На живо

Коронавирусът в България: Детските градини остават затворени, по-малко се вика линейка (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Детските градини остават затворени, по-малко се вика линейка (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал
Тази сутрин бяха отчетени официално 3328 новоинфектирани с коронавирус за последното денонощие. Това са 38.7% от направените 8578 PCR теста. Здравните власти се въздържаха да обявят предсрочно отваряне на яслите и детските градини, както се очакваше, а министърът проф. Костадин Ангелов обясни, че данните към този момент не водят към това, но решение можело да се вземе и в дните до края на седмицата. Малко под половината работещи (47%) на т. нар. първа линия "проявяват интерес към поставянето на ваксина" срещу COVID-19. "Дневник" проследи на живо ситуацията около разпространението на вируса в страната.
С 1/3 по-малко повиквания за линейките в София след новите ограничения

Отслабване на натиска върху Спешната помощ в София, след въвеждане на строгите противоепидемични мерки, отчита директорът Георги Гелев, предаде БНР. С една трета са намалели случаите, на които се отзовават спешните медици, посочи той.


"Бяхме достигнали един рекорд от над 800 повиквания за 24 часа. В момента са около 550. Явно е, че има спад на напрежението не само в Спешна помощ, а и в частта Covid. Имахме по 200 Covid-повиквания на ден. Сега са около 100, което е пренебрежимо малко".


Личните лекари са издали над 10 хил. направления за PCR

Коронавирусът в България: Детските градини остават затворени, по-малко се вика линейка (хронология)

© Дневник


Повече от 10 хил. издадени направления от личните лекари за PCR тест за коронавируса отчете министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред депутатите в парламентарната здравна комисия. Ангелов не уточни изрично, дали данните са конкретно за електронни направления или и за хартиени. Вероятно обаче цитираната от него бройка е обща, в отговор на въпроса на депутата Емил Тончев (ГЕРБ) министърът отбеляза, че изтеглените от лабораториите направления са над 2 хил.Според данните на проф. Костадин Ангелов – повече от десет дни след като формално личните лекари могат да издават направления за PCR тестове за коронавирус – в страната 1610 лекарски практики (от общо около 5 хил.) издават направления за PCR тестове за коронавирус.
Причината за това е, че софтуерът на компютрите на голяма част от личните лекари все още не е препрограмиран към зададените от държавата параметри. (Още за проблема - тук и тук)

Общо 203 099 безработни са започнали работа от 13 март до момента със съдействието на трудовите инспектори от Бюрата по труда. По данни на Агенцията по заетостта най-много са намерили ново работно място във фирми от преработващата промишленост – почти 50 000. Над 30 000 души са постъпили в компании от сектора на търговията и ремонта на автомобили, а близо 20 000 – в сектор "Хотелиерство и ресторантьорство". Най-много от намерилите работа са от София – 22 158 души. В област Варна на нови позиции са започнали 9100 безработни, в Пловдив – 5989, а в Бургас – 5389.


Във вторник от Националният статистически институт съобщиха за рекорден брой безработни, регистрирани през първата седмица на декември - над 14 200 души. Регистрираните в бюрата по труда от 3 февруари насам са малко над 361 000 души.

47% от медиците на първа линия искат ваксина

Малко под половината работещи (47%) на т. нар. първа линия "проявяват интерес към поставянето на ваксина" срещу COVID-19, отчете министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос на депутата Борислав Борисов (ГЕРБ) по време на заседание на парламентарната здравна комисия. По думите му процентът е среден за страната, като има разлики по области. До четвъртък трябваше да се изготвят списъци с желаещите в системата на здравеопазването, които искат да се имунизират срещу коронавируса. Проф. Костадин Ангелов обяви, че в София е поискано удължаване на срока, защото е по-голям броят на хората, които да бъдат попитани за интерес към ваксината.

Националното външно оценяване за 7 клас и матурите в 12 клас ще се проведат в края на учебната година, като от тях ще бъдат изключени определени теми, а националното външно оценяване за 4 и 10 клас не е задължително, но е полезно. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев на онлайн среща, организирана от омбудсмана Диана Ковачева, по проблемите на дистанционното обучение. Миналата учебна година учениците завършиха по същия начин, след като от март се наложи да учат от вкъщи заради мерките срещу коронавируса.


Подробности тук

Заболелите във Варненско не намаляват, въпреки мерките

За жалост не намаляват заболелите от COVID-19 във Варна и региона, въпреки предприетите мерки, заяви на брифинг областният управител на Варна Стоян Пасев. За последното денонощие са регистрирани 321 нови случая на коронавирусна инфекция, като има и един починал. Общия брой заразени от началото на епидемията е 12 281 - трети най-висок показател в страната след София (49 141) и Пловдив (16 007). Във Варненска област има 67 свободни легла, от които 4 са за интензивно лечение.

На районните здравноосигурителни каси е даден срок до 9.30 часа на 14 декември да заявят размера на средствата, нужни, за да се платят дължимите суми за месец ноември и авансово за месец декември на всички лични лекари, медицински или диагностично-консултативни центрове, които са на първа линия в борба с коронавируса, съобщиха от НЗОК. Джипитата получават по 1000 лева допълнително, а центровете по 30 хил. лв. След потвърждаване на средствата от НЗОК, РЗОК ще извърши парични преводи по сметките на изпълнителите на медицинска и дентална помощ по сключените им договори с НЗОК, се казва в съобщението. Сутринта зам.-председателят на Българския лекарски съюз Николай Брънзалов каза, че личните лекари не са получили допълнителните пари на 1 ноември.


Повече по темата четете тук.

Български авиокомпании очакват фалити

Заради коронакризата приходите от редовни полети са се свили с 65%, през последните месеци чартърите са нула, което създава риск от масови фалити на български авиокомпании, коментира пред БНР председателят на УС на Асоциацията на българските авиационни компании Светослав Станулов. Според него финансовите грантове за част от изгубените приходи сериозно биха подпомогнали българската авиоиндустрия. Приходите на европейските авиопревозвачи спрямо миналата година са намалели с около 73%, съобщи Станулов.


За българските авиокомпании приходите от редовни полети са намалели с около 65 на сто. "Използвани са вече всички финансови резерви. Авиокомпаниите имат допълнителни специфични разходи, които няма как да бъдат спестени", подчерта Станулов.


В българските авиокомпании са заети около 4000 – 4500 души. Малко са съкратените, защото става дума за висококвалифициран персонал.

Сред регистрираните новоинфектирани 3328 човека за последното денонощие най-много са те в
област София град – 614, следват Пловдив – 325, Варна – 321, Велико Търново – 198, Бургас – 164, Стара Загора – 162, Плевен – 141.

191 са новите случаи на инфектирани медицински служители. От тях 48 са установени при лекари, 77 - при медицински сестри, 30 - при санитари, 4 - при фелдшери и 32 - при друг медицински персонал.

България е на второ място по смъртност от вируса в ЕС

България е на второ място по смъртност от коронавирус за последните 14 дни сред страните от Европейския съюз с показател 27.5 на 100 000 човека. Със заболеваемост от 554 на 100 хил. души страната ни е на девето място сред държавите в ЕС. Тези данни съобщи по време на брифинга на здравните власти директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.


Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обясни, че 52% от леглата за пациенти с неусложнени форми на коронавирус в страната са заети. Заетостта на интензивните легла е 42%. Той няма притеснения, че болничните легла могат да свършат за пациентите, които имат нужда от лечение.

Планира се информационна кампания за ползите от ваксинирането

Министерството на здравеопазването планира мащабна информационна кампания за ползите от ваксинирането срещу коронавирус. Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на брифинга на здравните власти.


"Екип на Министерството на здравеопазването работи в много тясно сътрудничество с представители на фирмите производители, които да предоставят информация за ваксините, за да може да се направи информационна кампания, която да стигне до всеки един български гражданин", обясни Ангелов.

Данните към момента не предполагат отваряне на ясли и детски градини

"Не се готвим да отворим детските градини и яслите. Към настоящия момент данните, с които разполагаме не ни водят в тази посока. Следят се данните за заболеваемост, смъртност и още 15 показателя. Остават 4 дни от седмицата, в които ще продължим да ги следим", обяви по време на брифинга на здравните власти министърът проф. Костадин Ангелов. Толкова е крехка кривата на намаляване на заболеваемостта, че е рано да се правят изводи за постигане на успех на последните въведени мерки, добави още той.
Коронавирусът в България: Детските градини остават затворени, по-малко се вика линейка (хронология)

"Дневник" излъчи брифинга на здравните власти

"Дневник" излъчи на живо брифинга на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов и болнични директори във връзка с разпространението на COVID-19 в България.

Ваксините срещу вируса са освободени от ДДС

Ваксините срещу коронавирус и комплектите за тестване са освободени от данък върху добавената стойност, реши окончателно парламентът днес. Нулевата ставка ще важи за 2021 и 2022 г.


От данък са освободени само комплектите за PCR тестове, но не и бързите и антигенни тестове. Законът е синхронизиран с решението на Европейската комисия ваксините да бъдат освободени от косвения данък, за да се намалят разходите по осигуряването им.

В Русе вече ще може да се дарява кръв за извличане на плазма за лечение на болни с COVID-19. Всеки, който е преболедувал коронавируса, може да се обади в отделението по трансфузионна хематология в Университетска болница "Канев", за да разбере кога може да дари. "Условието е желаещите да са изминали 40 дни от отрицателен PCR тест, както и да нямат симптоми в момента", обясни пред БНТ д-р Биляна Цветанова, началник на отделението по трансфузионна хематология в града.

Банките са разсрочили задължения за около 9 млрд. лева

Банките разсрочват кредити на свои клиенти, дори ако те не попадат в обхвата на държавната мярка за подпомагане. Това се разбра от интервю за БНТ на председателя на Асоциацията на банките в България Петър Андронов. Той обясни, че такива действия са започнали от 30 септември, като уточни, че разсрочването може да е повече от година.
Коронавирусът в България: Детските градини остават затворени, по-малко се вика линейка (хронология)

© Цветелина Белутова


Андронов каза още, че досега с разсрочени около 9 млрд. лева задължения на 100 хил. фирми и граждани. От тях 7 млрд. са на бизнеса, а 2 млрд. на физически лица. Банките са предвидили резерви за кредити, които трудно ще се връщат след края на мярката. Андронов изчисли, че отложените плащания са 14.5% от целия банков портфейл в България. От тези 14.5% между 5 и 20 на сто се очаква да бъдат кредитите с нови затруднения.

Във връзка с въведените в Гърция от 18 декември 2020 г. допълнителни мерки за пристигащи граждани, независимо от националността им, посолството на България в Атина е получило информация от Гръцката организация за обществено здраве (EODY), че изискваната 10-дневната карантина и бързи тестове за COVID-19 няма да се отнася за водачите на товарни камиони. Освен това за товарните камиони продължава да не се прилага ограничението за преминаване само в часовата зона от 07.00 ч. до 23.00 ч. Запазва се изискването за представяне на QR код.


От посолството припомнят, че от 06.00 ч. на 18 декември 2020 г. до 7 януари 2021 г. включително на всички пристигащи на граничните пунктове в Гърция ще бъде правен бърз тест за коронавирус и ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина. Остава изискването за попълване на PLF форма и предоставяне на отрицателен резултат от направен PCR тест 72 часа преди пристигането. До 7 януари 2021 г. се удължава и забраната за излизане навън в часовете между 21.00 ч. и 05.00 ч, както и пътуването от окръг в окръг.

Личните лекари не са получили допълнителни 1000 лева за ноември

Ново напрежение между Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Личните лекари не са получили допълнителни 1000 лева месечно, които е трябвало да получат на 1 ноември, предвидени за медици на първа линия в борба с коронавируса. Това обяви пред Би Ти Ви зам.-председателят на лекарския съюз Николай Брънзалов. Не са получени и предвидените суми във връзка с поставените противогрипни ваксини. Брънзалов добави, че е разговарял по темата със заместник-министъра на здравеопазването и председател на надзорния съвет на НЗОК Жени Начева. Тя е обяснила, че днес има заседание на надзорния съвет на НЗОК, което ще разгледа въпроса. Брънзалов добави, че пари за личните лекари на първа линия за ноември и декември все пак са заделени, но не и за след 1 януари. Пари за COVID зоните в ДКЦ-тата също има до края на годината.


"Ние следим процесите и ще настояваме да постигнем по-добри условия за труд", каза Брънзалов по повод преговорите с НЗОК за националния рамков договор за следващата година. Наскоро от Българския лекарски съюз изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което поискаха среща с него по повод отношението на представителите на здравната каса в преговорите.

Новоинфектираните с коронавирус в страната са 3328 за последното денонощие, сочат данните на Единната информационна система. Това са 38.7% от направените 8578 PCR теста за посочения период. Новоизлекуваните за пореден ден се задържат над три хиляди души – 3050. Хоспитализирани са 6998 души, от тях 544 в интензивно отделение. Регистрираните починали през последното денонощие са 127.


Тенденциите относно развитието на епидемията в страната – вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Да вземат от чекмеджето на долната мутра, там имаше много.

 2. 2 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Голяма подигравка. Тия горе ръчкат лостовете на властта като маймуни в космически кораб...

 3. 3 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 827 Любопитно

  Пари нема,действайте!🐵

  Много съм прост
 4. 4 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 559 Весело

  До коментар [#3] от "Шакир Зулов":

  Отровното трио ще даде от откраднатите 100000 лева.

 5. 5 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Гърците там налагат ограничения, в тукашното Джъмбо - никакви.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  В момента основната дейност на всички общо практикуващи е лечение на ковид пациенти ,огромно натоварване ,разходи за дезинфекция , заразяване на персонал , натоварване на системата ,срещу което НЗОК не заплаща абсолютно нищо за тази дейност .Съгласно НРД , бюджета на ОПЛ е капитация около 40% покриваща разходите за задължителен персонал ,заплати и осигуровки и останалото до 100% е от прегледи на диспансерни пациенти и профилактика ,а в момента е близо до мисълта ,че няма нито желаещи диспансерни прегледи ,нито профилактични ,поради това ,ч хората ги е страх от заразата и н епосещават лекарите си .Това довежда до декапитализация на фирмите на лекарите ,намаляване на приходите ,а при системното повишение на заплати ,бази и осигуровки ,неминуемо ще се стигне до съкращаване на персонала ,намяляване на дейността и закриване на пракити ,особено за лекари ,в отдалечени места и които са на вързраст и не си струва вече риска .Отново НЗОК в лицето на известна зам министърка и член на надзора провежда мними преговори , геноцид спрямо цяла гилдия ,несъобразяване с никакви искания на цяла гилдия от над 5000 лекари на първа линия , но вероятността от силно брожение и категоричен отказ от безплатно лечение и то най вече на ковид пациенти е много реално в началото на следващата година ,независимо от последствията , никой не работи в риск за живота си и при това напълно безплатно без покриване на реалните разходи и в среда на гестаповски терор и излишно усложняване на дейността на лекарите от страна на касата ,принудени да администрират всяка точка и ред ,за да могат чиновниците да не се напъват , да отчитат дейност и да глобяват за глупости ,осигурявайки си така дейност и заплати ,лежайки си в офисите скрити и защитени и нямащи нищо общо с лечението на пациентите .

 8. 8 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 827 Любопитно

  Българинът е говедо и разбира само от бой. Да затварят цялата държава и да излизат военните с автомати.
  —цитат от коментар 6 на #ОСТАВКА


  С автомати,да трепят вирусъ?Видя се.,че с павета не става.🐵

  Много съм прост
 9. 9 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Гърците там налагат ограничения, в тукашното Джъмбо - никакви.
  —цитат от коментар 5 на fpyyh


  Гръцките пенсионери в най голямата си след военна криза имаха право да теглят дневно част от пенсията си, по голяма отколкото мин. пенсия в БГ. Стига с тия сравнения , ние сме африканска колония!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 10. 10 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Ситуацията с личните лекари е като при соца, аз ги лъжа че работя, те ме лъжат че ми плащат

 11. 11 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Еееми, кацата с мед свършва, ако не се пълни от време на време!
  Винаги е имало туземци, които си хапват, без да бачкат. Напоследък станаха повече. Хапнатото на версия ще трябва да се връща - може и разсрочено, с лихви.
  Другите да стягат коланите!

 12. 12 Профил на bse17521826
  bse17521826
  Рейтинг: 188 Неутрално

  Много "Интересна" Първа линия без Причина но ако не Подкупват "Лекарите" в Световен мащаб няма Как да Задържат Илюзията и насаждането на Страх. Е жалки са масата от Медиците нямат съвест, но така ще Ви "Лекуват" и за в "Бъдеще" без грам Мисъл за Вас и Вашето здраве.. Човека и упадъка на Цивилизация вече рухнаха Ценностната Система и Морал следва Фаза 2!!!!!!!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 183 Неутрално

  Стигнахме ли Чехия по умрели на милион?

 15. 15 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3552 Неутрално

  "..... досега с разсрочени около 9 млрд. лева задължения на 100 хил. фирми и граждани. От тях 7 млрд. са на бизнеса....."

  Кво беше туй бизнес, че не се сещам?

 16. 16 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#12] от "bse17521826":

  Лелее, пич, ти изобщо не си в реалността. Ходиш по вода или летиш в облаците?

 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8413 Неутрално

  Бойко да не е изхарчил вече парите за догодина? Както е почнал, нищо чудно.

 18. 18 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#9] от "Иван":

  Руска, не африканска

 19. 19 Профил на bse17521826
  bse17521826
  Рейтинг: 188 Неутрално

  До коментар [#16] от "zxe00613919":

  Ходя по Вода щом може да Измисли някой "Пандемия" значи аз ходя по вода. Понятие Пандемия явно болшинството не знаят какво е а ако им се Изясни с Истинска такава няма да има кога да се "Чудят" има ли я Безсимптомна ли е?

 20. 20 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Брой на починалите от коронавирус у нас по месеци:

  март - 8
  април - 58
  май - 74
  юни - 90
  юли - 153
  август - 246
  септември - 196
  октомври - 482
  ноември - 2560
  1-7 декември - 983

 21. 21 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  До коментар [#5] от "fpyyh":

  Дреме им на гръците за малоумните им клиенти. А и къде другаде, срещу (вероятно) неголям подкуп ще те оставят на спокойствие да си продаваш боклуците извън всякакви правила ?!

 22. 22 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#12] от "bse17521826":

  браво, намалил си главните букви до разумният за теб минимум.
  аз съм против главните букви по приницип, много ги мразя.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 23. 23 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Феновете на шведския модел могат да са доволни - надминахме Швеция по брой починали на 1 милион души от началото на епидемията:

  България - 763
  Швеция - 720

  За сравнение - съседите на Швеция:

  Дания - 156
  Финландия - 78
  Норвегия - 66

  https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 24. 24 Профил на div_petel
  div_petel
  Рейтинг: 108 Неутрално

  "Министерството на здравеопазването планира мащабна информационна кампания за ползите от ваксинирането срещу коронавирус."
  Т.е. планира се усвояване на едни пари. Не е ли по-добре тези милиони от кампанията да се дадат на болниците за подобряване на условията там?

 25. 25 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  До коментар [#6] от "#ОСТАВКА":

  Ама автомата да го носи Радев а муниции да му носи Х.Иванов. Щото ако Борисов хване автомата, това вече е диктатура, нали.

 26. 26 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1857 Гневно

  затваряй всичко, да го боли българина, това говедо! иначе няма оправия, всеки има мнение и претенции

 27. 27 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  Бойко да не е изхарчил вече парите за догодина? Както е почнал, нищо чудно.
  —цитат от коментар 17 на Роси


  Колко са парите за догодина?

  Gunter glieben glauchen globen
 28. 28 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  "..... досега с разсрочени около 9 млрд. лева задължения на 100 хил. фирми и граждани. От тях 7 млрд. са на бизнеса....."Кво беше туй бизнес, че не се сещам?
  —цитат от коментар 15 на Judjuk


  Да ама в края на месеца кредитната ваканция свършва и "Който не работи, няма да яде!" а и банките ще го налазят. Готино, а?

 29. 29 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  "Министерството на здравеопазването планира мащабна информационна кампания за ползите от ваксинирането срещу коронавирус."Т.е. планира се усвояване на едни пари. Не е ли по-добре тези милиони от кампанията да се дадат на болниците за подобряване на условията там?
  —цитат от коментар 24 на div_petel


  Тоест, нищо подобно.

  Gunter glieben glauchen globen
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3546 Гневно

  Данните към момента не били предполагаали отваряне на ясли и детски градини!
  Абе къде са тръгнали тези данни бе!?
  Къде се намират те?
  Искат да скършат волята на премиера ли!?
  Я ги виж ти!
  Я веднага всички данни да се строят на килимчето пред Боко!
  Я веднага да си вдигне ръката онази данна, която не била предполагала?
  А..а..а..ма ха!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  До коментар [#30] от "Храбър":

  Колко си оригинален! Отдавна не се бях смял така.

  Gunter glieben glauchen globen
 32. 32 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  А аз най-много се смея на логическата постройка "Мерките не дават резултат, затова дай да ги продължим" ... :-)

  Ще подесетя - епидемията следва своя естествен ход и хахо-хихи мерки, които повече вредят, отколкото помагат , не влияят почти никак на този естествен ход ...

 33. 33 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  Малееей, голко много доктори по света са се заразили от мангъровщината:
  https://www.bitchute.com/video/n0ZQrxsokZoR/

 34. 34 Профил на Гергана
  Гергана
  Рейтинг: 845 Неутрално

  А някой да е очаквал, че ще отворят градините?

  Народе????
 35. 35 Профил на SoloV
  SoloV
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Така и не разбрах защо детски градини и ясли не може, а професионален спорт примерно да може. Хаотичните и безконтролните мерки на управляващите не само у нас, а и в цяла Европа вече пораждат съпротива- така напр. в Чехия, че дори и в Русия вече има призиви затворените бизнеси в знак на протест да отворят отново въпреки солените глоби.

 36. 36 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Грипа се преекспонира и сега някой трябва да плати сметката и то в световен мащаб -регионално плешивците -Боко и хирурга , мойе и мустакатото пиянде.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8413 Неутрално

  Ако остане на Борисов, той ще прати всички на работа, да пълнят бюджета, а той да раздава.

 38. 38 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1979 Неутрално


  Ситуацията с личните лекари е като при соца, аз ги лъжа че работя, те ме лъжат че ми плащат
  —цитат от коментар 10 на uq


  Няма как да ги лъжа ,че работя ,защото всеки ден минават 20-30 души за прегледи от които 15-20 % съмнителни за COVID 19. Предпазните мерки са доста условни, зарзяването повече от възможно. Все едно да те пуснат пред картечно гнездо пък ти се прави ,че воюваш....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 39. 39 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 785 Любопитно

  "47% от медиците на първа линия биха се ваксинирали"
  Другаде заглавието би било "По-малко от половината медици биха... ".
  Що така бе? Лекари, доктори - предполага се че повече знаят?
  Двамата първи генерали на държавата и те - бе ще се ваксинирам, ама когато вече никой не чака.

 40. 40 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3552 Неутрално

  "Да ама в края на месеца кредитната ваканция свършва и "Който не работи, няма да яде!" а и банките ще го налазят. Готино, а?"
  До коментар [#28] от "nij50393132":

  Не е готино! Няма нито един приятен начин да се вземат на босия цървулите.

 41. 41 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Коронавирусът в България: 47% от медиците на първа линия биха се ваксинирали"!?!?

  Заглавието трябва да е точно обратното: "Над 50% от медиците НЕ БИХА се ваксинирали"! И как след това аз да се наредя на опашка да ме ваксинират?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 42. 42 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5403 Неутрално

  Какво излиза, че повече от половината медици няма да се ваксинират, защо така, не вярват в ефективността на ваксините ли.

 43. 43 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Лъжа е..... По малко от 19,5%.......

 44. 44 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2817 Неутрално

  Останалите явно нямат намерение да работят на първа линия.

 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  До коментар [#10] от "uq":

  Тук си в десятката! Точно така е в момента, лекуват ги по телефона, и ги изпращат по аптеки и болници, да се спасяват... Умират от страх.
  Жалка история...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 46. 46 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#39] от "Араламбене му е майката":

  Опорката излезе вече- тия дето не искали да се вакснат били санитари и шофери на линейки. Демек - простаци. Не разбирали:))

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK