ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

  • 25.5%
  • 19.9%
  • 14.4%
  • 10.2%
  • 10.0%
  • 7.9%
  • 4.2%
  • 2.9%
37.1%активност

Източник: "Алфа Рисърч"

От здравната каса обещаха да бъдат платени COVID бонусите за личните лекари

В част от бившите поликлиники работят COVID зони от средата на ноември, като те трябва да получат допълнителни средства за тази дейност.

© Велко Ангелов

В част от бившите поликлиники работят COVID зони от средата на ноември, като те трябва да получат допълнителни средства за тази дейност.Избори 2022

Националната здравноосигурителна каса е създала организация със своите структури по места, за да гарантира нужните средства за допълнителните по 1000 лева, които личните лекари трябва да получат като медици на първа линия в борба с коронавируса, съобщиха от институцията. Съобщението е по повод твърдението на зам.-председателят на Българския лекарски съюз Николай Брънзалов от сутринта, че джипитата не са получили допълнителните пари на 1 ноември. Той допълни, че пари за личните лекари на първа линия за ноември и декември все пак са заделени, но не и за след 1 януари.


По този повод от НЗОК казват, че работят в спешен порядък при изпълнение на всички нормативни изисквания за изплащане на предвидените в приета на 27 ноември методика суми на лични лекари, медицински или диагностично-консултативни центрове, които отговарят на договорените с БЛС условия за заплащане ежемесечно за работа при неблагоприятни условия.


На районните здравноосигурителни каси е даден срок до 9.30 часа на 14 декември да заявят размера на средствата, нужни, за да се платят дължимите суми за месец ноември и авансово за месец декември. След потвърждаване на средствата от НЗОК, РЗОК ще извърши парични преводи по сметките на изпълнителите на медицинска и дентална помощ по сключените им договори с НЗОК, се казва в съобщението.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK