На живо

Коронавирусът в България: Първият учебен срок няма да приключи едновременно навсякъде (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Първият учебен срок няма да приключи едновременно навсякъде (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал3980 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие. Близо 41% от направените 9715 PCR теста са положителни. Расте и броят на излекуваните, като втори пореден ден те са над 3 хил., а за последните 24 часа са 3412 - най-много от началото на заразата. Натискът върху Спешна помощ е отслабнал леко след въвеждането на ограничителните мерки, а в курортите на 8 декември не е открито нито едно нарушение.


Очакват се 125 хил. дози от ваксината при първата доставка, а за а има ефект, трябва да се достигне 70-75% ваксинация на населението, каза главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Премиерът Бойко Борисов, който прекара болестта, заяви, че ще се ваксинира като му дойде редът.
За първи път краят на първия учебен срок ще е различен за различните училища.


Допълнителни 28 млн. лв., отпуснати с решение на Министерския съвет за МВР, ще бъдат разпределени за коледни бонуси на служителите, с близо 17 млн. лв. ще бъдат подпомогнати и училища при реализирането на противоепидемичните мерки. "Дневник" проследи ситуацията на живо. За разпространението и ефектите от коронавируса по света можете да се информирате от тук.

Преброяването може да се отложи

Двама депутати от ГЕРБ внесоха проектозакон, с който се позволява правителството да промени обявените преди две години дати за провеждане на националното преброяване на населението и жилищния фонд. Мотивът е, че в условията на извънредна епидемична обстановка обиколките на преброителите по домовете носят риск. Със закон от 2018 г. преброяването трябва да се проведе между 22 януари и 15 февруари, а периодът беше избран, за да не съвпадне с предстоящите през пролетта парламентарни избори и с президентските през есента. Още по темата четете тук.

Изпълнителната агенция "Медицински надзор" съобщи, че се е самосезирала и започва спешна проверка по случая на починалата 68-годишна жена пред болнично заведение в Благоевград. Преди това Нова телевизия съобщи, че жената, диагностицирана с Тя е била заразена с COVID- 19, първо е била в частната болница в града, откъдето я пренасочили в държавната. По пътя жената се почувствала много зле и издъхнала пред сградата на отделението.

Без нарушения в курортите на 8 декември

Коронавирусът в България: Първият учебен срок няма да приключи едновременно навсякъде (хронология)

© Министерството на туризма


В нито един от зимните курорти и малките населени места около тях не са установени нарушения на заповедта на министъра на здравеопазването, която забранява посещението в заведения за хранене и развлечени. Не бяха открити нарушители и на изискването за тържества от частен характер с присъствие на не повече от 15 човека, показва направена по разпореждане на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова проверка.


Представители на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), Министерството на вътрешните работи (МВР) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) са направили проверките в места за настаняване в зимните курорти по време на студентския празник - 8 декември. Проверявани са както големите 4- и 5-звездни хотели, така и предпочитаните къщи за гости и малки семейни хотели в Банско, Разлог, с. Баня, Добринище, Пампорово, Чепеларе и Боровец.


Поредният пик на COVID-19 ще е някъде след Йордановден и след това - някъде около 21 януари". Това коментира тази сутрин пред Би Ти Ви доц. д-р Светлана Велизарова, началник на детската клиника по фтизиатрия в столичната болница за активно лечение по белодробни болести "Света София". Подробности вижте тук.

ЦСКА ще дари пари за дихателни апарати

ЦСКА предприе благотворителна кампания, свързана с Коледа. Червените обявиха, че ще дарят всички средства, събрани от продажбата на виртуални билети от оставащите си домакинства за 2020 г., за купуване на дихателни апарати.


Съобщението беше направено чрез коледен клип с участието на треньора Бруно Акрапович и футболистите Валентин Антов, Димитър Евтимов и Стефано Белтраме. Вижте го тук.

Допълнителни 28 млн. лв., отпуснати с решение на Министерския съвет за МВР, ще бъдат разпределени за коледни бонуси на служителите, а 5 млн. лв. ще бъдат отделени за купуване на специализирано оборудване за CОVID-отделението в Медицинския институт на МВР. Това съобщиха на брифинг министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и директорът на Медицинския институт проф. д-р Ненчо Смилов.


Подробности четете тук.

С 16.9 млн. лв. ще бъдат подпомогнати и 2257 училища при реализирането на противоепидемичните мерки срещу COVID-19, реши кабинетът на заседанието си днес. С тях училищата ще могат да осигурят дезинфектанти, апарати за пречистване на въздуха, електронни устройства за учениците, които нямат възможност да си купят сами. С част от средствата ще бъдат подпомогнати и 42 центъра за специална образователна подкрепа.

Данните не показват, че можем да започнем смекчаване на мерките - това каза пред БНР математикът Петър Велков, преподавател и експерт по управление на кризи. По думите му в последните седмици, не само дни, България продължава да е първа по смъртност, а броят положителни проби показва, че вирусът е силно разпространен. "Всичко е против здравата логика да смекчаваме мерките в момента", посочи Велков.


Много е важно антигенните тестове да бъдат включени като източник на информация за заболеваемостта, смята той. Отрицателният резултат при антигенните тестове не трябва да се приема за чиста монета и е необходимо да бъде потвърден с PCR, ако човек има симптоми, обясни той. Положителният тест обаче според Велков трябва да бъде приравнен с PCR-ра.


Ситуацията в България е много далече от овладяване, подчерта той. По думите му ако се отворят ясли и детски градини и се премине към постепенно отваряне и на други обекти, "ще направим едно нищо, ще задържим системата на високи стойности". "Ако отворим до седмица, ще стане по-зле, отколкото преди да затворим. Ние тепърва ги затворихме, без да можем да видим ефективен резултат", заяви той.

Свещеници влизат в COVID отделения да вдъхнат кураж на болните

Коронавирусът в България: Първият учебен срок няма да приключи едновременно навсякъде (хронология)

© Министерския съвет


В дните около Коледните празници - от 20 до 26 декември, свещениците и духовниците, които са преболедували COVID-19, ще влязат в лечебните заведения при болните. Духовниците ще помажат тези, които имат желание, ще ги поръсят със светена вода и ще им вдъхнат кураж.


Това стана известно на днешното правителствено заседание, на което присъства Белоградчишкият епископ Поликарп. Той съобщи, че тази благословия се планира и за Йордановден. Патриарх Неофит е дал благословията си за инициативата преди Рождество в болниците.


Министерският съвет отпусна 2.5 млн. лв. за ремонти, реставрация и доизграждане на храмове в страната. "Ще направим така, че на Рождество Христово хората да са със семействата си, да могат да отидат на църква, да запалят свещ, да почетат този изключително светъл ден. Това ни е целта", заяви премиерът Борисов.


Коронавирусът в България: Първият учебен срок няма да приключи едновременно навсякъде (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Борисов посети "Бул Био"

Коронавирусът в България: Първият учебен срок няма да приключи едновременно навсякъде (хронология)

© Министерския съвет


Искам българите да знаят, че благодарение на "Бул Био" се купуват български ваксини по цял свят - това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети предприятието и пусна видео на живо във "Фейсбук". "Голямо благодаря и продължавайте така, защото действително разнасяте славата", допълни той. По-рано Министерският съвет отпусна 22 млн. лв. за проекти на предприятието.


Борисов е придружен от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, директора на "Пирогов" Асен Балтов и директора на ВМА и председател на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.


Директорът на "Бул Био" Румен Кофинов благодари за доверието и отбеляза, че с финансовата подкрепа на правителството "БулБио" ще успее да възстанови производството на животински и антитоксични серуми. "Да разширим производството на БЦЖ с нова линия и да излезем на нови пазари. Успяхме да започнем ремонта на конюшнята. Купихме 10 коня. Започна имунизацията, 4 коня вече са имунизирани със змийска отрова. Имаме змии от цяла България, които можем да покажем. Вече са добити около 45 литра плазма от първите три коня", отчете той.


По думите на Мутафчийски благодарение на продукцията на "БулБио" той не е ставал свидетел на случай на театнус от 30 години.Борисов обяви още, че е готов да се ваксинира срещу коронавирус. "Аз самият щом ми дойде ред... готов съм и пръв, но щом ми дойде ред, ще се ваксинирам", заяви премиерът.


"Включително и артистите, които са в театрите, и те, станем ли готови за няколко дена с първата линия, защото тя трябва да върви едновременно, за доктори, възрастни хора, полицаи, артистите на първа линия и всички останали. Заставаме с колегите и ни ваксинирате, когато ни дойде ред, за да се спасим от такива приказки, каквито може да има", допълни той.


Правителството отпусна над 22 млн. лв. за проекти на "Бул Био"

На заседанието си днес правителството реши да отпусне над 22 млн. лв. на българската държавна компания "Бул Био" за инвестиционните проекти, които разработва дружеството, съобщи пресслужбата на кабинета. Проектите включват изграждане на нова, допълнителна производствена линия за БЦЖ ваксина, реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производството на антитоксични серуми от конска плазма, изчета премиерът Бойко Борисов на заседанието, като подчерта, че с парите ще се възстанови славното име на дружеството.


"Средствата ще отидат по тези направления в "Бул Био", за да знаят българите, че сме инвестирали в създаването на ваксини. България произвежда не само ваксини, но и антитоксични серуми и всичко останало за огромен брой държави по света. Че не някой ни произвежда и праща ваксина. В същото време и ние произвеждаме и пращаме ваксини на много държави на различни континенти", отбеляза Борисов.


Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов отбеляза, че се наблюдава намаление на натиска в лечебните заведения и обърна внимание на големия брой излекувани – 16 028 души само за една седмица. "Това е един от рекордите, които постигаме като брой излекувани пациенти, което означава, че колегите в лечебните заведения се справят все по-успешно", заяви той.


Ангелов очаква първите доставки на ваксина да са в началото на януари 2021 г.


Краят на учебния срок ще е различен за различните училища

Коронавирусът в България: Първият учебен срок няма да приключи едновременно навсякъде (хронология)

© Юлия Лазарова


За първи път краят на първия учебен срок ще е различен за различните училища. Председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов предполага, че на повечето места ще е на 2 февруари. "Каквото и да си говорим, форматът, който предлага дистанционното обучение, не може да е това, което е присъственото", заяви той пред БНТ.


По негово мнение седмокласниците не трябва да се притесняват за предстоящите изпити. Въпреки затрудненията, те трябва да са мотивирани и да се представят максимално добре, каза Стаматов. По думите му е прекалено рано да се говори за удължаване на учебната година. Това вероятно ще стане за децата от 1 до 6 клас. За седмокласниците няма промяна на датата на изпитите, както и за тяхното провеждане.


Допълнителен отпуск в размер на 10 работни дни ще имат учителите, които са преболедували COVID-19. Според Стаматов тези десет дни са "глътка въздух" за учителите и за семействата им. Пред БНТ председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева каза, че тези 10 дни са били по нейно предложение. Предвидени са по 30 лева допълнително за консумативи на учителите. Също така ще бъдат давани и по 15 лева за допълнителни консултации, напомни тя.

В София ситуацията с пандемията е далеч от това, което смятаме за безопасно за детските градини. Ще направим специално заседание, за момента ситуацията ни тревожи - това каза в сутрешния блок на БНТ заместник-кметът на София Тодор Чобанов.


По думите му спрямо общите размери на пандемията, заболеваемостта в детските градини е била доста висока преди затварянето им. "Длъжни сме да отчетем възможностите за справяне с такава ситуация. Има доста болни хора, в карантина, доста напуснаха - най-вече възрастни хора, които имат притеснения. Сега подобни случаи са много малко", каза зам.-кметът.


Организирано е служебното извинение на отсъствия на децата, които не посещават градина в настоящата ситуация, ако те все пак отворят, успокои той.

Най-малките деца са безобидни, защото нямат достатъчно рецептори, където се хваща коронавируса. Именно заради това е било взето решението, което още не е официално, детските градини и яслите да заработят отново от 14 декември. Това обясни директорът на "Александровска болница" Борис Богов пред "Нова телевизия". По думите му децата на 10-12 години са тези, които заразяват най-много.


Богов обясни, че ако известни личности се ваксинират, ще дадат положителен знак на обществото и няма да има колебания дали ваксината е полезна или не. Той дори предложи на водещите на сутрешния блок на "Нова телевизия" да им достави ваксина с приоритет, за да си поставят в ефир.

Трябва да се достигнат 70-75% ваксинирани


Коронавирусът в България: Първият учебен срок няма да приключи едновременно навсякъде (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


Държавата трябва да осигури възможност на всеки български гражданин да се ваксинира. Идеята е да достигнем 70-75% ваксинирани, за да прекъснем разпространението на вируса, а не само а защитим отделните индивиди. Дай, Боже, това да стане, но никак няма да е лесно. Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.


В момента се изготвят списъци с медицинските специалист, които имат желание да бъдат ваксинирани. "Има големи разлики между желаещите медици от отделни лечебни заведения, отделни градове. На места интересът е малък - 20-30% желаят да се ваксинират, на други - почти 100%", каза Кунчев. Той си обясни разликата с това, че доста хора биха искали да има повече данни и опит с ваксината. Изследванията сред над 40 хил. души обаче дават надеждна информация, допълни Кунчев.


Държавите, където започна имунизацията, ще натрупат опит, а това ще даде допълнителна информация. Медиците, които не желаят да се ваксинират в началото, ще могат да го направят и на по-късен етап, посочи той.


При следващите фази на ваксинация личните лекари ще трябва да дават информация за ваксината, а пациентите от листите им да заявяват желание дали искат да им се постави. Васинирането ще става в личните кабинети на общопрактикуващите лекари, а се предвижда и създаване на мобилни екипи, които да ваксинират трудноподвижните пациенти и тези в отдалечените населени места, където няма лекари. Това е се случи на по-късен етап, вероятно през втората половина на следващата година, посочи Кунчев.


Според него нисък процент ще са хората, за които ще е противопоказна ваксината. "Докато не излязат официалните кратки характеристики на ваксините, няма как да се кажат противопоказанията, но такива ще има във сички случаи", обясни държавният здравен инспектор.


Очакват се 125 хил. дози от ваксината при първата доставка, ще има и други доставки - 200-350 хил. дози. През това време вероятно ще получат разрешение за употреба и другите ваксини, каза Кунчев.


По думите му би трябвало да се издава документ, че даден човек е ваксиниран, Европейската комисия работи за създаването на единен европейски документ, каза главният държавен здравен инспектор.


Той препоръча събиране до 10-15 души по празниците. "Но ако се събираме в огромни компании, резултатът ще го видим на 7-8 януари", заяви той.

Натискът върху Спешна помощ е намалял

Натискът върху Спешна помощ е отслабнал леко след въвеждането на ограничителните мерки, каза пред "Нова телевизия" говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. "За сравнение – преди локдауна повикванията са били около 600 за 12-часова смяна. За вторник спешните медици са се отзовали на около 380-400 сигнала", посочи Сунгарска. По думите й няма недостиг на автомобили с оглед на получаването във вторник на още 10 нови линейки.


"За съжаление няма как да компенсираме недостига на екипи, защото това е проблем, който съществува от години и няма нищо общо с пандемията. Колегите се разболяват. А преди дни изпратихме и третия си колега, който изгуби битката с COVID-19. Медиците, преболедували вируса, веднага се връщат на работа, но не се знае до кога ще издържим", заяви тя.

Във всички случаи ваксините срещу коронавируса ще помогнат - това заяви алергологът доц. д-р Мария Стаевска от Александровска болница в интервю за БНТ. Тя определи като неоснователни страховете на хората и посочи, че другият вариант е да стоим затворени и да съсипваме икономиката. По думите на Стаевска хората трябва да направят избор - дали да дойде вирусът или да го срещнат под формата на ваксина, която да стимулира имунната им система да си изградат защита. Алергологът отхвърли твърденията, че ваксината е тествана само върху млади хора, тъй като се изисква да има млади и възрастни хора, мъже и жени.


Коронавирусът в България: Първият учебен срок няма да приключи едновременно навсякъде (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Болницата в Елхово спря приема на пациенти с коронавирус

Общинската болница в Елхово спира приема на пациенти с COVID-19, пневмонии и остри респираторни заболявания, е решил Областния медицински съвет, съобщи БНТ. В общинската болница "Св. Иван Рилски" в Елхово бяха разкрити със заповед на директора на Регионалнта здравна инспекция в Ямбол 15 COVID легла.


"При нас персоналът в по-голямата си част е в пенсионна възраст и това затрудни работата на болницата. Всички пациенти, които имат нужда от болнично лечение, ще се приемат в Ямбол. В момента отделението в Елхово не работи поради липса на персонал. На заседанието присъстваха управителите на двете болници в Ямбол и те заявиха своята готовност, че ще се справят", обясни кметът на община Елхово Петър Киров.


В момента 7 лекари са във временна нетрудоспособност. След 14 дни се надявам да започнат работа, допълни в сутрешния блок на БНТ кметът Киров.

Над 3400 души са излекувани за денонощие

3980 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие. Близо 41% от направените 9715 PCR теста са положителни, показват данните на Единния информационен портал.


Най-много са новите случаи в София, Бургас и Пловдив.


Расте и броят на излекуваните, като втори пореден ден те са над 3 хил., а за последните 24 часа са над 3412 - най-много от началото на заразата.


В болница остават повече от 6800 пациенти, 514 от тях - в тежко състояние. Починалите за деня са 146.


Повече за данните за деня - тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4835 Любопитно

  Великолепна новина за излезлите от карантина (излекувани), но процента положителни тестове си остава на 40%

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4229 Разстроено

  Na nad 3400 dushi naj-posle im izteche karantinata!
  A 150 000 dushi realno v momenta bi trjabvalo das a karantinirani, no ne sa! (Petyr Velkov, matematik, predavane po BNR-Horizont toku shto)

 3. 3 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3839 Неутрално

  3980 нови случаи от 9715 теста - отново 40% положителни.
  6839 в болница, 514 интензивни.
  146 починали.

  Любовта ще спаси света!!!
 4. 4 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1435 Гневно

  "Черна статистика" е журналистически цинизъм като цяло - това си е трагедия. 100-200 починали всеки ден! И защо?! А да, щото хората нямат желание да пазят елементарни мерки, а ГЕРБ съсипаха болниците и закъсняха с мерките.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  нищо не се е подобрило. За съжаление. Трендът от миналата седмица не е тренд. Поне днес.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3750 Неутрално

  До коментар [#6] от "pariah":

  Явно при бързите тестове процента е нисък

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Весело

  До коментар [#4] от "#ОСТАВКА":

  Айде сега, Герб съсипапали болниците?! Ами ние сме на първо място в ЕС по болници на глава от населението. Може и да сме на 1-во място в света. В цяла Австрия болниците са толкова, колкото само в София...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#4] от "#ОСТАВКА":

  Неотчитането на антигенните тестове и на хора ,които не желаят да се карантинират или да се лекуват довежда до дифузно разпространение на заразата , много нови болни ,много тежки и нелекувани от никого болни ,задръстване на болниците и увеличаване на смъртността , на първо време трябва да се организира строгата регистрация ,карантиниране , изолиране на новооткритите болни , забрана за свободна продажба на лекарства по усмотрение на пациенти или фармацевти или продавачи , въвеждане на жестоки санкции за криещите се болни или отказващите регистрация и неизпълняващи изискванията на лекарите и здравните власти,докато не се въведе ред ,хората ще мрат и ще бъдем на първо място в света по смъртност .

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3750 Весело

  https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/trump-vaksinite-sa-purvo-za-amerikancite

  А разправяхте, че Тръмп не мислил за народа

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3750 Весело

  До коментар [#15] от "Мунчету на Боеку":

  Сигурно, ама поне ме разбраха и започна по цивилизовано да съсипваш теми

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Щом ТРЯБВА, предоставяме от наше село излишните криогенни термоси за транспортиране на "космически" замръзналата ваксина.

 19. 19 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Като имаш очакване за доставка на около 300 хил ваксини в следващите месеци, демек за 150 хил души, как разчиташ да помогнеш на7 млн души точно, да питам аз?
  Хайде, махаме децата и най-младите, ама ни трябват поне 1-2 млн ваксини за групов имунитет.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  От вирусът умират много повече като навсякъде по света.
  За последната седмица на ноември починалите да умопомрачителните 4639 човека. Невиждано за България за седмица. Или с 2530 повече от същата седмица миналата година.
  Даже Германия вече бе контролира болестта

 23. 23 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  В моя град, ако умреш понеделник, трябва да чакаш до петък за да те погребат, понеже графиците на погребалните агенции са запълнени. Това е факт. Колко от нас останаха без Ковид-19 починали приятели и/или роднини?

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Аз ще се ваксинирам и ще си направя снимка.
  Дето се вика - или ще съм пионер, или поне ще имам снимка за паметник.

 26. 26 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  До коментар [#23] от "Полковник за европейско развитие на България":

  И в моят град Тука пък не могат да смогнат да изкопават гробовете. Ужас.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3683 Неутрално

  Кутии е и, когато го проболедуват 70-75%. Отново има стан имунитет. Ха да видим, кое ще се случи първо!

 29. 29 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  За който знае турски едно видео от ютуб. Един журналист опозиционер Fatih Portokal, който напусна канала в който работеше, защото беше застрашен животът му, се пенсионира на млади години и си направи ютуб канал.
  Във видеото събеседва с проф. Есин Шенол и се казват много интересни неща.
  1. Нито една ваксина все още не е одобрена.
  2. Китай продава ваксини (вече) които не са одобрени.
  3. Русия и Китай заобикалят международната общност.
  4. В Русия ако ваксината е одобрена от тамошните органи това нищо не значи, защото всички знаят, че тези органи не са независими.
  5. Ако някоя ваксина се одобри и се започне ваксиниране всеки ваксиниран трябва да бъде наблюдаван в продължение на 2 г. за ефектите, които има ваксината върху него. През тези 2 г. в които ще се изследват ефектите от ваксината все още ще има доста съмнения и носенето на маски няма да отпадне.
  Който иска цялото видео давам линк.

  https://www.youtube.com/watch?v=31AJLNeyyRY&t=229s

  Анатема на комунизма!
 30. 30 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Друго което се каза във видеото е, че първо ще бъдат ваксинирани хората над 80 г.

  Анатема на комунизма!
 31. 31 Профил на Chironex
  Chironex
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Ваксинираните по принцип все някога ще стигнат 75%.

 32. 32 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  Аве ний сме на първо място по болнични легла. У сметката не включваме леглата разпънати у Арена Армеец, щото на адреса нема болница. Не казвате, щото не е за казване, на кое место сме по бр. персонал на овца от населението

 33. 33 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Като имаш очакване за доставка на около 300 хил ваксини в следващите месеци, демек за 150 хил души, как разчиташ да помогнеш на7 млн души точно, да питам аз?Хайде, махаме децата и най-младите, ама ни трябват поне 1-2 млн ваксини за групов имунитет.
  —цитат от коментар 19 на pariah


  Чакайте малко , нали ''Групов имунитет'' беше химера и Мангъровизъм специално за този вирус ???????

 34. 34 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  С публикуваните вчера странични ефекти от ваксината тип болки в мускулите и ставите, треска, отпадналост и умора....не мерси! Кунчев и ген. Годжи и Баце да си треснат по една първи па ако оцелеят след някой и друг месец, може и аз да си направя

 35. 35 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2268 Весело

  До коментар [#33] от "stenlyaka":

  Са ти не си разбрал. Не може групов имунитет да се придобива без пари. Ако не платиш за ваксина, няма групов имунитет. Той само от ваксината се придобива. За това се заключвай вкъщи, за да не би случайно да се получи групов имунитет преди да е готова ваксината

 36. 36 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2473 Неутрално

  Започнете с държавници и местни чиновници, министри, членове на кабинети и с членовете на политически партии, започвайки от парламентарно и общински представените. Така де, именно те трябва да дадат пример. Недостигащите бройки, допълнете от "80-те процента".

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1727 Весело

  До коментар [#33] от "stenlyaka":Са ти не си разбрал. Не може групов имунитет да се придобива без пари. Ако не платиш за ваксина, няма групов имунитет. Той само от ваксината се придобива. За това се заключвай вкъщи, за да не би случайно да се получи групов имунитет преди да е готова ваксината
  —цитат от коментар 35 на uq


  Моля , извинете невежеството ми !
  Пак не съм вдянал овреме !
  Заключил съм се , ама как ще се отключа после , като няма да имам удостоверение че съм доброволно и безплатно чип....пардон - ваксини......пардон - ваксимилиран !
  ????

 40. 40 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Ангел Кунчев: Идеята е да достигнем 70-75% ваксинирани, за да прекъснем разпространението на вируса, а не само а защитим отделните индивиди.
  ---------
  Разгеле! Тоя "интелект" най-сетне прозря, че имало понятие като стаден имунитет! Само дето докато ви чакаме ваксината ще изградим имунитет по естествен път.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Indiana Jones
  Indiana Jones
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Недей да пишеш глупости...

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  Think different!
 43. 43 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4197 Любопитно

  "Държавата трябва да осигури възможност на всеки български гражданин да се ваксинира. Идеята е обаче да достигнем 70-75% ваксинирани, но никак няма да е лесно. Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев."

  Тази цел е направо невъзможно да бъде постигната! Кунчев да забрави, че цели 75% от българите доброволно ще се ваксинират срещу COVID-19.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Няма как да се достигне до 75%, тоя явно е напушен от сутринта. Ако достигне 5% трябва да черпи. Повечето хора го карат леко, а младежта изобщо не го отбелязва.

 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Весело

  До коментар [#42] от "Indiana Jones":

  Първо се информира, преди да тролиш...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 47. 47 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#2] от "Patsis":

  Пиши на кирилица, данта рипортна

 48. 48 Профил на whatever123
  whatever123
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Ние избора сме го направили и сме го изкарали с едно загубено обоняние. Така че избор от типа "ваксина или ше се среШнеш с вируси" не ни блазни. Сега чакаме умниците да пуснат живота от клетката.

 49. 49 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 100 Неутрално

  Преди да сложа нещо непознато в тялото си искам да знам:
  -Какъв % от ваксинираните изпитват негативни странични ефекти неминуемо след ваксинацията и какви точно са?
  -Какъв % от ваксинираните изпитват негативни странични ефекти 5-10 години след ваксинацията и какви точно са?
  -Кой носи отговорност и каква ще бъде тя ако бъда увреден в следствие на ваксинирането?
  -Нужно ли е да се ваксинирам ако вече имам анти тела? Защо?
  -Колко ваксини ще са ми необходими и през какъв интервал от време?

 50. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4350 Весело

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/07/3191100_v_sofiia_imalo_poveche_bolnici_otkolkoto_v_ciala/

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 51. 51 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 53 Неутрално

  Плащат по 1700 лв на човек, който излъже че е болен от коронавирус и по 3000 лв на роднините на умрелите за да го запишат в смъртния акт. Действайте че далаверата ще спре, както спряха парите за протестите.

 52. 52 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Между другото, тази статия само потвърждава, че тестовете за Covid-19 дават положителни резИлтати и при още куп други заболявания, та португалците са напълно прави, когато отмениха през съда налаганите карантинни рестрикции, издадени само по резИлтат от тест.
  —цитат от коментар 41 на ivanpopov


  Това отдавна е ясно.
  В Германия едно сдружение на адвокати вече заведе дело срещу ПСР тестовете, защото те хващат частици от други вируси (които циркулират и ще циркулират сред нас и това е нормално), но всичко се пише ковид 19.
  Разбира се тези дела ще приключат, когато вече е приключила "пандемията".
  А тя ще приключи, когато спрат да се правят масово ПСР тестове и да се съобщават резултатите от тях в медиите.
  Когато на един човек му кажеш, че ще се разболее, той се разболява.
  Има много психологически експерименти с осъдени на смърт затворници, на които им се втълпява, че ще умрат за много кратък период (те са напълно здрави в момента на психо-атаката). И те предават Богу дух (дори е имало случаи за 24 часа).
  Какво остава за нищо неподозиращото население, на което ежедневно от месеци насам му се набива в главата, че идва мор...
  Отлично се знае, че стреса е най-големия враг на имунитета. 53. 53 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Гневно

  А основната причина е РУХВАНЕТО НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА!

  [email protected]
 54. 54 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  "Държавата трябва да осигури възможност на всеки български гражданин да се ваксинира. Идеята е обаче да достигнем 70-75% ваксинирани, но никак няма да е лесно. Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев."Тази цел е направо невъзможно да бъде постигната! Кунчев да забрави, че цели 75% от българите доброволно ще се ваксинират срещу COVID-19.
  —цитат от коментар 43 на Иво


  Ми те дебилите в страната са 80%, така че ще стигнем това число спокойно.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 55. 55 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Любопитно

  – казаха, че ще има за България 175 000 дози. Тоест – за нейде към 90 000 души.

  После казаха – 150 000 дози.

  Оня ден с апломб рекоха – 125 000…

  Къде пропадат ...?????

  [email protected]
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 166 Неутрално

  До коментар [#49] от "dwr30648311":

  -За тази на Pfizer - 4,8% със същите оплаквания както при всяка друга ваксина.
  -0%, защото всичките ваксини ще са се разградили в тялото ти в период

 58. 58 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#56] от "kkv54695990":

  Ти ако мислиш че е некоя голема диплома.
  Просто обслугва интереси. И говори като вампир, да плаши хората. Но своите деца е уредил, дъщеря му е в Германия, синчето тука се прави на докторче. Вашите деца дето разнасят зарази трябва да стоят под домашен арест. Оная миневчийка Фандъкова ще ги пази да не ходят по моловете. Сега се събират по пейките на парковете, докат не са ги затворили и тях.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Аз предлагам приоритетно да бъдат ваксинирани следните групи; Ромеите, понеже са социално слаби. Евреите , понеже де факто са избрани. Политиците, понеже са ни много необходими. ........ мда
  Може и полицаите, ако требват бройки за запълване на 70-те процента.

 63. 63 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#53] от "karabastun":

  Не рухването, а рухналостта!
  От поне 15 години е в пълна рухналост, по провинцията. В София горе-долу. 220 умрели на ден не е от силно разпространение на вируса. Или е от болно и непазещо (тлъсти, дебели, диабетици, алкохолици, обездвижени, неизлизали на слънце с години, пълни с хронични заболявания от недвижение и лошо хранене) се население, или е от катастрофално лечение. Мисля, че в София е от първото, а в прованса от двете.

 64. 64 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Любопитно

  До коментар [#63] от "Славейко":

  Впрочем, Белорусия съобщава за 3 – 7 починали на ден. И лесно може да се провери – страната е в Европа, журналисти бол /чакат падането на Лукашенко/, навън протести и събирания…

  [email protected]
 65. 65 Профил на demiantruman
  demiantruman
  Рейтинг: Неутрално

  Чакайте малко , нали ''Групов имунитет'' беше химера и Мангъровизъм специално за този вирус ???????
  —цитат от коментар 33 на stenlyaka


  Новата опорна точка е, че стаден имунитет се бил постигал само с ваксина. Доказателства нула, само изцепки и лъжи като на чичо Кунчев.

  Искат да ги продадат пустите 10 милиарда дози ваксини по $20 парчето и това си е.

 66. 66 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Любопитно

  До коментар [#63] от "Славейко":

  Защо ли така, а?
  Обаче – при запазена система „Семашко“… Обяснява ли нещо ?

  [email protected]
 67. 67 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  Кунчев: "...Идеята е да достигнем 70-75% ваксинирани..."; "...В момента се изготвят списъци с медицинските специалист, които имат желание да бъдат ваксинирани. "Има големи разлики между желаещите медици от отделни лечебни заведения, отделни градове. На места интересът е малък - 20-30% желаят да се ваксинират, на други - почти 100%"..."
  Е, сега Кунчев да ми обясни как ще достигнем 75% ваксинирани, след като се правят списъци на желаещи да се ваксинират МЕДИЦИ?! Такава неадекватност започва да намирисва на некомпетентност. И с коя ваксина ще ваксинирате управляващите, с коя медиците, с коя каймаклиите, с коя учениците, с коя старците, с коя работещата и хранеща всички останали част от населението?!

 68. 68 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#62] от "Pomak":

  Доказано лекарите нямат връзка с този номер. 70% при днешните условия на антиваксерство и масова мания по заговори (българска дума за конспирации) ... Тоя човек, както и другите лекари, не знаят къде се намират. Нямат връзка с главния мозък.

 69. 69 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Любопитно

  Между другото, у нас първо ще бъдат обезопасени срещу вируса лекари и полицаи. Лошите руснаци започват с лекари и учители…

  Говори много – и за манталитет, и за мисленето на властта, и за нуждите на обществото…

  [email protected]
 70. 70 Профил на demiantruman
  demiantruman
  Рейтинг: Неутрално

  На места интересът е малък - 20-30% желаят да се ваксинират, на други - почти 100%"..."Е, сега Кунчев да ми обясни как ще достигнем 75% ваксинирани, след като се правят списъци на желаещи да се ваксинират МЕДИЦИ?!
  —цитат от коментар 67 на Мърмор


  Те баш медиците са наясно, че точно тези ваксини НЕ стават.

  На никой не му се играе лотария ако не попада в рисковата група.

  И правилно.

 71. 71 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#68] от "Славейко":

  Викаш, докат не се построи Храма , нема се оправим !!! ..........мда

 72. 72 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#66] от "karabastun":

  Проверих, да, запазена е тази система.
  Но нещо такова трябва да има, предвид пълния отказ на частните болници изобщо да се цапат с корона, значи в България частното не работи. Аз за себе си знам - ако търся здравна помощ, само на държавно. Може и да се нарече българско име.

  Иначе Семашко ми говореше друго: съветски дисидент (евреин), под формата на исторически романи разобличавал социалистическата система.
  Издава исторически роман, в Казахстан, където цензурата е тъпичка и не може да проникне в глъбините на двусмислието, исторически роман, който директно описва лудницата на социализма. Романът се изкупува за нула време и повече не е преиздаван, защото, естествено, по-умни умове го прочитат и разбират.

  https://ru.wikipedia.org/wiki/Маздак _(роман)

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3839 Неутрално

  Излезли са данните за общата смъртност и за четвъртата седмица на ноември:

  2019 - 2034 човека
  2020 - 4619

  Всеки ден са умирали по 369 човека повече. Дали са били с положителен ПСР има ли значение? Може да са починали, защото е нямало анестезиолог.

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

  Любовта ще спаси света!!!
 75. 75 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#40] от "4u4o":

  Отрича имунитета от преболедуване, само от ваксиниране. Едното е безплатно, за другото получава дебели хонорарчета. Много съм конспиративен днес.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#74] от "hope":

  Аз ако от сутрин до вечер ревях колко е страшно, досега да съм се гътнал от страх. Ма твойто е просто от желание да се реве и да се пречи на света, не от страх. Блазе му на мъжъти.

 78. 78 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#72] от "Славейко":

  Тогава ще стане най-зле. Нищо не си разбрал пак! Даджджал като дойде, нищо няма да стане.

 79. 79 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3839 Неутрално

  До коментар [#74] от "hope":Аз ако от сутрин до вечер ревях колко е страшно, досега да съм се гътнал от страх. Ма твойто е просто от желание да се реве и да се пречи на света, не от страх. Блазе му на мъжъти.
  —цитат от коментар 77 на Славейко


  --------------

  ти нещо се бъркаш Славейчо, не става дума за страх, а за това да си даваме реална представа за ситуацията. Аз проблеми с възприятията нямам, нагаждам се според ситуацията, тя е временна. Проблемите са за хората без спестявания и с кредити, които за три седмици, щяха да се споминат от глад и други неволи.

  Любовта ще спаси света!!!
 80. 80 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#64] от "karabastun":

  Белорусия няма независима система. Руската ваксина не е достоверна, щото няма независима система. Само нашата, тоест техната, система е независима. Добре че сме българи, та лесно ги хващаме тия тънкости, но един среден немец или такъв някакъв наистина ще го повярва.
  Семашко не ми говори нищо, казах ти какво ми говори. Лошо ли е, добре ли е, не ми е ясно. Както го казваш, излиза че е зле, ма не разбирам защо

 81. 81 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  В момента гледам данните за починалите по седмици през 2020-та в сравнение с 2019. Ето последните данни за последните седмици: 48-ма седмица (23-29 ноември) - 2020 има 2585 починали повече, 47-ма седмица 2370 починали повече през 2020, 46-та седмица - 1857 починали повече, 45-та седмица 1037 починали повече. Бройката започва да нараства от юни-юли с променливи стойности, като устойчиво увеличение се наблюдава 21.09.2020 (39-та седмица) от тогава всяка следваща седмица разликата в смърността в полза на 2020 скача значително.

  Трябва да се отчете и друго - в момента като абсолютната стойност по смъртност 2019-та обаче има дори леко предимство 105958 починали до 48-ма седмица през 2019-та, срещу 105239. Съдейки по тенденцията обаче и като гледам прогнозите за 2020-та се очаква през 2020-та да има около 15-20 хил повече починали от 2019-та.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 82. 82 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#81] от "bludniq_sin":

  Никой не отрича, напоследък се чува за умрели хора, вкл. и по-млади, не само по медиите. Едва сега.

  Но заключването и затварянето ще нанесат двоен удар, защото ще увеличат смъртността в дългосрочен план, а паниката напролет беше абсолютно излишна и трябва да се носи отговорност за нея.

 83. 83 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1246 Весело

  До коментар [#51] от "varna_moreto81":
  Какъж кретен тршбжа да си, за да пивев такижа глупости?
  ...
  А, пардон, може и да си заработващ трол.
  'Дигни мизата малко тогава де, тури още една нула.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 84. 84 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  До коментар [#74] от "hope":

  но и още нещо - общите цифри - от 1-ва до 48-ма седмица 2019-та обаче има дори леко предимство 105958 починали до 48-ма седмица през 2019-та, срещу 105239 през 2020. т.е от началото на годината до сега през 2020 са починали около 700 души по-малко отколкото през 2019-та. Остава въпросът - ако нямаше корона означава ли това, че 2020та щеше да е рекордно ниска по смъртност? Защото от момента на увеличението до сега (слагам началото на ръста през 27-ма седмица - 29.06.2020) - т.е от 27-та до 48-ма седмица на 2020 са починали 52223 души, а за съшия период през 2019-та 41364 - т.е 10859 души повече от края на Юли до сега. в сравнение с 2019 - т.е за 21 седмици средно 517 души повече на седмица или 74 души на ден.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 85. 86 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#85] от "karabastun":

  Точно това прочетох, но защо е лошо да има йерархична система от болници? Британската система, казват, се справила по-зле от йерархичните системи?

 86. 88 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#8] от "дерибеев":
  какво имаш предвид?
  Бързите тестове са, доколкото знам, с прецизност близка до ПЦР-тестовете.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 87. 89 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#87] от "karabastun":

  Сега те разбрах, ок, по тоя въпрос съм съгласен.

 88. 90 Профил на sowhat
  sowhat
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Разбрахте ли защо в Бг се правят най-малко тестове?

  За да се скрият най-много трупове.

  Според националния статистически институт от последната седмица на Окт до сега СА УМРЯЛИ около 9000 души над нормално за последните 5 години.

  от Ковид ги пишат 4000.

  Останалите 5000?

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

  Превръщаме се в най-доброто място за УМИРАНЕ в Европа.

  Но пък Джъмбо е пълен и вчера е било голям купон за 8ми.

  Българинът не е просто е затъпял, той е оскотял.

  Но преди всичко българинът e останал в СССР:

  Based on data from Russia’s federal statistics agency and regional registry offices Russia has seen 120,000 more people die than on average for this same period over the last five years. The country’s coronavirus headquarters, on the other hand, has only counted 28,200 deaths from COVID-19 during this period.

  НЯМА НАРОД В ЕВРОПА, КОЙТО ДА Е ОК С ПОДОБЕН ГЕНОЦИД И МАНИПУЛАЦИИ.

  СЪД ЗА БОЙКО БОРИСОВ.

 89. 91 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Неутрално

  До коментар [#89] от "Славейко":

  Ми това е системата, която премахнаха у нас !

  [email protected]
 90. 92 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Любопитно

  Във връзка с шума около епидемията. НСИ отбелязва – през 46-та седмица (9-15 ноември) се е стигнало до 3800 случая на починали лица в страната, което е безпрецедентно число за последните пет години. В средата на ноември смъртността е била 30 починали на всеки 1000 души. За сравнение – това е двойно по-голямо число в сравнение с общия коефициент на смъртността за 2019 г., който е бил 15.5 промила.

  [email protected]
 91. 93 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Разстроено

  През 2020 г. починалите лица в страна ще са между 120 и 125 хиляди, според статистиците. През 2019-а са били 108 000.

  [email protected]
 92. 94 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Разстроено

  Веднага се питаме за ролята на забраните за планови операции, присаждания, редовни манипулации, та даже оставянето на хронично болните без лечение. По причина – втренчването в заразните отделения и оставянето на другите болни… На милостта Божия и състраданието на капналите медици…

  [email protected]
 93. 95 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Разстроено

  Тук трябва да добавим ниската раждаемост, както и емиграцията. Стотици хиляди са напуснали страната за тая година. Без да бъдат официално водени в някаква статистика. И хич не мислят да се връщат, впрочем…

  [email protected]
 94. 96 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Разстроено

  Пак да напомня – информация: толкова болни СА ИЗЛЕКУВАНИ, толкова СА ИЗГУБИЛИ БИТКАТА ЗА ЖИВОТА СИ…

  Значи – страдателен залог най-напред, някой ги излекувал. После – сами са изгубили. И съответно сами са си виновни…

  Наивно?

  [email protected]
 95. 97 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8101 Разстроено

  Иначе – лъсва поредната лъжа на официозната статистика. До Нова година трябва да починат още 12 000 души. За пет седмици – яката, както казва Мутафчийски.
  И ще ги докарат дотам, ще видите…

  Ако не с ковида – със системата, с хмикалката, с манипулациите…

  [email protected]
 96. 98 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  Преди да сложа нещо непознато в тялото си искам да знам: -Какъв % от ваксинираните изпитват негативни странични ефекти неминуемо след ваксинацията и какви точно са?-Какъв % от ваксинираните изпитват негативни странични ефекти 5-10 години след ваксинацията и какви точно са?-Кой носи отговорност и каква ще бъде тя ако бъда увреден в следствие на ваксинирането? -Нужно ли е да се ваксинирам ако вече имам анти тела? Защо?-Колко ваксини ще са ми необходими и през какъв интервал от време?
  —цитат от коментар 49 на dwr30648311


  Ако си млад, ще трябва доста да почакаш, десетилетие. Ако не си, а си прехвърлил билото на животае не знам дали ще дочакаш отговора.
  Кой ще поеме отговорност за евентуални вреди върху теб? НИКОЙ!
  Писа се вече – имунитетът от прекаран КОВИД 19 е няколко месеца.
  ПОСЛЕДНИЯ ВЪПРОС – това за сега са ДВУКРАТНА ВАКСИНАЦИЯ. Така работи тази на Пфайзър! Но и това е описано!
  Чети, преди да питаш!

 97. 99 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2904 Неутрално

  Плащат по 1700 лв на човек, който излъже че е болен от коронавирус и по 3000 лв на роднините на умрелите за да го запишат в смъртния акт. Действайте че далаверата ще спре, както спряха парите за протестите.
  —цитат от коментар 51 на varna_moreto81


  Разпространяването на тези простотии трябва да се криминализира!
  ЕЖК, на кооперативния пазар ти го разправи, нали?
  Преди "цената" беше само 1 000 лева. Вдигнали са я, мръсниците!
  Минах се 😁😂🤣🤣!

 98. 100 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3839 Неутрално

  До коментар [#74] от "hope":но и още нещо - общите цифри - от 1-ва до 48-ма седмица 2019-та обаче има дори леко предимство 105958 починали до 48-ма седмица през 2019-та, срещу 105239 през 2020. т.е от началото на годината до сега през 2020 са починали около 700 души по-малко отколкото през 2019-та. Остава въпросът - ако нямаше корона означава ли това, че 2020та щеше да е рекордно ниска по смъртност? Защото от момента на увеличението до сега (слагам началото на ръста през 27-ма седмица - 29.06.2020) - т.е от 27-та до 48-ма седмица на 2020 са починали 52223 души, а за съшия период през 2019-та 41364 - т.е 10859 души повече от края на Юли до сега. в сравнение с 2019 - т.е за 21 седмици средно 517 души повече на седмица или 74 души на ден.
  —цитат от коментар 84 на bludniq_sin


  ---------------------

  не е коректно да се от 1.7, при условие, че имаме епидемия и търсим причинно следствена връзка между мерки и смъртност. Разпространението се увеличи след 1 октомври, откакто застудя и децата тръгнаха на училище.

  Любовта ще спаси света!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK