloduy-demokraticheskata-obshtnost-veche-ne-e-protiv-yadrenata-energiya/ ! Ама това на нищо не прилича! Ще ни лъжат те, че Херо Мустафа била посетила АЕЦ „Козлодуй“, а пък САЩ имали проект за нов реактор! Не, щом бай Грънчо казва, че „братушките" са казали, че след „След потока трябва да се строи АЕЦ“, значи е така и спор не може и не трябва да има! Само трябва да изясним кои са „братушките", че да не стане някой сакатлък! Та, кога ще ни изясниш въпроса за „братушките", бай Грънчо, а? Днес или някой друг ден? М?

 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8580 Неутрално

  До коментар [#13] от "EU defender":

  Много нагли сте това герберите. Вие интелигентни хора не понасяте, защото баш началникът ви е прост. Но докъде ще стигнем с прости политици, това вас не ви интересува. Майната и на България, важно е вие да сте добре.

 84. 84 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Две са основните опорки,една от друга по глупави ,които лилавите другари въртят последно време. Първата:Боко много се уплашил от метежа ,искал да хвърли оставка,но Путин не му дял -трябвало да дострои Потока.Сигурно си мислят,че ако Боко бъде сменен от правителство на фигуранта или на БСП,то веднага ще спре строителството му.Втората: Който и да дойде,ще е по добре от диктатора.Да предпочиташ да те управлява един Слави, Р.Гечев,някой от отровните или Копейкин ,не е признак на много здрав разум.

 85. 85 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#2] от "lig35561597": Не е охлюв а Тиква, бъркаш нещо

 86. 86 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Неутрално

  До коментар [#84] от "uvtest":

  А, забравяш натовския генерал, възпитаникът на американски военни академии и делегат на 14 конгрес на БКП, другаря генерал майор Румен Радев. Стюпида много го харесва.

  Gunter glieben glauchen globen
 87. 87 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Две са основните опорки,една от друга по глупави ,които лилавите другари въртят последно време. Първата:Боко много се уплашил от метежа ,искал да хвърли оставка,но Путин не му дял -трябвало да дострои Потока.Сигурно си мислят,че ако Боко бъде сменен от правителство на фигуранта или на БСП,то веднага ще спре строителството му.Втората: Който и да дойде,ще е по добре от диктатора.Да предпочиташ да те управлява един Слави, Р.Гечев,някой от отровните или Копейкин ,не е признак на много здрав разум.
  —цитат от коментар 84 на uvtest


  Първата "опорка" е изцяло фабрикувана от теб като нещо, което много хора поддържат. Щото така е по-лесно: да бориш изфабрикувани тези, че истинските не можеш.

  Втората "опорка" е абсолютно вярна: всеки един политически субект в момента е по-добре от ГЕРБ. Говоря за сериозноте субекти, изключвам клоуни като "Възраждане". Да, ГЕРБ е по-добре от "Възраждане", признавам си. Смятай докъде сте я докарали...

 88. 88 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#80] от "ButtHead":

  А ти що реши, че младите хора робуват на мухлясалите ти пещерно-антикомунистически мантри?

 89. 89 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#84] от "uvtest":А, забравяш натовския генерал, възпитаникът на американски военни академии и делегат на 14 конгрес на БКП, другаря генерал майор Румен Радев. Стюпида много го харесва.
  —цитат от коментар 86 на Alarmstufe: Rot


  За пореден път: Радев не е делегат на 14 конгрес на БКП, а ти си просто един лъжец. Защо не можеш с факти, другар? Питал ли си се защо ти се налага да лъжеш на всяко изречение, кажи-речи?

 90. 90 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Та, кога ще ни изясниш въпроса за „братушките", бай Грънчо, а?
  —цитат от коментар 82 на Santos


  Когато отиде на оперативка в щаба на революцията и получи новите опорки.

 91. 91 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#83] от "Роси":

  "Много нагли сте това герберите."

  Според мен участникът EU Defender или е развил някакво разбираемо единствено за него чувство за хумор, или е перманентно под въздействието на ... той си знае какво.

  Неговите "коментари" (от рода на "Аз приключвам с Китай до Коледа", "Няма да допусна Байдън да стане президент", "Вас ще ви пратя да работите в заводите" и пр.) не могат да бъдат тълкувани по друг начин.

  Дано близките му (ако има такива) да вземат мерки, иначе язък за човека...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Неутрално

  До коментар [#89] от "Сенсей НАНАЙ":

  Има един единствен обективен факт. И той е, че Румен Радев е не просто редови комунист в периода 1984 - 1990 г. (когато е бил принудително деполитизиран), но е бил избран и за делегат на 14 конгрес на БКП.

  Gunter glieben glauchen globen
 94. 94 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#89] от "Сенсей НАНАЙ":Има един единствен обективен факт. И той е, че Румен Радев е не просто редови комунист в периода 1984 - 1990 г. (когато е бил принудително деполитизиран), но е бил избран и за делегат на 14 конгрес на БКП.
  —цитат от коментар 93 на Alarmstufe: Rot


  Това, че го повтаряш вече няколко пъти, не го прави по-малко лъжа. А ти, както отдавна е известно, си един безскрупулен лъжец.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4926 Неутрално

  До коментар [#80] от "ButtHead":А ти що реши, че младите хора робуват на мухлясалите ти пещерно-антикомунистически мантри?
  —цитат от коментар 88 на Сенсей НАНАЙ


  Така е. Никакъв мухлясал антикомунизъм повече. Я колко са си готини БСП. Направо си стават за ваши коалиционни партньори. Нинова даже е бивша седесарка, издигната от Костов. А и какво лошо има един Румен Гечев да оглави отново Икономическото министерство? Той е доказал, че може!

  Gunter glieben glauchen globen
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK